Hirdetés

2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
félisten

Nem egészen értem, hogy mi a baj.
Az, hogy minden hülyének van internet?
Vagy az, hogy meguntad a melót?

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#2) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Eternal September

Nagyra nőttetek ti is, és bejöttek a tömegek.

Már nem igazán olvasok mobilarénát, talán két kezemen meg tudom számolni hányszor egy évben. De anno miattatok regisztráltam ide, meg sokáig elolvastam az összes cikket meg híreket.

Volt mobilarena találkozó is, én csak az elsőn voltam 2009-ben, valami budai pubban voltunk a margithídtól nem messze, és a HTC Hero volt a sztár aznap este.)
Csocsóztunk is, te Bocha-val voltál én meg Bolondemberrel aki aznap este lett moderátornak kinevezve, és épp, hogy elvertünk titeket csocsóban, és kaptunk ajándékba egy gravírozott Mobilarena kulcstartót, a mai napig megvan.) Meg beszéltünk az élet nagy dolgairól stb., ez elég frankó volt, meg személyes és klassz.

Ma már azóta gondolom megtöbbszöröződött az olvasótáborotok, tesztelőtök is több van azóta (?), meg most már nem csak telók vannak hanem pár más dolog is = mégtöbb tömeg. Így kevésbé is lehet személyesnek lenni.

Másrészt az egész világra rá lett eresztve az internet – vagy inkább az egész világ az internetre (fenti link), és szinte mindenki kényszerűen használja, a vallások helyét átvették a márkák, ez ellen felesleges szembeszállni, de túl lehet rajta nézni.

Mindenesetre köszi a régmúlt időszakot, klassz volt.)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#3) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Sajnos sokan az interneten vezetik le a napi stresszt, de úgy hogy azzal másoknak is ártanak.

+ sokan azt hiszik hogy az internet = Szólásszabadság hatalma.

(#4) Apollyon válasza aprokaroka87 (#3) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A szólásszabadsággal nincs baj, ennek fényében a rég feledésbe merült "netikett" nem betartásával inkább.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5) Bog válasza D1Rect (#1) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Ugyan. Sosem fogom megunni, imádom. Csak hát változik, én is változom, nem mindig jobbá. Igazából csak hirtelen belegondoltam, hogy régen mennyi mindenbe bevontuk az olvasókat, most meg nem.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#6) Bog válasza Apollyon (#2) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Hát, azon a very első olvasói találkozón a Kingbond volt a sztár, a HTC csak utána jöhetett. Az a pub is bezárt már... de igen, az tök klassz volt.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#7) aprokaroka87 válasza Apollyon (#4) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Igaz

Meg ugye vannak a kényszeres hozzászólók, amivel talán még nem is lenne gond, csak a kényszer nem vitte rá arra hogy probáljon meg viselkedni valamelyest.

(#8) Narxis válasza aprokaroka87 (#3) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ez így igaz, rengetegen itt vezetik le a stresszt illetve "visszaadják" azt ami őket a való életben éri, ez különösen igaz Magyarországra ahol az uszítás, cinizmus, gyülőlködés hagyománnyá vált.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#9) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog (1)

Anno a Mobilarena miatt regeltem, imádtam a cikkeiteket, anno az első okostelefonom is hosszas vivódás és cikkeitek átnyálazása alapján választottam ki (sajnos nem volt lehetőségem több típust végignyomkodni).

Azóta inkább a Logout a fő oldalam, de a Mobilarénás cikkeket máig olvasom, és meghatározónak tartom.

És Bog, én szeretem az írásaid, mindet. A kedvenceim a régiek ugyan (a dugulásos EPIC), de mindegyik, a képes utazási beszámolók, és a Bog utazik sorozat is.

Mindig mindenhol lesznek ilyen emberek, a net mostmár eljutott mindenhova. Én most már csak azt remélem, hogy aki beszól, annak tényleg erre áll fel, és azért csinálja. Az R8 ügynél valaki azt nyögte be, hogy reméli egyszer mindenkinek lesz lehetősége beülni egy ilyenbe, és kilencvennel menni... A szokásos. Mikor motorost lőnek 180 felett, akkor is benyögi mindenki, hogy motorral nem lehet lassan menni. Tudod, az R8-ban sincs fék, és a gázpedál is bináris...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) batyuska100


batyuska100
senior tag

Sajnos én is néha belefutok ilyen emberekbe, pl. volt hogy kiraktam egy képet facera és jöttek az irigy emberek, meg a név nélküli anyázók, hogy ők dolgoznak és nincs idejük kikapcsolódni.
Hülyeségnek tartom a választ ilyen kommentekre, inkább kapnak egy röhögős smilet.
De azért magamban jól elküldöm őket a 3,14csába

(#11) kemotox válasza Narxis (#8) üzenetére


kemotox
addikt

Tükörbe mikor néztél? Miközben írtad ezt a kommentet?
Én emlékszem mikor full indokolatlanul elhordtál drogosnak. Szóval ha nem tetszik ez a magyar hagyomány, akkor hajrá, te pont azok között vagy, akik tehetnének ellene, hogy így legyen. Te pontosan az az ember vagy, akinek árad a cinizmus, a flegmaság, és a megkeseredettség a kommentjeiből.

[ Szerkesztve ]

(#12) TheMarci


TheMarci
addikt

Ez amúgy tök szomorú, így belegondolva, meg leírva látni. Mobil teszteket habár nem olvasgattam, de az utazós, személyes dolgokat mindig szívesen. Meghívásos Happy Mobilarena 2 blog legyen, ahol a fizetős tagok olvashatják a beszámolókat, személyesebb írásokat.

Amúgy ez a vicc jutott eszembe róla:

-Mi egy angol?
-Egy angol az egy gentleman.
-Mi két angol?
-Két angol már egy klub.
-Mi három angol?
-Három angol az egy világhatalom.

-Mi egy német?
-Egy német az egy Herr.
-Mi két német?
-Két német már egy dalárda.
-Mi három német?
-Három német együtt már egy világháború.

-Mi egy francia?
-Egy francia az egy Monsieur.
-Mi két francia?
-Két francia az egy szerelmi viszony.
-Mi három francia?
-Három francia az ideális házasság.

-Mi egy orosz?
-Egy orosz az egy goszpogyin.
-Mi két orosz?
-Két orosz az egy kolhoz.
-Mi három orosz?
-Három orosz egy rablóbanda.

-Mi egy magyar?
-Egy magyar az egy úr.
-Mi két magyar?
-Két magyar három különbözű politikai nézet.
-Mi három magyar?
-Olyan nincs, mert az egyik vagy sváb, vagy zsidó.

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#13) menledge


menledge
senior tag

Hmm, milyen érdekes, pont most tapasztaltam meg ezt picit a saját bőrömön. Persze látom, mi megy sokszor a különböző kommentszekcióba, ezért nem is szoktam már csak ritkán hozzászólni egy egy topikhoz, témához, stb.

Lényeg a lényeg, visszatérve a saját friss tapasztalatra, hobbiból utazós vlogokat csinálok, semmi extra, semmi reklámozás, viszonylag kis (pár százas) nézettséggel. Van egy hazai aquaparkról egy pörgős csúszdázós videóm, most az útóbbi hónapokban "felkapott" lett, és elég hamar elért 1-2 ezres nézettséget. Van pár like, egy dislike és tegnap érkezett a második komment hozzá, megörültem, hogy valaki ír valamit... hát hamar lement a mosoly az arcomról. Egy rövid mondtad volt. "Hát ez mekkora szar, nagyon unalmas, ennél sokkal jobb videót lehetne csinálni X aquaparkról." Semmi kulturáltság, semmi kifejtés, csak így ennyit otthagyott, és persze a második dislike-ot. Akkor volt még hasonló érzésem, amikor publikáltam egy X hosszú videót, és X/5 idő telt el kb. és már volt egy dislike...

Ilyenkor picit elmegy a kedvem az egésztől, de aztán mégis újra csinálom, egyrészt a magam szórakoztatása miatt, másrészt, ha már 1-2 embernek segítek vele, szórakozást nyújtok neki, már megérte, El tudom képzelni, nagy üzembe, ahogy Ti csináljátok, ez milyen érzés tud lenni. Sajnos egyre jobban erre felé tendál az online világ, de hát majd csak lesz ez is valahogy a jövőben. :)

[ Szerkesztve ]

(#14) Castell válasza menledge (#13) üzenetére


Castell
aktív tag

Nem csak a neten megy a trollkodás, szemétkedés, hanem a való életben is. Mondhatni azt is, hogy napról-napra rosszabb. De nem csak rosszindulat van, hanem az elbutulás és vészes méreteket ölt. Nagyon sok ember elvárja, hogy helyette gondolkodj és old meg a dolgait, és a legkisebb fáradtságot sem veszi, hogy utánanézzen valaminek. A harmadik eset a befolyásolhatóság, ami szintén egy emberi negatívum. A kivételek száma pedig egy folyamatosan csökkenő tendencia.

[ Szerkesztve ]

(#15) batyuska100 válasza menledge (#13) üzenetére


batyuska100
senior tag

És ilyen kommentre szokott az a válasz érkezni, hogy csinálj jobbat, otthonról a gép elől könnyű beszélni... stb stb stb.
De remélem te nem ilyen ember vagy :)

(#16) menledge válasza Castell (#14) üzenetére


menledge
senior tag

Igen, teljesen igaz.

Webshoppal is foglalkozom munkám során... és eszméletlen, hogy egy egyszerű megrendelést, hány ember nem tud leadni.. és nem idős nénikről-bácsikról beszélünk...

batyuska100

Hát figyelj, ez részben pedig igaz, mit is kellene odaírni?. Főleg, ha ennyit tud ő is "odaböfögni".. persze az más ha valamit részletesen kifejt, leírja normális módon, de ez nem az a szitu.

Én nem reagáltam rá, mert minek!? Az ilyen egy vagy szimplán buta, vagy direkt trollkodós suttyó ember, akivel teljesen felesleges kommentháborúba kezdeni. A vége, csak, hogy még jobban felidegesít, ő meg vagy röhög a markában, vagy téged néz teljesen hülyének, mert nem érti a dolgot.

(#17) #89309696 válasza Bog (#5) üzenetére


#89309696
törölt tag

Én is évekkel ezelőtt észrevettem ugyanezt, amit te most blogban. Addig volt jó igazán netezni amíg nem eresztették rá a népet mindenestől, okostelefonostól, mobilnetestől, wifistől a digitális világra. Nem is emlékszem már, talán a W995 volt az első Wifis telóm, akkor még elég szépen szűrt volt a világháló a hülyéktől.
Nekem se véletlenül van már itt vagy az ötödik fiókom, mert mindig megtelik a f, a hócipőm és törlöm magam, idő kérdése és végleg. Sajnos ragad a bunkóság és a mocskolódás a jókra is, magamon is tapasztalom, hogy idővel belefáradva én is elkezdek hasonlóan viselkedni, védeni magam a saját eszközükkel.

Melyik település Tapolca mellett?

[ Szerkesztve ]

(#18) andor80


andor80
senior tag

Most mi van?
30 éve a kocsmában is megjelent egykéthá.."türhő"
Ettől még eszembe se jutott a bezzeg anno
Hiszen a tőlem idősebbektől is mindig ezt hallottam és már akkor sem értettem.
Mindig lesznek suttyók mindig voltak de bakker internet korában élsz.Persze,hogy többel találkozol.
Régen ehhez kellet dizsi meg krimóba azelött táncmulatság azelőtt kávéházak azelött templom...... barlang...
,,,,,tábortűz

Szerintem öregszel és és az ingerküszöböd zuhant.
Szóval OK Boomer látom most te is megpróbáltad levezetni a feszkót. ;] :DDD

Bocs főnök de ez most csak fusztrált hisztiként jött át!
Ne szégyeld amid van megdolgoztál érte .
De azt is vedd számításban,hogy miért visszás ez a posztod hiszen bog utazik stb másnak meg most a covid miatt gyerekének kennyérre se jut nemhogy tapolca mellett nyugodt biztos megélhetés jó levegőn.Nem a legjobb időben időzített post volt ez és akkor finom voltam.

#regenmindenjobbvolt , # tempban , bezzegenidomben ,#ezekamaifiatalok #vilagfajdalom

Üdv egy türhő!
:)) ;] :))

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#19) andor80 válasza andor80 (#18) üzenetére


andor80
senior tag

Másik meg prosztóknak írni?

Zenélgetek rengeteg suttyóval hoz össze a sors de eszembe nem jut ,hogy ezeknek zenélni hanem megmutatni nekik,hogy mégjobb leszek lebiggyeszteni a pofájukat

És főleg azért zenélek mert ha kevesebben is vannak néha buli után odajönnek dumálgatni mennyire sokat számít nekik a muzsikánk.
Bakker te is kapod a szeretetet egy csomót sokszor megvédenek kiállnak melletted a a fórumon elismerik a munkád.
NEKIK csináld!
Vagy ne mert nagyon az jött le ,hogy szar a "meló"....
Főleg ha melóként tekintesz már rá.
Nem tudom mi az eredeti szakmád de menj el benne dolgozni 2 évet,hogy nem vagy semmyilen szinten góré csak alkalmazott.Az hátha felfrissít.

Hú fosúl érzem magam mert nem bántani akartalak inkább lelkesíteni csak nem a lelked cirogatásával hanem asztalra csapással.
Szedd össze magad nem méltó hozzád!

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#20) Bog válasza andor80 (#19) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

LOL!
Ez amúgy tök jó volt, mármint mindkettő.
Programozó a szakmám, szerinted mennyit tudnék vele keresni, ha a Turbo Pascal az egyetlen nyelv, amit ismerek? :D
Und jahwoll, tökre nem hiszti akart lenni, hanem inkább rádöbbenés, hogy anno még szívesen mentünk át személyesbe, mert nem voltak olyan kommentek, amilyenek most. És ez elmúlt, hiányzik és sajnálom. Ez minden.
Hogy a Bogutazik milyen elcseszett módon hiányzik, mármint az utazás, az tényleg egyéni fájdalom és direkt nem is sírok miatta publicban, mert enélkül tényleg lehet élni és az meg milyen gyenge dolog, ha valaki nem tud a seggén maradni egy évig csak azért, mert hozzászokott, hogy utazgat. Miközben még mindig van lefoglalt szállásom Velence mellett, amit már kétszer toltunk arrébb, plusz januárban azt hittem, hogy iszonyat jó dealt ütöttem le a jövő évi CES szállásra Vegasban valami akcióban, de hát azt is a jelek szerint dobhatjuk a kukába. De pont tudom, hogy most az a helyes, ha ezeket elengedem, Tapolca mellett sem szar a kertben egy nyugágyban feküdni, amíg nem esik a fejemre a cserép :D
Egyébként meg tisztán látszik, hogy egy logout blogra az a kommentelői banda verődik össze, akik régen a tesztek alatt voltak jelen, és igen, titeket szeretlek baromira, épp ez olyan állati kontrasztos a dologban.
Egyébként a meló még mindig tök jó. Most írom a Redmi Note 9S cikket, azt hittem, hogy kissé unni fogom, de igazából még mindig nem. Amióta vannak e-autók, azokat mind imádom csinálni, szóval kontentet létrehozni még mindig remek érzés. De az én napi melómnak ez amúgy csak egy apró szelete, mert amúgy meg inkább az van, hogy ezzel tárgyalok, azzal beszélgetek, ennek küldök ajánlatot, a másik pedig épp megint össze akar veszni, mert szerinte túlságosan negatív volt a cikk... mondjuk úgy, hogy egyszerre 10-15 potenciális vagy meglévő partner nyavalyáival kell foglalkozni, ami nyilván ezzel jár és nincs is vele semmi bajom (mármint ha nem számítjuk, hogy kevesebb anyagot tudok megírni), hullámvölgybe akkor kerülök, amikor minden erőfeszítés dacára mondjuk nullszaldós egy év. Volt már ilyen párszor, az a full mélypont, plusz most épp nincs is ilyen aggály (pedig jól beszartam, amikor beindult a covid), talán pont ez a kovidálás serkentette fel a gondolatot bennem abban, hogy mintha eltűnt volna az a közösségi élményfaktor a dologból, ami olyan sokat adott.

Bocs, még egy hozzátoldás: néha úgy elmesélném, hogy mondjuk egy Honor-Mobilarena együttműködés hogyan jön létre és mennyi erőfeszítés, kapcsolatépítés és szerencse van benne, csak már nem tudom megítélni, hogy mi számít üzleti titoknak és mi nem, szóval nem kockáztatok. De annyit biztos megosztható, hogy az egész indult X évben az MWC-n, amikor a Huawei akkori marketingese összeismertetett a Honor regionális PR-osával (aki egy tündéri kínai csaj), aki félig felvetette, hogy esetleg lehetne a Mobilarena a Honor fő médiapartnere, aztán úgy hozta valami randomgenerátor, hogy Varsóban volt egy előbemutatója valami tök másik telefonnak, de a Honor központ is ott volt (akkor még, most már Prága) és addig kavartam, amíg sikerült összeszerveznem még egy személyes találkozót, ahová már konkrét tervvel mentem screenshotokkal és aktivitásokkal, ezt prezentáltam angolul mintegy másfél órában, tetszett nekik, de persze nem velük kellett szerződni, hanem valami lengyel ügynökséggel, akiknek megint elölről kellett kezdeni az egészet, aztán menet közben nyilván kiderült, hogy tök más a mi elképzelésünk arról, hogy mikről vagyunk egyáltalán hajlandóak írni, satöbbi, satöbbi, szóval hmm, ha időtávokat nézek, akkor az első felvetés és a konkrét együttműködési szerződés között eltelt másfél év, és ez csak egy gyártó...

[ Szerkesztve ]

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#21) Bog válasza #89309696 (#17) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Keletre ;)
Apáti elsősorban, de Hegyesden is él egy nagyon jó barátom, ott is sok időt töltök. Meg Diszelen a Vörös Lóban, meg Gyulakeszin a Baknál, de múltkor Hegyesdről sétáltunk át (és vissza) a Von Beöthy pincészethez, ami veryverynagyon recommended, ha jársz a környéken. Egész tavasszal oda-vissza jártam a 77-es úton, hát ami ott volt Tótvázsony után (helló, ott van egy golfpálya is) színorgiában, az beszarás volt minden egyes alkalommal.

Shit, erről a környékről is írhatnék egy blogsorozatot, mert hetekre elég látnivalót ad, ha tudod, hogy merre menj... na, még egy projekt :D

[ Szerkesztve ]

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#22) Narxis válasza kemotox (#11) üzenetére


Narxis
nagyúr

lol és azóta se érted, hogy nem írtam komolyan. Lehet el kéne gondolkoznod azon, hogy amit én viccből írtam azt te miért vetted ennyire a lelkedre.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#23) Narxis


Narxis
nagyúr

Külföldi magyar véleménye [link]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#24) Narxis válasza Narxis (#23) üzenetére


Narxis
nagyúr

Még egy [link]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#25) kemotox válasza Narxis (#22) üzenetére


kemotox
addikt

Nem veszem magamra idegenek véleményét, csak egy példa volt a sok közül. Mint írtam elég sok kommentedből árad ez a szellemiség. Gondolom egytől-egyig vicc :)
Mindenesetre ironikus volt, hogy pont te írsz arról, amiről.

(#26) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Nem tudod megjavítani. Ez ilyen. Az online "újságok" még rá is játszanak, direkt olyan témákkal hozakodnak elő, amiről tudják, hogy majd összegyűlnek fikázni alatta az emberek, de legalább jön a kattintás. Ilyen mostanában a tanár vs szülő (általában a tanárokat védem), ilyen most a The Last of Us 2, ilyen a motorosok vs mindenki más, autósok vs mindeni más, és még lehetne sorolni. Direkt erre építenek a szolgáltatások, a hírportálok.

FB ismerősök. Már többször leírtam itt, hogy ugyan úgy szétválasztotta az embereket (sőt, jobban!), mint ahogy az ember szeret csoportosulni a közvetlen környezetében is.

(#27) JoeYi


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

“The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter.” állítólag Churchill

Szerintem régen fiatalabb volt az átlag olvasótok, az internet hajnalán inkább csak mi, akkoriban "kockáknak" csúfolt réteg tudtunk számítógépet/internetet kezelni és a fiatal kockák se nem megkeseredettek, se nem buták nem voltak. Most meg már a társadalom minden rétege itt van, mert mobilja mindenkinek van.

Egyébként van sok tanulmány arra, hogy az átlaghőmérséklet növekedésével nő az agresszió és a bűnözés. Szóval nem elég, hogy 80IQ-s mefáradt és irigy emberek is kommentelnek, de a klímaváltozás miatt a normálisabbak is túlreagálnak dolgokat.

Kitartás és köszi minden kontentet, képzeld oda a lájkot minden szakmai és kirándulós cikkeitek alá!

(#28) #89309696 válasza Bog (#21) üzenetére


#89309696
törölt tag

Írhatsz róla, engem érdekel. :D

(#29) TheMarci válasza Bog (#20) üzenetére


TheMarci
addikt

Ha most nem, legalabb ird le ezeket a torteneteket, hatha kesobb lesz ra jo alkalom publikalni oket. Vagy kiadni egy konyvben x ev mulva. :)

Do You Dream?

(#30) Tuomas


Tuomas
addikt

Hát igen... Mit is lehetne ehhez a bejegyzéshez írni.
Úgy gondolom, hogy az itt leírtak nem PH!-s sajátosság, hanem egy egyre növekvő alap társadalmi probléma.
Azon túl, hogy uszítanak a politikusok, uszít a média is (nem rátok gondolok). Emiatt egy olvasói réteg, már mindenhol ebben a tudatállapotban leledzik. Egyre több helyen azt látni, hogy tegyél keresztbe a másiknak, nyomd fel a másikat, oltsd le a másikat.
De ilyen emberek voltak, vannak és lesznek is, maximum nem kerültek ennyire reflektorfénybe, mert most úgy tűnik, hogy ez a divat, és csak ennek köszönhetően tudnak érvényesülni.
Ők ebben fogják megtalálni az önigazolásukat, és nap végén szummázhatják, hogy "ah de jó volt ez a nap, sikerült beszólnom pár embernek..."

De!
Véleményem szerint nem ezeknek az embereknek kellene a kedvére tenni azzal, hogy beszűkítitek a tartalmat, vagy magatokat és nem is miattuk kell elkedvtelenedni.
Nem az ilyen emberek miatt kell a bakivideókat, az élménybeszámolókat, és úgy alapból a cikkeket kitenni, hanem azon (remélhetőleg még) többség miatt, akik értékelik a produktumot.
Mert ha bezárjátok a bazárt és elveszitek pl a kommentelési lehetőséget, vagy kevesebb kulisszák mögötti tartalmat raktok be, stb, azt igazán csak az fogja megérezni, aki azért jár ide, hogy segítséget kapjon, hogy közösséghez tartozzon, nem pedig az, aki bomlasztani jár ide. Ők csak egy újabb önigazolást fognak kapni, hogy "hát igen, én megmondtam, nekem lett igazam..."

We were here

(#31) batyuska100 válasza menledge (#16) üzenetére


batyuska100
senior tag

Régen a guga videói alatt láttam olyat, ha valaki írta hogy szar meg ilyenek, akkor Zoli egy elég hosszú regényt írt nekik.

(#32) bacsis válasza Bog (#20) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Gyere a BRSZK-ra, ott még a Turbo Pascal-t is hasznosíthatod, és az arcok is jó fejek :D :R

[ Szerkesztve ]

(#33) kuntics


kuntics
tag

A való életben is egyre több a negatív ember ( nem csoda, megy az uszítás mindenhol) az internet meg már szinte alapjog, ide is elérnek az állandóan panaszkodók/problémázók. Itt név nélkül, büntetlenül lehet szidni mindent és mindenkit, sokan szerintem ettől többnek is érzik magukat. Volt egy generációváltás, ez a rosszabb oldala.

(Sok év után elgondolkodtam új telefonon, régi se-t váltottam volna az újra. De már az első pár kommentben csak a kulturálatlan fikázás ment, hasznos infót meg bogarászni kell a hozzászólások között)

Pedig mennyire szerettem az ilyen plusz tartalmakat! A telefonos cikkek olvasásával már 5-6 éve leálltam, de a barcelonai meg egyéb blogokat szívesen olvasgatom (főleg, ha egy törzsolvasói játék miatt ötször is el át kellett nézni :) )

(#34) #89309696 válasza Tuomas (#30) üzenetére


#89309696
törölt tag

Erre megoldás lehetne a moderátori tábor növelése és szigorítani a trollkodás szabályán. Aztán repüljön aki annyira negatív, hogy bomlasztja a társaságot, a kommentszekció pedig fellélegzik a többieknek. A lapcsalád egyébként is eléggé engedékeny mindenkivel.

(#35) Eastman


Eastman
őstag

Örülök, mert jól összefoglaltad. "...van egy általánosan emelkedő feszkó a társadalomban, az tisztán látszik." A sok f@sz film miatt van ez, amik átmossák az agyat. Úgy tudom, hogy száz évekkel ezelőtt nálunk, a Lángoktól Öleltben nem volt jellemző az, hogy férfiak hétköznapi konfliktushelyzetben ököllel egymás arcába ütöttek volna. Becsületsértést követően egymás között párbajoztak ugyan, de csak az első vágásig, az első vérig. F@szomtarantino, divatalpáriság, swartzwaldrambó, madmadsen, többihülye aki a beteg filmektől, a terápiás-, beteg elmék által kiokádott "művészettől" izmosodott és hangosodott meg. Erőszak, ölés, fizikai és verbális agresszió, gyilkolás percenként. Bajkeverés. Középiskolás lányok, kötőszóként bícs - "ribinek" nevezik egymást, az anyjukat legcizik, lekrvázzák úgy szólnak egymáshoz, úgy hízelegnek. Tíz meg tíz etnográfiai könyv elolvasása után mondhatom, ennek nálunk semmi nyoma, semmi hagyománya. Emlékszem kilencvenre; más, jobb életet akartunk, velem együtt Ti is mást akartatok. Ezt akartuk? Álljon itt egy elmélet 1999-ből, ha úgy tetszik; a múlt évezred utolsó lehellete, amíg még itt állhat. Médium, média, mágia.

Gyönyörű válaszokat rejt Svédország elmúlt nyolcvan éve.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#36) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Szerintem ez a mentalitás nem függ össze az egyébként nyilvánvaló görcsös ellenségkép gyártással amit itthon csinálnak. Ez világ szinten létezik, nem most futott fel a sok, erre specializálódott oldal és fórum ugye nyugatabbra se, 4chan és társai. Ezek az emberek jellemzően inkább esportként tekintenek erre, szórakozás, hobbi. A maradék meg a gyártók által generált önigazolási kényszer rabja, csak nem írhatod le hogy az iphone/samunote/xiaobármi valamilyen téren akár csak egy kicsit is nem tetszett, vagy gyengébb mint a random bármelyik társa, mert azzal az ő tökéletes, racionális döntését kérdőjelezed meg. Nyilvánvaló hogy mindenki aki mást mond mint ő az egy semmirekellő bérenc.

Ez a folyamat egyébként már elég rég elkezdődött, sokáig nem is regisztráltam be de rengeteget olvastam a ph-t, 10+ éve viszonylag fix számú, értelmes, szakmailag is értelmezhető ember kommentelt leginkább, és volt értelme mindenféle mélyvíznek tesztekben is. Mára meg az oldal is nőtt, a látogatóbázis is hígult, aztán megy a sírás hogy vga limites procitesztet a népnek, mert az mutatja meg igazán hogy nem kell a drága proci semmirese, átverés az egész.

Ez egy ilyen dolog, egyébként én tényleg tartom, hogy ha lenne a prémium tagság mellé ilyen jellegű content is, amit egyébként nem írnál meg public-ba mert minek, az mehetne oda. Te is kiírhatod magad, szűkebb körnek érhető el, jobban kontrollálható, és extra tartalmat kap aki hozzájárul.

When you want a circus you exalt the clowns

(#37) Bog válasza Eastman (#35) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Én nem a filmekre kenném (innen csak egy lépés az FPS-ekre kenni), hanem inkább arra, hogy bármi probléma van, akkor valaki más a hibás, olyan nincs a politikai kommunikációban, hogy hát lehet, hogy mi is elcsesztük és BOCS (vagy hát jobb helyeken szokás lemondani), hanem az van, hogy kenjük másra, de rögtön úgy, hogy azt a mást kötelező is legyen gyűlölni. (Egyszer volt egy nemszándékolt "elkúrtuk", meg is lett az eredménye, azóta itthon ilyesmi fel sem merült, hogy bocsánat, hibáztunk.)
És ez a mást hibáztatunk és gyűlölködünk mentalitás tök könnyű út ahelyett, hogy esetleg mi változtassunk valamin, szóval ezt adaptálni a legegyszerűbb.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#38) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Akarok már írni én is erről régóta, csak nem tiszta még. Nem hiszem, hogy maga a net okozná, hanem az egész társadalom bizalmatlanabb. Pedig voltak régen is pl. hatalmas átverések, de mostanra valami ipari mennyiségben folyik. Ugyanakkor hihetetlen mértékű az individualizmus; csak az én van, és nem csak a közösségi oldalakon, hanem mindenhol ez látszik. Senkit nem érdekel semmi, senki nem akar foglalkozni semmivel, csak az ő érdekei teljesüljenek.
Könnyű ezt a netre fogni, csak nem attól van.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#39) Velen


Velen
addikt

Szerintem 10-15 év alatt jelentősen leromlott az egész netes közösség.

Régen volt egy külön hangulata a "net"-nek, ma már szürke hétköznapjaink alapvető eszköze.

Régen a napiszaron nevettünk azokon a selejteken, akik ma "influenszerek" többszáz ezer követővel.

(#40) UnA válasza Velen (#39) üzenetére


UnA
Korrektor

Ne vedd bántásnak, de pont a napiszar volt az egyik alapja a mai troll hozzáállásnak.

@kemotox: így megy ez :)

(#41) Eastman válasza Bog (#37) üzenetére


Eastman
őstag

Igazad van. Kozmosz - Okosak földje...

...én a vicc - belpolitikával semennyire sem foglalkozom. Pici dióhéjként, nagy oldalszelekben úszunk a világpolitika öles hullámain. (Magyarország aranykora, dominanciája, szava és véleménye - 1490-ig, I. Mátyás haláláig - 1492-ig, a magyarnál „olcsóbb” és több, a „spanyol” arany Európába tódulásáig tarthatott. Addig lehettünk nagy nép, nagy nemzet. Szomorú ezzel szembesülni, de így van. A két dátum közelsége sokak számára nem egyértelmű. Tény, hogy azóta nem mi „adjuk a bankot” az öreg kontinensen. Ennyi.) Ebben a kalmár világban csak az lehet hangos aki tőkeerős.

A szegény, szegény csak erőtlenül másolja a hangadók dominanciáját. A neten ezt egy darabig név nélkül is meg lehetett tenni. Generációk már ebbe a hangzavarba születtek bele. Egyelőre a zavar és a zavarodottság jellemzi a XXI. század hétköznap(i emberének nap)jait. De miért és kinek jó az, ha össze vagy zavarodva? A „korszellem” teszi ezt velünk vagy korszak alkotó szellem(iség)?

Hasonlítsd össze a XVIII., a XIX., a XX és a XXI. századok klasszikus zenéjét. Káosz a mai akusztikus-hangszeres „komoly”zene. Abszolút tükrözi a lelkek erózióját.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#42) kemotox válasza UnA (#40) üzenetére


kemotox
addikt

+1, a napiszar konkrétan a cyberbullying és a gyűlölködés itthoni úttörője.

(#43) Eastman válasza Bog (#37) üzenetére


Eastman
őstag

...azért hoztam fel a szimfónikus zenét példának, mert az akadémikus hangszeres tudás elsajátítása és annak művelése, közösségben történő gyakorlása, majd átadása egyértelműen szellemi út. Valamiféle a jelent láttató metszet, a jövőt láttató tükör is lehet. Ez most kb. ilyen. Hogy' érzed? Mennyire nyit feléd, mennyire nyitott? Mennyire old, mennyire oldott? Mennyire nyugtat, mennyire nyugodt?

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#44) hcl válasza Eastman (#41) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Folyománya, hogy azt a hálózatot, amin ismereteketlehetne megosztani, meg kommunikálni, egyre inkább megfigyelésre, és reklámozásra használjuk :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#45) Velen válasza kemotox (#42) üzenetére


Velen
addikt

Nem mondom, hogy ebben nincs igazságtartalom, de kicsit túltoljátok, de amúgysem ez volt a mondandóm lényege.

(#46) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

" Ez bennem tényleg mély nyomot hagyott, hogy ez ennyire nem egyértelmű? Hogy ez tényleg különleges? Hogy az a default, hogy ha X cég visz valahova, akkor X cégről nem írunk semmi rosszat?"
Az alapvető műveltség hiányában fura, hiszen aki nem tud róla, annak elképzelhetetlen az, hogy az újságírás nem irodai vagy szalagmeló... Akármit csinálok, ott lyukadok ki, hogy az oktatás nagyon fontos lenne a világban.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#47) hcl válasza menledge (#13) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az ilyent nem szabad komolyan venni. Majd belejössz. Ez nem kritika, hanem taplóság, mondanivalója nincs...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#48) Eastman válasza Bog (#37) üzenetére


Eastman
őstag

...szerintem a XXI. századi zene és film (is) zavart és zavarodott. Ezért hívom „terápiás művészetnek”. Kvázi a belső szrt kiadni, felokádni, lehetőleg a másik nyakába borítani. És/vagy jól eladni. „Add el jól magad! Legyél valaki!” ...mondja a kalmár-guru. Fillérekért, bármi áron.

(...)

Mia pornószínésznő lett, de már megbánta. A családját is, őt is életveszélyesen megfenyegették. Könyörögve kéri a zinternet népét, hogy töröljék le az összes videóját. Oké, - mondja a gyártó - de hát anno kifizettünk. Elolvastad, aláírtad. Emlékszel? Eladtad a lelked, már megtörtént. Vissza akarod csinálni? Mindennek ára van. Nem tudtad? Nem mondták? Hol voltak akkor a szüleid? Hol voltak a nevelőid, a tanáraid? Jaaa, hogy ők ott voltak a lelkedben, az elmédben, csak te nem voltál ott, te nem voltál akkor otthon!? Hogy' emlékszel, pisztolyt tartottak a fejedhez, hogy térdelj le az öt háromlábú elé? Így jártál. Könnyek, jogvédők, szegénynők, szemétférfiak, elnyomás, lettájfóón. Unalmasan kiszámítható. :((( Kösz, ki akartam már írni magamból.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#49) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

nagyon egyszerű a helyzet

Szét esik a társadalom dolgozó, güriző, kilátástalanságba, szürkeségbe, tévelygő rabszolgákra(és azt hallgatják hogy dolgozz mert akkor jobb leszmajd eljutsz a mi anyagi szintünkre) és a (rohadtul nem értem miből élnek) életművész celeb rongyrázó kőgazdagokra felső rétegre, high life-ra.

a kettő nyilván feszültséget szít.
ÉS ekkor már nem nézik azt, hogy ki hogy jutott hozzá (középréteg sok spórolás) ahhoz az anyagi dologhoz.

(#50) hcl válasza angyalpc2 (#49) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Másik irányban szétesik értelmes emberekre, meg nem értelmesekre.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.