- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- SCYROX V8 gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Watch_Dogs 2 EAC hiba Windows 11 24H2-n
- Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Akkor jól értem, hogy egy nagyon maximum 100-120W körül zabáló géphez raktál egy fél kilowattos tápot? Okés, hát ha ez volt kéznél, legyen.
Beleraktál "pár" ethernet karit, amik ugye slotonként max 25W-nál többet fizikailag sem ehetnek, mert ennyi a slot szabványbeli plafonja, és indításnál elszállt a géped.
Na, most akkor vagy beleraktál ebbe a gépbe 15 darab olyan hálókártyát, amik valamilyen oknál fogva képesek megenni a teljes slot naftáját, ami nyilván hülyeség vagy csak a tápod volt fos.
Könyörgöm mondd, hogy csak már ittál, aztán írsz ilyeneket és nem tanácsolsz komolyan majdnem tízszeres túlméretezést konfigokra amiatt, mert szar volt a tápod valamelyik ága. Gondolom A-t nem tudsz mondani, mert nem mérted se konnektorból, főleg nem lakatfogóval, egyes ágakat meg aztán végképp nem.
Olyanokról, mint pölö a tápok hatékonysága nyilván nem szeretnél beszélgetni. Pedig az is érdekes téma lenne, amikor 10-15%-ra terheled max szerencsétlent.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
szörnyeknél lehet úgy van, de "halandók" gépében load is nagyon csúnya lenne, ha 300w ilyen konfignak nem lenne elég
a peak érték az pedig magasabb is, pont emiatt"majd beleraktam pár ethernet kártyát, és az ethernet kártyák indításakor elszállt. ezen okoskodott a tisztelt tápos topic dabadab fanklub része, én meg vettem bele egy 850 wattos tápot, és azóta működik."
hö?
milyen ethernet kártyát vettél?100w/db?
kipróbáltad más gyártótól 500-as táppal?
lssan ott tartunk, h egy klíma indításkori áramfelvétele kisebb, mint a te ethernet kártyáidból 10db, tényleg érdekelne mi ez a csoda___
bobalazs
nekem a zen idle fogyasztása rengetegnek tűnik
ui. cpu-t vettem és ui. tápot ( : de még csak dobozukban várják a lapot, ami majd valamikor ősszel lesz meg[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bobalazs
nagyúr
Azt mond már meg nekem hogy
74 w alap terheletlen - 119w kb terhelés 1szálon -- 139w terhelés összes szálon ---
az 85%os táp hatékonysággal ugy néz ki hogy 62.9, 101.15, 118.15
így 55 wattos valós fogyasztásbeli különbség van a terheletlen és összes magra terhelt fogyasztás között.stimm?
139 Mhz-es 405 Mhz-es memoria órajellel a vga el tudja e szipkázni az áramot?
Vagy hova mennek el a wattok?
Sokallom azt a 118 wattos, csak cpu fogyasztást.PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
> *MINDEN* elektronikai berendezés, amiben áram van, többet eszik induláskor, mint maxra kihajtva.
Szoval az elektronikai berendezes, ami a mendzsmentet csinalja, nem szamit bele a *MINDEN* elektronikai berendezés kategoriajaba?
dabadab peldaja a valtozo orajelrol pont egy pelda a menedzsmentre.
qed, jol elmondtad, hogy miert mondtal butasagot
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
én összeraktam egy router szerű felhasználásra egy pc-t, egy 72 wattos tdp-jű procival, két 8 gigás memóriamodullal, egy ssd-vel, nulla vga-val, a desktophoz képest csontüresen, egy 520 wattos táppal. ez így tök frankón üzemelt a tesztpadon.
majd beleraktam pár ethernet kártyát, és az ethernet kártyák indításakor elszállt. ezen okoskodott a tisztelt tápos topic dabadab fanklub része, én meg vettem bele egy 850 wattos tápot, és azóta működik.ezen eset tanulsága alapján ezentúl mindenkinek azt fogom tanácsolni, hogy ne spóroljon a táp alulméretezésével.
szerk: másképp fogalmazva: minél kevesebb a tápban a tartalék, annál több gépnél lehet ez probléma.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Ez nagyon konkretan nem igaz. Mondok egy egyszeru peldat: egy izzo + foglalat + dimmer kombinacio. Az elejen nincs izzo a foglalatban. Betekered az izzot. Szep lassan elkezded feltekerni a dimmert. A fogyasztas fokozatosan fog emelkedni, nem lesz 100 wattos tusked az elejen.
(Dirac-delta-szeru nanoszekundumos tuskeket hagyjuk, remelem ertheto, hogy miert.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Tikakukac
titán
Megfogalmazódott. Kay. Ez eddig tiszta. Na most akkor valaki vázolja már nekem mi az a konfig, ahol az indításnál annyival nagyobb az áramfelvétel, hogy a csúcsterheléshez képest ez egy tényező a vásárlásnál? Komolyan kérdezem, mert érdekel. Vagy ki az a bolond, aki összerak egy peak 300W-ot zabáló gépet és erre vesz 300W-os tápot.
Mert hirtelen tudok mutatni neked a garázsból cuccokat, amik rendeset rántanak/rántanának lágyindító nélkül. De ezek egyfelől nem kicsit eltérnek egy desktoptól működésben, másfelől nem picit másabb liga áramfelvételben.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bambano
titán
"Nincs ami több áramot vegyen fel, mint maxra kihajtva": *MINDEN* elektronikai berendezés, amiben áram van, többet eszik induláskor, mint maxra kihajtva. Ha megint személyeskednél, akkor jelzem, ezt nem csak én fogalmaztam meg ebben a topicban.
Tehát vagy megoldod, ("menedzseled"), hogy az indítások időben eltolódva történjenek, vagy akkora tápot raksz bele, ami bírja.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jó jó kicsit túloztam de megközelíti.
Hát az előző dual 771-es amiben csak 80w-os procik voltak egy videókártya és jóval kevesebb ram az evett 110w-ot terheletlenül. A mostani dual 1366 meg ennél erősebb és két kártyás. Tehát szerintem 150-200w körül lehet de tényleg lemérem.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
MasterDeeJay #25 üzenetére
"Basszus nekem szerintem a gépem alapon annyit eszik mint a tiéd fullra terhelve"
Kizárt.
DRM is theft
-
Basszus nekem szerintem a gépem alapon annyit eszik mint a tiéd fullra terhelve. De inkább nem is mérem a terheltet mennyi lehet.
Vannak érdekes dolgok, a konyhai netezős gépem viszont kevesebbet eszik mint a benne lévő proci tdp-je. 10-19w-ot (Asrock ITX lap, 4gb ddr3, 120-as wd ssd, Sempron 3850, wifi stick, 12v noname paneltáp) 12v 1.5A-es tp-link tápról meg 19w-ot vesz fel kimérve powercheck3000-el. Habár az is igaz hogy szegény táp is nagyon közel a csúcson van.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Korábbi írásom folytatásának tekinthető ez a kis írás, amiben aHány wattot fogyaszt a Számítógép, laptop, monitor, 90es...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile 2
- LEGO klub
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Sorozatok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest