Hirdetés

2020. július 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
(addikt)

Nyit.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) tordaitibi válasza BoB (#1) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nagyon jo hir de mint lelkes amator, a manjaro.hu- nak sokkal jobban orulnek.
2 eve azt irja hogy "Hamarosan".
Nem tudok angolul, a manjaro.org nem jatszik.

Az eddigi Manjaros problemaim 99%-at a linuxmint.hu oldalon oldottak meg, ezert koszonet nekik.

(#3) BoB válasza tordaitibi (#2) üzenetére


BoB
(addikt)

Ok, de a kettőnek semmi köze egymáshoz.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#4) MineFox54


MineFox54
(őstag)

@ubyegon2

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#5) tordaitibi válasza BoB (#3) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

Ez igaz, de legalább kimérgelődtem magam.

A Manjaro Canonicalosodik, illetve BlueSystemszedik.
Sok szerencsét és sikert kívánok a projekthez, én szerény véleményem szerint erre vezet csak az út, a Linux azért nem tudott labdába rúgni mert nem egységes, nincs 1 azaz egy darab gazdája aki öszefogná azt a több 100.000 zsenit akik a világba kallódnak és szórakozásból csodálatos szoftvereket készítenek.
Ha ez így lenne, már lesöpörte volna a többi (fizetős) résztvevőt.

(#6) Aweriot válasza tordaitibi (#5) üzenetére


Aweriot
(veterán)

Ha lenne "A" Linux akkor az miért is lenne jobb mint mondjuk az MS cuccai? Pont ugyanaz lenne a vége, eszi nem eszi nem kap mást. Akkor már inkább a szétszóródott közösség.

2019 van, tessék megtanulni angolul ;)

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#7) tordaitibi válasza Aweriot (#6) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben lehet hogy igazságod vagyon.
Viszont ez sem állapot A Wiki lapon nézve legalább 100 féle létezik. Ez elriaszt bárkit aki pl. megunta a Wint és átállna lámaként. Melyiket is...? Így ha valaki erre áll át, kereshet Mint, Arch, Ubi, Debian, stb fórumokat, a redmondos os-es meg keres 1 W10 fórumot. Itt a PH-n is csak meg kell nézni a W10 és a Manjaro topikot. Utóbbi 2-3 emberke kivételével kihalt.
Ha valakinek azt mondom, mid van, válasz, Windows.
Ugyanez Linuxos vonalon lehet 10 féle alapokon 100 féle rendszer. Pl. nálam egy Arch alapú Manjaro KDE, de nem tudom rávágni hogy én "A" Linuxot használom.
Tudom majdnem ugyanaz de mégsem. Most asztali szegmensben értem ezt.
Azt is tudom hogy a felhasználó szemszögéből szinte mindegy hogy mit használ mert úgyis a felületet látja, Cinna, Mint, KDE stb.
Ha lenne 1 egységes, akkor a fejlesztőgárda nem forgácsolódna szét, igaz átjárhatóak a rendszerek valamelyest fejlesztés szempontjából.
Hány disztró készült, kismillió, ezek nagy része mintha a fejlesztő saját szórakoztatására született volna, aztán mikor páran csatlakoztak, használni kezdték, hozzátettek, a lelkesedés alábbhagyott és a disztró ment a süllyesztőbe, gazdagítva az átláthatatlan katyvaszt. Ezt elkerülendő, kéne egy egységes valami.
Ezt mondom, annak dacára hogy Manjarot használok, majdnem nulla angol tudás és abszolút antiterminálos guifüggőként.
A linux rendszer(ek)ben minden megvan ami kell, ennek ellenére a részesedés 2% körüli, ez is nemrég "ugrott" meg egy kicsit miután a Valve nyitott a játékfronton. Vagyis minden szép és jó ellenére egy szűk réteg játékszere.
Ezt én így látom, minden cáfolatot szívesen fogadok.

Jövő hónapba leszek 55, én már azthiszem nem fogok megtanulni angolul. Pedig jó lenne de a fejem már nem a régi.

(#8) Aweriot válasza tordaitibi (#7) üzenetére


Aweriot
(veterán)

Ez elriaszt bárkit aki pl. megunta a Wint és átállna lámaként.

Amennyiben komolyan gondolja akkor bele fogja rakni az időt és a melót és elolvas három cikket. Nem kell több és tisztában is lesz nagyjából azzal, hogy hogy is működik ez az egész. Az igaz, hogy angol kell hozzá, de azért ez manapság már alap.

Itt a PH-n is csak meg kell nézni a W10 és a Manjaro topikot. Utóbbi 2-3 emberke kivételével kihalt.

Mert alapvetően feleslegesek lennének a kezdő disztrók saját topikjai. Egy Gentoo vagy BEA esetén már nem.

Ugyanez Linuxos vonalon lehet 10 féle alapokon 100 féle rendszer. Pl. nálam egy Arch alapú Manjaro KDE, de nem tudom rávágni hogy én "A" Linuxot használom.

Pedig nyugodtan rávághatod, mert ugyanúgy nem fog tudni semmit se kezdeni az információval ha ragozni kezded.

Hány disztró készült, kismillió, ezek nagy része mintha a fejlesztő saját szórakoztatására született volna, aztán mikor páran csatlakoztak, használni kezdték, hozzátettek, a lelkesedés alábbhagyott és a disztró ment a süllyesztőbe, gazdagítva az átláthatatlan katyvaszt.

Miért átláthatatlan? Ott a DW, az aztán baromira nem átláthatatlan.

Ezt elkerülendő, kéne egy egységes valami.

És mire épüljön az egységes valami? Rolling vagy LTS modellre? Éééés máris megvannak a lövészárkok.

A linux rendszer(ek)ben minden megvan ami kell, ennek ellenére a részesedés 2% körüli, ez is nemrég "ugrott" meg egy kicsit miután a Valve nyitott a játékfronton.

Addig nagyon jó, amíg ekörül mozog. Ha a Linux elkezd tömegeket kiszolgálni akkor lesz egy második Windowsunk szép KDE felülettel. Az meg kell a francnak.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#9) májkimiki válasza tordaitibi (#7) üzenetére


májkimiki
(senior tag)

Nézd meg az ArchLabs-ot. Egyszerű telepítő script-je van. Fullos DE-t kapsz a végén. A saját tárolójukban csak egy-két téma és általuk készített progi van(amit nem fogsz használni). Viszont pure Arch az egész, nem annyira külön ág, mint a Manjaro. Itt pörög az Arch topik. Nézd meg VBoxban a telepítőt, érdemes. Nyomtató, tűzfal szolgáltatásokat utólag kell neked beindítani, de nem kell hozzá pilóta vizsga. Én magamnak az ArchWiki és Google Translate segítségével lőttem be.
Origi Arch-ot nincs kedvem telepíteni, de ha Arch-oz van kedvem. Ezt szoktam feltenni.

(#10) tordaitibi válasza Aweriot (#8) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

A többivel sem értek egyet, de az utolsó bekezdésed egyik mondatával sem.
"Addig nagyon jó, amíg ekörül mozog. Ha a Linux elkezd tömegeket kiszolgálni akkor lesz egy második Windowsunk szép KDE felülettel. Az meg kell a francnak."

Ha nem az a célja a több millió beleölt munkaórának, hogy picit szélesebb tömegekhez is eljusson, akkor mi...? Hobbi OS? A pár 100ezer fejlesztő meg Linus saját kis zártkörű bulija? Biztosan nem ez lenne a cél. Ha igen, akkor miért olvasom 1000 Linuxos írásba, hogy jajj, mikor jön már el a Linux éve, stb?

Lesz egy Windowsunk szép KDE felülettel.
Igen, és ez miért rossz? Mennyivel többen rajonganának egy teljesen primitív, ronda, a mai kornak tökéletesen ellentmondó kezelőfelületért?
Írtad, az kell a francnak. Pontosan a nagy tömegeknek ez kell, te biztosan jó úton jársz és a Win, Mac, Android felhasználók milliárdos tábora jön szembe az autópályán, akiknek bizony igénye van a csilivili, pörgős, átszabható, animálható felületekre. (a Wint kár volt említenem mert ha valami konzervatív, az az a felület szempontjából, ma már végre történnek törekvések ezirányban is)

Írtam hogy 55 éves vagyok, 20 éve Winezek és kb. 10 éve próbálkozok Linux disztrókkal. Eleddig sikertelenül, viszont 1 éve bepróbálkoztam a Manjaro KDE variánssal és egyszerűen beleszerettem.
Az alaprendszer nagyon gyors, a KDE meg baromira tetszik. Pedig nem vagyok csicsabarát de ebből mindent kihoztam amit csak lehetett. És élvezem a használatát, tele van apró featurekkel amik megkönnyítik a használatot. Ezt sem a Debian féleségek, próbálkozások, se az UHU félék, a Kubuntu sem és a Mintek sem adták meg.
Nem tudom, egy Mint+KDE mennyire fogna meg, lehet ugyanennyire. Egyszer kipróbálom. Ha tökegyforma a végeredmény, akkor ismét csak oda lukadtunk ki amivel kezdtem, akkor minek 10-100 alvariáns..? Lenne 1 azaz egy darab Linux, nincs Debian, Arch, Ubi vonal, hanem van 1 és ahhoz lehet felületet választani ízlés szerint (fahéj, xfce, kde stb.) Én ERRE céloztam az egységesítésnél. Máris nem kéne 1000000 repoból meg tükörről, tárolóból, PPA-ból vacakolni. És a szoftverek karbantartása is milliószor egyszerűbb lenne.

A telefonjaimról is azonnal száműzöm a stock romokat és R.R. romok kerülnek fel mert az alap rendszerekhez képest 100x több beállítási, finomhangolási lehetőség van bennük, amit ki is használok a könnyebb, kézreállóbb kezelés miatt. Pedig egy vén f..sz vagyok.
Akkor egy fiatalnak a kezébe adnál egy lagymatag oprendszert, ami nem csillog-villog, nem témázható agyba-főbe. Az sikítva menekülne.

(#11) Aweriot válasza tordaitibi (#10) üzenetére


Aweriot
(veterán)

A Linux mint olyan még mindig csak egy kernel. Linus és társai kernelt és nem ost gyártanak.

Akinek pedig igénye van a KDE-re... Tessék megtanulni linuxozni és lesz KDE.

De érted. Lenne egy disztró, oké. Milyen rendszerrel frissülne? Máris kettészakadt a tábor.

Ha igen, akkor miért olvasom 1000 Linuxos írásba, hogy jajj, mikor jön már el a Linux éve, stb?

Ugyanazért amiért 2019 a családok éve. Hülye aki mondja.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#12) tordaitibi válasza Aweriot (#11) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

Biztosan hülye mind aki esetleg a Linux terjeszkedésére vár. Hát igen.
Akkor Te úgy gondolod hogy ez így tökéletesen jó, a 100+ variánssal.
Pont ma tértem át Dropboxról a Onedrive tárhelyre, nem a hely volt kicsi mert 800Mb összesen amit felhőbe tárolok, hanem a Dropbox lekorlátozta 3-ra az eszközök számát, nekem meg 4 eszközöm van.
Már a telepítésnél elakadtam kicsit.
Ez csak 1 rendszer, egy Arch, és szerinted egy tegnap Linuxra áttért user ha ezt meglátja, akkor nekiáll guglizgatni, hogy ugyan mi is kell neki..? Az abraunegg..? ez egy 1 fork, de minek, miért nem lehetett továbbvinni az onedrive nevűt? Minek kell még onedrive-git, client-git, abraunegg-git? Most én melyiket válasszam? Próbálgassam ki mindet, nem lopom az időmet. Ez nem a szabadság érzése hanem a katyvasz ténye számomra.

Hát nem fog guglizgatni, és nem, nem akaja "megtanulni" a Linuxot. Használni szeretné.
Ez csak az Arch Manjro repo, ha tágítok a horizonton, kb. 100 OneDrive lehetőség van. Windows alatt meg 1 azaz egy darab. Melyik akkor a felhasználóbarátabb?
A felhasználók döntő többsége, úgy 95%-a nem tanulni hanem használni szeretné az OS-t.
De nem akarom megváltoztatni erről a véleményedet, eszem ágába sincs csak leírtam az én gondolatmenetemet.

Amit most idecopizok, az hosszú lesz talán, de ezt egy Linux fanatikus, egy fejlesztő írta le egy fórumon, akinek szerintem több linuxos tudása van mint itt PH.-n az összes linux fannak. És neki EZ a véleménye, érdemes végiolvasni:
''''------------------------------------------------------
Én szerintem, az egész Linux a nyilt forráskód miatt bukott el. De olvassátok végig, majd meglátjátok miért.
Szóval: van nekünk az a szeretett Windows, meg a Mac OS X. Ezek zárt rendszerek, az egyiket a Microsoft, a másikat az Apple fejleszti.
Van egy egységes felület, az van, egy Windows van, egy Mac van, és kész, az egységes lesz, nincs az mint a Linuxnál, hogy ide felmegy vagy nem, milyen C könyvtár van, musl, glibc, kompatibilis e vele, APT-t vagy RPM-et használ, képes lesz feltelepülni a gépemre, ki tudja e használni a GPU-mat rendesen alapból, milyen asztali környetetet használjak, Cinnamont, Gnome-ot, KDE-t, milyen az eszközkészlete, Qt, GTK, van e Driverem, Xorg vagy Wayland a jobb nekem? Meg a sok fork, amikor a tákoltabb rendszert még tovább fokozzuk.
Lehet durván fog hangzani, de a Waylandet, a Muslt, a Linuxot, a Systemd-t, a Basht meghagyni, fejleszteni egy Qt alapú DE-t, lezárni zárt forráskódúra, de továbbra is szabad szoftver, tehát másolhatod, akárhová felrakhatod, nem kell Licenc szerződést elfogadnod, DE nem nyílt forráskódú, így lesz egy egységes, Valódi Windows és Mac alternatíva, ami ugyan olyan egységes, minden hardvert egész jól támogató OS, ami továbbra is ingyenes. Akkor most nem itt tartanánk. Csak ezzel az összes Linux disztrót be kellene szüntetni, és lenne a Linux OS
-----------------------------------------------------------------------

És ezt nem én írtam hanem egy olyan ember aki eddig is nagyon sokat tett a magyarországi Linux közösségekért.

[ Szerkesztve ]

(#13) Aweriot válasza tordaitibi (#12) üzenetére


Aweriot
(veterán)

Akkor Te úgy gondolod hogy ez így tökéletesen jó, a 100+ variánssal.

Nézd, baromi egyszerű. Ha nem lenne ez így jó akkor nem így nézne ki. Ez egy szabad platform, ergo ahogy kinéz az a megfelelő a közösségnek.

Próbálgassam ki mindet, nem lopom az időmet. Ez nem a szabadság érzése hanem a katyvasz ténye számomra.

Fordítva ülsz a lovon. Te egy Windowst akarsz ami úgy néz ki mint egy Linux. Ilyen nem lesz, itt melót kell belerakni, nyelveket kell beszélni és használni kell tudni a keresőt.

Hát nem fog guglizgatni, és nem, nem akaja "megtanulni" a Linuxot. Használni szeretné.

A franc akart megtanulni vezetni én csak le akartam jutni Kecskemétre. Ja... hogy ennek ezek a feltételei? Akkor szopás. Ez ugyanez, aki nem hajlandó megtanulni az fáradjon vissza oda ahonnan jött. Mindenkinek egyszerűbb lesz.

Ez csak az Arch Manjro repo, ha tágítok a horizonton, kb. 100 OneDrive lehetőség van. Windows alatt meg 1 azaz egy darab. Melyik akkor a felhasználóbarátabb?

Most tekintsünk el olyanoktól, hogy Linux alatt nem pont az MS félhőjét kéne használni, de ez már mellékes.

És neki EZ a véleménye, érdemes végiolvasni:

0 új infó volt benne, a végén saját maga is megállapítja, hogy miért nem jó az amit mond. Olyanokról nem is beszélve, hogy a Linux nem akar desktop ellenfél lenni.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#14) tordaitibi válasza Aweriot (#13) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

"A franc akart megtanulni vezetni én csak le akartam jutni Kecskemétre. Ja... hogy ennek ezek a feltételei? "

Ez borzasztóan rossz hasonlat volt, alapok kellenek a vezetéshez de pl. a 30 éve kamionsofőr barátom a mai napig nincs tisztába az abs, a dízelmotor, a fedélzeti komputerek, az üzemanyagbefecskendező rendszer stb. működésével, nem is akar, és nem is akarja ezeket javítgatni. Pláne nem 100 típus 1000 modelljénél. Ennek ellenére remekül vezeti az autót.

Egy felhasználónak nem lehet kötelezővé tenni hogy mélységeiben belemenjen a működésbe, ha igen akkor megette a fene.

Most fel fogod hozni az ingyenességet, hogy ennek ára van, hát nem igaz, lásd Android. Gyerektől aggastyánig használják, szőkék is és nem érdekli őket hogy épp hányas verzió, mitől megy, nem kell karbantartani, a PlayStoréba rábök bármire és települ, használja, csicsázza, témázza, fényképez vele, elküldi a fészre, stb. Pilótavizsga és rendszerinformatikusi képesítés nélkül.
Jaaa... hogy egy cég áll mögötte, aki egységesítette, az apikat, összefogja a fejlesztőket, egy felületen biztosítja az appokat, mindent, és karbantartja a rendszert..?
Nemá, hát csak nem a Google..?

És működik az Android? Igen működik, és miért, mert egységes.

Nem szétszórt 156 féle Android van, mi lenne ha ez lenne, már rég a feledésbe ment volna, Micike nem fog tökörészni meg órákig gondolkodni hogy neki most a FB.1, FB-2, a FB-fork254, de várjunk mert ami neki tetszik, a FB-254fork, az az Ő Android-Ubuntu-214-re éppen nem megy fel, vagy a fejlesztő magára hagyta a forkot, vagy mi is kéne akkor a telefonjára?
Minden userből pilótavizsgás rendszergazdát és lexikális Linux történelem és verzióprofesszort akarsz csinálni..? Nem fog menni.

Igazad van, maradjon meg a linux azoknak akik így szeretik, de akkor egyáltalán minek csináltak széles körben elérhető desktop rendszert belőle? Nem azért hogy a nagyobb, szélesebb tömegek felé nyissanak?

Mindegy, szerintem én itt és most elköszönök,
közelebb nem kerül egymáshoz a véleményünk a témában. kár lenne esetleg veszekednünk.
Kösznöm a beszélgetést.

[ Szerkesztve ]

(#15) Aweriot válasza tordaitibi (#14) üzenetére


Aweriot
(veterán)

Veszekedés? Isten látja lelkemet nem volt célom. Ez szerintem egy kulturált eszmecsere volt :)

És nem, az ingyenességet nem szoktam felhozni, mert ez a Linux egyik olyan pontja amit nem értek meg :)

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#16) Rimuru válasza tordaitibi (#14) üzenetére


Rimuru
(veterán)

Windows es Android pont nem jo pelda az egysegessegre, nezd mar meg hany fajta van egymas mellett. :DDD
de ez itt offtopic.

Vigyázat, csalok!

(#17) ubyegon2 válasza tordaitibi (#14) üzenetére

És működik az Android? Igen működik, és miért, mert egységes.

Nem szétszórt 156 féle Android van

Igazad van, maximálisan egyet kell értenem veled! Nem 156 féle Android van. Csak az én készülékemre sokkal több készült a majd 2 év alatt, mióta megvan!

Amúgy a Linux-szal kapcsolatos érvelésed legyőzhetetlen! :R Max kicsit olyan érzésem támadt, mikor olvastam, hogy ha valamennyire az alapokat nem ugrottad volna át, hogy mi a fene is ez a Linux, miért jött létre, alapvetően mire használják és mi virágzott ki eközben az oldalhajtásaiból.......szóval ezek nélkül az alapok nélkül.....

Nem fejeztem be inkább, mert már ha kérdezek valamit is megsértődsz. Az meg sosem célom, hogy bárkit sértegessek. (jó persze ez így nem igaz) ;]

(#4) MineFox54

Miért írtál engem le ide? Tudom, hogy te is rendkívül csípod a búrámat, de ez ebben a topikban eléggé mellékes. :)

uff

[ Szerkesztve ]

محتاط کسان کسان سامنے دروازہ بند کرنے کے لئے نہیں!

(#18) tordaitibi válasza ubyegon2 (#17) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

Szia,
szerintem csak akkor sértődök meg ha kimondottan okot adnak rá, lásd előző kollégával a kultúrált eszmecserét.
Picit sem került közelebb a nézőpontunk a másikéhoz, és ez minden fröcsögés nélkül zajlott.

"az alapokat nem ugrottad volna át, hogy mi a fene is ez a Linux, miért jött létre"
De tudom, de akkor ki, mikor, miért csinált belőke desktop rendszert? És ez még mindig ok. de miért mindjárt 5 tucatot?

"Igazad van, maximálisan egyet kell értenem veled! Nem 156 féle Android van. Csak az én készülékemre sokkal több készült a majd 2 év alatt, mióta megvan!"

Az lehet (én is custom romot használok de mintha lenne egy alap, a Google féle aosp. Aminek a fő elemeit és a csapásirányt be kell tartani a gyártóknak és a rom főzőknek is.
A verzióváltásokat és a verziófrissítéseket ne keverjük bele, a Cupcake meg a Pie is Android, a Barbara és a Tessa is Linux Mint.
Attól mert van 10000 custom rom, az alap ugyanaz.
Az én Resurrection Remix Nougat romom is a 7-es Android verzión alapul. Csak csináltak rá egy másik asztali környezetet, linuxos hasonlattal élve. De Android alapokon, nem Ubi, nem Arch, nem Debian, nem Knoppix lett belőle, stb. hanem Android alapokon.

A Windows az nt vonal bevezétes óta, több mint 20 éve, összesen 1 olyan változáson ment át amikor nem lehetett tovább migrálni a régi rendszert. Ezenkívül volt 2 "fork", a CE és a Mobile.
Mac vonalhoz síkhülye vagyok de ott sem volt soha átláthatatlan káosz a rendszerek dzsungelében.

A nagyközönségnek szánt rendszerekről beszélek. A desktop és a mobil szegmensről.
Nagyon jól tudom hogy az oldalhajtásokból mennyi hasznos dolog lett de ezek a nagyközönséget nem érdeklik (routerek, szerverek, dvr-nvr szegmens, boxok stb).
Valamint lett belőle egy, a legsikeresebb oldalhajtás, az Android. De miért, ezt is elmondtam többször mert áll mögötte valaki, akinek igaz hogy anyagi érdeke fűződik hozzá de szépen összefogja és egy kézben tartja.

(#19) ubyegon2 válasza tordaitibi (#18) üzenetére

De tudom, de akkor ki, mikor, miért csinált belőke desktop rendszert? És ez még mindig ok. de miért mindjárt 5 tucatot?

Amíg ezt a kérdést felteszed, addig áll ez a mondatom:

az alapokat nem ugrottad volna át, hogy mi a fene is ez a Linux, miért jött létre

Teljesen értelmetlen egyébként egy nyílt forráskódon alapuló rendszert összehasonlítani az Android-dal.

Mac vonalhoz síkhülye vagyok de ott sem volt soha átláthatatlan káosz a rendszerek dzsungelében.

Arra utalsz, hogy a desktop Linuxok dzsungelében átláthatatlan káosz van? Sok disztró van, az biztos, mert fentiek alapján bárki csinálhat disztrót. Az átláthatatlan kaoszról csak annyit kérdeznék, hogy totál ismeretlenül, hogyan találtál néhány próbálkozás után rá a neked tökéletes rendszerre mégis? ;]

محتاط کسان کسان سامنے دروازہ بند کرنے کے لئے نہیں!

(#20) tordaitibi válasza ubyegon2 (#19) üzenetére


tordaitibi
(őstag)
LOGOUT blog

"Az átláthatatlan kaoszról csak annyit kérdeznék, hogy totál ismeretlenül, hogyan találtál néhány próbálkozás után rá a neked tökéletes rendszerre mégis?"
Ha 1 Linux lenne, akkor gyanítom hogy az egybeötvözné az összes + tulajdonságait és akkor az alábbi bekezdés sose született volna meg:

11-12éve kísérletezek.
Volt Uhu, Kubuntu, Ubuntu, volt valami Debian féleség, valami Suse, Blackpanther, és képzeld wifiket törtem fel a BackTrackkal (alias Kali), jött a Mint, majd az Arch Manjaro.
A ReactOs is megfordult nálam, a csapásirány tökéletes, egy Linux a Windows driverezhetőségével lenne a csúcs.
Nem tudom, alszik-e a projekt, amikor valamikor próbáltam használhatatlan volt, lehet ránézek megint.
Nem a Windowst hiányolom hanem a pofonegyszerűen hardverezhetőségét és a gigászi szoftverkínálatát.

Vagyis a 10 év nem telt semmittevéssel és a windowsos renyheséggel.
Egyik sem okozott katartikus élményeket, inkább a csalódás a megfelelő kifejezés.
Az a baj hogy mindegyik használható volt de ha kiléptem az OS komfortzónájából és a vele szállított szoftvereken túl próbáltam lépni akkor finito. Legalábbis számomra.
Nem Windowst keresek ingyen, mielőtt bárki is félreért hanem egy kézreálló, nekem tetsző és minimális ismeretekkel is jól használható operációs rendszert.

Az meg hogy számomra tökéletes rendszer, na attól a Manjaro is eléggé távol áll csak megkedveltem.
A Windows is távol áll tőle egyébként pláne a 10-es, az katasztrófa. De kell.

Szegény BoB jól elvittem a topikját a témától de csak nem haragszik meg érte.

(#21) MineFox54 válasza ubyegon2 (#17) üzenetére


MineFox54
(őstag)

Mert imádod az archklónokat :P

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#22) ubyegon2

Ők is engem, de én időről időre csak bepróbálkozom. 😁

محتاط کسان کسان سامنے دروازہ بند کرنے کے لئے نہیں!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.