Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
Blindmouse
üzenetére
Nyugi, már az MKB-t is megvették...

(jó, tudom, már két éves a topik) -
Expulso
tag
válasz
Blindmouse
üzenetére
ezt biza ismét jól kifogtad.. készítsd a sót.

-
válasz
Blindmouse
üzenetére
Nekem ugy tunik, hogy messze a Citibank adja a legjobb felteteleket, hitelkartyabol is a Citilife a legjobb. Mondjuk hibajuk persze nekik is vannak: a devizaarfolyamuk nem a legjobb, a netbankjuk rettenetesen gagyi (mondjuk mukodni mukodik, csak... gagyi) meg relativ keves fiokjuk van, de mondjuk utoljara akkor kellett bemennem, amikor szamlat nyitottam (hitelkartyigenyleshez hazhoz kuldtek egy emberuket).
[ Igen, van hitelkartyam, sot, devizahitelem se, megse erzem magam hulyenek
] -
Thome
veterán
válasz
Blindmouse
üzenetére
Figyelj, próbálok segíteni alternatíva felhozásával. Van többféle "csomag", nézz utána, hogy neked valamelyik esetleg szóba jöhet, szimpatikus-e, aztán vagy kukázod, vagy átmész hozzájuk..
-
tkazmer
addikt
válasz
Blindmouse
üzenetére
ha kártyával fizetek, nem ácsingózik mindenki borravalóért.
étteremben, kávézóban, sörözőben szokás adni, vagy legalábbis én szoktam, és még sosem volt arra példa, hogy úgy jött volna a terminált hozó pincér, hogy előre beütötte a számla egyenlegét. -
Vakegérke
félisten
válasz
Blindmouse
üzenetére
Nekem már csak a kenyeresnél, meg a zöldségesnél van készpénz forgalmam. Náluk is csak azért, mert nincs termináljuk.
-
Drenadar
veterán
válasz
Blindmouse
üzenetére
én meg utálom a hiteleket. meg a devizahiteleseket. el lett nekik mondva, árfolyamkockázat... jó nem baj, kérik.
tudom sokszor hallottátok már...
de ha bárki valamilyen kockázatot vállal akkor utána már nincs joga siránkozni. ha felteszem minden pénzem a pirosra és utána megyek panaszkodni hogy vesztettem, mert nyernem kellett volna? -
Dany007
veterán
válasz
Blindmouse
üzenetére
Na várjál, elmesélem mikor utáltam meg a bankkártyákat
Lehet egyedi eset, de engem kiakasztott.
Tavaly előtt a lakáshitel miatt muszáj volt nyitni egy számlát a banknál, hogy azon keresztül utaljuk a havi törlesztőt. Viszont ehhez a kártyához járta ajándékba(! ez fontos) egy hitelkártya is 500.000 forintos kerettel. Természetesen jó borsos kamatra, így eldöntöttük, hogy nem kérjük. Na ilyet nem lehetett, ezt mindenképpen meg kellett kapnunk. "Hiszen ajándék"
Oké, eldöntöttük, hogy amint meglesz meg is szüntetjük, hiszen nem akarunk ilyesféle hitelekbe belemenni véletlenül sem.
Telt múlt az idő, de a kártya csak nem jött. Egyszer csak jött egy papír a banktól, hogy az egyenlegünk mínusz 8.000 forint. Nem is értettük miért, hiszen a hitelrészletet befizettük. Még picit többet is, hogy a levonások miatt ne kerüljünk mínuszba. Mert vannak pluszban levonások rendszeresen.Aztán kiderült, hogy nem a hitelre nyitott bankszámla van mínuszban, hanem az ajándék hitelkártya számlája van mínuszban levontak valami éves kártyahasználati díjat vagy nemtommit. Felhívtuk a bankot, hogy mégis hogy képzelik, hogy az "ajándék" hitelkártya hogy lehet mínuszban, amikor még meg se kaptuk! Azt mondták ez van sorry.
Úgyhogy elmehetnek a p**ba az ajándék kártyájukkal, amit még meg se kaptunk de már mínuszban van. Úgyhogy amint megjött megszüntettük a fenébe az egészet. Az persze még további 3.000 forintba került. Így az ajándék kártya amit sose használtunk több, mint 10.000 forintunkba került. Szép kis lehúzás.De nem csak erről van szó. Ott van pl Tildy esete. Talán egy éve volt már, nem emlékszem, de mesélte, hogy a bankjánál történt egy kis "gebasz". Bedöglött a banki rendszer ezért nem tudta használni a kártyáját vagy két napon át. Se pénzt felvenni se fizetni nem tudott vele. Szegénynek meg alig volt valami kp-ja, két napon át azt se tudta miből fog kaját venni magának.
Aztán arról meg még nem is beszéltünk, amikor valahogyan megszerzik a kártya és / vagy személyes adatokat. És mondjuk a kedves bank 1-2 hét késéssel értesíti az ügyfelet. Ilyen most volt nemrég, az IT Café is megírta.
Amúgy az IT Café is tele van ilyen és hasonló hírekkel.A másik meg ha megnézed a bankkártyások panaszkodnak a legtöbbet a pénzügyeik intézésével kapcsolatosan. Lásd a saját bejegyzésed. Mert én még nem láttam olyat, hogy valaki azért panaszkodik mert készpénzt használ. Biztos van ilyen is, de ha körbenézel itt a fórumon vagy máshol, akkor azt látod, hogy a kártyások panaszoknak ilyen-olyan okokból, készpénz miatti bejegyzést meg még nem olvastam.

-
Dany007
veterán
válasz
Blindmouse
üzenetére
Most ezzel mire célzol? Amint írtam már próbáltak betörni - nem hozzánk - ilyen ajtóval ellátott lakásba és közel sem sikerült. Ezzel szemben anyámék lakásának ajtaját kézzel betudtam nyomni. Ha kicsit nagyobb erővel feszülök neki, akkor tuti átszakítom a borítást. Szóval nem muszáj mindenen a fogást keresni...
"Másrészt milliókat bankban tartani megint fasság, arra vannak olyan befektetések amiknek hozama (kamata) is van."
A lényeg az volt, hogy milliókat én sem tartanék otthon.
"Meg százezreket sem tartanék a párna alatt."
Mért mi történik vele? Komolyan azt hiszed, ha betörnek hozzád akkor az lesz a legnagyobb bajod?

Amúgy van rá megoldás. Biztosítás. A mi lakásunk 4,7 millióra van biztosítva. És ez csak a berendezési tárgyak, plusz a betörés elleni biztosítás. Mindez kemény évi 6 ezer forintért.Én elismertem a bankkártya előnyeit, csak leírtam miért nincs rá szükségem.
-
Drenadar
veterán
válasz
Blindmouse
üzenetére
én is gyűlölöm... ennél jobban csak azt mikor postára kell menni. nagy a tömeg és ha enyhe kint az idő akkor is fűtenek ezerrel, a posta alkalmazottak lekezelő stílusban kommunikálnak, mintha még mindig valami főhivatal lenne a posta. Már rég ki kellett volna halnia... levelet/csomagot felesleges rájukbízni, kártyával nem lehet fizetni náluk (csak kp-t felvenni... NEM, kurvára nem ugyanaz...) és gyűlölöm mikor egész nap itthon vagyok, majd kimegyek a postaládához és ott a cetli, hogy a postás nem bírt megtenni 2métert hogy megnézze itthon vagyok-e és máris én mehetek a levél után. De szerencsére rajta van a feladó és általában nem is megyek érte...

-
BITBOYS
addikt
válasz
Blindmouse
üzenetére
Menj át az OTP-hez, visszasírod majd az MKB-t

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Blindmouse
üzenetére
Nekem knh-nál volt egy számlám mkb student előtt. Übermega dombornyomott, Holdon is érvényes kártya, ingyen utalás, minden mi szem szájnak ingere. Egyetemistaként sok hasznát vettem annak amit nyújtott... Le is mondtam a havi 600huf + évi 6k kártyadíj ellenében. Viszont - a nagy csavar - ha neaggyisten jól megy a sorod, és kapsz 150k-t havonta fizetésképp a kártyádra, akkor varázsütésre ingyenessé válik a cucc, nincs havidíj.
mod:
Ja, sajna a kp felvétel csak 4x volt ingyenes, de hogy saját vagy más banknál is, azt már nem tudom.
-
baluka26
veterán
válasz
Blindmouse
üzenetére
Én mondjuk Studentben vagyok MKBnél (minden ingyen), a lekötésem 5 évre van, évi kb 8%-os kamattal (negyedévente jóváírás), azonban könnyen likviddé tehető. Legfőbb szempont volt befektetésnél a kockázat után

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Kingston FURY 16GB DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 11.28
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

]