Hirdetés

2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bkercso


bkercso
nagyúr

A technikai fejlődés gyorsul, az oktatás színvonala meg esik vissza. Ebben keresendő a jelenség kulcsa szerintem. Napelemről van szó úgy, hogy nincs szó energiapufferről. Nonszensz.

A video stílusa őszinte: ordít róla, kiknek szól.

Musk, alagút: szerintem a forgalom föld alá vivése csak amplyan B-terv lehet. A cél a Marson történő bányászat, amint a roverek találnak valami mozdíthatót, pl. ritkaföldfémet. A Holdra meg deutériumért mennek a fúzióhoz.

HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Nekem tetszenek a lelkes amatőrök, még akkor is, ha megpróbálják, és a végén nem tudják összehozni – 100 esetből egyszer mégis születhet valami új.

Sokkal inkább, mint a pénzügyi zsonglőrök és egyéb virtuális hókuszpókuszok.

(#3) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Miért? Talán köze van ahhoz hogy még ma is külön ki kell emelni hogy a föld "gömb" alakú.

(#4) bkercso válasza UnA (#2) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az ilyenek 99,9%-át nem gondolják komolyan (a szám hasalt, de nagyságrendileg stimmel szerintem).
A Nikola üzemanyagcellás kamionját pl. a gravitáció hajtotta csupán, amikor a demovideó kedvéért kegurították egy enyhe lejtőn.

HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#5) dchard válasza UnA (#2) üzenetére


dchard
veterán

Ezek nem lelkes amatőrök, hanem profi csalók. Az, hogy a DoD-ről negyedszerre húznak le pénzt, csak erősíti, hogy az államapparátusban olyanok ülnek, akiknek a középiskolás fizika is meghaladta a képességeiket. Jobb helyeken ilyenért nem állami támogatás, hanem börtön jár.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#6) blackrulz válasza UnA (#2) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Ez ugyanaz mint a waterseer, akik kitalálták, hogy majd afrikai országokba szállítanak széllel működő levegőből vizet gyártó mókát, hiszen a szél fúj, a szélkerék letolja a levegőt a föld alá egy csövön, lent hideg a föld lecsapódik a páratartalom, felpumpálják kézzel a vizet, és kész. Próbáljuk meg. Mi az ami megállíthat? A termodinamika? Ugyanmár. Majd kimozogjuk. Sikerült a végére egy boltban kapható, hálózati áramról működő páramentesítőt kínából átcsomagolni termékké, 100x-os felárral. Ügyes :D

A fizika törvényeit nem egy kétfős garázscég fogja megcsinálni... Szeretnénk azt hinni, de nem, a világ nem így működik sajnos. Erre ezer meg egy példa van, akartak már csinálni hordozható önmagát megtöltő kulacsot is, napellemről, agyontámogatták, semmi nem lett, mert nem működhet igazán hatékonyan. Vagy ott a lightyear most. Jelenleg egy kis fejszámolás alapján kb 2x hatékonyabb alsóhangon a napelem amit feltesznek mint bármi ami kapható. Úgy, hogy megint nem optimális a szöge... Ha te tudnál ilyen hatékony napelemet gyártani.... Elkezdenéd a szívást az autógyártással, gyárat felhúzni, engedélyek, dílerek, szerviz? Mivan? Minek sallangot gyártani, ha a technológia alapja amin ülsz az olyan mondás ami laborban sincs jelenleg?

Ha nekem lenne olyan napelemem ami minden jelenleg elérhetőnél 2*-3* jobb, arra húznék fel gyárat akkorát amekkorát fizikailag lehet, és reggeltől estig mást se csinálnék értelem szerűen... Hiszen nem a következő lépés ez, hanem egy teljesen új szint. Aztán megvenném magamnak Elont, Billt, meg Jeff-et, hogy metszegessék a kertben a krizanténokat, meg nyírják a füvet...

Coolest cooler? Ouya? Skarp? Zano? Zorb?Hapbee? EVscope? Morus? Akármeddig tudom folytatni az első látásra is baromság kategóriás projekteket, amik a fizika alapvető törvényeit próbálják megbszni anélkül hogy erre a legkisebb lehetőségük lenne valahais.

When you want a circus you exalt the clowns

(#7) nemlehet


nemlehet
őstag

Amúgy ha megnézed a legtöbb ilyen kickstarter projectet nem találsz bennük mérnököt, vagy legalábbis releváns területem lévőt nem. Csupa marketinges, jogász esetleg műszaki manager...

Egyetértek ezek mind átverések, ők is pontosan tudják, hogy NEM lehet teljesíteni amit ígérnek.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#8) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Ezt az összekalapozott pénzt amúgy meg is kapják? Nem kell elszámolni vele?
Azért néha vannak jó ötletek, mint a napelemes cserép. Az talán működik is. Ez az útra fektetett nyilván nem fog.

A facebook profilnak a valósággal való bármilyen hasonlósága csak véletlen egybeesés. --> Huawei band 6 aprón

(#9) blackrulz válasza Victoryus (#8) üzenetére


blackrulz
nagyúr

az ötlet jó, kérdés mennyire gyártható, telepíthető, etc... Meg ugye nem feltétlenül lehet minden oldalra is tenni... Pl nálam megint nem menne fel, a cserepeket vágni kellett mert sehol se adta ki a szélén, stb... Szerintem tisztább szárazabb érzés egy nagyobb tábla mint 50 kicsi, pont annyival kevesebb hibaforrás kontakt szinten pl... Debugolni is egyszerűbb 10 eszközt mint 500-at...

A legtöbb közösségi finanszírozás úgy megy, hogy a projekthez tartozik egy küszöb, pl kell 300k usd a gyártáshoz, tesztelésre, akármire. Ha az összejön az oldal lehúzza a sápot, és a maradékot megkapja a cég, hogy akkor hajrá. Ha nem éri el a küszöböt akkor megy vissza a lóvé a "befektetőknek".

Nyilván ha elérték ezt az értéket nem áll meg a buli, időkorlát is van jellemzően, így gyűlhet a pénz az adott dátumig.

Az, ha a kifizetés után mégis "nem várt technikai problémákba" ütköznek... Nos igazából onnantól hogy a kickstarter és társai megkapták a részüket... Szóval nem, nem igazán látnak bele a folyamatokba, nem mondhatják azt hogy a kétfős garázscégben nem kéne 50k usd-s havi fizut osztani a feleségednek is, az "iroda" amit vettél egy lakóház igazából és az üzleti vacsora sem üzleti...

Az, hogy finanszírozol valamit ilyen oldalakon, az a legkevésbé sem jelenti azt, hogy a befizetett összegért cserébe beígért bármiből te kapni fogsz. És ha nem kapsz akkor így jártál. Ez nem vásárlás, támogatás kb, ezért lehet elég jól megúszni, csak elég álmodozót kell találni.

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#10) UnA válasza blackrulz (#9) üzenetére


UnA
Korrektor

Nekem továbbra is jobban tetszenek az álmodozók, mint a nagyonokos megmondóemberek ;)

(#11) blackrulz válasza UnA (#10) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Ja én is kivagyok az összes megmondóembertől aki teli pofával nagyokoskodik hogy a gravitáció nem javaslat hanem törvény...Ki szerint??? Honnan tudja hogy húz amikor én úgy érzem hogy nyom, én nem hiszem el... És az összes ilyen MTA szökevényt még bátorítják is dinamitgyáros hagyatékot lógatva az orruk előtt, hogy ha beáll a sorba és azt fújja amit kell akkor kaphat egy nóbelt meg valami alamizsnát...

Szerencsére vannak még álmodozók, újítók, akik nem fogadják el a begyöpösödött értékeket és tényeket, hanem mindent megkérdőjeleznek. Mikor hazudták össze a termodinamika első törvényét? Kutya se tudja már, jó rég. És azóta senki nem mert hozzányúlni, pedig simán lehet hogy az energia se marad meg... Csak elnyomják azt aki nem akar a függöny mögé nézni...

Még jó hogy vannak passzív agresszív álmodozók, aki felnyitják a szemeket, de érvelni nem akarnak, se vitatkozni értelmes keretek között, hiszen az előremozdítana dolgokat. ;]

When you want a circus you exalt the clowns

(#12) dchard válasza blackrulz (#11) üzenetére


dchard
veterán

Jézusom... "Nem fogadják el a tényeket" Ugye megvan, hogy miért hívjuk a tényt ténynek és nem álomnak vagy véleménynek? Egyáltalán megnézted, hogy a utóbbi időben miért adtak Nobel díjat? Ez nem egy fos magyar egyetem, ahol egymás doktorijait szignózzák egymásnak azok, akik 40 éve csak a tudományos fokozatot hajtják, a tudmányt meg nem. A cikk témáját adó réteg nem mozdított előre soha semmit, csak lehúzták az embereket előre levezethető módon nem működő ötletekkel. A legtöbb ilyenről le is rántották a leplet: tele van az internet olyan videókkal, ahol alap logika és maximum gimnáziumi fizika segítésgével el is magyarázzák, hogy melyik kreténség miért nem fog működni (nem utólag találják ki, hogy én megmondtam, hanem előre).

De mostmár nagyon kíváncsi vagyok: küldtél valamelyiknek pénzt is? Melyik volt az? :DDD Mert ugye ha nem küldtél, akkor nem hiszel benne eléggé, hogy pénzt is adj rá.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#13) blackrulz válasza dchard (#12) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Szerintem rájössz te hogy mi a helyzet

Egyébként az megvan hogy én írtam a bejegyzést? Hogy én tettem fel a kérdést, hogy mégis miért hisznek emberek akkor, amikor általános iskolás tananyag cáfolja azt? Fussunk neki mégegyszer ;)

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#14) nevemfel


nevemfel
aktív tag

Nem értem ezt a rendszert. Tegyük fel, hogy indítok egy projectet az indiegogo-n, azzal a címmel, hogy fotoszintetizáló teheneket akarok kitenyészteni, aztán a pénzt elköltöm kokóra meg kurvákra, és a végén bejelentem, hogy nem jött össze a kísérlet. Vagy nem jelentek be semmit, egyszerűen leemelem a pénzt, és annyi. Ki ellenőrzi ezt?

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#15) dchard válasza blackrulz (#13) üzenetére


dchard
veterán

Az irónia detektorom általában jól működik, de most cserben hagyott. :R A reggeli kávé, az hiányozhatott...

Egyébként ebből is látszik, hogy mennyire súlyos a helyzet: már annyi ilyen ostoba csodaváró kommentet olvastam, hogy reflex-szerűen ugrik az ember...

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#16) bkercso válasza nevemfel (#14) üzenetére


bkercso
nagyúr

Felteszem, meg kell kenni az ellenőröket meg kell kamudokumentáció kamukísérletekről. Ki tudja.
Biztosan azért nem értjük a rendszert, mert értünk valami hasznoshoz...

HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#17) nevemfel válasza bkercso (#16) üzenetére


nevemfel
aktív tag

De kik az ellenőrök? Ki jelöli ki őket? Kinek van egyáltalán ellenőrzési joga arra, hogy számonkérhesse azt, hogy a beérkezett pénzt arra használják, amire kérték?

[ Szerkesztve ]

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#18) blackrulz válasza nevemfel (#14) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Egyáltalán nem, mert pont így nem működhetne...

Képzeld el azt, hogy te tényleg egy startup cég lennél, akinek kell 1 milla usd arra, hogy a terméket gyártásra készre csinálja, és legyártsa az első batch-et. Összejön a pénz, de te nem kapod meg, ugyanott vagy ahol a part szakadt, hiszen neked pénz kell hogy előre tudj lépni, de azt nem kapod meg amíg valamit fel nem mutatsz...

Ha megvan a kitűzött cél, jelen esetben legyen az 1 milla, akkor azt megkapod, a határidő lejárta után és arra használod jó esetben, amire ígérted. Viszont ezek az oldalak soha és semmilyen körülmények között nem hatóságok... Nem kérheti be a könyvelésedet, nem kérhet számon, ő csak egy közvetítő, aki százalékért cserébe egy felületet biztosít. Se több se kevesebb.

Tehát ha te találsz egy pár álmodozót, akik áldoznának fotoszintetizáló tehenekre, és önként bedobják a kalapba a pénzt, és a kitűzött összeg amire szükséged van összejön ebből, akkor ja. Átutalják, kokó, lányok, dőzs, és móka. Nincs refund, nem is kötelezhet senki rá. De most mondom hogy 5% jár nekem mert tanácsadás. Jó???

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#19) blackrulz válasza dchard (#15) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Pedig igyekeztem akkora baromságot írni hogy senki ne vehesse komolyan :DDD

When you want a circus you exalt the clowns

(#20) nevemfel válasza blackrulz (#18) üzenetére


nevemfel
aktív tag

Köszi.

De most mondom hogy 5% jár nekem mert tanácsadás. Jó???

Oké, észben tartom. :))

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#21) bkercso válasza nevemfel (#17) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem tudom, biztos keverem a "tudományágakat"..
Másik megoldás pályázati pénzen "kifejleszteni" valami nem működő gépet, aztán azt eladni 5 haverod cégének különböző azonosítószámok alatt.

HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.