Hirdetés

2021. április 13., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Szia :)

Nezem a Startrek Voyager sorozatot, pont az egyik idoutazos resznel tartok, Nekem mindig az ugrik be ilyenkor. Abban pont az volt, hogy egy 27. es egy 24, szazadbol valo hajo kerult a foldre, de majd 30 ev elteressel, azalatt a 30 ev alatt az akkori fold lakoinak sikerult megerteni annyira a 27. szazadi techet, hogy a 24. szazadi techet lenyomtak.

Persze, tudom a nyamvadt entropia, de talalgatas szintjen ennek is annyi eselye van, mint barmi masnak. :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#2) bkercso válasza Agyturbina (#1) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Érdekes! Belinkelnéd?

Entrópia: tavaly is derültek ki intim dolgok az entrópia-energia kapcsán. Most nem keresem meg a cikket, de, aki követi, tudja, hogy mi mindent nem tudunk még. Az idő iránya is aktuális téma a fizikában. Szeretjük nyeregben érezni magunkat ezzel kapcsolatban (is), de azért nincs okunk elbízni magunkat.

Érdekes, hogy a technika fejlődéshez az "kellett", hogy a nyugati ember elfelejtse a spiritualitást (a tudás felfuvalkodottá tesz)! Veszélyes lett volna, ha nem így történik. Azonban, amit most látunk, hogy világméretekben és generációk óta idegenednek el az emberek saját maguktól és az élővilágtól, az szintén veszélyes. Kíváncsi vagyok, mikor "kapjuk vissza", amit elfelejtettünk, és így mikortól fog a technika sokkal több jót okozni, mint rosszat.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#3) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Jól sikerült marketing hack.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#4) Agyturbina válasza bkercso (#2) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Parancsolj a link két részes, pont azelőtt láttam az első részét, hogy eljöttem otthonról :K

Szerintem nem felejtette el a spiritualitast, hanem a termelekenyseg javara, hatterbe lett szoritva. Ok okozati szinten szerintem pedig meg ennel is melyebb, hiszen a termelekenyseg a populacio novekedesevel van osszefuggesben, amit a modern orvostudomany hozott el szamunkra, ami azert alakulhatott ki, mert az egyhaz tanitasai hatterbe kerultek/hagytak kibontakozni. Valamit valamiert.

Maga a spiritulitas magahoz az emberhez kellene tartoznia, nem pedig kontrolallni tomeges szinten, persze nehez ugy mert ezt is tevutakra vittek mint minden mast.

Mar regota szemezek ezzel, es mint sokszor korbe jartuk, az idonek nincs megadva az iranya, semmilyen alltalunk leirt koncepcioban, es megis a feldolgozo egysegunk semmilyen mas formaban nem kepes megbirkozni vele, csak linearis egy iranyu folyamkent.

Hulyen hangzik, de a DR WHO ban a doki mindig valami gyerekes szójátékkal( tinny whiny, wobbely stb) hivatkozik az idore, megis talan azok a kifejezesek allan legkozelebb a valosaghoz.

A tudas nem tesz felfuvalkodotta szvsz, mert aki felismeri a tudas jelentoseget, egybol latja annak belathatatlan mennyiseget, es egybol 0-ra tudja redukalni sajat tudasat. Szerintem aki tud valamit, az inkabb szereny, mert erti, hogy valojaban semmit sem tud. A nem tudas tesz felfuvalkodotta, hiszen egyszeru kinyilatkoztatasok tenyket valo hangoztatasa, anelkul, hogy azon akar el is gondolkodtunk volna egy percre, egy igazi felfuvalkodott magatartas, hiszen ezen "tudas" alapjan egybol itelkezik az egyed, hiszen abszolutumnak hiszi/gondolja.

Mint mindig, lehet nem igy van. :DDD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#5) bkercso válasza Agyturbina (#4) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Az oktatáson kersztül a világnézet erősen befolyásolható.

Idő: gépet még nem sikerült építeni az időben visszafelé kommunikációra mindenesetre. Van mit feltalálni legalább! Makroszinten sem látunk példát retrokauzalitásra a természetben. Bár az érdekes, hogy a Harvard Egyetem és több másik egyetem kutatói szerint is létezik a telepátia, ami nemlokális jelenség kell legyen, mert agyhullámokkal nem működhet (nincs MW-os adó az agyunkban). A nemlokalitás pedig nem létezhet csupán térben az ált. rel. szerint: időben is léteznie kell akkor. Ha jól értem.

A tudással kapcsolatban, amit írsz, ahhoz intelligencia és szerénység kell. Majd a vitázók eldöntik, megvan-e ez vagy nincs. :)

egyszeru kinyilatkoztatasok tenyket valo hangoztatasa, anelkul, hogy azon akar el is gondolkodtunk volna egy percre, egy igazi felfuvalkodott magatartas, hiszen ezen "tudas" alapjan egybol itelkezik az egyed, hiszen abszolutumnak hiszi/gondolja.
Jó felvetések! A meggyőződés, tapasztalás nélküli "vallás" valóban felfuvalkodottá tesz, azon kívül sokszor babonássá is. A könnyelmű és önigazoló ítélkezésről meg tanítani kéne az iskolákban, mert népbetegség.
A felfuvalkodást a tapasztalatok elvből történő elutasítására értettem, világnézeti alapon, ami a materializmusnak sajátja. Jó példa erre a HiFi: "Az nem lehet, mert a féltudásom szerint az nem lehet!". Aztán meg... :U :P

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#6) Soderes


Soderes
tag

Valószinűleg ez egy új, szupertitkos repülő objektum.

Nézd, szerintem sok-sok év alatt te is rájöhettél, hogy az Area 51 egy R&D Facility. Vagy is évtizedek óta ott fejlesztik a legújabb fegyverek, repülőket, kém cuccokat. Lásd. U-2.
Minden nagyhatalomnak vannak rejtett, szigorúan titkos R&D létesítményei.

Az emberek számára minden új technológia, amit az égen látnak UFO. Mert nem láttak még ilyet, nem képes így mozog, érdekes színe van, hangtalan, lebeg.

Ma viszont már tudjuk, hogy F-35 tud lebegni és rohadt gyors. 2006 mutatták be. Mikor kezdöthetett a fejlesztése?
F-117 Nighthawk szinte hangtalan, semmilyen radar sem jelezte anno. Formája meg szinte már UFO. 80 évek eleje.
Predator Drone-ok 90-es évek eleje.

Most már megszokottak ezek a gépek, de akkoriban UFO-t mondtak rájuk.

Ez a 2004 eset is egy ilyen gép lehet.

El lehet titkolni, vannak olyan tudósok, lángelmék.

(#7) blackrulz válasza bkercso (#5) üzenetére


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog

"egyszeru kinyilatkoztatasok tenyket valo hangoztatasa, anelkul, hogy azon akar el is gondolkodtunk volna egy percre, egy igazi felfuvalkodott magatartas, hiszen ezen "tudas" alapjan egybol itelkezik az egyed, hiszen abszolutumnak hiszi/gondolja."

vs

"azonban erős a kétségem efelől, mivel hasonlóan repülő járnűvekről már a '60-as években is beszámoltak, amikor is szerintem még nem rendelkezhettek ilyen technológiával,"

Tehát tényként kezeled, hogy a 60-as években észlelt valami az 1: valóban létezett, ami komoly kérdéseket vet fel egyébb más észlelésekkel kapcsolatban, pl én biztos hogy nem fürdök ezek után Loch Ness magasságában kádban sem 2: ugyanez ez a tecnológia volt

Nyilván így hajtogatva a tényeket bármit ki tudsz hozni, de ha mondjuk kellően megkérdőjelezed a 60-as években észlelt jelenségek valódiságát, akkor meg eljutunk oda hogy senki se utazott vissza az időben pl...

"hogyan lehetséges, hogy azóta a civil szféra nem jött rá arra?"

Végülis lehet ezt az elméleti játékot játszani:

Nyilvánvalóan ha feltételezzük hogy valóban az usákoknak van egy ilyen eszközük, akkor nem igazán hihető hogy kényelmesen, olcsón elérhető anyagokkal erőszakolja meg a fizikát amit az aliról rendelsz. Elég ha csak egy kis antianyag kell a hajtóműbe, és máris elérhetetlen bármilyen civil vonalnak. Ha meg a jövőben találják ki ezt a technológiát, és egy időutazó gép jött vissza, nos... Lehet hogy nem sokkal utána a társadalmunk visszalökte magát egy pattintott kőszerszámos technológiai szintre egy antianyag gyár üzemi balesete miatt, vagy valamelyik hülye fekete lyukat gyártott és megette a földet, ezt a parasztot meg visszalőtték a múltba hogy ne történhessen meg. Nyilván. Egészen kézenfekvő feltételezés. És egyébként logikus is.

"Érdekes látni az információs robbanást, valamint a robotikai robbanást azoknak a (drogos) látomásoknak a fényében, amiket a filmipar produkál (robothadseregek stb.)!"

vs

"egyszeru kinyilatkoztatasok tenyket valo hangoztatasa, anelkul, hogy azon akar el is gondolkodtunk volna egy percre, egy igazi felfuvalkodott magatartas, hiszen ezen "tudas" alapjan egybol itelkezik az egyed, hiszen abszolutumnak hiszi/gondolja."

Vávávááávááááárjámá...
Az első idézetet bekezded azzal, hogy érdekes látni az információ robbanást. Ez egy tény, létezik, most is látjuk magunk körül. A valamint kötőszó használatával kvázi egyenlőségjelet teszel a robotikai robbanáshoz, tehát azt is tényként kezeled, ami létezik. Ami megint tény mert hatalmas fejlődés van a robotikában. Aztán belinkelsz egy videót alá, tehát húzol még egy egyenlőségjelet. Ezzel azt sugallod, hogy a videóban látható robot valós termék, létező egység.

Akkor most elég ciki lenne ha egy filmes trükköket gyártó garázsstúdió CGI terméke lenne, hiszen az azt jelentené, hogy a saját kijelentésed alapján egy igazi felfuvalkodott magatartást láttunk volna. Mert a "tudásod" alapján egyből ítélkeztél, pedig 15 másodperc alatt kideríthető az igazság, ami logikus, tökéletesen magyarázható, és sajnos nagyon unalmas és prózai. Csak akkor nem lehetett volna drogosozni.

De persze ez is lehet az amerikai agymosás és altatás stratégiája, egy cgi stúdiót fedett ügynökök csinálnak a jövőből, és itt tesztelik az átlagos embereken az egyébként valós, létező technológia hatásait az agyon, érzékenyítik a népet a hamarosan eljövendő nagy ugrásra, hogy be tudjuk fogadni majd. Hiszen ha holnap ilyen robotok sétálnak az utcán mindenki összefossa magát. De ha látod a yt-n és kuncogsz hogy milyen jó minőségű "filmes trükk" akkor meg se lepődsz ha egy dorid igazoltat pár év múlva. Vagy igazából tényleg cgi felvétel, és bár a BD féle robotkutya is elég félelmetes lenne, jól ábrázolja hogy miért pont erre a videóra állt rá az agyad, szólított meg téged, és interpretáltad úgy ahogy. A srácok többi videóját meg se nézd, van olyan amiben a portal játék féle portálokat nyitogatnak meg minden. Még a végén kiderül hogy az is egy létező technológia volt, csak meg kell szoktatni az embereket hogy portálokban gondolkozzanak, és a portal 1-2 meg a hl is valós történet, a jövőből, hogy ha eljön a mi időnk tudjuk hogy a torta hazugság... Ezért nem jön a hl 3, mert azt irl fogjuk játszani nemsokára... Hogy ez eddig nem esett le...

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#8) OPiiPO válasza Soderes (#6) üzenetére


OPiiPO
addikt

Én is inkább erre voksolok.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#9) bkercso válasza blackrulz (#7) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Ha a radaron olyat látnak, hogy hihetetlen gyorsulásokkal irányt vált valami, és ugyan ezt mondták a '60-as években, akkor feltételezhető, hogy ez volt, mivel a tudásunk alapján ezt ma sem tudnánk megvalósítani.

ha mondjuk kellően megkérdőjelezed a 60-as években észlelt jelenségek valódiságát, akkor meg eljutunk oda hogy senki se utazott vissza az időben pl...
Ki is hajtogat akkor tényeket?
Szerintem a legegészségesebb magatartás azzal szemben, amiről nem tudjuk, hogy kimondjuk, hogy nem tudjuk. Feltételezni lehet és megkérdőjelezni is, de fontos tudatában lenni, hogy a megkérdőjelezés is csupán feltevésen alapszik. Szeretnéd passzintani a tapasztalatot a világnézettel.

Kényes itt az egyensúly, mert ha kevésbé teszed ezt, akkor elszállt konteóhívő leszel, ha meg túltolod, akkor korlátozott lesz a szemléleted. Igyekszem lépést tartani a fizikával, azonban el kellett fogadnom, hogy vannak tapasztalatok, amelyekre nincs magyarázatom. Személyes tapasztalatok is vannak köztük.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#10) bkercso válasza blackrulz (#7) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Az passzív agresszió, hogy témaindító gondolatfolyamban szereplő vesszőket egyenlőségjelként azonosítasz, valamint a DARPA termékeit filmes trükknek értelmezed. Az elérhető infókban beleástam magam, milyen nehézségeket küzdöttek le és mennyi sok egyensúly-, mozgáskalibrációs- és egyéb tesztet hajottak végre a két- és négylábú, kétkerekű stb. robotokkal. 2 kattintással te is megnézheted a YT-on.

Csak akkor nem lehetett volna drogosozni.
Most akkor az elérhető infók szerint van Hollywoodban drog vagy nincsen? :U

Amúgy a független, időben közeli azonos felfedezések mintájára: nem minden tudatos előkészítés, ami film. A fejlődésnek van egy iránya, ami előáll valahogy. A művészek sokszor ráéreznek erre, egyfajta látomásszerűt alkotva.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#11) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Sima kérdés: mit kezelhetünk tényként?
SZVSZ Semmit.

Innentől kezdve mindenki azt mond csinál gondol amit akar.

Én azt sem hiszem el, hogy megkérdőjelezed a kérdések kérdésességét.

Azt viszont elhiszem, hogy hihetek a saját hitemben.

Ez lenne a hitelesség amely megkérdőjelezhető ?

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#12) Soderes


Soderes
tag

A másik az, hogy te se tarthatod hitelt érdemlőnek azokat 60-as évekbeli eseményeket, amiket egyesek láttak vagy nem látták, vagy valaminek, valakinek a hatása alatt álltak.

De ha a fizika oldaláról nézzük. Egy elfogó vadász pilótája és altisztje nem képes meghatározni, hogy mire képes az emberi test és mire nem. Kaptak alapkiképzést erről, de a témába akkor is laikusok. Csak találgatnak. Ezt csak fizikusok, biokémikusok tudják.

Honnan gondolod, hogy csak alien vezetheti?

Alap hogy egy csészealj alakú tárgynak nagy a forgási sebbegése.
Képesek vagyunk (nem, mi hanem a tudósok :D ) nagyobb repülési sebességű objektumot létrehozni, de itt gondolom emberi szervezet a korlát. De robottal távoli irányítással ez simán kikerülhető.
Meghajtás? Talán atom vagy más. Fogalmunk sincs, hogy egy nukleáris meghajtású repülő objektum mire képes.
Videókat nézve a vadászbombázóhoz képest nem sokkal volt gyorsabb, csak mikor maxra kapcsolt. Jobb forgási sebbegése, oldalazása, repülési sebbegése, ebből kiindulva sokkal jobb irányhatósága is.
A jelenlegi, normál vadászbombázóból többet kihozni ugyanevvel az elvvel már nem lehet.
De csak találgatok.

Azt azért tegyük hozzá, hogy az esetek, észlelések ritkábbak lettek mióta vége a hidegháborúnak. És evvel sokat elmondtam.

A repülő objektum iránytói meg valahol több 100 km voltak. És az gondolták "De unatkoznak lent a srácok. Adjunk a cájgnak, csak a móka kedvért. Lássuk mire képes a vas." :DD

Miért vitték el az összes felvételt? Mert gondolom, aki irányította evvel engedetlenséget követet el és veszélybe sodorta a hajó legénységét és a kutatást is.

(#13) bkercso válasza bkercso (#10) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

A robotos videón való kiakadásod se értem: egyre nagyobb mértékben robotizálódik a háború. Kézenfekvő, hogy a fegyveres erők robotizációja a rendfenntartásban is érződik majd.

Egyébként szerinted mi olyat szoktak mutatni művészet, szórakoztatás gyanánt, aminek semmi köze a valósághoz?
Én pl. a Mátrix c. film számítógépeit a materialista világnézet lefestésének látom: ránk kényszerített valóság, amibe nincs beleszólásunk.
A Gyűrűk urában Szarumán udvara pedig a következményeket mutatja: kényszermunka és természetrombolás. Az orkok közti kapcsolat is vadkapitalista: elnyomás és kizsákmányolás.
Ehhez képest Gandalfékat a pipafű és a tánc érdekli, és mégis nyernek.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#14) Mr.Csizmás válasza Soderes (#6) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

fyi, a Harrier, és Jak-141 is tud lebegni, nincs semmi mágia abban, hogy a hajtómű égésterét megcsapolják osztva. Az F-117 külseje tükrözi a fejlesztés idején rendelkezésre álló IT kapacitást a radarvisszaverés szimulálásához, amit a (különösen mérgező) speciális festékbevonat egészített ki.

Az egész témához meg Petrov ezredes esetét lehetne felhozni, amit nem értünk vagy amiben kételkedünk, arra matematikai valószínűséggel van logikus magyarázat.

| CFNyP VIII | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#15) bkercso válasza Soderes (#12) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

A gyorsulás az extrém, ami nagy sebesség melletti derékszögű irányváltásnál lép fel. A Doppler-hatás miatt ilyenkor kommunikálni sem lehet épp egyszerű feladat. (Ha kapufát rúgsz fociban, a labda akár 5000g-vel is gyorsulhat. Ha nyomkövetőzöd, ugyan ez a probléma előjön.)

Az UFO-észlelések a hidegháboróban gyakoribbak voltak. OK, eddig a tény. Az oka ennek lehet az is, hogy kísérleti járművek voltak, de az is, hogy akkor a megfigyelésre több erőforrást fordítottak és a megfigyelők is jobban koncentráltak a feladatra, mert PITA volt a szitu, de vad elgondolással akár az is, hogy olyankor sűrűbben látogatták az idegenek a történéseket, mert kiélezett volt a helyzet. Szóval ez a tény most nem segít a nézetek közt válogatni. :)

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#16) Soderes válasza bkercso (#15) üzenetére


Soderes
tag

Megfigyelési rendszerek hatalmasat fejlődtek azóta és kevesebb az észlelés a világon.

A kommunikációról jövőbeni technológiáról meg fogalmunk sincs. Ki tudja milyen fizika, matematikai bizonyításokat, egyenleteket, tételeket születtek azóta. Vagy milyen új kémiai elemet fedeztek fel azóta, mióta utoljára iskola padban ültem és láttam a Mengyelejev-táblázatot.

A Földünk még mindig felfedezésre vár. Rengeteg dolog van még odakint, ami megmagyarázhatatlan.

Alapvetően az emberek pedig szeretnek tanulni és kreatívak. És itt most nem 1 bites szájkaratés végbél lényekre gondoltam akikből újabban sok van.

"Ezt nem lehet megcsinálni?"
"Mi az hogy nem lehet? Fogd meg a söröm, báttya. :D"

(#17) Soderes


Soderes
tag

Feltételezzük értelmesebbek nálunk az alienek, ha már idáig eljöttek állítólag.

De mi volt részükről e küldetés célja? Miért? Hova tartott?

Bosszantani egy másik planéta fegyvertelen hadseregét? Ez nem vall értelmes viselkedésre.
Eltévedtek? Ilyen technóligával.

Meg "a vízbúl nyeri az zoxigént" se értelmes dolog. :DDD

Annak az aliennek is van feletesse. Az meg lefogja b*szni, mert pazarolja az erőforrást.
"Annyi volt a rezsi nem tudom, hogy mondom el a flotta parancsoknak" :D

Minek szállnának le? Pályára állnak. Onnan is lehet figyelni az földlakókat. Nekik is vannak olyan kütyüjeik, mint a műhold. 20cm pontosan megmondja nekem a GPS, hogy hol vagyok akkor ő jobbat tud feltételezem.

Így megfigyelnek minket és mindig ilyen akadémikusokat visznek el magukkal, mint a Pataky.

"Látom megint jól beválasztottatok. Vigyétek vissza. Ez befog állni a kör közepére." :DDD

Kommunikálni nem tud vele, betenni nem éri meg semmit. Kivenni meg még inkább nem a nyomorultból.

Se egy tudóst, se ország vezetőt nem vittek el soha.

Minek jönne ide? Elon Musk úgy teli dobálta minden szarral a pályát, hogy úgy néz ki mint egy szemétdomb.

Szoktam látni a műholdjait néha, mikor tiszta az idő. Azt is lehet UFO-nak nézni.

Szóval én ezeken kérdéseken gondolkozom, de még nem jutottam dűlőre.
Bocs, hogy így szét trollkodom. De ezek tényleg megválaszolandó kérdések és érdemes elgondolkodni rajta.

[ Szerkesztve ]

(#18) Agyturbina válasza Soderes (#17) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

:R

Dőltem a röhögéstől, köszönöm szépen.

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#19) bkercso válasza Soderes (#17) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

:DDD
Lehet, hogy csak turisták a butább fajtából, és azért mentek el, mert "Jajj, látod, most miattad megláttak minket, pedig ez szabályellenes!"

Hát, a Naprendszerben nincsenek repkedő lények rajtunk kívül. Ha pár fényév távolságban sincsenek (nem tudjuk), akkor viszont szerintem csak nemlokális utazási technika jöhet szóba. Az meg olyan, hogy ami térben nemlokális, az időben sem, mert a téridő valamilyen szinten egységet alkot. Szóval akkor az időn keresztül is jöhettek. Úgy meg az emberek a legvalószínűbb UFO-jelöltek.

Új technológia: ismétlem a bejegyzésem, de ilyen repülési technológia kifejlesztésétől, amit elmondtak a szemtanúk olyan messze vagyunk kb., mint az időutazástól: azt sem tudjuk, lehetséges-e.

Igaz, felvételt nem láttam olyan hirtelen irányváltásokról, amikről beszámolnak.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#20) Soderes válasza bkercso (#19) üzenetére


Soderes
tag

Ha turisták, akkor ők hagyták a Kékes-tetőn a szemetet. :)

(#21) bkercso válasza Soderes (#20) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Hát nem is mi!

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#22) blackrulz válasza bkercso (#9) üzenetére


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog

"Ha a radaron olyat látnak, hogy hihetetlen gyorsulásokkal irányt vált valami, és ugyan ezt mondták a '60-as években, akkor feltételezhető, hogy ez volt, mivel a tudásunk alapján ezt ma sem tudnánk megvalósítani."

A nap egy isten volt sokak szerint nagyon nagyon sokáig, mert nem tudták dekódolni hogy miért kel fel és hova megy ha nincs fent. Ha most is ezt hiszi valaki attól még nincs igaza. Hogy mit láttak a 60-as években azon a radar technológián, és valójában mi repült, vagy repült e egyáltalán, ez már soha nem derül ki. Simán lehet zaj, hibás észlelés vagy bármi. Nem vagyok feltétlenül meggyőződve, hogy egy idegen tárgy ami végtelenül fölöttünk áll technológiában mert időn és/vagy téren át beláthatatlan távokat tett meg hogy ide kerüljön egy faék radaron majd becsipog neked...

"Ki is hajtogat akkor tényeket?"
Te. az idézett szövegem úgy kezdődik hogy HA. HA úgy érzed hogy a tényeket feltételes móddal kezdik, akkor nem nálam van a hiba.

"Szerintem a legegészségesebb magatartás azzal szemben, amiről nem tudjuk, hogy kimondjuk, hogy nem tudjuk"

Senki nem mondta azt hogy tudja hogy mi van. Veled ellentétben aki kijelentette kávzi, hogy a 60-as években is ugyanezt látták. A levont következtetéssel vitatkozunk csak. Ha nincs a kulcscsomóm a helyén, akkor nem az űrlények vitték el, hanem én nem akasztottam fel, és első körben a kabátom zsebét kezdem el túrni... Nyilván van egy marginálsi esély arra, hogy egy idegen faj perverz vonzalmat érez az én és csak is az én kulcsom iránt, mert az az ő dimenziójukban egy hihetetlen erejű fegyvert indít el, de erre azért elég kicsi esélyt látok, bár kizárni nyilván nem lehet.
Egyébként a tudomány egyik alapja, hogy megkérdőjelezi saját magát, és így tud fejlődni folyamatosan, mert transzparens, megismételhető. Nem mellesleg képes belátni a tévedéseit ha valami megcáfolja a modellt, a feltételezést, etc.

"Az passzív agresszió, hogy témaindító gondolatfolyamban szereplő vesszőket egyenlőségjelként azonosítasz"

Bocsi, de általánosan elfogadott társadalmi norma, hogy a karaktereket és írásjeleket azért szervezzük úgy egymás után, hogy azzal a gondolatainkat át tudjuk adni mások számára is egyértelmű formában. Az alma azért íródik így, mert így te is egy piros, lédús gyümölcsöt képzelsz el, meg én is. De ha azt írom hogy élaksfg akkor lehet problémáid akadnak az értelmezéssel...

Én tudok szöveget értelmezni. Ezek szerint neked a gondolataid szöveges formába öntésével vannak bajok. Most tényleg nekiállsz vitatkozni azon hogy te nem arra gondoltál kvázi amit leírtál és ezért én vagyok a hibás? Mondattanilag áll amit írtam. A többi nem az én problémám, csak rávilágítottam, hogy egy cgi videóval ne támaszd alá a valós robothadsereg rémképét mert az súlytalanná tesz a beszélgetésben. Nem vitattam hogy a jövőben lehet robothadsereg, mert valószínűleg lesz, más kérdés hogy nem humanoid alakúak lesznek szerintem mert rettenetesen előnytelen és nagyok kevéssé hatékony a formatervünk.

"valamint a DARPA termékeit filmes trükknek értelmezed"

A videóban szereplő animáció nem darpa termék. Ha azt hiszed hogy az, akkor nálad az említett kényes egyensúly nagyon átbillent.

"A robotos videón való kiakadásod se értem"

Két lehetőség van és mindkettőtől félek picit. 1: tényleg nem érted, ez esetben te tényleg azt hiszed hogy ott amit láttál az valóságban forgatott létező termék, és ez engem elborzaszt. 2: játszod hogy nem érted, mert egy állítást egy gyerekmesélvel próbáltál alátámasztani 0 utánajárás után, csak félelmetesen nézett kis és illett a világképedbe. Ez se túl megnyugtató.

"Egyébként szerinted mi olyat szoktak mutatni művészet, szórakoztatás gyanánt, aminek semmi köze a valósághoz?"

Minden jó hazugság alapja egy csipetnyi igazság. A film egyik alap szabálya, hogy nem lehet mindentől független, mert a néző nem tud azonosulni semmivel. Ezt pl Tim Story bácsi nem igazán vette figyelembe a fantastic four megalkotásakor, így sikerült ekkora trágyát összerakjon. Kell egy konfliktus, egy szerelpő, egy helyzet, egy világ, bármi, amivel azonosulni tudsz, ami érzelmeket generál, etc, mert ettől érzed magadénak, így tudod beleképzelni magad a helyzetbe.

A linkelt anyag egy techdemó, egy virális videó, amire nyilván igaz hogy van benne egy csöppnyi igazság, így megfogja a nézőt. Hiszen a boston dynamics már egész jó cuccokat is összerakott és ezek csak a publikált eredmények... De ez egy film. Egy jövőkép, egy olyan technológia amit el tudsz képzelni hogy akár lehet is. De akkor is egy független animátori banda 54 milliós nézettségű videója amivel rettenetesen sok pénzt kerestek, valszeg vastagon a sok 10 milliós ha nem 40-50 milla környékét... És csak a yt-ből...

Hogy kontextusba helyezzük, olyan ezzel az anyaggal érvelni a robotizáció mellett, mintha egy agysebész kongresszuson azt adnád elő, hogy a viselkedésproblémás gyerekeknél komoly javulás érhető el, ha eltávolítod az agymanókban látható piros, lángoló fejű kis lényt. Ha a BD bármelyik termékét linkelted volna be egy szavam sem lett volna, mert már a kutya is nagyon durva cucc, és azóta már ugráló kétlábú izéket is mutattak amiknek a mozgása egész kifinomult ahhoz képest hogy robot, de amire hivatkozol az rajzfilm. Hogy mennyi a valóság alapja az lényegtelen, hivatkozz valódi dolgokra ne mesékre. Illetve tök jól rezonált a tényként közlésedre hogy saját magadnak mondtál ellent.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#23) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Akkor már valószínűbb számomra az időben visszafelé utazás, mint jövőben megnyíló lehetőség.

Kicsit túltoltad a Tenetet. ;]

Az indexes írás nekem is felkeltette a figyelmem, mert tegnap hallottam először erről az egészről.
Gyors reddites kereséssel, főleg a konspirációs tengeralattjáróban, ott sok okos dolgot összeelmélkedtek már a userek több threadben.

Több értelmes szögből elemzik a dolgot, illetve eleve, ha emberi lenne, túlságosan is nagy mennyiségű energia kellene hozzá, de az is lehet, hogy az egész csak egy új megtévesztő technológia, de persze az is lehet, hogy mind ez része a későbbi nagy titok feloldásnak és közben csak "enyhítik" a hozzáállásunkat a dologhoz azzal, hogy egyre nagyobb a tűréshatárunk.

Ki tudja ki fog-e derülni az elkövetkező évtizedben, hogy valójában mi volt ez.

Agyturbina: az Doctor Who, nem pedig dr. Who, mert az a "neve", nem pedig a tudományos címe. ;)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#24) bkercso válasza blackrulz (#22) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Nap: az istenek teremtenek. Mivel a Földön a teljes élővilág >99%-a napenergiával működik, szerintem jól látták.

Közeli rokonom is látott valamit, ami éjjel világított a szántóföld fölött, majd eltűnt. Kb. 40 évvel később mesélte el nekem, de másnak nem. Hárman voltak gyerekek a mezőn este és mindnyájan látták.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#25) bkercso válasza Zirowe (#23) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Spekulációm szerint a téridő manipulálásához elég lehet nagy mennyiségű információ is, amit talán visszacsatolással elő lehet állítani és beinjektálni a rendszerbe. A megmaradások csupa olyan körülmény között létező törvények, ahol ilyen manipuláció nincs, hiszen még senki nem csinált hasonlót.
De a kvantumszuperpozíció összeomlásának már előjelét tudják venni egyszerűbb rendszerekben és meg tudják akadályozni. Szóval fejlődünk.

Szerintem ez az egész jelenleg egyetlen dolog a számunkra: tapasztalat. Látták és mérték, amit láttak és mértek.
A HiFi-ben is tapasztalat a kábelek hangja, magyarázat meg még nincs, csak ötletek.
Ha viszont kiokoskodjuk, akkor nem lesz motivációnk utánamenni és megtalálni a választ. Ha lezárjuk a kérdést, nem kapunk rá igazi választ, mert csak a nyitott kérdésekre szokott választ találni az ember. Szerintem.

paece :R

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#26) blackrulz válasza bkercso (#24) üzenetére


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog

Ebben a kontextusban az isten definíciód igen határolt... De főleg semmitmondó. Maga a fogalom is könyveket töltene meg, úgyhogy maradjunk annál hogy inkább ideológia, világkép. Meg az is tény hogy nem Ré, és nem is úgy néz ki, és nem is azt csinálja, a keletkezésének egyetlen oka volt, a magyarázat. A kor technikai szinvonalán értelmezhetetetlen jelenségnek kellett valami magyarázatot találni, és mivel erre esélyük se volt, így maradt a hiedelem, a vallás. Az emberi agy ilyen szinten elég primitív. Elég képtelen arra, hogy válaszok nélkül működjön, így meg is teremti magának a kapaszkodó pontokat ha másképp nem megy.

Ettől még egy jól leírható égitest, amiben már sok folyamatot meg tudunk érteni, és szép lassan ha kiadja akkor reprodukálni is a füldünkön meglepően békés céllal. A történelmünk során egyre több dolgot értünk meg, és még eddig egyszer se derült ki hogy ez valami természet fölötti eset lenne. Nyilván van még mit magyarázni, és válaszokat keresni, de ezekre is lesz olyan logikus magyarázat mint a sarki fényre. Hogy megéljük e az megint más kérdés.

"Hárman voltak gyerekek a mezőn este és mindnyájan látták."
És az azt jelenti hogy ? idegen lényt láttak? Mert? Akkor már miért nem Isteni jel volt hogy ők hárman többre hivatottak? Lehet a lángoszlop Simeon előtt sem Jézus jelent meg lángoszlopban, hanem egy földönkívüli hajtóművét látta ?

Egyébként humoros hogy az első két soromra tudsz érdemben reagálni, ez rengeteg mindent elmond :D

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#27) bkercso válasza blackrulz (#26) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Egyébként humoros hogy az első két soromra tudsz érdemben reagálni, ez rengeteg mindent elmond
Ez nem a tudásom legjava, csak szabadidős tevékenység. Annak meg elég idegesítő volt a soraidat olvasni, de a feléig így is eljutottam.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#28) Mr.Csizmás válasza bkercso (#25) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

A HiFi-ben is tapasztalat a kábelek hangja, magyarázat meg még nincs, csak ötletek.

vagy az emberi ingerérzékelés korlátoltsága, tökéletlensége.

| CFNyP VIII | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#29) blackrulz válasza bkercso (#27) üzenetére


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog

"Ez nem a tudásom legjava, csak szabadidős tevékenység. "

Én is csak azért nem nyomok 300 kilóval fekve, mert a teremben szarul érezné magát sok ember meg minden :R Úgyhogy inkább le se járok...

"Annak meg elég idegesítő volt a soraidat olvasni, de a feléig így is eljutottam."

Azt elhiszem hogy a vitában ha elfogy a puskapor akkor idegesítő tud lenni. No sebaj. Nekem is egy hobbi igazából a tudományos teistákkal meg konteósokkal meg társaikkal beszélgetni, bár én egészen szórakoztató dolognak élem meg, mert szeretek belelátni mások gondolataiba, még ha ennyire kicsavartak akkor is. Tök meglepő dolgok derülnek néha ki. Kár, na majd leközelebb jobban megy ;)

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#30) bkercso válasza blackrulz (#29) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Magas a ló. Először a saját gondolataidba kéne látnod, hogy tanulhass, mert tőlem láthatóan nem fogsz. Megkockáztatom, hogy a tudomány alapvető működését sem érted, mert annak alapjai a szerénység és a nemtudásból származó alázat.
Másik alapja a vita, de ha érvelési hibaként személyeskedsz, ezt csírájában ellehetetleníted.
Az indulat is meg tud akadályozni a tanulásban.

Tudós teistákból pedig lehetne írni egy szép sort - még úgy is, ha csak Nobel-díjasokat írunk bele.
(Nem, nem írtam, hogy minden teista Nobel-díjas, így kérlek, ezt most ne cáfold meg! :R )

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#31) blackrulz válasza bkercso (#30) üzenetére


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog

"Másik alapja a vita, de ha érvelési hibaként személyeskedsz, ezt csírájában ellehetetleníted."

vs

"Annak meg elég idegesítő volt a soraidat olvasni, de a feléig így is eljutottam."

vs

""Megkockáztatom, hogy a tudomány alapvető működését sem érted, mert annak alapjai a szerénység és a nemtudásból származó alázat."

Szerencsére nem te kezdted a degradálást és személyeskedést, te ezeken felül tudsz emelkedni, mert látod a gondolataidat.

"Megkockáztatom, hogy a tudomány alapvető működését sem érted, mert annak alapjai a szerénység és a nemtudásból származó alázat."

A nemtudásból származó alázatot testesítettem itt meg csak halkan jegyzem meg. Az, hogy nem vagyok hajlandó elhinni hogy 3-an ufót láttak és nem értem mi köze a történethez hogy csak neked mondták el, te meg most világgá kürtölöd, hogy nem tartom valószínűnek a feltételezéseidet, hogy kritizálom a linkedet és vitatkozok a következtetéseiddel nem jelenti azt, hogy nincs bennem alázat, vagy szerénység. Pusztán nem értek veled egyet, és értelmes érvek mentén -már amennyire erre teret adsz- vitatkozok. Hogy nem tudsz mit kezdeni ezzel ez személyes problémád sajnos.
De ezt sokadjára játszod el, szóval nem leptél meg ;)

"Tudós teisták"
Kapsz egy információt, és valahol a folyamatban komoly porszem -szikla- kerül a gépezetben, csak morzsákat dolgozol fel a képből. Senki nem beszélt tudós teistákról, mert az baromság lenne. Kifejezetten "tudományos teisták" szavakat használtam, ami fényévekre van attól amit te gondoltál. Ezek azok a kedves emberek akik random tudományos módszertannal akarják bizonyítani hogy isten létezik. Frankón képletekkel meg statisztikával meg minden. Na azok még nem kaptak Nóbelt, bár biztos csak elfogult a zsűri :D

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#32) bkercso válasza blackrulz (#31) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Tiéd az elsőség:
"Egyébként humoros hogy az első két soromra tudsz érdemben reagálni, ez rengeteg mindent elmond"
Én nem veled vitatkozni járok ide. Már megvolt, ha emléxel. Ha megférne a véleményem a tied mellett, nem említettem volna passzív agressziót és személyeskedést.
Kognitív torzítás részedről, hogy mindenben megküzédés árán eldöntendő kérdést látsz. Persze, ha bárkinek lenne olyan infója, ami eldönti a kérdést, akkor ez járható út lenne, de még a tudományos életben is a kétség teszi sokszor helyre a dolgokat utólag.

Tudományos teizmus: hogy csak két nevet említsek, Neil Bohr és Albert Einstein is arra jutottak, hogy a tudat lehet a legalapvetőbb létező, ami az anyag mögött áll. A fizika két nagy ágát (a harmadik most formálódik) rakták le az urak - ha nem is egyedül, de kulcsfigurák voltak.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#33) blackrulz válasza bkercso (#32) üzenetére


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog

"Egyébként humoros hogy az első két soromra tudsz érdemben reagálni, ez rengeteg mindent elmond"

Ez még mindig egy ténymegállapítás. Bevallottad hogy feléig olvastad el, és ennyire reagáltál, tehát nem tudom mi ezzel a gond, az, hogy ugyanazt játszod mint mindíg, mondasz dolgokat, majd amikor írnak rá, és vagy terelsz vagy ignorálod a mondandót akkor senki nem teheti szóvá, mert az személyeskedés. Értem.

"Kognitív torzítás részedről, hogy mindenben megküzédés árán eldöntendő kérdést látsz."

Egyáltalán nem. Mint mondtam eddig végig, bennem is vannak kétségek, csak nem osztom az egyszerű magyarázataidba vetett hitedet. Ennyi a difi köztünk. Ez nem igen nem kérdéskör, mert nem lehet az, de ezt soha nem is mondtam...

"de még a tudományos életben is a kétség teszi sokszor helyre a dolgokat utólag."
szintén leírtam, nem értem miért ismételed amit mondtam...

"Tudományos teizmus: hogy csak két nevet említsek, Neil Bohr és Albert Einstein is arra jutottak, hogy a tudat lehet a legalapvetőbb létező, ami az anyag mögött áll. "

Iiiigazából Einstein tök érdekes értekezése a no problem can be solved from the same level of consciousness that created it híres idézetet taglaló, de legjobb tudomásom szerint az pl a megfigyelő szerepét boncolgatja a hullámfüggvény megfigyelése vagy mérése során. Pontosan melyik az ami a tudatot állítja az anyag mögé? De annál érdekesebb hogy hogy jön ide bármelyik isten. Feltételezem ha Teizmus akkor valahol ő is megjelenik mint x a képletben ahogy szokott....

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#34) Wanderlust


Wanderlust
tag

Az általad linkelt robotos videó CGI, elég lett volna csak a kommentekbe beleolvasni vagy kicsit tovább nézni a videót, mert van ahol eléggé látszott a turpisság. Boston Dynamics, na az valódi. Tőlük sem kell feltétlenül f*sni de azért teljesen nyugodtan sem tudom nézni a pl. táncoló robotos demójukat...Pláne ha a Black Mirror S04E05-öt (Metalhead) is idevesszük. Para.

[ Szerkesztve ]

(#35) Hieronymus válasza bkercso (#9) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Ha a radaron olyat látnak, hogy hihetetlen gyorsulásokkal irányt vált valami, és ugyan ezt mondták a '60-as években, akkor feltételezhető, hogy ez volt, mivel a tudásunk alapján ezt ma sem tudnánk megvalósítani."

Feltételezési láncolat. Kétes értékű a végkövetkeztetés. Az, hogy valamit ma sem vagyunk képesek megvalósítani, nem alapozza meg a kiinduló feltételezés valódiságát.

Mi értelme vagy haszna van egy ilyen megvalósításnak?
Nyilván hatalmas energiát kell befektetni ezekbe a mozgásokba.
Nyilván nagyon erős anyagból kell megépíteni repülő testet.
Nyilván nagyon strapabíró elektronikára van szükség.
Nyilván fejlettebb élőlény képtelen elviselni ezeket az irracionális mértékű gyorsulásokat.
Akkor minek?

Láttam egy szórakoztató "dokumentum" filmet. A hitelességét nem tudom ellenőrizni, de elképzelhető a valóság tartalma.
Az amerikai haderő fejlesztési dokumentációkat zsákmányolt nagy mennyiségben. Ezek között volt lopakodó repülő terv is. Ezt néhány éve egyharmados méretben megépítették. Fából és korhű anyagokból.
Az eredmény repülőképes eszköz volt, amit a radarok nehezen észleltek. Nagyon hasonlatos volt a mai formákhoz.

Ha ez igaz, akkor már a második VH végén ismertük a lopakodó repülés alapjait. Nem volt szükségünk ugrálásra. Ha létezik olyan civilizáció, amelyik képes meglátogatni bennünket miért ugrálna nekünk, amikor lopakodhat is. Kevesebb energiával és problémával. Ráadásul nagyobb biztonságot jelent a lopakodás.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#36) bkercso válasza Wanderlust (#34) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Mondjuk ezt benéztem. :)
Az ugrás gyanús volt nekem is, merg a katonák bátorsága.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#37) bkercso válasza Hieronymus (#35) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Ha a Higgs-térhez való csatolást gyengíted, akkor nem kell akkora energia a mozgáshoz és nem ébred akkora erő sem gyorsuláskor.

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#38) Agyturbina válasza Zirowe (#23) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Igazad van rövidíteni akartam, de ez nem jött be.

Akkor ha jol sejtem szinten rajongo vagy :K

[ Szerkesztve ]

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#39) Hieronymus válasza bkercso (#37) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Ha a Higgs-térhez való csatolást gyengíted, akkor nem kell akkora energia a mozgáshoz és nem ébred akkora erő sem gyorsuláskor."

És ennek mi az ördög értelme van egy bolygó légkörében?
Ha azt írtad volna, hogy a nagy sebességű űrutazásokhoz gyengítik az eszköz körüli Higgs-teret, elfogadható célnak gondolom a dolgot. Bőr erős kételyeim vannak a megvalósíthatósággal kapcsolatban.

Az múlt éjszaka négy óra körül felébredtem és nem tudtam elaludni. Bekapcsoltam a tévét és DMAX csatornán éppen ment a egy sorozat, az igazság és összeesküvés elméletek az ufókkal kapcsolatban. Ezt a sorozatot The Mutual UFO Network (MUFON) készíti.

A másik VH vége felé kétszer jelentek meg ufók a Capitol felett. Az elsőről sikerült felvételt készíteni valakinek.
Az egyik szakértő még odáig is elment, hogy az atombomba technológiáját is az idegenektől kaphattuk Ebben lehet némi igazság mert Szilárd Leó egyszer állítólag bevallotta, hogy a magyarok a földön kívülről származnak. :DD

Visszatérve a felvételre. Amennyiben úgy nézed, hogy megmondják, ezek a gömbszerűnek tűnő fények a Capitol felett repülnek, akkor elhiszed.
Mivel többször mutatják a felvételt tünhet fel, hogy valami nem stimmel. Ha valóban az épület felett repülnek, akkor nagyon kis méretűek. Ha nagyobbak, élőlény hordozására alkalmas méretűek, akkor messze kell lenniük az épülettől.
A másik szakértő biztos volt benne, idegenek voltak, mert a kormányzat eltitkolta az igazságot. Hinni akart és az információ hiányát is a hitének erősítésére használta fel.

Tudtad?
A 15. század végén egy mini jégkorszak volt Európában. Éheztek az emberek, valamivel oldani kellett az indulatokat. Ekkor zseniális ötlete lett az egyik németnek. Előszedte a boszorkányok kártételének kártyáját.
Mellékesen a saját ellenségeit is megégette. Amíg az őrület tartott, a német nyelvterületen több boszorkányt égettek, mint Európa többi részén összesen.
Aztán elfogytak a boszorkányok? Nem, csak javult a gazdasági helyzet, véget ért a nagyon hideg idő.

Hinni akartak. És nem volt érdekes mekkora árat kell fizetni érte. A vezető is kijátszotta ezt a kártyát. Ja most éppen elnök lenne/volt a megnevezése.

Bocsi, hogy beoffoltam a témát.
Azt gondolom nem érdemes Higgst idekeverni, egy amúgy teljesen értelmet feltételezés megerősítésére.

A bennszülöttek elkápráztatása érdekében cikázunk a levegőben a fizikai törvények áthágása mellett.
Mi értelme lenne ennek? :Y

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#40) bkercso válasza Hieronymus (#39) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Érdekes, hogy pont akkor kaptuk a láncreakciót, amikor megszületett a kvantummechanika.
Amúgy a láncreakció megszületése szépen dokumentált, szóval nem meggyőző az elmélet.

Nem tudom innen megítélni, hogy a nyilatkozó vadászpilóta miért csodálkozott a látottakon. Ő se spekulált idegenekkel, egyszerűen csak semmilyen magyarázat nem passzol a tapasztalathoz.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#41) Hieronymus válasza bkercso (#40) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Érdekes, hogy pont akkor kaptuk a láncreakciót...

Nagy tisztelettel javaslom a következő linken lévő információk tanulmányozását.
Szilárd Leó
"..magyar származású fizikus. Az első, aki felismerte, hogy a nukleáris láncreakció (és ezzel az atombomba) létrehozható. "

Nem kaptuk, hanem mi adtuk. De ezt már leírtam neked egyszer, csak nem ennyire nyilvánvalóan.

"Ő se spekulált idegenekkel, egyszerűen csak semmilyen magyarázat nem passzol a tapasztalathoz."

Nyilván, Ő látott valamit. Az információ deformációja ellen nincs lehetőség tenni, főleg akkor, ha üzletet lehet belőle kovácsolni. A hinni akarok ideológia ellen nincs orvosság.

Játsszuk tovább ezt a játszmát vagy ez már így elfogadható? ;]

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#42) bkercso válasza Hieronymus (#41) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Nem értem, mit akarsz játszani?
A láncreakció egy tudományos felfedezés.
A UFO-ról meg nincs magyarázata senkinek. Az, hogy háttérhatalom, meg kísárlet, elfogadható egy pontig, de, ha képzett vadászpilóta azt nyilatkozza, hogy szétszakadt volna a gyorsulástól, meg ugrált a levegőben, akkor az érdekes. Ennyi volt az állítás. :R

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#43) Ghoosty válasza bkercso (#40) üzenetére


Ghoosty
őstag

"Érdekes, hogy pont akkor kaptuk a láncreakciót, amikor megszületett a kvantummechanika."

Ebben semmi érdekes, vagy meglepő nincsen. Egyrészt önmagában a kvantummechanika megszületésének időpontja elég önkényes. Netes dokumentumok alapján 1925-öt mondanak. De ez nem egy hirtelen jött valami, hanem folytonos előzményei vannak, már az 1800-as évek végéről. De Planck elmélete a kvantált energiáról 1900-ban született.
A láncreakció elméleti lehetősége 1934-ben jelent meg, de bizonyítva csak 1939-ben lett.
A legrövidebb időtávval számolok, akkor is 9 év kellett hozzá. Erre még talán mondhatom, hogy pont akkor, de simán alátámasztható, hogy 39 évre volt szükség ehhez.
Másrészt, mind a kettőhöz szükség volt egy technológiai szintre, hogy amit kigondoltak, azt kísérlettel képesek legyenek alátámasztani.

(#44) bkercso válasza Ghoosty (#43) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

A fizika a tanult szakmám amúgy, és az egyik hobbim. :B :R
Az "érdekes" megjegyzésem ironikus volt; arra értettem, hogy nem az földönkívüliektől kaptuk (valaki Szilárd Leó szájába adta ezt).

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#45) Ghoosty válasza bkercso (#44) üzenetére


Ghoosty
őstag

Sajnos most nem jött át az irónia.:(

(#46) DonElvis


DonElvis
tag

Amit mi polgárok kézhez kapunk, illetve meg tudunk vásárolni a boltban, az a technológia/eszköz már negyven éve kifejlesztésre kerűlt.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#47) Hieronymus válasza DonElvis (#46) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Ez a szovjet érában volt igaz, nagy közelítéssel. A fejlesztések irányát alapvetően befolyásolta a haditechnika. Ami nem ezt a célt szolgálta, lényegtelen volt. A fejlesztések egy része soha sem került át a polgári használatba, mivel nem volt/van olyan űr vagy probléma, amire megoldást jelenthetett.

A piacgazdálkodásban sokkal nagyobb nyomás van a fejlesztések megtérülésének irányában. Ettől függetlenül a speciális irányú fejlesztések nem képesek átkerülni a polgári használatba. Az egyik példa az energia cella. Ma már egy nagyságrenddel olcsóbb az előállítása, energiacellás járművek is kaphatóak. De a keménymag is elretten a használatától. A járműnél már csak az üzemanyag előállítása/ára megfizethetetlenebb. A lopakodáshoz alkalmazott festékek használatának lenne piaca, viszont a kormányzatok ellenérdekeltsége erősebb.

Az informatika esetében nincs negyven év, még a fele sem. A polgári felhasználás esetében a polgári felhasználás generál katonai igényeket. Musk szépen operál a műholdas rendszerével. Rájött hogyan tud pénzt csapolni a kormányzat(ok)tól.
Az úrkutatás most csúszik át a gazdaság kezébe. Legalább is a világ nyugatabbi felén.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.