Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A tojás nagyon túl van főzve. Nem szabad a fehér rész és a sárga mag között a zöld színnek megjelenni.
A legfinomabb tőtt tojás az, ha a sárga része még folyékony. Húsvétkor ez nehéz ügy, mert nem főzünk naponta friss tojást. Ezért a cél, a még meg nem szilárd sárga rész elérése.

Ha sonkát főzöl, akkor érdemes kipróbálni.
A tojást rövid ideig főzve, elegendő ha a fehér rész megszilárdul. Utána, óvatosan ütlegelni kell a tojásokat. A cél, hogy kis darabokra törve maradjon a héj a tojásokon. Az így előkészített tojásokat a sonka levébe kell kihülni hagyni. A megpucolt tojások kapnak barnás mintázatot a törésvonalakon. A sonka leve az ízre is jótékony hatással van, finomabbak lesznek a főtt tojások.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2) Rimuru válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Rimuru
veterán

A nagy konyv szerint igazad van, de nem mindenki szereti ugy (pl en), tukortojassal is ugyan igy vagyok. :)

Vigyázat, csalok!

(#3) Amazonas válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Amazonas
senior tag

Igen, ez szerintem gyakori "jelenség", hogy túlfőzik a tojásokat. Az egészségtelen mivoltán túl ráadásul az ízére sincsen jó hatással - bár ki, hogy szereti.
Szerintem úgy a legfinomabb, amikor éppen csak megszilárdul a sárgája, és olyankor szép, élénk, kissé narancssárga színe van és finomabb is, mint a túlfőtt tojások zöldessárga porladós sárgája. Ahogyan eddig kitapasztaltam, a forrásban lévő vízbe téve kb. 7 - 7 és fél percig kell főzni, és utána rögtön lehűteni hideg vízzel, mert a vízből csak simán kivéve még tovább főne magának. A hirtelen lehűtés után ráadásul még könnyebben is lejön a héja, de így héjában még akár hűtőben is eláll kb. további 1 napot.
Bár, mégegyszer hangsúlyozom, mindenki máshogyan szereti.

Amúgy a többi cucc guszta a képeken - különösen a kalácsok. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) bitpork válasza Rimuru (#2) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#5) petipetya


petipetya
nagyúr

Én sem eszem meg a nyers tojást, nagyon jó így minden, ahogy van :C

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#6) Dluinet válasza bitpork (#4) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Senki nem akar nyers tojást enni.
A képen a félbevágott tojások közül az egyik tojás jól van főzve, a másik kettő túlfőzve:

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) Hieronymus válasza bitpork (#4) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Nem is kell nyers tojást enni.
Kicsit összenyomva vágtam ketté egy főtt tojást, hogy látszódjon, a közepe sem nyers.
Ezzel lehet díszíteni és az íze finomabb a túlfőtt társainál.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#8) bitpork válasza Dluinet (#6) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

^^
(#4) bitpork válasza colomb2 (#2) üzenetére ÚjVálaszPrivátRejt2019-04-21 00:52:33
bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)
Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

:N

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#9) Freiherr válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Freiherr
őstag

+1 ez van szépen elkészítve, nem a zöldes cucc

XXX

(#10) Lauda válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Lauda
félisten

Én ennyire szoktam megfőzni a tojást:

A forrástól számítva 15 percet főzöm és kész. Se nem nyers, se nincs túlfőzve.

(#11) Freiherr válasza Lauda (#10) üzenetére


Freiherr
őstag

Az ilyen szétfőtt, porladó tojássárgája konkrétan keserű ízt ad az ételnek, egyed, ha ízlik.

XXX

(#12) Lauda válasza Freiherr (#11) üzenetére


Lauda
félisten

Eszem is, köszi. Kérdés, ha ez szét van főve, hol a zöldes réteg.

(#13) Freiherr válasza Lauda (#12) üzenetére


Freiherr
őstag

Az erős kifejezés volt, inkább túlfőtt lenne a helyes. A sárgája állaga nekem nem jön be, túl száraz így képek alapján, de ízlésről felesleges vitázni, ha neked így ízlik, akkor jó étvágyat hozzá ( irónia nélkül ).

XXX

(#14) Hieronymus válasza Lauda (#10) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Te a határesetre főződ a tojást.
A sárgarész felszíne már kezd sötétedni. A hő hatására fehérje kezd el bomlani. Ettől zöldül a tojás.
Ez még elmegy, nem szoktam miatta reklamálni, bár jobban szeretem azt az állagot amit belinkeltem.

Egyszer próbáld ki egy tojással. Kettő perccel hamarabb vedd ki és rakd azonnal hideg vízbe. Ha nem ízlik a végeredmény, nem vesztess sokat. Ha ízlik akkor változtatsz a módszereden. Ennyi.
Ha a sárgája nagyon folyós marad, feltaláltad reggeli főt tojást. :D

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#15) Lauda válasza Hieronymus (#14) üzenetére


Lauda
félisten

Ha csak annyira főzöm meg, mint írod, akkor el lehet normálisan szelni? Kipróbálom mindenképpen. ;)

(#16) Freiherr válasza Lauda (#15) üzenetére


Freiherr
őstag

Ne késsel ess neki, én ilyet használok:

XXX

(#17) total90


total90
veterán

Számomra inkább legyen túlfőzve mint, hogy egy darab nyers része is legyen.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#18) Hieronymus válasza total90 (#17) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Akkor le sem merem írni, hogy a reggeli főt tojás vagy tükörtojás sárga része nyersen a legfinomabb. A fehérjének meg kell szilárdulnia. :K

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#19) Lauda válasza Freiherr (#16) üzenetére


Lauda
félisten

Gyermekkoromból emlékszem ilyesmire. Gondolkodtam már, hogy szerválok egyet, eddig megoldottam késsel is. :)

(#20) Hieronymus válasza Lauda (#19) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Kevésbé kell vigyázni a szeléssel és esztétikusabb/egyenletesebb szeletek keletkeznek a szelővel. Illetve gyorsabb is szeletelés.
Ha találsz fémvázas változatot az tartósabb.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#21) total90 válasza Hieronymus (#18) üzenetére


total90
veterán

De lírhatod, sőt már ettem is, de undorodom tőle.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.