Hirdetés

2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

A tojás nagyon túl van főzve. Nem szabad a fehér rész és a sárga mag között a zöld színnek megjelenni.
A legfinomabb tőtt tojás az, ha a sárga része még folyékony. Húsvétkor ez nehéz ügy, mert nem főzünk naponta friss tojást. Ezért a cél, a még meg nem szilárd sárga rész elérése.

Ha sonkát főzöl, akkor érdemes kipróbálni.
A tojást rövid ideig főzve, elegendő ha a fehér rész megszilárdul. Utána, óvatosan ütlegelni kell a tojásokat. A cél, hogy kis darabokra törve maradjon a héj a tojásokon. Az így előkészített tojásokat a sonka levébe kell kihülni hagyni. A megpucolt tojások kapnak barnás mintázatot a törésvonalakon. A sonka leve az ízre is jótékony hatással van, finomabbak lesznek a főtt tojások.

Nincs

(#2) colomb2 válasza Hieronymus (#1) üzenetére


colomb2
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A nagy konyv szerint igazad van, de nem mindenki szereti ugy (pl en), tukortojassal is ugyan igy vagyok. :)

Vigyázat, csalok!

(#3) Amazonas válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

Igen, ez szerintem gyakori "jelenség", hogy túlfőzik a tojásokat. Az egészségtelen mivoltán túl ráadásul az ízére sincsen jó hatással - bár ki, hogy szereti.
Szerintem úgy a legfinomabb, amikor éppen csak megszilárdul a sárgája, és olyankor szép, élénk, kissé narancssárga színe van és finomabb is, mint a túlfőtt tojások zöldessárga porladós sárgája. Ahogyan eddig kitapasztaltam, a forrásban lévő vízbe téve kb. 7 - 7 és fél percig kell főzni, és utána rögtön lehűteni hideg vízzel, mert a vízből csak simán kivéve még tovább főne magának. A hirtelen lehűtés után ráadásul még könnyebben is lejön a héja, de így héjában még akár hűtőben is eláll kb. további 1 napot.
Bár, mégegyszer hangsúlyozom, mindenki máshogyan szereti.

Amúgy a többi cucc guszta a képeken - különösen a kalácsok. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) bitpork válasza colomb2 (#2) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#5) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

Én sem eszem meg a nyers tojást, nagyon jó így minden, ahogy van :C

[ Szerkesztve ]

(#6) Dluinet válasza bitpork (#4) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

Senki nem akar nyers tojást enni.
A képen a félbevágott tojások közül az egyik tojás jól van főzve, a másik kettő túlfőzve:

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) Hieronymus válasza bitpork (#4) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem is kell nyers tojást enni.
Kicsit összenyomva vágtam ketté egy főtt tojást, hogy látszódjon, a közepe sem nyers.
Ezzel lehet díszíteni és az íze finomabb a túlfőtt társainál.

Nincs

(#8) bitpork válasza Dluinet (#6) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

^^
(#4) bitpork válasza colomb2 (#2) üzenetére ÚjVálaszPrivátRejt2019-04-21 00:52:33
bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)
Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

:N

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#9) Freiherr válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Freiherr
(őstag)

+1 ez van szépen elkészítve, nem a zöldes cucc

XXX

(#10) Lauda válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én ennyire szoktam megfőzni a tojást:

A forrástól számítva 15 percet főzöm és kész. Se nem nyers, se nincs túlfőzve.

(#11) Freiherr válasza Lauda (#10) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Az ilyen szétfőtt, porladó tojássárgája konkrétan keserű ízt ad az ételnek, egyed, ha ízlik.

XXX

(#12) Lauda válasza Freiherr (#11) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Eszem is, köszi. Kérdés, ha ez szét van főve, hol a zöldes réteg.

(#13) Freiherr válasza Lauda (#12) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Az erős kifejezés volt, inkább túlfőtt lenne a helyes. A sárgája állaga nekem nem jön be, túl száraz így képek alapján, de ízlésről felesleges vitázni, ha neked így ízlik, akkor jó étvágyat hozzá ( irónia nélkül ).

XXX

(#14) Hieronymus válasza Lauda (#10) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Te a határesetre főződ a tojást.
A sárgarész felszíne már kezd sötétedni. A hő hatására fehérje kezd el bomlani. Ettől zöldül a tojás.
Ez még elmegy, nem szoktam miatta reklamálni, bár jobban szeretem azt az állagot amit belinkeltem.

Egyszer próbáld ki egy tojással. Kettő perccel hamarabb vedd ki és rakd azonnal hideg vízbe. Ha nem ízlik a végeredmény, nem vesztess sokat. Ha ízlik akkor változtatsz a módszereden. Ennyi.
Ha a sárgája nagyon folyós marad, feltaláltad reggeli főt tojást. :D

Nincs

(#15) Lauda válasza Hieronymus (#14) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha csak annyira főzöm meg, mint írod, akkor el lehet normálisan szelni? Kipróbálom mindenképpen. ;)

(#16) Freiherr válasza Lauda (#15) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Ne késsel ess neki, én ilyet használok:

XXX

(#17) total90


total90
(PH! kedvence)

Számomra inkább legyen túlfőzve mint, hogy egy darab nyers része is legyen.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#18) Hieronymus válasza total90 (#17) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor le sem merem írni, hogy a reggeli főt tojás vagy tükörtojás sárga része nyersen a legfinomabb. A fehérjének meg kell szilárdulnia. :K

Nincs

(#19) Lauda válasza Freiherr (#16) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gyermekkoromból emlékszem ilyesmire. Gondolkodtam már, hogy szerválok egyet, eddig megoldottam késsel is. :)

(#20) Hieronymus válasza Lauda (#19) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Kevésbé kell vigyázni a szeléssel és esztétikusabb/egyenletesebb szeletek keletkeznek a szelővel. Illetve gyorsabb is szeletelés.
Ha találsz fémvázas változatot az tartósabb.

Nincs

(#21) total90 válasza Hieronymus (#18) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

De lírhatod, sőt már ettem is, de undorodom tőle.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.