Hirdetés

2020. május 31., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

A tojás nagyon túl van főzve. Nem szabad a fehér rész és a sárga mag között a zöld színnek megjelenni.
A legfinomabb tőtt tojás az, ha a sárga része még folyékony. Húsvétkor ez nehéz ügy, mert nem főzünk naponta friss tojást. Ezért a cél, a még meg nem szilárd sárga rész elérése.

Ha sonkát főzöl, akkor érdemes kipróbálni.
A tojást rövid ideig főzve, elegendő ha a fehér rész megszilárdul. Utána, óvatosan ütlegelni kell a tojásokat. A cél, hogy kis darabokra törve maradjon a héj a tojásokon. Az így előkészített tojásokat a sonka levébe kell kihülni hagyni. A megpucolt tojások kapnak barnás mintázatot a törésvonalakon. A sonka leve az ízre is jótékony hatással van, finomabbak lesznek a főtt tojások.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#2) Rimuru válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Rimuru
(veterán)

A nagy konyv szerint igazad van, de nem mindenki szereti ugy (pl en), tukortojassal is ugyan igy vagyok. :)

Vigyázat, csalok!

(#3) Amazonas válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

Igen, ez szerintem gyakori "jelenség", hogy túlfőzik a tojásokat. Az egészségtelen mivoltán túl ráadásul az ízére sincsen jó hatással - bár ki, hogy szereti.
Szerintem úgy a legfinomabb, amikor éppen csak megszilárdul a sárgája, és olyankor szép, élénk, kissé narancssárga színe van és finomabb is, mint a túlfőtt tojások zöldessárga porladós sárgája. Ahogyan eddig kitapasztaltam, a forrásban lévő vízbe téve kb. 7 - 7 és fél percig kell főzni, és utána rögtön lehűteni hideg vízzel, mert a vízből csak simán kivéve még tovább főne magának. A hirtelen lehűtés után ráadásul még könnyebben is lejön a héja, de így héjában még akár hűtőben is eláll kb. további 1 napot.
Bár, mégegyszer hangsúlyozom, mindenki máshogyan szereti.

Amúgy a többi cucc guszta a képeken - különösen a kalácsok. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) bitpork válasza Rimuru (#2) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#5) petipetya


petipetya
(nagyúr)

Én sem eszem meg a nyers tojást, nagyon jó így minden, ahogy van :C

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#6) Dluinet válasza bitpork (#4) üzenetére


Dluinet
(veterán)

Senki nem akar nyers tojást enni.
A képen a félbevágott tojások közül az egyik tojás jól van főzve, a másik kettő túlfőzve:

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) Hieronymus válasza bitpork (#4) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is kell nyers tojást enni.
Kicsit összenyomva vágtam ketté egy főtt tojást, hogy látszódjon, a közepe sem nyers.
Ezzel lehet díszíteni és az íze finomabb a túlfőtt társainál.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#8) bitpork válasza Dluinet (#6) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

^^
(#4) bitpork válasza colomb2 (#2) üzenetére ÚjVálaszPrivátRejt2019-04-21 00:52:33
bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)
Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

:N

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#9) Freiherr válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Freiherr
(őstag)

+1 ez van szépen elkészítve, nem a zöldes cucc

Back to the future

(#10) Lauda válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Lauda
(félisten)

Én ennyire szoktam megfőzni a tojást:

A forrástól számítva 15 percet főzöm és kész. Se nem nyers, se nincs túlfőzve.

(#11) Freiherr válasza Lauda (#10) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Az ilyen szétfőtt, porladó tojássárgája konkrétan keserű ízt ad az ételnek, egyed, ha ízlik.

Back to the future

(#12) Lauda válasza Freiherr (#11) üzenetére


Lauda
(félisten)

Eszem is, köszi. Kérdés, ha ez szét van főve, hol a zöldes réteg.

(#13) Freiherr válasza Lauda (#12) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Az erős kifejezés volt, inkább túlfőtt lenne a helyes. A sárgája állaga nekem nem jön be, túl száraz így képek alapján, de ízlésről felesleges vitázni, ha neked így ízlik, akkor jó étvágyat hozzá ( irónia nélkül ).

Back to the future

(#14) Hieronymus válasza Lauda (#10) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Te a határesetre főződ a tojást.
A sárgarész felszíne már kezd sötétedni. A hő hatására fehérje kezd el bomlani. Ettől zöldül a tojás.
Ez még elmegy, nem szoktam miatta reklamálni, bár jobban szeretem azt az állagot amit belinkeltem.

Egyszer próbáld ki egy tojással. Kettő perccel hamarabb vedd ki és rakd azonnal hideg vízbe. Ha nem ízlik a végeredmény, nem vesztess sokat. Ha ízlik akkor változtatsz a módszereden. Ennyi.
Ha a sárgája nagyon folyós marad, feltaláltad reggeli főt tojást. :D

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#15) Lauda válasza Hieronymus (#14) üzenetére


Lauda
(félisten)

Ha csak annyira főzöm meg, mint írod, akkor el lehet normálisan szelni? Kipróbálom mindenképpen. ;)

(#16) Freiherr válasza Lauda (#15) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Ne késsel ess neki, én ilyet használok:

Back to the future

(#17) total90


total90
(veterán)

Számomra inkább legyen túlfőzve mint, hogy egy darab nyers része is legyen.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#18) Hieronymus válasza total90 (#17) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor le sem merem írni, hogy a reggeli főt tojás vagy tükörtojás sárga része nyersen a legfinomabb. A fehérjének meg kell szilárdulnia. :K

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#19) Lauda válasza Freiherr (#16) üzenetére


Lauda
(félisten)

Gyermekkoromból emlékszem ilyesmire. Gondolkodtam már, hogy szerválok egyet, eddig megoldottam késsel is. :)

(#20) Hieronymus válasza Lauda (#19) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Kevésbé kell vigyázni a szeléssel és esztétikusabb/egyenletesebb szeletek keletkeznek a szelővel. Illetve gyorsabb is szeletelés.
Ha találsz fémvázas változatot az tartósabb.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#21) total90 válasza Hieronymus (#18) üzenetére


total90
(veterán)

De lírhatod, sőt már ettem is, de undorodom tőle.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.