Már majdnem sajnállak.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
Már majdnem sajnállak.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
Szerencsém van, mert nem nekem kell a teljes összeget kifizetni, de ha így lenne, akkor nem tudnám megvenni jelen állagomban
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Ha tényleg olyan jól grillezel, én befizetnék egy nagy PH!-s T-bone összejövetelre
Éttermekben is alig kapni egy steaket, T-bone-t meg még annyi helyen sem. Jót meg gondolom nagyítóval kell keresni.
Csak szeretnék én olyan jó lenni
Bp-n van pár hely ahol beszerezhető, de sokat nem ismerek ahol kapni lehet (mondjuk ennek lehet az oka hogy szögedi vagyok )
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Hagyománytisztelet ide vagy oda, de nem tudom mi az a t-bone. Pedig megettem már a marhahúsom javát (jó régen)
Hagyománytisztelet ide vagy oda, de nem tudom, hogy sírsz-e vagy dicsekszel.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Szerintem egyszerűen csak megosztja, vannak ilyen emberek. Olvass bele a blogjába
Ha már megosztás és kaja: én a jövő héten költözöm, úgyhogy a fagyasztó tartalmát élem fel hetek óta. Mirelit pizzák, sokéves körömpörkölt és rengeteg jégkrém a menü. Ahogy egyre lejjebb haladok a ládában, úgy tárul fel a múlt: 2003-as lejáratú majonézt nyitottam tegnap.
[ Szerkesztve ]
Ezt nekem írtad? Ha ebből a kettőből kell választani, akkor sírok. Szégyen ide, szégyen oda, de erről a hagyományról nem tudtam.
Nem.
Hiszen nem a Válasz gombra kattintottam.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Akkor jó. Gondoltam, hátha elvétetted. Viszont úgy látszik, én igen.
Miért fagyasztottál le majonézt?
Ehető az még? Tudom hogy fagyasztva volt, de azért csak 13 éve járt le
Valamilyen minőségi üveges majonéz volt, ha jól emlékszem sajnáltam megkezdeni annak idején
Egyébként kíváncsiságból most megkóstoltam, ízre semmi baja nincs.
Az ára kevésbé zavaró magában, de ha a fizetések mellé tesszük akkor már bemar sajnos. Marosán elvtárs is megmondta már, hogy nem a zsemle a kicsi a pofánk nagy
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
ez majdnem 22 ezer forint. annyiból akár az is kijön, ha felmész Pestre húsért...
egyébként: gebedj meg itt hergeled a jónépet a főzelék+fasírt ebéd után
szerk:
(#5) potyautas: fotón jól látható a t alakú csont. az a t-bone.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Na igen, komolyan megfordult a fejemben a Pösti kirándulás. De ha 5 emberrel megyek (párom, húga, anyósom, apósom) akkor fejenként 3,5k ebéd költséggel (17500) meg az útiköltséggel (15000) már igen csak bukó a dolog. No meg apósom megszállottként élvezi ha náluk a kertben grillezünk. Esőben és hóban is kellett már
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Pesten vannak jó steakezők, ahol tényleg minőségi húst adnak jól elkészítve. Mondjuk az ára is olyan. Bár amúgy pont ezek a helyek mennek mostanában elég jól. Akármilyen vékony is itthon azért létezik a közép és felső közép osztály aminek nem feltétlen probléma 1-2 havonta 1x kifizetni egy 15-20k-s vacsorát.
Nem mellesleg most ha belegondolsz hány ember füstöl el havi szinten 20 rugót (kb 18 doboz cigi, kevesebb mint napi 1) akkor néha 20 rugóért grillezni nem is akkora dolog. Én se keresek olyan jól, de nem is nagyon szórom a pénzt (nem dohányzok, nem iszok, nem szoktam kaját rendelni, tervezem a főzést, nem veszek 1000 Ft-ért reggelit meg kávét egy trendi pékségben, nem veszek nasikákat 2-3-500 Ft-ért) így sok olyan dolgot is megengedhetek magamnak amit hasonló fizetésből élők nem. Mondjuk gyerekem és hitelem sincs ez tény.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
Mi is hasonló szabályok szerint élünk. Ez nem változtat azon, hogy egy 15-20k-s vacsora nem a megengedhető kategória akkor amikor pl van akinek a nyugdíja ennek összesen 1,5szerese! Én szociálisan túlérzékeny vagyok sajnos. Pl vannak ph-n emberek akiket szoktam ingyen etetni ha veszik a fáradtságot h meglátogassanak
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Szép nagy darab husi. Mondhatnám h drága, de kaján nem spórolunk.
[ Szerkesztve ]
Szóltál volna akkor levezettem volna Bcsabáról egy jó kis ebédért.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
Drága barátom: Morris eljött BéCsabáról és kapott enni. TaaT nem jött el, a történelem nem fogja megtartani jó emlékezetében
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Megyek elbújok a szekrénybe némi smackel
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
Keríts egy olyan gépet amin lehet steaket sütni és te is kaphatsz
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Hazajön az asszony jövőhéten. Lesz nálam is jóvilág Vagy nem
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
Szóljak ha ismerősöm legközelebb vág marhát? ~60km-re vagy tőle.
Milyen időseket szokott vágni?
Tudja úgy csinálni mint a hentes hogy a kért részt szállítja? Pl t-bone , marha pofa fekete pecsenye ?
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Változó, de többnyire fiatal bikát.
Hentes vágja neki, de úgy jársz a legjobban, hogy megmondod melyik része kell egyben és magad tisztázod, darabolod.
4 emeletes társasház zárószintjén azért elég kevés esélyem van fél marhát felcipelni
Viszont szívesen veszem a jelzést ha közeledik a vég órája, hátha össze lehet hozni belőle valamit
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
ohh, én egy disznót simán elpakolok a hűtőbe és ez is panel
Jelezni fogok, dátumot sajnos nem tudok, nagyon változó időben szokott vágni.
Az elkészült húsról nincs kép?
Normális marha beszerzése valóban nem egyszerű feladat (én ugye a bbq-hoz szoktam venni), de szerencsére itt a közelben (Szentendrén) sikerült találnom egy elég jó hentest (sajnos ez már neked elég messze van). Egy ilyen t-bone-t lehet kíváncsiságból próbálok egyszer venni, sosem ettem még.
Ismerős szokott vágni marhát, de azzal az a gond, hogy szerintem nem húsmarha, hanem tejmarha, aztán erre a műfajra nem jó.
Régebben még az ecomeatről hallottam, hogy jó húsokat árulnak.
Ja és a zsír jó, a zsír köll
De hogy én is bepofátlankodjak dicsekedjek (egyik tavalyi sütésem):
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Mán vártalak
A zsír köll, de nem végtelen mennyiségben - szerintem. A post kép nem a húst ábrázolja Ha kell csinálok róla fotót amikor most hétvégén lesz pácolva. Cca 2 hétig fog érlelődni. Sajnos nem szárították, hanem friss vágás.
Viszont ha nagyon nem bírsz magaddal, akkor még mindig megy az autós tali project
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
A posztból az jött le, hogy már el is fogyasztottátok
Persze, nem jó a sok zsír sem, de a márványos marhahússal eddig nem volt gondom (az általad linkeltből még a legzsírosabb fajtát is megenném).
A sütés részemről még mindig áll, ha szóltok időben (és ráérek). Van már időpont, helyszín?
Ki a smokerrel, ki pedig a TDI-vel füstöl
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Komolyan nem nézed az autótalis topikot?
Júni 18 szombat.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Nem, de feliratkoztam a topikra most.
Már lassan a rendszeresen nézett 3-4 topikot sem tudom olvasni.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
ez a pár napig hűtőben érlelősdi azért nagyon nem ugyanaz. rendesen 1-2 fokon, és még a hűtőnél is sokkal alacsonyabb páratartalommal csinálják (hűtő nyitogatás no go...). meg ugye 4-6 hétig... és pont az a zsír lesz lényeges, ami kap ez alatt a 4 hét alatt egy kéksajtos aroma beütést (gondolnám a sajthoz hasonlóan gombától, de konkrétat még nem olvastam erről). volt már, hogy mindenféle maradék dirib-darab faggyúkat is elkuncsorogtam jóárasítva, azért az egy hambi húspogácsába darálva is elég killer level.
a nagycsarnokban van sok féle érlelt cucc, vállalhatóan márványos 28 napos hátszín már 4e péztől. a csont - aminek persze megvan a varázsa - annak jó, aki amúgy is kicsit nyersen enné, mert a csont körül sehogyse fő meg annyira. a másik baj a t-vel, hogy nehéz a vastagságot jól kifogni. ha kész szeleteket veszel, akkor az néha eleve rossz ill. különböző vastagság, néha nem párhuzamos... ha te jelölöd be mekkora legyen, akkor se mindig sikerül, otthon meg ugye nemigen tudod szépen. csont nélküli hátszínnél simán le tudod programozni, hogy fél centivel vastagabb vagy vékonyabb legyen amit vágsz, és akkor egyszerre lehet sütni és pihentetni mindenkinek.
mondjuk jól átsültre szinte mindegy érleltet veszel-e. az érlelés másik célja az, hogy sokkal omlósabb lesz a hús, mert elkezdik az enzimek lebontani. ezt well done-ra sütve lenullázod. egyszer csináltam rendes vastag t-bonet kinti tűzhelyen, de az már elég lutri, hogy egyik fele legyen ezer fokos de mégse feketedjen a rácsnál, másik fele meg 100-150 körüli a pihentetéshez-főzéshez. meg hogy legyen akkora fedő / fémtál amit rá lehet borítani. a mustáros pác...
(ez magánvélemény, mondjuk egy data point a többieknek)
Persze tudom h egy bő fél hét nem ua mint 4-6 hét 1-3°C és 70% páratartalom mellett. De ha én Szegeden vagyok és csak ez van elérhetőben akkor IJ esete van. Különben jó lett még a well-done ellenére is. Amikor javallottam a levételt akkor még anyósom és sógornőm aszonta kell nekije. Hát meg is sült. De a végén a házi vajjal megkenve és pihentetve jó lett.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
bejegyzés Gasztro-ország(nem)