Hirdetés

2019. október 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gdi


Gdi
(senior tag)

Éééés a csökkenő darabszám emelkedő árakat eredményezhet legalább.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#2) Watchdog


Watchdog
(tag)

Én meg kiadáscsökkentési és hatékonyságnövelő programom eredményeképpen a mégoly vertikálisan integrált Seagate-et sem veszem meg... :P

(#3) pschio


pschio
(őstag)

A csökkenő darabszám leginkább csökkenő selejtet fog eredményezni a piacon. :DDD

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#4) apatyas válasza pschio (#3) üzenetére


apatyas
(Korrektor)

Nem ez a gyár ázott el véletlenül? Mert ebben az esetben igen célszerűnek hittem volna el a bezárását :P De tudjuk, hogy kamu az egész. Azért zárják be a gyárakat, hogy könnyebben lehessen mondani, hogy cunami volt, nincs termelés. Hehe.

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#5) Sipike19


Sipike19
(tag)

Nem nagy kár érte, zárhatja az üzemeit a WD is.
Hitachi, Toshiba...... ha már mindenképpen merevlemez kell

Sipi

(#6) Gdi válasza Sipike19 (#5) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Utána meg jöhet a visszasírás az árverseny miatt :)
(No, nem mintha most nem lenne árkartellezés)

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#7) TeeJay


TeeJay
(nagyúr)

úgy járnak majd mint a Nokia
valaha piacvezetők voltak pár év múlva meg sehol sem lesznek mert már évek óta ontaniuk kellene a saját fejlesztésű SSD-ket ehelyett még mindig a HDD-t tolják ami egyre kevésbé kell majd az embereknek
2-3év múlva SSD-ből lehet majd venni 1-2-3TB-os példányt értelmes áron akkor meg kinek kell sérülékeny lassú HDD?

Samsungék csinálták a legjobban eladták az egész HDD részlegüket ma meg az SSD gyártás elitje és degeszre keresik magukat vele

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#8) Amacs válasza TeeJay (#7) üzenetére


Amacs
(aktív tag)

Nem féltem a HDD gyártókat, amíg az egyes adatközpontok petabájtszámra alkalmazzák ezt az ótvar, sérülékeny, lassú technológiát. ;]
Mindenesetre a korábban emlegetett áremelés-generálásra alkalmas lehet. Ha belemennek a gyártók a mesterséges hiány kialakítós játékba, akkor ők csak jól jöhetnek ki belőle.

(#9) Tomassy00


Tomassy00
(senior tag)

Még mindig legalább 6x drágább 1gb ssd 1gb hdd-nél, ez az igazán siralmas :o

(#10) Trailblazer válasza apatyas (#4) üzenetére


Trailblazer
(őstag)

Az egy thaiföldi gyár volt a 2011-es áradások során.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#11) Tidus


Tidus
(őstag)

HDD már minek, max. a NAS-ba.
Az új alaplapokon már van 2-3 db M.2, bőven elég.

(#12) bon válasza Tidus (#11) üzenetére


bon
(őstag)

SSD azért még nagyon drága a hdd-hez mérten.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

(#13) .mf válasza Sipike19 (#5) üzenetére


.mf
(veterán)

"Nem nagy kár érte, zárhatja az üzemeit a WD is.
Hitachi, Toshiba...... ha már mindenképpen merevlemez kell
"

:W
A Hitachi HDD-gyártó részlege már évek óta a WD tulajdonában van. A Toshibának pedig csak egy kis részága foglalkozik HDD-kkel, alig van pár termékvonaluk, nem is kiskereskedelmi forgalomba gyártanak (az más kérdés, hogy itthon természetes az OEM, tálcás kivitel, stb).

Kereslet lenne, csak nem ilyen magasra feltornázott árakon. Nekem is rég kéne már egy új HDD, de ilyen árak mellett inkább előveszem a fiókból a régieket. Ez a gyárbezárás és termelés-visszafogás is csak arra jó, hogy tovább növeljék az árakat.

(#14) troviko


troviko
(senior tag)

Nagyon helyes! Most már csak azt kéne elérni, hogy építsenek a helyére 3 SSD gyárat. Kénye már itthonra egy 60 terás SSD olyan 30-40 rugóért.
:))

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#15) tatararpad válasza Amacs (#8) üzenetére


tatararpad
(senior tag)

Vagy nem, elvégre minél közelebb kerül árban egymáshoz az SSD és HDD, annál logikusabb lesz SSD-t venni. Most még a HDD árelőnye megvan, de ha nagyon feldrágítják, szerintem inkább maguk alatt vágják a fát.

(#16) Kronos3000


Kronos3000
(senior tag)

Áremelést szimatolok,nem is halogatom tovább az ősöreg merevlemezek cseréjét.Most még elviselhető áron vannak.Mondjuk nem Seagate-re,bár van abból is egy ősöreg 1 terrás,és hibátlanul bírja.

Wasabi...

(#17) Teaway


Teaway
(veterán)

102 000 négyzetméter?? :Y
Az már egy kisebb város!

Nem babázunk! Ez a gyerek nem agyagból van!

(#18) Amacs válasza tatararpad (#15) üzenetére


Amacs
(aktív tag)

Mai napig azt tapasztalom, hogy az emberek [1]: nem ismerik az ssd-t, vagy [2]: hallottak róla, de nem hisznek a mendemondáknak, azaz a pénz beszél, és ami jelentősen drágább az egyszerűen nem kell, hiszen működik a gép így is.
Személy szerint mindenkinek próbálom megmagyarázni, hogy sokkal jobban jár 128 GB-tal, mint 500 GB-tal, de a legtöbb hozzá nem értőnek ezek csak számok, mint ahogy most direkt nem is írtam utánuk, hogy melyik milyen eszköznek az értéke.
Persze tény amit mondasz, hiszen minden apró merevlemez drágulás az SSD-k felé terelgeti a potenciális vásárlókat, de a fenti szemléletmódban változást elérni csak nagyon komoly HDD drágulással és SSD árcsökkenéssel lehetne elérni.
Az már más kérdés, hogy én az adatközpontokat hoztam példának, ami azért egy teljesen más történet.

[ Szerkesztve ]

(#19) tatararpad válasza Amacs (#18) üzenetére


tatararpad
(senior tag)

Én mondjuk pont az ellenkezőjét tapasztalom, aki tudja mi az SSD, az már régen váltott, legyen az akár totál laikus is. Webáruházakat böngészve egyre több alapból SSD-vel szerelt notebookot látok, persze nem sokat, de többet mint eddig, maguknak az SSD-knek az ára is csökken, lassan, de biztosan. Nem hiszem, hogy a Seagatenek érdeke lenne egy általános drágulás, persze ettől még lehet drágulás, de nem hiszem, hogy ők ezt akarnák. Mondjuk az ilyen leépítéses gyárbezárásos hírekről mindig ez jut eszembe:

(#20) Silεncε


Silεncε
(őstag)

Azért az vicces, hogy mar megint ott, tartunk, hogy az ""eszeszdí mindenkinek kötelező!!!!!!4!44". Igen, lehet hogy gyorsabb, viszont egy 120gigas ssd meg mindig tobbe kerül mint egy 500gigas hdd (es igen, en kihasználom mind az 500gigát). Ráadásul most megint kúszik folfele az ar es az előrejelzések szerint ez a trend egész évben megmarad (a RAM árakkal együtt), úgyhogy messze meg a kánaán (mondom ezt úgy, hogy tervben volt a laposomban az 5400-as hdd cseréje, de minek, ha egy belakott win10 fél perc alatt már chrome-ba vagyok + nem igényli a rendszer???)

(#21) Amacs válasza tatararpad (#19) üzenetére


Amacs
(aktív tag)

Persze, azt én is tapasztalom, hogy aki ért hozzá, az már váltott, vagy legalábbis váltani akar.
Én azokról az emberekről beszélek, akik csak annyira ismerik a hardvert, hogy tudják hol a gépen a bekapcsológomb. Kiszemelik, megveszik az új gépet, utána pedig jön a kérdezősködés, hogy ez miért került ennyibe, ha szinte semmivel sem gyorsabb, mint régi. Ilyenkor kicsit körülményes megmagyarázni a 128GB>500GB relációt, és azt, hogy miért kell rögtön költeni egy frissen vásárolt gépre.

Silenc3Hun: Nekem az első SSD-m notebookba került, és pont ott jelentette a legnagyobb előrelépést. Akkor még nem volt optibay benne (kétségtelenül ez a legjobb megoldást, ha kell mellé a tárhely is), hanem külső házba tettem a kiszerelt HDD-t. Kis kényelmetlenség, de használható volt.

Még csak véletlen se meggyőzni akarlak az igazaddal szemben, csak mutattam egy példát.
Véleményem szerint semmi különleges nincs abban, ha ugyanazon a területen egy lassabb technológia drágulásával a gyorsabb technológia térnyeréséről kezdünk el itt a fórumon beszélni.

Sajnos a jelenlegi áremelkedéssel (SSD fronton) nem tudunk mit kezdeni, akinek nem szükséges az nyilván nem most fog bevásárolni.

(#22) gege547 válasza Amacs (#21) üzenetére


gege547
(tag)

Hát én valamennyire értek hozzá de nem igazán akarok váltani. Alsó hangon is 500 giga SSD éne ami rohadt drága... 250 giga oprendszer meg fejlesztő környezet(ek) 250 giga meg játékra mert hogy azt is szeretek néha (ez cirak 40-50 ezer pénz). Jelenleg 3 terra az össz kapacitásom és több mint 2 tele van a biztonsági mentésekkel (mert ugye redundáns mentéseket csinálok). Nagyon messze van még az SSD kánaán.

Ha most kéne gépet fejlesztenem maradna a 7600 rpm es vinyó és inkább 16-32 giga ddr4 es ramot pakolnék bele és kikapcsolnék minden virtuális memóriát had használja a ramot van hely. Működés közben ugyan olyan gyors lenne a bootidő lennek kicsit több (legalább van időm meginni a kávém) plusz a merevlemezről betöltés lenne lassabb de ha bedobok még egy extra háttértárat amire adott esteben mennek a letöltések akkor a rendszer HDD is elég gyors tud lenni.

(#23) Silεncε válasza Amacs (#21) üzenetére


Silεncε
(őstag)

Na igy szeretek vitatkozni, amikor a másik fél megérti az álláspontom, nemcsak leug...

Természetesen igazad van, a szamitastechnika fejlődik es ez jo!! A HDD egy elavult, sérülékeny technológia, eben egyetértek. Viszont!!! Az, hogy az SSD-bol egyesek hitkerdest csinálnak es olyanok mondanak, hogy "az SSD a legfontosabb a gépben" meg hogy "inkább vegyél olcsóbb procit, vga-t, stb..-t de az eszeszdii az KÖTELEZŐ".(igen, sarkítottam és van benne némi túlreagálás is, de néhány ember itt a fórumon tényleg ilyen stílusban reagál...)
Egyébként remélem en is, hogy a HDD-t felváltja az SSD, viszont egyenlőre még mindig a HDD az olcsóbb es SZÁMOMRA az ssd nem ad annyi előnyt, mint amennyivel többe kerül. (és itt nem a 128giga vs 500-ra gondoltam, hanem mondjuk az 1tera vs 1tera ársávra)

(SSD fanatikusok kíméljenek kösziiii)

[ Szerkesztve ]

(#24) qantum


qantum
(senior tag)

Na, én most kaptam HDD-s notebookot, nesze neked SSD. :)

[ Szerkesztve ]

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#25) Amacs válasza gege547 (#22) üzenetére


Amacs
(aktív tag)

Első körben leszögezném, az előző hozzászólásomban az "aki ért hozzá" kifejezést még csak véletlenül sem sértő szándékkal írtam, remélem senki se fogja így venni magára.
Inkább úgy gondoltam, és előnyösebb lett volna úgy is fogalmaznom, hogy aki egyszer már megtapasztalta.

Személy szerint egy teljesen jó dolognak találom, ha neked megfelelő sebességet produkál a 250 GB-nyi rendszerfájl és telepített fejlesztőkörnyezet a rendszermeghajtón.
Én saját részemről azt tudom, hogy a korábban említett notebookban alig 50-60 GB foglalt hely volt a 100 GB-os rendszerpartíción, de a gép elindítása után azt a bizonyos kávézási folyamatot (annak ellenére, hogy nem kávézom), akár a kávébab betakarításával is kezdhettem volna. :) (250GB 2,5" 5400rpm HDD)
Nyilván túlzok, de az akkori árszinten (20k/128GB itt, aprón) ebben a felhasználásban nekem megérte a váltás.

Silenc3Hun: Nem vagyok a híve a "kötelező, mert egyébként nem működik, és amúgy is csak ez a jó megoldás" jellegű rábeszéléseknek. Amikor tanácsért jönnek hozzám a környékbeliek/ismerősök, akkor elmondom mindkét oldal előnyeit/hátrányait, ennek tükrében mit választanék az ő, általam vélt felhasználása alapján, és felteszem a kérdést, hogy melyik legyen.

Egyébként nekem is volt olyan gépem napi használatban, amiben G1840-es kétmagos celeron, 60GB SSD, 1TB HDD, iGPU és 8GB RAM volt. Arra a feladatra, amire használva volt, nem kellett több. Meglepően kellemes összeállítás volt.

Mostanra viszont már nagyon elkanyarodtunk a gyárbezárástól. Én csak remélni tudom, hogy legalább év végére rendeződnek az árak háttértár fronton, mert ezek a hírek nem éppen ebbe az irányba mutatnak.

(#26) pantsuboy


pantsuboy
(csendes tag)

arra a kijelentésre hogy már senkinek nem kell a hdd mióta van ssd hozzátenném hogy messze nem igaz, az ssd nek még mindig korlátozott erősen az élettartama (és itt most nem a facebook játék kombós felhasználóra gondolunk ugye mert nála kitart következő generációig is) így a hdd s tárolás még mindig biztonságosabb és idő állóbb mint az ssd s.

Év poénja: Azért vettem ezt a monitort mert az Indexen azt írtàk jó

(#27) gege547 válasza Amacs (#25) üzenetére


gege547
(tag)

Hát ja az 5400 asat én is úgy vágtam ki hogy csak úgy recsegett :D most 7200 vgy 7600 rpm es van benne az szépen teszi a dolgát. Az 5400 ból meg külső hdd lett.

(#28) Amacs válasza gege547 (#27) üzenetére


Amacs
(aktív tag)

Annak viszont pont optimális :))

(#29) tibaimp válasza Amacs (#28) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Ez így van, még USB 3.0-val is, bőven jó oda. Én is lecseréltem egy 1TB-s 2009-es WD-t egy új 2TB-s Toshiba-ra. Sokkal gyorsabb, persze nem SSD, de itt most a tárhely is kellett.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#30) Rojik válasza tatararpad (#15) üzenetére


Rojik
(tag)

Azért még egy 2TB-os SSD áráért simán kapni egy 10 TB-os HDD-t.

Azért jó pesszimistának lenni, mert vagy igazad lesz, vagy kellemes meglepetés ér. // George F. Will //

(#31) csicso82


csicso82
(nagyúr)

Na ez a cikk a vörös posztó a szemem előtt, de szívesen vennék egy 2 TB-os winyót 10 ezerért nem 25-ért, de nem nincs sőt 6 év alatt még drágább is lettek a dolgok nevetséges. Rengeteg HDD kéne a consumer piacra is de nem ILYEN ÁRON. Elképesztő a magánemberek, cégek, közintézmények ADATTÁRéhsége. DE nem ilyen magas áron ami 6 év alatt csak rosszabb lett.

(#32) Ed_007


Ed_007
(aktív tag)

Tessék mondani, a bezárás azt jelenti, hogy most mr van elég HDD a piacon és végre eshez az áruk?
:DDD

(#33) csicso82 válasza Ed_007 (#32) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

NEM :W

(#34) core2trio válasza csicso82 (#31) üzenetére


core2trio
(tag)

Abszolút így van, az akkori 15 helyett most épp nem tíz alatt hanem 20 felett adják a 2TB-os winyókat.

Ez van mikor felcsapjuk a makroökonómia tankönyvet az első pár tucat oldal után az oligopol piacnál, és leesik a tantusz, hogy már láttunk ilyesmit valahol. Hát persze, a mostani hdd gyártó 3-4 cég szép példát állít ennek a közgazdaságügyi poénnak :W

És persze előkerül az ilyenkor előkerülni szokott volt HDD gyártók "Hegylakó... csak egy maradhat" játéka is:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_defunct_hard_disk_manufacturers

:(((

[ Szerkesztve ]

(#35) csicso82 válasza core2trio (#34) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Talán még ez is túlzás, WD és a Seagate - a Toshiba-t súlytalannak érzem. Bosszantó pedig ahogy írtam, minden szegmensben megnőtt az adatéhség. Ugyanazt csinálják mint az Intel csak hogy az intelnek szinte már versenytársa sincs - pont most olvastam a viccet hogy a híres tiki-takát felváltotta a tiki-tiki-tiki-tiki-taka Jelenleg egy 5 éve vett csúcsprocesszor is jó lesz 5 év múlva.

(#36) core2trio válasza csicso82 (#35) üzenetére


core2trio
(tag)

Igen, röhej, hogy a PC ipar legfontosabb alkotóelemeit 2-3 cég készíti fajtánként már minimum egy de inkább másfél évtizede, illetve a többi kevésbé fajsúlyos részegységek se túl sok valódi gyártó közt oszlanak el (ugye nem számítva a matricázó-műveket). Csoda, hogy fenn tudják tartani a 'verseny' látszatát, vagy méginkább: nincsenek agyonbüntetve monopólium-ellenes perekkel. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37) DithenS


DithenS
(senior tag)

A legtöbb embernek szerintem nincs szüksége gyors sebességre.A legtöbb számítógép irodai pc-hez sorolható be.Office meg böngészés meg youtubehoz bőven elég az a HDD.Meg legalább sok kép és film ráfér.SSD-t csak laptopokba tartom értelmesnek! Ott a HDD is lasabb,plusz nem sérülékeny annyira.De akinek gamer PC-je van oda inkább egy 120Gb SSD a rendszernek a játékoknak meg a HDD is jó.Akinek meg fontos a sebesség minden pillanatban például 3D-s grafikai meg tervező programok azoknak van pénzük úgy is egy terrás SSD-re is.Szóval nem értem mi ez a sírás az 1 terrás SSD felé.Filmeknél nem vesszük észre.Játékoknál pár másodpercet nyerünk.Akinek ez megér 6x árkülönbséget akkor hajrá...

(#38) Amacs válasza DithenS (#37) üzenetére


Amacs
(aktív tag)

Nem teljesen értek veled egyet pár dologban.

"A legtöbb embernek szerintem nincs szüksége gyors sebességre." - Nagyjából sejtem mire gondolsz, vagyis úgysem használná ki minden mezei netezős user az ssd adta sebességbeli kapacitást. Viszont ha várni kell a HDD miatt, akkor rögtön szr a gép megjegyzéssel hozzák. Kérdem mégis mi a baja? Lassú.

"A legtöbb számítógép irodai pc-hez sorolható be." - Eddigi tapasztalataim szerint pont az irodai PC-k vannak agyonterhelve mindenféle szoftverrel, amiknek jó, ha a tizedét használja az adott munkához a felhasználó, és többek között emiatt is tart hosszú percekig egy nagyvállalati környezetben használt HDD-s gép bootideje. Nem hiszem, hogy a munka rovására menne, ha minden egy pillanat alatt betöltődne. :B

"Meg legalább sok kép és film ráfér." - Átlag embernek nincsenek 100 GB-nyi képei. Átlag ember online néz filmet. Átlag embernek az 500GB-os HDD nagy része üresen figyel a gépben/laptopban. Ez csak személyes tapasztalat alapján összeállított "emberátlagosítás".

"SSD-t csak laptopokba tartom értelmesnek!" - Az érvek, amiket utána írtál véleményem szerint inkább arra világítanak rá, hogy laptopokban különösen hasznos tud lenni, de ettől nem mondanám, hogy desktop környezetben értelmetlen. Itt merült fel bennem a kérdés, mindenféle rosszindulat nélkül, hogy vajon használtál-e már SSD-t bármilyen környezetben. Csak mert ha megemlítettük azokat, akik szerint csak és kizárólag az SSD a jó és használható a HDD-vel szemben, akkor illik megemlíteni azokat is, akik az alapján mondanak véleményt, hogy még soha ki sem próbálták, és ezért a HDD bőven jó mindenre. Persze, hogy jó, hiszen működik, arra találták ki. Csak lassabb.

Viszont ami kétségtelen: "De akinek gamer PC-je van oda inkább egy 120Gb SSD a rendszernek a játékoknak meg a HDD is jó."
Nem azt mondom, hogy nem lenne előnyösebb egy méretes SSD-n tárolni mindent, (ami tételezzük fel, hogy teljesen megbízható), de jelenleg ez tűnik leginkább kiegyensúlyozott megoldásnak ár-teljesítmény mutatókat figyelembe véve.

"Akinek meg fontos a sebesség minden pillanatban például 3D-s grafikai meg tervező programok azoknak van pénzük úgy is egy terrás SSD-re is.Szóval nem értem mi ez a sírás az 1 terrás SSD felé.Filmeknél nem vesszük észre.Játékoknál pár másodpercet nyerünk.Akinek ez megér 6x árkülönbséget akkor hajrá..." - Korábban is meg akartam már jegyezni, hogy a munkában egy kicsit más szerintem a helyzet. Ha bele tudod kalkulálni, hogy megtérüljön a befektetése, és cserébe jóval gyorsabban végzel, kényelmesebb dolgozni, ráadásul ezen kívül minden mást is felgyorsít a gépeden (értem itt azt, hogy nem csak a munkához köthető betöltéseket), akkor azért ott nem annyira nagy akadály az ár.

(#39) Hieronymus válasza DithenS (#37) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Kicsit átrendeződni látszik az SSD - HDD felhasználási módja.

Zenének, filmnek, fotóknak NAS-on van a helyük.
A személyes fájlok illetve a biztonsági mentéseknek is, de jelszóval védett felhasználói fiókban.

2-4TB méretű NAS nagyjából elegendő. Ehhez jön meg ugyanennyi háttértár a biztonsági mentéshez.

Az egyedi gépekbe legalább 240GB méretű SSD-t érdemes rakni. Nem csak a nagyobb hely miatt. A várható élettartam is növekedik. (a kisebbhez képest)
A tartalom fogyasztó gépekbe nem kell feltétlenül merevlemez. A NAS-ról bármikor elérhető minden.
A komolyabb tevékenységre használt gépek esetében továbbra is szükséges lehet, akár több merevlemez egyidejű jelenléte. De nem ezek a gépek vannak többségben.

És igen a merevlemezek csökkenő mértékű értékesítése, árfelhajtó hatású. Ez kedvez az SSD-k terjedésének.
Ami tovább csökkenti a merevlemezek iránti keresletet.
Ez a kereslet eltolódik a nagy kapacitású példányok felé. Ez további nehézséget jelenthet a gyártóknak. A zsugorodó piac ellenére is nyomniuk kell a fejlesztést, ha az egyik, nem akar véglegesen lemaradni a másikhoz képest. (A Toshiba már nem játszik, a 2.5"-os meghajtók iránti kereslet már csak a külső merevlemezek piacán számottevő.)

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#40) tibaimp válasza Hieronymus (#39) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Igazad van több mindenben is, de ezzel nem értek egyet:
"(A Toshiba már nem játszik, a 2.5"-os meghajtók iránti kereslet már csak a külső merevlemezek piacán számottevő.)" -- egyre több ~100.000 ft környéki lapost gyártanak és adnak is el (ez a tipikus fos kategória) és azokban még mindig hdd van!

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#41) Hieronymus válasza tibaimp (#40) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"... -- egyre több ~100.000 ft környéki lapost gyártanak és adnak is el (ez a tipikus fos kategória) és azokban még mindig hdd van!..."

Réteg igény. A gazdagabb országokban, lényegtelen hogy havi 5-15 euróval kell többet fizetni, a kamatmentes részletre. Megengedhetik maguknak a belépőszínt feletti kategóriát.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#42) kovy79 válasza Hieronymus (#41) üzenetére


kovy79
(őstag)

Múlt év végén cseréltünk a céggel a manchingi Airbusnál 2600 számítógépet, amikből kb 1000db volt noti (HP Elitebook).
Összesen 30-40-ben volt SSD (asztalikban egy sem).
Azt hiszem, nevezhető mind az ország, mind a cég gazdagnak, mégis racionálisan gondolkoznak!
Teljesen felesleges átlagos használatra SSD és csak pénzkidobás.
Átlagos használaton itt ne az otthoni pc esetét értsd, amin néha játszol, renderelsz, konvertálsz!

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#43) Slavia


Slavia
(tag)

Én már ki is dobáltam az összes segate jelölésel rendelkező működőképes hdd-met mivel bezárták az egyik legnagyobb gyárat nincs is értelme tovább még csak használni sem az ilyen márkajelzésel elátott termékeket.

Egy ssd és egy vincseszter kombó még senkinek sem ártott meg. Irodai környezetben meg pláne nem lenne hátrányos.De nem kizárt hogy valaki szeret addig várni amíg felmelegszik a kv-ja amit az usb csatlakozós kávé melegítővel végez bootolás közben.(bocs kis off)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.