Új hozzászólás Aktív témák
-
Szemjuel
tag
nézd majd meg ezt is
https://www.bora.com/hu/en/cooktop-extractor-systems/bora-professional-30/product/pkiw3/[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Van egy Tefal wok-om, már ha annak lehet nevezni. Gáztűzhelyen kezdtem vele, most indukciós van, azon is működik. De gyakorlatilag wok-ként használhatatlan, kicsi az a felület, ami nagy hőt ad át az ételnek, ugyanis az indukciós főzőlap, elektromos tűzhely csak a lapos alját melegíti, míg a gázláng az oldalát is jobban érte. Még a nálunk elterjedt kialakítással is. Egy arra való tűzhelyen a wok oldala is pirítja az ételt, ezért lehet benne nagyobb mennyiséget is hatékonyan és egységesen elkészíteni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Dr. Akula
félisten
válasz macilaci78 #84 üzenetére
Olyanra gondoltam ami körbe az egész falán kapja az ívet.
-
la_cc
addikt
Ewokok?
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
veterán
válasz macilaci78 #84 üzenetére
Meg arról nem is beszélve, hogy egy jobb gázégő nemcsak szélesebb felületen adja át a hőt a wok oldalának, hanem simán 4-5 kW teljesítménnyel működik, míg egy otthoni elektromos tűzhelyből egy 3 kW-os már nagynak számít.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Teasüti
nagyúr
válasz philoxenia #75 üzenetére
Tojáson kívül hirtelen nem jut eszembe más, amit ne tudtam volna megcsinálni benne. Igazából tojást is meg tudom, ha utána nem gond újra lekezelni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz philoxenia #90 üzenetére
Ledörzsölöm a ráégett tojást. Ha lejött a bevonat, akkor olíva olaj és sütő egy órára max fokozaton.
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #90 üzenetére
Egyébként lehet tojást sütni gond nélkül a rozsdamentesben megfelelő technikával, de az én álláspontom szerint túl macera egy jó elszivó nélkül. De próbáltam, megsült, nem tapadt le, nem volt gond.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz freelanced #93 üzenetére
Sok zsírral nyilván, de a kedvencem a majdnem, vagy akár teljesen zsír nélküli rántotta, teljesen híg sárgájával.
"Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #94 üzenetére
Nos ezt meg tudom érteni, érdemes ennek utánaolvasni, kipróbálni: link
Az angol wiki egyébként több infót tartalmaz, a lényeg, hogy ha elég meleg a serpenyő és úgy kerül be a tojás meg az olaj, akkor lényegében nem is ére a serpenyőhöz amit főzöl benne. Persze ha hideg tojás kerül bele akkor könnyen visszahűlhet a serpenyő mennyiségtől függően, a titok abban rejlik, hogy az ember tartani tudja az adott hőmérsékletet vagy sem.
Alapvetően én rántottát csináltam igy, és azért valamennyi olajat használtam, szóval teljesen natúran nem próbáltam, de elvben olyan ételnél, mint a tojás akár működhet is.
Illetve egyébként van egy-két másik tényező is ami segit ha elég meleg a serpenyő, abban, hogy ne tapadjon le.
De tény, ha tojást kell sütni, nem a nemesacélra esne a választásom feltétlenül nekem sem, csak azért küldöm, be, hogy aki nem tudná és csak ebben akar sütni vagy ez áll rendelkezésre, akkor igy sokat lehet javitani a végeredményen.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Dzsano
tag
"35,5 cm-es átmérőjű, 57cm mély és 19cm magas..." ezt most hogy?
Ha vótmár, akkor bocsi.
-
balazs1956
senior tag
Kaphatnék egy konkrét linket ahol meg lehet vásárolni a fedeles, rozsdamentes acélból készült Scanpan wokot, amit indukciós főzőlapon is lehet használni?
Előre is köszönöm szépen! -
proci985
MODERÁTOR
válasz balazs1956 #97 üzenetére
[link] ezt keresed. sajnos csak sved linket tudok adni
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
balazs1956
senior tag
Nagy nehezen rátaláltam a német linkre. Az áfa miatt itt az ára 115,3 EUR + 31,2 EUR a szállítás.
Az összesen 146,5 EURx kb 400 = 58600 Ft
Elgondolkoztató, megér-e ennyit.
Éppen tegnap főztünk egy kínai kaját 0,5 kg csirke, és kb 1 kb zöldség, mindezt egy Tefal serpenyőben/wokban.
[link]Ízre tökéletes volt, nem tudom , mennyivel lett volna finomabb egy 150 ezer forintos edényben.
Amúgy van egy régi hatalmas ikeás lemez wokom is, lehetett anno vagy 1600 Ft.
Persze nem kézzel kovácsolták, de működik.
Mindezek ellenére csábít a fedeles, wok, meg még a cikk alapját képező kézzel kovácsolt, beavatott cucc is. -
movax
őstag
válasz balazs1956 #99 üzenetére
Nézz körül a KitchenShopban, vannak jó cuccok.
A fedél nem annyira fontos a wokhoz, arra a pár másodpercre, amíg esetenként szükséges az a minimális párolás (vastagabbra vágott zöldségek, brokkoli, ilyesmi), bármilyen más fedő megteszi. Tapasztalatom szerint egyébként max 3 személyre lehet ilyen polgári konyhai wokban, otthoni tűzhelyen rendesen kínai kaját készíteni, mert a rotyogtatás nem opció. Én 15 éve egy eredetileg teflonos acélllemez nyeles wokot használok, de leszedtem róla a teflont és hagyományosan kezelem a felületét, olaj+égetés, remekül működik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 BLACK DS 256GB, független, alig használt, tökéletes állapot, 2.5+ év garancia
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Eladó Samsung D600e Szép Állapotú Független Barna Gyüjtöi Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- 2 darab egyforma Lego Technic 42095 infrás távos lánctalpas kaszkadőr autó eladó olcsón
- ASUS RTX 4070 12GB DUAL WHITE OC Edition AQUA GARANCIA 2026.12. Kiemelten szép!
- Sony xb-23 (Fekete)
- iPhone 12 Black 64GB független 93 % akku garanciás
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen