Hirdetés

2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) lemusz


lemusz
addikt

Címválasztás... :U :F :(

(#2) Egon válasza lemusz (#1) üzenetére


Egon
nagyúr

Az semmi: a matekkal van a gond, szokás szerint, és nem kicsit. Amíg az nV-nél 7-8 hiba az "rengeteg" (a cikk címében természetesen, hogy érezd a törődést), addig - pl. jelen esetben - az AMD-nél 12 javított hiba, az "pár db", az is csak a cikkben elhelyezve... :C
Aztán meg Abu megírja kommentben a vs topicban, hogy az AMD driverei jobbak: csak el kell olvasni a péhán a cikk címeket... :C :W

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#3) Victorio válasza Egon (#2) üzenetére


Victorio
tag

Neked fizetnek ezért vagy tényleg ennyire gyűlölöd Abut és az AMD-t?

Még nem jelent meg itt a PH-n olyan AMD tematikájú írás ahol az első 10 kommentben nem lettél volna benne egy olyan hozzászólással ami azt sugallja, hogy az AMD szar, Abu meg egy részrehajló AMD bérenc hülye.

Ha csak szimplán a gyűlölet mozgat akkor nem lehetne, hogy ezentúl az ilyen témájú cikkeket egyszerűen ignoráld? Rettenetesen unalmas és egyben szánalmas is amit művelsz.
Persze ha fizetnek érte akkor hajrá, ne rajtunk múljon a megélhetésed.

"Kezdetben volt az Univerzum teremtése. Ez sokak rosszallását kiváltotta, és elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé."

(#4) Busterftw válasza Egon (#2) üzenetére


Busterftw
őstag

Ez mar tavaly is igy volt. 2019 decembertol kb jo fel evig driverenkent atlag 15-20 hibat javitottak, ami az ev masodik felere csokkent atlag 10-re.
De az emberek az Nvidia hotfixeken vannak fennakadva. :)

(#5) ughhh


ughhh
aktív tag

Mintha egy alfa driver lépne béta állapotba :C

(#6) Raysen623 válasza Busterftw (#4) üzenetére


Raysen623
addikt

Senki nincs fennakadva semmin, de ugye azt se felejtsük el hogy NV driverek sűrűbben is jöttek, akár egy hét alatt kétszer is. AMD driver frissítés szerintem ritkább. Hibát pedig van mit orvosolni mindkét oldalon. Rx480 ex kártyámra vissza kellett tenni egy 2020. májusi drivert mert azzal sokkal stabilabb. A wattman-t nem tudják rendesen belőni rajta az újabb driverekben.

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#7) Petko166 válasza Busterftw (#4) üzenetére


Petko166
csendes tag

Hali,

Én relative új AMD-s vagyok (5700 XT) így relative ez a driver szitu is új. Valaki tisztába tehetne, hogy ezek a szines szagos AMD driverek tényleg ennyire ratyik ? Mármint én is érzékelem, hogy valahogy az egész ablakkezelés (főleg két monitorral) mikor melyik az elsődleges, ... olyan esetleges. Most nem AMD-t fikázni akarok, csak valahogy NV-nél annyi van, hogy pl egy játék fagy kijön a frissítés megoldja. AMD-nél valami elemi gondok vannak valahogy meg minthja 2d-ben az egész olyan vontatottabb lenne.

hülyeségeket írok, vagy létezik valami hasonló ?

(#8) Busterftw válasza Raysen623 (#6) üzenetére


Busterftw
őstag

2019 kozepe es 2020 kozepe idoszakban en mar egyszer osszegyujtottem a hibak szamat mindket oldalon, osszesen.
Ha jol emlekszem egy jo +100al tobb hibat kellett AMD-nel javitani.
Nem gameready "hibak" hanem black screen, fagyasok es hasonlo.

(#9) Raysen623 válasza Busterftw (#8) üzenetére


Raysen623
addikt

Amennyiben a driver funkciókat is összevetjük a két gyártónál akkor egyértelműen a pirosak drivere a bonyolultabb. Ennek arányában nő a hibák száma is amit javítani kell. Szerintem a tiéddel együtt így kerek a történet.

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#10) slmSIG


slmSIG
lelkes újonc

Ez így 3400G hogyhogy nem megy fel?

(#11) Stylefilter


Stylefilter
csendes tag

Én sajnos nem tudok mit kezdeni az új játékok driveres támogatottságával, mivel hogy 2020 Október 19 óta nincs olyan driver, amivel használható a Freesync! Így ezt a driver-t többszöri sikertelen próbálkozás után kénytelen vagyok megtartani és soha többé nem frissíteni.

Mióta megtapasztaltam a freesync által nyújtott ultrasmooth játékélményt, azóta nem vagyok hajlandó vsync 60Hz-re visszaváltani, csak mert a gyártónál nem képesek működő drivert fabrikálni 3 év alatt.(Igen, 3 éve köztudott probléma, hogy néha csinálnak olyan driver-t, amivel működik a freesync, de nem jellemző)
(RX580-at használok)

[ Szerkesztve ]

(#12) Bib válasza Stylefilter (#11) üzenetére


Bib
őstag

Ezzel működik?

(#13) Stylefilter válasza Bib (#12) üzenetére


Stylefilter
csendes tag

Nem.
Tegnap, amikor naív módon lefrissítettem a legújabb driverre, mert azt gondoltam, hogy fél év alatt már biztos kijavították a freesync hibáját, de hát persze hogy nem :D akkor azonnal visszaraktam az Adrenalin 2020 Edition 20.10.1 (10/19/2020) és a Hitman 3 (is) nagyon szépen fut vele. Tartja a 75 FPS-t high-on. Nem tudom, hogy van-e értelme bármilyen friss driverrel próbálkozni RX 580 esetében. Ezek szerint nem sok vizet zavar.

(#14) gaborw válasza Stylefilter (#13) üzenetére


gaborw
tag

Kártya, vagy egyedi probléma lehet. Radeon VII-et megjelenés óta használom, mindig a legújabb driver-al, soha nem volt Freesync problémám. Érdeklődnék más RX 580-an tulajoknál, hogy náluk is van-e probléma, vagy csak nálad. Akár itt a forumon is rákérdezhetnél a kártya topic-ba.

(#15) Abu85 válasza Stylefilter (#11) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nekem RX 570-em van, ami ugyanaz a GPU, és működik ezzel a driverrel a FreeSync, meg az előző négy-öttel is működött.

(#16) slmSIG válasza gaborw (#14) üzenetére


slmSIG
lelkes újonc

Igen, nyilván nem lehet az AMD sara, hogy is lehetne, sőt el kéne már rég felejteni az RX 580 -at, meg a 3400G APU -t is... :U
Utóbbira fel se megy, hibát ír ki!
Legyünk már őszinték magunkkal, hogy az AMD mind dVGA, mind driver terén egyszerűen béna! A helyükben rég feladtam volna a dVGA piacot, annál több erőforrás marad CPU -ra, APU -ra, aminek volna értelme, de nem így. Jelen helyzetben PL APU terén is örökké éves lemaradások vannak. Értelmetlen szöszölgetés...nehogy kiadjanak egy értelmes APU -t, mert mi lesz akkor az amúgy is dögledező dVGA részesedésükkel...

[ Szerkesztve ]

(#17) Abu85 válasza slmSIG (#16) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ettől még lehet specifikus bug, csak nem érdemes általánosítani. Viszont, ha nem jelentitek a problémát, akkor kivizsgálni sem tudják, abban a hitben vannak, hogy milliónyi embernél meg, miért ne menne az egymillió egyediknél. Erre van beépítve a bugreport a driverben.

Egyébként nekem is volt fura hibám ám, amit reportoltam. Vissza is írtak, hogy leellenőrizték, és náluk megy ugyanazzal a konfiggal, akkor kértek további adatokat. Megadtam nekik, aztán visszatértek egy linkkel, hogy milyen frissítőcsomagot töltsek le a Windows 10-hez. Feldobtam, újratelepítettem a drivert, és megoldódott. Tehát a support tényleg dolgozik, csak írni kell nekik. Ez nagyjából tartott 4 napig. Utólag kiderült persze, hogy nem a meghajtó problémája volt, de megoldották így is.

[ Szerkesztve ]

(#18) Stylefilter válasza gaborw (#14) üzenetére


Stylefilter
csendes tag

Ha rákeresel a Radeon broken freesync kulcsszavakra, látható lesz, hogy ez egy évek óta fennálló probléma. Némelyik driver orvosolta néhány kártya esetében, majd a következő egy tucat driver ismét tönkretette bizonyos kártyáknál. Valakinek működik, valakinek nem.
Van aki meg nem tud róla, hogy nem működik, mert fix 60 Hz-et használ.

Az én gépemen csak a driver van fent Radeon szoftver nélkül, az OC-t és az optimalizálást Afterburner végzi + van még egy LG monitorvezérlő driver. Ha egyedi esetről van szó, akkor ezen a vonalon lehetne elindulni, de ha bármi más lenne a hiba, akkor nem működne tökéletesen az Október 19 AMD driverekig bezárólag. Mindig is így használtam és semmi sem változott az AMD driveren kívül. Aztán természetesen frissítettem a monitor vezérlőt és az Afterburner-t is, amikor tönkre lett téve a freesync, de természetesen nem ők okozzák a problémát, hanem maga az AMD driver rossz.

Majd lehet, hogy megérdeklődöm itt a fórumban. Egyelőre elvagyok a régebbi driverrel.
Most már úgy vagyok vele, hogy ami tökéletes, ahhoz nem szabad hozzányúlni.

(#19) Abu85 válasza Stylefilter (#18) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A Radeon Software a driver legfontosabb eleme. Tartalmaz egy rakás olyan rutínt, amely nélkül a drivernek az egyes moduljai üzemképtelenek. Ezek helye ugyan folyamatosan változik, de nem véletlen, hogy az AMD nem adja külön a drivert és a Radeon Software-t. Ezeket egymáshoz tervezik. Egymás nélkül a funkcionalitás korlátozott lehet. Maga a meghajtó működni fog, csak bizonyos funkciók lehet, hogy időközben átkerülnek a Radeon Software-be.

Az sem véletlen, hogy az AMD saját modulokat tervez a különböző OC programok helyett. Az ezeket fejlesztő személyek mindig több hónapos lemaradásban vannak a driverhez képest. Tehát az OC modul mondjuk kompatibilis egy régi meghajtóval, de az újjal még nem, mert nem fejtették még vissza az AMD-nek a változásait. Emiatt ezeket a programokat saját felelősségre szabad csak használni, mert az AMD nem adja oda nekik a meghajtó forráskódját, így ahhoz, hogy a módosításokat lereagálják, gyakorlatilag nekik vissza kell fejteniük a meghajtó működését, ami két hónap minimum, de lehet, hogy addigra az AMD megint módosít, és akkor az elvégzett munka kuka. Viszont az AMD a saját moduljai mindig naprakészek, az adott meghajtókhoz vannak tesztelve. Nyilván az AMD ismeri a forráskódot, ellentétben például az Afterburner fejlesztőjével. Erre egyébként az Afterburner fejlesztője szokott is panaszkodni, mert van egy meghajtó, amivel működik a programja, nem okoz gebaszt, de az AMD módosít valamit, és máris jönnek a bajok, nem működő funkciót. De ahhoz, hogy ezek újra működők legyenek, vissza kell, fejtenie az új meghajtót, mire visszafejti, az AMD módosít megint valamit, és megint újraindul a móka. Szóval az Afterburner és a Radeon Software esetében mindkét érintett mossa kezeit. Az AMD főleg azért, mert az Afterburner képességeit már beépítették a Radeon Software-be, tehát nem kötelező használni.

[ Szerkesztve ]

(#20) Stylefilter válasza Abu85 (#19) üzenetére


Stylefilter
csendes tag

Pár hétig használtam a Radeon szoftverét, de mivel nem professzionális a hozzáállásuk, ezért megbízhatatlan és bugos.
Volt olyan, hogy nem mentette el a feszültséggörbét, amit nagy odafigyeléssel összelegóztam / volt olyan, hogy driver frissítés után egyszerűen kikerültek bizonyos állítási lehetőségek a szoftverből, aztán a következő driverrel ismét bekerültek, ami megint csak használhatatlanná tette az elmentett profilom / előfordult, hogy minden visszaállt default-ra és csak onnan jöttem rá, hogy iszonyat meleg volt a kártya, de ő közben azt állította, hogy be van töltve a profil...
Szóval no fucking way.

Az Afterburner-ben megbízom. Sok munkába telt behangolni egy tökéletes profilt, amit minden rendszerindítással szépen betölt, ha esik, ha fúj. Nincs olyan, hogy nem.
Csak azt teszi, amit kérek tőle. Nem változik meg sunyi módon. Bármikor frissítem, a régi profilom automatikusan betöltésre kerül, szóval úgy működik, ahogy egy szoftvernek működnie kell, miközben a Radeon szoftver úgy változik, mint a szél és random anomáliákat okoz.

Mielőtt bárki megvádolna, az új drivereket leteszteltem Afterburner nélkül, feltelepített Radeon szoftverrel is, de ugyanazt az akadozó mikro lagot produkálták az új driverek adaptív képfrissítésnél.

(#21) Stylefilter


Stylefilter
csendes tag

Update: Adtam még egy utolsó esélyt a szoftvernek, de ezúttal az auto-detect hardware csomagot töltöttem le és bepipáltam, hogy távolítsa el az előző driver maradványait. Mindent megcsinált automatikusan és úgy tűnik, hogy ez volt a gond! Most már működik a freesync!

(#22) Abu85 válasza Stylefilter (#20) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az Afterburnerben meg lehet bízni, de sosem lesz meg nekik a meghajtó forráskódja, így sosem tudnak majd normális támogatást biztosítani.

(#23) Raysen623 válasza Stylefilter (#21) üzenetére


Raysen623
addikt

Alap felállás VGA drivereknél hogy clean installt csinálunk :DDD

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#24) Laja333 válasza Egon (#2) üzenetére


Laja333
őstag

Viszont amíg az NV driverében volt 20 "open issue" amiből csak 8-ra jött javítás a hotfixel, addig a mostani AMD driver tartalmaz 6 db known issue-t.

Igen, a matek az nehéz. ;]

[ Szerkesztve ]

(#25) slmSIG válasza Abu85 (#17) üzenetére


slmSIG
lelkes újonc

Azzal nincs is gond, sőt még volt egy olyan esetem velük R9 380 kártyatulajként, hogy folyamatosan tartották velem a kapcsolatot, bekértek különböző adatokat, én pedig küldtem és bizony a következő driverrel ki is javították. Ám ez a driver sehogy, semmilyen módon, sem tiszta telepítéssel, se másképp nem települ, csupán hibát ír és, hogy a driver nem felel meg egyik hardvernek sem a gépemben. (3400G)
Mondjuk, annyira ezzel sem foglalkoznék, nem érzem nagy problémának.

Én inkább azt nem értem, hogy minek a felesleges küzdés, felesleges erőforrás pazarlás PL dVGA terén az AMD részéről. Minek? Nem egy olyan nyereséges piac, ennél nyereségesebbek volnának, ha csupán CPU és APU terén vinnék tovább az irányt.
De nem, nehogy 1x véletlenül is egy APU -val alávágjanak maguknak a dVGA -kal szemben.
Egyébként gondolom a rengeteg termék közti különbségeket sem egyszerű összehozni,(Radeon HD -től, APU -kon át, egészen RX -ekig lefedni mindent 1driverrel) de ez így csak erőforrás pazarlás és saját magukat is lassítják fejlesztés terén.

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.