Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) xEon1337


xEon1337
(őstag)

Nagyon drága az egér, ettől függetlenül veszek egyet, mert munkára tökéletes és végre Type-C csatlakozó van rajta.

"Less but better" - Dieter Rams

(#2) nyunyu


nyunyu
(félisten)

A szenzor egyébként maradt a régi, ugyanaz a legfeljebb 4000 DPI érzékenységű Darkfield érzékelő dolgozik az új verzióban is, mint amit az MX Master 2S-ben is láttunk, ez persze azt is jelenti, hogy az üveg felületen való használat lehetősége is megmaradt.

Elvileg a néggyel ezelőtti Perf MX is működött üvegen, MX Master 1-et személyesen is kipróbáltam savmart alátét sima oldalán.

Egér bal oldalát ránézésre még jobban elszabták az MX Revo, aztán Perf MX aztán MX Master 1/2/2S devolúció után. :(

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3) Akula


Akula
(őstag)

Egér nem rossz, de a billentyűzet nem kéne. Nem bírom megszokni az ilyen lapos gombokat.

(#4) nyunyu válasza nyunyu (#2) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Egér bal oldalát ránézésre még jobban elszabták az MX Revo, aztán Perf MX aztán MX Master 1/2/2S devolúció után. :(

Pontosabban visszaléptek a Perf MX hülyeségéhez, ahol az egér felületéből nagyon kiálló zoom? gomb akadályozta az előre-hátra gombok hüvelykujjal elérését, most annak a helyére került az oldalsó görgő.

Eddigi Mekkmestereken az volt elszabva, hogy az oldalsó görgő volt az előre gomb helyére rakva, és mögé, függőlegesen zsúfolták össze az előre/hátra gombokat, nagyon be kell hajlítani hozzájuk a hüvelykujjamat.

Pozitívum viszont a fém görgő. (Ami a 13 évvel ezelőtti MX Revon már volt! Aztán Perf MXen olcsósítottak...)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#5) Balika911


Balika911
(nagyúr)

Egy ilyen billentyűzet jó lesz a munkahelyre a K375s helyett. Ránézésre az MX Master 3 szintén tetszik, de a 2S-sel is abszolút elégedett vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#6) Fred23


Fred23
(veterán)

MX Master 3 játékos teljesítményére is kíváncsi vagyok; munkára tuti szuper, de vajon mennyire jó játékban a top gamer egerek ellen? A tartós kényelem mondjuk biztosan adott, és az is számít, ha valaki órákon át játszik. De ha nem tudsz pontosan lőni vele... (Tudom, nem is arra van, de kíváncsi vagyok.)

(#7) Narasim


Narasim
(aktív tag)

pályázat keretében beszereztünk jópár MX master 2s egeret. a koleginák imádják, de az input lagja annyira magas, hogy én képtelen voltam megszokni! a görgője szuper lenne pedig, de így marad a g602 melóban is.

[ Szerkesztve ]

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!

(#8) Sanya


Sanya
(veterán)

Ha valaki szeretne ilyen flow szerű dolgokat, és nem akar ilyen egeret venni aranyáron, az próbálja ki a hasonló tulajdonságú Microsoft garage mouse without borders-t

Míg a flownál maga az egér vált át másik bluetooth csatornára, hogy a másik géppel dolgozzon, addig a mirosoftnál egy alhálózaton is kell lennie a két gépnek. A flownál nem fontos.

Egyébként nekem MX master (v1) van, asztali géphez tökéletes. A laptopokhoz viszon mx anywhere 2s-t vettem.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#9) Balika911 válasza Fred23 (#6) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Én a G Próval és G900-zal se tudok pontosabban lőni. :D
(32GK850G monitor.)

Nekem a Master (2S) a legkényelmesebb, és a súlya se zavar. Játékon kívül viszont a jobb oldali gombok hiányoznak róla, amelyekre a G900-on a Home és End parancsokat mappeltem.

[ Szerkesztve ]

(#10) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Ez a bill.-zet mitől "profi", ill. mire? Néha megnyomni rajta gombokat? Mert normális gépelésre egy ilyen ultra lapos profilú (inkább trendizős) design-al nem hiszem...

Egér: volt MX Revo-m, most G400s van és hát, semmi esélye ezek után nálam, hogy vissza válltasak arra a féltégla vonalra...

Persze kinek mi.

Inkább egy normális Wireless Mini bill.-zetet csinálna a Logi végre a 10K-s kategóriában. A mostani K400-asok szigetes billentyűi kész ideglelés gépelésre.

[ Szerkesztve ]

(#11) Fred23 válasza Balika911 (#9) üzenetére


Fred23
(veterán)

Hmm, van egy olyan érzésem, én se lennék sokkal bénább, mint a G203-mal. Ráadásul egyre inkább olyan játékokat tolok, ahol ha fontos is a jó lövőképesség, de a hangsúly már nagyrészt áttevődött egyebekre.

Meg fogom tapizni hamarosan ezt a Master 3-at, csak legyen Media Marktban kirakva a polcra!

(#12) Balika911 válasza Fred23 (#11) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Én mondjuk béna vagyok, meg már inkább a kanapéból játszom a tévén, tehát ne belőlem indulj ki. :)
(Most nézem, hogy nem G900-am, hanem G903-am van otthon, nem mintha sokat számítana.)

[ Szerkesztve ]

(#13) Patrik.Varga


Patrik.Varga
(csendes tag)

Annyira de annyira bosszantó, hogy évek óta képtelen kiadni egy minőségi egeret balkezesek számára.

Roppant mód túlárazottnak tartom ezeket, de esküszöm képes lennék a munkám oltárán ennyit is rááldozni, de mit kezdjek egy jobb kezes egérrel????????? :W :W :W

(#14) Silεncε


Silεncε
(őstag)

Nagyon régóta fáj a fogam egy MX Masterre, de ennyit nem adok érte...

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#15) r3dsnake


r3dsnake
(nagyúr)

2 napja szerettem volna 2s-t venni, még szerencse hogy nem volt készleten. :)

(#16) r3dsnake válasza Sanya (#8) üzenetére


r3dsnake
(nagyúr)

Sajnos ez nem megoldás két Mac vagy Mac és Win közé.

(#17) Gróf... válasza nyunyu (#4) üzenetére


Gróf...
(aktív tag)

Néhány hete, pont azért vettem MX S2-őt mert "egymás felett" vannak a hüvelykujj gombjai!
Azelőtt egy M705-öt nyúztam (illetve a harmadikat) ahol kényelmetlen volt, (konkrétan nem értem el) az "előre" gomb... Nem vagyunk egyformák.

Egyik logi egér sem éri meg az árát! Az M75 drága 10-ért
A Master MX S2 drága volt 23-ért
És így tovább! Egyik parasztvakító ficsőr sem indokolja az árakat!

[ Szerkesztve ]

Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!

(#18) FefeeX


FefeeX
(veterán)

Nehéz elsőre látni a különbséget? Alig változott a design?
Ugyanabban a valóságban létezünk? :)
Egész nagy külső különbség van a két egér között, szubjektíven szerintem ez sokkal csúnyább lett. Megváltoztak a gombok, a visszajelzés helye és formája, a borítás textúrája, az egész színe, a görgő borítása, a balgomb teljesen a széléig lóg, maga az egér színe és kinézete, a hüvelykujj alatti terület...

Nem is értem miért nincs új neve, mert ez szerintem már nem az az egér. Persze, annyiban hasonlít mint mondjuk két Ferrari, mondjuk a California meg az 488.

Minden esetre amennyire tetszett kinézetre az MX Master, annyira nem tetszik ez. A helyzet az viszont, hogy a G903 annyival jobb egér, hogy alapvetően már a Mastert se feltétlen venném meg.
(használok jelenleg még Revolutiont és MX1000-et is hébe-hóba, nekem a Revo a top ergonómiában)

(#19) worxland válasza Gróf... (#17) üzenetére


worxland
(őstag)

"Egyik logi egér sem éri meg az árát!" - Az első Logi egerem cirka 10 éve egy Revolution MX volt, használtan talán 16-17-ért . Minden pénzt megért. Azóta csak freeroll-os Logi egeret voltam hajlandó venni (MX Perf /bocs, ezt gariba kaptam a Revo helyett, úgy, hogy a Revo-t nem kellett visszaadni, régi szép idők/, G700, még egy MX Perf, MX Master, MX Master 2S, G502 Hero, G502 Lightspeed).

[ Szerkesztve ]

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#20) ALBY


ALBY
(senior tag)

Trendi billentyúzeten sikerült tagolás nélkül feltenni az F gombokat, lehet minden alkalommal keresgélni, ráadásul a feliratuk is alig látszik.
Arról nem is beszélve hogy a multimédia gombok is rá vannak nyomva az F gombokra, vagy-ezt vagy azt használja az ember, tök béna.
De legalább a kurzorok normálisak, évekig azzal ignoráltatta magát a Logitech nálam hogy ételmetlenül összekócolták!

Az egér jó lett, tényleg javult is, de piszok drága ez is.

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#21) opr


opr
(addikt)

Ki kene probalni, de az eger a 2s utan megmondom oszinten nekem visszalepesnek tunik, az a billentyuzet meg valami tragikus. Fontoskodo ripacs also-kozepszintu manager asztalan tudom elkepzelni maximum, kizartnak tartom, hogy ezt olyan ember, aki komoly munkara hasznal billentyuzetet, kepes lenne sokaig nyomogatni.
Az ara meg egyenesen vicc, foleg, hogy ennyiert mar van normalis mechanikus billentyuzet is (pl cherry mx board). Igaz, az nem tul csicsas...

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#22) prolad


prolad
(őstag)

Hát 2s-ről nem tudom, hogy váltanék-e, pedig vártam. Usb c nagy bónusz, a design is egész jó, de magán a szenzoron kicsit csiszolhattak vonal, illetve kíváncsi vagyok, hogy itt mennyire kamu a 70 nap üzemidő.

(#23) Balika911 válasza opr (#21) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Ha olyan lesz mint pl. a K800, akkor teljesen jó gépelni rajta, és egy mechanikus billentyűzettel ellentétben iroda-kompatibilis is.

(#24) opr válasza Balika911 (#23) üzenetére


opr
(addikt)

Nincs ott baj a mecha billekkel az irodaban sem, csak a kek kapcsolotol tavol kell maradni. En Mx Brown-okkal nyomulok, de van itt korulottem eleg sok fajta, abszolut nem okoz semmi problemat, es ha nem ugy gepelsz, hogy az egesz felsotested hasznalod minden gombhoz, akkor a zajszint se zavaro.

Mondjuk, En pl az entert szeretem a kelletenel picit erosebben lenyomni, amolyan nyomatekot adva a dolgoknak, annak van hangja, de a kollegak szerint a mecha billzeten konkretan halkabb, mint elotte a fostalicska membranos dellen, mert legalabb nem recseg-ropog az egesz, nameg a tomege miatt az asztalon se ugral ide-oda minden egyes etnernel. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#25) Balika911 válasza opr (#24) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Hát, én a G613-amat már hangosnak hallom oda, mindenképpen hangosabbnak, mint a korábbi K800-at. Pedig ez elvileg halknak számít. Illetve én a membránost is teljesen megfelelőnek tartom - ami változhat, ha/amikor megtanulok 10 ujjal gépelni, és nem Romer G kapcsolós billentyűzetet használok.

Ez az MX biztos membrános, és nem ollós? Az ollós mechanikát mondjuk valószínűleg kiemelnék. (Anno a diNovo Laser ollós volt, és azt nagyon szerettem.)

[ Szerkesztve ]

(#26) opr válasza Balika911 (#25) üzenetére


opr
(addikt)

Cherry MX Brown

Halk, mechanikus, nekem nagyon kenyelmes, semmi gond nincs vele. Cherry MX Board 3.0 gombjai raadasul picit alacsonyabbak is, mint az atlag mecha billzetek gombjai, csakhat muanyag szegeny, de engem az mondjuk pont nem zavar.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#27) SunMount3r válasza opr (#26) üzenetére


SunMount3r
(veterán)

Magyarban ez sincs... :(

(#28) opr válasza SunMount3r (#27) üzenetére


opr
(addikt)

Jah, arrol en mar regen letettem, hogy gyarilag magyar kiosztasu cherry kapcsolos billentyuzetet vegyek. Sajat sapkakat csinaltatni meg olyan szinten rohadt draga, hogy annyit kizart, hogy hajlando legyen billentyuzetre kolteni. :(

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#29) Gabor tm


Gabor tm
(tag)

Nekem alapvetően tetszik ez az új verzió, főleg a fém görgő miatt.
Most MX Master-em lassan 3 éve. Épp most kapott egy új házat, mert a régi elkopott, pl a hüvelykujj alatti gomb puha műanyagja elrepedt és az így már néha be is akadt így zavaró lett. Egyfelelől bírhatta volna picit tovább is egy ilyen drága egér, másfelől viszont €15-ből és kb 5 perc szereléssel megint vadi újnak tűnik, így ez a 3-as verzió is kimarad.
Meglátjuk mi lesz 2-3 év múlva ha ez a ház is elkopik :)

Áldás, békesség, Túró Rudi mindenkinek!

(#30) nyunyu válasza ALBY (#20) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Trendi billentyúzeten sikerült tagolás nélkül feltenni az F gombokat, lehet minden alkalommal keresgélni, ráadásul a feliratuk is alig látszik.

Ráadásul alma stílusban elrendezve :DDD

Az egér jó lett, tényleg javult is, de piszok drága ez is.

99$-t nem mondanám extrém soknak, gyakorlatilag az összes csúcs drótnélküli L egér ennyi volt bemutatáskor az elmúlt 10-15 évben, kb. az MX Revo óta.

MX700 18k HUF volt 2002. novemberben, ~72$ akkori 250-es árfolyamon
MX1000-et 15k-ért vettem 3 évvel később, ~75$*195.
Első MX Revomra 22k rémlik, 127$*175
Perf MX gariba jött ingyen, újonnan az is huszonöt körül mozgott
Első, bézs Mekkmesterre fizettem sok áresés után 2017 szeptemberben 21k-t 81$*260 (mikrokapcsoló transzplantáció közben eltört :W), aztán az amazon gazdaságos fekete kivitelre 75€-t, aztán a mostani fehéret valami 90$+horror szállítási költség+ÁFÁért importáltam Kínából, kb. 30k-ba fájhatott a végén.
(Mekkmester 2-ből nem volt bézs)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31) Balika911 válasza opr (#26) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Most esik le, hogy a vezetéknélküli kritériumot/különbséget nem is írtam. :) Számomra ez alapvető, és mechanikusból ezért csak a G613, illetve G915 jöhet szóba. Viszont az irodába inkább ilyen MX Keys féléket képzelek el magamnak.

[ Szerkesztve ]

(#32) opr válasza Balika911 (#31) üzenetére


opr
(addikt)

Ja, igen, az ugy jogos. Vezetek nelkuli mecha billekbol tenyleg nincs tul sok, plane nem emberi aron. :K

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#33) DeFranco válasza opr (#21) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

nekem hasonló "fogású", igaz jóval olcsóbb (genius) billentyűzetem van, lapos, chiclet, és remekül tudok rajta gépelni, hosszan is ha kell, nem zavaró egyáltalán, sőt... nekem hosszabb távon sokkal kellemesebb ez a lebegő, szinte csak érintést igénylő gépelés, mint a munkahelyi, hagyományos, magas gombos kalapálás (azzal sincs bajom de egy idő után belefáradok, ha sokat kell pl. szöveget gépelni, mert épp nem számolás/kódolás megy, hanem dokumentálok).

az f gombok tagolatlansága tényleg gáz, nálam is ilyen, tényleg keresgélni kell.

[ Szerkesztve ]

(#34) r3dsnake


r3dsnake
(nagyúr)

Itthon rendelhető már valahol?

(#35) Krix


Krix
(senior tag)

Na úgy látom pont ott javult ahol az MX master nekem nem tetszett. Kicsit hosszabb lett a bal gomb és a hüvelyk alatti gombokat is átgondolták. A mutató újjam lelógott az MX master-ről, kényelmetlen volt és a back-forward gombokhoz is nagyon vissza kellett húznom az újjam. Pár nap után ment is a párom gépére, nekem meg jött vissza a Performance MX. És végre type-c, :C szerintem adok neki egy esélyt.

If it is not broken then don't fix it!

(#36) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

Végre Type C, és nem a microUSB-t erőltetik még mindig. Az egér jó, a billentyűzet mehet egyből a kukába.

(#37) Dr. Akula válasza Fred23 (#6) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Géémingelni ott a GPro Wireless, ez meg arra kell hogy ne kelljen figyelni az aksit, mindennapos dolgokra.

(#38) Dr. Akula válasza Balika911 (#23) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Már miért ne lenne iroda-kompatibilis egy mecha? Nem hangosabb mint a mellettem totál érdektelen dolgokról folyamatosan pofázó kolléga. :)

(#39) aginor válasza Gróf... (#17) üzenetére


aginor
(addikt)

Az igazi baj az, hogy a minőség sem indokolja az áraikat.. Utóbbi két egerem Logi volt, az első garidő után 2 hónappal ment tökre, a másodiknál a jobb gombot kellett cserélni gari alatt, de már a bal is vacakol időnként, pedig ez egy viszonylag drága G303.. :F Innentől kezdve Logitech terméket soha többet. :C

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#40) ez foglalt? válasza Fred23 (#6) üzenetére


ez foglalt?
(újonc)

Volt MX Revóm, G700s-em (a SmartShift nélküli sötét korban), most pedig MX Masterem van, mindegyiket használom játékra, és nem érzem azt, hogy alkalmatlan lenne, illetve azt sem, hogy a G700s, ami egy gémőr egér, jobb lett volna a másik kettőnél.

De lehet, hogy benne van a hiba, és nem vagyok igazi gémőr.

(#41) xEon1337 válasza r3dsnake (#34) üzenetére


xEon1337
(őstag)

Egyelőre csak a hivatalos oldalon lehet rendelni 35 ezerért: [https://www.logitech.com/hu-hu/product/mx-master-3]

[ Szerkesztve ]

"Less but better" - Dieter Rams

(#42) r3dsnake válasza xEon1337 (#41) üzenetére


r3dsnake
(nagyúr)

Akkor várok még vele. :) Onnan biztos nem fogom ennyiért.

(#43) Duracellm... válasza Balika911 (#9) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Teljesen egyszerű teszt, ha megragadsz egy ablakot az asztalon és nagy mozdulatokkal jobra-balra rántod. Ha netán szemmel láthatóan késöbb áll meg, mint amikor hirtelen megállítod az egeret, akkor nem a te hibád, hogy nem tudsz "pontosan" célozni az egérrel.

[ Szerkesztve ]

(#44) nyunyu


nyunyu
(félisten)

Nem értem ezt az input lag túlmisztifikálást.

Pár éve próbáltam WoTot tolni K750+kékfogú MX Revo kombóval, ott nem a sima Revonál lassabb kékfogú egér volt a gyenge láncszem (125 helyett csak 60 koordináta/sec) , hanem a billzetnek árult napelemes ajtótámasz * vesztette el állandóan a junifájingot, aztán hosszú másodpercekre fedezék mögé bújási képesség nélkül maradtam...

* csak arra volt jó, hogy a junifájing vevőjét használom a melós laptopban a mekkmesterhez.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#45) DBob válasza r3dsnake (#15) üzenetére


DBob
(őstag)

Én meg két napja vettem, mert sajnos volt készleten ...

Keresem a PC Guru első 12-15 CD mellékletét! (1998-tól)

(#46) SunMount3r válasza nyunyu (#44) üzenetére


SunMount3r
(veterán)

Nekem a Revo hagyott ki, főleg ha hátra volt dugva, ha előre volt már jobb volt, de nem tökéletes, az is lehet csak placebo.

Vista alatt, vagy már Win 7, nem emlékszem, de csak a Windows felületén csinálta, játékok alatt egyáltalán nem. Ez a fura, a rejtély.

(#47) Soockit válasza Gabor tm (#29) üzenetére


Soockit
(aktív tag)

Szia,

Hol rendelted a házat ennyiért?

(#48) Gabor tm válasza Soockit (#47) üzenetére


Gabor tm
(tag)

Szia,

Csak hogy ne maradjon kettőnk között:

Aliexpress

Amit kaptam:
Kép

Áldás, békesség, Túró Rudi mindenkinek!

(#49) -Faceless-


-Faceless-
(őstag)

Csak nekem olyan mintha ez az MX master még laposabb lenne?
Meg voltam halva az első generációsért, de direkt azért mert döntött fogása volt, és kényelmes volt használni.

(#50) bakagaijin


bakagaijin
(tag)

Én örömmel veszem, hogy szeparálták a görgőt és az forward/back gombokat, a 2-es szérián ezek nagyon hátra kerültek, ha valaki ujbeggyel akarja nyomni akkor nagyon hátra kell feszíteni az ujjat, ha viszont a csonttal próbálom (az ujjbegy a görgőn pihen és a csonttal célzok a két ujjperc között) azzal nehéz különbséget tenni az előre és a hátra gomb között. Na ennek a 3-assal vége, végre rendesebben előre vették az előre gombot, bár még mindig sokkal kisebb mint a régi egereken volt.

A vízszintes görgőt valakinek sikerült érdemben használnia? 2-est használok és nem tudom használni. Az a görgő se nem freescroll, se nem racsnis :(

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.