Hirdetés

2020. október 1., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Meteorhead


Meteorhead
(aktív tag)

Csak egy kósza gondolat: nem lehetne a flash vezérlőjét integrálni a CPU-ba? Sokat lehetne fogni az SSD-k és az SD-k árán, ha az OS végezné a CPU-n a TRIM és SMART feladatait és nem kellene duplikáltan megvenni a szilíciumot. A CPU-nak van gyors RAM-ja ugyanúgy, mint egy SSD-nek, most már ugyanúgy van kriptografikus alegysége (lásd AMD TPM), úgyhogy az se lassítaná...

Ha SD-nél problémás is lenne működésre bírni egy másik rendszeren (egyedül a Biztonságos Eltávolítás alkalmával lehetne a flash-re vonatkozó információkat ráírni), egy SSD-nél simán működhetne, ami mindig a gépben van és szökőévente veszik csak ki.

(#2) core2trio


core2trio
(tag)

Jahh, azt nézzük meg mennyivel lettek olcsóbbak a procik mikor beléjük került a vga is :U

(#3) Reggie0 válasza Meteorhead (#1) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Ja, mert az aztan nagyon megerne. Miert nem akarjuk helybol a billentyuzet vezerlojet is integralni, csak kb. +100 i/o lab kell, nem is sok?

(#4) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

"az írás melletti teljesítmény." mi az az írás melletti teljesítmény, ami egyébként fontos?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#5) Reggie0 válasza bambano (#4) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Irasi sebesseg.

(#6) Meteorhead válasza Reggie0 (#3) üzenetére


Meteorhead
(aktív tag)

őőőő, miért is kéne + láb a procira? Javíts ki ha tévednék, de a pendrive-okban nincs vezérlő, hanem az USB vezérlő végzi a munka dandárját, az meg már ugye szintén integrált. Akkor miért is ne lehetne akár gagyi módon 4-5 USB slotot beáldozni hogy legyen egy szoftveres RAID a rájuk kötött flash memóriák fölött? (Ugye az SSD sem sokkal több ettől, csak dedikált vezérlő végzi a RAID-elést.) A laptopokban simán van 8-10-12 USB slot, de csak párat kötnek ki a ház oldalára, a többi egy részét belül használják és arra kötik az SD kártya olvasót, a billentyűzetet, a tapi padot, stb.

(#7) Reggie0 válasza Meteorhead (#6) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Azert kene, mert a nand flash IC-k interfesze kulon csatlakozast kivan, vagy kell egy vezerlo, ami atalakitja mas interfeszre. Tehat plusz labak nelkul nem lehet kozvetlen nand flasht kotni a procira. Vannak olyan processzorok amelyek erre lehetoseget adnak, de azok jellemzoen kis teljesitmenyuek es beagyazott rendszerekbe valoak, teljesen mas szempontok alapjan tervezik.

A masik, hogy egy mai CPU es egy ssd vezerlo bonyolultsagaban nehany nagysagrendnyi kulonbseg van. Ugyan azt a funkciot megvalositani a processzorban aranyaiban sokkal koltsegesebb lenne.

Tevedsz, a pendriveokban is van vezerlo, hiszen illeszteni kell a flash interfeszet az USB-re, menedzselni kell a hibas lapokat is, stb..

Az SSD sokkal tobb ettol, mert nem csak a raidelest vegzi, hanem a hibajavitast, wear levelinget(ami az usbs pendrivenal nem jellemzo), cacheselest, stb..

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.