Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#59) Vistaboy válasza Vesa (#57) üzenetére


Vistaboy
(veterán)

A másik ház után ez ég és föld, annyira nincs hangja. Egyetlen dolgot hallani benne: a VGA kártyának a ventijeit állandóan 40%-on járatom, de ez is csak akkor hallható, ha odarakom a fülem a ház oldalához, mikor elindulnak. Utána már semmi hangja nincs.

Erre egyébként azért van szükség - ez egy tipp mindenkinek, akinek zárt háza van -, mert ugye a VGA kártyámon félpasszív módban működnek a ventik, azaz amíg a GPU hőmérséklete el nem éri az 50°C-ot, addig nem kapcsolnak be. Viszont ez az 50°C arra már elég, hogy befűtsön egy zárt házban a többi alkatrésznek.

Így, hogy folyamatosan 40%-on járnak a ventik a kártyán, a GPU hőmérséklete 25°C környékén mozog, ha elindítom a Diablo III-at, akkor pedig 45°C a maximum, amit mér az AORUS Engine. Ezzel sikerült nyernem pár fokot a gépházon belül is, hiszen ha nem sugárzik a hő a VGA hátsó takarólemezéről (backplate), jobban tud hűteni a CPU hűtője is. :)

(#53) capulet75: Nekem hasonló elképzelésem volt a Corsair Graphite 780T-vel, csak valahogy nem jött át, plusz akkor még nekem is kék led mániám volt, így telepakoltam kék ledes ventikkel, plusz vettem egy led-csíkot is, de a végén már túl sok lett a jóból:

Túl erősek lettek a led fényei, plusz a ventik szépen zúgtak még alapon is, ami játékok alatt ugyan elment, mert nem sokat hallottam belőle, de mivel mostanában keveset játszom, így nagyobb szükségem van a csendre. És bár végül sikerült viszonylag kevés bukással eladogatni őket (Két AF140-es ventim van még meg), megfizettem a tanulópénzt.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.