Hirdetés

2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) Dany007 válasza beefjeez (#2) üzenetére


Dany007
veterán

Nemhiszem. Makett esetében egy tank vagy repülő simán lehet olyan nehéz mint egy helikopter.

Viszont modellezés körében tényleg a helikopter az egyik legnehezebben tanulható és kezelhető műfaj. :)

A szerződnek:

Amúgy én próbáltam egy ideig. Írtam róla cikket: [link]

Egyetértek az első hsz-szel. Ha újrakezdeném akkor azt csinálnám, hogy vennék egy gagyi kis 2 rotoros gépet. Azzal aránylag egyszerű és beltérben is lehet vele gyakorolni. Azon begyakorolnám az alapokat.
Utána fognék egy komoly szimulátor programot, mint mondjuk a Reflex XTR és egy jó minőségű táv. segítségével azon gyakorolnék. Megjegyzem, hogy egy jobb minőségű távvezérlő ~ 50-60 ezer forintnál kezdődik(!). Nem mindegy mert én már szívtam meg táv miatt. Mikor rá van írva, hogy 800 méteres a hatótáv aztán alig 30 méterre egyszerűen megszűnt a vétel és a helim leesett mint a bot. Gyakorlatilag szarrá tört a helikopter azért mert a táv is szar volt.

Szóval egy jó távvezérlővel az előbb említett Reflex XTR nevű progiban gyakorolnék a megvásárolni kívánt helikopterrel! Direkt nehezebbre állítva bizonyos tulajdonságokat (pl lebegési instabilitás, szél stb).

Majd ha már királynak érzem magam a szimulátorban akkor vennék egy komolyabb helikoptert használtan! Azért mondom, hogy használtan, mert azok már általában berepült és jól beállított modellek! Ezért kezdőként nem kell azon vacakolnod, hogy "tényleg ilyen béna vagy-e" vagy esetleg a helit nem jól állítottad be.
Én k...va sokat szenvedtem a finomhangoláson úgy, hogy abszolút kezdőként fogalmam se volt róla mit is kéne látnom, hogy is kéne reagáljon a helikopter stb...
Ezért jó ha egy már bejáratott beállított helit veszel használtan amit ott előtted ki is próbálnak, esetleg meg lehet kérni, hogy lőjjék be a gépet a te távvezérlődre...
Egy ilyen gép használtan (!) 80-90 ezernél kezdődik(!). Plusz nem árt ha van nálad némi pótalkatrész. Plusz ha értesz a szereléshez és vannak szerszámaid :D Mert törni fogod még így is az biztos!

Na tehát ezt a három lépést játszanám végig ha újrakezdeném.
1. kis 2 rotoros heli, otthoni, majd kültéri gyakorlás amíg profin nem megy.
2. jó táv megvétele, majd szimulátoron gyakorlás orrba-szájba
3. egy jó használt gép megvétele, ami már be van állítva és kipróbálva.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.