Hirdetés

2020. július 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) domos


domos
(senior tag)

HP-Compaq 8510w laptop van ilyen célra

A CPU C2D T7800, és természetesen nincs rajta ennyi monitor, csak a speccy fura :DDD

[ Szerkesztve ]

There is no replacement for displacement.

(#2) batyuska100 válasza domos (#1) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Há' de ez nem is retro. :))
De legalább jobban futnak rajta a játékok, mint az enyémen és még kevesebbet is foglal :C
Mikkel játszol rajta?

Rókás böngésző felhasználó

(#3) batyuska100 válasza batyuska100 (#2) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Bocsi, nem néztem meg részletesen a képet :Y

Rókás böngésző felhasználó

(#4) Robert07 válasza domos (#1) üzenetére


Robert07
(aktív tag)

Az az SSD annyit tobbet er, mint a laptop. :C Mondjuk egyszer en is "elpazaroltam" a Wii U-hoz egy 500-as SSD-t, mert mas nem volt. Az USB2.0 szepen visszafogta.

突き出る釘は打たれる。

(#5) domos válasza Robert07 (#4) üzenetére


domos
(senior tag)

Eléggé ilyen legalja kategóriás SSD, 25k körül van csak. És így azért repül rajta az XP :D nem igazán szeretek HDD-s gépet használni már jó ideje.

There is no replacement for displacement.

(#6) Tothg86


Tothg86
(tag)

Nagy kezdeti lelkesedéssel összeraktam sok gépet állandóra. Aztán nem használtam ki őket.
Vegül úgy tisztult le a flotta, hogy van egy DOS-os gép, egy win 98-as és egy XP-s. Többi alkatrész "lapra szerelve" :D Van egy tesztpad, ott néha összerakok konfigokat.
Illetve ma este végre összeáll a Raspberry PI alapú retro emulátor, amihez nagy reményeket fűzök

(#7) cappa72


cappa72
(nagyúr)

Ha XT-t mondok az ér, mint retro gép, vagy olyat kell leírni, ami használatban is van?

Amúgy zenehallgatásra HP nx6120, illetve most került vissza hozzám anyum HP nw8440-es gépe. :D

Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#8) batyuska100 válasza Tothg86 (#6) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Én is így vagyok vele, sok itthoni alkatrészből összerakok egy gépet, felrakom az xp-t és utána megy le a pincébe :DDD

Rókás böngésző felhasználó

(#9) DarthSun


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Nekem 44 db :B , de még csak 11- et blogoltam, kicsit hosszadalmas lenne részletezni, amiatt linkeltem, szemezgessél melyik szimpatikusabb...

(#10) batyuska100 válasza cappa72 (#7) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ér, de lehet, hogy oda kellet volna írnom azt is hogy duál kóros cuccok nem érnek :D
Az én konfigom olyan, mintha 2001-3 ban ülnék a gép előtt :)

Rókás böngésző felhasználó

(#11) batyuska100 válasza DarthSun (#9) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Úhh, te nagyüzemben nyomod :))

Rókás böngésző felhasználó

(#12) DarthSun válasza batyuska100 (#11) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Áh, csak hobbi, 20 év alatt jött össze...

(#13) batyuska100 válasza DarthSun (#12) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Kb. nekem is, a szomszédtól mindig hozta apám a rossz gépeket az utóbbi 15 évben

Rókás böngésző felhasználó

(#14) DarthSun válasza batyuska100 (#13) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Kezdetben néhány régi gépet nem adtam el, aztán pedig én is többnyire kapott ill olcsón vásárolt cuccokból építkeztem. Persze néhány kivétel is volt, amikor 1-1 ritkább alkatrészt csak viszonylag drágábban tudtam beszerezni.

(#15) madari


madari
(újonc)

Tyűűűha! A legjobb helyre kerültem, az már biztos!
Megosztom veletek egy egészen friss élményemet.
Windows NT4.0 SP6 meglévő telepítést kellett átültetni egy modernebb alaplapra, úgy, hogy minden működőképes maradjon rajta.
A feladat nagyon élesben megy, mert egy ma is használatban lévő ipari gép vezérlőjéről van szó: Sinumerik rendszer teljesen föltelepítve. Mivel telepítők egyáltalán nem elérhetőek hozzá (legalábbis nekem nem), így csak az átültetés jöhet szóba.
Az eredeti gép egy Siemens PCU-50 ipari pc, Tualatin Celeron 1200MHz proci, VIA chipset, az a generáció, aminél az északi hídban van egy integrált S3 Savage 4 grafikus kártya, konkrétan a VIA Twister PN133T chip az északi híd. A déli híd pedig: VIA VT82C686B.
Sajnos ez az ipari pc megadta magát. Tápegység, cpu, ram, hdd ram rendben. Alaplap bekapcsoláskor csak annyit reagál, hogy a ventik felpörögnek, cpu melegszik, de itt megáll a dolog, kép nincs. POST kód kártya ezt írja ki permanensen: FFFF, tehát a PCI buszra nem küld ki semmit, nyilván még a BIOS sem indul el, a billentyűzet Num.lock-ja sem kapcsolgatható emiatt.

A netes fórumokon eléggé egyértelműen az északi híd BGA újragolyózását, vagy teljes cseréjét javasolják.
Ez meg is fog történni valamelyik szakszervizben.
Viszont a gépnek addig is kellene mennie valamilyen ideiglenes megoldással.
Nekem is van itthon elég komoly mennyiségű retro alaplapom, turkáltam is bennük hétvégén.

(Őrültjó nosztalgia volt egyébként, amikor sorra beindítottam a régi
Texas Instrument 486DX2-80-asomat, majd az AMD 5x86-ot, a slot1 PII Celeron 400-at, a PIII Coppermine 866-ot, a több tucatnyi másoktól kapott Pentium 1-es, s478-as és s775 -es lapokról nem is szólva. Mindet nem volt időm elindítani, de a kedvet azt megkaptam hozzá! :D Sőt, feltétlenül elő kell kotornom valahonnan az Olivetti 286-ost 40MB-os MFM Seagate vinyóval, amit még valamikor 95-ben vettem egy pc bontóban már akkor is fillérekért, és az épített 386-DX-40-nek is meg kell lenni valahol, amiben egy őrült zajos, ám annál lassabb 105MB-os Kalok vinyó szolgált - szerintem még anyukáméknál maradt!!! :) )

A Siemens rendszer eredeti vinyójáról természetesen csináltam másolatot, és azzal próbálkoztam a különféle alaplapokban az indítással, nehogy valami még rosszabbá váljon, mint amilyen most.

Van pár PIII, és P4 alaplap, amivel el is indul a Win NT4.0 SP6. Ezek a lapok mind VIA chipset-esek, logikus módon. De valami hiányossága mindnek van.
Sajnos az eredeti Siemens ipari pc alaplapján van két integrált dolog, amit nem nagyon fogok tudni pótolni, úgy néz ki: az egyik az eredeti Siemens lcd meghajtóelektronikája, amihez két szalagkábellel csatlakozik az lcd. Ez még nem egy óriási probléma, mert egy ideiglenes külső monitorral simán lehetne dolgozni a gépen.
A másik viszont egy integrált eléggé speciális soros port. Bár eddig még nem találtam meg konkrétan, de úgy tűnik, hogy az egy RS422 port, amit sajnos használ is a gép.
Az még a kisebbik baj, hogy nem a D-SUB9, hanem még D-SUB25 csati van a Siemens gépen, viszont nem papa, hanem mama!! Tehát pontosan ugyanolyan, mint egy LPT port, de nem az! Van LPT is rajta, írják is alatta, hogy LPT1, a fura port alatt viszont COM2 szerepel, de pontosan ugyanolyan az aljzat, mint az LPT1.
COM1 is van rajta, az egy sima D-SUB9 papa, de azt pont nem használja a rendszer semmire. Ha a COM2 tényleg RS422, akkor nincs megoldás, hacsak nem találok PCI portba dugható RS422 kártyát SOS.

Már az is komoly kihívást okozott egyébként, hogy a PS2 portba átalakítóval dugott USB egérrel nem volt hajlandó működni a WinNT4.0!! Órákig keresgéltem, mert emlékeztem, hogy a pincében eltettem még épp ilyen esetekre egy golyós PS2 csatis egeret. Meglett, megy is vele!
A következő trauma a LAN driver volt. A kiszemelt lap egy - az eredetitől jóval újabb, Shuttle lap, P4 2GHz procival DDR400 rammal. Sajnos a lap gyári driverei között nem volt már NT4.0-hoz való. De kibogarásztam a lapról, hogy a LAN chip ez: VIA VT6103. Hurrá! Így máris találtam hozzá NT4.0 drivert! Már csak arra kellett visszaemlékeznem, hogy mégis hogy a fenében kellett NT4.0 alatt drivert cserélni (pláne egér nélkül, csak billentyűzetről, és ugyebár USB támogatás nem lévén, LAN driver nem működő állapotában csak másik gépre átdugott vinyóra másolt fájlokkal...)
De végül összejött! Megy az egér, megy a LAN. Most fogok telepíteni rá USB drivert, mert utólag mások (nem a Microsoft) írt az NT4.0 alá ezt is, hogy lehessen pendrive-ot használni.
Érdekes volt a rajta lévő őskori Internet Explorer-rel megpróbálni internetezni :D :D :D
A google.com bejött! Azonban nem sok más. Még a speedmeter.hu sem. Találtam egy Mozilla Firefox verziót, amit direkte Win NT4.0-hoz írt valaki még 2010-ben, és ma is egész sok modern weboldalt képes megjeleníteni - de ezt kipróbálni még nem volt időm. (Nyilván soha nem fogja tudni lejátszani a Youtube H264 videóit, már csak hardveres okokból sem, de ezt nem is várjuk el tőle. )

Egyelőre ott tartok, hogy holnap viszem az alkalmasnak tűnő alaplapokat a céghez, hogy kipróbáljam. Viszek magammal minden fellelhető soros port átalakítót, kábelt, mifenét.
A PLC-vel, és az NCK-val egy PCI-os Profibus kártyán keresztül kommunikál. Remélem, ez menni fog, mert ezen keresztül adja ki a mozgás parancsokat a motor-meghajtóknak.

Szerintetek chipset driver-t is tudnék cserélni az NT4.0 alatt? Csak mert az Intel chipsetes lapok közül egyetlen egy sem volt, amiben elindult volna. Modernebb lapokkal is próbáltam, SATA vinyóról :D Természetes dolog, hogy amikor megjelent a jellegzetes sötétkék karakteres képernyő, akkor onnan nem ment tovább, hiszen akkor kellett volna a BIOS-tól átvennie a vezérlést a Windows SATA driveránek, már ha létezett volna :D Mi a véleményetek? Létezhet bármilyen SATA chip-hez NT4.0 driver? Érdekes volna mondjuk egy Core2Duo-val használni a gépet! Tudom, Core2 lapokon még volt IDE csati, de ha már lúd, legyen kövér! ;)
Mindenesetre tanulságos, hogy mennyire gyors a működési élmény Win NT4.0 alatt egy 2GHz-es P4 procival, ezeréves HDD-vel, 256MB SD-133 rammal...
Nincs több mag, nincs GPU, nincs több giga ram, NVMe SSD... és mégis mozog a Föld!
:)

(#16) batyuska100


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

NT4.0-hoz még nem volt szerencsém, a legöregebb windows amit használtam a 98 volt, onnan felfele az összes megvan. Nekem Slot 1 korszak előtti hardverem nem volt, eléggé retrok az én sz@rjaim is. :DDD
Az az ezeréves vinyó nem véletlenül egy Quantum Fireball?
Olyan nekem is van itthon sok 6,4, 10, 20 Gb-os, talán még akad egy 1,5 Gb-os ami egy Pentium 2 gépben üzemelt, kiloptam a vinyót a gépből és átraktam az akkori konfigomba (P4)
és azon ment a Win98 :)
Bár akkor még hülye voltam a windowshoz, neten nyomtam a játékokat és konkrétan csak annyi ment, amennyit apukám mondott anno: Nagy kék gombot megnyomod a gép elején, vársz egy - két percet amikor megjelenik a mező a képernyőn akkor megnyomod a rókás böngészőt.
Utána már ment.
Ezért nem volt azon a hdd-n semmi a windowson kívül :D

Rókás böngésző felhasználó

(#17) DarthSun válasza madari (#15) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Gratulálok hogy ilyen szintre fel tudtad éleszteni az NT4- et. Én egyszer néztem bele, aztán még eszközkezelőt sem találtam, úgyhogy nekem ez elég is volt.
Gyors a 2G- ás P4- en ?....akkor képzelheted a Win98 hogy hasít 4GHz- en, 1GB rammal :D

(#18) madari válasza batyuska100 (#16) üzenetére


madari
(újonc)

Akár lehetne 10Gigás Quantum Fireball, van belőle 2, az egyik még pár éve működött. De ez most egy nagyon komoly 5400rpm-es 15Gigás Maxtor volt! :D

(#19) batyuska100 válasza madari (#18) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Lehet belerakok egy bad sectoros fireballt a napi használós gépembe csak az indási felpörgésért :)

Rókás böngésző felhasználó

(#20) batyuska100 válasza DarthSun (#17) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nem overkill egy kicsit az a 4ghz 98-hoz?

Rókás böngésző felhasználó

(#21) madari válasza DarthSun (#17) üzenetére


madari
(újonc)

Jajaja, olvastam a blogodat a 4GHz-es Win98SE-ről. :R
A W98SE-t én is minimum 8 éven át használtam napi szinten munkára (nyomdai szerkesztés). Csak akkor tértem át XP-re, amikor már nagyon muszáj volt. Bár utána bevált, őszintén szólva az XP-t még annál is hosszabb ideig használtam! Más már rég Win8.1-ezett, amikor én először elgondolkodtam, hogy csak érdemes volna Win7-re áttérni a munka gépeimen. :D

Magamtól sosem jutott volna eszembe egy Windows NT-t föltámasztani! Nem vagyok én mazochista! :D Ellenben cnc gépeket szervizelek, szóval munkaköri kötelességből végig retro-hardvereztem a hétvégét! Szerencsére az asszony pont nem volt otthon, így nem kaptam ki a mindent elborító poros alaplap-, és egyéb hw hegyektől a szobában. :D

Igen, a Windows NT nem kifejezetten felhasználóbarát, és akkor még finom voltam. :W
A LAN drivert is kínkeserv volt fölrakni. A chipset-re egyelőre nem vállalkoztam még. Noha az SP6a van a rendszeren eleve, tehát 1999 novemberi, de azért nem vitték túlzásba az ilyen irányú aktualizálást, na. :DD

(#22) DarthSun válasza batyuska100 (#20) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Persze hogy overkill, direkt az volt a cél, épp amiatt építettem és seteltem ilyenre a gépet ;] , imádom az efféle elborult :DDD konfigokat (is), de persze a korhűeket szintén szeretem.

(#23) madari válasza madari (#15) üzenetére


madari
(újonc)

Most látom, hogy elírtam a végét (nem mintha számítana), mert a P4 Shuttle lapon nem is SD-133 RAM, hanem DDR400 ramok vannak...

(#24) madari válasza DarthSun (#22) üzenetére


madari
(újonc)

Jó műfaj! Tetszik! Vajon meddig lehet ezzel elmenni? Pl. Haswell magos i7-en Win3.11 for Workgroups :Y ? - Jó, az szerintem is lehetetlen, de hol a határ? A 4GHz-es Win98-adból kiindulva elképzelhető, hogy a P4 lapokkal, vagy a hasonló évjáratú AMD-s lapokkal akár még egy Win95 OSR2 is elindulhat.

(#25) DarthSun válasza madari (#23) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Számít azért, sokkal gyorsabb a DDR, sőt még az időzítés sem mindegy, a fent említett 4GHz overkillben GEIL ultra CL2 ramok vannak, jól mérhetően gyorsabb vele, mint a mezei CL3- as ramokkal.

(#26) batyuska100 válasza DarthSun (#17) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

[link] :Y
A minőség nem a legjobb, de nem is az a lényeg.

Rókás böngésző felhasználó

(#27) batyuska100


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Brand Mercury gép 2001-ből: :DD

[ Szerkesztve ]

Rókás böngésző felhasználó

(#28) madari válasza DarthSun (#25) üzenetére


madari
(újonc)

Ja, úgy igen, sebességre persze, hogy sokat számít. Arra értettem csak, hogy nem olyan fontos dolog az egész leírásom, de a precizitás kedvéért mégis javítottam, ha már észrevettem a hibámat.
A CL nagyon fontos, igen! Bizonyos körülmények között egy jól beállított alacsony CL értékű, de kisebb max órajelű ram gyorsabb, mint egy sokkal nagyobb órajelű, és nagyobb CL értékű, főleg, ha ez utóbbi nincs jól beállítva.

(#29) batyuska100 válasza batyuska100 (#27) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

2003-as sony fényképezőgéppel fotózva, időutazó vagyok :)

Rókás böngésző felhasználó

(#30) madari válasza batyuska100 (#26) üzenetére


madari
(újonc)

Aztakutya! Ezt nem hittem volna, hogy elindul egy Sandy Bridge magos gépen a W98!!! :C
Ki csinált hozzá chipset drivert??? Elképesztő!

(#31) batyuska100 válasza madari (#30) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Szerintem csak szerencséje volt :P

Rókás böngésző felhasználó

(#32) madari válasza batyuska100 (#31) üzenetére


madari
(újonc)

De akkor is! Hogy létezhet? Win 98 Chipset drivert tutira nem készített semmilyen gyártó egyetlen Sandy Bridge képes alaplaphoz sem!
Vagy hamisítvány a videó? Lehet, hogy csak virtual machine-ban indította valójában a W98-at?

(#33) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Hajdú Energomat, 1983.

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#34) madari válasza Eastman (#33) üzenetére


madari
(újonc)

:DD
Azon még mechanikus a BIOS!

(#35) DarthSun válasza madari (#24) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Ameddig a driverek engedik. A P4 lapokhoz van driver Win9x alá, az AGP videókból meg hivatalosan NVidia esetén a 6xxx sorozatig van, 7- es sorozathoz úgy hallottam inf hack kell(nem próbáltam). Radeon esetén a 9xxx sorozathoz van Win9x driver biztosan, hiszen avval megy az overkill gépem, feljebb nem néztem hogy áll a kérdés.
Elvileg a legnagyobb Win9x alá : AGP-s 775 lap, ami fogadja a Core procikat is, bár hiába a 2 vagy 4 mag, csak egy szálat tud a 98, de menni fog, és egy maggal is gyorsabb mint a P4. Tehát ilyen lapot kell keresni, némelyikhez van is Win9x chipset driver, aztán beletenni egy AGP- s NV7950- et.
Mégfeljebb téve a lécet - az egészen modern gépekre is felmennek a régi oprendszerek (akár a Win3.11 is) de driver hiányában mégis bugos vagy laggos lesz.

(#36) batyuska100 válasza madari (#32) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Lehet.
De amikor beírtam a keresőbe hogy windows 98 i7 akkor ryzenes videókat is dobott ki.
:F
Nem értem

Rókás böngésző felhasználó

(#37) DarthSun válasza batyuska100 (#26) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Elindult és gyorsan, de nem lesz benne köszönet, látszik hogy hiányos az eszközkezelő, még videodriver sincs, tehát lényegében semmire sem használható.

(#38) DarthSun válasza madari (#30) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Nincs hozzá chipset driver és semmilyen PCIe videodriver sem, elindul, de ahogy már említettem semmire nem használható (látszik a hiányos eszközkezelő is).

(#39) batyuska100 válasza DarthSun (#37) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Valószínűleg csak próbaként rakta fel a 98at, a videó után rakta fel a win8 at és nyomta a cs:go-t
Lehet hogy nagy szenvedés volt felrakni a rendszert és a drivereket már nem volt kedve felrakni

Rókás böngésző felhasználó

(#40) madari válasza DarthSun (#35) üzenetére


madari
(újonc)

Aha! Köszi! Na, ezt jó tudni, majd ha adódik rá alkalom, megpróbálok feldobni pár 775 lapra W98-at, és W3.11-et is, bár ez utóbbi még 16 bites, de annál kíváncsibb lettem.
Valóban! Igazad van, hiába indul el a Sandy Bridge-es gépen a W98, semmire nem jó.

(#41) DarthSun válasza batyuska100 (#39) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Nem arról van szó hogy volt/nem volt kedve, hanem nincs. Majd ha egy ilyen hiteles képmentést mutat, melyen látszik hogy minden működik, akkor elhiszem hogy valahogyan behackelte.

(#42) DarthSun válasza madari (#40) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

A Win98 ok lesz, sőt az OSR2 alá is fel lehet tenni a 98- as drivereket, azért úgy említettem hogy Win9x. A Win3.11 felmegy, de driver nincs - fentebbiek szerint tehát fail. Hopp, esetleg videóhoz van, régebbi S3 PCI belemehet a 775- be (de nem biztos hogy indul), ahhoz van 3.11 driver, de a laphoz chipset meghajtó tuti nincs.

(#43) batyuska100 válasza DarthSun (#42) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

A win10 megjelenése után egy párhónappal vettem Gigabites hálókártyát amihez volt 98 support a driver cdn

Rókás böngésző felhasználó

(#44) DarthSun válasza batyuska100 (#43) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Elhiszem, PCI csatolós az a hálókártya ? Elég alapos akkor a gyártója hogy gondolt a régi gépekre is :)

(#45) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Gyakorlatilag minden gépem retró. 2010 vagy korábbi. Nap használatban most z600 van, 2 cpu, 8 mag, 16 szál, 24 giga ram. Mire nem elég? :P

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#46) batyuska100 válasza DarthSun (#44) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Pci-os volt, valami régi kiadású netgear lehetett.

Rókás böngésző felhasználó

(#47) batyuska100 válasza Vladi (#45) üzenetére


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ennyi erővel a napi használós gépem is retro, egy i5-750 gts 450 gpuval :C

Rókás böngésző felhasználó

(#48) DarthSun válasza Vladi (#45) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Mindenre elegendő, épp most írtam a retro topikba is hogy 2010 óta azért van egy kis pangás a fejlődésben. Az enyém sem sokkal fiatalabb, FX8320@4GHz/16GB RAM/GTX1060 6GB/240SSD/2TB HDD, mi kell még :U , a 4k videokat 30% CPU használattal rezzenéstelenül viszi. Ja, én is most bővítek ramot 24GB- ra, megvan már a 2x8 (az egyik 2x4 helyére), csak még lusta voltam cserélni, bár nemtom minek vettem, a 16- ot sem nagyon használom ki

(#49) Szirtimorc


Szirtimorc
(aktív tag)

Mostanság üzemelek be egy DecPc AXP 150-t

[link]

(#50) DarthSun válasza batyuska100 (#47) üzenetére


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Félretro :) , saját szabadalom a kifejezés. De az a gép is elég mindenféle általános mai feladatra, esetleg a legújabb játékokat nem teszed high- ra, na puff, nem nagy gond.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.