Hirdetés

2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sketchifun


sketchifun
senior tag

Kicsit úgy néz ki, mintha éppcsak összebarkácsolták volna.

Ebben nincs semmi tervezés, berendelték a házat, adott volt az alaplap, és összerakták valahogy.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#2) cinemazealot


cinemazealot
addikt
LOGOUT blog

Hö, ez nem egy átszitázott Pinebook? :) Kívül-belül legalábbis kísértetiesen hasonlít rá.

[ Szerkesztve ]

(#3) Baskiria válasza cinemazealot (#2) üzenetére


Baskiria
senior tag

Valószínűleg most ezt a laptop házat ontja valamelyik gyár, a Chuwi Lapbook is teljesen ugyanez, de a bele nem, ennek átgondoltabb.

Szerintem nem rossz kis masina, csendben van, és átlag netezésre jó. Azért ne felejtsük el, hogy itt 2-4Wból oldották meg amit annó egy E6600 tudott.

(#4) Benkopeter11


Benkopeter11
újonc

Mit takar az,hogy átragasztottad a wifit?Most vettem egy ilyen készüléket és ténlyeg gyatra a wifije.Ethernetje jó! :) Tudnál segteni?

(#5) Baskiria válasza Benkopeter11 (#4) üzenetére


Baskiria
senior tag

Szia,

Szét kell szedni, és a wifi antennát (ami egy öntapadós fólia egy szürke dróttal) át kell tenni picit más helyre, mert félig egy fém bigyóra van ragasztva. Ez értelemszerűen nem tesz jót a jelerősségnek. Ha átragasztod egy kicsit lejjebb, ahol nincs fém a közelben, jobb lesz a vétel.

(#6) erer1000


erer1000
őstag

mennyire zajos a jack kimenet?

fülessel filmnézés megoldható, és a film hangok/beszédek elfedik ezt a zajt, vagy tényleg nagyon zavaró?

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#7) erer1000 válasza erer1000 (#6) üzenetére


erer1000
őstag

közben nekem is lett egy ilyen.

a jack kimenet zaja csak akkor hallható nálam ha nem csinálok semmit, de amint valami zene vagy film emgy, már elnyomja

wifi nálam nem volt gyenge, teljesen korrekt, szép képe van, nincs problémám vele :)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#8) Baskiria


Baskiria
senior tag

Én meg rendeltem bele Aliról egy 5dBüsnek mondott wifi antennát, átforrasztottam, és most penge a wifi vételem, ha kimegyek a házból 15 méterre akkor is van jel. Eredetileg meg a routertől légvonalban 3m-re lévő fürdőben már 1 pöcök volt és szakadozott.

Az én példányomban procit cseréltek (vagyis igazából az alaplapot), mert elhaltak az USB portok és a tapipad, gondolom az is USBn van. Azóta érzetre 1,5x gyorsabb, szerintem valami nem volt rendben az eredeti alaplappal eleve. A hangja még mindig csapnivaló, egy filmnél ha csak beszélnek hallható a nyávogó digitális tápzaj.

(#9) Sarex


Sarex
újonc

Sziasztok.
Anyum vett magának nemrég. A segitségeteket kérném. Ha frissiti a Windows 10-et akkor gyakorlatilag pillanatok alatt fullon lesz az a kis tárhely ami benne van. Vettünk bele egy 1 TB-os vinyot de nyilván arra frissit amin van a win 10. Na most a kérdésem az lenne hogy nem lehetne valahogy az oprendszert áttelepiteni az 1TB-os vinyora? nekem valamiért nem engedi állitólag így van kitalálva hogy ne lehessen.
Köszönöm előre is.

(#10) Baskiria válasza Sarex (#9) üzenetére


Baskiria
senior tag

Sajnos nem lehet, frissites utan ki lehet tisztogatni a regi fajlokat, azt erdemes megcsinalni...

(#11) ron


ron
újonc

Üdv, nálam nincs hang ezen, pedig már végigcsináltam a gyártó honlapján lévő instrukciokat, de semmi.
Fülesen nem probáltam csak a beépitettet akartam szóra birni. de nem megy, valami ötlet esetleg valakinek

(#12) Dzsabba


Dzsabba
aktív tag

Sziasztok.

Le lehet rajta cserélni az win10-et win7-re vagy valamire?

(#13) ron válasza Dzsabba (#12) üzenetére


ron
újonc

Erre telepiteni csak a rendszerből lehet, mivel nincs lehetőség külső adathordozóról telepitésre.

(#14) Dzsabba válasza ron (#13) üzenetére


Dzsabba
aktív tag

Rendben.
Kösözönöm a választ.

(#15) erer1000 válasza ron (#13) üzenetére


erer1000
őstag

hogyne lehetne külső meghajtóról telepteni.

indtáskor boot sorrend módostás, pendrive-ot berakni elsőnek, és telepítő enged mind a belső 32/64GB eMMC-re, mind a SATA-ba levő HDD/SSD-re telepíteni utána már rendesen :)

linuxot SATA SSD-re fel is tudtam tenni, csak wifi és audio drivert nem túl egyszerű rá találni, de maga a rendszer ment

windows 10 az igazi rá

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#16) ron válasza erer1000 (#15) üzenetére


ron
újonc

Lehet hogy igy van, de én pl egyáltalán nem láttam sehol usb lehetőséget.
De lehet csak rosszul néztem.

(#17) Dzsabba válasza erer1000 (#15) üzenetére


Dzsabba
aktív tag

Win 7-et szeretnék rá rakni. Szerintetek rendben menne rajta?

(#18) libesz


libesz
csendes tag

Sziasztok,
Van egy ilyen gép egy ismerősnél és a mikrofon megszünt müködni. A win10 azt írja, hogy "nem található bemeneti eszköz". BIOSban semmi, eszközkezelőben szintén semmi gyanús. Valakinek van ötlete, hogy mi lelhette? A tulaj szerint egyszercsak elromlott, de addig müködött.

Köszi!

(#19) ron válasza libesz (#18) üzenetére


ron
újonc

Valószinüleg meghalt a kártya, vissza kell vinni gondolom még garanciális.

(#20) nyuszi123456


nyuszi123456
aktív tag

Amúgy tényleg jó a képernyő felbontása, de ez nem IPS. (Talán nem is TFT.) Ez a szép fehér ház egyébként jónéhány gépnél megtalálható, és tudtommal ebben van még a legjobb kijelző. Emiatt, ha macerás is, talán nem lehetetlen a belső részek cseréje házilag, garanciaidő után.

Kitűnő felszereltségű egyébként. Mondjuk mindenhol csak az alap cucc található benne, de ha nem játszol hardverigényes játékokat, akkor nem számít, nem is érzékelhető a különbség 4GB és 16GB között, ami pedig még a legfontosabb paraméter.

Több példányt kipróbáltam, az egeret minden esetben kimondottan jónak találtam, pontos, precíz volt. Jeles, márkás gépek egereit győzné le állatviadalban. Ha a leírást készítő sajnos kifogott egy rosszabb egeret, az sorozatgyártási bizonytalanságokra utal. A kisebb perifériák szórványos kipurcanása is minőségbiztosítási gyengeségekre vezethető vissza. Ezen az árfekvés miatt nem lepődhetünk meg. Nyilván nem áll ott egy húsz fős bizottság milliárdos lézerműszerekkel, hogy ellenőrizzen minden forrasztást.

A filozófia viszont közel tökéletes.

Vennék is ilyen gépet, de filmezés céljából. Beletennék egy izmos HDD-t, és rámásolnám az otthoni jogtiszta blueray filmgyűjteményünket. Utazás közben néznék filmet, videót. (Magammal vinném a blueray bolti számlák másolatát jpg-ben.)

Beépített HDD-vel mennyire csökken le az eredetileg 7 óra üzemidő? Nem lassul le a gép?

[ Szerkesztve ]

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#21) pidzse4


pidzse4
tag

Ez egy magyar termék. Nekem is van a hang nem müködik sajna de amugy egész gyors a kis masina. Most viszem vissza a szervizbe a mester utca 22 be . Azt mondták a win 10 problémája a hang de lehet hogy hardveres a hiba . Majd meglátjuk. Amugy szép a kijelzöje annyi csak hogy 50 p ben tudja kiadni a 60 p nem megy neki. de 1920 a kijelző és ips ami nem rossz főleg hogy én kéz alol vettem 40 ért. Szerencsére még garanciális .

Még annyit hogy ha felrakod a bluestek evő android emulator programot akkor minden játék akadás nélkül fut rajta.www.bluestacks.com

Én egy 250 gb ssd rakok majd bele arra rakom majd fel a win 10 et tui gyorsabb lesz az üzemidő nem hiszem hogy sokkal csökkenne hiszen nincs mozgo alkatrész benne. a kérdés mennyivel fog menni az irás olvasás mert lehet csak 300 al nem 550 nel . de az is gyorsabb mint a benne lévő memoria.

[ Szerkesztve ]

(#22) nyuszi123456 válasza pidzse4 (#21) üzenetére


nyuszi123456
aktív tag

Pontosabban kínai termék, de magyar koncepció. Ezért tud viszonylag sokat adott áron.

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#23) pidzse4 válasza nyuszi123456 (#22) üzenetére


pidzse4
tag

IGAZÁBÓL NEM MÁS MINT EGY TABLET CSAK PCRE ALAKITVA EZÉRT SINCS BENNE VENTILLÁTOR.

(#24) nyuszi123456 válasza pidzse4 (#23) üzenetére


nyuszi123456
aktív tag

Nem tudom, ez alatt mit értesz. Inkább egy tartalom nélküli mondatnak tűnik.

Egy pc és egy tablet hardver konfigurációja lehet azonos, hiszen adott kor eszközeiből válogat mindkettő. Ráadásul bivaly erőre nincs szükség, a játékot leszámítva a legkomolyabb feladatokon is túl nő egy olcsóbb konfiguráció is. Hiszen a futó szoftverek a mai leggyengébb konfiguráció tizedére készültek annak idején.

A tabletek erősen korlátozottak, hiszen egy - törékeny, védtelen - érintőképernyő mellett egy darab USB kapcsolat lehetősége nem lesz elég sokmindenre. Bővíteni kínkeservesen lehet, sosem lesz egy kerek egész. A vonaton nehéz egy tablettel még böngészni is, mert a kényelmetlen, egyujjas bevitelhez túl óriás, de gépelni túl kicsi, túl szerencsétlen képernyőbillentyűzeten kell bevinni az egyszem keresést.

A Snugbook viszont számtalan perifériával rendelkezik, és 3db rendes, nagy USB porttal rendelkezik. Akár másolhatsz vele két külön, egyidejűleg csatlakoztatott külső 3TB HDD közt, mialatt nyomtatsz is, és ezt az egészet egy UHD HDMI tévén nézed végig, bár a saját FullHD többnyire bőven elég Ethernet villámgyors vezetékes internettel, akár a belső SSD, akár a belső 1TB HDD-ről futtatott programmal, miközben wifi hotspot vagy az egész lakásnak, és karaokezol a beépített mikrofonnal és hangszóróval.

Szóval ez nem tablet, hanem pc.

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#25) öregcsoka


öregcsoka
újonc

Szép estét mindenkinek!
A feleségemnek vettem egy ilyen (Alcor Snugbook Q1411 / Q1421) gépet. szeretném bővíteni egy 1TB-os belső vinyóval. Viszont a bővítő helyen nem látom a Sata 3 merevlemez csatlakozásánál a Táp csatlakozókat. Fog attól működni a hozzáadott merevlemez?
Egyébként ezt a tipust akarom csatlakoztatni hozzá!
Western Digital
Scorpio Blue 1000GB SATA3 2.5" HDD
WD10SPZX

Kérem aki ért ezekhez a dolgokhoz legyen szíves válaszolni!
Köszönöm előre is!.

(#26) pidzse4 válasza öregcsoka (#25) üzenetére


pidzse4
tag

mi az hogy nem látod a csatlakozot? hátul kicsavarsz 2 csavart es berakod a helyere. ha nem látsz ott semmit amibe beletold akkor vidd a szervizbe .

(#27) erer1000 válasza öregcsoka (#25) üzenetére


erer1000
őstag

SATA hdd= SATA táp

kettő kézenfogva jár együtt

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#28) nyuszi123456


nyuszi123456
aktív tag

Mennyire jó a kijelző filmnézéshez?

Mennyire bírja a gép, hogy pl. 5 napig be van kapcsolva?

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#29) erer1000 válasza nyuszi123456 (#28) üzenetére


erer1000
őstag

Filmhez jó, szép színeket ad

Nekem 2 nap 0-24 amit ment, kb 30-60 százalékra jaratva, de nem throttlingolt

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#30) nyuszi123456 válasza erer1000 (#29) üzenetére


nyuszi123456
aktív tag

Köszi. A mostani képernyőnk fényes színű. A boltból mattra emlékszem a Snugbooknál. Nem kockás a kép, rendesen frissül, nem árnyékos, nincs semmi zavaró? Film lenne a fő rendeltetése, de szerintem nem IPS.

Van rajta Intel HD Graphics? Sok Intel driverből kihagyják manapság.

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#31) öregcsoka


öregcsoka
újonc

Köszönöm az eddigi válaszokat!
Valaki arra tudna-e válaszolni nekem, hogy a
(Western Digital
Scorpio Blue 1000GB SATA3 2.5" HDD
WD10SPZX

meghajtóval használható lesz-e ez a gép, mert ajándékba szeretném venni!

(#32) erer1000 válasza öregcsoka (#31) üzenetére


erer1000
őstag

igen, belemegy.

viszont mindenképp a 64GB-osat ajánlanám a laptopból, 32 nagyon szűkös lenne, hiába a +TB, sok program mindenképp a C-t szemeteli tele

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#33) erer1000 válasza nyuszi123456 (#30) üzenetére


erer1000
őstag

Van HD Graphics

" Nem kockás a kép, rendesen frissül, nem árnyékos, nincs semmi zavaró? Film lenne a fő rendeltetése, de szerintem nem IPS."

kockás és árnyékos alatt nem tudom mit értesz pontosan :/

"Film lenne a fő rendeltetése, de szerintem nem IPS"

de , ez IPS, és mérföldekkel jobb hogy ez van benne mint a hasonló árú vagy drágább laptopokban ami van TN

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#34) öregcsoka válasza erer1000 (#33) üzenetére


öregcsoka
újonc

Köszönöm szépen a válaszodat!
A probléma az, hogy a gépet már megvettem, csak a HDD nem vettem mág át!
Mivel nem értek a dolgokhoz, így rám sózták a 32 GB-os készüléket!
Valahogy majd csak elboldogul vele a feleségem mert neki szánom karácsonyra.
Biztos van valamilyen program amivel a szemetet ki lehet belőle takarítani!?

(#35) erer1000 válasza öregcsoka (#34) üzenetére


erer1000
őstag

ccleaner a gyorsítótárakat és szemeteléseket ki tujda pucolni

a letöltések, és onedrive-ot C ről majd a HDD-re átirányítva lehet még spórolni a hellyel, a hibernálás letiltásával, és a lapozó file max méretének lecsökkentésével (pl 500MB)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#36) öregcsoka válasza erer1000 (#35) üzenetére


öregcsoka
újonc

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat!
Így fogom csinálni!

(#37) nyuszi123456 válasza erer1000 (#33) üzenetére


nyuszi123456
aktív tag

Mi a TN?

Szerintem a kijelző háttérvilágításos LCD.

A filmekben, videókban gyors mozgás esetén elmosódás látható? Pl focimeccs.

A hibernálás csak a tárhelyet rabolja, vagy amúgy is káros?

Én használom, mert villámgyors, és közben nem fogyaszt, ellentétben az alvással.

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#38) erer1000 válasza nyuszi123456 (#37) üzenetére


erer1000
őstag

TN
IPS

az hogy LCD, az egy nagyon nagy gyüjtő fogalom, úgy mint a "belső égésű motor" azon bellül is van dízel, benzin, bioetanlon, sőt felépítésben is van a dugattyús, és a wankel motor is.

ugyan ez a helyzet az LCD vel. az csak azt jelenti hogy folyadék kristályos megjelenítő. Fő különbség a panelok közt hogy a kristályok más elrendeződésben vannak benne

de ezen belül van TN, VA, illetve IPS , mindegyiknek más és más előnye hátránya.

TN gyors válaszidő, és nagyon olcsó.
ellenben csapnivaló betekintési szög, picit oldalról nézve már fordulnak át a színek, nem túl kontrasztos.

stb. igazából a két link kb összefoglalja. a VA meg a közép út, korrekt ár , jó betekintési szögek, nagy kontraszt,
átlagos válaszidő.

wikipedia

igen, a hibernálás csak tárhelyet rabol. Lényegében a RAM-al megegyező területet foglal el a belső tárból, mert hibernáláskor a teljes ram tartalmat lementi a gépre.

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#39) öregcsoka


öregcsoka
újonc

Valaki meg tudná mondani, hogy ennél a készüléknél milyen tároló eszközön van a Windows 10?

(#40) erer1000 válasza öregcsoka (#39) üzenetére


erer1000
őstag

eMMC-n :)

mobilokban is ilyen szolgál háttértárként

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#41) öregcsoka válasza erer1000 (#40) üzenetére


öregcsoka
újonc

Köszönöm szépen!
Esetleg azt is megtudnád mondani, hogy lehet ennél a gépnél a BIOS-ba belépni?

(#42) erer1000 válasza öregcsoka (#41) üzenetére


erer1000
őstag

F1(azthiszem) nyomkodása indításkor egyből, de sajnos nem túl bőséges a BIOS-a beállítások tekintetében.

pár apróság, + a boot meghajtó sorrend amit lehet állítgatni.

viszont windows-t nem lehet a bővítőhelyre beszerelt HDD/SSD-re telepíteni, csak linuxot, ha ezért kérdezed a biost

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#43) öregcsoka válasza erer1000 (#42) üzenetére


öregcsoka
újonc

Köszönöm szépen!
Azért kérdeztem igen, hogy hátha át lehet tenni a Windowst, de ezek szerint ez az ügy tárgytalan.
Köszi!

(#44) pidzse4


pidzse4
tag

én pont most akarom eladni a 1421 et garanciával szerintetek mennyiért reális az eladási ára használtan itt a hardveren?

(#45) Mike8212 válasza pidzse4 (#44) üzenetére


Mike8212
tag

Még nem szedtem szét. Hány db. RAM foglalat van benne? 8 GB - os modult támogat?

The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 960 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !

(#46) mentesre19 válasza Mike8212 (#45) üzenetére


mentesre19
friss újonc

Sajnos nem lehet belerakni memóriát, minden rá van forrasztva az alaplapra. Nem lehet benne semmit cserélni. Valami, ilyen alaplap van benne:

[ Szerkesztve ]

(#47) pókász


pókász
csendes tag

Üdv!Nemrég került hozzám egy ilyen készülék.Úgy vettem ,hogy hibátlan állapotú minden rendeltetésszerűen működik.Persze megszívtam vele.Az akksi sajnos 60 százalék alatt instabillá válik kikapcsol.Ha nincs benne ssd és nem piszkálom,csak mondjuk megy egy film akkor le lehet meríteni teljesen.Tapasztalt már valaki ilyesmit hdd illetve ssd csatlakoztatás után?Persze nem csak ez a baj.Ha a töltő csatlakoztatva van a touchpad érintésre hajlamos össze vissza ugrálni nagyít kicsinyít ....
Sikerült már valakinek a beépített eMMc-re linuxot varázsolnia?Próbáltam ubuntu-t pendrivról ,de hangot nem tudtam kicsikarni belőle illetve a sebbesége semmivel nem volt jobb sőt inkább lassab volt mint a win10-el ,de gondolom ez csak azért volt ,mert usb 2.0 pendrivról futott a rendszer.

(#48) mentesre19 válasza pókász (#47) üzenetére


mentesre19
friss újonc

Sajnos nálam is jelentkezik az akkumulátor probléma. Ha 50% alá van merülve a gép könnyen kikapcsol egy pendrive csatlakoztatásakor, vagy processzorigényes feladatnál.
Sajnos a hanggal nekem is volt már problémám. A Windowsba is nehéz volt egyszer visszahozni a hangot. Nem lehet sokat várni tőle.
Csak a képe az ami jónak mondható, a többi...

Amúgy nem is értem:
- táp 5V / 2,5A
- kiegészítők: HDD ~1A + 3db USB 1,9A = ~2,9A ? és a gép miből működik?

(#49) pókász


pókász
csendes tag

Az akksit többször nulla közeli állapotba merítettem és kikapcsolva töltöttem fel.Igy most stabilabbnak tűnik egyelőre nem kapcsolt ki.De hdd-vel szerintem ez újkorában sem lehetett valami üzembiztos az áramfelvétel miatt.Egyébként nekem a teljesítményével nincs nagyobb bajom a böngészés is megy szépen egyedűl a youtube dolgoztatja meg nagyon.Egyébként az usb 3-al milyen sebbeségeket tudtatok elérni?Nekem nem sokkal 20 mb felett maximalizálódik.

(#50) mentesre19 válasza pókász (#49) üzenetére


mentesre19
friss újonc

Az akkumulátort, ha időm lesz rá megpróbálom lemeríteni amíg lehet, de úgy 25% alatt már nagyon oda kell figyelni.
Az USB3-as csatlakozó viszont nálam akár a 200 MB/s-ot is eléri, sőt kicsit túl is lépi. Azt nem tudom, hogy a külső SSD sebessége korlátoz be, vagy a port (szekvenciális olvasási sebesség). A 20 MB/s az USB2-re jellemző. Előfordulhat, hogy a külső egység nem tudja, vagy rossz a csatlakozás. Illetve a két jobb oldali csatlakozó csak USB2-es, és a belső Sata bővítő is USB2-őn kommunikál.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.