Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Ghoosty


Ghoosty
(őstag)

Ha az nem elég érv, hogy felesleges, akkor azon sokan nem fognak tudni segíteni.
Ha nincs 4k-s anyag, akkor nincs miről beszélni.

Mellette tudnék érvelni, de a pro oldal is csak nüansznyi dolgot jelent. Pl a 4k egész többszöröse a 720-nak, így valamivel élesebb rajta a kép. Van felskálázás is, de az meg ízlés kérdése, mert sokaknak nem tetszik.
A szebb a kép dolgot, meg csak konkrét TV-k helyesen beállított képeinek összehasonlításával lehet megítélni.

Tömören: Hótt felesleges váltanotok.

[ Szerkesztve ]

(#2) bacsis válasza Ghoosty (#1) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

nahh, ez már egy kicsit több/konkrét infó :R
ÉS ha továbbra is az adott feladatokra használnám a TV-t, akkor ezen a téren teljesítménybeli romlásom nem lenne? pl mivel ez egy occsó 4k-s TV, pl xar input lag, ilyesmi?

(#3) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van. Ha sokat nézed a panel elöregszik és a mostani tv árak mellett nem éri meg cserélni csak a panelt-> tv csere.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#4) Robert07 válasza bacsis (#2) üzenetére


Robert07
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"ÉS ha továbbra is az adott feladatokra használnám a TV-t, akkor ezen a téren teljesítménybeli romlásom nem lenne? pl mivel ez egy occsó 4k-s TV, pl xar input lag, ilyesmi?"

Ez keszulekfuggo. De szerintem sem lenne sok ertelme cserelni, ha ugysem hasznalnad ki a nagyobb felbontast. Szerintem egy monitornal nagyon elonyos, de TV-nel fontosabb a panel minosege, mint a felbontasa. Es nem tudom, hogy milyenek az olcso 4K-s TV-k, ugyhogy csak azt tudom mondani, hogy probald meg vasarlas elot valahol eloben megnezni a kiszemelt modellt, es akkor maris tobbet tudnal rola.

突き出る釘は打たれる。

(#5) szabonagyur


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lenne méretben is előrelépés az új TV-vel? Vagy maradna 49"? A régi sorsa mi lenne? Eladnátok vagy maradna. Ha maradna milyen gyakran lenne használva.

Ezeket mint számba lehet venni, mivel ha úgy adod el, hogy sokat kell rápótolni és mellé még a felbontáson kívül nem lenne előrelépés akkor felesleges a váltás.

(#6) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)

Kicsit más megközelítésből: A feleségemmel nem vitatkozom. Ha kell, akkor kell. Ha ez nem dönti be a család költségvetését, legyen meg az öröme. Ha viszont csak kérdez, és nem kér, akkor lehet érvelni is. Olyankor már szempont, hogy pl nálatok ez tök felesleges beruházásnak tűnik, így a leírásod alapján.
Te ismered a kapcsolatotok dinamikáját, hogy belefér -e, hogy beleállj, és ne vegyétek meg. Én pl nem tenném, de nekünk nincs is tévénk :)

...csak én vagyok helikopter?

(#7) szaszlaci


szaszlaci
(PH! kedvence)

Tíz évvel ezelőtt tévéket árultam egy nagyáruházban. Akkoriban kezdtek bejönni a FHD tévék, konkrétan egy darab volt elérhető áron, egy Thomson förmedvény. A márka hulladéksága mellett olyannyira vállalhatatlan képpel, hogy konkrétan olyat csinált erősebb képtartalom frissítéskor, mint bizonyos alacsony bitrátás videók, hogy egy pillanatig bennt maradt a kép egy része amolyan koszként.
Szerinted tízből hány vásárlót sikerült lebeszélni róla, aki azzal jött, hogy neki az kell? Még jó, hogy a felük utána élt a három napos visszahozatallal.

Aztán eltelt talán öt év, és lett egy belépő kategóriás, de jófajta DLP mozis projektor, szürke vászonnal, sötét szobában. Ja, 720p és másfél méter széles kép. Azóta egészen biztosan tudom, hogy a felbontás az marhára egy sokadrangú szempont, hogy jól néz-e ki a kép vagy sem.

Persze már rég megszabadultam az egésztől, mert rájöttem, micsoda életpazarlás ilyesmiken rugózni.

■■■

(#8) Met


Met
(PH! nagyúr)

TV nézés azért a különféle átlag csatornák mennek.
Van 4K-s tv adás?

néha pendrive-on rá tolunk valami családi filmet, igaz sok esetben csak 720P-ig
elkezdesz 4K-s filmeket kölcsönözni csak azért mert a tv tudja?

és van hogy PC van rákötve, és megy egy kis játék szemre vételezve korrekt az input lag
mint írtad a géped úgy sem tudja a 4K-t (de lehet ez egy indok a gépfejlesztésre is ;] )

Szerintem tök felesleges a ti felhasználási szokásaitokhoz csak emiatt cserélni egy 2 éves tv-t ha amúgy nincs baja, a T-s ajánlatok sem feltétlenül olcsók ha kiszámolod.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#9) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

olyan nincs, h olcsó 4k-s tv, pontos típus van mindenből, ha valakinek neked ezt illene tudni, tittaszomorúlettem'
ha nagyon régi a tv-d és esetleg még többet fogyaszt, az új pedig nem és sokat van használva akkor simán meg is érheti a csere - feltéve ha gar után 2 nappal nem döglik be ( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#10) bacsis válasza szabonagyur (#5) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

talán 3 col-al lenne nagyobb :)
Persze ezeket mindd számba vettük, és érveltem mellette... hogy nem hogy nem tudnánk/nem használnánk ki, ha ez megmaradna egy másik helyiségben, ott úgyse lenne használva :DDD a párom is tudja hogy nem tudnánk kihasználni, csak hát a must have érzés.. Ezt azért elég nehéz ellenérvekkel megdönteni, de hát tudjuk, sok lúd disznót győz :)
Sethdobaloah! Nem fogjuk megvenni, a párom is tudja, de talán a lelki nyugalmát tudnám elősegíteni, ha kész tényekkel, infókkal támasztanám alá, hogy totál pénz kivágás lenne :)
Met! Ahogy pár sorral fentebb is írtam, csak a Must have érzés dominál :) és ez ellen, a nincs 4k-s TV-s közvetítés, meg kevés a gép hozzá, meg úgyse fogunk továbrba sem 4k-s filmeket kölcsönözni, az kevés ellen érv :DDD
Chaser! Csak azért nem írtam típust, mert lényegében ebben a 120-150es ársávban már mindegyik gyártónak van 4k-s TV-je... amikben közös az hogy hiáab 4k, alsó kategóriába van pozicionálva, szvsz fölösleges konkrét típust írni, mindegyik ugyanazt tudja :B

[ Szerkesztve ]

(#11) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

"...Megfelelő fórumból jövök, de tisztára ki vagyok bukva, hogy nem kaptam értelmes választ... Így hát akkor próbálkoznék itt is..."

:( :( :(

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#12) Chaser válasza bacsis (#10) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

valószínűleg pont ez a nem igaz, lowen árasok közt is van egész korrekt és értékelhetetlenül pocsék
mostani élő példa, 32" 2k va paneles aoc monitor 60e-ért, árához képest brutálisan jó, ha árat nem nézünk csak simán jó
szóval nincs olyan, h olcsó 4k tv, gyártó és pontos típus van

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#13) bacsis válasza Chaser (#12) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

na látod erre nem is gondoltam :) úgy voltam vele, hogy azonos pénzért kb azonos tudást fogsz kapni, csak más a logó rajt' persze minimális, nem számottevő eltérések lehetnek, de az nem fogja megváltani a világot

(#14) Victoryus


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amíg a Berényi Miki nem jön 4k-ban addig minek :D Szerintem nem éri meg, mert a 720p-s tartalom csúnyább lesz rajta, mint a mostanin. Inkább éljetek, nyaraljátok el az árát, az többet ér.

(#15) bacsis válasza Victoryus (#14) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

...Szóval a jelenleg fogyasztott tartalom nem hogy nem ugyanazt a minőséget hozná, hanem még rosszabb lenne... köszi :))

(#16) szabonagyur válasza bacsis (#15) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg igazából értelmetlen csere.

Méret nem igazán nő, tartalom amit néztek nem változik, felhasználás sem nő meg, és lesz egy feleslegesen álló TV.

Én amúgy megvárnám a mostani elhalálozását és ekkor csere. Én tuti annyira peches lennék, hogy megvenném az újat aztán egyszerre halna meg mindkettő, de akkor már kettőt vennék mert hát a másik szobában is volt TV eddig is.

(#17) bacsis válasza szabonagyur (#16) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Már többször is elhangzott ez a dolog, hogy tönkre megy, meg gari után 2 nappal meg ilyesmi...
Ennyire rizikósak ezek a TV-k? a mostani LCD TV-nk amit ugye 2 éve vettünk, ez az első LCD-nk... előtte egy '97-es LG Flatront használtunk... anyámnál máig megy :U itt meg azon kell aggódni hogy 2-3-4 év után tönkre megy? :DDD Persze értem én, hogy minden elromlik idővel, csak hát nem mindegy, hogy mennyi az első 3-4-5 évben a meghibásodási ráta :B

(#18) Chaser válasza bacsis (#17) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

téllegtittaaszomorúleszek' :d
bármi tönkre mehet gar után 2 nappal, manapság már lassan az a meglepő amikor nem úgy történik
mesélhetnék hány fél millás meg drágább notebookot gariztattam 1 éves kora előtt meg hányszor, vicc már ami megy
amennyi garancia van addig kell valamivel tervezni, többi ajándék - ettől független bármi mehet akár 10 évig is, no ez az amit előre nem tudsz -
az h volt valamiből 1-2 darabod és ment x évet az meg semmit nem jelent, ha vettél belőle 10e-t legalább akkor van egy pici rálátásod az _adott típusra -, h laikusok így gondolkodnak megértem, de te eléggé it világban mozogsz - legalábbisaszittem' :d -

és +1 h ne vegyél tv-t, meg dobd ki a régit is...

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#19) UnA válasza bacsis (#10) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Alapszabály: tévét nem veszünk, amíg a másik be nem döglik :P

Egyébként pedig tényleg semmi racionális érv nincs egy újabb mellett, hacsak a régit el nem tudnád adni drágábban, mint amennyiért újat veszel...

(#20) Victoryus


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4x annyi pixel ugyanannyi helyen, nyilván nagyobb az esély, hogy elromlik, pixelhibás lesz.
Nekem 8 éves a tv+monitorom, Samsung P2270HD. A mai tv-khez, monitorokhoz képest észrevenni, hogy csúnyább a képe, sötététebb jeleneteknél alig látni valamit, meg a beépített hangszórója is pocsék. De dolgozni, netezni elég, játszani is jó, meg arra úgy se érek rá, így nem cserélem le. Eladni kár, mert már nincs ára, egy új meg nem annyivel jobb, mint amennyivel többe kerül. Tv is van, filmet általában azon nézünk.

(#21) PuMbA


PuMbA
(PH! félisten)

Ha VA paneles 4K TV-t akarsz (aminek 3x akkora kontrasztja van, mint egy IPS-nek), mert az IPS szürkésebb feketéje és az IPS glow jelenség nem tetszik, akkor van értelme a cserének :) Ha maradnál IPS-nél, akkor nincs.

[ Szerkesztve ]

(#22) Ramirex válasza bacsis (#17) üzenetére


Ramirex
(újonc)

Szerintem inkább olvasd ezt a blogot: https://kiszamolo.hu/, a must have érzést felnőtt korban illik kinőni. :)

Tényleg nincs jobb helye annak a pénznek?

[ Szerkesztve ]

(#23) Cifu válasza bacsis (#17) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

A dolog ott kezdődik, hogy milyenek a TV nézés körülményei. Például milyen messziről néztek TV-t? Mert ilyen 40-43"-os képátlónál az átlagos 3-4 méteres nézési távolsgánál pontosan zéró értelme lesz a 4K-nak. Ha mondjuk 3 méterről nézitek, akkor 55" alatt felejtős a 4K, mert önmagában a nagyobb felbontás semmi előnnyel nem fog járni.

Lehet csinálni vaktesztet 4-5 méterről nagy bitrátájú 720p vs. 1080p fájlokkal (vagy akár eleve egy 1080p-s fájlt lekódolni 720p-be) a meglévő TV-n, hogy lát-e a felbontás miatt különbséget. Ha nem, akkor el kell gondolkozni, mi értelme lenne 4K-nak.

Az élettartam kérdés... Nézd, csodák nincsenek, de félni se kell.

Nekem volt Samsung LE-40A459F1 TV-m, nagyon szerettem, de bő két év (gari lejárt...) után elkezdett 4-5 próbálkozásra bekapcsolni. Utánanéztem, a fórumokon a tápot biztosító lap hibáját emlegették. Levettem a hátát, ott volt a két felpúposodott kondi. Elmentem, vettem összesen valamit 250Ft-ért két megfelelő kondit, kiforrasztottuk a régit, majd be az újat. Még két évig semmi bajom nem volt, majd újra ugyanaz. Úgy tűnik nem a kondik voltak a probléma, hanem vagy a tápegység tervezése avagy kivitelezése volt sz@r.

Máshol más Samu TV-k évek óta bírják, semmi bajuk.

Az LE-40A459-et egy LG 39LB5610 TV váltotta négy éve, napi használatban van, semmi gond nincs vele. Mivel monitornak használom, ezért aztán másfél méterről a 39"-on az FHD felbontás azért néha kevésnek érződik, de 4K-t ugye játékokban az isten pénze sem mozgat meg.

A nappaliban egy LG 55LE5500 van, nagyjából 8 éves lehet, kiállítási darab volt, tehát kb. 2 évig egész nappal ment. Nálunk azóta esténként azon nézünk filmet. Semmi korból vagy használatból fakadó látványos hiba nincs. Már párszor felmerült, hogy hát le kéne cserélni... de ahogy nálatok is, itt is az a kérdés, hogy mire, minek? 55"-on cirka 3,5 méterről 4K-nak önmagában nem lenne előnye. Előrelépés egy OLED lenne, de például egy LG OLED55B7V több, mint 430e Ft a legolcsóbb helyen is. Annyi pénzt ilyesmire meg sajnálunk kidobni, pláne, hogy én szívem szerint méretben feljebb mennék, 65" szintjére, de az pedig már végképpen nem belefér kategória. Szóval marad vén kecske, elvagyunk vele, aztán ha beadja a kulcsot, akkor majd körülnézünk...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#24) bitpork válasza Ramirex (#22) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hagyjuk már azt a Grabovoj fétis oldalt :(((

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#25) joysefke


joysefke
(PH! kedvence)

Te is tudod, hogy felesleges lecserélni...

Én korábban monitornak használtam egy 37"-os FHD TV-t és azt lecseréltem egy olcsó 40" 4K TV-re. Monitorként a kettő ég és föld. De te ugye nem monitorként fogod használni...

Játék:
Ha 4K TV-re váltasz, akkor ugyanakkora kijelzőméret mellett, ha a VGA-d csak FHD-t tud, akkor visszalépésnek fogod érezni a dolgot. Ahhoz, hogy előrelépés legyen, 2560 x 1440-ban kell renderelni a játékot, ez szépen mutat 4K kijelzőn. Persze nem baj, ha marad kraft egy kis élsimításra :)

Mindez feltételezi, hogy elég közel ülsz a TV-hez.

(#26) frescho válasza bitpork (#24) üzenetére


frescho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Néha fáj az igazság. Logikusan levezeti a dolgokat, nem Grabovoj. Ettől simán lehet úgy dönteni, hogy leszarod a racionalitást.

bacsis:

Van értelme a 4k-nak. Amikor este alszanak a gyerekek és kettesben leültök mozizni a sötét szobában. Betolod a 4k-s filmet és nézitek nyugiban a kanapéról, persze megfelelően felcsavarva a hangerőt, hogy meglegyen az érzés.

Nincs értelme, hogy pénzt adjatok ki arra, hogy valamelyik agyon tömörített TV adást, vagy akár 1080p filmet nézzétek. Ha egyáltalán nézitek és nem csak a háttérben szól. Szóval napközben a gyenge minőségű (a műsor is az 99%-ban) adást amúgyis csak fél szemmel nézed. Ehhez add hozzá a kicsik zaját, átmászkálnak, kérdeznek és te is valami mással is foglalkozol. Erre tök mindegy, hogy 4k vagy sem.

Na és most nézd meg, hogy az első hányszor fordul elő. Naponta? Hetente? Havonta? Ezután gondold végig, hogy az alap készülék minőségével sem nyersz, tehát legalább +200k-t be kellene tolni a váltásba, hogy értelme legyen. Ezután döntsd el, hogy kell-e. Ha nem tudsz ellenálllni és zsebedben a pénz, akkor vedd meg. Ha nincs a zsebedben a lóvé, akkor megéri neked erre melózni vagy vennél inkább pár MFM vinyót vagy dual PPro-t?

[ Szerkesztve ]

https://frescho.hu

(#27) D1Rect válasza bitpork (#24) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Nem mindenben értek egyet a szerzővel, de rettenetesen ráférne a lakosságra egy jó zsákkal a szemléletéből.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#28) bitpork válasza frescho (#26) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az igazság az h ha számítana a racionalitás akkor nem nézne az emberiség fele pornót, nem vennének csak turiból ruhát és nem lenne semmi senem. Se.
Nem fáj, nekem ugyan nem. Az viszont irritáló hogy mepróbálja pár ember befolyásolni azokat akik nem erre vannak beállítva feltétlenül - ha szeretné akkor vegye.
Javaslom holnaptól a racionalitás jegyében mindenki igyon csak vizet, és egyen csak rizst hidegen, a szomszéd Juliskát is vegye már el valaki mert igaz h kövér, az egyik lába X a másik olvashatatlan, de közel van és az apja elég pénzes - tehát racionálisan jó parti ;)

(#27) D1Rect : azt nem merem állítani h mindenki mindenhez is ért itthon (ugye a 15 millió mindenhez is értő országa vagyunk), de azért van az a mélység amit nem ennek kell-kellene meghatározni. Egy tv pl ne legyen már az. :R

[ Szerkesztve ]

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#29) joghurt


joghurt
(PH! addikt)

Igenis van értelme a 4k-nak. A legfőbb (és talán egyetlen) előnye az, hogy az asszony lenyugszik. Hidd el, a nők között nagyobb méregetés megy, mint pasiknál a piszoárnál.

A tej élet, erő, egészség.

(#30) Chaser válasza bitpork (#28) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

racionalitást lehet kombinálni az irracionalitással ( :
tv sztem is szemét, számomra értékelhető tartalom konvergál a zerohoz, filmeknél is
ha azt nézem fórumozni is hülyeség egyik oldalról, másik oldalról viszont közvetve/közvetetten rengeteg infot nyerek amit tudok hasznosítani, ezen kívül kapcsolatokat, amikből később pénz lett/lehet/lesz, akkor máris van értelme, mert dolgozni sajnos kell - ha valaki milliárdosnak születik attól elnézést ( : -
tv-re azt szoktam felhozni mikor valaki ellkezdi miket néz meg menyi idő naponta, nagyjából számoljuk már össze az élete mekkora részét tölti vele, és valóban fontos? amikor jön a kaszás és előtte még tud matekozni kicsit, azt akarja a listában látni hogy tv-t nézett ideje nagy részében? ahelyett h mondjuk élt volna, hát nagy business

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#31) frescho válasza bitpork (#28) üzenetére


frescho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Teljesen félreérted amit ír. Annyit mond csak, hogy ne költs erőn felül. Ha belefér, hogy fél év alatt kiköhögd a TV árát anélkül, hogy a család zsíroskenyéren élne, akkor miért ne? Ez lehet annyi, hogy húzol egy határt amit "eltapsolásra" használsz, de akkor tudod, hogy az arra megy. Mondjuk havi 25.000-nél többet nem költesz retró számítógépekre, de azzal szabadon rendelkezel és ha 5k hiányzik, akkor áttolod hónapok között, de éves szinten tartod az átlagot. Kb. ennyi józan paraszti logikára próbál rávilágítani.

A csajos példádnál maradva ha a rüfke egész nyáron elvitte az összes pénzed, mert még egy pohár vizet se fizetett, ráadásul még a kompenzáció sem megfelelő, akkor érdemes végiggpndolni azt a rózsaszín ködöt mielőtt összebútorozol vele. A faluban meg nem csak két csaj van, az X lábú és a rüfke között ott a szürke 50 árnyalata.

Egy 300k-s TV igenis lehet megfontolás tárgya ha az ember bérből-fizetésből él. Ugyanez pár kereseti szinttel magasabban, hogy kell-e új Vitara az asszonynak a 6 éves Fiesta helyett, mert most trendi a SUV.

Chaser: Pont ezaz, hogy bacsist ismerve még csak nem is TV-znek, hanem az esetek 90%-ban megy a háttérben zajforrásnak.

[ Szerkesztve ]

https://frescho.hu

(#32) Zicokuka


Zicokuka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

4k Lgink van a nappaliba, de amikor vettük nem volt igazán drágább mint az Fhd társai. Szėp, a menüt szokni kell, pláne hogy van egy Samu ami fhd annak jobb a menüje :) Talán hetente egyszer használjuk, de ez az elfėr kategória :) 4kra sok esetben semmi szükség (nem szedek le 4ks filmet) ha meg játék akkor mėg egy darab 1080 is kevés(1070-em van) .De ha belefėr a keretbe vegyél vagy samu vagy Lgt azt ámen, lehet egyszer kihasználjuk.

(#33) Ghoosty válasza bitpork (#28) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

A racionalitás nem érzelem mentességet jelent. Csak annyit, hogy hosszú és rövid távon egyensúlyozva a lehetőségeidből minél több örömöt/élvezetet/boldogságot kihozz.
Mindennap elszívhatsz egy doboz cigit, de tudd, hogy annak az árából minden évben vehetsz egy új közép/felső kategóriás telefont vagy el is nyaralhatod vagy minden hétvégén t-bone steaket ehetsz stb. (De félre is teheted, hogy ha baj történik ne halj éhen.)

Jelen esetben Bacsis éppen készül elverni majdnem egy teljes havi nettó átlagfizetést egy olyan dologra, ami leírása szerint nem fog kihasználni, csak örülni fog neki, hogy van. Ez az öröm nem fog 1 hónapig sem tartani. Nem ismerem az anyagi helyzetét, de amennyire fényképek alapján meg lehet ítélni, sok olyan dolgot vehetne belőle, ami jobban/hosszabb ideig javítja az életminőségét.

(#34) D1Rect válasza bitpork (#28) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Úgy érzem valami nagyon érzékeny pontodra tapintott rá a szerző valamelyik cikkével. :)

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#35) Medocsabi


Medocsabi
(őstag)

Hasonló cipőben jártam pár hónapja, annyi különbséggel,hogy xbox van a tv-re kötve.Az átlag felhasználás kb mint Nálad(igaz tv adást csak hetente 1-2 alkalommal nézünk,akkor is csak háttérzajnak pl társasozás közben), az xbox is csak hetente 2-3 alkalommal megy mert nincs időm rá, ráadásul első generációs xbox one, így a 4k overkill, a fullhd is az jelenleg. A köbetkező konzol generációnál biztos hogy váltok 4k-ra, de a mostani 47" helyett minimum 55-60" lesz. Addigra remélem az árak is emberi szintre csökkennek,nem vagyok hajlandó többet adni egy tévéért mint amennyit az egyébként kíválló állapotban lévő mondeóm ér! :U

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#36) Chaser válasza Ghoosty (#33) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Pontosan, le kell futtatni a prioritasokat
Nyaralas nagyon jo pelda, gorogorszagba szallassal, busszal szezon kozepen is 70e ft alatt van ut, de lastminuteket sokkal olcsobban lehet loni - most pl 18e-ert voltak ami vicc -
Ismerek nem egy olyat akinek tobb lakasa van, de meg tengerpartot nem latott, az ilyen emberek halaluk elott kozvetlen azt elhetik at "ezt elb@sztam", jok az anyagi dolgok, csak elni azert nem kell elfelejteni mellettuk

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#37) frescho válasza Chaser (#36) üzenetére


frescho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A zsugorit ne keverd azzal, hogy racionálisan felméri a lehetőségeit és azon a határon belül élvezi az életet. A lehetőségektől függően lehet nyaralni a Tisza tónál, lemenni busszal Görögbe, az Alpokban hegyet mászni, elrepülni Törökökhöz vagy Kubában hasat süttetni. Mindent a lehetőségekhez mérten, de azokat kihasználva.

https://frescho.hu

(#38) bitpork válasza D1Rect (#34) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örülök neki! Akkornlégy oi-oi kedves ésbintézz több pénzt is nekem :P

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#39) Chaser válasza frescho (#37) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ez inkább a hülyeség kategória
mindenesetre egy tv árán és az előtte eltöltött időben sok értelmes dolgot lehet csinálni

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#40) bacsis válasza Chaser (#18) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

hát pont ezaz... rengeteg LCD monitort használok... sok tízes tételben... a munkahelyemen meg százas tételben... 10 éves LCD-kről beszélünk... és valahogy nem akarnak hullani :U
itt meg megy a riogatás hogy 2 év után mindennap ajándék.. még ha sarkított is.. szóval úgy érzem, jogosan vetettem fel, hogy történt valami az elmúlt 2-3-5-6 évben? mert én nagyon nem azt tapasztalom hogy hullanának, legalábbis a 8-10 éves technika ;)
PuMbA! Köszönöm neked :R
Ramirex! ismerem a műsort, bullshitnek tarom, kb felét.. a másik fele korrekt... ha érdekel, nagyon szívesen kifejtem neked a bullshit részét :R nagyon sok dolgot vettem csak a must have érzés miatt... volt hogy 30ezer ment el egy K6-III+ procira vagy 50ezer egy P1 laptopra... nem bántam meg ;)
Cifu! Köszönöm neked is a javaslatot, ezt tényleg ki fogom próbál(tat)ni :R

[ Szerkesztve ]

(#41) Chaser válasza bacsis (#40) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

történt bizony, és nem a minőség javulása
anyumnál a 3-4 éves lg-ben nemrég halt meg a háttérvilágítás vezérlése, amikor ment ment, de sokszor 1-2 heteket nem is volt otthon havonta, teljesen változó mi meddig megy, kb a csillagok állásán múlik
1 milliós olednél is kifoghatod h gar után pár nappal hal meg

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#42) bacsis válasza Chaser (#41) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

1 milliós olednél is kifoghatod h gar után pár nappal hal meg!
Peeersze ezt eddig sem vitattam, csak azt mondtam, hogy a még 8-10 éves technikánál én nagyon nem ezt tapasztalom, pedig talán merem mondani, hogy eléggé ebben a témában mozgok, de tény és való, hogy újabb LCD-kkel nincs tapasztalatom, ezért is kérdezősködök :B
frescho! A te felvetésed is jogos, és köszönöm :)
bitpork! Látom előjött a "téma"... hattalmas szöveg, már cska ezért megérte felhozni a TV-s kérdést, különben erről lemaradtam volna :DDD

[ Szerkesztve ]

(#43) bitpork válasza bacsis (#42) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudod ha, valakinek mindig az jut az eszébe mindenről ... ;)

De viccet félretéve nekem már 5 évvel ezelőtt is az volt a bajom h a panel elhasználódott. A tv volt akkor 2 éves és a csere annyi lett volna mint a tv volt új korában. Gazdaságosabb lecserélni 3-4 évente nem megvárva h rádköszönjön mert akkor sokkal fájóbb tud lenni - szerintem.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#44) Viszlát


Viszlát
(PH! addikt)

Nem tudom mennyire tudatos pénzköltő a jobbik feled, de esetleg egy olyan érveléssel/felvetéssel nem lehet kompromisszumos megoldásra vezetni, hogy oké, szeretnél/nénk egy 4k TV-t, de ennyiből csak a kínálat legalját tudjuk megengedni magunknak, így mi lenne ha egy azonnali egyszeri kiadás vagy részletfizetés helyett elkezdenénk gyűjteni rá, mondjuk 20e forintot tegyünk félre egy évig minden hónapban és akkor egy év múlva a középső szegmensből választhatunk majd modellt, mert közben értelemszerűen csökkenni fognak az árak különböző piaci tényezők miatt?

Csak egy ötlet, van akinél működik. :)

I'm hard to remember but impossible to forget.

(#45) bacsis válasza Viszlát (#44) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

szerencsére az egész felvetés csak elvi síkon mozog/mozgott :) azaz így se úgy se lesz új TV :)

(#46) frescho válasza bacsis (#45) üzenetére


frescho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor minek túráztattál minket?

https://frescho.hu

(#47) Chaser válasza frescho (#46) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

azért h meggyőzzük h nem kell új tv ( : - meg a régi se (((( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#48) bitpork válasza Chaser (#47) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy hogy kell :) meg a régi is :)))

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#49) Viszlát válasza bacsis (#45) üzenetére


Viszlát
(PH! addikt)

Toll a füledbe akkor. :P

I'm hard to remember but impossible to forget.

(#50) TheLázs


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog (1)

Ne már... Most már tessék csak fogyasztani, vásárolni, hogy mi majd olcsón csücsülhessünk bele a Ti pénzetekből elterjesztett és fejlesztett technológiák bársonyos kényelmébe.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.