Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [b.vr:] Élesítés

Hozzászólások

(#1) Tua


Tua
(tag)

Jó cikk lett ez is! Talán egy kicsit jobban tagoltam volna (esetleg képekkel vagy valamivel), de sok hasznos dolog szóba került. Köszi!

(#2) g_g_g


g_g_g
(senior tag)

Nagyon köszi. Ma este már nem, de holnap belevetem magam. Az élesség a mániám, nem tehetek róla :)

(#3) b.vr válasza Tua (#1) üzenetére


b.vr
(őstag)

Köszi!
Hát igen, ez igazából egy "száraz" cikk, önmagában nem is feltétlen van túl nagy jelentősége. Annyiból lesz majd fontos hogy objektíveknél egy (amúgy joggal) fontos tulajdonság hogy mennyire "éles", és a későbbiekben amikor már konkrétan az egyes objektívekről írok majd, akkor legyen egy olyan írás amire vissza tudok hivatkozni hogy min mit értek.

Valamint ott lehet még fontos, hogy miért van az hogy az igazán jó zoom-oknál, mint amilyen az Oly 12-40 és 40-150/2.8l, a tesztoldalak MTF-ábráin persze ki lehet mutatni hogy melyik zoom-állásban hogyan változik az élesség, de ez gyakorlati szempontból teljesen lényegtelen. Fotózás közben sose kell azon gondolkoznom hogy "húha, biztos tekerhetem ide a zoom-gyűrűt, nem lesz itt rossz a kép?" , mert tudom hogy még ha a teljes felbontású képeket pixel-kukkolva lehetne is analizálgatni meg különbségeket felfedezni, de majd a véglegesen elkészült fotók szempontjából ez mindegy: megfelelő kimeneti élesítés után bármilyen állásnál jó lesz a kép, nem kell ezen közben agyalnom, foglalkozhatok nyugodtan magával a fotózással :)

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#4) b.vr válasza b.vr (#3) üzenetére


b.vr
(őstag)

"Oly 12-40 és 40-150/2.8l"

ja, az ott egy véletlen karakterleütés a végén, nincs belőlük "I" meg "II" meg stb. verzió :)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [b.vr:] Élesítés
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.