Hirdetés

2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#201) azbest válasza mzsol (#200) üzenetére


azbest
félisten
LOGOUT blog

a mini m8s II írásban is linkelt 4pda oldalán van többféle újabb firmware is [link], chrome -ban az angolra fordítás elfogadhatóan működik, úgy kb lehet érteni, ha angolul értessz.

Van valami androidtv 7 és orei8 béta is. Régebben egyszer próbáltam androidtv-t és annak nagyon kevés volt 1GB ram. Szóval lehet az oreo béta jobb. De az sem próbáltam. Valamint, ha azóta más hardver változatok vannak, akkor abból is lehet gubanc. Szóval csak saját felelősségre és a megfelelő usb kábellel próbáld.

JA úgy látom oreohoz a freaktabot linkelik, ami eleve angol [link]

[ Szerkesztve ]

(#202) mzsol válasza azbest (#201) üzenetére


mzsol
tag

Ismét szenvedek a box-al. Usb burning toollal fel tudok rá rakni bármit,
(gyári, m8s II, m8s oreo) de nem indul el egyik sem. SD kártyáról a gyári rendszer sem akar vissza menni a pin zárásos módszerrel. Valami ötleted van esetleg?

(#203) azbest válasza mzsol (#202) üzenetére


azbest
félisten
LOGOUT blog

sajnos nem igazán tudok hozzátenni ahhoz, amit korábban már beszéltünk

(#204) Csontikka


Csontikka
aktív tag

Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni:

Adott egy ilyen eszköz:
Scishion V88 Mars II

Képek róla:
https://www.dropbox.com/sh/2imfmau49zy84zn/AAC39Qd-SR48GL6lai0n-NSCa?dl=0

Vissza szeretném hozni az életbe, már elflashelve került hozzám, nem tudom mi történt vele.
Android logó felvillan és ennyi.

Resetet nyomva tartva recovery módban el tudom indítani, a megfelelő driverek telepítése után hozzá is tud csatlakozni az RKBatchTool és Android Tool egyaránt.

Az infókat ki is tudja belőle olvasni, viszont amikor imaget próbálok rá tenni: idb failed
Próbáltam formázni, elmegy 100%-ig, de ott megáll.

Olvastam, hogy létezik egy "Maskrom" recovery mode, amihez úgy kell indítani, hogy össze kell érinteni pár a chip egyes lábait. (https://wiki.radxa.com/Rock/unbrick)

Viszont erre a típusra vonatkozóan nem találtam meg azt az információt, hogy melyik lábakat kellene összeérinteni / rövidrezárni, hogy ebben a módban induljon el az eszköz.

Tudna valaki ebben segíteni? (A képeket látni a chipeket is.)

(Természetesen más ötletet is szívesen fogadok, ha másképp is fel lehet éleszteni az eszközt.)

Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy melyik FW való pontosan ehhez a típushoz.

Előre is köszönöm!

Üdv,
Csontikka

(#205) azbest válasza Csontikka (#204) üzenetére


azbest
félisten
LOGOUT blog

ez az írás, amihez a topic is tartozik az amlogic chipsetes boxról szól. A tied rockchip, ahogy látom te is megtaláltad.

freektabon, 4pda-n lehet találsz hozzá, utóbbin látok is, google translate angolra segíthet.

(#206) Csontikka válasza azbest (#205) üzenetére


Csontikka
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm, azt hiszem a szükséges firmware megvan, találtam hozzá való 3 változatot is.

Most már csak azt kell kitalálnom, hogy melyik 2? lábat kell rövidre zárni a DFU / maskrom módba való lépéshez.

Ez a folyamat általános, vagy típusonként eltérő?

(#207) Keef_Lee


Keef_Lee
senior tag

Üdv!
Barátom küzd ezzel a masinával, ezért megkért, hogy segítsek, mert "értek" :N hozzá.
Kodit kellett cserélni, mert nem mentek az eredetin már a dolgok, meg 1,6 Gigára hízott a kodi.
Feltettem egy mygica nevű kodi forkot.
Amit látok további problémaként, és a topicot is végigolvasva nem látom a megoldást sem:
- App store nem kompatibilis (nem olyan nagy probléma, amit kell ráteszek nekik apk-ból)
- Youtube kiírja, hogy nem megy, mert van újabb. Telepítésre viszont írja, hogy az appstore nem kompatibilis a készülékkel (nem gond, ha feltudok tenni egy youtube.apk-t, de ehhez kérek segítséget, hogy melyiket a netről)
- Nem kapcsol be a távjával (olvastam, hogy mi a gond. Érdeklődöm, hogy van-e megoldás azóta (eredeti távra gondolva)
-Sok minden szaladgál a háttérben és így az 1G ram miatt meg-meg torpan (még újraindulás is volt, ha nem várták ki amíg reagál a főmenüben) Erre valami háttérben futó felszabadító programot nem lehetne? (pl. a gmail ezen nem lesz sohasem használva, de a futó alkalmazások között ott van az is, meg sok egyéb felesleges is. Hogyan lehetne letiltani, hogy ne futkározzon? (Túlnyomóan kodi lesz használva csak.)
-Ha LE-t akarok SD-re tenni, akkor működik az a megoldás, hogy egy fake update.zip-et is ráírok az LE telepítőt tartalmazó SD-re és azt betallózva helyettesítem a "fogpiszkáló" megoldást (ahogy az amlogic összefoglaló írja)? Melyik LE megy rajta normálisan?
-LE alatt sem oldódott meg a bekapcsolás?

Köszönöm a részletes választ.

(#208) azbest válasza Keef_Lee (#207) üzenetére


azbest
félisten
LOGOUT blog

A mygica egy tévé tuner, fura ha olyan nevű kodi is van :D

Az app store mindig is rossz volt a gyári rendszeren, annó írtam (ez a topic egy logout írás komment szekciója) hogy melyik box típusok firmware képes működni rajta, azokon legalább a store működik. Persze 1GB rammal csoda nem történik, de legalább nem csinál harakirit.

Az amlogic chipsetes boxokról van egy jó topic [link], ott lehet nézni, hogy most milyen vélemények vannak a libreelecről. Úgy láttam, hogy talán mostanában a coreelec forkot dícsérik jobban, ami kb szintén libreelec csak van rajta pár plusz amlogic-hoz készült dolog. Pár hete kiváncsiságból beüzemeltem egy coreelec-et, mintha a régi libreelec-ekkel jobb lett volna, talán a ram kevés az újakhoz. Vagy mert esetleg az még a régebbi kernelre épült.

A bekapcsoláson nem változtat semmi, a bootloaderen múlik. Ha abban nincs/nem jó kód van, akkor nem fog bekapcsolni. Egyébként a komolyabb boxok, péládul a mibox sem kapcsol ki, csak alszik. Mert azokhoz meg bluetooth távirányító van és a bluetooth nem tudná bekapcsolni.

Igen az zip fájlos dologgal lehetett kártyára váltani.

Le alatt is a bootloader az, ami bekapcsolná. A gyári rendszereken eleve ki szokták venni a kikapcsolást menüt, hogy ne lehessen olyan állapotba hozni, hogy aztán ne kapcsoljon be. A bekapcsolt box már bármilyen távval összeokosítható, de bekapcsolni csak az fogja lekapcsolt állapotból, amit a bootloader támogat.

(#209) Keef_Lee válasza azbest (#208) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Szia!

Köszönöm a választ.
Írtam, hogy mindent végigolvastam. Az amlogic fórumot évek óta olvasom, sőt hivatkoztam is az összefoglalójára (képben vagyok az LE és CE tapasztalatokkal, de nem minden vason működik egyformán, azért kértem erre a boxra tapasztalatokat). CE alatt 18-as kodi van, LE alatt 17-es, azért viselkedik másként szerintem, meg a 18-as még rc verzió.

Természetesen a blog bejegyzésedet is olvastam. Láttam az alternatív firmaware-ket, de nem látom azt a hozzáadott értéket, amit megkockáztassak, hogy felmegy vagy sem (mert az jött le, hogy az is kétséges, nem mindenkinek sikerült). Pont a store nem olyan fontos, mert apk telepítéssel simán kiváltható.

A mygica kodi fork itt van, ha fura, ha nem a neve.
Ok, a bekapcsolási problémát értem.

Akkor egyelőre marad a gagyi droiddal a mygica, aztán, ha nagyon problémás lesz nekik, akkor rakok rá CE-t. CE alatt is valahogy beállítva, hogy csak alvóba menjen a kikapcs gombra.
Remélem, hogy tényleg 905x van benne és felmegy majd akkor a CE, mert ez a kodi, ami gyárilag van rajta ez RKMC vagy mi és erre a net azt dobja, hogy ez a Rockchipnek a kodija. Tehát még azt sem zárom ki, hogy ami itt van az hamisított.
Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#210) azbest válasza Keef_Lee (#209) üzenetére


azbest
félisten
LOGOUT blog

ha pontosan olyan típusú, mint a topic/írás neve, akkor amlogic. Ha más a neve, akkor rockchip. Van vagy fél tucat változat, ami nem amlogic és más a neve.

(#211) ludla


ludla
őstag

Sziasztok! Keresném a scishion v88 plus 4k android 8.1 firmware kiadást, de sajnos egyenlőre nem találom. Valki tud ebben segíteni? :R

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.