Hirdetés

2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tutu7030


Tutu7030
(veterán)

:W

LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29)

(#2) h1mpi


h1mpi
(nagyúr)

Ugyanitt Huawei olcsón eladó :P :DDD

(#3) Armagedown


Armagedown
(őstag)

Ha elég olcsóak lesznek a csúcsmodellek, veszek egyet és majd telepítek rá valamilyen custom romot, ahogy a frissítések miatt aggódók is kellene tegyenek.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#4) h1mpi válasza Armagedown (#3) üzenetére


h1mpi
(nagyúr)

Edigitalon már akciózzák...

(#5) adamssss válasza Armagedown (#3) üzenetére


adamssss
(veterán)

Sanszos h a nagymamak meg a felhasznalok 90 szazalekanak az a vagya h megvegyenek egy csucs keszuleket es fozott romokat telepitgessenek...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#6) Robert07


Robert07
(aktív tag)

Amugy 1-2 modellben mar valami egyedi formatumot hasznaltak, nanosim meretben.

突き出る釘は打たれる。

(#7) Zola007 válasza h1mpi (#4) üzenetére


Zola007
(veterán)

melyik terméket?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#8) Egon


Egon
(nagyúr)

Nekem kifejezetten jól jön az a cirkusz.
A céges telóm egy P9. Egyébként nincs benne memóriakártya, frissítés már így sem jön rá, szóval akár maradhatna is, sok változást nem vennék észre, hacsak az áramfelvételről is letiltják majd... ;]
Így viszont vetetek majd egy ájfont... ;] :C

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#9) DraXoN válasza Robert07 (#6) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem csak formára egyedi (hogy sim kártya forma legyen), de ugyan azt a működési elvet alkalmazzák mint az SD kártyák, így lehet az után is fizetnek eredetileg licence díjat...
bár nem tudom pontosan, de ha ez így van, akkor bukhatták azt is...

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || LG v20@4100mAh

(#10) Fred23


Fred23
(veterán)

Direkt egyik hírt se kommentáltam, de ez már nagyon durva! :Y

Nem sajnálom a Huawei-t, Kína szarvának a letörése pedig szerintem egy támogatandó projekt, csak azért egy kicsit túlzásnak érzem már, amit kapnak.

(#11) Vikthor válasza Fred23 (#10) üzenetére


Vikthor
(veterán)

+1

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#12) Armagedown válasza adamssss (#5) üzenetére


Armagedown
(őstag)

Nem is ő kell megcsinálja, elég ha szól egy kocka ismerősének, hogy csináljon valamit a mobillal.
Igazából aki romolgat, annak nincs is szüksége csúcstelefonra, Lineage OSel, gyári bloatware nélkül gyorsabb lesz bármelyik mobil.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#13) b. válasza Fred23 (#10) üzenetére


b.
(nagyúr)

Én sajnálom őket mert évek óta remek árértékű, megbízható, nagyon jó telefonokat veszek tőlük bravúros EMUI felülettel.Kína Szarvának a letörése meg nem érdekel, ha ez az én káromra történik a nagy amerikai egybesült államok javára.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#14) Fred23 válasza b. (#13) üzenetére


Fred23
(veterán)

Szerintem rengetegen vannak nálunk Hozzád hasonlóan, ezért is nem mentem örömködni a többi topikba. A felhasználókat egy kicsit sajnálom, valahol viszont hiszek abban, hogy ha az emberek maguktól túl nagy mértékben támogatják Kínát, nem árt egy kis állami beavatkozás.

Én is vennék Huawei telót nagyon jó ár-érték arány esetén, viszont elvárnám minden demokratikus ország kormányától, hogy bizonyos fontos termékekből ne tudjak szuper ár-érték arányú kínait venni! A Huawei pártolása egy diktatúra támogatása, akárhogyan is nézem. Jobb esetben az ember képes távlatokban gondolkodni, ha viszont nem képes, illetve túl nagy hátránnyal jár már nem X diktatúrától vásárolni, avatkozzon be az állam! De ugye ez nem poltopik, szóval be is fejeztem...

[ Szerkesztve ]

(#15) arn válasza Fred23 (#14) üzenetére


arn
(nagyúr)

Ebben a diktaturaban gyartat fel nyugat, es egy masikbol szerzik az olajat :) szoval ennyit az erkolcsi reszerol. Ez csak akkor kerul elo, ha vmi nem tetszik.

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#16) polo493


polo493
(aktív tag)

Gondolom ez a feketelista dolog, kihat az okosórákra ,minden Huawei termékre.lassan már a gps műholdakat is lelövik :)

[ Szerkesztve ]

(#17) Balu77


Balu77
(senior tag)

Kíváncsi leszek hogy a szolgáltatók egyéb termékkörökben, pl. routerek (dsl, vagy 4g) mit fognak majd kínálni. Idehaza vonalas netet a szolgáltatók szinte mindenhol Huawei eszközökön nyomatnak. Ok-ok, volt jópár cuccuk, aminek a beállításánál sokat emlegettem valakinek a családtagját, de sajnos a többi sem jobb. A nagy neves Cisco-val is jártam már úgy, hogy a koax kábeles modem/routerüket dobtam volna ki az ablakon, akkora szutyok volt.
Most majd kénytelenek lesznek a szolgáltatók más irányba keresni és jöhet más olcsó kínai, pl. Zte. Persze kérdés, hogy azt is meddig fogják hagyni, gyanítom nem ez az utolsó Kínai cég, amit célba vettek.

izé

(#18) nakos1212 válasza Fred23 (#14) üzenetére


nakos1212
(senior tag)

Mindenhol diktatúra van, max a látszat műs - az ő esetükben olyan a diktatúra hogy 10%-os GDP növekedést nyomnak, nálunk meg olyan hogy a lakosság harmada a szegénységi küszöb alatt él...

(#19) b. válasza Fred23 (#14) üzenetére


b.
(nagyúr)

Nem Kínát támogatjuk, hanem a Huaweit vesszük. Amikor a telefont vettem évek óta nem láttam bele hogy az egy kínai márka és a kínai állam támogatása, hanem azt láttam, hogy veszek egy telefont 100 K ért aminél gyengébb /rosszabb tudású és /vagy minőségűt kapok a Samsungtól 150 K ért az Appleba most bele sem megyek vagy mondhatnék most más sláger márkát is..
Remek készülékek a Honor és Huawei termékek , amit most már hanyagolnom kell vagy drágábban kell vennem egyéb terméket mert politikai érdekek úgy kívánják? Ugyan itt gyártat az Apple telefon készülékeket gyerekmunkásokkal vagy ott ficereg a sok biztonsági hibaréssel a nagy usa Intel processzor is a cégek/ háztartások/ szerverek millióiban? Hát kérlek remélem a Huawei felhasználók jó része a másik remek árértékkel bíró kínai gyártó termékeit fogják majd venni, aminek a neve Xiaomi.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#20) polo493 válasza b. (#19) üzenetére


polo493
(aktív tag)

+1

(#21) floatr


floatr
(veterán)

Az 5G szabadalmakkal hogyan áll a szabad világ...?

(#22) redgreg válasza b. (#19) üzenetére


redgreg
(tag)

Cserébe támogattad vele az intézményesített lenyúlást, a verseny teljes hiányát, és az európai ipar romjainak végső ellehetetlenedését. Lehet te ezt nem láttad bele, de ettől még ez a szitu. Aztán ha már minden konkurencia kihalt, akkor jöhet a kínai fejlődési tempó (fejlesztés nuku, mert ugye ha nincs másik gyártó nincs kitől benyúlni az új dolgokat) és a túlárazottság, hiszen úgyis kénytelen vagy azt venni.

(#23) b. válasza redgreg (#22) üzenetére


b.
(nagyúr)

Verseny teljes hiánya? egy olyan gyártótól aki élen járt az 5G fejlesztésében, saját SOC cal dolgozott és bevételeinek az 1/ 5 részét visszafordította a kutatásaiba.Mint a nagyok...elég naívan látod a helyzetet .Mert ezentúl lesz verseny, mint a VGA piacon. Dönthetsz hogy Samsung vagy Apple terméket veszel, középkategóriában 200 K ért vagy belépőben 100 ért vagy csúcson 400 ért. Mert hamarosan ez lesz a helyzet. Nem véletlenül jött be és erősödött fel hardveresen a Samsungtól az A széria, a Huawei miatt és ezért hagyták meg prémiumnak az S sorozatot ,az Applenak.
Majd erre térjünk vissza 2 év múlva mennyiért tudsz venni használható középkategóriás telefont a szolgáltatóknál Huawei kilövése után, úgy hogy a Sony le akarja építeni a telefonos ágazatát az LG meg veszteséges.
A többi meg egy vizió , egy olyan magyarázat amit azok a cégek használtak ki a legjobban, akiknek a termékét majd most meg fogod venni vagy veszed is és kommentelsz egy olyan ország lakójaként aminek a mezőgazdasága romokban hever pedig Európában az egy főre jutó termőföld tudod melyik országban a legtöbb? igen, nálunk. DE import cukrot veszel a Tescoban mert a német érdekek és az EU gazdasága ezt kívánják.
A kínai ipart azok a cégek erősítették fel ,akik most harcolnak ellene mert nem csak bérgyártóként/ a nagy fejlődő nyugat csicskájaként vannak már jelen a világon, hanem egyenrangú félként próbálnak részt venni mint piaci szereplők. jah naiv elképzelés volt mert túlnőttek a nekik szánt szerepen, csak ez nem véletlen, mert az emberek millióinak igénye van arra amit nyújtani tudtak, főleg az ilyen országokban mint mi.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#24) hombre[EU]


hombre[EU]
(senior tag)

Lassan a Trump adminisztráció elkezdhetne foglalkozni a 40 millió szegénységben (~20millió extreme poverty) élō amerikaival is, persze csak miután tönkretettek egy konkurens telekommunikációs céget és megmutatták a "nyomorult sárgáknak" kiafaszagyerek... Bagoly mondja verébnek...

[ Szerkesztve ]

build bridges not walls

(#25) Duck663 válasza h1mpi (#4) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Ez még nem elég akciós! :)

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#26) nonsen5e válasza redgreg (#22) üzenetére


nonsen5e
(addikt)

Örülök, hogy van aki megengedheti magának, hogy szimpátia és egyéb nemesebb elvek mentén vegyen telefont, de amíg kétszeres áron kapnék fele teljesítményt, addig nem tud meghatni a hanyatló nyugati ipar ellehetetlenítése (mondjuk az ellehetetlenítést először most vettem észre annak személyében amit a trampli csinál).

Ha lenne mint opció a 200 forintos hazai szárazkenyér és az 50 forintos kínai 3 fogásos ebéd, akkor igazán nem lenne nehéz döntenem, hogy melyiket válasszam.

[ Szerkesztve ]

「今が最高」

(#27) floatr válasza redgreg (#22) üzenetére


floatr
(veterán)

Csak szólok, hogy jó ideje a huawei K+F programjában van a bevétel arányaiban mérve a legtöbb pénz a világon, ötödikek teljes ráfordítás tekintetében. Elképesztő mértékben fejlesztenek, csak kutatásban 80000 embert -- a teljes állomány felét -- foglalkoztatnak. Ebből a lopás mizériából fel kéne eszmélni lassan, mert nem az USA meg az EU tolja az ipart... sajnos.
Övék a legtöbb 5G szabadalom, ezt hogyan kerüli meg bárki?

(#28) sb válasza b. (#19) üzenetére


sb
(veterán)

Valahol van egy határ - mondom ezt attól függetlenül, hogy itt eldöntsem mi a helyzet a Huawei-el. Valóban kellett-e szankcionálni őket, valóban szoros-e az összefonódás a kínai állammal, stb...
De az biztos, hogy Kína diktatórikus és látunk elég rossz példát állami "túlkapásokra", kémkedésre, stb..., simán benne van/lehet tehát.

Szóval a lényeg, hogy ha felmerül ill. van a háttérben valami akkor szvsz helyes vmi szankció vagy erkölcsi korrekció és inkább fordítva gond: egyéni érdek miatt ezt az egészet leszarni. Nem kicsit fura, ahogy leírod, hogy téged csak ez érdekel.

Ismétlem: ha van indok.
De ezt meg nem tudjuk. Ha Észak-Korea gyártaná afrikai gyerekmunkás alapanyagból akkor már kibírnánk, hogy nem kapunk olcsó+jó telefont? Vagy az is oké? Goto 1 pont. Feltehetően azért van valami a háttérben, fura lenne ha épp a Huawei-nél lenne max korrekt a kínai állam, nem?

A gond az amit arn is ír: az okok súlya eltörpül a morális döntésnél és ami gond az egyik pillanatban annak a többszöröse felett hunynak szemet máskor. Csak mert ott épp senkit nem zavar.

ps: Samsungjaim voltak 8-9 éven át, az sw mindig beszart és egy használhatatlan tégla lett belőle relatíve gyorsan. Ha fizetnének se vennék többet a köv cserénél, Huawei-t vettem volna én is, ahogy a családban már van két P9 és egy 6 évvel ezelőtti, 30k-s Huawei, ami még most is telefon. Akkoriban a nevét sem ismerték még, én már akkor mondtam, hogy k* jó a minőségük. És ami nehezebb szokott lenni: sw-ben is, nem csak hw-ben.
Szóval én is ebből a perspektívából írom a fentit.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#29) b. válasza sb (#28) üzenetére


b.
(nagyúr)

Nem furcsa hogy leírom ezt, mert Nincs bizonyított indok, csak egy olyan kormány állítása aki ellen több tiltott állami támogatási per zajlik, mint nálunk az EU ban összesen.
Az hogy szankcionálják őket nem gond, legyen ha bizonyítékok is vannak, van egy mérték amit meg kell tartani. AZ ami most zajlik nem ez és nem erről szól. AZ a furcsa, hogy vannak emberek akik ennek örülnek és tapsikolnak.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#30) nonsen5e válasza sb (#28) üzenetére


nonsen5e
(addikt)

Az Apple is ugyanazokkal a kínai gyerekekkel dolgoztat éhbérért, mégis drága.

「今が最高」

(#31) sb válasza b. (#29) üzenetére


sb
(veterán)

Olvasd el még egyszer. Nem örülök neki, de térjünk vissza a példához.
Mondjuk Észak-Korea gyárt vmi hasonlóan jót "független céggel". Az oké? Bizonyíték? Ott sincs sok mindenre, csak 1-2 homályos műhold felvétel...

Szankciók meg pl. ott is vannak jelenleg is. Szerinted inkább helyes vagy inkább helytelen akkor?
Az a gond, hogy nincs egy olyan egybites flag amiről te beszélsz. Amiből látszik, hogy Kína=Huawei és Kína=rossz, tehát Huawei=rossz. Ezt a képletet soha nem fogod tudni levezetni ilyen egyértelmű bináris bizonyítékkal.

Így viszonylag nehéz megmondani azt ami amúgy elsőre baromságnak tűnik, hogy mondjuk 10 év múlva ők fogják lehallgatni és irányítani a világ nagy részét 5G-n. És ráadásul ezt Trump mondja akinél kevés nagyobb idióta létezik.
Mégis simán benne lehet akár ez is a pakliban akár.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#32) sb válasza nonsen5e (#30) üzenetére


sb
(veterán)

És? Én mondtam mást?

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#33) floatr válasza nonsen5e (#30) üzenetére


floatr
(veterán)

A Huaweit ne keverd a Foxconn gyártósorral

(#34) nonsen5e válasza sb (#32) üzenetére


nonsen5e
(addikt)

Nem, ez csak független ténymegállapítás volt. :B

「今が最高」

(#35) b. válasza sb (#31) üzenetére


b.
(nagyúr)

Helyettük Amerika fogja.DE őket nincs aki szankcionálja...
megértettem elsőre is mit írtál, nem is rád írtam, hogy örülsz. De amit írtál egy feltételezésen alapul, egy bizonyítatlan vádon,és úgy kérsz elméletileg számon, az egyéni érdek alapján, hogy mi van ha igaz amit állítanak. Szerinted ha csak egyéni érdek táplálná a mondandómat akkor érdekelne ezen cég sorsa? Foglalkoznék az erkölcsi részével, hogy ez jogos vagy jogtalan?Hogy mi lesz a mobilpiac sorsával 2-5 év múlva?
Én meg azt mondom hogy a Huawei nem ártatlan,de nem jobban bűnös, mint akármelyik másik telekommunikációs cég vagy alfa ország és a kémkedés ürügyén nem jobban sáros Kína mint az USA vagy az oroszok. Szerintem, DE mivel erre nincs egy mérce se nyílt felmérés, mindenki az egyéni beállítottsága alapján dönti el ez mennyire jogos, de meggyőzni felesleges a másikat feltételezésekre alapozva. Ez ami most történik a Huaweivel ez pontosan egy egybites flag,csak nem a bizonyítási oldalon, hanem a végrehajtásin.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#36) Hieronymus válasza nakos1212 (#18) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"az ő esetükben olyan a diktatúra hogy 10%-os GDP növekedést nyomnak, nálunk meg olyan hogy a lakosság harmada a szegénységi küszöb alatt él..."

Az ő esetükben a GDP növekedés az önkizsákmányolásból származik. Olcsó munkaerővel kapitalizálnak. A munkaerő tartalékot a vidék jelenti, ahol a magyar szegénység még csábító jövőnek tűnik.
Nyilván imperializmus is kapcsolódik hozzá, csak "modernebb" kidolgozásban.
De egyetlen ország sem tudja elkerülni a növekedés kifulladását.
Néhány évtizede még Japán volt a főellenség. Amerikában japán hitelből vásárolt, japán autókkal jártak az emberek. A Japánban gyártott szórakoztató elektronikai eszközükkel volt tele a lakás. (Nyilván nem volt ennyire vegytiszta a helyzet.) Akkor Japán ellen tolták rendeleteket. Mára hol van Japán? Átvette a helyét délkórea és most Kína.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#37) Carlos Padre válasza b. (#19) üzenetére


Carlos Padre
(veterán)

"Amikor a telefont vettem évek óta nem láttam bele hogy az egy kínai márka és a kínai állam támogatása, hanem azt láttam, hogy veszek egy telefont 100 K ért aminél gyengébb /rosszabb tudású és /vagy minőségűt kapok a Samsungtól 150 K ért az Appleba most bele sem megyek vagy mondhatnék most más sláger márkát is.."

Pont ez volt a lényeg, hogy csak ennyit lássanak, és a többivel ne foglalkozzanak a fogyasztók.

(#38) nonsen5e válasza Carlos Padre (#37) üzenetére


nonsen5e
(addikt)

Az átlag fogyasztót nem is érdekli a mögöttes rész, csak az, hogy X terméke Y-nal jobb Z-vel kevesebb áron.
Te mennyivel lennél hajlandó többet költeni ugyanazon termékre az elveid miatt?

「今が最高」

(#39) #04430080 válasza nonsen5e (#38) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

Milyen ugyanazon termékre gondolsz?

(#40) Tetsuo válasza Fred23 (#10) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

A módszerrel van baj. Ez a jenki tempó mocskosabb, mint bármely kínai gazdasági lépés.
Ugyanezt teszik Iránnal, az oroszokkal stb. Amelyik ország nem tetszik nekik, mert akár csak önálló érdeket próbálna érvényesíteni, kicsinálhatják az iparát. Persze nincs min csodálkozni, más területeken is hasonlóan vagy még aljasabban járnak el. A rágalmazókampánynak pedig zászlóvivője a "független" média.
Erkölcs és etika mára csak a hazug (politikai-)marketing része lett.

(#41) redgreg válasza Tetsuo (#40) üzenetére


redgreg
(tag)

Az az alapvető különbség, amit nem ártana észrevenni, és ami jelzi a különbséget, a mégoly szánalmas, de saját tudás, vs a mindent másolunk, és leszabadalmaztatjuk a mástól lopott cuccokat világa között, hogy az oroszok erre visszaszankcionálják a világ többi részét, Irán visszapofázik, Kína meg fülét farkát behúzva visszamászik duzzogni. Mert tudja hogy valódi versenyben a Szovjetunióval sem volt egy súlycsoportban. És most sincs.

(#42) Béééla válasza Fred23 (#10) üzenetére


Béééla
(őstag)

Nem is egy állami pénzen felhizlalt cég bukása a legnagyobb tanulság, hanem hogy mennyire rohadtul USA központú majd' minden. Ha ők pislognak egyet, az egy dolog hogy nem teheted be oda a lábad, de gyakorlatilag minden fontosabb szabványtól elköszönhetsz! Se "a szabad mobilos oprendszer", se arm mag licensz (x86-ot még számra se vettem), se A Memóriakártya Szabvány?
Kezdem érezni, mit kaptunk tőlük a cocom listával anno. Rohadtul ideje lenne Ojrópának (is) függetlenedni. Hogy röhögtünk(tek), amikor a maci elkezdte a függetlenedést és bejelentette a Bajkál procit-számítógépet. Ment a viccelődés a gyárkapun nem kiférő mikrocsipről, de a fenébe is, nekik van igazuk!

Bélabá

(#43) b. válasza redgreg (#41) üzenetére


b.
(nagyúr)

látod itt a gond, hogy mindhárom országra a jellemző viselkedést a vissza szóval kezdted.
Az úgy kezdődött, hogy visszaütött.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#44) Jacek válasza b. (#29) üzenetére


Jacek
(őstag)

Pont annyi bizonyíték van kémkedésre mint Irak ellen hogy vegyi fegyvereket halmoz fel..... azóta is várjuk a bizonyítékokat ...

(#45) Fred23 válasza Béééla (#42) üzenetére


Fred23
(veterán)

Igen, emlékszem erre is. Azt a videót viszont már nem találom, amit linkelt valaki arról, hogy mekkora szarban vagyunk itt az EU-ban amiatt, hogy szinte semmi fontos IT technológiából nincs saját. Úgy emlékszem, egy magyar programozó tette fel a YouTube-ra, de az is lehet, hogy német. Tényleg iszonyatosan gáz, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk az usákoknak (is)! Akkor is, ha a szövetségeseink. Putin tényleg okosabbnak bizonyult az EU-s vezetőknél ebben a tekintetben.

Még jó, hogy kulturálisan nagyon közel állunk az usákokhoz valóban, és tényleg nem hinném, hogy a közeljövőben komoly kenyértörésre kerülne sor köztük és az EU között! Nagyon más az, amikor a probléma gyökere tisztán gazdasági természetű két ország között, mint amikor erős kulturális feszültség is jelen van. Simán az, hogy szimpatizálunk a másik életmódjával, szokásaival, már magában kezelhetővé tesz talán minden jövendő problémát, feszültséget. Kína esetében ez nagyon nincs így. Egy amcsit vagy egy európait simán kiráz a hideg a társadalmi kreditrendszertől, de még akár az ottani individualizmus csökkent fokától is. Szóval nem hiszem, hogy mi az amcsik valódi, komoly célpontjai lehetnénk, mert túlságosan hasonlítunk, ráadásul van a világban sok úgymond közös nemszeretem tényező. Ha ki is b@szna velünk valamikor az USA, az csak drágább ezt meg azt jelentene, nem bombákat. Ettől függetlenül szerintem is saját lábra kéne állni itt az EU-ban inkább előbb, mint utóbb. Kezdve mondjuk egy Európai Egyesült Államokkal.

(#46) Sinesol válasza nonsen5e (#38) üzenetére


Sinesol
(addikt)

Éppenséggel nem drágább a Samu sem, minimál különbségek vannak, de amugy ott a OnePlus, Xiaomi, Oppo, azok is elég jó árban vannak, van még Sony, HTC, Lg és Google Pixel is, van miből választani Huawei nélkül is.

[ Szerkesztve ]

(#47) Amazonas válasza Fred23 (#45) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

"Ettől függetlenül szerintem is saját lábra kéne állni itt az EU-ban inkább előbb, mint utóbb. Kezdve mondjuk egy Európai Egyesült Államokkal."

Ez nagyon igaz, csak szerintem nem sok esély van rá, továbbá, pont ez az, amit az USA és Oroszország is szeretne elkerülni. Nem hiszem, hogy nekik érdekük lenne egy túl erős Európa, mint egy újabb "nagyhatalmi" szereplő. Fontos, hogy viszonylag erős gazdaság és felvevőpiac legyen a termékeik számára, viszont ne nagyon "pattogjon". Az EU az energiahordozóktól (leginkább a gáz) való függése miatt pedig kiszolgáltatott helyzetben is van mindkét irányban, amit ők is nagyon jól tudnak. Kettejük közül az utóbbi talán annyival "gerincesebb", hogy nyíltabban vállalja a nemtetszését néhány dolog kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#48) nonsen5e válasza Sinesol (#46) üzenetére


nonsen5e
(addikt)

Xiaomi abszolút, majd meglátjuk mit csinál konkurencia nélkül - esetleg a narancshajú letámadja őket is just for fun, Samsung so-so.
LG felhozatal elég gyenge, főleg 100k alatt siralmas, Sony, HTC a legrosszabb ár-érték arányú telefonok között vannak, OnePlus meg Pixel nem nagyon van a felső kategória alatt, Oppo-t jó lenne ha lehetne kapni normálisan itthon is.

「今が最高」

(#49) gargoyl79 válasza Fred23 (#14) üzenetére


gargoyl79
(csendes tag)

Miért az hogy trampli meg mondja kinek mit szabad a világon venni vagy licenselnie az nekem már elég Diktatúra. A probléma meg ott kezdődik ezzel a "kereskedelmi" háborúval hogy elöbb vagy utóbb még usákokhoz is begyűrűzik .Egyszóval globális szopás lesz belőle.
Egyébként érdekes ,amíg occó kici kínai munkások gyártották nekik (meg még most is) addig nem volt baj ,most persze hogy a cég globális tényezővé vált már kellemetlen a "szabad piac" gondolata.
Azt meg ne mondja senki hogy mert "ők" lopták a technológiát.Miért usákok honnan szipkázzák a tudósokat és mérnököket? Egy nagy agyfasz az egész.

(#50) Zola007 válasza nonsen5e (#48) üzenetére


Zola007
(veterán)

Xiaomin tudna a szalmahajú fogást találni?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.