- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raspberry PI3 elég lehet ennek a futattásához?
-
Honkydoo
őstag
-
IppY
tag
Szintén egy láma kérdés:
Nekem egy sima otthoni gépre, ráadásul Vistára kéne a szerver. Lehetséges?
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
kb 1 hónapja használom már az owncloudot, ment minden, de most kipróbáltam az encryption modult, ami úgy néz ki, hogy sikeresen teszi a dolgát, de egy problémába belefutottam.
Ha most távoltól (webdav, android kliens) megnyitok egy file-t pl egy egyszerű szöveg fileban írok valamit akkor menteni már nem tudom a módosításaimat, hiába kapcsolom ki az encryption modult.
Miképpen lehetne ezt elkerülni??
Vagy töröljem a felhasználót és újra létre hozva vissza tolhatom az adatokat??Előre is köszi!
-
Honkydoo
őstag
Üdv,
1. Én egy "mezei" webdav klienst használtam a mobilon, mivel windows phone 8-ra nincs kliens. Ott nem töltötte le a mappákat, de én tudtam feltölteni/böngészni. Valszeg a gyári mobilos kliens is hasonló lehet, szerintem.
2. Gondolom lehet valahol állítani, hogy milyen gyakran nézze a felhőt vagy a megosztott mappákat. Én már nem owncloudot használok hanem seafilet. Nekem az tetszetősebb.
-
vjozsef
senior tag
Sziasztok!
Most raktam fel owncloudot a cubieboardra, lenne par kerdesem amivel Ti talan talalkoztatok:
1. 32GB-ot teszek fel a felhobe, akkor ahogy megnezem mobilon a fileokat, mindig letolti es statikusan ott marad telefonon? Mert ennyi helyem nincs, szal ekkor mi lesz?
2. ha felrakok fileokat a felhobe, a windowsos kliens nem azonnal kezdi szinkronizalni, ez mitol fugg?
-
Honkydoo
őstag
válasz
Ranagol_5 #73 üzenetére
Hmm, akkor lehet routertől vagy router beállításoktól is függ a dolog.
Nálam folyamatosan szinkronizált, eddig, nem is akart megállni.. Azzal hogy ezt beállítottam, már a routert nem terhelte, csak a rákötött switchet. Igaz ez a szűnni nem akaró szinkronizációt ez nem oldotta meg.
De arra is találtam megoldást:
apps/files_encryption/lib/util.php ezt a fájlt ki kell cserélni erre.
Így már csak akkor szinkronizál, ha tényleg változott valami. -
Honkydoo
őstag
Frissítettem a leírás végét. Hátha valakit érdekel..
-
Warez94
csendes tag
Gondoltam szólok hogy a no-ips- link nem működik !
De itt a link:
https://www.noip.com/client/linux/noip-duc-linux.tar.gz
-
Honkydoo
őstag
Én sem tudom. Javaslom kérdezz rá a windows server 2008-as topicban.
-
Thusor
őstag
Végülis az ownCloud régebbi 5.0.14a verzióját sikerült beüzemelnem Windows Server 2008 r2 alá. Rendesen frissít a linuxos és windowsos kliensekkel. Már csak abban kérném a segítségeteket, hogy milyen módon lehetne arra rávenni, hogy nagyobb mondjuk 400-500 Mb-os fileokat is feltöltsön mert az nem sikerült az eddigi leírások alapján, hiába módosítottam a php beállításokat, valamint a webes felületről is max csak 8 Mb méretet enged feltölteni. Ezen hogyan lehetne változtatni?
-
Ranagol_5
senior tag
Azt a legutóbb elfelejtettem megkérdezni, hogy azt, hogy hova mentse amit a felhőbe felcsapatok, hol tudom beállítani?
Egyébként nekem a box.com 50gb-ot adott annó.
-
Honkydoo
őstag
Régről mintha rémlene, hogy vannak olyan hosting szolgáltatók, akik az ilyen 1 talán 2 Gb tárhelyes csomagokat ingyen adják. Azt nem tudom hogy php+mysql van e hozzá, de végül is elképzelhető.
Az első keresés ezt hozta ki. Van a owncloud-nak scriptes telepítője is, csak egy .php fájlt kell a serverre másolni, és végig kell menni a lépéseken. Azt nem tudom működni fog e, de egy próbát megér. -
F34R
nagyúr
van valami ingyenes host ahova fel tudnam loni kiprobalas celjabol ?
-
Ranagol_5
senior tag
Ez alapján megoldottam az SSL problémát, viszont most meg nem találja a php file-t amit megnyitna..
Szerk.: Megoldva. Viszont abból amit linkeltem talán megtalálod, hogy hol volt a hiba a leírásodban, ami egyébként teljesen jó és érthető, ezért köszönet érte.
-
Ranagol_5
senior tag
Igen, azt észre is vettem utólag, ezért bocsi, viszont ez sem oldotta meg, ugyan úgy SSL kézfogás sikertelen. Ráadásul ha azzal a paranccsal csinálom, meg van a két file, de nem írja ki úgy a generálást, mint előtte, mármint az email bekérés után egyből vissza is dob prompt-ba, nem írja ki a kulcsot így:
-----BEGIN CERTIFICATE-----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-----END CERTIFICATE-----A nyilván hibás parancsnál meg kiírta.
-
Ranagol_5
senior tag
Nálam sem megy, viszont nálam az ssl mappában csak egy apache.k nevü állomány van a ssl kulcs generálása után.
szer.: viszont amiket bekérek ugye a ssl-hez apache.crt és apache.key nincs ott.
Egyébként nálam a hiba a kliensben van. "SSL kézfogás sikertelen".
-
-
-
dabadab
titán
A ddclient is tamogatja a no-ip-t es azt csomagbol lehet telepiteni, nem kell forditani.
-
Thusor
őstag
Újra megcsináltam amit írtal. Lefutott újra. Errorban pedig ezt adta:
[Fri Jan 10 11:11:01 2014] [notice] Apache/2.2.22 (Ubuntu) PHP/5.3.10-1ubuntu3.9 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.22 OpenSSL/1.0.1 configured -- resuming normal o perations
[Fri Jan 10 12:40:08 2014] [notice] caught SIGTERM, shutting down
PHP Deprecated: Comments starting with '#' are deprecated in /etc/php5/apache2/ conf.d/ming.ini on line 1 in Unknown on line 0
[Fri Jan 10 12:40:09 2014] [notice] Apache/2.2.22 (Ubuntu) PHP/5.3.10-1ubuntu3.9 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.22 OpenSSL/1.0.1 configured -- resuming normal o perations
[Fri Jan 10 12:40:33 2014] [error] [client 192.188.243.180] Invalid method in re quest \x16\x03\x03
[Fri Jan 10 12:40:33 2014] [error] [client 192.188.243.180] Invalid method in re quest \x16\x03\x03
[Fri Jan 10 12:40:33 2014] [error] [client 192.188.243.180] Invalid method in re quest \x16\x03\x01
[Fri Jan 10 12:40:33 2014] [error] [client 192.188.243.180] Invalid method in re quest \x16\x03\x01
[Fri Jan 10 12:40:33 2014] [error] [client 192.188.243.180] Invalid method in re quest \x16\x03
[Fri Jan 10 12:40:33 2014] [error] [client 192.188.243.180] Invalid method in re quest \x16\x03 -
-
Thusor
őstag
Hibaüzenetet tekintve ugye beírom, hogy https://valami.no-ip.com/ownclod/ és azt írja ki a böngésző, hogy a keresett oldal nem található. Csak a http verzió működik a 80-as porton.
ports.conf-ban ez van nekem:# If you just change the port or add more ports here, you will likely also
# have to change the VirtualHost statement in
# /etc/apache2/sites-enabled/000-default
# This is also true if you have upgraded from before 2.2.9-3 (i.e. from
# Debian etch). See /usr/share/doc/apache2.2-common/NEWS.Debian.gz and
# README.Debian.gz
NameVirtualHost *:80
Listen 80
<IfModule mod_ssl.c>
# If you add NameVirtualHost *:443 here, you will also have to change
# the VirtualHost statement in /etc/apache2/sites-available/default-ssl
# to <VirtualHost *:443>
# Server Name Indication for SSL named virtual hosts is currently not
# supported by MSIE on Windows XP.
Listen 443
</IfModule>error.log-ban pedig elég sok hibát ír. Mit kellene keresnem?
[Thu Jan 09 19:19:19 2014] [error] [client 192.168.1.1] Invalid method in reque request \x16\x03
-
Thusor
őstag
-
Honkydoo
őstag
Amikor legenerálod a tanúsítványt a teljes parancs így néz ki:
sudo openssl req -x509 -nodes -days 365 -newkey rsa:2048 -keyout /etc/apache2/ssl/apache.key -out /etc/apache2/ssl/apache.crtLehet a végét nem írtad be.
Sajnos a logout nem tördeli a parancsokat, és ezért nem látszik a vége...
-
Honkydoo
őstag
A sudo nano /etc/apache2/sites-available/default-ssl fájlban a <VirtualHost _default_:443> alá kell a ServerName [DNS cím]:443
Igen a dns cím a noip-s cím legyen.
Meg ami fontos, hogy a tanúsítványok útvonala az apache configban, és ahol tényleg vannak, egyezzen meg.
Esetleg még annyit érdemes beállítani az apache-ben hogy a 443-as portot is figyelje.
A /etc/apache2/ports.conf-ba szúrd bele, ha még nincs benne, hogy Listen 443 -
Thusor
őstag
Köszi, sikerült áthelyeznem a HDD-re mindent. Most egy olyan hibába ütköztem, hogy nem tudom az SSL-t beállítani a owncloud-hoz. Odáig ok, hogy bekapcsoltam az ssl funkciót az apache2-n, illetve a kulcsot is generáltam a mappába. Módosítottam az apache2 config filet ahogy leírtad...habár azt nem tudom, hogy hol volt a "ServerName [DNS cím]:443" sor, így azt hozzáadtam. DNS cím gondolom az amit a no-ip.org oldalon csináltam. A többi sort megtaláltam a fileban így csak átírtam az elérhetőségi helyeket. De sajnos nem működik, a no-ip.org:443-hoz nem tud csatlakozni, pedig a routerben is beállítottam mindent. Az owncloud is azt írja a beállításaiban, hogy "You are accessing ownCloud via HTTP. We strongly suggest you configure your server to require using HTTPS instead." és "Az Ön webkiszolgálója nincs megfelelően beállítva az állományok szinkronizálásához, mert a WebDAV-elérés úgy tűnik, nem működik. Kérjük tüzetesen tanulmányozza át a telepítési útmutatót."
Mit szúrhattam el?
-
Warez94
csendes tag
Nekem ez jutott eszembe mikor olvastam a problémád: ifconfigal megnézed mi az ip címed és azt írod be localhost helyére, ha ez nem jön be akkor valamit elírtál szerintem mert annak mennie kell.
Ui: Ha jól tudom hogy ne localhost legyen a my.cnf fájlba át kell írni azt hiszem a bind-address nevezetű sort is az ip címedre.
Remélem tudtam segíteni. -
Thusor
őstag
Köszönöm a válaszodat. Nem jutottam előrébb. Megpróbálkoztam most egy Ubuntu Server 12.04.3-ból is. Feltettem a php5-t, apache2-t és a mysql-t de most meg ott akadtam el, hogy nem tudok adminisztrátort létrehozni az első bejelentkezéskor az owncloudban mert nem tud csatlakozni a mysgl-hez. Ugye nekem nincs grafikus felületem a Serverhez, csak ssh-n keresztül érem el parancssorban. Ilyenkor Adatbázis szerver helyére mit kell beírni a localhost helyett hogy megfelelően tudjon kapcsolódni távoli gépről kezelve?
-
Thusor
őstag
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mi lehet a hiba az ownCloud telepítésénél mert amikor szeretném a http://localhost/owncloud oldalon beállítani a felhasználónevet és a MySQL adatbázis adatait utána ez a hibát adja:
An exception occurred while executing 'INSERT INTO `oc_contacts_addressbooks` (`userid`,`displayname`,`uri`,`description`,`ctag`) VALUES(?,?,?,?,?)': SQLSTATE[HY000]: General error: 1366 Incorrect string value: '\xE3\xA9vjeg...' for column 'uri' at row 1
Mi lehet a probléma?
Windows Server 2008 R2 operációs rendszeren fut. Telepítve az IIS7, PHP 5.3 és a MySQL 5.6.
-
ZoliBen
tag
Köszi az írást! Korábban kipróbáltam már az owncloudot, viszont belefutottam egy olyan bugba, hogyha letöltök egy nagyobb fájlt, és mikor az végzett, berakok egy másikat a letöltésbe, akkor az nagyon lassan vánszorgott csak lefelé, valamint ilyenkor maga az owncloudom is elérhetetlenné vált pár órára. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
proci985
MODERÁTOR
koszi! lesz picit tobb idom es gondolkodok egy otthoni private cloud osszerakasan, ez kiindulopontnak nem rossz.
hcl: cloudban van marketing, viszont grid computinghez kepest sokkal nagyobb hangsuly kerul az uzemeltetesre es a penzugyi reszre. meglevo technologiakra epul, viszont picit mas a fokusz.
-
-
F34R
nagyúr
Mennyivel ? telefonrol tabletrol elerheto akar online is streamelheto zene, video raadasul mar azert megeri mert nem US-ben van. Akar lehet tobb tera tarhelyed is nem kell foglalkoznod a marketing bullshittel. Tehat ez nem a szokvanyos cloud mint amit megszoktak az emberek. Sokkal inkabb arrol szol hogy tudod osszelegozni az egeszet es hasznalni kenyelmesen.
-
Honkydoo
őstag
Örülök, hogy tetszett az írásom!
-
buherton
őstag
Ezt a cikket nagyon köszönöm. Nagyon régóta filóztam már ezen, hogy egy rsync-el hogyan smint lehetne csinálni, de nem igazán volt rá időm, meg ez sokkal, de sokkal egyszerűbb is.
-
greenity
senior tag
Köszönjük
-
-
Honkydoo
őstag
hcl:
Köszönöm!
Én is gondoltam arra, hogy a routerrel kellene megoldani a dns-t, de az én routeremben nincs noip-s opció. Többek között ezért lett a gépen beállítva.Syl:
Mindegy mire telepíted..mf:
Nem láma kérdés. Igazából talán azért jobb az ftp-nél, mert kényelmes. Ha behúzol egy fájlt abba a mappába, amit figyel a kliens, akkor egyből szinkronizál. Nem kell beállítani semmit. Ha módosítasz valamit az egyik dokumentumodban, akkor is szinkronizál. Meg bizonyos fájlokat (képek, zenék, talán dokumentumok) meg tudsz nézni a webes felületén.
Én ezért szeretem. -
Én sem, de ez már a marketing kérdése
Így lehet valami eddig is létezőt újra eladni
Netbook szerű dolgok is voltak már 2000-ben, csak drágán, és kevésbé erősek. A tabletek őse meg a Pocket PC/Palm volt...Amúgy a felhő igazából annyiban több, hogy az adataid könnyebben elérhetőek, és ha mozogsz a világban, mindig a hozzád legközelebbi szerveren vannak. De ez csak egy szempont.
-
-
.mf
veterán
Bocs a feltehetően láma kérdésért, de mennyiben nyújt többet a hagyományos ftp-nél?
-
-
Kicsit talán rövidke. Ellenben korrekt
Mondjuk nekem jobban bejött az, hogy a dinamikus DNS-t a router kezelje. -
F34R
nagyúr
Az ilyen szempontbol mindegy, nem kriterium a Server verzio.
-
Syl
nagyúr
Desktop vagy Server Ubuntut használsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Az ownCloud nyílt forrású felhő szolgáltatás, mely PHP+ajax alapokon nyugszik, vagyis platformfüggetlen. (UPDATE)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest