Hirdetés

2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) osztraksajt


osztraksajt
őstag

....és fizetnie kellene a Magyarországon kiagyalt és világon egyedülállóan magas mértékű tranzakciós illetéket is, amit természetesen a bankok NEM terheltek át az ügyfelekre. Majd ha hülyék lesznek.

(#2) Zeki


Zeki
nagyúr

Kell már kapnia egy kis bankadót.

[ Szerkesztve ]

(#3) pilóta


pilóta
nagyúr

üzleti megbízhatósági (prudenciális) és fogyasztóvédelmi felügyeletét a litván és nem a hazai nemzeti bank láthatja el – hívták fel a figyelmet.

Akkor most az MNB reklámozza a Revolutot? ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#4) Sanya válasza pilóta (#3) üzenetére


Sanya
nagyúr

Persze. Te mennyit mersz egyszerre a revolut számládon tartani?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#5) section9


section9
senior tag

MNB 🤡🤡🤡

(#6) Rage47 válasza Sanya (#4) üzenetére


Rage47
veterán

Én a random fiók blokkolások miatt nem merek sokat tartani. Olvasni rémtörténeteket, hogy hetekig nem férnek hozzá a pénzükhöz. Csak emiatt van bennem kétség. Amúgy minden másban jobb a Revolut.

(#7) Major Lion válasza Sanya (#4) üzenetére


Major Lion
senior tag

7 szamjegyu van rajta plusz a reszvenyek.

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#8) nakos1212


nakos1212
senior tag

Majd ha akármelyik magyrországi bank csinál egy olyan fejlett mobilalkalmazást, amiben könnyen, illeték és költség nélkül lehet pénzt küldeni, költséget elosztani, pénzemet széfekbe rendezni, akkor még azon is elgondolkodom hogy váltok, az meg hogy Magyarország helyett egy EU-s országban van a pénzem biztosítva, még meg is nyugtat.

(#9) n00n válasza Sanya (#4) üzenetére


n00n
őstag

Nekem elég sok, de nem is lennék bajban, ha pár hétig (inkább napig szerintem) nem férnék hozzá.

(#10) Boond


Boond
őstag

Elég lenne magyar nyelvű ügyfélszolgálat, a panaszok kb 90-95%-át biztosan kezelné. Mert tudtommal leginkább ezzel van gondja az MNB-nek. a fogyasztóvédelmi szempontokkal. (jogilag ugyanis ugyan úgy nyújthat pénzügyi szolgáltatásokat, mint más, max a hazai bankok próbálnak nyomást kifejteni, ahogy pl Portugáliában is hallani ilyesmiről - tehát féltik a pozíciójukat).

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#11) Tapsi válasza Sanya (#4) üzenetére


Tapsi
addikt

Én már szinte mindent átvittem a Wise-ra (2 céges, 1 magán számla). Szerintem a privát számlámat átteszem a Revolutra, hiszen már EU-s bank, a betétemet pedig a litván oba garantálja. Ezzel mi a probléma szerinted? Miért rosszabb egy másik ország betétbiztosítási rendszere, mint a hazai?

(#12) Major Lion válasza nakos1212 (#8) üzenetére


Major Lion
senior tag

Ket bankszamlamat is bezartam nem olyan regen, egyszeruen hitvanyak az appok, es meg csak nem is az extra dolgokat hianyolom, hanem olyan egyszeru dolgokat hogy egy tranzakcio ne ugy legyen listazva hogy tranzakcio azonosito meg egyeb ertelmezhetetlen adat, hanem a bolt neve es a tranzakcio ideje, mert igen nemelyik banknak meg az ido sem megy.

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#13) Boond válasza Tapsi (#11) üzenetére


Boond
őstag

Ez egyébként érdekes kérdés, mert ha pl Ausztriában, Szlovákiában nyitsz egy bankszámlát, azt sem fogja hazai betét biztosítás védeni. Hova tovább, ott is osztrák, szlovák stb nyelven tudsz reklamálni.

A különbség talán annyi, hogy betudsz menni egy bankfiókba, esetleg feltudod őket hívni. (mondjuk a revolutnak is van telefonszáma, csak az nem lenen olcsó mulatság, de ez ugyan úgy áll a másik két példára...)

Így az aggályokat a magyar nyelvű ügyfélszolgálat oldaná meg igazán - ha bankot nem is alapítanának, ez simán lehetne egy kompromisszumos megoldás.

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#14) pete_21 válasza Boond (#10) üzenetére


pete_21
addikt

Szerintem az MNB-nek a legnagyobb gondja azzal van, hogy a Revolutra nem tudnak csomo adot kiszabni, mint ahogy mas bankkal teszik. Probaljak megijeszteni az embereket, es inkabb visszafele terelni oket, hogy ne Revolutot hasznaljanak.

(#15) Peat;) válasza pete_21 (#14) üzenetére


Peat;)
veterán

Ennyi, bankadó, tran illeték, sima nyereség adó, itteni munkaerő és annak adó és tb vonzata. Valahol érthető van ahol nem az MNB állásponta. A bankadó és tran illeték bevezetésénél pontosan ezekkel a hatásokkal számolni kell(ett volna) ott nem meglepő ha el akarja kerülni egy szereplő ha erre van mód. Ugyanakkor jogos hogy ha valaki szolgáltatás nyújt az a szolgáltatás helyének megfelelő adókat fizesse meg mint minden más helyi versenytárs.

A linkedinen vannak állások revolut hungarian branch megnevezéssel egyébként, én abban a hitben voltam hogy itthon is nyílik fiók de akkor csak a munka tárgyát jelölték így nem a helyszínét.

[ Szerkesztve ]

(#16) .mf


.mf
veterán

"A Nemzeti Bank szerint a Revolut Banknak hazai leánybankká kellene válnia."

Mondjuk a Gránit Banknál? ;] Így is van elég Koloncz a nyakunkon...

Sanya: hétszámjegyű még most is van rajta.
Mert a "rendes" bankok jobbak? Tavalyelőtt félretájékoztattak, nem közöltek egy "apró" részletet, amin buktam "szerencsére csak" 70k-t. Hiába tettem panaszt, tagadtak mindent, nem tudják, hogy mi hogy hangzott el (ha az ügyintéző nem mondja, bele se vágtam volna), nem fogadják el a panaszt. Másiknál rábeszéltek unit-linked biztosításra, rákérdeztem pár dologra, amiről hiányosan tájékoztattak, elég fontos részleteket hallgattak el, benne ragadtam sok évre magas költséggel, befektetés létére pénzt inkább nekik hoz, nekem alig, panasszal semmire se megyek, mert miért nem olvastam el a 20 oldalas ÁSZF apróbetűs részét. És még van pár sztorim, gondolom sok más embernek is.

Idehaza a bankok a lehúzásra mennek, nem a szolgáltatás minőségére. Fizetős számlavezetés, utalás, csoportos beszedés. Dolgoztam több országban, volt közülük párban bankszámlám is - ezek mind ingyenesek, és még más szolgáltatások is. Az appjaik is jobbak, nem úgy, mint a hazaiak. Itt még a netbank is egy gyerekcipőben járó vicc a legtöbb helyen.

Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#17) Boond válasza pete_21 (#14) üzenetére


Boond
őstag

Több közleményben fogyasztó védelmi okokra hivatkoztak. Hivatalosan ez gond.

"Ennyi, bankadó, tran illeték, sima nyereség adó, itteni munkaerő és annak adó és tb vonzata."
Egyébként a magyar nyelvű ügyfélszolgálatot sem kötelező Mo-n üzemeltetni. De van magyarországi központ is, így ez nem lenne akadály.

" A bankadó és tran illeték bevezetésénél pontosan ezekkel a hatásokkal számolni kell(ett volna) ott nem meglepő ha el akarja kerülni egy szereplő ha erre van mód."
Amúgy a Transferwise, az pl nincs cseszegetve. 2 oka is van:

1. Van magyar ügyfélszolgálat
2. Ők nem bank, csak egy pénzforgalmi intézet.

- Tehát a hazai bankrendszernek, kisebb kockázatot jelentenek. Egyébként érdekes dolog, hogy míg a wiset, kb 2011 körül alapították, addig a revolutot, csak 2015-ben, mégis hatalmas a különbség ügyfélállományban.

Nem véletlenül írtam, hogy ezzel a lépéssel, ezt rövidre tudnák zárni.

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#18) gabor7th


gabor7th
addikt

Ezek is voltak tán azok akik amikor volt a Gamestop örület, megtiltották, hogy nyereséggel eladják az ügyfeleik a részvényüket, csak mikor átment minden negatívba mehetett újra a kereskedés.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#19) .mf válasza gabor7th (#18) üzenetére


.mf
veterán

Az a robinhood, és az sem így történt. Ha ennyire nincs fogalmad valamiről, akkor inkább ne hirdesd...

Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#20) section9 válasza gabor7th (#18) üzenetére


section9
senior tag

Megkérdezik a jereváni rádiótól, igaz-e, hogy Jerevánban Moszkvicsokat osztogatnak.Válasz. "A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."

(#21) Vektast válasza gabor7th (#18) üzenetére


Vektast
tag

Az a Robin Hood volt.

A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.

(#22) Boond válasza Peat;) (#15) üzenetére


Boond
őstag

Szerintem sok olyan cég van, ami itt nyújt szolgáltatást, még sem fizet itt adót. Feltételezem a Facebook, a Google, a Paypal stb is ilyenek.

Itt inkább az a gond, hogy a piacot ezek a cégek felforgatják. Ezért a bankoknak is lépniük kell... és emellett próbálják "lenyomni" a konkurenciát. A gond, az, hogy a fiatalabb korosztály, már inkább ezekre nyitott pl. A jobb és egyre megbízhatóbb szolgáltatás esetén pedig más generációkban is találhatnak ügyfeleket... ami a bankoknak veszteségként jelenhet meg, persze nem gondolnám hogy éhen-halnának... max kisebb lesz az a profit...

Egy 2017-es MNB jelentés alapján legalább 1 millió lehetséges ilyen ügyfél van, most min 5-6 százezer ügyfél közé lehet tenni a Revolut felhasználói számát, pár éven belül akár elérheti hazai szinten is az 1 milliót. Ami már nagy bank - hanem a legnagyobb hazai ügyféllel rendelkező bankká teszi céget.

Ebből a szempontból, vmelyest érhető az aggodalom... Másfelől viszont biztos, hogy van más is mögötte pl különböző érdek csoportok (bankok) érdekei. És ez nem hazai jelenség, Portugáliában ugyan úgy ágálnak ez ellen az ottani haza bankintézetek.

Azzal, hogy lenne hazai leánybank, lehet egy csomó előny elveszne, megdrágulna.
Viszont ügyfélszolgálattal, előnyök megmaradnának, és panaszok is kordában tarthatóak, kezelhetőek.

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#23) Chip_Kng válasza .mf (#16) üzenetére


Chip_Kng
csendes tag

"unit-linked biztosításra" -> Na ezzel engem is beszopattak. Buktam rajta jo sokat de inkabb kiugrottam belole. Rohadjanak meg! Az egyik legnagyobb atveres a vilagon es csinalhatjak 'legalisan'.

A Revolut appja tenyleg egy mintanak kellene lennie arra, hogyan nez ki egy normalis banking app. Angolul tudok es a benne elerheto chat-en pikk-pakk segitettek mikor problemam volt.

Nem csoda ha szurja az MNB szemet az ilyen.
Amugy nem tudom mit dumalnak betet fedezetrol mikor ugy seggere vertek az MNB vagyonnak, hogy csak pislog az ember. :C

Chip...

(#24) ASENKI


ASENKI
újonc

Ha fogom a vánkosból a kis pénzemet és elindulok Prágába és ott beteszem egy bankba, az az én problémám. Ha a Revoluton tartom, az is az én problémám.
Mivel állampolgári jogom hülyének lenni, ettől senki ne akarjon megvédeni. :-)

(#25) Ed_007


Ed_007
aktív tag

Na persze addig hangos a "nekem ne mongya meg senki se, micsinájjak", ameddig úgy érzi a sok "okoska", hogy "okosba megoldották" és lenézik a sok hülyét, aki meg nem (jelen esetben akik hazai pénzintézetnél vezetik a számlát), aztán ha valami probléma van, rögvest fordul a szél és "a zállam azé' van, hogy segíccsen azt aggya vissza a pénzemet" lesz a mantra.
Ez volt az Euro, svájci frank, japán jen stb. alapú hiteleknél is - a sok "okos" büszkén vigyorgott, ameddig el nem szabadultak az árfolyamok, utána meg szidták "a zállamot, mer' nem segített" - pedig maguknak köszönhették, ami történt.
Itt is hasonló lehet a helyzet: az állam/MNB nem tud úgy ellenőrizni, mint egy hazai bankban, nem tudja pl. auditálni az informatikai hátteret olyan mélységben, mint egy hazai banknál, de ha probléma van, azért úgy segítsen, mintha hazai pénzintézetben lenne az okoska pénze, mert különben a legközelebbi választásnál majd "büntet" az "okoska", hiszen őt cserben hagyták.
:o

(#26) dabadab válasza Ed_007 (#25) üzenetére


dabadab
titán

Azért ez itt jelentősen különbözik az általad felsorolt dolgoktól, ugyanis itt az MNB sem tudott érdemben valós kockázatot mondani (mégis csak egy EU-s tagállam bankjáról van szó, nem piramisjátékról).

DRM is theft

(#27) Tapsi válasza Ed_007 (#25) üzenetére


Tapsi
addikt

A kérdés hozzád is szól: miért rossz az, ha a litván jegybank auditálja Revolutot az MNB helyett? Merthogy itt konkrétan erről van szó.

(#28) dabadab válasza Tapsi (#27) üzenetére


dabadab
titán

Egyébként az MNB egyetlen nagyjából valid kifogása az, hogy a Revolut túl nagy a litván betétbiztosítási alaphoz képest.

DRM is theft

(#29) Sanya válasza Tapsi (#11) üzenetére


Sanya
nagyúr

A bizalmat próbálom felmérni. Egyelőre 3 bízik benne, 2 nem(velem együtt).
Én csak kis összeget tartok a számlámon, nekem volt már, hogy nem fértem hozzá a bankban tárolt pénzemhez hetekig, mert mondjuk a januárban biztonságosnak hirdetett (via MNB) bank februárban becsődölt. Se bankkártya, se kp felvétel. Ha a külföldi bankod kötekedik, hogy jársz utána és taposol a nyakukra, ha pl zárolják a számládat, tévesen a te számládról utalnak, vagy ilyesmi?
Én annyit tartok a revoluton, amennyit nem kár, ha elvesztek. A revolutot csak külföldi netes vásárláskor és külföldön bankkártyás fizetésre használok (már ahol a mastercard működik, pl az amerikai kontinensen idegenekedve figyelik, hogy az meg micsoda? :) )

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#30) Sanya válasza .mf (#16) üzenetére


Sanya
nagyúr

Az OTP engem is le akart párszor húzni, de a panaszok hatására mindig visszaadták a pénzemet. Mondjuk ott is hagytam őket, utána volt tapasztalatom kb 5 bankkal.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#31) Chaser válasza Sanya (#29) üzenetére


Chaser
titán

nekem is ez a gondom vele
külföldre meg mindig pp-vel fizetek, úh. annyira nem hiányzik a revolut

szerk:
Sanya
opt-től anno alig tudtam megszbadulni, minden héten kitaláltak valamit mért nem tudják megszüntetni a számlámat
egy hónapig jártam be htente, utolsónál meguntam, közöltem addig nem megyek el amíg nem csinálják amiért első alkalommal is jöttem...küzdős volt :d de megcsinálták
pénzt tőlem nem sunyiztak el, de drága volt, azóta k&h-nál vagyok gond nélkül

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#32) dabadab válasza Sanya (#29) üzenetére


dabadab
titán

a januárban biztonságosnak hirdetett (via MNB) bank februárban becsődölt.

Ez azért eléggé öngólnak látszik az érvelésedben :)

Ha a külföldi bankod kötekedik, hogy jársz utána és taposol a nyakukra, ha pl zárolják a számládat, tévesen a te számládról utalnak, vagy ilyesmi?

Ugyanúgy, ahogy a magyarnál.

DRM is theft

(#33) Sanya válasza dabadab (#32) üzenetére


Sanya
nagyúr

De az OBA visszaadta a pénzemet. A revoluttól milyen eséllyel tudnád visszaszerezni a tiédet, ha elveszted? (azért 100%-nál kicsit kisebb számot is mondj, egy olyat, amit te is elhiszel)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#34) UnA válasza dabadab (#28) üzenetére


UnA
Korrektor

Emellett a Revolut még mindig nem nyereséges, nincs valódi üzleti modell, csak nyeli a pénzeket. Ha már fintech bankolás, akkor legyen inkább Wise (TransferWise).

(#35) dabadab válasza Sanya (#33) üzenetére


dabadab
titán

Az OBA nem magyar találmány, az összes EU-s bank tagja hasonló betétbiztosítási alapoknak, azok fizetik vissza a betétet pont ugyanolyan feltételekkel, mint az OBA (mivel egységes EU-s szabályzás van rá).

Eddig még nem történt olyan, hogy ezek az alapok ne fizettek volna, a nagy ciprusi bankcsőd idején is teljesítettek.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#36) sifarr válasza Ed_007 (#25) üzenetére


sifarr
aktív tag

...aztán ha valami probléma van, rögvest fordul a szél és "a zállam azé' van, hogy segíccsen azt aggya vissza a pénzemet" lesz a mantra. ... pedig maguknak köszönhették, ami történt.
Hagyd! Úgy sem értik. A fintech nemzedék nem emlékszik 2008-ra. Nem tanul(t) történelmet sem. Nem tudja azt sem, mi volt a tulipán lufi. Bizonyos tájékozottsági szint alatt pedig kortól függetlenül az ingyenesség mindent visz.
Azt sem látják, hogy mekkora a kockázata, ha egy 2,8 milliós ország egy 16 milliós ügyfélkörrel rendelkező bankot biztosít betétileg. Főleg egy kisgömböc bank esetében. Amelyik most lép ki a kockázatosabb területre, a fedezetlen hitelek termékkörére.
A pénzbőséget is szűkíteni kell hamarosan a világban, az alapkamatokat is emelgetni, lesznek ezekből burulások is.
Niincs új a nap alatt. A történelem gyakran pedig ismétli önmagát. A litvánok akár meg is bánhatják, ahogy Izland sem könnyen jött ki a gödörből. Tanulságos a történetük!

(#37) Alvin76 válasza Boond (#22) üzenetére


Alvin76
tag

a revolutnak hiába van sok ügyfele, a legtöbb csak pár 10-100ezer forintot tart rajt, "bevásárlókártyának" - egyelőre.. Ezzel működik a googlepay, lehet ügyesen Eurót váltani, nyaraláskor fizetni, Aliexpressen virtuális kártyával fizetni, havernak átdobni a vonatjegy, mozijegy árát... mindezt KÖLTSÉGMENTESEN. de pl. fizetést még nem tudnak utalni rá....
A lányaim egyetemre járnak, az OTP juniort csak arra használják, hogy feltöltsék a Revolutot... telefonra be van állítva a Gpay, sokkal kezelhetőbb az app. Bohóckodnak egy picit a kriptovalutákkal... Ez a jövő, és ettől félnek a nagybankok, és a MNB is. De jelenleg a többi bankhoz képest minimális a bent lévő pénzösszeg. Bár tény, hogy pont azt az ügyfélkört és tranzakciókat vesztik el, amin a legtöbbet lehet lehúzni... idáig. :))

Xiaomi Mi 9Lite, HP Elitebook 8470p

(#38) Boond válasza Ed_007 (#25) üzenetére


Boond
őstag

Tudtommal, egyébként kb mindenki azt javasolja, hogy azért ne bankként tekintsél rá. Ne tárolj ott túl nagy összegeket, ne kérd oda a fizetésed stb... Normális keretek között használva viszont viszonylag kicsi az esélye, hogy komolyabb gondod akadna - remélhetőleg.

Az pl szerintem túlzás, hogy otthoni bankszámládat feladni... (no meg eleve vmiről fel kel tölteni). A végletek nem jók, nem ajánlott az biztos.

Ettől függetlenül itt a fórumban is vannak jó páran akik több 10 milliós tranzakciókat hajtogatnak végre... de ők pl nem utcáról beestek és elkezdtek ezzel foglalkozni... átlag Jóska, meg lehet ezt szűri le.

Pont az ilyen és hasonló problémákat lehetne kezelni, magyar ügyfélszolgálattal majd... szerintem egyébként előbb utóbb lesz is. Idén pl több más nyelvű ügyfélszolgálat elindulása pl német, asszem legyen litván is be van jelentve többek között... Panaszok nagy részét szerintem így rövid úton korrektül lehet kezelni.

Hazai leánybank sem egy elvetemült ötlet... de annak ára van, egy részt a töke, amit belekel rakni, másrészt, a hazai törvények... és úgy már kevésbé lesz vonzó. Egy ügyfalszolgálatot fenntartani még mindig jobban megérheti nekik.

"Itt is hasonló lehet a helyzet: az állam/MNB nem tud úgy ellenőrizni, mint egy hazai bankban,"
Annak idején az MNB kapott értesítést, hogy gáz lesz ez figyelmeztessék a bankot/lakosságot... De az akkori vezetést, finoman szólva sem érdekelte. Sőt anno propagálták, terelték az embereket az euró, jen stb felé. A magyar hitelek drágításával többek között...

Itt azért nem ez a helyzet. Ugyan úgy van jegybanki felügyelete a Revolutnak, csak nem az MNB hatásköre.
De kb amit írtam feljebb, szomszédos országban nyitsz egy bankszámlát, ott sincs hatásköre az MNB-nek, ott is a helyi pénzügyi felügyelet foglalkozik vele.

Mind a két oldalnak amúgy egyszerre igaza is van, meg nem is. Csak nézőpont kérdése.

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#39) Tapsi válasza Boond (#38) üzenetére


Tapsi
addikt

A Revolut bankot nyugodtan tekintheted banknak, hiszen az is. Ez a cikk is erről szól, a litván szabályozó hatóság felügyeli, az ottani befektetővédelmi rendszer vonatkozik rá.

(#40) Major Lion válasza Chaser (#31) üzenetére


Major Lion
senior tag

Jo a PP, csak dragabb mint a Revolut...

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#41) Boond válasza Ed_007 (#25) üzenetére


Boond
őstag

"Itt is hasonló lehet a helyzet: az állam/MNB nem tud úgy ellenőrizni, mint egy hazai bankban, nem tudja pl. auditálni az informatikai hátteret olyan mélységben, mint egy hazai banknál,"

De a Litvánjegybank és felügyelet viszont igen. Az európairól nem is beszélve.

Szerintem pl teljesen jogos, hogy erre felhívja a figyelmet, a magyar jegybank, eddig oké. A fogyasztó védelmi rész is oké. A hazai leánybank az az ami már egyéni egyezségen múlik, mivel erre törvényi ok nincs. Tehát nincs kényszerhelyzet.

"(már ahol a mastercard működik, pl az amerikai kontinensen idegenekedve figyelik, hogy az meg micsoda? :) )"
Működik ott is, csak max nem a revolut, esetleg nem betéti kártya, hanem hitel.

"Emellett a Revolut még mindig nem nyereséges, nincs valódi üzleti modell,"
Elvileg ez nem valós információ (már). Legalábbis, az egyik rádióban nyilatkozott, a fintechzone főszerkesztője, és az alapján, már volt nyeresége is. - De nem néztem jobban utána, nem olyan túl régi az interjú... pont ennek kapcsán került szóba, hogy ezt trükkösen elfelejtik megemlíteni...

itt azért zajlik egy küzdelem a piacért...

Transferwise, viszont nem bank, oda pl több intézet nem feltétlenül fog kiutalni. Elvben hiába nyereséges a wise, ugyan úgy kockázatos, sőt akár kockázatosabbnak is ítélik, pl azért mert semmilyen biztosítás nem vonatkozik rá.

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#42) Major Lion válasza Sanya (#29) üzenetére


Major Lion
senior tag

hogy erted hogyan jarsz utana? Ha nem beszelsz angolul akkor inkabb hanyagold ezeket a platformokat es tenyleg csak minimalisan hasznald, amugy meg fogod es irsz a kinti felugyeletnek, ha bezart a Revolut. Mondjuk ez amugy se igy fog tortenni, hanem forditva. A litvan hatosag fog teged megkeresni ha barmi gaz van es eljarnak majd az ugyedben. Volt mar penzem olyan penzintezetben ami fizeteskeptelenne valt a UK-ban, es igaz hogy idobe telt, de az ottani hatosagok mindent inteztek, nem kelleyy oket zargatni.

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#43) Boond válasza sifarr (#36) üzenetére


Boond
őstag

"Azt sem látják, hogy mekkora a kockázata, ha egy 2,8 milliós ország egy 16 milliós ügyfélkörrel rendelkező bankot biztosít betétileg. "

Azt, tudod-e, hogy nem mind a 16- (jelen cikk alapján 18 millió) felhasználóra vonatkozik az a biztosítás? Eleve, csak azokra az országokra, ahol megjelent, mint Bank. Másfelől, önkéntes az átlépés, mai napig van aki nem lépett át, a bank-ba, hanem maradt a Revolut ltd-nél Londoni székhellyel. Magyarul, nem jogosult Revolut összes ügyfele erre, és akik jogosultak, azok sem feltétlenül vették igénybe.

Ettől függetlenül értem, mit írsz, csak gondoltam akkor pontosítsunk :)

A hitel, az már érdekesebb téma... és szerintem is kockázatos... de ezt nekik kell felmerniük...

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#44) Boond válasza Alvin76 (#37) üzenetére


Boond
őstag

"a revolutnak hiába van sok ügyfele, a legtöbb csak pár 10-100ezer forintot tart rajt, "

Nem tudom, ki mennyit tart rajta... És ki mennyire használja világ szerte, szinten. De biztos vagyok benne, hogy nem mindenki csak ingyenes szolgáltatás erejéig.

Valamint, ha úgy lenne, ahogy állítod, akkor a Bankok sem tartanék nagy ellenfélnek. Hallasz pl nyivákolást a Transferwise-val kapcsolatban? Annyira nem pl. De egy olyan cég, Bank, ami kvázi, a teljes palettát kínálni tudja, jobb feltételekkel, az már komoly veszélyforrás.

Egyszerre több érdek, tényező is jelen van ebben a story-ban. Vannak valós, és eltúlzott dolgok is... ezt érdemes látni. Amúgy meg, hogy rajta tartasz akár 0 ft is, az jelenleg semmit sem jelent, mivel nem kamatozik úgy sem.

Amúgy tévedsz, tudnak. Mivel már bank, és ha a bankba átlépsz, oda már tudnak utalni - vki pont múltkor írt hasonlóról itt vmelyik fórumban. Csak azt nem tudom, hogy euró, vagy forint volt. A Wise-t viszont nem fogadták el, mert nem bank.

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, 7000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et)

(#45) Reggie0 válasza dabadab (#28) üzenetére


Reggie0
félisten

Mondjuk a magyarnal is sokkal nagyobb a Revolut, szoval nem lenne nagy kulonbseg, ha itt is lennenek. Szerintem az MNB inkabb amiatt kapalozik, hogy nem nerniaban all az emberek penze.

(#46) Major Lion válasza Boond (#43) üzenetére


Major Lion
senior tag

Gyanitom egy nagyobb bank tobbet fizet az alapba is...

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#47) gabor7th válasza .mf (#19) üzenetére


gabor7th
addikt

Talán ti emléketek rosszul...:

"GameStop Buyers Suffer Another Setback as Revolut Bans Trading"

https://www.financemagnates.com/forex/brokers/gamestop-buyers-suffer-another-setback-as-revolut-bans-trading/

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#48) dabadab válasza gabor7th (#47) üzenetére


dabadab
titán

Ennek meg aztán végképp semmi köze ahhoz, amit írtál.

DRM is theft

(#49) gabor7th válasza dabadab (#48) üzenetére


gabor7th
addikt

Dehogy nem, én amúgy az egészet élőben átéltem, csak másik appal. Sokan nagyon-nagyon-nagyon mérgesek voltak akkor. Nem tudták eladni, vagy venni azon a baromi magas áron a részvényüket, szépen kellett várniuk amikor már késő volt és minuszban voltak. Sokan megfogadták, hogy sohatöbbé Revolt, Robinhood, etoro stb.. Amikor nagyon lehetett volna kaszálni szépen megszívatták a felhasználókat.

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#50) Sanya válasza dabadab (#35) üzenetére


Sanya
nagyúr

Tudom, de én bizalmatlan vagyok a külföldi bankokkal és a belföldiekkel is. A külföldivel bizalmatlanabb vagyok, mint a belföldivel.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.