Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) janeszgol


janeszgol
veterán

Ezzel pont ellentétes az Apple állásfoglalása.

(#2) csorbajeno válasza janeszgol (#1) üzenetére


csorbajeno
addikt

Nem feltétlen. Ha belegondolsz, akkor épp bővíti azon szervizek körét az Apple, akik megfelelőségi vizsga után gyári alkatrészek rendelésére és beszerelésére jogosultak. Mert gondolom, te arra gondolsz, hogy az alaplapon kódolva vannak az alkatrészek. :B

(#3) janeszgol válasza csorbajeno (#2) üzenetére


janeszgol
veterán

Igen, pontosan. Csak hivatalos szerviz javít, ami nem gond, ha elérhető lesz mindenki számára.

[ Szerkesztve ]

(#4) Wolfi88


Wolfi88
csendes tag

Ugyan off csak szeretném lejezni, hogy van egy kisebb elírás a címben :) "szemléletésére". :))

(#5) AliceWake válasza Wolfi88 (#4) üzenetére


AliceWake
HÁZIGAZDA

:R

Non omnis moriar.

(#6) Zirowe


Zirowe
nagyúr

kötelező érvényű szabályozás megalkotására, ami egyértelmű és világos módon tájékoztatja a fogyasztókat az elektronikai eszközök tartósságáról és javíthatóságáról

Tök jó, de ezután kellene egy olyan szabályozás is, hogy mondjuk ezen osztályzás alapján 7-es vagy 8-as alatti terméket nem lehet értékesíteni, valamint elérhetővé kell tenni az alkatrészeket megvételre.
Az már tényleges változást jelentene ahelyett, hogy eddig is tudtam, hogy hulladékot veszek, de most már legalább egy szép bekeretezett szám is fog erre emlékeztetni a dobozon.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#7) Juhaszatti válasza Zirowe (#6) üzenetére


Juhaszatti
őstag

Te tudtad, de jó sokan nem. Ez nekik szól inkább.

(#8) moleculez válasza Wolfi88 (#4) üzenetére


moleculez
addikt

Ugyan szintén off, de szeretném jelezni, hogy van egy elírás a kommentedben: "lejezni". Hacsak nem a román fizetőeszközre utaltál :DDD
:R

A világ minden problémája az oktatás hiányára, vagy minőségére vezethető vissza.

(#9) ghiottone


ghiottone
veterán

Nem lenne rossz, de jó lenne, ha a gyári alkatrészek is elérhetőek lennének pár évig, mert pont tegnap panaszkodott egyik ismerős, hogy az 5 éves Galaxy S6-hoz már a Samsung szerviz sem tud adni eredeti akkumulátort.

Google Pixel 4a teszt: https://bit.ly/3mv7Lw7 | Pixel 5 teszt: https://bit.ly/3mYaqPn

(#10) DonToni válasza moleculez (#8) üzenetére


DonToni
aktív tag

Ez is off lesz, deee..... :C :DD :DDD :))

Egyébként ez egy tök jó elgondolás. Mondjuk legyen az, hogy 3 csillag alatt nem kerülhet valami forgalomba és az lesz a "közép" még elfogadható termék. (na nem a Trust és társai...) e felett meg a minőségibb termékek. Csak az ne legyen, hogy 5.657 pont, mert az úgy elég vicces lesz.... :D

-Anti-

(#11) fornettisuti


fornettisuti
addikt

Sebaj, szoftveresen még mindig lehet tenni, azért, hogy rávegyék a polgárt az új készülék vásárlására. Azt javítsd meg! :DDD

Honor 20 - LG Gpad 8.3 - Huawei Watch GT - Xiaomi MiBand2 - Redragon & A4Tech

(#12) MaCS_70 válasza ghiottone (#9) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Régen ugye volt egy 8 éves alkatrész-ellátási kötelezettség, ami egyik napról a másikra eltűnt.

Sőt, amikor a régi jótállásos rendeletet felváltotta a jelenlegi 2003-as, arra hivatkoztak, hogy a jogszabályi kötelezettségek ugyan lazulnak, de a szarabb szabályozással a fogyasztó mégis jól jár, mert majd jól meglátjuk, hogy a boltok-szervizek majd maguktól fognak a kötelezőnél sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítani!

És ezzel bejött ugye a 15 napos javításra törekvés...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#13) Nagus


Nagus
aktív tag

Jogod eddig is volt javíttatni csak nem érte meg! Pár éve a Samsung egy kijelző cserét (nem érzékelte a taperolást a jobb sarokban) + home gomb cserét + keret cserét 90 ezerért csinált volna meg... Kérdeztem, hogy ha én adom a gyári alkatrészeket akkor mennyi? Úgy nem dolgoznak... Máshol ugyan ez megvolt harmad áron gyári alkatrészekkel.

(#14) ghiottone válasza MaCS_70 (#12) üzenetére


ghiottone
veterán

Emlékeztem valami ilyesmire, de nem voltam biztos az évben.

Google Pixel 4a teszt: https://bit.ly/3mv7Lw7 | Pixel 5 teszt: https://bit.ly/3mYaqPn

(#15) Daffit


Daffit
tag

Jó lenne ha a javíthatóság után a szoftveres támogatásra is kitalálnának valamit, szerintem nagyon rossz az android 2 éves támogatása. Samu ad néhányra 3-at, de tudtommal más nem nagyon. Az apple termékei ebben sokkal szimpatikusabbak.

Helikopter zuhant a helyi temetőre. A mentőalakulatok eddig 1300 holttestet ástak ki a törmelékek alól...

(#16) ghiottone válasza Daffit (#15) üzenetére


ghiottone
veterán

Pixelek 3 év rendszer és biztonsági. OnePlusok - 2év rendszer, 3 év biztonsági.

Google Pixel 4a teszt: https://bit.ly/3mv7Lw7 | Pixel 5 teszt: https://bit.ly/3mYaqPn

(#17) Noukoum válasza Daffit (#15) üzenetére


Noukoum
addikt

Az apple termékei ebben sokkal szimpatikusabbak.
Legalábbis addig míg egy frissítés érted dolgozik. Én eleinte mindig féltem az almás frissítéstől, utána olvastam hogy van-e valami gond. Aztán mivel sosem volt gond, vagy ha volt hiba azt javították egyre bátrabban rápakoltam a frissítést. Kár volt. iPad 6th gen ios 13-al kinyírták a ram kezelését, ios 14-en pedig hát nem azt mondom hogy használhatatlan, de úgy betud akadni mint egy droidos hardverileg szegény 30ezres nagy gyártós tablet. És stabilitást sem nagyon ismeri. Persze 4 éves hardver, meg csak 2gb ram. De 2,5 éve adták ki a tabletet, én két éve vettem. És most új hardveres apple tablet 240e forint, a legolcsóbb ha váltani akarnék.
iPhone 8 1 éve vettem, ios 13-mal érkezett és minden pörgött. Ios 14-gyel sokkal lassabb sokkal nehézkesebb lett az egész rendszer. Legjobban az animációkon látszik, eddig full smooth volt mostmár akadós a régihez képest. Ezt lecseréltem egy iPhone SE-re amiben 1 éves hardver van, és úgy pörög mint ahogy azt megírták. Ezt meg kéne hagyni ios14-en, csak az a baj hogy a widgetek bugosan működnek. Nagyon remélem hogy működni fog ios14 végére. Mert köszönöm de nekem egy frissítés adjon ne elvegyen.
Volt nálam több mint 2 hónapig egy asus rog phone 1. Snapdragon 845 (két éves hardver). 8.1 android (az ma már nem számít újnak finoman fogalmazva) De úgy pörgött mint anno! Ennyit számít hogy egy szoftver nem butítás miatt készült. És érdekes módon semmiben nem szenvedtem hiányt, minden friss szolgáltatást elértem rajta.
Szóval nagyon gáz amit a gyártók frissítés címén leművelnek, egytől egyig. Legalábbis samsung applenél mindkettővel van rossz tapasztalatom ilyen téren.
Droidnál mondjuk legalább ott van a mókolás, applenél még ez sincs. Ha frissítettél, megszívtad. Az órám (apple watch) az egyik frissítésnél minden egyes nap küldött értesítést hogy halló, frissíteni kéne. Éjfélkor..
Szóval ezt is illik hozzátenni a hosszú szupporthoz, mert ez kiszokott maradni.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#18) zoltanz


zoltanz
veterán

Már csak a életveszélyes, érintésvédelmileg elégtelen elektromos gépeket kell kivonni. Alulméretezett vezetékek, szigetelés, valamint a vezetékszigetelés sem megfelelő anyagú majd minden esetben. (főleg a kiló wattos háztartási gépekre gondolok hajszárító, vasaló, hősugárzó, olajradiátor stb)

(#19) zoltanz


zoltanz
veterán

Jelenleg minden életveszélyes cuccot be lehet hozni dzsunkáriából sajnos:
Sok ilyen van, nem kákán csomó keresés. Ez egy mikroelektronikai Magyarországon forgalomba (Kermi engedélyezett) helyezett márkás JBL eszköz (100 wattos aktív mélyláda)
208. JBL SP-150, Álá Kva Nagy Tűzveszèly

[ Szerkesztve ]

(#20) Daffit válasza Noukoum (#17) üzenetére


Daffit
tag

Jó olvasni ilyeneket. Előző generációs SE-t használok cégesnek, telefonálás, üzenet és mail megy rajta, így igazából nincs megterhelve, ennek ellenére örültem, hogy a mai napig frissítik. De nem eszik olyan forrón a kását :D

#16ghiottone
Pixelt valóban elfelejtettem, One-ról nem tudtam.

Helikopter zuhant a helyi temetőre. A mentőalakulatok eddig 1300 holttestet ástak ki a törmelékek alól...

(#21) Schuler888


Schuler888
aktív tag

Nicsak! Egy Note4 Frosted white! :))

Eladó Gear S3 frontier femszijak, gyari gar..

(#22) <Adamsky>


<Adamsky>
veterán

" ... 77%-a inkább megjavíttatná az elromlott eszközt ... "
LOL! :DDD
Hagyjuk már! Szerintem itt a PH!-n is nagyon kevés az olyan felhasználó, aki 1-2 évente (vagy még sokkal hamarabb) ne cserélné a telefonját. Mennyiszer olvasom itt, hogy illetően azon károg, hogy nem tudja lecserélni a tavaly vásárolt telefonját, mert az új nem olyan, mint amilyet várt.
A javíthatóság mellett arról is lehetne értekezni, hogy meddig tartanak egy készüléket életben a gyártók. Hihetetlen mennyiségű elektronikai szemét keletkezik csak abból adódóan, mert egy készülék szoftveresen elavulttá válik.
Egy szó mint száz, a kedves politikusaink megint a jó végén fogták meg a problémát. Ja, nem! :W

Amennyiben Emui 9-es telefonod van, és nem megy a Google Pay contactless payment, írj rám kérlek.

(#23) MaCS_70 válasza <Adamsky> (#22) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Hát, én nagyon másként látom azt a kérdést.

Én pont azt látom, hogy sorban mennek a szemétbe azok az eszközök, amelyeket még szeretnék, szeretnének használni, szívesen javíttatnák őket, de egyszerűen nem lehet.

Abban viszont maradéktalanul egyetértek Veled, hogy az eszmei avultatás brutális mértékű. Csak sajnos nem azért, mert ténylegesen szükség lenne a régebbi eszközök teljesítményére, hanem azért, mert a gyártók rohadtul rájátszanak erre.

Egyszer dolgoztam egy tervezett avultatási projektben -- maguk a mérnökök is hányingerrel küzdöttek a pénzügyi / marketingosztály igényeitől.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#24) Chaser válasza <Adamsky> (#22) üzenetére


Chaser
titán

igen, és aki megvette használtan szeretné is használni, nyilván azért vette
ez egy jó kezdeményzés, de csak úgy, ha beszabályozzák a javítási ktsg-eket is
egyébként sokkal egyszerűbb lenne mindenre minimum öt év gart adatni, akkor lehet zömében nem ipari hulladékokat gyártanának
meg betiltatni az ergya' akkukat, második braun borotvám is azért megy levesbe, mert a csodás ni-mh akku betojik, ami persze nem cserélhető - illetve macerával igen, amennyit az egész nem ér -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#25) MaCS_70 válasza Chaser (#24) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Attól, hogy NiMH, még lehet jó. Az én első akku Philipsem kb. 30 év után is jól használható, bár azért nyilván csökkent a kapacitása.

Ami viszont brutális, az az, hogy a pengéi élesebbek, mint a kb. öt éve használt flexi fejes Philipséi.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26) Chaser válasza MaCS_70 (#25) üzenetére


Chaser
titán

nem mondtam hogy nem, braunban a csodás ni-mh akkuból második döglik, de most úgy, hogy még két éves sincs
de legaláb a fej is megy tönkre
na az ilyen ipari hulladékokat már húsz éve is be kellett volna tiltani
de ezek csak látszatintézkedések a politikusok részéről, telibe sz@rnak ezek mindenre, csak a gdp repüljön
ha nem így lenne ma nem sok gyártó és termék lenne a világon:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#27) Snowy_owl válasza MaCS_70 (#23) üzenetére

Egyszer dolgoztam egy tervezett avultatási projektben -- maguk a mérnökök is hányingerrel küzdöttek a pénzügyi / marketingosztály igényeitől.

Ejj má no, nekem mondták hogy konteós vagyok emiatt, meg mi, meg hogy ez nemigaz, no, ne beszélj macskaságokat! :)) Vagy ez nem összesküvés elmélet, hanem összeesküvés elmélet nélkül?

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#28) Chaser válasza Snowy_owl (#27) üzenetére


Chaser
titán

nincs ebben semmi összeesküvés, csak matek
ha örök élet meg egy nap az éettartama a terméknek, ki fog venni újat? max az a réteg, akinek mindig kell az újdonság
egyszerűen ütközik a gyártók érdekeivel a termékek hosszú élettartama
és a jogalkotók érdekeivel is ütközik, mert akkor nekik is kevesebb a lóóóóóvéj'
szökőévente hoznak ilyen húúú de fasza gyerekek vagyunk rendeletet és le van tudva a környzetvédelem

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#29) Yeffy


Yeffy
veterán

tetszik az otlet, bar jo lenne hozza a fentebb emlitett korlatozas bizonyos pontszam alatt, kivancsi leszek, hogy fogjak implementalni a jovoben.

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#30) MaCS_70 válasza Snowy_owl (#27) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Teljesen tankönyvi tervezett avultatási munkában vettem részt, lyanban, amit pl. a Mérnökiszemmel és társai tagadni szoktak.

A mérnökök, akikkel dolgoztam, rettenetesen ki voltak akadva azon, hogy egy bravúrosan kitalált és bizonyított rendszert kellett elrontaniuk és nehezen javíthatóvá (kissé bennszülötté) tenniük.

Az érem másik oldala egyébként az volt, hogy tényleg összeomlott az az üzleti modelljük, hogy tartós, javítható gépeket gyártanak. Tehát a tervezett avultatás szó szerint a céget mentette meg. :(

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#31) Chaser válasza MaCS_70 (#30) üzenetére


Chaser
titán

az a baj ezekkel a mesékkel, miközben cégek "menkülnek" meg, a sárgolyó ahol élünk egyre rosszabb állapotban van
nem a hosszantartó termékek gyártása nem kifizetődő, vagy fenntartható, hanem a mai gazdasgi modell és a 7-8mrd sáska, akikből 2-3mrd mindent IS akar

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#32) MaCS_70 válasza Chaser (#31) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Ez rohadtul nem mese volt.

A szomorú az, hogy maga a környezet kényszeríti rá erre a magatartásra azokat, akik egyébként tisztességesek akarnak lenni.

Az esetemben egy kisebb horderejű, de tényleg tragikus üzenetet hordozó ügyről van szó, aminek az eredménye egy régi vágású cég elkurvulása lett.

Beszélgettem azonban giga-multicég környezetvédelmi mérnökével is, aki arra panaszkodott, hogy magyar szemmel tényleg horrorisztikus összegeket költenek a környezettudatos termékfejlesztésre és főképpen annak kommunikációjára :W , és ők tényleg mesés lehetőségeket kapnak arra, hogy csodálatos dolgokat fejlesszenek, amelyek aztán be is kerülnek a cég tényleg világmegváltásra alkalmas szellemi vagyonba, de egy részleggel odébb már élettartamra optimalizálva átrajzolják a terveiket, mert a cég konkrétan a szervizelésből és a pótalkatrészek eladásából él.

Amúgy az élettartamra tervezés is egy mérnöki csoda, és nem is az ördögtől való, csak sajnos a kiinduló paramétereket, tehát a kívánatos élettartamot a pénzügyi vonal határozza meg.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#33) Chaser válasza MaCS_70 (#32) üzenetére


Chaser
titán

ehehehe...( : "mese", tudom hogy nem kitaláltad
éppen ez benne a szomorú
"megmentett" egy céget, hogy sz@rt gyártott
de ez nem menti meg a helyet, ahol élünk
ipari környezetszennyezés, a műanyagok, a rengeteg szemét, a fogyasztói társadalom és a 7-8mrd sáska, akiknek nagy része csak gyalulja a földet, meg sem próbálja legalább szinten tartani
no meg az istent sem ismerő gdp
ez a modell nem fenntartható, idő kérdése és nem xboxokért ölik egymást a népek, ha szerencsés vagyok én már nem élem meg azt:)
addig is látszatintézkedésekkel néhány politikus még nagyon "menő" lehet

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#34) MaCS_70 válasza Chaser (#33) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

+1

Amúgy külön elkeserítő, hogy elvben környezetvédelmi intézkedések mennyit tudnak rontani a környezetterhelésen.

"Kedvencem" az ólomszegény forraszanyag története. :W

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#35) Chaser válasza MaCS_70 (#34) üzenetére


Chaser
titán

látszott covid miatt mi történt kisebb megállások miatt, pengeélen táncol az egész gdp alapú társadalom amiben élünk
és érdemi intézkedések nincsenek a környezet védelmére
fosszilis alapú anyagokat már rég el kellett volna felejteni "égetésre", emberi szaporulatot és táplálékokat beszabályozni, ha ezek megtörténtek volna 30-40-50 évvel ezelőtt, lehet már akkor is késő lenne
de így?
élvezzük amíg tart:) sajnálom az utánunk jövő generációkat, még az esélyüket is elvettük egy "normális" élettől

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#36) Snowy_owl válasza MaCS_70 (#32) üzenetére

És ennyi:

de egy részleggel odébb már élettartamra optimalizálva átrajzolják a terveiket, mert a cég konkrétan a szervizelésből és a pótalkatrészek eladásából él.

Ez számomra azért csodálatos, mert ez így egy paraadox helyzetet szül, vagy ha úgy tetszik farkába harap a kutya. Ez ilyen közel agyérgörcs szerű tüneteket is szülhetne, dehát ugye minek. Istenem, ez annyira szar. Mások szellemi/fizikai munkáját megint mások "tönkreteszik". Van egy/több több ember mondjuk jó célokkal, hogy azt mondja legyen hosszú élettartamú/könnyen javítható/stb., erre jön másik 20 paraszt aki csak azért van tartva hogy mindezt sutba dobja, miért másért, hát a profitért. Hát ilyen fos világot élünk, hiába egy/több jó szándék, nem juthat el a célközönségig. Megpróbálok nem ennyire általánosítani, és tudom van olyan ami célt is ér, de ugye ami tendencia azt mások is átveszik. Váááááá :(( :(((

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#37) Yeffy válasza MaCS_70 (#30) üzenetére


Yeffy
veterán

ezeket a hsz-eidet be kene linkelni az oldalara/fb-jara, megneznem, mi kerekedne ki belole. :D
bar sejtem - gyors banan lenne.

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#38) Chaser válasza Snowy_owl (#36) üzenetére


Chaser
titán

ez már rég megtörtént:)
a kedvencem a miele, ami soseromlikel'....( :
valamikor régen igaz is lehetett, hogy nagyon sokáig mennek, ma amit látok: a ceruza még vastagabban fog, de a garidő az elég vékonyan, 1 vagy 2 év, röhej
ugyanakkor "apróért" beko gépek 5 év garral - amik nyilván szintén meghibásodhatnak, de nem kell fájjon a fejem, hogy a 3-4-5-6x annyiba kerülő miele mikor sz@rik be az 1-2 év garidő után -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#39) Snowy_owl válasza Chaser (#38) üzenetére

Mondjuk nekünk egy beko van, a Gari mondjuk nem tudom éle még, de nemrég elromlott az ajtóretesz. Hál istennek rövid úton szétkaptam, és a retesz visszamenő vezetékét örökre rövidre zártam. Igaz így bármikor ki lehet nyitni, de viszont működik.

Tudom hogy régóta van, de addig nem hittem el még a saját szememmel nem láttam. Mikor a hajszárítóban elment az egyik fokozat(üdv Sencor!) és megtaláltam a fűtőszál hengeren az alkatrészt beépítve a bimetál után, természetesen szegecselve, hogy ki ne cserélhesd. Hogy mi volt az az alkatrész, csak tippelni tudok, de valami olyasmi rajzolódik ki előttem, hogy ha x ideig éri y hőmérséklet akkor megszakad. Hát így működik ez. Aztán ugyan ezt az alkatrésztegy másik eszközben egy Sencor hősugárzóban is megtaláltam. Igaz ebben nem volt ideje tönkremenni, mivel a ventilátor előbb lett zakatoló vonat, és emiatt ment a kukába. Érdekes a 15éves, igaz más márkájú de szerintem még a jobbik érából való hősugárzóban nem találtam ilyet, és már rengeteget ment hiba nélkül.

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#40) MaCS_70 válasza Chaser (#38) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

A Miele sajnos tényleg elindult a lejtőn, de becsületükre legyen mondva, hogy gyakorlatilag minden alkatrész pótolható gyári szám alapján. Ők még nem növesztették hozzá az elromlásra, kopásra hajlamos filléres bizbaszokat a legdrágább szerkezeti elemekhez, részekhez.

De erre a szuperkorrekt skandinávok is bejelentkeztek: félmilliós Lux porszívó, amit úgy hirdetnek, hogy egy életre szól. A szívófejében elkopott egy pöcök, minek következtében a fej lecsúszik a csőről. Tulajdonképpen nem lehet húzni porszívózás közben, csak tolni. Nemhogy a pöcköt, de a teljes fejet sem lehet megvenni, pedig amikor volt, önmagában annyiba került, mint egy jobb kommersz porszívó.
A cég szerint 600e forintért vegyen a T. Ügyfél új porszívót. :Y

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#41) MaCS_70 válasza Snowy_owl (#39) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

A hűtőszerelő mesélte pár éve, hogy az a trükk dívik, hogy a csőkígyó egy szakaszát olyan vékony anyagból gyártják, amin egy idő után átdiffundál a hűtőközeg. Azért csak egy szakaszt, mert ez a vékony cső sokkal drágább, mint a rendes gáztömör cső.
Tehát egy idő után ezt cserélni kell, de úgy van beépítve, hogy az egész hűtőt kéne szétbombázni hozzá, természetesen egy csomó nem bontható kötésen keresztül.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42) zoltanz válasza Chaser (#33) üzenetére


zoltanz
veterán

A multikat részvényesek alkotják, a földnek nincs gazdája, nincs aki felszólaljon a nevében.
A multi vállalatmamutok mint szuperhatalom irányítják a politikát, tőzsdét, vallást. A termékek fejlesztései sem a mi érdekünkben történnek főleg, hanem a gátlástalan profit szerzés miatt (az államok ezekkel összefonódva támogatást nyújtanak ehhez).
Az az álláspont mire a föld tönkremegy kezünkbe lesz a technika amivel visszaállíthatjuk. Persze csakis ez a cél...
Régen is voltak szigeten élő civilizációk, mint tudjuk, akik elérték a természeti erőforrások határát, kultúrájuk végét is jelenti.

[ Szerkesztve ]

(#43) Chaser válasza zoltanz (#42) üzenetére


Chaser
titán

újat nem mondtál ( : - többiek se, küln nem válaszolok, ez a téma felcseszi a csííííímet' -
de valaki nemrég mondott egy nagyon jót
óóóóó, egymagam nem tudok semmit tenni a földünk érdekében
mondta ezt 7mrd ember
zárható

_tejesen'® joálapotpan'™_

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.