Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) suste válasza Degeczi (#100) üzenetére


suste
veterán

de mivel ez Magyarország, így lehet hogy többen inkább felfelé tolnának 20 évet, hogy hamarabb lehessenek nyugdíjasok :))

(#102) PitLee válasza Luser2000 (#97) üzenetére


PitLee
senior tag

Decemberben már semmi sem kényelmes :DDD

(#103) Luser2000 válasza PitLee (#102) üzenetére


Luser2000
őstag

és októberben? nem értelek.

Samsung Galaxy Note 20 ultra, Samsung Galaxy Watch Active2 LTE, iMac 21,5

(#104) rushty válasza suste (#101) üzenetére


rushty
senior tag

jaja, csak ilyeneket ismerek :(

(#105) UnA válasza rushty (#104) üzenetére


UnA
Korrektor

Akkor rossz körökben mozogsz :P

(#106) MasterMark


MasterMark
titán

Ha tényleg gond a nyelv az olvasónál az amúgy elég gáz.

Miért kell ehhez speciális olvasó? Miért nem jó bármilyen RFID olvasó? Van valami plusz hardveres védelem is? Ha van akkor miért van, az is csak az elterjedését korlátozza.
Vagy csak lusták voltak leprogramozni, ahogy a több nyelvű olvasó támogatását?

Ugyebár az adatok nem magán a kártyán vannak, hanem valahol máshol, a kártyán csak a kód van ahhoz a másik helyhez. Ezért nem értem a hercehurcát ezzel a részével.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#107) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

Csak mert a múltkor le lettem b*$zva, mert miért németből rendeltem. Most találtam! Tessék! [link]

Az Aquánál is németnyelvű CyberJack RFID Standard-et árulnak! Akkor ezek ezerint ezt sem szabad megvenni, mert probléma lehet vele?? És ez dupla annyi amennyért én vettem külfödről

#106 MasterMark: Nem, az adatok a kártyán vannak. A kártya és számítógép között erősen titkosított adatkapcsolatra van szükség. Ezért nem felel meg mindenféle RFID/NFC olvasó. Az eSzemélyi klienshez és a KEAASZ-hoz lényegében nem kell aktív internet kapcsolat, csak akkor ha az ügyfélkapun szeretnél az eSzemélyivel ügyet intézni.

[ Szerkesztve ]

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#108) Joci10 válasza suste (#77) üzenetére


Joci10
senior tag

És #70-re is válaszul...
Mindenkinek kötelező érvényes azonosító okmányal rendelkeznie. Még a csecsemőnek is, akinek ugye az életkorából kifolyóan sem lehet jogsija. Igen, lehet útlevéllel is igazolni egy kicsit, de egyrészt a személyi ingyen van, másrészt a személyi hamarabb van kész, harmadrészt meg úgysem fognak szaladgálni olyan országba, ahová kellene az útlevél. Vagyis a legkézenfekvőbb megoldás mindenki számára a személyi (lenne). Aztán hogy az életben ez után mit szerez még meg, az már más kérdés, és hogy mit nem fog lejárat után érvényesíttetni, az egy következő. Szerintem.

(#109) Fehér Farkas válasza joghurt (#85) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Ezt mondjuk jó tudni, nekem anyám Zsuzsanna volt és Zsuzsára íratta át a nevét, de nekem minden dokumentumom Zsuzsanna ugyanúgy. Nem szóltak érte sose.
De mikor ilyen elvetemült, való életet sose látott jogászok által megkreált paragrafusokba futok amik itthon igencsak jellemzőek, általában az a reakcióm, hogy karmoljanak falat. Nem fogom kidobni az összes iratomat emiatt az biztos, oldják meg a visszakeresést és azonosítást, minden digitális ma már nem nehéz visszakeresni, hogy miért mi az anyám neve egy műanyag kártyán. Ilyenkor elgondolkozom rajta, hogy tényleg 2021-ben vagyunk-e vagy valami multiverzumban ugrálunk.

Mikor a jogsit csináltattam (sokszor csinálták, mert több kategóriám is van) egyszer TünciManyi néni megkérdezte, hogy miért nem csináltatom meg a személyit, mert látja le van járva. Mondom mert a jogsi is alkalmas belföldön személyazonosításra, de autón kívül az sincs nálam. Erre felháborodva mondja, hogy de hát így hogyan lehet élni, ez mennyire felelőtlen. Hát mondom veszek levegőt, eszek, iszok és lezajlanak bennem a biokémiai folyamatok, így élek. Annyira megsértődött utána már nem is szólt hozzám többet. :D

[ Szerkesztve ]

Elza emlékére

(#110) suste válasza Fehér Farkas (#109) üzenetére


suste
veterán

nekem még cifrább, mert anyukám Zsuzsanna, de az anyakönyvi kivonatomon egy kosz darab kerülhetett a névhez, és így Zsuzsánna -nak láthatták a hivatalban ...... sejtheted a többit
de pont letojom, szerintem nincs is ilyen név hivatalosan, és anyukám is úgy gondolja, hogy Zsuzsanna a neve :))

(#111) Reggie0 válasza Fehér Farkas (#109) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Nekem azon kotekedett az ugyintezo, hogy meghatalmazassal besetaltam ugyet intezni, de a meghatalmazast en nem irtam ala, mint meghatalmazott. Kerdeztem, hogy ez megis miert problema, nyilvan nem lennek itt papirostul ugyet intezni, ha nem fogadom el a meghatalmazast. Mertcsak. Mondom jo, alariom. De ne irjam ala, mert azt elobb kell, mint a ket tanunak, szoval nem jo.... Vegul az lett, hogy hazaugortam es visszajottem 30 masodperc alatt, csak mar rajta volt az alairasom. :))
Meg jo, hogy nem kell alairni az alairasom, hogy tenyleg en irtam ala.

[ Szerkesztve ]

(#112) Fehér Farkas válasza Reggie0 (#111) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Egyszer igazoltatott rendőr gyalog, nem volt nálam semmi ahogy sose, bemondtam az adataimat pontosan, megnézte a gépén aztán elköszönt. Ha épp autóval vagyok akkor ez 45 ezerbe kerül, de még eddig nem volt ilyen. Ezek nagyon erősen függnek amúgy attól, hogy ki van a másik oldalon. Gyógyszertárban a nagyszülőknek, szülőknek a gyógyszereit fejből bemondott tajszám alapján simán kiadják, semmit nem kérnek. Aztán egyszer olyan sokan voltak, hogy átmentem egy másikba inkább, ott meg nem akarták kiadni, merthogy így nem adhatják ki meg blabla, úgyhogy visszamentem oda ahova menni szoktam.

Ezeket el kell engedni. Ilyen lehetetlen rendszerben meg főleg, ahol a hivatalos iratok feldolgozása azon múlik melyik Manyi néni ül a székben. :D

Elza emlékére

(#113) Degeczi válasza Fehér Farkas (#112) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pl. az angoloknál ez a normális, megszokott - mert bármilyen nehéz is elképzelni, ott nincs személyi, jogsija meg útlevele persze nem mindenkinek van, szóval nem is lehet előírni, h legyen nála vmilyen személy-azonossági...

(#114) Fehér Farkas válasza Degeczi (#113) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Őket nem nehéz felismerni igazolvány nélkül. [link]
;]

Elza emlékére

(#115) arcsi84 válasza Reggie0 (#111) üzenetére


arcsi84
aktív tag

Hát a kötekedő ügyintéző nem tehet arról, hogy nem vagy tisztában a tanúk szerepével egy papíron.
Ugyanis a tanúk azt igazolják az aláírásukkal, hogy te és a másik fél előttük írta alá a papírokat.
Mivel te nem írtad alá ezért a tanúk munkája semmit nem ér.

Nagy kedvencem, amikor boldog boldogtalan aláír tanúként minden szart. Aztán meg csodálkoznak, ha egyszer beidézik őket egy tárgyalásra, például illegális lopott autó átírásnál és pislognak, hogy ők csak aláírtak.

(#116) arcsi84 válasza Fehér Farkas (#109) üzenetére


arcsi84
aktív tag

Igazából csak szerencsés vagy, hogy eddig nem volt belőle baj. Mert ha édesanyád a leánykori nevét megváltoztatta, akkor az magával vonja az összes olyan okmány cseréjét, amin az a név szerepel. Tehát a tieidet is.
Bele futhatsz olyan esetbe, amikor majd a néveltérés miatt kerülsz egy joghátrányos helyzetbe.
Elhiheted, hogy ha szigorúbb ügyintézővel hoz össze a sors, nem fog azzal bajlódni, hogy korábbi okmányokat nézegessen, ugyanis neked 15 napon belül kezdeményezni kellett volna a cserét.
Elutasítja a kérelmedet és még jogszabályt sem szeg meg ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#117) Reggie0 válasza arcsi84 (#115) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Tisztaban vagyok vele, csak eppen adott szituacioban semmit sem szamit. Meg azt sincs ertelme tanusitani, hogy en elfogadom a meghatalmazast, mert annal jobban semmi sem tanusitja, hogy en megyek oda az ugyintezohoz a papirral es igazolom magam az ugyintezonek az irataimmal. Tehat ezt nincs ertelme tanusitani. Tanusitani itt csak azt van ertelme, hogy aki meghatalmaz engem, az valoban szabad akaratabol es sajat maga adja meg a meghatalmazast. Az a baj, hogy a burokrataknak nulla logikajuk van es erre meg buszkek is.

[ Szerkesztve ]

(#118) arcsi84 válasza st3v3np3t3r (#14) üzenetére


arcsi84
aktív tag

Köszönjük a cikket, rendkívül informatív volt.

Sajnos a gyakorlatban szinte semmi hasznát nem veszi egy átlag polgár az eszemélyi funkcióinak.
Ezért persze nem feltétlenül az okmány a hibás, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra is gyerekcipőben jár még.

A legnagyobb baj azonban a befogadó közönségben van.

A mai magyar 30 év feletti állampolgárok több, mint 75%-a azt az amúgy nem túl bonyolult lécet nem sikerül megugrania, hogy időpontot foglaljon egy ügyintézésre. (Legyen az hivatali vagy más szolgáltató ügyintézése)

Ha egyáltalán van ügyfélkapuja, nagyjából 60%, hogy nem tud belépni vagy kezelni azt, pedig az mo.hu felület szinte hülye biztosra van megcsinálva.

Jók ezek az innovációk és akik ilyen tekintetben érdeklődőek, azok ki is tudják egy részét használni, de ezek az innovációk vagy 20-30 év múlva érnek majd be, vagy rákényszerítik a népet.

(#119) Reggie0 válasza arcsi84 (#118) üzenetére


Reggie0
nagyúr

mo.hu felulete annyira hulyebiztos, hogy elobb lehet valamit google keresessel megtalalni, mint a menuben. Mondjuk tenyleg sokkal jobb annak, mint indulaskor volt.

[ Szerkesztve ]

(#120) arcsi84 válasza Reggie0 (#117) üzenetére


arcsi84
aktív tag

Itt alapvetően nem az emberre kell haragudni, mert az ügyintéző is jogszabályt követ.
Ami természetesen a legtöbb esetben, kusza, logikátlan és ostoba. De sajnos a hatályos jogszabály szerint kell eljárni.
Azonban a logikátlan jogszabályok esetén is van lehetőség némi méltányosságra, amennyiben megfelelő a kommunikáció.
Én a napi életemben, azt veszem észre, hogy kulturált kommunikációval sok esetben előrébb jut az ember, mint hisztivel, fenyegetőzéssel. Mert az ügyintéző jóindulatán is múlik a dolog.
Egy profi ügyintéző meg tud úgy szopatni, hogy azt se tudod, hogy fiú vagy e vagy lány és végig tartja magát a jogszabályokhoz.

(#121) Tim82 válasza st3v3np3t3r (#107) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az Aquánál is németnyelvű CyberJack RFID Standard-et árulnak! Akkor ezek ezerint ezt sem szabad megvenni, mert probléma lehet vele?? És ez dupla annyi amennyért én vettem külfödről

Igen, így van, onnan is csak saját felelősségre, az itt leírt infók tudatában bevállalva érdemes megvenni, ha nem magyar lokalizációs, nem magyar piacra/forgalmazásra szánt kártyaolvasó. Az ott írtakon nem fog változtatni az, hogy magyarországi bolt is árul külföldről beszerzett, külföldi forgalmazásra szánt kártyaolvasót (nyilván ugyanazon okból szerezték be külföldről, amiért te is, megtehetik, nincsen törvényi akadálya). Mellesleg az általam említett konkrét eset is hazai beszerzés volt, ha azt nézzük, geolokáció szempontjából hol volt a bolt, ahonnan a pórul járt tulajdonos beszerezte.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#122) Reggie0 válasza arcsi84 (#120) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Haragudni nem haragszom ra. Csak szomoru, hogy nem akar gondolkodni.
Persze, lehet szorszalhasogatni a szabalyok menten, de az egesznek ugyis az a vege, hogy el lesz intezve, legfeljebb mind a kettonknek tobb idejebe kerul. De a vilag nem lesz se elorebb, se hatrabb.

[ Szerkesztve ]

(#123) st3v3np3t3r válasza Tim82 (#121) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

Én személy szerint nem tapasztaltam eddig hátrányt. De ha linkelnél konkrét példákat, azzal informatív lenne ez véleményed :))

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#124) Tim82 válasza st3v3np3t3r (#123) üzenetére


Tim82
nagyúr

A munkámhoz kapcsolódó belső információkat (mint említettem, a témával összefüggő a munkaköröm) ennél jobban nem fogok megosztani - nem mintha tudnék vagy akarnék bármilyen formában linkelni ide hibajegyet. Példát írtam, vissza kellene olvasni. Az meg a te dolgod, hogy mennyire vagy képes különbséget tenni a "lebaszás" és a jószándékkal megosztott információ, figyelmeztetés között.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#125) sztanozs válasza suste (#110) üzenetére


sztanozs
addikt

Én ugyanígy jártam, az én édesanyámat rövid ékezettel anyakönyvezték, de az én anykönyvi kivonatomban hosszúval szerepel a neve, mert úgy értette az ügyintéző. Amikor személyit cseréltem akkor tűnt fel, és szóltam, hogy ez nem lesz jó így - mondták, hogy akkor szíveskedjek befáradni abba az okmányirodába, ahol anno kiállították a születésimet - édesanyámmal és az ő születésijével -, és akkor majd csinálnak valamit.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#126) baani59


baani59
aktív tag

Sziasztok,
mivel alapvetően szeretek/támogatok mindenféle papír és személyes jelenlétet kímélő megoldást, amint lehetőségem nyílt, e-személyire váltottam. Azóta szomorúan tapasztalom, hogy egy helyben toporog az alkalmazása ... :((
A használatához a német Amazonon vettem egy "Reiner cyberJack® RFID basis" olvasót. A használata során nem tapasztaltam semmi problémát.
Amit még meg szeretnék osztani veletek, mert nem találtam a téma indító írásban és a hozzászólásokban sem ezt az infót: az e-mail aláírás akkor használható, ha a tanúsítvány tartalmazza a használni kívánt e-mail címet. Az ügyintéző emellett megkérdezi, hogy hozzájárulsz-e, hogy a tanúsítvány nyilvános kulcsát közzétegyék az országos adatbázisban. Ez kell a működéshez és ha nemet mondasz rá, az e-mail cím nem kerül be a tanúsítványba, mert az rendszer űrlap kitöltője automatikusan törli.
A tanúsítvány érvényesítésekor azt mondták, hogy a funkciók egyezni fognak a lejárttal, de az e-mail címet simán kihagyták. Módosítani pedig nem lehet, csak újat csináltatni 2 év múlva. Az ügyintéző azt tanácsolta, hogy mondjam azt, hogy elveszett a személyi. Ehhez már nem volt kedvem, elengedtem az e-mail aláírást.

Samsung Galaxy Note 9 - Android 10 - Pocketbook Inkpad - Samsung Galaxy Watch Active 2

(#127) PitLee válasza Reggie0 (#117) üzenetére


PitLee
senior tag

Adott helyzetben lehet igazad van, de ilyen elven bárkivel kilehetne cseszni, mert a nevére írnak egy meghatalmazást két tanúval és akkor ő viszi a balhét ?
Ezért kell a négy aláírás, ő meghatalmaz és te elfogadtad és ők ketten meg tanúsítsák.

(#128) PitLee válasza Tim82 (#121) üzenetére


PitLee
senior tag

Postán is van kétféle
link

(#129) Tim82 válasza PitLee (#128) üzenetére


Tim82
nagyúr

Volt arról bárhol is szó, hogy nem lehet több típusú kártyaolvasót használni? A cikkben is linkelve van azon típusok listája, amelyeket a Belügyminisztérium bevizsgált. A potenciális probléma továbbra sem a kártyaolvasó típussal, hanem a forgalmazási országnak megfelelő lokalizációval, firmware-rel kapcsolatos.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#130) PitLee válasza Tim82 (#129) üzenetére


PitLee
senior tag

Igen értem, a "Postai" verzión nem tudom, hogy utólagos képszerkesztés-e, de elég egyértelmű lokalizáció :DDD

[ Szerkesztve ]

(#131) Reggie0 válasza PitLee (#127) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Miert vinne el a balhet? A meghatalmazas nem azt jelenti, hogy meg kell csinalnia, hanem azt, hogy joga van eljarni valaki neveben egy adott ugyben. Kotelezettseget nem vallal.

(#132) gekkoXT válasza Tim82 (#129) üzenetére


gekkoXT
senior tag

Remélem te nem foglalkozol közvetlenül ügyfelekkel, hamár részben vagy egészben kapcsolódik a témához a munkád. A stílusod az a kategória, ami miatt az ügyfelek azt éreznék, lekezelik őket és a pökhendi ügyintéző szivességet tesz, nem pedig a munkáját végzi az ügyfél érdekében.
:D

[ Szerkesztve ]

(#133) Tim82 válasza gekkoXT (#132) üzenetére


Tim82
nagyúr

Köszönöm, hogy helyretettél, máris jobb nekem és a világnak is, hogy az aktuális megmondóember érdemi hozzászólás helyett ismeretlenül, értő olvasás nélkül személyeskedett velem egy kicsit. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#134) gekkoXT válasza Tim82 (#133) üzenetére


gekkoXT
senior tag

Annyira sajnálom. De tényleg. Végigolvastam a kommentjeidet. A szakmaiságot egy másodpercig se vitattam. Ellenben a megfogalmazási módból süt a frusztrációd, az idegességed és a stresszkezelési problémáid. Ha tévedek és simán morgós vagy és még senki sem mondta, hogy zavaró a stílusod, még egyszer elnézést kérek. Off topic-ban merészeltem írni, mert eléggé türelmesek voltak a többiek. Te dolgod, hogy egy ilyen témában is képes vagy hozni ezt a sértett, arrogáns stílust, de remélem, otthon azért nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagy. Mindenféle sértési szándék nélkül írom ezt.

(#135) Tim82 válasza gekkoXT (#134) üzenetére


Tim82
nagyúr

Lehet, hogy a stílusom valóban nem volt a legszerencsésebb, ha egy ismeretlennek ezután az első dolga, hogy mind szakmai, mind emberi minőségemet érintően kapásból pökhendinek, arrogánsnak, illetve idegileg nem százasnak állitson be, nyilván "minden sértési szándék nélkül". My bad.

Bocsánat, nem bírtam megállni némi szarkazmus nélkül. :) Elnézést, ne vegyél egészen komolyan.

Valóban "morgós" ember vagyok és ahogy írtam, úgy gondolom, hogy az, ha csomagolom a mondanivalómat olyan témában, ahol a pontos információ fontos és későbbi kellemetlenségeket előz meg, nem visz előrébb senkit és semmit. Remélem, nem kell ezen felül nekiállnom bizonygatni, hogy nem verem otthon az asszonyt (és a berendezést sem kalapáccsal), nem végzem úgy a munkám, hogy porba alázom a velem kapcsolatba kerülőket stb. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#136) cocka


cocka
addikt

Kedvenc példám. Gyógyszerkiváltás másnak.

Mit kér tőled TAJ számot, OK, bediktálod. Mondod mit akarsz, aztán személyit kér, de csak azért, hogy ellenőrizze, megvan-e a kártya, majd odatol az orrod alá egy fecnit, hogy írd alá. Nem lehetne ezt az aláírást mondjuk kiváltani az e-személyis PIN kódommal, ha már személyit kérnek?

Mondjuk hiába állítottam be az e-azonosítás PIN kódot, soha sehol nem kérik, meg még hülyének is néznek, hogy mit akarok én. A kártya már mindent tud vagy mindenre is fel van készítve, az infrastruktúra már kevésbé, de még ha kiváló is lenne a mögötte lévő infrastruktúra, ahhoz először a fejekben is rendet kéne tenni. Hiába működne esetleg jól a rendszer, ha mindenki síkhülye a kezeléséhez. Ez itt a legnagyobb gond.

Elektronikusan bejegyzett ajánlott küldemény feladása.... amikor az egész OK, és már tudni kéne használni a rendszert, aztán úgy kezdik, hogy lebeszélnek róla, úgy folytatják, hogy jajj hogy is kell ezt, mit is kéne most nekünk csinálni... nem is értették mit akarok. 15 perc alatt akarták "rajtam begyakorolni" élesben, mire rájöttek mit hogy kell. Gondoltam magamban, ezt nektek már tudni kéne. És jönnek ilyen hülye érvekkel, hogy de még sose próbált így feladni levelet senki. Ennyit a 21. századi módszerekről. LOL

(#137) Reggie0 válasza cocka (#136) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Ha nem gyorsabb a megszokott modszernel akkor nincs ertelme. Sokan nem ertik, hogy az uj technologianak akkor van a gyakorlatban ertelme, ha valamilyen gyakorlati elonyt is nyujt. Ez jelenleg a legtobb esetben nincs meg, sot hatrany inkabb.

(#138) cocka válasza Reggie0 (#137) üzenetére


cocka
addikt

Hát akar a fene körmölni. Ez mondjuk lehetne előny.

(#139) Reggie0 válasza cocka (#138) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Persze, de ha tobb ideig tart, akkor a gyakorlatban lassitja a folyamatokat. Ilyen egyszeru alairasoknal inkabb valami erintokartyas megoldas kene, azon gyorsan tul lehet esni.

(#140) k-adi


k-adi
veterán

ez valami telexes clickb cikk? :D

Mire is használható otthon az E-személyi? --- nem derül ki, azon kívül hogy macerás meg minden.......

(#141) MasterMark válasza st3v3np3t3r (#107) üzenetére


MasterMark
titán

Hmm nem gondoltam volna, hogy ráteszik az adatokat magára a kártyára.

Nem csak a digitális aláíráshoz van rajta ami kell?

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#142) st3v3np3t3r válasza MasterMark (#141) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

Nem, ugyanis mint az a közösségi közlekedés funkció nekem nem volt telepítve a kártyára, így az adott hsz-nen szereplő linken keresztül megigényeltem és azt írta ki, hogy Adatok írása kártya, a művelet végén langyos volt a eSzemélyim. Nyilván ha nem írt volna rá semmit, akkor nem lett volna langyos.

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#143) st3v3np3t3r válasza k-adi (#140) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

Szerintem nem vagy tisztába, mi is egy "kattvadász cikk" értelme. A kattvadász cikk minden kattintás után fizet a cikk írójànak. PH nem fizetnek, így a kattvadász összeesküvés elméleted megbukott :))

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#144) Sinesol válasza st3v3np3t3r (#143) üzenetére


Sinesol
addikt

Csak mert nem fizetnek érte, még nyugodtan lehet kattvadász.

(#145) st3v3np3t3r válasza Sinesol (#144) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

És azzal mit lehet nyerni, a trollkodókon és egy nagy semmin kívül? :))

[ Szerkesztve ]

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#146) Sinesol válasza st3v3np3t3r (#145) üzenetére


Sinesol
addikt

Kattintasszamot, ez kb ugyanaz, mint amikor valaki facebook likeokra vadaszik.

(#147) st3v3np3t3r válasza Sinesol (#146) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

Ahaa...tehát akkor trollkodókon kívül semmit nem lehet nyerni vele :DDD
Tehát ez is kattvadás blog lehet? :))

[ Szerkesztve ]

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#148) Sinesol válasza st3v3np3t3r (#147) üzenetére


Sinesol
addikt

Itt epp te vagy az, aki trollkodik.
Bár ki tudja, lehet tenyleg nem erted miről is beszelünk.

Na mindegy, leptem a topikbol, nem tamogatom tovabb a szemetelesed.

[ Szerkesztve ]

(#149) st3v3np3t3r válasza Sinesol (#148) üzenetére


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog (1)

Nem érted a viccelődést? Ha már itt tartunk, pont az ilyen mint:
- klikkvadász cikk és hasonló megjegyzések a szemetelőek.

 iPhone 11 64GB // Huawei Matebook D15 R7 // LG 55 UHD TV // XBoX OneS All Digital // Telekom Optika 2G/1G // Telekom IPTV // PH! app a GPlay áruházban // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#150) joghurt válasza Sinesol (#148) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Pont jó lesz, ha visszahúzol innen a Facebookra levezetni a frusztrációd.

Egészen konkrétan sima "magán" bejegyzésnek írta st3v3np3t3r az eredetit. Én javasoltam neki, hogy akár címlapos írás is lehetne belőle, mert valószínűleg sokak érdeklődésére számot tartana. (Akár azzal a konklúzióval is, hogy magánszemély számára túl bonyolult és nem jó semmire. Ez is információ.)

A tej élet, erő, egészség.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.