Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tsa-bika


Tsa-bika
(senior tag)

Tumor, 1. stádium.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#2) <Adamsky>


<Adamsky>
(veterán)

Nem igazán vágom ezt a TikTok-os témát, ezért magyarázza már el nekem valaki legyen szíves, hogy milyen biztonsági, ill. nemzetbiztonsági (?) kockázatot takar egy olyan felület, ahol agyhalott fiatalok osztanak meg egymás között kreténebbnél-kreténebb videókat?

(#3) Ádám16 válasza <Adamsky> (#2) üzenetére


Ádám16
(őstag)

Láttam egy videót, ahol mutatta a srác, hogy a TikTok leköveti a háttérben a privát böngészésed kereséseit. Például.

Ha valaki belinkeli, megköszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#4) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

cseberből vederbe.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#5) nubreed


nubreed
(veterán)

Ja, én nem tudtam, hogy kínai ez a szar. Akkor azért megy itt az egész herce-hurca. Most már értek mindent is. Trump ettől függetlenül monnyon le.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#6) <Adamsky> válasza Ádám16 (#3) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

OK, leköveti, és? Tudom-tudom, nem túl jó / szerencsés, de ez még mindig messze nem nemzetbiztonsági kockázat.

[ Szerkesztve ]

(#7) Narxis válasza <Adamsky> (#6) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

A kínai követés az nem jó, az amerikai az rendben van. Szerintem lassan sorra kerülnek a Xiaomi és társai is.

(#8) azbest válasza <Adamsky> (#2) üzenetére


azbest
(nagyúr)

Amúgy bármelyik közösségi és magamutogató program tilos kellene legyen olyan munkahelyeken amelynél nemzetbiztonsági kockázat, ha bármi kikerül.
Gondolok itt arra, amikor a katonák fitnessz karkötős futás útvonalait publikusan megosztották és a titkos bázisok alaprajza / járőrözés útvonala kirajzolódott a térképen.

De ugyanígy, bármilyen kép és hangfelvétel készítése alapból tilos valószínűleg ezeken a helyeken - saját okostelefon vagy bármi más hasonló eszköz bevitele tilos kellene legyen. Csak épp az ember a gyenge pont és olyan munkakörben is magát akarja mutogatni, ami titkos. Nem mondom, hogy remeteként kéne élni, de aki ilyen munkát vállal, annak az ellenőrzött és korlátozott eszközöket kellene csak használnia ott.

A felhasználókról adatokat gyűjtő appos dolog meg nemzetközi. Pesze őket az zavarja, ha másik ország is figyeli őket, mert minden ország / cég szerint csak saját magának szabad ilyet. Bár lehet itt most konkrétan a felvásárláshoz akartak nyomást gyakorolni.

[ Szerkesztve ]

(#9) Tigerclaw


Tigerclaw
(nagyúr)

Elegge fura precedens lenne, ha ez osszejonne. Tiltsuk be, majd vasaroljuk fel.

Masresz az MS eleg gyakran bukni szokott a felvasarlasain. Raadasul ezek a szolgaltatasok eleg hamar elavulnak. Ahogy jon egy trendinek gondolt utod, mar valtanak is. Rage quit-et is generalhat a dolog, foleg hogy a fiatalabb korosztaly nem csipi Trump-ot.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#10) SkyLine3000 válasza <Adamsky> (#6) üzenetére


SkyLine3000
(addikt)

Persze, nem nemzetbiztonsági kockázat az említett agyhalott fiatalok idióta videói miatt. :D Ha ők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, akkor az már a vég.
Ez a tiktakk meg csak egy az 1000 és 1 app közül, amelyik kémkedik a felhasználók telójában. De mivel kínai és népszerű, le vele!

(#11) sheratan válasza <Adamsky> (#6) üzenetére


sheratan
(titán)

Azon kívül, amit azbest írt, még ott van az is, hogy az amerikai vállalatok nem kötelesek kiadni csak úgy információt, főleg nem olyan emberekről, akik nem amerikai állampolgárok és/vagy nem az USA területén tartózkodnak. Ehhez képest a 2 éve meghozott kínai nemzetbiztonsági törvény értelmében minden kínában működő cég köteles bármilyen adatot átadni a kínai kormány számára csak úgy kérésre, még akkor is ha a célpont nem kínai és nem abban az országban él. Nem ideális az amerikai kémkedés sem, de egy fokkal még szolidabb.

Amúgy meg ez egy tökéletes szankció bármilyen cég ellen. Ha nem lehet embargóval megtörni, akkor vegye meg a MS, és tönkremegy magától ;]

(#12) Top cat válasza bambano (#4) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Ugyanmá, az usákok sosem kémkednének. ;]

(#13) <Adamsky> válasza Narxis (#7) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

"Szerintem lassan sorra kerülnek a Xiaomi és társai is."
Ez most már szinte biztos.

(#8) azbest
"Gondolok itt arra, amikor a katonák fitnessz karkötős futás útvonalait publikusan megosztották és a titkos bázisok alaprajza / járőrözés útvonala kirajzolódott a térképen."
True story?! Hááát, ez tényleg űber-gáz :DDD

OK-OK, ezt mind értem, csak akkor - ahogy Narxis írta is - egy Xiaomi vagy más ilyen - nem amerikai tulajdonú cég sokkal nagyobb kockázat. Más kérdés, hogy egy ilyen "top secret" támaszponton kb. mindenkit gatyára kellene vetkőztetni, és elkobozni tőle mindent. Az ne már egy tetszőleges kínai márka hibája legyen, hogy az amerikai katona (vagy annak vezetője) hülye.

Illetve a kérdés továbbra is kérdés: milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent a TikTok?

(#14) Tigerclaw válasza azbest (#8) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

A donteshozok nincsenek tisztaban ezekkel a mai kutyukkel, igy azt se tudjak, hogy mit, miert es hogyan kellene tiltani, korlatozni a kritikus helyeken. Rossz nezni ahogy hulyet csinalnak magukbol a nyugdijas koru kepviselok amikor pl. a Facebook miatt eloveszik Zuckerberget.

Ahogy irod, itt is az emberi tenyezo a problema tobb szempontbol is. Az USA-ban raadasul sok evtized alatt beivodott a tarsadalomba. pontosabban annak nagyobb butabb reszebe a tudomany, a tudas lenezese, hatterbe szoritasa, ezert jellemzoen keves szakerto, magasabb tudassal rendelkezo van dontesi helyzetben. Most is jol latni, hogy nagyon sokan a seghulye Trumpra hallgatnak, mert az o nulla IQ-s szintjet ertik, de ha jon valaki, aki mond ket tudomanyos dolgot, maris elkonyvelik "geeknek" akinek nem kell adni a szavara.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#15) Fred23


Fred23
(veterán)

Trump segít lenyomni az árat. :)

Kíváncsian várom, mi lesz az USA politikája Kínával szemben, ha Biden nyer!

(#16) Tigerclaw válasza <Adamsky> (#2) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

A big data koraban minden ilyen aranybanya a bunozoknek, vagy az ellenseges kormanyoknak. Persze nem csak a TikTok es nem csak a kinai tulajdonban levo platformok.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#17) Tigerclaw válasza Fred23 (#15) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

Arra en is. Sok mindent vissza kell csinalnia, amit Trump elrontott, de szerintem nem mindent. Jo iranynak tartom kritizalni azt a gyakorlatot, hogy szinte mindent kinaban gyartanak, gyartatnak. Igy is ezer szalon fuggenek mar toluk a fejlettebb orszagok. Ha nem is a bezarkozas a jovo, de minden orszagnak torekedni kell az onallosagra, vagy Europaban arra, hogy az EU legyen onallo.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#18) azbest válasza sheratan (#11) üzenetére


azbest
(nagyúr)

"az amerikai vállalatok nem kötelesek kiadni csak úgy információt, főleg nem olyan emberekről, akik nem amerikai állampolgárok és/vagy nem az USA területén tartózkodnak"

Vagy mégis. Pont azért volt botrány az eu és usa között, mert az usa törvények szerint az amcsi hárombetűsök kedvük szerint turkálhatnak minden cég adatai közt, amiben van amcsi résztulajdon. Ezután lett belőle az adatvédelmi pajzs... amiről nemrég mondták ki, hogy semmit sem ér, mert ha megsértik az eu állampolgár benne biztosított jogait, akkor sincs kihez fordulnia jogsegélyért.

Az usa keze pedig messzire elér. Például az ausztrál vlogger David Jones kétszer is belefutott abba, hogy megtagadták a rendelésének teljesítését ausztrál cégnél (farnel/element14 és digi-key), amiért hasonló név szerepel amcsi állami megfigyelési listán.
Ausztráliában, brit tőzsdén lévő cég tulajdonában, amcsi feketelistával. [link]

A nem kötelesek kiadni "csak úgy", az szépen hangzik. Biztos van ennek valami törvényi háttere. Csak mintha pont attól lett volna hangos pár éve a sajtó, hogy külföldön / külföldieket gyakorlatilag korlátlanul lehallgattak. A saját állampolgáraikat meg trükkösen, kerülőúton, de lényegében azokat is. Kínában is biztosan megvan mindennek a törvényi háttere, ahogy az usában is. Aztán vagy már az eleve megenged - főleg külföldiekkel szemben - bármit, vagy simán csak nem tartják be a szolgálatok.

(#13) <Adamsky>
amúgy már magában az is nemzetbiztonsági kockázat, hogy minden katona, minden hivatalnok vagy tisztségviselő felesége/férje, gyerekei kiteszik az életüket mindenhová. Vagy éppen adatok gyűjthetőek róluk az álataluk használt appokkal. Így közvetlenül vagy közvetve, de akár zsarolhatják is azt a személyt, aki hozzáférhet necces dolgokhoz vagy személyekhez.

[ Szerkesztve ]

(#19) <Adamsky> válasza Tigerclaw (#16) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

"A big data koraban minden ilyen aranybanya a bunozoknek, vagy az ellenseges kormanyoknak."
Nem merem kijelenteni, hogy ez ne lenne így, de ha valamilyen adatot meg akarsz szerezni v. rendszerbe be akarsz törni, akkor még mindig a célirányos támadás a leghatékonyabb (lásd mondjuk a Twitter esetét)

(#15) Fred23
" ... ha Biden nyer!"
Biden sok esetben a demencia jeleit mutatja, szóval erre nem vennék mérget.

(#20) sheratan válasza azbest (#18) üzenetére


sheratan
(titán)

Jó, egy ilyen eset ellenében oda lehet állítani az olyanokat, amikor a Apple meg nem adott semmit, még kimondott utasításra sem át például.
De aztán attól meg hogy az egyik oldal ezt csinálja (ami ellen próbálnak legalább lépéseket tenni), ne vegyünk már a nyakunkba másik oldalt is, ami ellen még lépéseket sem lehet tenni, mert egy autokrata diktátor vezeti.

(#21) Fred23 válasza Tigerclaw (#17) üzenetére


Fred23
(veterán)

Kábé így látom én is.

<Adamsky>: Kell mellé egy -lehetőleg fekete- alelnök, aki egyben lehet nyíltan a tervezett utódja is. Szerintem kajálnák az emberek. Szóval talán sosem volt még olyan fontos az alelnök személye, mint most.

(#22) janeszgol válasza <Adamsky> (#13) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Hát csak tippelni lehet (ahogy a "szakemberek" is csak tippelnek, ugye Trump?), de például a beszélgetésekből, képekből kibányászhatók olyan információk, hogy az amerikai emberek hol bankolnak leginkább, hova szoktak járni stb, emiatt a célzott reklámozással megosztható a piac.
Hogy ez mennyire nemzetbiztonsági, azt nem tudom.

Amúgy csak mellékesen megjegyzem, hogy ma egy cég van, akiben megbízom, és nem féltem náluk az adataim, és az az MS.

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#23) TomMusic


TomMusic
(senior tag)

RIP tiktok.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#24) Kasya válasza azbest (#8) üzenetére


Kasya
(nagyúr)

Csak én látok benne egy maroklőfegyvert? :D

En jol elvagyok az oroszok támnogatásával, aka Coub :DDD
A TikTok az nekem nagyon csöves...

[ Szerkesztve ]

(#25) Tigerclaw válasza <Adamsky> (#19) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

Ez adathalaszat. Nem tudod hogy kinel lesz valami olyan informacio feltoltve ami neked hasznos. Csak egy pelda ha keresel valakit. Minel tobb kozossegi fotohoz videohoz fersz hozza, annal valoszinubb hogy megtalalsz valakit. Tudod hogy kit keresel, de nem tudod celiranyosan keresni. A bejegyzesekben meg kereshetsz szoveges informaciokra, pl. nevekre vagy valami kulcsszora.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#26) nuke7 válasza Kasya (#24) üzenetére


nuke7
(veterán)

mi a különbség a kettő között..? :F

a coub is adathalászik.?

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

(#27) aprokaroka87


aprokaroka87
(nagyúr)

Kiváncsi leszek, hogy mennyivel veszik majd meg kevesebért mint amennyit ér valójában.

:D

Ha megveszik...

(#28) apatyas


apatyas
(Korrektor)

Az egyik, pont emiatt nem csípem a FBot se, mert elvileg valós névvel, és iratokkal kellene igazolnom magam rajta (más kérdés, hogy átlagos esetben erre nem kerül sor)
A másik, hogy nemár hogy még ez a kaka is bekerüljön a start menüre vagy bárhova a winbe.. oprendszert akarok a gépemen tudni, nem tákolt f0skupacot. Igen, az LTE lenne az, ami jó lenne, de azt sem igazán lehet hivatalosan használni.

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#29) wjbhbdux válasza Narxis (#7) üzenetére


wjbhbdux
(addikt)

Erre előre gondoltak, a Xiaomi sose lehetett jelen amerikában.

(#30) kilua


kilua
(tag)

És ha sorra kerül a xiaomi, akkor xiaomiban is megjelenik a Huawei app galery, és minden app kijön arra is.

(#31) Narxis válasza wjbhbdux (#29) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Akkor valamelyik másik kínai cég ami még jelen van ott is? Aztán sorra kerülhetnek más cégek is mert nem fekszenek alá az amerikai kormánynak.

(#32) aprokaroka87 válasza kilua (#30) üzenetére


aprokaroka87
(nagyúr)

Az kétszer sem biztos...

Meg a Xiaomi értéke lehet fele pl Huawei-nek, szóval lehet Trumpliék megvennék kilóra őket is :D

Azért az durva lenne, ha kiderülne hogy az egész USA / Kínai szinjáték arra megy ki hogy az USA megvegyen pár céget.

(#33) aprokaroka87


aprokaroka87
(nagyúr)

Amúgy már nem azért, de valamelyik nagyobb Európai cég,miért nem jelentkezik megvenni esetleg a Tik-Tok-ot...

(#34) csongi


csongi
(veterán)

Ez aztán demokrácia :)

(#35) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Nekem az szúrt zemet legelsőnek, hogy ha szept. 15 előtt megveszi. Miért, utána nem lehet?
Csak a választásokhoz kell reklám, vagy miért ez a dátum?

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#36) azbest válasza aprokaroka87 (#33) üzenetére


azbest
(nagyúr)

lehet mert eu törvények mellet nem tudna nagyon működni egyik sem :D

(#37) xeon forever


xeon forever
(őstag)

WorldWarZ :))

MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ ://www.passmark.com/baselines/V9/images/126668301354.png

(#38) pengwin válasza <Adamsky> (#6) üzenetére


pengwin
(addikt)

Olyan mennyiségű adatot gyűjtenek be, amiből eléggé pontos társadalmi modellek építhetőek.
Ezek alapján lehet célzott reklámhadjáratokat indítani, leadni a drótot a preferált politikai pártnak, esetleg uszítani egyik társadalmi csoportot a másik ellen, vagy túlpörgetni egy már mozgásban lévő válságot álhírekkel, esetleg szocmédia botprofilokkal kiemelni a leguszítóbb híreket. Mindezt persze akkor, amikor a begyüjtött adatok alapján tudják, hogy destabilizáló hatása lehet.
Ezt nyilván nem a TikTok vagy a tulaja fogja csinálni, hanem a KKP állambiztonsági szervei. Ha elég nagy a felhasználói bázis, akkor megérheti egy-egy konkrét szolgáltatást lelőni, hogy kevesebb elő adathoz jussanak rajta keresztül.

(#9) Tigerclaw
Egészen olyan lenne, mint az idehaza divatos "sógorra/komára írjuk a szabályozást".
Nagyon rossz precedens lenne, ha nyugaton is ennyire nyilvánvalóan elkezdenék erodálni a magántulajdon védelmét.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#39) Tsa-bika válasza azbest (#8) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Pedig a munkaadó igyekszek őket felkészíteni: [link]

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#40) Braddock


Braddock
(őstag)

[link]

„Kína éppen most teszi zsarolhatóvá a gyerekeket, akikből a jövő vezetői válnak.”

a következő adatokhoz jut hozzá az alkalmazás:
a telefon hardveres adatai (IMEI, azonosítók, képernyőfelbontás, memóriahasználat,
tárhely stb.);
más, akár korábban már törölt appokból szerzett adatok (kapcsolatok, üzenetek, böngészési és keresési előzmények stb.);
minden hálózati adat (IP- és MAC-címek, router adatok, wi-fi stb.);
GPS-adatok (az app egyes változatai 30 másodpercenként elküldték az aktuális helyadatokat);
rootolták vagy jailbreakelték-e a telefont.

[ Szerkesztve ]

(#41) csongi


csongi
(veterán)

A Google vagy Apple nem tud mindent a felhasznalokrol?
MS-t nem is emlitem.

(#42) nuke7 válasza csongi (#41) üzenetére


nuke7
(veterán)

hát az a nem mindegy, hogy azokkal az adatokkal a felhasználó vissza-azonosítható-e vagy sem.
Ugye az apple-nél elég nagy hangsúly van azon, hogy ne lehessen a gyűjtött adatok alapján azonosítani a felhasználót - meg hát az sem mindegy, hogy ők nem a felhasználók adataiból élnek, nem úgy, mint a google :U

https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

(#43) hallador válasza Braddock (#40) üzenetére


hallador
(addikt)

Az nagyon szép lista. Úgy tűnik nem olvasták a hozzászólók, illetve ebben az esetben már nem akarnak hozzászólni. :U
Na ezért van leszedve az összes Kínai app a telefonjaimról. Pedig van a családban Xiaomi is csak mi app mentesítve.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#44) hallador válasza csongi (#41) üzenetére


hallador
(addikt)

De tud, csak egy eleve diktatórikus ország inkább ne tudjon. Mert én még arról nem hallottam, hogy USA-ban tömegével vitték volna embereket átnevelő táborba. Különböző mondvacsinált okoknál fogva. Kínában meg igen. Szóval ha lehet választani...

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#45) Jakuu válasza hallador (#44) üzenetére


Jakuu
(őstag)

Nem diktatorikus dehogy, csak a vilag terroristaja. Ha van, a vilagban ami jovedelmezo, akkor azt kicsinaljak, vagy valamilyen fondorlattal megprobaljak elorozni, allamilag. Ez a tortenet es a huawei embargo is errol szol.
Az peldaul nem baj, ha lehallgatnak valakit, legyen az akar vezeto europai politikus, az nem szamit, de ha akar egy maganembert lehallgat mas az orszagukbol, fel vannak haborodva.
A demokraciara hivatkoznak allandoan, de ok azok akik a demokraciara tesznak magasbol, ha az erdekeikrol van szo. Ok azok akik ellenzik pl. az oslakos torvenyt a vilagon es nem tartjak be az ENSZ hatarozatat.

(#46) DS39


DS39
(veterán)

Jó ötlet, ha az MS megveszi, pár év, és tönkreteszik. 😆

(#47) sheratan válasza Jakuu (#45) üzenetére


sheratan
(titán)

A hidegháború alatt is ez volt, mégis mindenki azért ácsingózott, hogy bárcsak inkább a nyugati elnyomók alá tartoznánk. Úgy látszik mostanra ez feledésbe merült már, és jó lenne itt sokaknak a szovjet unió is.

(#48) kilua válasza hallador (#44) üzenetére


kilua
(tag)

"Mert én még arról nem hallottam, hogy USA-ban tömegével vitték volna embereket átnevelő táborba"

Az indián rezervátum az pont az volt, vagy japánokat az 1930as években.
Jelenleg is a világon pont usa tartja fogva a legtöbb embert
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_incarceration_rate
Tudom ezekre lehet azt mondani hogy jogosan, de mégiscsak túlzás...

Jelenleg az animések jól tudják hogy Kínához hasonlóan USA is élen jár a külföldi média cenzúrázásában mert különféle okok miatt "nem polkorrekt" meg "szexista" stb amire Amerikában érzékenyebbek mint Ázsiában (lassan Kínában sem) persze ezek csak cégek, ha nem tetszik az amcsiknak államilag nincs tiltva külföldi oldal a neten gondoltam addig amíg usa nem akarja betiltani más miatt a TikTokot.

Jó, jelenleg Kína még mindig rosszabb mint az USA, csak arra akartam célozni, hogy USA cégek/állam is egyre rosszabb irányba indult el.

[ Szerkesztve ]

(#49) Tigerclaw válasza csongi (#41) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

Attol hogy vannak mas rossz peldak, meg nem kell elfogadni egy vallvonassal. Ennyi erovel mondhatnank a Norveg tomegyilkossal semmi gond nincs, hiszen ott volt/van Hitler, Stalin, {insert random diktator, afrikai hadur, tomeggyilkos}.

Ez olyan mint amikor elfogadod, sot termeszetesnek veszed, hogy korruptak a politikusok es folyamatosan lopnak. Attol hogy X partnal is van ilyen politikus, meg nem szabad elfogadni, hogy Y partnal is van. Mindegyiknek a bortonben a helye. Jol latszik hogy ez a belenyugvas hogy elre repitette a pannon pumat Europaban...ja nem.

A modszer neve "Whataboutism", nezz utana.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#50) sheratan válasza Tigerclaw (#49) üzenetére


sheratan
(titán)

De hiszen az egész topik érvrendszere a whataboutism-ra épül. Mert hogy ne bántsuk szegény kínai céget meg kínát, mert hát bezzeg az USA is... :U

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.