Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) turbuczn


turbuczn
(tag)

Akkor most már jöhet az ÁFA csökkentés! :D

(#2) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

1) Csak miért nem lehetett normálisan bevezetni az online kasszákat?
2) Az a diagram mi a halál akar lenni?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#3) buherton válasza Kopi31415 (#2) üzenetére


buherton
(őstag)
LOGOUT blog

3) a pajtásokat ez sem nem fogja kiszűrni

Egyébként örültem a kezdeményezésnek, mert a fehér gazdaság mindenkinek előnyére válik.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#4) dabadab


dabadab
(félisten)

Most az online számláknak vagy a bekötött pénztárgépeknek örül? Mert az két külön dolog.

DRM is theft

(#5) dajkopali válasza Kopi31415 (#2) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

csak egy illusztráció, a motor sajnos levágta az alját, a vízszintes tengelyt
eredetileg az OTP készítette, és azt mutatja, hogy a 2014-es bevezetés óta mennyivel nőtt a beszedett adóbevétel az elméletileg lehetségeshez képest

[ Szerkesztve ]

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#6) Ghoosty válasza dabadab (#4) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Az egy dolog, de láthatóan nem tudja mi a különbség az adóelkerülés és az adócsalás között. Legalábbis én nem hiszem, hogy így jelentenék be, hogy meg akarják nyirbálni az alanyi adómentesség feltételeit.

(#7) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Gondolom az ilyen storyk mint ami Bulgáriában is volt egy pillanatra se gondolkoztatják el őket, hogy ezeknek a projekteknek van egy elég nagy rossz oldala is.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#8) Kopi31415 válasza dajkopali (#5) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Mi van?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#9) dabadab válasza Kopi31415 (#8) üzenetére


dabadab
(félisten)

Az Y tengely százalékos értéke azt mutatja, hogy az ÁFA mekkora részét nem csalják el.

DRM is theft

(#10) Fred23 válasza turbuczn (#1) üzenetére


Fred23
(veterán)

Lehet, nagy kárt se okozna, annyian vesznek manapság szinte mindent román áfával. :U

(#11) turbuczn válasza Fred23 (#10) üzenetére


turbuczn
(tag)

Azért a fogyasztás döntő többsége 27%-os ÁFA-val történik. A világelső ÁFA, vagy a világ utolsó?! :D
Képzeld el, hogy a 115 ezer forintos Ryzen 3700X csak 105 ezer lenne 15% ÁFA-val, vagy az iPohe Xs 379990 helyett 344990 Ft lenne! :(

(#12) Fred23 válasza turbuczn (#11) üzenetére


Fred23
(veterán)

Aki éppen kénytelen kifizetni a hazai áfát, kábé az fizeti ki, és csakis akkor, mikor nincs más lehetősége. Legalábbis én ezt látom mindenütt, magamat is beleértve. Ettől függetlenül a 15% eszembe se jutott. De miért ne lehetne 20-22%?! :) Persze kell a sok lóvé a költségvetésbe, hogy néhány embernek sokkal jobb lehessen...

Vagy oké, legyen a nagyon magas, mondjuk 25%-os áfa, de arányosabban legyen visszaosztva, elköltve, kihagyva néhány mohó zsebet, fölösleges, túlárazott beruházást! Ok, álom. Ahogy viszont most van, érthető, hogy mindenki egyfolytában keresi a kiskapukat.

[ Szerkesztve ]

(#13) Penge_4 válasza turbuczn (#11) üzenetére


Penge_4
(veterán)

És képzeld el, hogy ilyesmiket azok vesznek, akiknek nincs kenyérgondjuk, de ha feltételezzük, hogy normális az illető (ami tudom ritka nagyon manapság, de azért induljunk ki ebből) így már megvan neki a stabil lak(hat)ás, vésztartalék, stabil munkahely, csekkek fizetve, stb., akkor akinek ezen felül van 3-4 kilója iPhonera vagy 115 ezer csak egy processzorra, azt ne kelljen már sajnálni, miközben az ország több mint fele kb. létminimum alatt él.

Mindig is adóellenes és államellenes voltam, de ha már adó, akkor az ÁFA a legkorrektebb, mert
1. Csak az fizeti, aki fogyaszt.
2. Több kulcsa van, emiatt az igazán csóró, nem 27%-kal fizeti meg a húst, kenyeret, stb. (hogy a kereskedő benyeli az már más tészta)

Az egyetlen hibája, hogy túl nagy nem lehet, mert akkor elcsalják.
De aki pl. az SZJA-t vagy bármilyen munkabért terhelő adót kitalálta az megérdemelné, hogy egy székhez láncolva élete végéig egy 180 kilós szőrös, mogorva ápoló minden nap beöntést adjon neki, akkor megtanulná egy életre milyen kényelmetlen is az, amikor az állam akarja eldönteni, hogy mire költheted a SAJÁT, MEGKERESETT pénzedet. Meg ő eldönti mennyit vesz le belőle EÜ-re meg mennyit nyugdíjra (amit sose fogsz kapni).

Tudod van az a mondás, hogy arról nem tehetsz, ha csórónak születsz, de arról már igen, ha csórón halsz meg... Aki gettóba született és értelmes és szeretne kitörni annak jó, ha vannak kapaszkodók a rendszerben - ha már az egész pénzrendszer gravitációs mezőként a már meglévő vagyonhoz vonzza a még többet, miközben a nincstelen az infláció süvítő ellenszelében dacol a nagyokkal miközben ő tényleg mindenért fizet, még olyan tudás elsajátításáért is, amit más már 8-10-12 évesen megtanult a felmenőitől, akkor legyenek már ilyenek, mint a magas áfa, ami azokat bünteti, aki luxusra költ sokat.

Ügyeskedők meg mindig lesznek, lehet, hogy Izom Tibi kintről hozza a BMW-t meg a könyvelő meg az ügyvéd ellátja őt jó tanácsokkal, de a plázacica csajának már nem lesz annyi esze, hogy az Alibabáról rendelje meg a Gucci táskát, hanem megveszi a Westendben és ott kőkeményen rajta van az áfa. Ennyikeh...

[ Szerkesztve ]

(#14) FLD1987 válasza Penge_4 (#13) üzenetére


FLD1987
(tag)

Idézet: "Tudod van az a mondás, hogy arról nem tehetsz, ha csórónak születsz, de arról már igen, ha csórón halsz meg..."

Miért hibás az, akinek gyerekkora óta 100%-os munkaképesség csökkenése van agykárosodás miatt és szegényen születik és szegényen hal meg?

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude 5491; Nokia 8.1; Huawei Mate 9 Dual SIM; Alcatel Pop 4 (6)

(#15) Snoop-y válasza FLD1987 (#14) üzenetére


Snoop-y
(addikt)

Well that escalated quickly :DDD

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#16) Penge_4 válasza FLD1987 (#14) üzenetére


Penge_4
(veterán)

Az áfáról meg az adórendszerről volt szó... Egyébként nincs az a kevés pénz, amiből ne lehetne gyarapodni (ha minimális, hajszálnyi mértékben is), illetve nincs az a csillagászati összeg, amit ne lehetne elverni.

Akinek egészségkárosodása van, annak is szabad döntése, hogy mire költ. Egészségügyi termékeknél meg megint más az áfakulcs, illetve sokszor támogatott államilag. De induljunk ki abból, hogy eleve az államtól (adófizetőktől) kapja a pénzt mint a nyugdíjasok, tehát bármennyire kevés is az összeg, még mindig jobb, ha a pénzesebb vagy felelőtlenebb embereket sarcolják meg, mint a társadalom gerincét, akik léte miatt még nem omlott össze a civilizáció, mert ha mindenki úgy gondolkozna, hogy nem megyek el szaré-húgyé dolgozni vagy kerülöm az adót ahol csak tudom, mert ellopják, akkor még ennyire sem tartanánk... Becsüljük hát meg, hogy vannak még dolgos, szorgalmas emberek, akik még nem menekültek ki külföldre, nem kéne őket SZJA-kkal sarcolgatni. Fizetnek így is eleget. Sokszor azok helyett is, akik törvényen kívüliek.

(#17) FLD1987 válasza Penge_4 (#16) üzenetére


FLD1987
(tag)

Az írásod alapján hibás az, akinek gyerekkora óta 100%-os munkaképesség csökkenése van agykárosodás miatt és szegényen születik és szegényen hal meg. Szerintem nem hibás az, akinek gyerekkora óta 100%-os munkaképesség csökkenése van agykárosodás miatt és szegényen születik és szegényen hal meg.

Amúgy azzal az írásoddal egyetértek, hogy ne legyen SZJA, de helyette kellene olyan adó, amit sokan tudnának fizetni és a sok ember nem tudná kikerülni. A gazdag emberek keveset fogyasztanak, de sok pénzt fektetnek be, hogy még több pénzük legyen. Ez alapján a gazdagokat a fogyasztás és a befektetés adóztatásával lehetne adófizetésre kényszeríteni. Ez alapján pedig vagyonadót kellene fizetni mindenkinek. Viszont a gazdagok könnyen eltudnának menni olyan országba, ahol nem kell vagyonadót fizetniük. Nehéz megoldani, hogy a gazdagok sok adót fizessenek.

Dell Latitude 5491; Nokia 8.1; Huawei Mate 9 Dual SIM; Alcatel Pop 4 (6)

(#18) Penge_4 válasza FLD1987 (#17) üzenetére


Penge_4
(veterán)

Ez az egész SZJA dolog szerintem onnan indult ki, hogy anno a mamutvadász is megosztotta a húst a törzzsel (hiszen egyrészt rárohadt volna, másrészt akkoriban jobban egymásra voltak utalva az emberek), vagyis az erős segítse a gyengébbeket. Csak elment egy nagyon rossz irányba.

Egyrészt szolidaritást és szociális érzékenységet nem lehet kierőszakolni, mert ellenkezőjébe csap át még ott is, ahol eredetileg semlegesség van.

Másrészt a politikusnak kéne példát mutatni, nem lopni meg ügyeskedni.

Harmadrészt az össztársadalmi morál (az első kettőből következik és ez az, ami minden esetben okozatként működik, olyan rendszer kell, ami normális társadalmat eredményez. Ide még jön ráadásként a bizalmi elv, avagy nagyon könnyű eltörni a bizalmat, nagyon nehéz visszaszerezni, egyes esetekben lehetetlen. Ezért is van az, hogy 1 ember könnyebben tud bomlasztani, zülleszteni 100 másikat, mint 100 másik felemelni azt az egyet. Tehát túlnyomó többségben kéne lennie azoknak, akik becsületesek.

De aki egyszer is megtapasztalta, hogy
1. Fent is lopnak. Még többet is.
2. A becsület gyakran azt jelenti, hogy olyasmiért is fizetsz, amit elkerülhettél volna és semmi jutalom nem jár cserébe.
3. A vallások nem garantálják, hogy ha becsületes életet élsz, akkor elnyered jutalmadat. Egyáltalán túlvilág se biztos, hogy létezik.
4. Még az ellenkező nem sem feltétlenül jutalmazza, sok esetben bünteti a becsületességet és a becsület és a balfaszság között gyakran elmosódik a határ.

Ott már nagyon nehéz bármivel is visszaszerezni a bizalmat, mert folyamatosan az van benne, hogy "mi van ha visszaélnek vele"?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.