Hirdetés

2022. január 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) tomazin


tomazin
veterán

Mar megint egy brillians otlet (van naluk sok ilyen, pl. Gta ban). A kovetkezo legyen az,h csak kyc utan lehet a forumokra regisztralni.
Es ebbol lesznek az olyan csodas "forumok", mint a hwsw-é is lett (ha jok az emlekeim ok is egy ilyesmi modositas utan szerveztek ki)

[ Szerkesztve ]

(#2) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Szinte már látom is, h fb-ra való regisztrálás csak kézben tartott igazolvánnyal... A zinternet az utolsó szabad hely a Földön. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#3) Pötyi


Pötyi
őstag

Aszondja: "Amennyiben egy közösségi médiás cég lehetővé teszi, hogy valaki álarc mögé bújjon, akkor a céget vonják majd felelősségre."

Először is nem csak közösségi oldalon lehet trollkodni, hanem bármilyen más fórumon, felületen is.

Másodszor pedig mi van akkor, ha nem valós adatokkal regelt oda a júzer? Hogy tudná ezt ellenőrizni az adott platformot üzemeltető cég? Se joga, se eszköze hozzá. Egy neten működő cég az nem hatóság, hogy személyit kérjen! (Hasonló volt akkor is, amikor azt írták elő, hogy felnőtt tartalmat ne láthassanak a gyerekek, nyilatkoznod kell, hogy elmúltál 18 - egy OK gomb lenyomásával.) Szóval ha majd egy hatóság kéri a platformtól egy júzer regeléskor megadott adatait, akkor megkaphatja. De az nem feltétlenül lesz jó az adott júzer beazonosításához.

QNX is cool!

(#4) VinoRosso


VinoRosso
addikt

Az adatvédelem meg nyilván smafu.

Egy tavalyi eset jut eszembe, amikor az USA-ban a nagyon woke BLM mozgalmárok internetes profilok (facebook, twitter, IG) átfésülgetésével hajtottak fel lincselés céljából egy fazont akiről azt vélték, hogy letépkedte a plakátjaikat. Szerencsére még időben kiderült, hogy nem őt keresték, csak nagyon hasonlított az 'elkövetőre'.

A személyazonosság validálását meg nyilván állami szervek végzik majd :U , máskülönben nehéz lesz gátat szabni az ID hamisító piac fellendülésének.

(#5) Sinesol


Sinesol
addikt

Egyértelműen támogatom a dolgot, irritáló a sok arc nélküli megmondó ember. Biztosan megoldható, hogy csak valós adatokkal lehessen regelni.

[ Szerkesztve ]

(#6) Rive


Rive
addikt

Nyilván a törvény konkrét megfogalmazásától elég sok dolog függ, de az eddigiek alapján ez pl. a facebook esetében inkább ez elvileg már meglevő korlátok kikényszerítését jelenti, nem szigorítást vagy effélét.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#7) Protezis válasza Pötyi (#3) üzenetére


Protezis
őstag

A bankban is kérnek tőled igazolványt. Amire te mondhatod, hogy kösz csá. A facebook is kérhetne, nem kötelező oda regisztrálni.

Hírhez szólva: Kétélű dolog ez, de valami szabályozás valóban szükséges lenne.

[ Szerkesztve ]

Új Seagate Ironwolf 6TB eladó - 55000 Ft.

(#8) Dißnäëß


Dißnäëß
addikt

Végre egy normális ötlet, KYC1-2, agyig tolni mindenkinek.

Az ember szabadsága nem az, hogy bármit megtehet, amit akar, hanem az, hogy nem kell azt tennie, amit nem akar.

(#9) Tapsi


Tapsi
addikt

Szerinte aki online akar mondani valamit, annak fel kell fednie, hogy kicsoda.

Amennyiben ez beleillik a mainstreambe. Ha nem, akkor indul a karaktergyilkosság oldaltól függetlenül.

(#10) Slack


Slack
tag

A trollok saját arccal és névvel is trollkodni fognak. Kínában már bebizonyosodott. Ha jól emlékszem, akkor a jelenség magyarázata az, hogy a fizikai távolság eléggé jelentős ahhoz, hogy biztonságban érezze magát a troll. Pl. aligha fog valaki Budapestről lemenni egy borsodi faluba (vagy fordítva), hogy megkeressen egy trollt.
Egyébként a facebook -on is ezt látom. Sokan saját névvel és arccal vállalják büszkén a kreténségüket. (Persze sokan arc nélkül teszik ezt.)

(#11) kavalkád


kavalkád
aktív tag

inkább a kölyköket kellene megtanítani, hogy kell konfliktusokat kezelni, meg negatív hatásokat feldolgozni, mintsem megvédeni őket minden sz@rtól. életképtelen generációt csinálnak belőlük ezzel a sok PC f@szsággal.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

(#12) Busterftw válasza Pötyi (#3) üzenetére


Busterftw
addikt

Peldaul rengeteg netes penzugyi szolgaltatas kerhet szemelyit regisztralashoz.
De peldaul a francia LDLC ahonnan a vga-t vettem, kertek a szemelyit a vasarlashoz, az 1 user 1 vga policy miatt.

Facebook is megtehetne ezt, vagy nem ered el a szolgaltatast.

(#13) Pötyi válasza Busterftw (#12) üzenetére


Pötyi
őstag

Persze, megtehetné. Csak azt ne felejtsd el, hogy létezik a törvényeknek területi hatálya. Ezt a törvényjavaslatot az Ausztrálok találták ki. (Majdnem azt írtam, hogy kengurubaszók, de aztán meggondoltam magam és nem írtam le ezt a csúnya szót. Durva lett volna, ha leírom.) Pont a napokban olvastam a cikket arról, hogy az LMBTK törvény alapján felnyomtak a magyar médiahatóságnál egy gyerekeknek szóló rajzfilmet, amiben egy genderbizonytalany bölénybornyú szerepelt, a hatóság meg sajnálkozva széttárta a karját, hogy a csatorna székhelye nem itthon van bejelentve, nem tehetnek semmit. (Ezt mondjuk megjegyezhetnék a hazai LMBTK-k, jó stratégia lenne a jövőben.) Szóval ha az Ausztrálok hoznának egy olyan törvényt, ami személyi bemutatásához kötné az ottani fosbuk-regisztrációt, az még nem lenne kötelező a világ boldogabbik, nagyobbik felén. Aztán vagy megteszi ezt a fosbuk, hogy így módosít az .au domén felől jövő regelésekkor, vagy kivonul, aztán az Ausztrálok csinálhatnak maguknak saját vkontakte-t.

Meg ráadás nehezítésképp mi van akkor, ha egy ausztrál fószer külföldön regel, ahol nem kötelező a személyit beszkennelve feltölteni, majd hazamegy és trollkodik? Vagy VPN. Ezer kiskapu van.

QNX is cool!

(#14) nubreed


nubreed
veterán

Na most ki fogja eldönteni, hogy ki számít trollnak? Na ugye.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#15) Alogonomus válasza Pötyi (#13) üzenetére


Alogonomus
senior tag

Valamint az egy dolog, ha a Facebook kivonul, mert azok a szolgáltatások még pótolhatóak lehetnek különböző random platformokkal.
Az viszont már más helyzet, ha az Alphabet is kivonulni kényszerül a törvény miatt, mert egy kamufiókról beszólt valaki a Föld másik feléről egy youtube videó alatt. Alphabet nélkül például Google-fiók sincs, ami nélkül egy Android telefon használata is macerás.
Látszólag tényleg nem észlényekből áll az ausztrál kormány. Reménykedjünk, hogy csak politikai haszonszerzés érdekében közhangulat javításként dobták be az ötletet. :(

(#16) adamklark válasza tomazin (#1) üzenetére


adamklark
aktív tag

mondanám hogy fontos az anonimitás meg minden, de ugyis minden cég tudtunkon kivűl. engedély nélkül gyűjt csomó adatot, eljutottunk oda hogy tök mindegy mit akarsz, tudják ki vagy. Mivel a felhasználókkal elszalad a ló sokszor és nem ritkánr közel törvénysértűen megy a trollkodás szerintem (doxx, fenyegetés, zaklatás stb.) , simán lehetne KYC online felületre. igenis legyenek felelőssé tehetőek az emberek, online is.

(#17) dabadab válasza Sinesol (#5) üzenetére


dabadab
titán

Egyértelműen támogatom a dolgot, irritáló a sok arc nélküli megmondó ember

A gond csak az, hogy az arcos megmondóemberek is irritálóak :)

DRM is theft

(#18) Duracellm... válasza nubreed (#14) üzenetére


Duracellm...
nagyúr

Vagy h. ki rágalmaz alaptalanul. :)

Amúgy maga az ötlet jó, mert a hétköznapi trollokat megijesztheti, és elrettentheti ennek a tevékenységnek a folytatásától. De, azokat akik ezt "hivatászszerűen" esetleg pénzért csinálják, azok találnak rá kiskaput, vagy fizeti nekik a kiskaput a megbízó.
Viszont ez az állapot alkalmas arra, hogy ha rágalmazó troll-ba futnak - ott ahol területileg hatályos lesz ez a törvény - ott valószínű, hogy nem egy magánszemély egyedi véleménye jön velük szembe, hanem az illető "akar valamit".
Ennyi, egy intelligens embernek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy felgyulladjon a lámpa, és fenntartással kezelje a "tényközlést", és ellenőrizze a személy eddigi tevékenységét. Ha ezt nem lehet megtenni, hitelét fogja veszti a karakter és irománya.

Itt a kérdés, az hogy a userek közül mennyi maradt meg intelligens embernek :) , és azoknak mennyi ideje marad erre.
Ha fogynak az esetek, a csökken a "nyomozásra" fordítandó idő-> Javulnak az esélyeink, mármint akiknek: szívesebben olvasnának valódi tartalmat és azoknak ezt a minőségi tartalmat előállítanák.

Illetve még ez felveti azt a kérdést hogy a társadalomnak-fejlődésének vagy az "adat piacnak" érdeke-e az, hogy ezek az emberek érvényesülni tudjanak az online térben. ?! :U

[ Szerkesztve ]

(#19) Boond válasza Alogonomus (#15) üzenetére


Boond
őstag

Majd váltanak Huawei-re :D Azok működnek, és andoidos is... Mindent lehet pótolni, csak idő, és akarat kérdése...

7000 ft-ot ajánlok fel, Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et, az ajánlat korlázotott ideig él. Még van pár szabad hely.)

(#20) jerry311


jerry311
nagyúr

Olyan "szép", amikor ekézik Kínát me g Oroszországot a mindenféle megfigyelések, meg kémszoftverek miatt, aztán a saját oldalukon még durvább dolgokat vezetnek be.

"Accuse your opponent of what you are doing, to create confusion and to inculcate voters against evidence of your own guilt" Saul Alinsky, Rules for Radicals

League of Legends: spambox

(#21) dabadab válasza jerry311 (#20) üzenetére


dabadab
titán

Ez azért a "még durvábbtól" elég messze van, sőt, az ugyanolyan durvától is.

DRM is theft

(#22) jerry311 válasza dabadab (#21) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ez most épp nem, de az encryption backdoor, eléggé túllő ezen... Igaz, nagy csend van körülötte már vagy 3 éve, de a parlamentben megszavazták.

League of Legends: spambox

(#23) Foglalt név


Foglalt név
őstag

Azt esetleg bevezetné végre a nyugati világ, így 30 évvel az internet térnyerése után, hogy ne privát szervezetekre legyen bízva az azonosítás?
A kis plasztik kártyám és útlevelem mellé nem lehetne egy országok közti megegyezésre alapuló OAuth jellegű hivatalos azonosítás, hogy kultúráltan lehessen mozogni a kibertérben? Anélkül, hogy minden jött-mentnek, jelszót és/vagy emailcímet kelljen generálnom?

Nem, a google, facebook lehet ezt megoldja erőből, de attól nekem az még nem hivatalos.

(#24) dabadab válasza Foglalt név (#23) üzenetére


dabadab
titán

Azt esetleg bevezetné végre a nyugati világ, így 30 évvel az internet térnyerése után, hogy ne privát szervezetekre legyen bízva az azonosítás?

Miért kellene?
Jelenleg Magyarországon ahol hivatalos azonosítás kell, ott az ügyfélkapus azonosítás működik, de arra egészen pontosan nulla szükségem van, hogy a facebookra, a githubra vagy a PH-ra az ügyfélkapus azonosítómmal legyek bejelentkezve.

DRM is theft

(#25) fatpingvin válasza Foglalt név (#23) üzenetére


fatpingvin
aktív tag
LOGOUT blog

naez

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A kivétel próbára teszi a szabályt, nem pedig erősíti. Nézz rá a hirdetéseimre ha van időd :)

(#26) Noukoum válasza Sinesol (#5) üzenetére


Noukoum
addikt

Egyetértek, különösen olyan témákban nagyon fontos lenne szankcionálni ami életekről szól. Lásd pl. környezetvédelem, amiben a magyar trollok sajnos igen aktívak.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#27) Busterftw válasza dabadab (#17) üzenetére


Busterftw
addikt

Viszont ez esetben akar becsuletsertes, ragalmazasert mar jarhat 1 ev szabadsagvesztessel.
Az arcos ember 2x atgondolna, hogy miket ir az online terben a masikrol. :)

(#28) Tapsi válasza Busterftw (#27) üzenetére


Tapsi
addikt

Te megnézted bármelyik hírportál Facebook oldalát? Arccal, névvel írnak olyan gyökér stílusban emberek, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

(#29) Fred23 válasza Tapsi (#9) üzenetére


Fred23
veterán

Kiegészítve azzal, hogy mainstreambe illő véleménynek is lehetnek súlyos következményei bizonyos országokban. Mondjuk elég csak annyi, hogy nyíltan nem vagy kormánypárti.
Ausztráliában nem tudom, milyenek most a viszonyok, de felénk egy ilyen "aki online akar mondani valamit, annak fel kell fednie, hogy kicsoda" elég durva lenne.

Inkább elviselném a trollokat.

https://prohardver.hu/dl/upc/2021-08/16551_aiba.jpg

(#30) Alogonomus


Alogonomus
senior tag

A szándék jogos, mert minden névtelenséget megtűrő platformon sok direkt trollkodásra létrehozott fiók van, ahogy félig legális és illegális szervezetek közül is sok üzemeltet kamufiókokat hangulatbefolyásoláshoz. A fő gond az ausztrál lépéssel az, hogy egy "piszlicsáré" 25 milliós ország csak veszíthet ebben a háborúban, mert kerekítési hiba a tőlük érkező haszon egy szolgáltatónál a Föld 4 milliárd fős népességétől érkezőhöz képest.
A farok nem tudja csóválja a kutyát.

(#31) Pötyi válasza Busterftw (#27) üzenetére


Pötyi
őstag

Amúgy egy ehhez hasonló jelenség már volt egyszer probléma, amikor a tizes évek elején kijött az új sajtótörvény. Abban van ilyesmi, hogy az újságíró perelhető a cikkéért. Ha jól emlékszem, a Gálvölgyi csinált paródiát abból a Heti hetesben, hogy ő bemegy fél-részegen egy neki nem igazán tetsző szerepet eljátszani a Vígszínházba és unott pofával elripacskodja. Másnap megjelenik egy kritikus-cikk arról, hogy milyen szarul játszott előző este (ami egy színtiszta vélemény-cikk), ő pedig majd jól bepereli az újságíró-szinikritkust, hogy mi az, hogy ő nem játszott jól?!? Ő úgy gondolja, hogy igenis jól játszott! Százmilliós kártérítés. Ki dönti el, hogy egy színész játéka vajon jó volt-e, vagy rossz? Perelhető-e egy ember a saját ízléséért, véleményéért, ha neki nem tetszik valami és leírja ezt? Nagyon nehéz meghatározni, hogy hol a határ a vélemény és a trollkodás közt. Majd minden fészbukos, vagy tecsős kommentet bíróság vizsgál majd, hogy mennyire jogos az a csipkelődős jelzős szerkezetű mondat?

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#32) Foglalt név válasza dabadab (#24) üzenetére


Foglalt név
őstag

Mert gyakorlatilag nem létezővé tenné az egész mostani hajcihőt?
Nem kéne megjegyeznem, milyen email-el és jelszóval regisztráltam a 1001.-ik szolgáltatásra. Hogy melyik gagyi fórumot nyomhatták fel, amitől ömlik hozzám a spam, etc.
Van európai útlevelem, amivel a világ értelmes országaiba könnyedén beutazhatok. Nem cserélném le ezt arra, hogy mindenhova vízumot kell kérnem.
Az interneten viszont ez működik. Ha rendelnék, hozzászólnék, letöltenék, olvasnék vagy bármit, akkor 10 perc kínlódás, ahelyett, hogy rákattintanék, hogy igen, ez az oldal tudhatja, hogy én vagyok. Ha mégis szeretném, ha elfelejtetnének, akkor pedig központilag ki tudom húzni a dugót és nem 1,5 órát keresgélem az ÁSZF-ben, hogyan szüntethetem meg a fiókom, ha egyáltalán.
u.i.: az már csak hab lenne a tortán, ha a levelezőszervert lehetne opt-in módba rakni és csak az küldhetne levelet, akinek aktív hozzáférése van a címemhez. Így nem kéne 100x leíratkozni az ACDSee hírlevélről...

[ Szerkesztve ]

(#33) dabadab válasza Foglalt név (#32) üzenetére


dabadab
titán

Nem kéne megjegyeznem, milyen email-el és jelszóval regisztráltam a 1001.-ik szolgáltatásra.

"log in with facebook/google", meg is van oldva. Teljesen jól működik ez piaci alapon is, nem kell hozzá állami szerepvállalás.

ha elfelejtetnének, akkor pedig központilag ki tudom húzni a dugót és nem 1,5 órát keresgélem az ÁSZF-ben, hogyan szüntethetem meg a fiókom, ha egyáltalán.

:DDD

Te még soha nem használtál állami informatikai rendszereket, igaz?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#34) Busterftw válasza Pötyi (#31) üzenetére


Busterftw
addikt

En a kettot szetvalasztanam.
Hireket stb csak objektiven lehetne adni vagy cikkeket irni, minden mas meg blog kategoria, mint szubjektiv velemeny/fejtegetes. :)

(#35) adamklark válasza Tapsi (#28) üzenetére


adamklark
aktív tag

különbség hogy azért könnyebben elővehetnek valakit ha bíróságig fajulna a dolog, mintha csak egy email+jelszó lenne az oldal/rendőrség kezében, nyilván ha nagyon akar valaki bármit ki lehet kutatni de érted amit mondani akarok.

(#36) dabadab válasza Busterftw (#34) üzenetére


dabadab
titán

Hireket stb csak objektiven lehetne adni

Ez egyébként pont olyasmi, ami lehetetlen.
Lehet objektivításra törekedni, de a hírírás az elkerülhetetlenül szubjektív folyamat.

DRM is theft

(#37) Pötyi válasza Busterftw (#34) üzenetére


Pötyi
őstag

A blogban megjelent szubjektív vélemény is perelhető. Hiába választod szét ilyen kategóriákra. Nem az a lényeg, hogy milyen nevet adsz neki, hanem hogy megjelent nagy nyilvánosság előtt.

QNX is cool!

(#38) bambano


bambano
titán

"Morrison szerint az online világnak nem kell vadnyugatnak lennie, ahol botok, trollok és egyéb őrültek névtelenül pusztítanak" ahol botok, trollok, politikusok és egyéb őrültek pusztítanak...

mondjuk ha az ausztrálok most ébredtek fel, akkor egyébként is sok kihívással küzdhetnek. nálunk ez már majdnem 20 éve így van.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#39) Foglalt név válasza dabadab (#33) üzenetére


Foglalt név
őstag

Ha már egy ország polgára vagyok, annak minden kötelezettségével, akkor azt hiszem elvárható lenne cserébe, hogy egy ilyen alapvető feladat elvégzésért ne olyan cégeknél kelljen kuncsorogni, akiktől hányok és ha tehetem, messziről elkerülöm őket.
Nem kétlem, hogy van, akinek ez így is rendben van, de örülnék, ha az igénytelenség választás lehetne és nem kényszer.

(#40) adamklark válasza Foglalt név (#39) üzenetére


adamklark
aktív tag

nem mintha az állambácsi sokkal jobban kezelné a dolgokat

(#41) bambano válasza Duracellm... (#18) üzenetére


bambano
titán

válaszok ömlesztve:
"Itt a kérdés, az hogy a userek közül mennyi maradt meg intelligens embernek": az a baj, hogy pontosan ugyanannyi maradt meg intelligensnek, mint a 90-es évek közepe táján, amikor elkezdtük az internetezést. csak jött mellé egy nagy rakás idióta :P

a többi hsz-re:
1. teljesen felesleges bármiféle addicionális azonosítót bekérni regisztrációkor, hiszen van egy azonosítód, amit kötelező rendesen nyilvántartani: az ip címed. ha az a cél, hogy egy hozzászólás íróját megtalálják, akkor másra nincs szükség. a többes regisztráció elkerülésére lehet szükséges egy igazolvány.
2. az alapprobléma ezzel a dologgal az, hogy erősen nézőpont kérdése, hogy mi az, hogy trollkodás. ha jön szembe a cancel culture, de te nem akarsz beállni a sorba és elmondod a véleményedet, akkor a jelenlegi nyugati eszmerendszer szerint troll vagy. máshol meg csak normális.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#42) dabadab válasza Foglalt név (#39) üzenetére


dabadab
titán

Ha nekem nem tetszik a sarki pékség, akkor legyen az is elvárás, hogy az állam süssön nekem kakaóscsigát?

DRM is theft

(#43) dabadab válasza bambano (#41) üzenetére


dabadab
titán

van egy azonosítód, amit kötelező rendesen nyilvántartani: az ip címed

Most pont neked magyarázzam el, hogy az IP cím - személy kapcsolat az véletlenül sem egy az egyhez, hanem sok a sokhoz hozzárendelés?

DRM is theft

(#44) bambano válasza dabadab (#43) üzenetére


bambano
titán

a kiosztott ip címek elenyésző része, amelyeket illegálisan üzemelő hotspotokhoz meg ilyen éttermi ingyenwifikhez használnak, nem nyomonkövethető.
az összes többi az. most neked magyarázzam?
minden ip címhez hozzárendelhető egy ember: a szerződést aláíró. rajta kell elverni a port. ha csinált rosszul üzemeltetett nyitott wifit, akkor azért is. majd leszokik róla.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#45) Alogonomus válasza Pötyi (#31) üzenetére


Alogonomus
senior tag

A Top Gear vs. Tesla 2011-es felmentéssel zárult ügye óta igazából mindenre ráhúzható vagy az, hogy "csak vélemény volt", vagy az, hogy "csak poénból írtam". Pedig abban az esetben még a nagy nyilvánosság előtt, önös érdekből elkövetett súlyos hitelrontás is abszolút bizonyított volt.

(#46) adamklark válasza bambano (#44) üzenetére


adamklark
aktív tag

:N

(#47) Pötyi válasza dabadab (#43) üzenetére


Pötyi
őstag

Vagy beülsz bármilyen nyilvános, ingyenes wi-fi hatósugarába ÉS mielőtt csatlakozol, felülírod a hálókártyád igazi MAC címét valami mással...

QNX is cool!

(#48) Alogonomus válasza bambano (#44) üzenetére


Alogonomus
senior tag

Ismered a VPN mibenlétét? Sokat érnél hatóságként egy külföldi VPN szolgáltató címével. :DDD

(#49) bambano válasza Pötyi (#47) üzenetére


bambano
titán

1. normális wi-fi kártya nem enged mac címet cserélni. szabvány tiltja.
2. felesleges felülírni, mivel nem szokás adminisztrálni a wifi mac címét.
3. most azért tudsz beülni nyilvános ingyenes wifi hatósugarába, mert eddig senki nem büntetett meg senkit azért, hogy ilyen létezik, pedig van rá törvény, hogy tilos.

következmény: jelenleg nálunk van elegendő jogszabály, hogy a trollokat megállítsák. nem állították meg -> n+1. újabb jogszabállyal sem fogják megállítani. nincs rá hatósági igény.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#50) bambano válasza Alogonomus (#48) üzenetére


bambano
titán

jogilag a vpn szolgáltatótól is ki lehet kérni a szükséges adatokat.
szerintem nagyobb súlyú cselekményeknél ki is kérik és meg is kapják.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.