Hirdetés

2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Jól felhúztad magad egy vacak játékon... :) Nooffense reagálnék, ha megengeded. Leszögezem, amennyire vártam nálam se érte el azt az élmény faktort amit kellett volna. Pár éve én ezért a játékért -a negyedik részeért- vettem Xbox One-t. :)

Borítókép, AMG terepen, szupikocsik sivatagban stb.

Láttál már hillclimb versenyt? Javarészt aszfalton megy, de azért azok az 5 centis hasmagasságú kocsik elég szépen maguk alágyűrék az egyéb terepviszonyokat is. :) Remek példa rá játékok terén a DiRT 3, abban ott volt a trailblazer játékmód, erről szólt. :) És az a DiRT még viszonylag nem az árkád szférából származott.

Zene

"Ez valahogy olyan olcsó zenének hat amit az egyik random utcai zenész játszott el nekik pár dollárért."
Most komolyan ezt írtad egy mexikói helyszínű játéknál? :DD Az emberek 3/4 ott utcai zenész és ilyen zenéket játszanak. :D Ez a lényege, ez az íze, ez adja át a mexikói hangulatot, nem az az emlegetett mélyorgia amit emlegetsz. :D Egy vihuela vagy egy maracas messze nem fog nekünk mélyeket produkálni. :D

XP tábla a háztetőn

Kényszeríett valaki, hogy órákig ugrass az autóval? A-a, viszont van akinek meg tetszik, ha kell ilyen kis apró -olykor bosszantó- mutatványokat csinálni. Én se szedtem össze még 1 olyat se, az az 1000 TP vagy 3000 nem sokat dob a szintemen. :D

Autók

570+ autó van a játékban... És gyér? Nyilván repetitív, nyilván lehetnének benne újabb kocsik is, gondolom van ennek valami licensz oldala, az Ms meg túl zsidó hozzá, hogy fizessen érte. De a felhozatal minden csak nem gyér. :) Azért mert neked nem tetszik egy oldtimer mondjuk, vagy csúnyának tartasz egypárszáz autót, pl. nekem kifejezetten nincs gondom velük, sőt, legutóbb egy agyontuningolt Bel Air-el aláztam halomra az Átlag szintű AI-t, és kegyetlen élvezetes volt.
Driftelni pedig jóóóóóó! :DD

Kocsi fennakad
Menü-be kimész és megnyomod a bal kart. :)

Pajta leletek, pörgetések

Már a FH4-ben sem értek ezek lószékletet sem, miért vártad, hogy idén ez másképp lesz? :DD Habár a kocsikkal megint nem értek egyet, nem tudom, hány kocsim van, de majdnem mindbe beültem már amik pörgetésből lettek. :D

CR

Mire kevés? Jelenleg van kb. 1.5 millióm, 2 kocsit tuningoltam, az autók meg 3-4 versenyenként esnek szal még vennem se kell. A legtöbb kocsi meg tuning nélkül is bőszen megállja a helyét. :D

Amikkel ugyanakkor maximálisan egyetértek...

Szerver gondok

Az ideg szétvágott már tegnap is mikor haverral akartunk nyomulni, és 3 percenként elfosta magát a szerver, vagy nála, vagy nálam... A másik kedvencem mikor repesztek egy új versenyhez -teleport off, élvezni akarom a sebességet-, és egyszer csak 0-ra fékez mert a szerver megint székleteskedik! Imádom!

AI
Szebben le se írhattam volna!

Tereptárgyak

Bár szintén az a helyzet mint a FH4-nél... Már ott sem szabott sok minden gátat az autóknak. Kedvencem mikor két egyforma fa közül az egyik megakaszt, a másik meg nem. :DD

Tuning

Ja, bár ez részlet kérdés, én pl. átlagban letisztult autókat csinálok. Minimális spoiler, egy kis lökhárító stb. Ezek a body kitek csak néhány kocsinál néznek ki igazán jól. Azért örültem, hogy pl. a fentebb említett Bel Air-nél volt olyan motorháztető amiből kilógott a motorblokk! :B :K

Na de nyugi, nem vitázni jöttem, nem is bántás, csak egy könnyed viszontválasz! :) :D

[ Szerkesztve ]

n o p e !

(#2) Silεncε


Silεncε
őstag

Szuper autókkal földes úton, sivatagban dombon felfelé 180-al pályagumikkal nagyon biztató tud lenni megöli egyszerűen a játék hangulatát. Tehát magyarul vehetjük úgy, hogy ebben a játékban a fizika nem úgy működik mint a valóságban. De most nem emberek? Hát hogy néz már ki de tényleg amikor 5cm hasmagasságú Lambóval vágok át a sivatagon 180-al vagy többel. Kb 10 méter megtétele után elsüllyedne a francba.
Igen tudom, hogy az előző részekbe is ez volt de azt hittem végre felnőnek a fejlesztők és visznek bele valami kis realitást és nem csinálnak belőle NFS-t.

De most komolyan, mit vársz egy deklaráltan casual (tehát még csak nem is simcade, az a Motorsport) játéktól?

Engem az jobban zavar, hogy ez a rész igazából egy az egyben a 4 csak lecserélték a mapot (a harmadik rész óta nincs érdemi fejlődés, de valószínűleg ebben már nincs is több). Remelem, hogy most jónéhány évre elteszik a szériát pihenni (mondjuk a következő generáció elejéig) és a hatodikra mutatnak valami újítást is (meg egy Japánt, mint helyszínt)

[ Szerkesztve ]

(#3) joey04


joey04
titán

a hálózati hibák, meg hogy nem lehet resetelni az autót jogos, a többi szubjektív véleményeken alapuló hiszti.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#4) Bib


Bib
őstag

A zene nem jó? Többször is végig hallgatom mielőtt belépek, egyszerűen libabőr.

(#5) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Én a hárommal voltam így,kipróbáltam,úgy ítéltem meg hogy felejtős.Hogy csak egy rossz dolgot írjak le belőle,a traffipax kihívás+ forgalom kombó.Tegye fel a kezét aki nem húzta fel magát rajta.Aztán belekóstoltam a négybe,ahol 90% ugyanezek bökték a csőröm amit leírtál: földúton szupersportkocsikkal,nincs egy normális egyenes szakasz ahol feszegethetnéd a csúcssebességet,random módra törő/törhetetlen tereptárgyak,stb. Szóval köszönöm az írásod, már tudom,hogy az ötös rész sem az én játékom.Maradok a Snowrunnernél.

(#6) Silεncε válasza joey04 (#3) üzenetére


Silεncε
őstag

nem lehet resetelni az autót

De, lehet, bemész a menübe és left stick.

Jack Hunter: nincs egy normális egyenes szakasz ahol feszegethetnéd a csúcssebességet,

Minden részben van autópálya szakasz, ahol annyival mész, amennyivel akarsz

[ Szerkesztve ]

(#7) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

...mégis,a versenyekben alig van autópályás szakasz. Olyan van persze, hogy egy kicsi szerephez jut. Kivágnak belőle egy rövid részt, aztán versenyezzél. Épp pakolnád az ötöst, de máris jön a kanyar. Ez persze csak az én nyűgöm. Különben is, ott van a reptér, ott lehet repeszteni,nem? De. Nem. Olyan sprint/circuit verseny nincs, ami az egész autópályát/repteret kihasználná. De ez csak az én nyűgöm. Jaj, másik kedvencem a cross country, amikor tökön-paszulyon vágtatsz át. Azt a feneette ellenőrzőkaput mindig sikerül kanyarba, olyan ívre rakni, hogy még véletlenül sem tudsz nagy svunggal átmenni rajta. Vagy csak az utolsó pillanatban veszed észre. Vagy olyan szűk, mint a szűz csaj segge. Persze a másik frankón lelök, kitol, aztán ha "véletlenül" nem sikerül átmenni a két zöld zászló között, hát visszarak elé. Igaz, közben meg lemegy a fél verseny, körülbelül esélytelen onnéttól a győzelem, és még a szart is meg lehet fűszerezni, mert úgy rak vissza, hogy közben az utolsó használt fokozatban marad a váltó. De legalább van visszapörgetés, nyomvonal mutató nyíl, abs, bbs, eps, ips vezetőtámogató segéd. Meg rohadtjó grafika, hogy fél óra után, az agyérgörcs előtti pillanatokban gyönyörködhess a tényleg szép tengerparti naplementében. Igaz, volt réges-régen, egy messzi messzi távoli galaxisban egy autós videojáték, ahol mindezeket nélkülözve lehetett élvezeteseket versenyezni. Kockás grafikával, egy alap autóval kezdődően,amire nevetséges body kiteket lehetett pakolni, faék térképpel, egy szem nyíllal az autó felett. Egy időlassítóval meg nitróval, bináris gázpedállal lehetett hatalmasakat driftelni, kilökdösni a hülye rendőröket, ugratni bele a vakvilágba, csak úgy. Alulról törtél a csúcsra, egy szaros Puntóval gyaláztad a Suprát. Jó volt. A Forza kezdésnek aládpakolja a Shelby-t, a GTR-t, a bömöst. Megveheted fillérekért akár az Agera-t is. Hogy csapathasd vele földúton, erdőn-mezőn. Egen. A Forza jó játék.

(#8) AuraSync válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Hozzáírom a cikkhez amit mondtál mert teljesen igaz. :R
Szuper autók 300-400-as végsebességgel és akkor olyan pályákat kapunk ahol kanyarból kanyarba megyünk.
Mi fékezünk mint a veszett az AI meg úgy megy mintha sínen futna.
Azon röhögök amikor miután célba értem megjelennek az AI által vezérelt autók és szépen libasorba mennek még csak előzési kényszer sincsen bennük a másik iránt.

Ja meg még valami amit bele kell írnom mert idegesítő.. a fényképezés része...

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#9) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Gondolkoztam rajta,hogy írok egy hasonló ízű cikket, neki is fogtam, de visszaolvasva túl erős volt,így ment a süllyesztőbe,nehogy néhány elvakult gémer ízekre szedjen.Minek vitatkozni ha nem muszáj.Szóval azért becsülöm a bátorságod,hogy ilyen témát feszegetsz,bár itt a Logouton azért normális emberek vannak.A játékról még annyit, röviden,hogy bár szép,de üres.Régebben a játékélményért játszottál,manapság a grafika miatt.Ideig-óráig.Elgondolkoztam rajta, milyen is lehet felfrissíteni valamelyik régi NFS-t ilyen szép környezetben, ilyen autókkal,úgy,hogy a játékmenet a régi maradjon.Huhú!

(#10) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Ezt még magyarázza el nekem valaki:

(#11) Evil Snowman válasza Jack Hunter (#10) üzenetére


Evil Snowman
őstag

Gondolom idő egyezésnél azt nézi, hogy ki volt gyengébb autóval és azt előrébb sorolja.

(#12) AuraSync válasza Jack Hunter (#9) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nem félek én itt egyik User-től sem, szólás szabadság van mindenki azt ír amit akar, mindenkinek meg van a saját véleménye én sem fogok vitatkozni senkivel sem.
Az elején már leírtam, hogy saját véleményem és kész.
Ettől még más játszhat vele 1500 órát én azt sem bánom.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#13) joey04 válasza Silεncε (#6) üzenetére


joey04
titán

na akkor ez is kihúzva a listáról. bár elég elszabott megoldás. de ez legyen a legnagyobb baj.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#14) #81556480


#81556480
törölt tag

FÖLDÚT JAJJ NEEEEEEEEEEEEEE

(#15) John Marston válasza RawrrSoul (#1) üzenetére


John Marston
kezdő

Rosszul látod. Ez Horizon. Ez ilyen. Szerver beáll majd, hallgass saját zenét és szórakozz. Ez sosem volt szimulátor. Ne is várd tőle! 🙂

(#16) HartgeH3-2.8


HartgeH3-2.8
addikt

Végre megírta valaki azt, amit senki nem mer!

Forza Horizon 5 Network Error

Egyébként tényleg. Legutóbb amikor próbálgattam volna 3 másodpercenként dobálta fel a hibát, kicsit idegesítő .NEM NEM az internet rossz. Ha nem lenne ott az 5 simán elhinném, hogy ez egy javított 4, mert amúgy az.
Igen, van itthon One X, és van itthon Series X is, mindkettőn megnéztem.

De az elvakult fanatistáknak minden IS tökéletes ami a FORZA nevet viseli.

[ Szerkesztve ]

Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM

(#17) AuraSync válasza HartgeH3-2.8 (#16) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Így van akár azt is lehetett volna írni, hogy ez egy Forza Horizon 4 DLC javított grafikával. :K

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#18) HartgeH3-2.8 válasza AuraSync (#17) üzenetére


HartgeH3-2.8
addikt

Már a kezdeti videókat, sajtó anyagokat, bemutatókat elnézve simán beírtam a Forza hivatalos YT csatornájára, hogy köszi a Forza 4 DLC-t srácok! Reméljük értették a viccet ;]

Szerk:
Az hogy ISMÉT egy network error hibával indulnak az egyébként ultra gáz, mert emlékszem amikor a negyedik résszel próbáltunk volna haverokkal játszani, állandóan session error volt, de rendszerint. De nem bántom igazából, mert én az optimalizálásra vagyok háklis, az pedig még régi generáción is rendben van, ezt el kell ismerjem. Fényévekre van egy CP77 start-tól. Ez tény.

[ Szerkesztve ]

Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM

(#19) Jack Hunter válasza Evil Snowman (#11) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

WTF???Na ne már.Tökmindegy hogy fél méterrel vagy fél kilométerrel nyersz,a győzelem a lényeg.Ha már nem sikerül az időt alaposabban mérni, akkor legyen legalább két első helyezett.Mi az már hogy a gyengébbet előrébbsoroljuk?Mi ez,F1?Szaros Mazdánál gyengébb a Corvette????A játék van értem, nem én a játékért.Legalább dobjon be valami frankó animációt vagy valami.Videojátéknál mindig az user van előnyben,nem az AI.Nem?

(#20) AuraSync válasza HartgeH3-2.8 (#18) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Mivel bekerült a 0 Day Game Pass-ba olyan érzésem van mint az Outriders idején, hogy azért került be mert annyit is ér a játék.
A STALKER 2-re leszek kíváncsi majd. Reméljük nem egy optimalizálatlan bug halmaz lesz mint anno az első része.

Jack Hunter:
Az évek során azt vettem észre, hogy a játékok már csak a pénzlehúzásról szólnak nem arról, hogy neked legyen játék élményed.
Egy korrekt világban a Horizon 5 Premium kb 15k lenne megjelenés napján.
Egy Far Cry 6 Szezon Passzal együtt szintén ennyi.
Most ott tartunk, hogy két játék árát elkérik tőlünk azért, hogy egy teljes játékot megkapjunk.

Jelenleg ezzel játszok: Assa Valhalla Wrath of the Druids DLC.
Pár óra után a játék átmegy bázis építgetésbe magyarán szólva farmolásba.
Egyre kevésbé látom a fantáziát a játékokban.
Még az Origins-be meg az Odussey-be tudtak látványos DLC-ket kreálni de itt valahogy elfogyott az ihlet de persze a dupla árat itt is elkérik.

[ Szerkesztve ]

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#21) RawrrSoul válasza John Marston (#15) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Keversz Aura-val... :DD Nekem nincs bajom a játékkal, már pár éve se úgy ültem le elé, hogy na életem szimulátorozása fog következni, ez az 5. résznél sem változott... Letud kötni ideig óráig, elszórakoztat, van benne sok ojotó, és még meg se kellet vennem hála a Game Pass-nek. Majd egyszer, nyomott áron bekerül a gyűjteménybe, most még úri mulatság ahhoz.... :D

[ Szerkesztve ]

n o p e !

(#22) AuraSync


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nem tudom hova linkelték be a bejegyzésemet de már 1950 megtekintés van rajta. :))

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#23) Evil Snowman válasza Jack Hunter (#19) üzenetére


Evil Snowman
őstag

Ezredmásodperces mérésnél hova szeretnél pontosabbat? :B F1-ben is addig mérnek.
Az autó erejét, meg nem az dönti el, hogy ki gyártja. A800 > A793. Teljesen mindegy milyen autóról van szó.

(#24) lo_jo


lo_jo
senior tag

Szép teóriák születnek, hogy azért kerül game passba, mert szar és hasonlók. Tényeket kéne megnézni: minden MS által kiadott cím bekerül 0. perctől a game passba.

Bugok vannak, a lista nem is rövid, ezek valóban bosszantók, de ahogy olvasom, itt inkább a koncepcióval van bajod.

De ha már ilyen szép tételesen felsoroltad, akkor nézzük így.

Borítókép:
Hát ez ilyen, senki sehol nem akad fenn ezen, meg nem lát bele olyan dolgokat a képbe, ami nincs ott (egyenes út? hol látszik bármi, hogy ez kanyar, egyenes vagy épp csak 3 méternyi murva?). Ráadásul megmutatja a játék egyik legjobb tulajdonságát: a szabadságot. Azt és azzal csinálsz, amit és amivel akarsz. A 4x4 aszfalton ezt nem adja át, a hypercar a földúton igen.

Connection:
Teljesen jogos és katasztrófa a helyzet. Kiküszöbölhető solo móddal, de úgy meg nagyon unalmas az egész.

Menü zene:
Számomra pont az egyetlen értékelhető zene a játékban, a rádiók nekem nagyon nem jönnek be. Minimális hangerőn marad, hogy skill song esetén menjen a szorzó, de inkább a motorhangot hallgatom, kézi váltóval kell is rá figyelni. De ez nagyon szubjektív.

Szuper autókkal földúton:
A sztori és egyéb fix autós dolgokon kívül sehol semmi nem kötelező. Ezek a játék egy viszonylag kis szeletét adják, a free roam és a versenyek során 100% szabad döntés, hogy mivel mész. Még a versenyekre is csak ajánlást tesz a játék, de ez semmit nem jelent, a teljes garázsodból azt viszed az adott versenyre, amelyikhez kedved van. Járnak jutalmak, ha egy bizonyos versenytípust bizonyos kategóriával, típussal teljesítesz, de ezek teljesítése nélkül is teljes az élmény. Ha teljes értékű fizika érdekel, akkor nem egy deklaráltan casual arcade játékban kell keresni, megvannak erre is a megfelelő címek. Csak ugye a jó fizika lekódolása sok pénzbe kerül, ezért jóval többet fogsz kiadni, ha téged érdekel például a pályaversenyzés a rally és a rallycross is.

Tereptárgyak:
Ugyanaz, mint az előző pont. Arcade játék, ráadásul egy sim kedvéért sem fog senki villanyoszlopnak, kerítésnek és repülő szárnyának nekihajtást szimulálni. Egyébként még a kisebb tárgyak is lassítanak, ráadásul autónként változó mértékben. Egy buggyt kifejezetten szépen lassít a kerítés, míg egy több tonnás SUV-nak meg sem kottyan. Nem részletes, nem élethű, de van jelentősége, legtöbbször jobban jársz, ha kikerülöd.

XP és fast travel:
Ezt nem is igazán értem. Mi lenne a jó megoldás? Letenni az út közepére minden táblát, esetleg még díszkivilágítást is rakni fölé? Fast travel táblák nélkül is lehet teleportálni. Pénzbe kerül, de valamit valamiért. Sokan viszont nagyon szeretik az ilyen kihívásokat, főleg azokat, amik nehezebbek, mert végre valami, ami nincs tálcán kínálva. Nem vagyunk egyformák. Tőled nem vesz el olyat a játék, amit máshogy ne tudnál megoldani, nekünk viszont ad olyan kihívást, amit nem lehetne másképp.

Kapott CR:
Bődületes mennyiségű creditet lehet összeszedni, autóra gyakorlatilag nem is kell költeni hozzá. Ha megcsinálod a story és egyéb, "adott" autós feladatokat, akkor úszol a pénzben. Persze nem annyira, hogy mindent megvegyél, de ez baj is lenne egy ekkora járműparkkal rendelkező címben, gyakorlatilag napok alatt véget érne a játékosok legnagyobb részének. Ha pedig mégis versenyekkel és nem a kötöttebb feladatokkal akarsz pénzt szerezni, akkor is elég egy autót megvenni versenytípusonként (már ha ragaszkodsz ahhoz, hogy nem mész pályaautóval rallyzni). Minden versenyen a te autódhoz igazítja az ellenfelek autóinak szintjét és fajtáját, úgyhogy nem kell sokmilliós hypercar a játék teljesítéséhez. Pedig odaadja az egyiket ingyen, csak 3 csillagosra kell teljesíteni az egyik story szálat.

Nehézségi szintek:
A csillagos (tehát story és társai) feladatoknál kreatívan kell vezetni. A beépített GPS normál esetben (tehát nem cross country verseny és néhány dedikáltan útról letérő feladat esetén) csak az utakat veszi figyelembe. Az egyik példa a VW fotózása a sivatagban. Ha követed az utat, esélyed sincs a 3 csillagra. Ott amíg lehet, az autópályán kell menni, majd át tökön-paszulyon és simán odaérsz 3 csillagos időre. Szerintem 2 story verseny kivételével mindegyik viszonylag könnyen teljesíthető. Ráadásul szerintem 3 csillagra sem vészes. Az a 2 sem az igazából, nekem mindkettőnél pár próba után sikerül a 3 csillag, pedig nagyon nem tartom magam csúcs forza versenyzőnek, az 1 csillag pedig tényleg könnyű. Tudom, a nehézség relatív, így ez is egy nagyon szubjektív vélemény részemről és részedről is.

Gyér autófelhozatal:
Ezzel inkább nem is foglalkoznék mélyebben, csak annyit tennék hozzá, hogy minden autó használható a játékban offline, mert mindig a kategóriához és szinthez igazítja az ellenfelek autóit. Ha gyári BMW Isettával mész versenyre, akkor nem lesz ellened AMG One. Rühellheted a driftet, attól még sokan mások élvezik. Nem csak a gázt kell nyomni ész nélkül, gyorsan és finom mozdulatokkal kell reagálni, ki kell választani a megfelelő autót és tuningot, meg kell találni a legjobb útvonalat. Te választhatod azt, hogy nem használod vagy eladod a drift autókat, örömmel meg fogják venni azok, akik élvezik a játéknak azt a részét is. Mellesleg a drifttel lehet nagyon jól gyűjteni a pontokat, főleg egy skill song esetén, könnyen összeszedhető millió feletti is, amivel a car masteryben sok pontot kapsz, azt pedig beválthatod hasznos perkekre, pörgetésre, pénzre vagy bizonyos autóknál másik autókra. Erre is van egy lista. [link]

Fennakadás:
Leírták már többen is, működik a car reset.

Bárhova teleportálás:
Egyáltalán nem létszükség a játékban, a fesztivál pontok elég szépen lefedik a térképet, ahonnan már 1-2 perc autókázásra van bármi. Ez egy lehetőség, amivel vagy élsz vagy nem. 2M kredit pedig minden, csak nem sok. Főleg, ha eladod azokat az autókat, amik nem tetszenek vagy tudod, hogy soha nem fogod használni őket. Ja és a kincsestérképnek is csak annyi köze van hozzá, hogy ingyen akarsz teleportálni. Neten pedig megtalálható jópár térkép az összes tábla helyével, ingyen. A kincses térkép arra van, hogy ha támogatni akarod a fejlesztőket. Én sem vettem meg se a 4-ben, se itt.

Tuning:
Nekem kimaradt, hogy mit harangoztak be, meg nagyjából hidegen is hagy a body kit, úgyhogy számomra ez érdektelen, értem, ha neked nem tetszik.

Pörgetés:
Na ez egy elég visszás dolog. Ha mindig garantált lenne az autó, akkor ugyanaz lenne, mint a kapott CR-nél. A forza alapvetően egy évekre tervezett játék, ha mindent odaadna 11 órányi vezetés (tudom, ez több játékidő) után, akkor unalomba fulladna. Nekem is van nagyon sok felesleges ruhám és dudám, de ilyen a szerencsejáték. Ha fix autó kell, akkor azt nem sült galambként kell várni, hanem vagy teljesíteni a hozzá tartozó feladatot (így lehet Jesko-d és még sok más autód ingyen, tele a net az ingyen megszerezhető autók listájával) vagy költeni kell. [link] Egyébként minden autó "hasznos", ha nem csak offline versenyeket játszol. A heti feladatok elég változatosak: meghatározott kategória vagy márka meghatározott tuningszintjéhez kötöttek, így minél változatosabb a garázsod, annál nagyobb az esély rá, hogy maximum performance tuningra kell kicsengetned a creditet, ha teljesíteni akarod őket és nem az AH-ban vagy az autoshowban.

Tereptárgyak:
Ennek technikai korlátai vannak. Egy MMO-ban nagyon nehéz megoldani, hogy az adott szerveren mindenkinek ugyanaz látszódjon a rombolható környezetnél. Versenyen viszont sosem találkoztam azzal, hogy amit leromboltam, az ne maradt volna úgy, ezt ki is lehet használni körversenyen, ahol elég egyszer lebontani valamit, hogy utána következő körben már ne lassítson. Lehet, hogy kevesebb RAM mellett ilyen előfordulhat, de azt sem zárnám ki, hogy bug. Sokkal zavaróbb szerintem az, hogy 2 ugyanúgy kinéző fa közül az egyik lerombolható, a másik pedig megfog. Azt azért megkérdezném halkan, hogy a GTR szériában mennyi tereptárgy van a FH5-höz képest? Emlékeim szerint az egész játékban van annyi polisztirol tábla, mint itt 100m-en a rombolható dolgok.

Pályák:
Ennél a pontnál merült fel bennem a legnagyobb kérdés. Ugyanazzal a játékkal játszunk? Tele van olyan részekkel egy csomó "gyári" pálya, ahol 300 feletti tempót lehet folyamatosan menni a megfelelő autókkal. Ráadásul készíthetsz magadnak bármennyi saját pályát, csak ki kell jelölgetni a checkpointokat. Az előre elkészített pályákról pedig elég jól el lehet dönteni, hogy melyik autó fog passzolni hozzájuk, azért mutat róla térképet a játék. Mellé ismerni kell a saját autóidat is, főleg, ha tuningoltad őket. Nyomd végig a Goliathot egy jól tuningolt X999 autóval, alig van olyan rész, ahol 250 alatt mész és bőven van olyan, ahol 400 felett. Egyenesben gyorsan menni pedig bárki tud, így nem a játékoson múlna a győzelem, hanem azon, hogy milyen autóval és milyen tuninggal indult. A versenyek a féktávokon, a kanyarokban és a kigyorsításokon dőlnek el.

Fényképezés:
Sosem érdekelt, úgyhogy ezt is elfogadom. Egyébként 200 autóért jár a Porsche 911 GT2 RS.

Történet:
Szerintem ennyi bőven belefér. Akit nem érdekel a történet, az általában nem ilyen játékkal játszik vagy csak versenyez, ott nincs semmi ilyesmi. Skip dialogue lehetőség valóban elférne, de engem nem zavart a hiánya. Itt viszont értetlenkedek. A feliratok kikapcsolhatók. Azt pedig ugye tudod, hogy vannak emberek, akik nem vagy nem jól hallanak? Sőt, játszanak olyanok is a játékkal, akik nem beszélik/értik egyik szinkronos nyelvet sem, de a nyelvükön elérhető a felirat. Megint csak ott tartunk, hogy van valakinek egy lehetőség, ami téged nem érdekel, ezért szar. A színtévesztők is gondolom szerencsebogarak mert "csak lássatok jól". Legközelebb kicsit gondolkozz el, mielőtt dühből ilyet írsz.

Pajta leletek:
Annyiból lehetne változatosabb, hogy kicsit nehezebb lenne megtalálni, ha különbözőek lennének az épületek. Első ránézésre lehet tudni, hogy ha megtaláltad a helyet, mert mind ugyanolyan, mint a többi. Egyébként meg 1x kell megtalálni őket, onnantól senkit nem érdekelnek, szerintem is lehetne jobb, de nem vészes.

Küldetés vége:
Furcsa megoldás, főleg, hogy ha kiválasztod az egyik lehetőséget, akkor odaérve választhatod, hogy mégis a másikat akarod megcsinálni. Így egyes helyeken a történet sem stimmel. Jobb lett volna, ha a másik opció csak a történetszál végén lett volna újra elérhető. Azt is megértem, hogy túlbonyolított a fast travel ebben a helyzetben, de engem ez sem érintett, nem használtam a fast travelt a storynál.

Remélem érted, hogy miért visszás a véleményed. A hibák valóban hibák és bosszantók, nincs bocsánat rájuk, főleg egy ekkora kiadónál. A copy-paste néhány helyzetben nem meglepő, inkább a mennyiségük zavaró. De alapvetően kaptunk egy sokkal változatosabb és nagyobb térképet, mint a 4, változatosabb történeteket, de mégis bárki számára elérhető irányítással, autókkal, heti változó feladatokkal. Talán 1 vagy 2 előzetest néztem meg belőle, az pedig azokból is látszott, hogy ez egy erős folytatása a 4-nek, annak minden a kategória miatti pozitívumával és negatívumával együtt. Látszott, hogy nem most fogják kiforgatni a négy sarkából a világot, nem lesz itt hirtelen mindent szimuláló fizika, sőt, várható volt, hogy alig nyúlnak hozzá, mert a 4 is már szerintem a legjobb arcade autós irányítást hozta a piacon. Talán éppen ezért dühítő, hogy ennyi és ilyen bagatell hibával jelent meg. Ez a sorozat pedig (sajnos vagy nem sajnos) nem a havi 1-2 órát játszóknak készült, ha sok dolgot meg akarsz szerezni, akkor sok időt kell vele tölteni, de ilyen az MMO-k világa.

Ja és ami nekem bosszantó: nincs érdemi verseny a piacon. Az egyetlen említésre méltó ellenfele a kategóriában (open world, valós autók, arcade versenyzés) a Need for Speed Heat, amit EA Playben próbáltam, de számomra borzasztó volt. Az irányítással nem tudtam megbarátkozni, a hangok kifejezetten zavartak és valahogy a sebességérzet sem stimmelt nekem. Az új NFS részről annyit tudunk, hogy elcsúsztatták jövőre, a TDU Solar Crown is 2022 szeptemberi megjelenés (ha addig el nem csúsztatják azt is), opció még talán konzolon a NFS Hot Pursuit Remastered, de nekem abból sem jött már be az előző (bezzeg a régi) és PC-n játszom csak.

(#25) haris


haris
őstag

Én meg csak tegnap tettem bele 1-2 órát, de ami számomra a legfurcsább volt, hogy a játék elején lehetett karaktert választani-csinálni.
Nem tudom miért, de egy csinos kis napbarnított leányt választottam avatarnak.
Elindul a játék, és mindenki Péter-nek hív!
Lány a karakterem baszki! Mi köze az igazi nevemhez? Ez játék!
Úgy éreztem magam mint egy transzvesztita.
A "kútba" anyját .....!
Szerintem ezt elbaszták rendesen.

(#26) AuraSync válasza haris (#25) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Lehet választani az elején Nick nevet és akkor úgy fog szólítani a játék egész végig. :K

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#27) AuraSync válasza lo_jo (#24) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Köszi a választ, szépen leírtál mindent. :R

Annyit hagy tegyek hozzá, hogy emellett a játék mellett nekem még másik 5-öt végig kéne vinnem és vagy 200+ animét meg kellene néznem.
Nyilván ha csak ezzel játszanék évekig akkor én is máshogy állnék hozzá.
Felfogom úgy ezt a játékot mint egy 12k-s DLC-t a 4-hez.
Nekem ennyit nyújt kész. :B

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#28) haris válasza AuraSync (#26) üzenetére


haris
őstag

A 360on játszottam utoljára a legelső horizonnal, úgyhogy ez a játék ahhoz képest nekem nagyon fura.

A névre visszatérve: Valahogy nem vettem észre hol lehet megadni nevet.
Legfeljebb újra indítom a játékot. Nagyon nem haladtam még benne, inkább csak autózgattam, néztem a tájat stb.

Ja még valami.
Bár kikapcsoltam a zenét (rádiót?) Mégis hallom a zenét. Vagy "kívülről" szól, mivel ez egy fesztivál és halom az utcazenészeket vagy valami bug. Nem tudom.
De engem a zene nem kell egy autós játékban. Ha lehet kikapcsolom.
Itt még nem sikerült

(#29) Evil Snowman válasza lo_jo (#24) üzenetére


Evil Snowman
őstag

"Ja és ami nekem bosszantó: nincs érdemi verseny a piacon. Az egyetlen említésre méltó ellenfele a kategóriában (open world, valós autók, arcade versenyzés) a Need for Speed Heat, amit EA Playben próbáltam, de számomra borzasztó volt." -> A Crew 2-őt azért ne felejtsük el. Az szvsz még többet is ad élményben mint a Horizon. :R

(#30) lo_jo válasza Evil Snowman (#29) üzenetére


lo_jo
senior tag

Ja tényleg, a Crew. Próbáltam mindkét részt, nekem nagyon nem jött be, főleg irányításra. Ami nálam közel ilyen jó élmény, az a Burnout Paradise, de ott meg nem valós autók vannak. Meg persze a TDU1, az a non plus ultra, de elég csúnyán öregedett, ezért várom nagyon a Solar Crown-t. Valós helyszín, 1:1 méretarány, remélem lesz hasonló verseny, mint a TDU-ben, ahol körbe kellett menni Oahun, a méretarány ott is 1:1 volt, úgyhogy a 200km verseny tényleg nem rövid. Ráadásul 2 is volt benne, az egyik verseny ellenfelekkel, lezárt utakkal, a másik pedig time trial forgalomban, csak az ellenkező irányban, mint a verseny.

AuraSync
Igen, egy kicsit megértem azokat, akik egy 4 DLC-nek hívják. Csak akkor ebben az esetben nagyobb a DLC, mint az alapjáték. Egyébként nekem sem ez az elsődleges játékom, viszont a 4-nél is bevált, hogy heti kb 1-2 órával begyűjthetők a jutalmak, kellemes kis kikapcsolódás egy fárasztó munkanap után vagy hétvégén délelőtt. Álmos szombat reggeli program. :D Sajnos ezért szimulátorozok egyre kevesebbet, ott nem működik ez, hogy bepattanok a kormány mögé és szórakozok 1 órát, oda készülni kell, ha nem roncsderbizni akar az ember olyanokkal, akik az első kanyart nem tudják bevenni.

Cserébe nekem az elsődleges a flight sim. Na ott működik az, hogy lehuppanok elé és teszek egy kört, ha épp úgy van kedvem és időm. Ha pedig ráérek, akkor mehet a "teljes program", azaz útvonaltervezéssel együtt teljes repülés 3-4 órán át. Mondjuk ott közben lehet sorozatot vagy filmet is nézni, esetleg dolgozni a céges laptopon. :DD

(#31) AuraSync válasza haris (#28) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Az a fesztivál zenéje lesz ami soha nem áll le. :D

Juj most jut eszembe ki kell még valamivel egészítenem az írásomat.
A nézőközönséggel... na az megint frenetikus. :DDD

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#32) Evil Snowman válasza lo_jo (#30) üzenetére


Evil Snowman
őstag

Jó kis TDU. :B Nekem a 2-höz volt szerencsém. Ibiza és Hawaii volt abban ha jól emlékszem. mindig két autóval csapattam csak. Spyker C12 Zagato meg a Pagani Zonda Cinque.

Kíváncsian várom én is a Solar Crown-t. :))

(#33) joey04 válasza AuraSync (#27) üzenetére


joey04
titán

Annyit hagy tegyek hozzá, hogy emellett a játék mellett nekem még másik 5-öt végig kéne vinnem és vagy 200+ animét meg kellene néznem.
Nyilván ha csak ezzel játszanék évekig akkor én is máshogy állnék hozzá.

tehát user error.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#34) AuraSync válasza joey04 (#33) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Hamarosan jön egy olyan bejegyzésem aminek az lesz a címe, hogy:
Az igénytelen játékok és felhasználók kora.

Amíg jó az a felhasználónak amit kap addig nem is lesznek nagy előrelépések a játékokban.

Én meg láttam ebben a "DLC-ben" azt amit más nem vagy nem akar meglátni.
Egyeseknek az is jó lenne ha minden évben kiadnák ugyan azt más néven.
Na én nem ilyen vagyok Joey. :N

Szal sztem nem én vagyok itt a user error hanem az akinek az is elég ha egy zsák sz@rra ráírják, hogy Forza Horizon 6. ;)

Gondolkodjatok el egy kicsit ezeken a dolgokon és a fent említett bejegyzés címen hátha rájöttök valamire vagy továbbra is csukott szemmel jártok.

Igaz itt a legtöbben úgy is "ingyen" szereztétek be a játékot akkor meg miért is nyavalyognátok nem igaz? :U
Egyesek a 300Ft-os Game Pass-t is sajnálják kifizetni.. ismerek ilyet nem is egy embert.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#35) joey04 válasza AuraSync (#34) üzenetére


joey04
titán

Szépen le lett van írva minden amire leírtad hogy hát neked erre nincs időd, mert hát más játékok meg az anime. Akkor nézd azt. Van benne forradalmi újdonság? Nincs. De egy autós játéktól hatalmas újdonságot nem lehet várni. Ezerféle dolog van amit lehet csinálni, drift, gyorsulás, földes verseny, országút, terep, történetek, millió dolgot lehet gyűjteni, skill pontokat szerezni, saját pályát alkotni, mások által kreált pályán menni, br mód, és millió egyéb. Minden játékmódhoz ezer és egy feladat amit pluszban lehet csinálni. Ha pedig ezeket szépen csinálgatod, akkor egyrészt dől az xp, másrészt elhalmoz jobbnál jobb kocsikkal a játék. Több miliós járgányokkal. Nem kell 100 óra ahhoz, hogy kiépíts egy jó kis garázst. Talán ha 10. Ahhoz persze sok idő kell, hogy mindent feloldj, mindent megszerezz, minden elismerést elérj. De ha gyorsan lehetne, akkor meg az lenne a baj, hogy x óra alatt ki lehet pörgetni a játekot ennyi pénzért. Xp tábla nem kötelező, de a fast travel sem. Autós játék, vezess. Ha meg könnyítést akarsz, dolgozz meg érte. Nekem egy délután alatt sikerült minden fast travel tábla. Pont a dlc jelzőt aggatod rá, de az a bajod, hogy valóban sokszáz óra van benne. De nem ahhoz kell az idő, hogy élvezd, hanem hogy mindent elérj. Az meg legyen is nagyon nagyon nagyon hosszú idő ennyi pénzért. Persze véleményed lehet, nem kell tetszenie a játéknak, nekem sem tetszik sok olyan játék, amik milliók szerint hibátlan alkotások. De ne egyetemes igazságként állítsd be. És igen, nem hibátlan, a hálózati hiba elfogadhatatlan, ultragáz és vannak benne egyéb bugok, és lesznek is. De azon kiakadni, hogy sportkocsi van a képen terepen, meg nem tetszik a menü zenéje, hát lol. Ha meg kevesebb időt akarsz ráfordítani mert animét KELLENE nézned, akkor fizess a teleportálásért. Azt meg nem is értem mi köze a véleménynek ahhoz, hogy valaki warezolta, megvette, vagy 300 ft-os gp-ben játszik. Semmi. Max annyi, hogy aki warezolta, azt nem hisztizhet a hibák miatt, de véleménye még annak is lehet. Beteg egy világ ez, és amolyan van sapka nincs sapka esete. Dlc lehúzás, de az vele a baj, hogy túl sok a lehetőség és a tartalom... na mindegy hidd azt hogy igazad van, én nem foglak győzködni, inkább megyek mert kell még "pár" dolog eliminatorban, hogy kapjak pár jó és drága kocsit ingyen.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#36) AuraSync válasza joey04 (#35) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

"De egy autós játéktól hatalmas újdonságot nem lehet várni."
Na ez itt a probléma. Ha nem várod el az újítást és évről évre megveszed 25k-ért a ugyan azt a játékot akkor a fejlesztő sem tesz bele újdonságot. Mert minek ha úgy is megveszik nem? Körül lehet nézni a játék piacon csak pár olyan név van amire holnap után is emlékszik az ember. Azt hiszitek az Elder Ring majd különb lesz mint a Dark Souls bármelyik része? Ugyan már.

"na mindegy hidd azt hogy igazad van"
Nem hiszem, hogy igazam van én a véleményemet írtam le de ezt a bejegyzés legelején kiemeltem feketével és úgy látom hogy sokan át is siklottatok felette.

"hogy élvezd, hanem hogy mindent elérj"
Mi mindent érjek el? Elismerés pontokat? Számokat egy autós játékban? Helyezéseket? Duda hangokat meg random mozdulatokat?
Az a baj egyes User-eknek az is elég ha számokat növelhetnek egy játékban.
Júj képzeld a Horizon 5-ben 432.622 pontom van ám bizony! (kinemsz@rjale)
Élvezed is a játékot vagy csak azért játszol mert a fejlesztő átvert téged a mostani nemzedéket hajtó szintezéssel meg pontozással?
Engem az sem érdekelne ha nem lenne benne szint lépés.
Tudják nagyon jól a fejlesztők hogy mitől áll fel az átlag begyepesedett vak kocka pléjernek.
Az már sokak számára nem is játék ha nem lehet szintet lépni valahol.
Régen a CoD2 multija fényévekkel jobb volt mint a mostani szintlépéses b.ziság.

Tudom én milyen az, hogy ha az ember kedvenc játékát "szidják", lehet itt hisztizni miatta de nehogy azt hidd hogy az írásod után most két kézzel szaladok vissza Eleminátorozni mert kapok két olyan ingyen autót amit lehet hogy soha nem fogok használni a játékban.

Feljebb írtam hogy nem tud érdekelni ki mivel és mennyit játszik. :N

A bejegyzésben leírtak mellől nem tágítok, ebben a játékban grafikai fejlődésen kívül semmi nem történt. Szerintem. Az autók semmirevaló törési modelljére inkább ki sem tértem pedig meg lehet nézni hol tart már a technika. [link]
Na ha egy ilyen törési modell bekerülne végre akkor lehetne fejlődésnek hívni.
De hiába beszél az ember ha jó nektek évről évre ugyan az.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#37) oriic válasza AuraSync (#36) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"Az autók semmirevaló törési modelljére inkább ki sem tértem pedig meg lehet nézni hol tart már a technika. [link]
Na ha egy ilyen törési modell bekerülne végre akkor lehetne fejlődésnek hívni.
De hiába beszél az ember ha jó nektek évről évre ugyan az."

Ha szeretnéd felismerni a jövőben a kocsikat egy nagyobb játékban és az eredeti nevén használni azokat, akkor nem fogsz ilyet kapni, mert a gyártók nem adnának licence-t a fejlesztőknek. Ilyen téren a fejlesztőknek meg van kötve sajnos a kezük. Ha hasonló törést akarsz, akkor be kell majd érnie az embereknek az olyan dzsunka megoldásokkal, mint amit a GTA vagy a Burnout széria csinál a noname verdákkal. Egy Forza vagy Gran Turismo esetében ez megengedhetetlen.

Live-Die-Respawn

(#38) Silεncε válasza AuraSync (#36) üzenetére


Silεncε
őstag

Mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Értjük, elfogadjuk.

(#39) AuraSync válasza Silεncε (#38) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ha már érvelni nem tudsz akkor a nick neved jelentését és követhetnéd. :R
Trollkodni én is tudok csukott szemmel is ahhoz nem kell ÁMK sem.

Természetesen a következő rólatok nagy kihaénnem gémörökről szóló bejegyzésemnél a hozzászólások nem lesznek engedélyezve aztán akkor pöröghettek a széketekben ahogy akartok meg verhetitek a billentyűzetet. :DDD

A bejegyzés írása óta még csak el sem indítottam a Forzát van jobb dolgom is mint pontokat gyűjtögetni.

Csak azt te hiszed, hogy rajtam kívül mindenkinek tetszik egy a copy-paste játék.
Csak sokan nem mernek írni róla mert félnek az olyanoktól mint ti, "tapasztalt" fórumlakóktól akik megmondják nekik hogy ők helikopterek. :))
Majd kinövöd ám. Egyszer. Vagy nem.

[ Szerkesztve ]

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#40) wlandroid válasza AuraSync (#22) üzenetére


wlandroid
tag

Többek között egy olyan Fb csoportba, ahol a legcringebb gamer véleményeket gyűjtjük. A tiéd messze a legnépszerűbb mostanában...

(#41) Silεncε válasza AuraSync (#39) üzenetére


Silεncε
őstag

Még jó, hogy fentebb leírtam, hogy a játék nekem sem tetszik, mivel a 3. rész óta nagyjából egy cseppet sem változott. De nem baj :N

(#42) snecy20 válasza oriic (#37) üzenetére


snecy20
veterán

Nagyon-nagyon régi dolog már, hogy a Forza-sorozathoz hasonló arcade autóversenyes játékokban nincs törés, talán már a legelső Need For Speed-ek idején is így volt ez.
Csak ilyen feltételek mellett lehet ezeket a sportkocsikat licenszelni, hogy nem lesz törés.

De amúgymeg a Forzákból nem is gondolom, hogy nagyon hiányoznának a törések.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#43) lo_jo


lo_jo
senior tag

Senkinek nem lenne azzal baja, ha azt írtad volna le, hogy miért nem tetszik. De mivel a szubjektív értékelés átcsapott ferdítésekbe (valószínűleg a játék nem ismerete miatt), majd pedig már átmentél azok sértegetésébe, akiknek tetszik, így ne csodálkozz, hogy ezt kapod. Erre tényleg csak azt tudom mondani, hogy ne írj dühből, mert ez lesz az eredménye.

A másik dolog, ami miatt szerintem sokan értetlenül állunk az írásod előtt, az az, hogy néhol nem a FH sorozat hibáit hozod fel, hanem a kategóriát kritizálod. Példa: egyik arcade autós játék sem adja a kezedbe a 0. percben az összes autót, pályát, lehetőséget. Itt szinthez, pénzhez, feladatokhoz van kötve, de ugyanígy valamilyen elemhez kötött a többi esetén is. Viszont egy vérbeli szimulátorban az elejétől elérhető minden, cserébe nincs open world, nincs semmi, csak a hotlap/verseny eredmények. Jobb? Nem feltétlenül. Más.

(#44) prolad


prolad
őstag

Nem a te játékod, na. Nem gond, csak annyiból fura, hogy ami nem tetszik azok kijöttek volna előre egy bármilyen gameplay videóból 5 percen belül (legalábbis én 100+ GB-ot csak úgy nem töltenék le látatlanban). Meg ugyanez volt a. Horizon 4 is, ahogy gondolom a korábbi részek is.

A gyér autófelhozatal meg vicces az 500+ autó mellett. Persze, lehetett volna több modern autó (és a Horizon 4 ből kiindulva lesz is) de itt pont az a lényeg, hogy ne csak a leggyorsabb hypercart kelljen venni, hanem lehessen a régi, egyszerű autókkal is csinálni a versenyeket és jókat autózni. Pl én Horizon 4-ben sokat szórakoztam a kis Peel P50-vel vagy a 3 kerekű Relianttal és jó volt az offroad versenyekre is egy Lambo Lm002-t vinni (ami kb a leglassabb Lambo, mégis az egyetlen, amit bármikor is vennék, ha telne rá). Itt az 5-nél is jó volt elővenni egy régebbi m3-at, egy volvo v60-at vagy elvinni egy körre a DeLoriant, ezek az autók egy hagymányos felfogású versenyjátékba nem férnének bele. De ugyanolyan jó volt a milliós Aston Valhalla Concept cart ralliautóként használni, keresztbe mindenen aztán leugratni vele a vulkán tetejéről.

Kredit az 4-ben is elég volt, itt még több, 2 nap alatt van már 50+ kocsi, több ház meg milliós hypercar is.

Az tény, hogy sok a hálózati gond (és pl a. Forzatlon shop nem is működik) és ami jobban aggaszt, hogy tavaly ugyanilyen volt a Horizon 4. Sőt rosszabb, itt legalább az online eventek mennek.

A nehézség érdekes, normál szinten könnyebb lett, de itt is olyan, mint az előző résznél, minél magasabb szériás az autód, annál nehezebb nehézségi szinttől függetlenül. S1-ig kellemes, S2 versenyfüggő, X már elég kemény tud lenni.

Plusz ami idegesített, hogy a rewind néha nem működik X ideig vagy egyáltalán, pont egyanez volt a 4-ben is.

De még így is kb az egyetlen versenyjáték, ami leköt. Szimulátorhangulat minek, van jogsim, vezetek élőben, arcadeben meg NFS-t toltam, de a régieket már unom, az újabbak meg elég limitláltak ehhez képest.

(#45) tomiivagyok


tomiivagyok
aktív tag

Ne haragudj, de amit ebben a bejegyzésben olvatam, az minden volt, csak kritika nem. Szerintem mindent kiveséztek a többiek, viszont egy dolgot még szeretnék megkérdezni tőled, ha nem bánod.

"Nem baj ha romokban az egészségügy, nem baj a bevándorlás téma, nem baj a klíma válság, nem baj a magas üzemanyag ár, nem baj a kovid, nem baj az elszegényedés, kilakoltatás... míg az egyik dőzsöl a másik az utcán alszik.
Nem, most a legnagyobb probléma a Forza Horizon 5 bejegyzés amit AuraSync írt.
Hát így nem is csodálkozok ezen az országon, hogy itt tart."

HOGYAN relevánsak ezek a témák egy FH5 alatti bekezdésed alatt? (?????????????)

Nem is értem, hogy hogy jött a FH5-höz az, hogy romokban az egészségügy, a bevándorlás, klímaválság, orbánviktor mészároslőrinc és társai. Egyszerűen nem tudom felfogni.

Írtál egy "kritikát", amire válaszoltak az emberek, kiemelve azt, hogy igen, részben igazad van, de nagyobb részben nem, és mindenkinek a qrva anyját, amiért nem ért veled egyet.

Ha nem tudod elfogadni az ellenkritikát, akkor ne publikálj ilyen írásokat.

És hogy témába vágó komment is legyen a kommentemben: nem tudom, hogy hogy vagy balszerencsés, nekem 6 szuperpörgetésből kiesett a Forza kiadású Lamborghini, 3 régi Ferrari amit eladtam 5-6 millió kreditért, plusz mellé rengeteg pluszkredit (250-300k). Az, hogy nincs szerencséd (amit super wheelspinnél kétlek), nem a játék hibája.

[ Szerkesztve ]

(#46) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Egészen eddig nem akartam hozzászólni érdemben:

"Amúgy érdekes azt látni, hogy több tízezerféle probléma közül ami sújtja a világot és ezt az országot a legnagyobb probléma most az, hogy mertem pár negatív gondolatot írni egy játékról.
Nem baj ha romokban az egészségügy, nem baj a bevándorlás téma, nem baj a klíma válság, nem baj a magas üzemanyag ár, nem baj a kovid, nem baj az elszegényedés, kilakoltatás... míg az egyik dőzsöl a másik az utcán alszik.
Nem, most a legnagyobb probléma a Forza Horizon 5 bejegyzés amit AuraSync írt.
Hát így nem is csodálkozok ezen az országon, hogy itt tart."

Publik fórumra írtál, ha nem szeretnél negatív reakciókat, akkor inkább ne írj, vagy tiltsd le a hozzászólások lehetőségét. Tudtad előre, hogy lesznek akik beléd állnak majd, vagy nem tetszik nekik amit írsz, de mégis hagytad a hsz írást, utána meg leírod a fentieket. :U

Live-Die-Respawn

(#47) joey04 válasza AuraSync (#36) üzenetére


joey04
titán

Felőlem szidhatod, engem nem zavar, csak arra reagáltam, hogy az írásod indokolatlanul arrogáns, lenéző és ferdítésekkel teli. Na megyek vissza eliminatorba.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.