Hirdetés

2021. január 25., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) orion1025


orion1025
őstag

Majd fél év múlva, amikor anyagában jön szét... Nekem is ilyen van, szeret meghülyülni és az oldalsó gombok is lötyögősek. Nem ér 1Ft-ot sem hosszú távra kivetítve.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#2) Reinkz válasza orion1025 (#1) üzenetére


Reinkz
senior tag

Ha ez így lesz, megy vissza garanciába és egy éltre elleszek látva egérrel. ;)

(#3) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Még milyen jó, hogy megteszi nekem a teszkós egér is :) Még költhetnék egérre is.

LED nem kéne nekem rá, hiába nem zavaró. Nem szeretem ha a lámpán kívül más is világít este. Nappal még ok.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#4) Viktor77


Viktor77
félisten

Őőő... :D

Sima cimkézett egér.
Azért köszönöm a tesztet, szemezek vele.

Some people move on, but not us ... not us

(#5) Aweriot


Aweriot
veterán

Szépnek, szép simán elcserélném az enyémet erre a dizájnra. [link]

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#6) Reinkz válasza Viktor77 (#4) üzenetére


Reinkz
senior tag

Hah :D

Valóban, bár van elétérés dpi-ben kábel hosszban, és itt független a led színe, mindenestre már ezért megérte megírni a cikket.:)

(#7) orion1025 válasza Reinkz (#2) üzenetére


orion1025
őstag

A garancia ideje nem fog újrakezdődni attól még.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#8) ncc1701


ncc1701
addikt

Nagyon sok profi fps játékos használja mai napig 400dpi-n az egerét. Sokkal fontosabb a kis tömeg, jó ergonómia, mint a csillagászati magas-felesleges dpi.

(#9) orion1025 válasza ncc1701 (#8) üzenetére


orion1025
őstag

Ez a DPI mánia olyan, mint az FPS függőség....

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#10) Veatta válasza orion1025 (#7) üzenetére


Veatta
aktív tag

Fődarab, vagy termék csere esetén újra fog.

(#11) Szoszo94 válasza orion1025 (#9) üzenetére


Szoszo94
őstag

Pont ellentétes vele. Míg az egerek 800-1600cpi felett előszeretettel hibáznak, addig egy pörgősebb FPS játékban (pl a CS sorozat) 100-200FPS alatt nem érdemes komolyabb szintről álmodozni. :N

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 8 // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

(#12) sing1ep1ayer


sing1ep1ayer
őstag

Förtelmesen néz ki ez az egér. Nem azért mert gamer, hanem mert ordít róla, hogy silány minőségű. Számomra az egyetlen pozitívum a nagy mérete. Persze ízlések és pofonok, szóval a véleményem ellenére azért használd egészséggel, ha neked tetszik.

(#13) Hiftu


Hiftu
senior tag

Irtad, hogy jó ár/érték arányú az egér.
Az értéket kifejtetted, de az árról elfeledkeztél.
Ezt jó lett volna beleírni a cikkbe.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#14) Reinkz válasza Hiftu (#13) üzenetére


Reinkz
senior tag

benne van végigkéne olvasni :) 6700ft

(#15) SP!T


SP!T
addikt

"Szinte elgondolkodtat, hogy van-e létjogosultsága egy 20k+os gamer egérnek; nyilván van, egy rétegnek, már csak a dpi miatt is."

Értsd meg, hogy nem a magasabb DPI-tól lesz egy egér gamer egér! Soha nem használ egy gamer a legmagasabb DPI-t! Többnyire nem is pontosak már ~1600 felett, de van hogy még ennyit se tudnak! A lényeg az optika, amit pont nem veséztél ki.

Én a tesztből azt szűrőm le, hogy neked kényelmes. Ettől jó! :D Bár hogy 2000 DPI-n egyáltalán hogy tudod a Windows-t használni, az nekem magas. Én már 1000 DPI körül FHD felbontáson hülyét kapok, hogy rohangál az egér 1cm mozdítástól.

(#16) Cifu

Először is gratula az írásért, alapos és korrekt munka! :R

De én is a 20k+ áron lévő egerekre való utalást pécéztem ki. Szeretném, ha én is így tudnék válogatni az egerek között, de mivel bal kezes vagyok, így eléggé behatároltak a lehetőségek. Most egy Razer DeathAdder left-handed egerentyűt tekerek, és irtó egyszerű okból: megbízható és bal kezes. A jobb kezes egerek nem jöhetnek szóba, a kétkezes desing pedig legtöbbször hosszú távon nem kényelmes, ha oldalsó gombokat is akarok. Kompromisszumot kell kötni esetükben.

A másik fele a megbízhatóság. Razerből volt már Copperhead-em, 6 év után adta meg magát a jobb gombja. Egyetlen egér bírta nálam ilyen sokáig, a régi Microsoft "terminátorszemű" intellimouse. Még a Logitech egerek is 3-4 év után feladták a küzdelmet. Az A4Tech és hasonlóakról nem is szólok. Persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy egy Deathadder árából kijön majdnem 3 ilyen árú egér, és ha mindegyik csak két évig bírja, akkor ugyan ott vagyunk gyakorlatilag.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#17) yerico válasza Cifu (#16) üzenetére


yerico
senior tag

Mondjuk én is vettem ilyet egeret pár hete, 3200 huf volt, itthoni boltból. Ki még nem próbáltam, de annyira jól néz ki, hogy az egyébként hibátlan MX518 mellé is bevállaltam, jó lesz tartalékegérnek.

(#18) capulet75


capulet75
addikt

Szeretnék egy olyan "gémer" egeret ami nem ilyen csicsapicsa (elnézést) meg pókmótívum és sárkány, robotharcos + diszkófények. :((( Kulturált, elegáns megjelenést várok, felvértezve komoly játékos funkciókkal. Létezik ilyen?

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#19) Viktor77 válasza capulet75 (#18) üzenetére


Viktor77
félisten

G400.

Some people move on, but not us ... not us

(#20) Ghoosty válasza Cifu (#16) üzenetére


Ghoosty
őstag

Csak azokat az egereket összeadva (6+6+2*3,5=19 év), amiket itt megemlítettél, az jön ki, hogy te már 1995 óta aktív játékos vagy. Ha még beleveszünk 3-4 rövid életű egeret (1,5 év), akkor kijön, hogy már a doom megjelenése előtt is aktív egér felhasználó voltál. Szóval nekem valahol sántít valami és nem a korodra célzok, mert a HSZ-eid stílusa alapján simán kinézem belőled ezt a kort.

(#21) capulet75 válasza Viktor77 (#19) üzenetére


capulet75
addikt

Nem szép. Valami ilyesmire gondoltam inkább:

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#22) izee válasza capulet75 (#21) üzenetére


izee
senior tag

qpad om-75

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#23) sanyi0627


sanyi0627
senior tag

Nekem a Trust gxt 25 nek van hasonló kinézete.
:DD :DDD

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html

(#24) capulet75 válasza izee (#22) üzenetére


capulet75
addikt

Kicsit jobb. :)

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#25) izee válasza capulet75 (#24) üzenetére


izee
senior tag

youtube video

Klasszikus microsoft wheelmouse, intellimouse egerek is irodába valók, de gamerek.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#26) Cifu válasza Ghoosty (#20) üzenetére

37 éves vagyok, és ha ez mond valamit, akkor két hétig egérrel játszottam az X-Winget. Aztán azt mondtam, hogy inkább veszek egy joystickot, meg hozzá egy Soundblastert (akkoriban ugyebár midi/game port volt a hangkártyán, amire a joystick ment). Mert az alatt a két hét alatt sikerült egy olcsóbb egeret kinyirnom, plusz az alkaromat tropára rakni... :)

Azt is hozzátenném, hogy több gépről beszélünk, otthon most is két gépem van, plusz 12 évig a munkahelyi gép is ott volt, aminél én intéztem ezt (az elején még azt hittem, jók lesznek az olcsó, noname 1-2 ezer forintos egerek, aztán amikor 3-4 hónaponta cserélni kellett, rájöttem, hogy van igazsság abban a brit mondásban, hogy nem vagyunk elég gazdagok ahhoz, hogy ilyen olcsó dolgot vegyünk... :D). Szóval alsó hangon olyan két tucat egér fordulhatot meg a kezeimben az elmúlt 20 évben.

Dedikáltan bal kezes kettő volt nálam, az említett Razer egerentyűn túl a Logi MX610 left-handed, ami dettó legalább 6 éves. Az is megvan még, csak sajnos játékoknál néha idegesítő az olykor előforduló ugrálása. Munkára viszont tökéletes...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#27) Ghoosty válasza Cifu (#26) üzenetére


Ghoosty
őstag

Így, hogy több gépről beszélünk, így érthető, viszont az használattal arányosan kevesebb kihasználást jelent.

A nagyon olcsó egerek tényleg szarok, még anyósoméknál is tönkre megy 1 év alatt, pedig a gép szinte alig megy, akkor is csak neteznek rajta. Én is kinyírom őket elég hamar. 2 ilyenem volt, egyik se bírta ki 1 évig sem, ekkor váltottam közepes árkategóriára.

Viszont az 5k HUF körüli kategóriák teszik a dolgukat sokáig. Pontosságról nem tudok nyilatkozni, mert nem játszom olyan szinten, hogy észrevegyek kisebb hibákat, de nagyobbak nincsenek. Ezek simán mennek 3-4 évet. Ami most van, A4tech X7-es, az karácsonykor lépett a 4. évébe és semmi baja, pedig SC2-vel kínozom, ami elég kattintás igényes. Ár/tartósság arányban jobban szerepelnek, mint a neves példányok. A cikkben szereplőre 3 év garancia van szóval minimum addig menni is fog, vagy csere aztán indul újra a 3 év. Ha megdöglik a mostani, én is valami 3 év garisat fogok keresni. Szintén ebben az árkategóriában.

Örülök, hogy jobb kezes vagyok. Mert neked tényleg nincs sok választásod. Vagy "minden kezes", vagy drága egér. Sose szerettem igazán a szimulátorokat, de a hírét ismerem. Nekem a 90-es évek második feléig csak egy XT-m volt. De már a legbóvlibb hangkártyán is volt megfelelő gameport. Nekem pont olyan volt, így tuti. :)
Szerencsére én még semmimet se tettem tönkre egy játékért, de volt már csuklófájdalmam egerezés miatt, de az munkahelyen történt, valószínűleg nem volt jó az iroda ergonómiai szempontból. Szerencsére nem is voltam ott sokáig.

(#28) Reinkz válasza SP!T (#15) üzenetére


Reinkz
senior tag

Én csuklóból használom az egeret, ezért szeretem magas dpi-t, bár szinte mindenki aki leül a gépem elé, már panaszkodik h miert ilyen érzékeny :)

[ Szerkesztve ]

(#29) Reinkz válasza Reinkz (#28) üzenetére


Reinkz
senior tag

Szerintem játékos függő hogy kitart igényt a magas dpi-re, én mint előbb is írtam csuklóból használom, és vannak meg jó páran akik meg magasabb beállításokat hasznalnak, szóval ezért céloztam/asszociáltam a dpi-re.

(#30) SP!T válasza Reinkz (#28) üzenetére


SP!T
addikt

Én is csuklóból tolom, csak használom hozzá az ujjaimat is. 400 dpi / FHD :D A 800 dpi már nagyon sima csukló mozdulatokkal is sima ügy. De magasabb DPI-n szerintem lehetetlen pontosan használni. Vagy ha te azt pontosnak érzed, akkor gondold végig mennyivel pontosabb lehet még ennél is. :)

(#31) izee válasza capulet75 (#21) üzenetére


izee
senior tag

EVGA Torq X5

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#32) mekker


mekker
őstag

Az a baj ezekkel a gamer egerekkel, hogy amilyen drágák, ahhoz képest lutri, hogy behozzák-e a hozzájuk fűzött reményeket. Ha 6-10 ezerért (vagy drágábban) veszek egy egeret, az úgy simuljon a kezembe mintha beleöntötték volna, és legyen jól használható, tartós. Ez sajna nem mindig jön be.
Én egyébként annyira nem becsülném le az alsó kategóriát ezzel szemben. Genius Netscrollok, Gigabyte GM-ek közt azért van sok jó egér, aztán A4Tech, Zalman, nonamek közt is van 1-2 jó. Persze "gamer" egeret valamivel nehezebb ebben az 1000-3500Ft-os kategóriában találni.
Például ez egy 1000Ft-os egér, és kinézetben, funkciókban, összeszerelésben is egy kitűnő darab (talán pöppet kicsi, annyi a baja):
Modecom MC-M5

[ Szerkesztve ]

8" fölött szinte a gyomrodban érzed a zenét || https://youtu.be/_OMn5DA6FU8

(#33) Reinkz válasza SP!T (#30) üzenetére


Reinkz
senior tag

Na hazaértem és gondoltam kiprobálom azt a 400as dpi-t, szinte hallom az egér hangját ahogy balszélről jobb szélre húzom :D, nem nekem való ez még emelgetem is.
Nem gyakran játszom mostanában így hogy a pontosság hibázna nem érzékelem, meg anno főleg wow-ztam ott meg az fontos hogy gyorsan tudjak forogni ha kell ;)

(#34) SP!T válasza Reinkz (#33) üzenetére


SP!T
addikt

Először nekem is fura volt, mivel a 800-at találtam mindig a legkényelmesebbnek. De már annyira megszoktam... :)

(#35) Szoszo94 válasza Reinkz (#33) üzenetére


Szoszo94
őstag

Akkor képzeld el azt, hogy én 3500dpi-n játszottam évekig, 2,5cm/360°-al :DDD
Aztán meguntam, hogy a távoli célpontokat nagyon nehéz volt belőni, elkezdtem csökkenteni a dpi-t és jelenleg ott tartok, hogy 3500->600dpi és ingame sens 6->1.3
Most egy teljes csuklófordulat 180°, de pontosabb is vagyok :K

Xiaomi Mi 8 // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

(#36) SP!T válasza Szoszo94 (#35) üzenetére


SP!T
addikt

Igen, én is így igyekeztem belőni, hogy egy könnyebb rántás egy 180°-os fordulat legyen. Többet ki f*sz akar fordulni? :D

(#37) kemotox válasza Szoszo94 (#35) üzenetére


kemotox
addikt

Én is elég nagy dípíájon toltam régen, mostanában viszont az alacsony sens híve lettem én is. Fölösleges pedzegetni, hogy miért jó, csak az nem látja be, hogy alacsony sens-el pontosabban lehet lőni, aki nem akarja. Persze egy moba vagy rts játékban már nem kell 180 fokokat fordulni, ott más a helyzet.

BTW én mindig is azt hittem, hogy az MX510 800 dpi-n megy, aztán meglett az utódja, a G400, benyomtam 800-ra és néztem hogy WTF mi ez a hiperűrsebesség?! Ja hogy 400-on használtam eddig. Én meg már vártam, hogy lejjebb vehessem 400-ra.. ;]

SP!T: Igen, ez egy jó kérdés :D Én is szoktam látni, hogy egyesek 360 fokra írják le, hogy hány centin fordulnak... Really?:D Mondjuk ott van 20 fokkal balra az ellen, de van aki inkább jobbra fordul 340et vagy mi? Na mindegy :D

[ Szerkesztve ]

(#38) capulet75 válasza izee (#31) üzenetére


capulet75
addikt

Ez az EVGA felirat nélkül eléggé kínai utánérzet.

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#39) trafoka válasza Reinkz (#33) üzenetére


trafoka
tag

Dettó :D Én Razer Salomas Asia Pro egerentyűt használok, 1800 dpi-n. Bárki aki megfogja sipákol hogy "úristenezdegyors". Én viszont mindíg is szerettem, ha nem kell rángatni az egeret, ráadásul fingertip fogás miatt csak a csuklómat hsználom. A windows-t nagyon régen megszoktam már, játszani meg csak RPG-vel szoktam uh tök mindegy a pontosság. Viszont számomra nagyon kényelmes, hogy 1-2 centiket kell maximum mozgatnom a rágcsálón.

(#40) izee válasza capulet75 (#38) üzenetére


izee
senior tag

Nem tudom hol gyártatnak még Kínán meg az USA-n kívűl.

De azért együtt érzek.

MS wheelmouse, intellimouse optical 1.1/explorer 3.0

[link]

Logitech G1

SS Kinzu v3 (fekete/fehér)

Mionix Avior SK

SS kana V1

SS sensei frost blue

Func MS-2

Dell TactX

Azért nem egyformán jók. Lásd [link]

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#41) capulet75 válasza izee (#40) üzenetére


capulet75
addikt

A "kínai" az nem a gyártás helyére vonatkozik. Amikor azt mondják hogy kínai tablet, az sem az ipadet jelenti, pedig az is ott készül. :)

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#42) trafoka válasza capulet75 (#41) üzenetére


trafoka
tag

Ami nem kínai, az hamisítvány :D

(#43) Szoszo94 válasza SP!T (#36) üzenetére


Szoszo94
őstag

Hát a noszkóp360-720aimonRULZ! :DDD

Xiaomi Mi 8 // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

(#44) Yutani válasza Viktor77 (#4) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ilyen egerem nekem is van az Ebayről, most is lehet hasonlót kapni 2100 Ft-ért. :D

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#45) kimista


kimista
aktív tag

én is szemezek ezzel az egérrel, de nekem kevés rajta a gomb, nekem hüvelyujjra kellene 4.. oda vissza, meg még kettő.

van egy páréves rat9-esem, sztetek írjak róla egy cikket?

Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?

(#46) izee válasza capulet75 (#41) üzenetére


izee
senior tag

Zowie AM-FG Ha ez sem, akkor szinte semmi. Egyébként profi egér. Amazon EU-n is van.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#47) capulet75 válasza izee (#46) üzenetére


capulet75
addikt

:B Ez is csak egy darab műanyag. Az a problémám hogy nincs olyan egér ami dizájnos, profi és nem 12 éveseknek készül. Mind sárkány, pók vagy robot meg diszkófények. Bööeee. Miért nincs valami ilyen? :

2-3 extra gomb és perfekt. :)

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#49) SP!T válasza capulet75 (#47) üzenetére


SP!T
addikt

Van! Zowie! Semmi csicsa, csak a lényeg! Miért linkeltél egy autót? Jaaa, ez egy egér? :D Inkább fognék sárkányost, mint ezt! :D Bár egyik sem túl jó... Szóval... Zowie! :D

[ Szerkesztve ]

(#50) izee válasza capulet75 (#47) üzenetére


izee
senior tag

MX518
Tökmindegy, hogy MX500/MX510/MX518/G400/G400s szerezz egyet akárhonnan és tegyél rá Skinomi fóliát.
Lásd még: [link] [link]

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.