- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Aethelstone #33 üzenetére
-
Aethelstone
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #32 üzenetére
Az merre van?
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Aethelstone #31 üzenetére
Jó, akkor a 10-est is mondd meg!
-
Aethelstone
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #28 üzenetére
Jégcsap.
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Hieronymus #29 üzenetére
Ezt hogy érted?
Én csak azt a megoldást tolmácsolom, ami a hivatalos. Viszont ennek a rejtvénynek nincs teljesen meghatározott megoldása. Szóval a sok felvetés, ami itt van a hsz.-ok között, mind elfogadhatóak.
A mostani 10. feladványomnak viszont még én se tudom a megoldását, ezért vagyok kíváncsi, ki mire jut. -
válasz
f(x)=exp(x) #27 üzenetére
Magyarul pettingezni küldted a az olvasóidat.
A feladványnak nincs korrekt megoldása, de törd az agyad, hátha .... -
f(x)=exp(x)
őstag
Újabb rész itt érhető el!
-
anjani182
őstag
válasz
extasymajom #22 üzenetére
Aha, ha rab vagy visszamennél a börtönbe? Nem...tehát hülyeség!
Arról nem beszélve, hogy nem tudni, hogy páros vagy épp páratlan napon hal meg és akkor nem tudna teljesülni a feltétel!
DeltaPower: szerintem ezekre nincs is konkrét megfejtés, csupán elgondolkodtató irományok ezek, van belőle ezer meg egy...
-
Armahun
addikt
válasz
DeltaPower #23 üzenetére
A hozzászólások felénél.
-
DeltaPower
addikt
Mikor kapunk megfejtést?
-
extasymajom
aktív tag
Egyet bent, egyet szabadon tölt. Ennyi.
-
anjani182
őstag
Nem tudom van-e jó megoldás!
Az első pillanatban az jutott eszembe ami sokaknak, hogy amennyit már ült kiengedik, majd kivégzik.
Na most ezzel az a gond, hogy:
1. ha rab lennék és ilyen ítélet várna rám, elszöknék, eszem ágába se lenne visszamenni a börtönbe
2. mivel életfogytot kapott szerintem nem végezhetik kiEzek elvi dolgok, szerintem mindkettő bukta gondolat...
Hogy mi a megoldás?! Fogalmam sincs...
Ez a börtönőrösödi is hülyeség, egyik napról a másikra elszökhet...és akkor már annyi az "ítéletnek".
Egyelőre csak gyártjuk az elméleteket, de ez mind valószerűtlen!
Egyetlenegy gondolatmenetnek talán lenne realitása, ha tudnánk mikor hal meg, és mennyit töltött le, akkor a maradék időre kiengednék...kérdés milyen halál az ami nem kivégzéses, de mégis napra pontosan bekövetkezik?!
-
FLATRONW
őstag
Akárhogy nézzük, a börtönőrök és a gyári munkások szabad emberek. Akármilyen munkát végzünk az elvesz valamilyen szinten a szabadságunkból. Jobb esetben ezt a fajta szabadságvesztést valamilyen szinten kárpótolják, pl. korai nyugdíj. Egy szabad ember pedig eldöntheti hogy milyen munkát vállal el (függetlenül attól, hogy van e lehetősége válogatni).
Azt megértem, hogy erre a rabra rá lenne kényszerítve hogy a börtönben dolgozzon, tehát nem dönthet szabadon de ezért meg is kapná a fizetését. Plusz munka is lenne biztosítva neki élete végéig és mint tudjuk a büntetlen előéletű ember is örülhet ha van munkája. Büntetett előéletűként pedig még nehezebb munkát szerezni.
Szerintem ebben az esetben a rab teljes szabadságot kap. -
-
Armahun
addikt
Szabadon engedi, azzal a feltétellel, hogy élete végéig ott kell dolgoznia mint börtönőr.
Így szabad ember, de mégis börtönben van. -
Viktoár
addikt
A megoldás a házasság!
Akkor szabadon van és mégis börtönben.
-
válasz
f(x)=exp(x) #9 üzenetére
Ja értem. Akkor 15 év, az aktuális magyar jogszabályok alapján.
-
Sotho
őstag
Olyan nincs hogy egyik nap bent a másik kint. Ha egyszer elengedi a felét akkor elengedi a felét ha minden másnap bent kell lennie akkor nem engedett el semmit, újra tárgyalják minden nap stb? Én napi 12 óra munkára kötelezném élete végéig, a munkavégzés helye a börtön
-
sutykuru
aktív tag
Egyik napot kint tölti a másikat bent. .
-
DeltaPower
addikt
A börtönajtóhoz kell láncolni élete végéig. Félig szabad, félig nem. Problem solved.
-
alcsa
senior tag
Kivancsi vagyok
.
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Hieronymus #8 üzenetére
Csak ismételni tudom magam: nem nyírhatják ki!
-
Megoldás 1.
A fejedelem fejét kell levágni és minden mehet tovább a legnagyobb rendben.Megoldás 2.
Az elítéltet kell hosszában ketté vágni.
Az egyik fele börtönben marad és a fél életet ott tölti.
A másik fele szabadon távozhat.Mivel egyik fél sem élheti túl a másikat, másodpercre pontosan teljesül a fél életre szóló utasítás.
-
válasz
f(x)=exp(x) #6 üzenetére
Leibniz Sor mintájára lehetne rá megoldást adni: Először amennyit ült, annyit kinn tölt. Ez legyen x. Egynél kisebb de nullánál nagyobb hatványra (legyen n) emelem, ennyi időt benn tölt, aztán ismét művelet és ki. A rab amennyiben végtelen hosszú ideig élne, folyamatosan ki-be járkálna egyre sűrűbben, míg el nem kezdene úgy oszcillálni nullához tartó n időközönként a kapu két oldala között, amíg el nem érné azt a kritikus határsebességet, hogy a bőrén lévő verejték a gyors nyomásváltozások miatt kavitációt nem okoz. Ez robbanásszerűen darabokat hasít ki a fickóból. Ez érthető, hogy hová vezet hosszútávon.
Amennyiben a kiszemelt szerencsés börtöntöltelék nem élne végtelenhosszú ideig, be kell falazni úgy, hogy a derekán felül eső része essen a börtönudvarba, a másik pedig a szabadba. Tetszés szerint forgatható a delikvens úgy, hogy a jobb és bal oldala legyen kinnt - bennt, ez már igazából ízlés dolga.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Nem végezhetik ki.
-
66zio
aktív tag
Amennyit ült, annyi időre kiengedik. Amikor szabadon volt annyi évet amennyit ült, egyszerűen kivégzik.
-
törölt tag
Megszorozzák 2-vel, utána meg elosztják ugyanannyival.
-
Vakegérke
félisten
Csak akkor van megoldás, ha páros számú napot él még a rab. Ugyanis én a börtönigazgató helyében minden második napon kiengedném a rabot, de ha páratlan számú napig él, akkor vagy többet van kint, mint bent, vagy kevesebbet, tehát nem teljesül a parancs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A helyi börtön igazgatója egyszer magához hívatta a furfangosságáról közismert Naszreddin Hodzsát.- Ó, bölcs Hodzsa!...
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest