Hirdetés

2022. június 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Duracellm...


Duracellm...
nagyúr

Ebben a formában - finoman fogalmazva sokat veszít az élvezeti értéke azáltal, hogy, sza-na-szét van tagolva reklámokkal és bannerekkel a tartalom. Ennél sokkal több tiszteletet érdemelne Ph! részéről a szerző által befektetett munka. :U

Itt az alkalom, hogy összefogva lobbizzunk azért hogy Logout-on is újra funkcionáljon a "nyomtatóbarát verzió" gomb. Mert ez így ... sz@r, ha el akarom olvasni, ki kell másolgatnom az oldalakat, hogy görgethető, átlátható legyen. :W

[ Szerkesztve ]

(#2) kzsolti97

Végre elkészült, grat a cikkhez! :) Már olvasom is.

Csak a Windows 7 :)

(#3) GAI válasza kzsolti97 (#2) üzenetére


GAI
senior tag

Köszi! Már vagy 2 hónapja kész volt, csak sorban állt megjelenésre várva.

(#4) joghurt válasza Duracellm... (#1) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Jól mondja. Mint ahogyan a 2 hónapos "korrektúra" idő is. A számítástechnikában némi túlzással kijön egy új generáció ennyi idő alatt.

A cikkhez gratulálok, még ha engem kevéssé is érint meg a téma.

A tej élet, erő, egészség.

(#5) DarthSun


DarthSun
veterán
LOGOUT blog

Ismét egy nagy és értékes írás :C :R . Nemcsak a befektetett munka, hanem ennyi kártya beszerzése is egyedülállóvá teszi. Ezt is viszonyítási pontnak használom, tesztek és az esetleges vásárlás esetén is.

(#6) GAI válasza joghurt (#4) üzenetére


GAI
senior tag

Nem a korrektúra tart sokáig, az megvolt egy héten belül. Csak utána sorban áll megjelenésre várva. Nagyon ritkán kerül ki új cikk.

(#8) joghurt válasza GAI (#6) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Ezért volt az idézőjel. Az én cikkeimben sem szokott tényleges javítani valót találni a korrektor(?).
Igazából a szerzők számára tök mindegy, hogy pontosan melyik PH-s belső folyamatnál akadnak el ilyen hosszú időre az írások. Az a folyamat nem jó, és kész. (Hallottam xy nevét emlegetni, aki kézben akar tartani mindent, és sokszor már azzal telnek a hetek, mire kiosztja valamelyik szerkesztőnek. Vagy hiába végez a szerkesztő pár nap alatt a végignézéssel, xy újra hetekig ül rajta. Mert csak. [Nincs elég ideje.])

A tej élet, erő, egészség.

(#9) UnA válasza joghurt (#8) üzenetére


UnA
Korrektor

OFF: Eddig nem volt olyan cikk, amiben nem kellett javítani ;)

(#10) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Ez egy szakdolgozat? :B :C

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#11) envagyok


envagyok
veterán

Végrevégre :R
Köszönet a szerzőnek!

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#12) doooo


doooo
addikt

Köszi a hosszadalmas, fáradtságos munkát! Nosztalgikus is volt, meg aktuális is. :)

A felhasznált RTX 2060-as, meg a 2060 Super közötti különbség ugyanakkor elég érdekes...
Előbbi sokszor abnormálisan alulteljesített, utóbbi meg sokszor abnormálisan felülteljesített (pedig a specifikációk nem indokolnak ekkora különbségeket).
Ez nyilván nem a te hibád, vagy bármi hasonló, csak tényleg érdekes. :B

(#13) MtHq


MtHq
tag

Gratulálok! Igényes, mint az első is :)

Örülök, hogy hozzájárulhattam valamivel az elkészültéhez :))

(#14) Tamás88


Tamás88
őstag

Most RTX 3070-em van, de előtte 6GB GTX 1060-am volt, és nagyon népkártya, ami ráadásul fullHD-ben jól teljesít. Sőt a mai napig a Steam statisztikában pont ezt a kártyát használják a legtöbben.

(#15) Fred23


Fred23
veterán

Szuper, hogy végre megjelent, de azért az előző nagy cikket biztosan többet fogom még lapozgatni a fiatalkor-faktor miatt. :)
A számomra legérdekesebb korszak 1999-től 2005-ig tart.

(#16) Sundesz


Sundesz
őstag

Gratulálok, remek szerzemény lett megint.

Annyival vitatkoznék, hogy az 5500 XT egy sokkal jobb kártya, mint ahogy itt lejön. Nekem volt MSI Gaming X 1650 Super és Sapphire 5500 XT 4 GB kártyám is és szinte ugyanazt a teljesítményt hozták (van is egy excel táblám jó pár saját méréssel, most direkt visszanéztem). A sima 1650 azért jóval gyengébb.

Hörcsög Powa'

(#17) Sundesz válasza Sundesz (#16) üzenetére


Sundesz
őstag

Más tesztekben is ez jött le:

Ugye ez a kártya csak 8 sínes (PCIe 4.0x8), lehet valami elvette a sávszélességet, ez főleg a 4 GB-os kártyánál lehet gond. Önmagában a PCIe 3.0 lap nem fogja vissza általában, nálam is abban ment a 4 GB-os (magas textúraminőségnél -20% lehet).

Lehet rosszul tudom, de az i7 9700 16 PCIe sínt tud és ha van nvme SSD, akkor az levesz 4 sínt. De lehet hülyeséget mondok.

Hörcsög Powa'

(#18) GAI válasza doooo (#12) üzenetére


GAI
senior tag

A 2060S gyári tuningos kártya volt, a sima 2060 pedig nem, ez okozhat a szokottnál nagyobb különbséget közöttük. Ezen kívül a 2060S hűtése sokkal komolyabb volt, vagyis talán a Boost órajelet is tovább tudta tartani. De tény, hogy a 2060S igen jó benyomást tett rám, gondolkoztam is, hogy az kerüljön a cikk végén a "pozitív meglepetés" blokk alá, csak úgy már túl sok NV kártya lett volna ott, és a végén megszólnak miatta :DDD

(#19) GAI válasza Sundesz (#17) üzenetére


GAI
senior tag

Nem vitatom, sőt többször is leírtam a cikkben, hogy az 5500XT várakozáson alul teljesített nálam. Viszont nem volt kéznél másik 5500XT hogy lemérjem azt is, így maradtak ezek az eredmények. A PCIE sávokkal nem hiszem hogy gond lenne, x16 3.0 módban fut minden kártya ami képes rá, ez meg x8 3.0 módban futott. Volt a lapban NVME SSD, de azt a chipset szolgálja ki, nem a proci. A proci 16 sávja a VGA-nak megy. De egyébként ha nem így lenne, akkor az más kártyákat is érintett volna, hiszen ugyanazok a körülmények voltak az összes kártya számára.

A lap blokkdiagramja:

[ Szerkesztve ]

(#20) Sundesz válasza GAI (#19) üzenetére


Sundesz
őstag

Akkor ez egy érdekes rejtély. Viszont a negatív hangvétel a kártyával szemben nem teljesen indokolt, tekintve hogy egyértelmű, hogy nálad volt valami anomália, az eredményből így nem érdemes konklúziót vonni. Bocsi, nem kötekedni akarok. :)

Ár értékben jobb volt az 1650 Super azt tény, de pl. az én Sapphire 5500 XT-m ha jól emlékszem annyiba került, mint egy jobb 1650 Super, viszont a hűtése néma volt és még játék is járt hozzá. A 8 GB-os modell iszonyat túlárazott volt akkor is.

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.