Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) plömplöm


plömplöm
(őstag)

:R

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#2) tam@s


tam@s
(tag)

Okosodtam...kösz a cikket!

(#3) Oliverda


Oliverda
(félisten)

Végre valaki ezt is kipróbálta. :) Alapos írás! :K

TransferWise utalás 150 000 forintig ingyen: kód privátban

(#4) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Eve online-ban mi a nicked? Nekem GyokZoli

****

(#5) gyiku válasza Oliverda (#3) üzenetére


gyiku
(nagyúr)

cifutol nem is vartam mast. :K

bennem 1 dolog valt vilagossa, megpedig felejtsem el a dvi-hdmi kabelt, mert azon a hang nem fog atmenni, csak a hozzaadott atalakiton at. :R

illetve 1 kerdes meg van maradt: hdmi-n audio+video a tevebe, analogon meg alaplapi audio az erositobe ala rca-kisjack (5.1) tud szolni a 2 egyutt?

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#6) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Ollie:

Techno Dog és Techno Cat, de még csak nemrég kezdtem el a játékot, jelenleg high sec LvL4-ezésnél járok. ^^

gyiku:

Különálló hangcodecek, vagyis szerintem megoldható akár az is, hogy a HDMI-s kimenetről megy a másodlagos kijelzőnek használt LCD TV-n egy videó (a videólejátszó programnál kiválasztod hangkimenetnek a HDMI audiót), és közben játszol az elsődleges kijelző monitoron, és szól az alaplapról vagy különálló hangkártyáról a hang.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#7) gyiku válasza Cifu (#6) üzenetére


gyiku
(nagyúr)

konkretan az a kerdes, hogy filmnezes, de kabel kibehuzogatas nelkul tudok e valtani, hogy csak a teve szoljon, esetleg 5.1 is mellette?

hüllő

(#8) Cifu válasza gyiku (#7) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Még az is megoldható, hogy a windowsban se kelljen semmit átállítani, két kijelző (dual view, vagy mi a neve ATi-ul), a videólejátszó programnál beállítod, hogy a hangkimeneti eszköz a HDMI audió, az windowsban meg elsődleges hangeszköz marad az analóg kimenet. Ha az adott videólejátszóval akarsz lejátszani, akkor mindig a HDMI eszköz fog szólni, bármi másnál az analóg kimenet.

Megnyitod a videófile-t a lejátszóval, áthúzod a másodlagos kijelzőre (LCD TV), és teljes képernyőssé teszed, oszt nézed jól. ^^

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#9) gyiku válasza Cifu (#8) üzenetére


gyiku
(nagyúr)

:R

hüllő

(#10) Warpig


Warpig
(aktív tag)

Jó írás, köszi. Pár kérdés azért megfogalmazódott bennem. Mivel jobb ez a megoldás, mint a "hagyományos" SPDIF v coax digitkábel? Mivel manapság minden alaplapon van ilyen a beépített hangkártyához (a minőségükkel most nem foglalkozom, gondolom ha ezt a videókártyás megoldást hasonlítod egy profi hangkártyához ua az eredmény) és a legtöbb erősítőn is ezek a bemenetek vannak. (egy megoldás jutott eszembe, ha az ember fiának csak lcd tvje van, de hangfalai/erősítője nincs és a tv hangszóróin keresztül hallgatja a filmet. de az élmény akkor igencsak elvész)
A másik kérdés, hogy miért rca kábelekkel viszed a hangot az erősítődhöz? (ha jól vettem ki a képből, így van. ezt csak kíváncsiságból kérdem).

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#11) gyiku válasza Warpig (#10) üzenetére


gyiku
(nagyúr)

szerintem mert igy eleg 1 zsinor a kabelrengeteg helyett.

hüllő

(#12) Warpig válasza gyiku (#11) üzenetére


Warpig
(aktív tag)

Még ha 10 kábel helyett lenne :) 2 vs 1. és nem olyan vészes árban van az SPDIF kábel. No mind1.

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#13) dabadab válasza Warpig (#10) üzenetére


dabadab
(titán)

"Mivel jobb ez a megoldás, mint a "hagyományos" SPDIF v coax digitkábel?"

Annyiban, hogy az HDMI-ben az SPDIF egy upgrade-elt verzioja van, amin mar a keklezeres lemezekhez kitalalt nagy savszelessegu (pl. tomoritetlen 7.1) hangformatumok is atmennek. Persze ehhez olyan erosito is kell, ami tud fogadni ilyen jelet, valamint vannak fenntartasaim azt illetoen, hogy mennyire hallhato a kulonbseg. (Illetve lehet, hogy praktikusabb az, hogy a gepbol csak egy helyre megy egy kabel, nem pedig ket helyre ketto, de ez azert nem tul nagy ugy.)

"a minőségükkel most nem foglalkozom"

SPDIF hasznalatakor minosegrol beszelni tobbe-kevesbe ertelmetlen, az alaplapi, a videokartyara integralt meg a legprofibb studiokartya is csak ugyanazt a bitstreamet fogja kinyomni, ami ott figyel a DVD-n.

DRM is theft

(#14) Cifu válasza Warpig (#10) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Az SPDIF kábel 7.1-es, viszonylag alacsony bitrátájú tömörített (DTS vagy AC3) vagy 2.0-ás tömörítetlen (LPCM) hangot tud továbbítani. Az 1.3-as HDMI akár 7.1-es tömörítetlen, illetve nagy bitrátájú, veszteségmentes (lossless) tömörített (DTS-HD, Dolby TruHD) hangot is (utóbbival kapcsolatban ne nálam reklamáljatok, hanem a Dolby és a DTS cégeknél ^^). Magyarul hangminőség terén a HDMI többet nyújt. No persze a játékosok többsége nem audiofill, ezért őket ez nem is érdekli annyira, és valljuk meg, ebben azért van valami, hiszen a legtöbb felhasználónál nincs olyan hangrendszer, ahol komolyan kihallható lesz a 192kHz-es mintavételezés a 44.1kHz-el szemben. Valószínűleg ez is szerepet játszik abban, hogy nem töri magát az "ipar", hogy a számítógépekből HDMI-s hangot osszon ki...

Az alaplapi hangkártyából azért mennek jack -> 2 RCA kábelek az erősítőbe, mert korábban ki akartam próbálni, mégis mennyit számít ez a Terratec esetén az optikai megoldáshoz képest. Az optikai győzött, de a kábelek megmaradtak.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#15) Cifu válasza Warpig (#12) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Az alapkoncepciót hagyod figyelmen kívűl. Minél kevesebb csatlakozó és minél kevesebb kábel. Nálam a gép mögött olyan dzsungel van, hogy az egerek Tarzant játszanak rajta (2 gép, gépenként 1-1 táp, videó és audio kábel, plusz 1-1 egér és billentyűzet, plusz a kiegészítők (TrackIR, mikrofon, stb.), az erősítőből 8 kábel a hangfalakhoz, stb.
Ráadásul HDMI esetén csak egyféle kábel kell, nem kell azt nézegetni, hogy most koax vagy optikai SPDIF van, és a többi...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#16) BemApo


BemApo
(senior tag)

Nekem Galaxy 8800GT -m van HDMI kimenettel (amit még nem próbáltam ki), HDMI TV megvan, kábelt meg most rendelem meg, (bandridge, vagy profigold), az alaplapi hangkárolynak megtíltottam hogy működjön, mivel Audigy4 et használok igen nagy megelégedésemre, kérdés hogy kell e nekem (vagy van e értelme) külön kivezetnem a hangot és rádöfni a tv re ?

(#17) Cifu válasza BemApo (#16) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A Galaxy oldalán semmiféle információ nincs arról, hogy rendelkezik-e a kártya audio résszel, ez alapján én azt mondom, hogy mindenképpen össze kell kössed. Az adott TV-től függően vagy 3.5mm-es jack - 3.5mm-es jack kábel, vagy 3.5mm-es jack -> 2 RCA kábelre lesz szükséged. Bizonyos TV-k esetén optikai audio bemenet is van, de az inkább a prémium kategóriára jellemző, itt optikai SPDIF kimenetre van szükség az alaplapon vagy a hangkártyán.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18) arty válasza BemApo (#16) üzenetére


arty
(addikt)

igen, alaplaphoz/vga-hoz kellett kapjál spec kábelt, amivel a hangkártya spdif kimenetét a videokártyádra rá tudod vezetni, hogy annak HDMI kimenetén megjelenjen a pcm2.0/dts6.1/dd6.1 hang - ez azonban nem egyenlő az uj ATI kártyák PCM7.1 képességével, csak sima spdif átkötés, hiszen a geforceken nincs hangkártya!

Cifu: MKV/flac 5.1/7.1 teszt volt? :)

köszönet a tesztért, nagyon kiváncsi voltam már egy gyakorlati tapasztalatra

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#19) Typhoon47


Typhoon47
(őstag)

látom van pénzed gépre rendesen :B

"Education is important but big biceps are importanter"

(#20) Cifu válasza arty (#18) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

FLAC-ból csak sima sztereó zeneit hallgattam, az nagyon korrekt volt (sajnos az erősítő nem túl friss darab, ezért max. 96kHz-en lehet hajtani, a 192kHz-es beállítással már nem tud mit kezdeni), de sajnos nincs 5.1 / 7.1-es tömörítetlen hangú file-om, ezért olyasmivel nem teszteltem. :(

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#21) tam@s


tam@s
(tag)

Végre feltehetem a nagy kérdést valakinek:

Mi használ ki ténylegesen 7.1-et? Megéri a plusz pénz, meg a hely a hangfalaknak?

(#22) arty válasza Cifu (#20) üzenetére


arty
(addikt)

értem - de mondd, h szerzel be ilyesmit is ;)

egyébként nem szolt bele a tv nativ hajtásába az erősítőn való áthurkolás? mert más márkák modelljeiről hallani, h ugrik a nativ 768/1080 a megjelenítőn (konkrétan: denon)

tamas: sztem nem a 7.1 a lényeg, hanem a TÖMÖRITETLEN 7.1 filmek, játékok esetén.

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#23) janos666


janos666
(nagyúr)

Nekem 4870-esen látja a Windows a High-Def hangkodeket a sima Catalyst suit telepítése után, miközben le van tiltva a realtek integrált cucc az alaplapon (a beépített standard highdef audio drivert rakta hozzá a vista, a beállításainál látja hogy HDMI cucc). Bár igaz, az nem sok hogy megjelent az eszközkezelőben és a Vista szerint működik, mert még sosem kötöttem rá erősítőt hogy tényleg szólna-e, meg amúgy se árthat egy okosabb driver mint a Vista on-box.

Játékoknál engem az érdkel, hogy vajon tud-e legalább EAX2-t? (mert azt még kiadta licensznek a creative, de a 3/4/5-öt már nem...) Igaz kevés játék használ EAX5-öt, még 4-et se olyan sok, de 2-t azért elég sok, és az még bárkinek elérhető, az integált realtek is tudja... Mert játéknál azért az is számít hány hangot kezel egyszerre a hardver. Ez szinte tuti hogy csak szoftveresen kever, és akkor nem annyira játékbarát mint egy X-fi chip. (kihalófélben van, de még csak él a creative, és tolják a játékokba az OpenAL-t.)

[ Szerkesztve ]

TV kalibrálás: https://hardverapro.hu/apro/lg_oled_2018-2019_hardware_lut_kalibralas/friss.html

(#24) Cifu válasza tam@s (#21) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A filmek még Blu-Rayen is jelenleg inkább 5.1-ben vannak, tehát filmnézésnél nem éri meg a 7.1. Akad pár kivétel, pl. a Crack BR-en 7.1-es LPCM hangsávval jött ki az amerikai piacon, de jelenleg ilyen téren eléggé bevehetetlennek tűnik az 5.1 bástyája.

Én viszont számítógéphez használom a rendszert (igaz a nappaliban is 6.1-es van), és játékoknál már előjön azért a plusz két hangfal.

A megéri-e tehát úgy helyes, hogy mihez? Filmnézéshez jelenleg még nem igazán. Játékhoz szerintem (ha rendesen el tudod helyezni) igen.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#25) Cifu válasza arty (#22) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Az Onkyo 605 és 505 gond nélkül átengedi az 1080p videojelet, de ugye az 505 nem tud hangot leszedni róla, a 605 már tud. Felbontás problémám még nem volt vele.

A FLAC file-ok filecserélő oldalakról származnak, más forrást én nem tudok (van pár DVD-Audio lemezem valahol, amikor a rendszer meglett, meghallgattam őket, de nem estem hanyatt, szerintem a FLAC jobban szól, bár én nem vagyok azért elvetemült audiofill...).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#26) BemApo válasza arty (#18) üzenetére


BemApo
(senior tag)

Köszönöm , ezt ma meg is nézem , sajna az Audigy 4 emen nincs spdif (az oem verzióra nem raktak) viszont mérföldekkel jobban szól mint1 alap X-FI (az alaplapiról nem is szólva), a tv -n van az tuti emléxem, de lehet érdemes lenne váltanom egy 4850 esre....

(#27) Cifu válasza janos666 (#23) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A bejegyzésben írtam, hogy sehol sem említik az EAX kompatibilitást, de feltehetően a "szokásos" EAX 2.0 lehet. Sajnos semmit sem találtam sem a Realtek, sem az AMD oldalán azzal kapcsolatban, hogy mégis milyen képességekkel bír a Radeonokon lévő Audio Codec...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#28) Cifu válasza BemApo (#26) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Digitális kimenetnél semmivel sem jobb egy Audigy vagy akár X-Fi, mint egy alaplapi Realtek vagy C-Media, sőt utóbbiak közül a komolyabbak támogatják a Dolby Digital Live! és/vagy a DTS Connect-et is, tehát túl is mutatnak a Creative különálló kártyáin...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#29) tdd587 válasza Cifu (#24) üzenetére


tdd587
(őstag)

Jó volt a cikk, nálam is egy fontos szempont volt ez a HD4870 vásárlásánál. Bár még nincs HDMI képes erősítőm, mivel az általam preferált gyártó még nem lépett ebbe az irányba (így marad a 1.5Mbps DTS maximum, viszont DTS Connect van a gigabyte alaplapokon, így az játékoknál is elérhető!!!).

7.1 valóban csak elvétve akad, legutóbb a Dark City Blu-ray-en láttam, hogy 7.1 hang van. DVD-n ugye nincs is valódi 7.1, 6.1 is csak mutatóban és mátrixolva. 7 hangfalhoz viszont nagyon kell a hely, hogy ne zavarják egymást, szerintem átlag embernek nem érdemes vesződnie vele. 30-40nm alatt meg főleg nem. Már 5.1-et sem egyszerű jól elhelyezni.

Én is az mkv/FLAC 5.1 filmet kérdeztem volna, hogy megy-e. Leírás szerint persze igen, hiszen az sima sokcsatornás PCM és annyi. Annyi apróbetűvel, hogy 6Mbit-re van korlátozva a HDMI audio a kártyán, tehát azért minden nem megy át rajta.

Egy Blu-ray teszt során is elvileg ott lennének csak korlátok a loseless cuccoknál.

[ Szerkesztve ]

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#30) arty válasza BemApo (#26) üzenetére


arty
(addikt)

nincs tüskesor sem az audigy 4-en? mert azon kijön ám az spdif, nekem is arra van/volt rákötve a geforce, amig megvolt....

(jobboldalt)

stadion, kisvasút, freemail

(#31) Warpig válasza tdd587 (#29) üzenetére


Warpig
(aktív tag)

Ezt akartam én is írni, hogy a 7.1-et nem nagyon tudja egy átlag user kihasználni, mivel ahhoz az 50-60nm a minimum.
Nem voltam tisztában azzal, hogy a Blue Ray már alapból ilyen hanggal jön ki, kösz az infót. Így már valóban van értelme. Feltéve, ha áll a fenti mondatban írt kitétel.

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#32) Cifu válasza tdd587 (#29) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Az elhelyezésnél nem hiszem, hogy az alapterület korlátozó tényező (persze épeszű keretek között)...
Nálam a számítógépszoba 5x4,8 méteres. Majdnem a középpontban van a szék, vagyis én. Az LCD TV felett van a center, a számítógépasztal mellett a két front, kicsivel mögöttem, két oldalt a két oldalsó hangfal (és a jobb oldali előtt a mélynyomó), a hátam mögött, egymástól 3 méterre pedig a két hátsó hangfal a falon.

A nappalival inkább küzdöttem, mert hiába 6x8 méteres, az ajtók nagyban befolyásolták az elhelyezését, így a 6.1-nél a surround hangfalak a kelleténél sajnos csak hátrább lehettek elhelyezve....

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#33) #19617792


#19617792
(törölt tag)

Egy kis segítég a driverhez: ATi HDMI Audio Device Driver, innen lejön gyorsan. :)

(#34) BemApo válasza arty (#30) üzenetére


BemApo
(senior tag)

De van :DDD közben én is utána néztem köszi :R , egyébként vakerálnak a creative honlapján holmi DTS es2 ről, ez most akkor tud dts -t vagy ez csak valami vakítás féle ?

link

[ Szerkesztve ]

(#35) szgombos


szgombos
(csendes tag)

Ha tesztenek készült, mi az, hogy nem szeretem a Creative-ot? Ilyen szentimentalista alapon miért vettél nVidia kártyát? Még elhinném, ha őrizgetnél az asztalfiókban egy Aureal karit... De így, ez nagyon gyenge érv.
Tessék kiegészíteni a tesztet legalább egy Sound blaster!Live vagy méginkább egy Audigy2zs hangzásával is. Persze az uborka CMI amelyik ellepi az olcsó ganajjal a piacot, az okés!?!

[ Szerkesztve ]

(#36) Cifu válasza BemApo (#34) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Nem működik a link sajnos.

Amúgy az új szériás X-Fi kártyáikon van DD Live! és DTS Connect támogatás.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#37) Cifu válasza szgombos (#35) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Először is, ha neked nem tetszik valami, akkor csináld meg magad. Én leírtam a saját tapasztalataimat, az adott körülmények között. Nem érdekelnek a Creative kártyái, nem fogok emiatt X-Fi, Live!-ot vagy Audigy-t beszerezni, hogy a te igényeidnek is megfeleljek.

Másodszor, hangkártya fronton volt jópár gyártó terméke az elmúlt jó másfél évtizedben, GUS PnP, Creative SB16, Ensoniq PCI64 (Creative megvette, utána nem jött ki több driver hozzá jó ideig), Aureal 3D 2 (a céget kinyírta a Creative, noha az A3D verte minden téren az EAX-et), utána az NF7-S Soundstormja jött, ami elővezette a Dolby Digital Live-ot. Utána jött a Terratec. Volt a gépemben X-Fi Fatality, és megállapítottam, hogy a "ganaj" DDL-es Terratec hangminőségben nem rosszabb, mint az X-Fi analóg. Ugyebár digitális csatlakozásnál elektromos zajok nincsenek, a kártya erősítő része egyáltalán nem játszik, tehát a kártya csak és kizárólag a digitális hanggal foglalkozik. Emiatt hiszek inkább a digitális audio kimenetben, mint az analógban. Amiben a creative többet nyújtott, az az EAX2.0+, ami annyira nem érdekel, mert kevés játék használja ki, és nem azok, amikkel én játszom, meg a különféle effektezések, ami szintén nem fogott meg. Azt mondtam, hogy (akkori áron) ez nem ér meg plusz 35e Ft-t a Terratec-el szemben. Ez az én véleményem.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#38) wassermann


wassermann
(addikt)

Okoz-e érezhető kép késést az, hogy a TV mindenféle képjavító hókuszpókuszokat csinál?

(#39) Kroni1


Kroni1
(veterán)

Az lenne a kérdésem, hogy Lehet ezt a VGA-n lévő hangkarit és az alaplapit egyszerre meghajtani? A gépemmel az egyik szobában használnék egy monitort, és egy alaplapi hangkarira kötött fülest, a másik szobában meg egy LCD TV-t egy ilyen ATI karival HDMI-n. Szerinted mindig át kellene állítani a hangkimenetet ha átmegyek tv-zni a másikba vagy XP alatt lehet mindkét kimenetet (Giga EP45 lap audioja & az ATI kari audioja) használni egyszerre?

(#40) Hulk24


Hulk24
(aktív tag)

Megint okosabb lettem! Köszönöm!

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#41) T.Peter


T.Peter
(őstag)

Értékes írás, jó, ha ilyennel is bővül a tudástáram. Köszönöm. :R

(#42) nyunyu


nyunyu
(félisten)

Hulye kerdes: HDMI csatirol nem lehet valahogy levenni a digitalis hangjelet, aztan mondjuk digitalis koaxon bevinni az erositobe?

Csak azert kerdem, mert nekem egy regebbi Onkyo 474 van, amit mostanaban nem akarodzik lecserelni. ($$$)
Viszont a gepben levo Au4 hangkartyat elvbol ruhellem, szivesen kivagnam a francba :)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#43) nyunyu válasza Kroni1 (#39) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Egyik progi egyik hangkartyara allit, masikat masikra?

Aztan attol fuggoen, hol akarsz nezelodni, azzal nyitod meg?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#44) Mosqu!to


Mosqu!to
(addikt)

Hasznos, velős írás, sajnos nekem egyelőre csak elméleti haszna van, mert az erősítőmön nincs optikai csatlakozó, de még így is jobban szól, mint a tv (nekem is 40a656 van:) ), de azt már tudom, hogy a jövőben mit fogok csinálni, ha egy hifi felújításon túl leszek.

Köszönjük!

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#45) Cifu válasza wassermann (#38) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Ennek a cikkhez semmi köze, az LCD TV topicban meg már leírtam, hogy PC módban a képjavító cuccok ki vannak automatice kapcsolva (input lag minimum), viszont ha nem PC módba rakod, akkor bekapcsolhatsz mindenféle dolgot, a 100Hz-et is beleértve - viszont ez jelentős input lagot eredményez, amit gyors játékoknál (szimulátor, FPS) észre lehet venni.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#46) Cifu válasza Kroni1 (#39) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Természetesen lehet, és nem kell minden alkalommal állítgatni, olvasd el a topic elejét, Gyiku hasonló kérdését ott válaszoltam meg.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#47) Cifu válasza nyunyu (#42) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Sajnos én csak a TV-s módszert ismerem (HDMI a TV-be, onnan hangkimenetből az erősítőbe), más módszert nem tudok. :(

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#48) nyunyu válasza szgombos (#35) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Ha tesztenek készült, mi az, hogy nem szeretem a Creative-ot? Ilyen szentimentalista alapon miért vettél nVidia kártyát? Még elhinném, ha őrizgetnél az asztalfiókban egy Aureal karit... De így, ez nagyon gyenge érv.
Tessék kiegészíteni a tesztet legalább egy Sound blaster!Live vagy méginkább egy Audigy2zs hangzásával is. Persze az uborka CMI amelyik ellepi az olcsó ganajjal a piacot, az okés!?!

Siman lehet oket elvbol utalni, amiert kinyirtak az Aurealt. ;)

Anno a Vortex 2 siman megette reggelire az SB Live!-ot hangzasilag, egyreszt joval fejlettebb volt az A3D 2.0 mint az EAX 1.0, masreszt kevesbe szinezte a hangkepet.
(Live! eloszeretettel emelte a magasakat, emiatt csilingelt minden.)

Live!-om is volt kemeny ket oraig, aztan szamuzve lett a hugom gepebe, ahova visszakerult a Diamond MX300, amit aztan egy Aureal Vortex2 SuperQuad 2500 valtott, mert kellett a digitalis kimenet.

Csak sajnos megfelelo XP driver hianyaban anyam gepeben porosodik ~5 eve az Aureal kartyam. :(

nV javara irando jo pont: ok vettek at az Aureal mernokeit, aztan alkottak meg minden idok legjobb integralt hangchipjet a SoundStormot.
Aztan qrvanagy feketepont, amiert az nF3 ota nem hajlandoak elovenni a fiokbol a terveit, es elkesziteni az annak idejen beigert kulonallo SoundStorm hangkartyat.

(Emiatt kellett Au4-et vennem 3 eve, amikor kihalt az nF2-es alaplapom :O )

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#49) Teng


Teng
(aktív tag)

Perfekt Cikk, csak gratulálni tudok hozzá:D

(#50) nyunyu válasza Cifu (#47) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Sajnos én csak a TV-s módszert ismerem (HDMI a TV-be, onnan hangkimenetből az erősítőbe), más módszert nem tudok. :(

Sajnos eddig nem nagyon olvastam utana a HDMI-nek, igy nem tudom, hogy milyen kodolast+jelszintet hasznal a hang atvitelere.

De ha a szokasos AC3 jon ki rajta, akkor ha jol sejtem, akkor meg lehet csapolni a videokartya DVI kimenetet, es kivezetni egy koaxra a hangot.

Csak az a kerdes, melyik labon jon ki a hang.

Egyelore meg nem dontottem el, hogy mikor veszem meg a kinezett 4850-et, igy egyelore csak okoskodom, nem tudom kiprobalni. :(

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.