- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh - Újabb tapasztalatok - fogyasztás és hatótáv
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakto
őstag
Gondoltam kiprobálom én is a 5970 mellé beraktam egy 9500GT-t elindul a gép hallom hogy felál a win 7 de nincs kép,nem kapcsol be a monitor...
-
subaruwrc
félisten
nem lehet valahonnan letölteni a modot amit nem karanténoz be a nod?
-
ffodi
veterán
Köszönöm szépen a tesztet.
Remélem örömöd leled majd a Hybrid rendszerben.
Ha esetleg érdekel, vagy még nem olvastad, akkor itt egy update: KATT
Egyébként vantage alatt azért számít, ha erősebb az NV kártya, de játékok alatt szinte semmit. Na majd kiderül mit tud Metro 2033 alatt.
-
tomta
tag
Kedves ffodi !
Köszönöm a cikket amit írtál nagyon hasznos volt számomra is hiszen Ati kártya mellett nem kell a továbbiakban Physx-et nélkülözni.
A cikk egyértelműre sikeredett, és a megvalósítása sem vesz igénybe se sok időt sem sok türelmet.
Néhány kérdés felmerült a fórumba, hogy milyen kártyát érdemes minimum és maximum erre a célra használni physx (oldalon).
Ezért mivel lehetőségem volt két NV VGA-val próbáltam ki a HYBRID megoldást:
- Geforce GTS 220 1024MB DDR3 (128Mbit/core:625MHz/mem:800MHz/sh:1360MHz)
- Geforce 9600 GT 512MB DDR3 (256Mbit/core:600MHz/mem:700MHz/sh:1500MHz)(bár a cikkben Te is "220"-ast használtál, kiváncsi voltam befolyásolja-e a végeredményt a 64/128Bit mem vezérlő, a 512/1024MB, DDR2/DDR3 memória )
Mindkét esetben a rendszer egyébb összetevői:
C2D8400@4.01GHz
ASUS P5Q-E
2*2GB Ram
ATI 5850 @ 850/1200MHz
A Tesztben 4X PCI-e foglalatba volt téve mindkét Nv kártya.Tesztprogram:
- 3DM VantageKép:
9600GTKonklúzióm:
nem befolyásolja a PHYSX-et
- a VGA fedélzeti memória mérete (max 160-180 MB-ot használt a teszt során) / órajele
- a PCI-e foglalat 4/8/16 x-os-eÜdv tomta !
-
Boxi88
őstag
én arra lennék kíváncsi hogy integrált radeonos lappal is meg lehet csinálni ez a hybrid dolgot, és ha igen mennyiben kell másképp cselekedni a leírtaktól?
ezzel a lappal lenne a művészet, és ebbe szeretnék egy ilyen hybrid dolgot összehozni, amíg nincs meg a radeon 4850x2em...
köszi a választ
-
ffodi
veterán
A fizika a grafika része. Azért, elég a 4x, mert a physx-nek nem kell akkora keresztmetszet, mert a" grafika egy részét" számolja csak.
Az Nvidia féle physx csak egy magot használ, akárhány magos cpud van, ezért ilyen lassú.
Szintetikus tesztekben egy gyors nvidia kártya akár a többszörösét is produkálhatja physx alatt, mint egy gyengébb kártya. Játékok alatt viszont elenyésző a különbség(pl GTS250 és GT220 között). Játék közben soha sincs, vagy csak nagyon-nagyon ritkán van tartósan 100%-on az nvidia GPU kihasználtsága, mert a physx effektek, nem mindig vannak jelen.Nálam ha 2 kártya van, akkor 16/4 a leosztás mint ahogy írtam(ha összeadod, bár nincs értelme, akkor ez 20). Nálad 8/8(amit ha összeadsz, akkor csak 16). Szóval itt nem kell összeadogatni. Mint írtam PCI-E 2.0 esetén a 8x-os sávszél 16x-nek felel meg PCI-E 1.1-ben. Egyszóval, ha 8x-en fog menni a radeonod, akkor elvileg max 1-2% csökkenést fogsz tapasztalni, többet nem, az nvidiának pedig a 8x bőven elég. Ha pedig nem félsz egy kis "mod"-tól, akkor amit linkeltem a cikkben, azt érdemes kipróbálni, hátha felrakja az első vga-t 16x-re, ha 4x-re "szigszalagood" az nv-t.
-
Teasüti
nagyúr
Néztem én is tesztet, csak épp nem értem, h miben különbözik a fizika a grafikától?
TEhát miért elég physx-re 4x és miért nem elég grafikára?
Physx nem használja ki az összes őőő "processzormagot"?
Tehát physx-nél nem lehet 100%-ra kihajtani egy vga-t?Ha nálam az nv 4-x lenne, akkor a raedon 16x?? De ez összesen már több, mint 16 sáv - vagyis amit a vezérlő nyújtani tud. Nem?
-
ffodi
veterán
Ha csak egy kártya van bennt, akkor mindegy melyikbe rakod, mert mindegyik 16x-en fog menni. Nekem 1 kártya esetén 16x, ha berakok még 1-et, akkor a másodikat automatikusan leosztja 4x-re. Nekem gyárilag 16/4 a sáv. Neked 8/8. Szóval ha beraksz egy GT220-at, akkor a radeonod is 8x-en megy és a geforce is. Mivel nekem pci-e 1.1 csatik vannak így nálam a 16x, kb annyi mint nálad a 8x(mert neked pci-e 2.0 van). Egyszóval elviekben nem fogja vissza a radeont a 8x. Ha mégis úgy érzed, akkor ott a szigszalagmod, ami a cikkemben is benntvan, és csinálsz belőle 4x-et(ekkor a radeon elvileg 16x-en megy az NV pedig 4x-en), és kész. Egyébként ha physxre használsz nv karit, akkor 16x/8x/4x esetén körülbelül egyforma a teljesítmény. Van róla teszt is, ha gondolod megkeresem neked.
-
Teasüti
nagyúr
Egy vmit hadd kérdezzek meg! Látom a tesztedből, h 4x-esen futtatod az nv karit. Miért is? Honnan jött az ötlet, h csak 4-esen menjen? Úgytom a te lapod támogatja a kétszer 16x-ot, felosztás nélkül. Vagy benéztem?
Nekem van egy P45-ös lapom, amin sajna csak egy teljes értékű 16-os foglalat van, amit multiban feloszt kétszer 8-ra. Namost ha egy HD5850 mellé társítanék egy gt220-at, akkor itt milyen felosztást tudnék használni? A 2x8 az adott. De ha megbuherálom az nv-t a 4x-es üzemmódra, akkor a főkarira mennyi fog jutni? 12x? Lehet szűk keresztmetszet a lapom?
Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Igen, a délután folyamán picit megint átismételtem a fizikázás receptjeit és utólag már én is belátom a dolgot.
De az még nyitott kérdés, h vajon 2 év múlva is elég lesz-e a gt220? Vagy vajon a gt240 jövőállóbb? (Persze csak ha életképes marad a physx a jövőben)
Bár megnéztem az árakat is, és azt látom, h a 240-es sztem már nem éri meg a pénzét - physx-re.
Köszi a választ egyébként!
-
ffodi
veterán
Ahogy azt már többen is linkelték, a GT220 egyáltalán nem fogja vissza az 5870-et. Azért több az 5870 fps-e mint az 5870+GT220-é, mert alapban Physx off van, GT220-al pedig Physx high. Fizikai számításokra, szerintem bőven elég a GT220, még így is bőven a sokszorosát tudja, mint egy ageia kártya. A GT240 mégjobb választás. Nekem az volt a lényeg, hogy minnél olcsóbb legyen, minnél kevesebbet fogyasszon, és minnél kisebb legyen. Ezért esett a választás a GT220-ra. Nem sokkal drágább(legalább is amikor én vettem) mint egy 8600GT, de jóval gyorsabb, és 40nm.
Itt a teszt amit linkelt fLeSs: KATT
Itt ugyan NV+NV van, de ennek ellenére látszik a lényeg. Ha GT220 van a fő kártya mellett, akkor max 1-2 fps-el van lemaradva, mint ha GTS250 lenne mellette. És ugye a GTS250 még a GT240-nél is erősebb.
-
Teasüti
nagyúr
És mi a helyzet a gt240-el? Azért ha vennék fizikai gyorsítót, akkor azt hosszú távra venném.
Ma még elég lehet elég a gt220, de mi lesz ha később kijön egy masszív physx-es játék?Lássuk be már a gt220 is elég erősen visszafogja a 5870-et, batman alatt ez tisztán látszik az fps-eken. Nem mondom, h ez változtat a játékélményen, de tény.
Köszi!
-
Boxi88
őstag
tökéletes cikk, sokat tanultam belőle
-
kris75
aktív tag
Hello! A Batman ben van teszt is? Nekem még nem sikerült megtalálni.
-
-
kris75
aktív tag
Hello! Nekem eltünt a CCC-ből az OC menü
! Miért?Viszont a beállított profilok működnek rendesen.
-
Gyufaaa
veterán
Ez hatalmas jó. Egyre több tapasztalat és működik. Így meg lesz a kompromisszumok nélküli játékélmény is. Zsiiir!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
ThePoweR #163 üzenetére
Kész lett nekem is a konfigom,4870X2 és GTS250 Green Edition.
Batman Demót néztem meg elsőnek,mindent maxon 1600x1200 Physx High 60-80FPS között repked.
Kicsikét féltem hogy nagyon forró lesz az NV az X2 végett,így oldalról kaptak egy 12cm venti segítségét ami hűti őket.
Sokkal hűvösebb az NV mint előtte a venti nélkül. -
ThePoweR
senior tag
-
Zebu
addikt
3Dmark Vantage korábban
a konfigommal ilyen eredményeket produkált:
GPU: 10889
CPU: 7376
Total: 9731Lehet sikerült már kicsit magasabb eredményt is elérni, de ezt találtam...
Jelenleg:
GPU: 11101
CPU: 26429
Total: 12984Viszont rohadtul fűt a kártya.... valamit ki kell találnom rá.... eléggé megemelkedett a hő a házban tőle....
75 fokon megy az Inno3D kártya a gyári hűtővel.... húzós!
Nem lesz jó így, nagyon fűtik egymást a 4890-nel.... a 4890 is majdnem felment 90 fokra, eddig 80 föle nem nagyon ment....
-
Zebu
addikt
Köszönöm az írást, hasznom volt!
Már be is lőttem egy 8800GT-t
Indulhat a teszt! -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha beteszek egy olyan NV-s karit amin van S-Video kimenet, akkor azon át tudnám vinni TV-re a monitor képét?
Ugyanis még régebbi TV-m van és a mostani 5770-en nincs S-video. Viszont nagyon kéne a filmnézéshez a TV. -
kris75
aktív tag
Hi!Működik rendesen együtt a 4890 Toxic és a 9500 GT, néha van olyan ,hogy nem megy a physX .legalább is a gpu-z nem látja.Ekkor mi lehet a probléma?
Kris
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest