Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) zordi


zordi
tag

Ne haragudjatok hogy belekukorekolok, nincs zf8 am, de volt egyiket két hétig, másikat egy honapig használtam.
Szerintem egy szuper telefon csak az en felhasznalasi szokásaimnak nem felelt meg.
Melegszik, nem durván , de az összes 888snapis melegszik.
Mind egytől egyig. Kicsi a meret nyilván nehezebb megoldani a hűtést. De nehogy azt higgye valaki meg tudja venni a tökéletes telefont bármilyen márkában. "4k/60fps ben gatya," fú a mindenit as asus rog 5 öt teszteltem mikor itt olvastam a 4/60 mizériát. 17perc utan írja ki a tulmelegedett leáll az alkalmazás. A rog a 888-asok közül a legkevésbbé tulmelegedő készülék. Akkor? A red magic tovább bírja de bekapcsol a ventilátor es attol függetlenűl magasabb a hőfok csak később korlátoz. Az op 9pro is total melegszik csak úgy szívja az akksit Bar most jobb lett de szoftveresen visszavettek.
Zf8 a legkisebb házú telefon es nem a legrosszabb hűtéssel! Most egy xiaomi mi 11 et hasznalok pár napja, kollégámtol vettem át mert azt olvasta brutal melegszik, és gáz. Igaz ő nem vette észre de megelőzi a bajt. Nahát baj nincs nem melegszik szokottnál jobban. Persze 4k/60 ba ez is nagyon. Kátékokat nem tudom nem játszok.
Csúcsteljesítmenyhez /ami annyira durva hogy valojaban felesleges/ ez jár nem tart ott a hűtés fejlesztése hogy megoldott legyen. Ez mindig így volt csak a jelent nézzük, mindig sírt mindenki higy jobban melegszik az aktuálus proci mint az elöző generáció. Snap 810-től!!!!! Ismerős visszagondol valaki?!.
Vagy arra hogy az lg 4k ba 5 percet enged mert túl melegszik a proci!?
Helyén kell kezelni a dolgokat, és nem felülni egy egy - egyeni felhasználó sületlenségeinek. A külföldi forum meg nem különben.
Csak a velemenyemet írtam le meg felületesen leírtam a tapasztalatom.

(#1002) thxer válasza zordi (#1001) üzenetére


thxer
aktív tag

Szia!

Teszteltem a 4k60 és 4k120-at korábban, osztottam is meg róla képet, 4k60-at 1 óra után én állítottam le, 4k120 a 21. percben túlmelegedés miatt leállt (7. perc után jött a warning, hogy túlmelegszik).

Viszont tegnap én is belefutottam hogy alaphelyzetben melegedik és brutális mértékben merült, nyomoztam egy darabig, 1 alkalmazáshoz se volt sok használat logolva, majd megláttam hogy high performance módban van dynamic helyett, visszaraktam és meg is oldódott a probléma. Azt nem tudom mi rakta át, de bizonyos alkalmazások indításakor automatikusan átáll és kilépéskor nem áll vissza, szerintem ebbe sokan belefutnak.

(#1003) <Adamsky> válasza thxer (#1002) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... bizonyos alkalmazások indításakor automatikusan átáll és kilépéskor nem áll vissza ... "
Ez elég komoly hiba. Lehet érdemes lenne jelezni az Asus-nak ...
Egyébként szerintem - csupán a performance mode-tól - nem kéne melegednie a készüléknek. Gondolom a performance nagyvonalakban arról szól, hogy nem állítgatja az órajelet, hanem mindig max. órajelen van a CPU mindegyik magja. Ez az én olvasatomban csak a fogyasztásra kellene, hogy legyen káros hatással.

(#1004) bluemirage válasza <Adamsky> (#1003) üzenetére


bluemirage
őstag

a fogyasztásra igen... meg a melegedésre is hat, ha a proci hosszabb ideig és magasabb frekin mehet. Az OP9-nél pont ezért van botrány és törölték a Geekbench-ről az OP9-et. Ott a mérnökök ha FB, Chrome, Insta vagy más gagyi futott a háttérben, akkor a procit visszavették... Mondván mindennapi használatra nem kell csúcs teljesítmény... De ha antutut- vagy geekbench-et érzékeltek, akkor pedig max-ra kapcsolt telefon a teszt idejére....
De ez nem etikus, mert a mindennapi használatban így csak felső-középkategóriás teljesítményt hoz a drága OP9, sőt a felhasználónak szinte nem is áll rendelkezésre az OP9 elméleti ereje.

A Zentalk-on egyébként nem a melegedés a legnagyobb téma... sők mégcsak nem is a 4k60fps, ami itt néhány ember miatt túl lett lihegve. :C
A Zentalk-on nincs nagy közösség és nem éppen poweruser-ek vannak ott.
- 132 db hsz: miért nincs az én szolgáltatómnál VoLTE :D
- 72 db hsz a kövektező: készenléti fogyasztásban sokat merül... topic. Ami szerintem egyes országok, egyes hálózatain(!!) az új X60-os modem-nél valami nem kerek, mert ezek a sírások bekapcsolt mobilnet mellett jelentkeznek. Only Wifi-nél nem merül, annak a néhány embernek sem.

Meliora sunt bono inimica

(#1005) Rommel6600 válasza bluemirage (#1004) üzenetére


Rommel6600
őstag

Azt mondjuk nem értem, hogy ezt a visszavétel dolgot miért nem egy kapcsolóval oldják meg. Én például tuti bekapcsolnám, lévén amiket futtatok (pl waze) azoknak rohadtul nem szükséges a csúcsteljesítmény. Viszont ha csapatni szeretném (pl vmi játékkal) akkor ott lenne a lehetőség, hogy ha már oda nem elég az "hűs" mód, akkor feljebbkapcsoljak. Mert ez így kb olyan, mintha a Ferrariddal is mindig csak 7ezer rpm fölött és 600lóerővel tudnál a városban araszolgatni is, kevesebbel nem.
Amúgy a hétvégén sikerült 4k60fps-el videózni, melegedés nélkül. Egy medencében... :DD (ami furcsa volt, hogy a felső hangszórónak majdnem 2 nap kellett, hogy teljesen kiszáradjon, addig bádoghangon szólt. Minden oké vele, másfél méteren is járt, a kijelzőt kicsit problémás vizesen kezelni, erre érdemes figyelni, de ennyi)

(#1006) Szedált


Szedált
tag

Sziasztok!

Volt pár nap nyugi, talán sikerült jobban kitapasztalni a készüléket azoknak, akik megvették és kitartottak mellette. Gyűlt esetleg azóta olyan tapasztalat, amit megosztanátok? Esetleg praktika a melegedésre?

Valahányszor előveszem a Oneplus 3T-m, miközben lóg rólam a saját táskám, a gyereké, meg vagy két játék konstatálom, hogy ezt a műveletet esélytelen lenne nagyobb képernyőjű eszközzel bemutatni...

(#1007) shzsoltl válasza Szedált (#1006) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

Én is szeretnék egy ilyen telót, de félek megvenni. Végig olvastam az összes itteni hozzászólást. 2 hete szinte leállt a fórum . A zen talk fórumon volt 2 napja egy vadiúj nagy OTA frissítés, és visszavonták. Nagyon furcsa. Segítenétek, h megvegyem a telefont? Mennyire rizikós?

(#1008) bluemirage válasza Szedált (#1006) üzenetére


bluemirage
őstag

Nekem nincs(még).
De véleményem szerint nincs alternatívája a ZF8-nak. Azaz időtálló telefon, ebben a méretben. Vagy ha találsz... akkor kérlek írd meg. :R Szóval ez a kompakt vonalon egyfajta kényszer is. Az, hogy nagy a csend az a kevés... nagyon kevés tulaj elégedettségéből is fakad. A Zentalk vagy az XDA is azt tükrözi, hogy nem tömegek veszik.... Ugyanezért csak néhány cég gyárt rá pl. tokot. Már a youtube-ra sem kerül fel releváns videó róla..., csak az indiai bevezetés miatt néhány videó, de ott is csend van.

Alternatívák??
- I12, I11 (ZF8-nál is gyengébb üzemidő, nem droid)
- S21: engem zavar, hogy més a S szériához képest is gyenge a térereje... más telefonhoz képest pedig még feltűnöbb, hogy elfogynak a pálcikák a kijelzőről és se kép, se hang. Ez tipikus Samsung... de akkor is. Átvitt értelemben az életem múlhat azon, hogy működik-e a mobil... a Samsung sajnos ebben gyenge... Sok egyéb márka működik ott, ahol egy S széria, főleg egy S21... nem.
- Pixel-ek. 4a... vagy a nálunk még kevésbé kapható pixel 5. Jóval gyengébbek és akksiban sem jobb, sőt.
- Sony Xperia 10 III pedig már kifejezetten harmatgyenge... időtállónak nem nevezném.

Az iphone, és S21 lenne talán méltó ellenfele, de S21 nálam a térerő miatt kuka... Sok tulaj csak egy idő után jön rá, hogy az övé mennyire nem megy ott, ahol más telefon még igen... Nagyfaluban vagy más frekventált helyen ez általában OK... De elég csak lejönni a Szigetközbe és ott kisebb településeken meghal, ahol pedig minden más még megy... Na mindegy... Pedig nem lenne egy rossz teló az sem. Az iPhone pedig iPhone... az más világ.

Emiatt veszek majd én is.... de még ráér részemről a dolog...

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#1009) Sgr_A válasza bluemirage (#1008) üzenetére


Sgr_A
addikt

Hát nem mondanám gyengének az i11 képernyő idejét nekem simán elmegy 2 napot olyan 5-6 h kijelző idővel és októberben lesz 2 éves
a készenléti fogyasztása nagyon jó az iphone-nak

(#1010) glehel válasza shzsoltl (#1007) üzenetére


glehel
senior tag

Én megvettem az Emagnal 16/256- os szerdán megyek érte, egy pixel 3-at vált. Nekem a méret miatt sem volt nagyon alternativa.

(#1011) undercover


undercover
senior tag

Zenfone 8 tulajként szerintem feljebb leírtam mindent róla.

Nagyon gyors telefon, számomra nem merül, térerőre nincs panaszom, de ez attól is függ, hogy hol laksz. Egy Xiaomi MI9T-t váltott ahhoz képest sokkal jobb. Én is az S21-en gondolkodtam csak nagyon drága volt meg töltő sincs hozzá stb.

Gyengessége az akkumlátor tipikus 1 napos telefon. Az, hogy ki mennyit hozz ki belőle meg használat függő. De ezzen az Android 12 meg frissítések változtathatnak.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1012) axioma válasza Sgr_A (#1009) üzenetére


axioma
veterán

En nem egeszn 3 eves iphone 7-em, alig hasznalva [kepernyoido atlag 10-40 perc], akku 90%-nak mondva, penteken maxrol indult, pentek este ota hozza se ertem, ma reggel ugy lemerulve hogy toltesre is csak percek utan villantotta meg a kepernyon az almat, mar azt hittem kuka. Szoval attol fugg.

(#1013) shzsoltl válasza undercover (#1011) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

1 nap alatt mennyi SOT- od van?

(#1014) jan herz


jan herz
tag

Csak megerősíteni tudom amit undercover írt, gyors és kezes telefon. Nálam alapvetően elég egy napra, nem kell görcsölnöm amiatt, hogy lemerül. Melegedni azért szokott, de nem kiugróan (még sosem volt tűzforró, még játék közben sem) Egyszerűen csak jó használni.

(#1015) Szedált válasza jan herz (#1014) üzenetére


Szedált
tag

Nagyon köszönöm a gyors posztjaitokat! :)

(#1016) shzsoltl válasza jan herz (#1014) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

Írod, h melegszik. Ha nem játszom, akkor is meleg mindig?

(#1017) Alex_


Alex_
tag

én már több mint két hónapja használom, s úgy tudnám tökéletesen leírni a véleményem még róla, hogy ha most tönkremenne, elveszne nagy gondban lennék más telefon választásával.

hétvégén elmentünk a gyerkőccel a vasúttörténeti parkba nem túl acélos huszonszázalékos töltéssel, sokat fényképeztem, s készítettem 4k és 4k 60fps-es videót, hogy megnézzem, a legutóbbi frissítés óta hogyan melegszik. melegedése nem volt vészes, minden tökély. hmm ez pirosan villog. hja 2%-on van az akkuteljesítmény. ennek már mindegy, de akkor is fényképezek még amíg ki nem kapcsol, mert kb mindegy... még több mint egy órát voltunk ott sok képpel, otthon 1%-kijelzéssel tettem töltőre, s még azt írta egy óra készenlétet még kibírna.
nem olcsó, és nem kompromisszum mentes, de közreállóbb, mint az s10e, s bőven kibír nálam egy napot, személy szerint nekem bejött.

(#1018) Alex_ válasza shzsoltl (#1016) üzenetére


Alex_
tag

csak akkor melegszik ha kihajtja valami a grafikus magot.

(#1019) undercover


undercover
senior tag

Azt tisztázzuk, hogy nyár van és ilyenkor minden jobban melegszik.

De ha nem csinálsz órás videókat meg nem gamingelsz órákat nem melegszik vészesen. Akkor se robban fel csak forróbb.

Nekem 4 órás SOT-ot tud. De én naponta 50km-t ingádozom meg két sim kártyán van akkor fel le csatlakozik a tornyokhoz ez mind rontja az akkumlátort.

De nagyon kézre áll és gyors telefon is. Nem bántam meg mert nincs ilyen méretben semmi.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1020) <Adamsky> válasza bluemirage (#1008) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... S21 nálam a térerő miatt kuka... " - tényleg ennyire k@ki az S21 és az összes Samsung? Akkor miért olyan sikeres, ill. miért nem olvasni erről egyetlen tesztben sem?
Nem kötekedésből kérdem. Nem követem a Samsung-okat, de - eddig legalábbis - ott volt az esélyes márkák között.
Elszomorító, hogy itt tart a technika.

" ... a csend az a kevés... nagyon kevés tulaj ... " - ez is szomorú. Innentől kezdve gyakorlatilag borítékolható, hogy nem lesz folytatása, és más gyártó sem nagyon fog elgondolkozni hasonló terméken lévén "nincs rá kereslet".

(#1021) K82 válasza <Adamsky> (#1020) üzenetére


K82
őstag

Samsung-os topikokat olvasgatva és a SD-s S20FE tapasztalatai alapján mondom azt h kb. igen, nem túl acélos a Samsung hálózatkezelése. Térerővel annyira még nem is gyűlt meg a bajom (abban az i11 volt a negatív rekorder), inkább azzal h alattomos módon eldobálta az adatkapcsolatot - ha csak egy pillanatra de akkor is, tippre toronyváltáskor. Nem biztos h ezt észreveszed online videó vagy zene alatt a pufferelés miatt, de ahol ez nincs ott kifejezetten zavaró. Nekem is csak kocsiban/buszon tűnt fel: a Waze jelzett h nincs adatkapcsolat, az idegesítőbb viszont az volt amikor az Ingress Prime játék nyafogott ugyanezért. És nem vidéken, hanem Bp-en a Rákóczin... Itt a Balatonnál azért vannak olyan helyek ahol nem nagyon van térerő, nem éreztem sokkal gyengébbnek a Samsungot.
Viszont sem a ZF8-cal, sem az előtte lévő telefonjaimmal nem tapasztaltam ilyen adatkapcsolat-megszakítós dolgot.

Pixel / OnePlus Pad

(#1022) bluemirage válasza <Adamsky> (#1020) üzenetére


bluemirage
őstag

Egyrészt az S21 topikok tulajok. De ami tuti, hogy a cégnél
van S21 Ultra, S21, S20 FE(exynos), S20 Note. Az egyik raktárban (monolit födém, emelet felette stb...) mindegyik meghal... de más márkák (OnePlus, Xiaomi, Huawei) ott még simán mennek.
Ismerős korábban S20FE és most S21+: Szigetközben... gyakran nem elérhető, T-Mobilos és többször van térerő problémája úgy, hogy én mellette állok és gond nélkül telefonlálok (szintén T-Mobile).
Ezt egy Samu tulaj addig nem veszi észre, amíg nincs összehasonlítási alapja. Azok akik észrevették írtak és az S21 topikba olvasd el. Sok Samu tulaj elégedett a térerővel mert úgy gondolják, hogy ahol nekik sincs... ott másnak sem. :) De ne hidd el nekem! Járj utána! :K
@K82. Az S21 mobilnet eldobálását néhány hónapja javították. A megjelenés utáni hónapokban volt ott csak ez sztori.

A másik megjegyzés simple statisztika: Mindenki tudja, hogy a Sony, Asus, Motorola... stb... ők mobilpiac legkisebb szereplői. Az LG is köztük volt. Kevés tulaj, kevés post a net-en.
Az tuti, hogy a trend nem a kis telefonok felé megy elé. Ennek ellenére simán lehet folytatása az ASUS-nál, ahogy van még néhány(!) márka akik tartja még ezt a termékvonalat.
Ezért is becsülendő az a néhány modell ami még egykezes telefon.... mint ez a ZF8.... és nem ekézni kellene! Ha kell egykezes, akkor Pixel, iPhone, S21, ZF8... Ha ezek nem tetszenek, akkor tessék venni kétkezest' :D és nem bántani ZF8-at sem.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#1023) shzsoltl


shzsoltl
lelkes újonc

Köszönöm. Megveszem. Ha nem jön be, akkor elállok. Egy bontott teló volt az Edigitalnál. 8/256. Lehet, h innen vitte vissza vki. Adok esélyt. 198 ezer Ft. Bár aggályos, h miért vitték vissza. Ahogy figyeltem, az Alzába és az Edigitalba sok 8-at visznek vissza. Kiderül. Használtan nem mernék venni.

[ Szerkesztve ]

(#1024) jan herz válasza shzsoltl (#1016) üzenetére


jan herz
tag

Fényképezés/videó készítés közben vettem észre még melegedést

(#1025) shzsoltl válasza jan herz (#1024) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

Meglátom, h mennyire súlyos.

(#1026) glehel


glehel
senior tag

Ameddig nem csökkenti észrevehetően a teljesítményt melegedjen csak nyugodtan az a dolga, ha teljesítmény kell ott lesz hőtermelés is. Ha meg meleg azt jelenti leadja 😀! Egyébként a pixel 3 is melegszik attól függően mit csinálok vele főleg amilyen melegek voltak mostanában, de itt nagyon észre lehet venni hogy visszaveszi a CPU/ gput.

(#1027) shzsoltl válasza glehel (#1026) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

Melyik él veszi vissza?

(#1028) <Adamsky> válasza bluemirage (#1022) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... raktárban (monolit födém, emelet felette stb...) mindegyik meghal... de más márkák (OnePlus, Xiaomi, Huawei) ott még simán mennek."
" ... Ismerős korábban S20FE és most S21+: Szigetközben... gyakran nem elérhető, T-Mobilos (...) én mellette állok és gond nélkül telefonlálok ... "
Köszi, nekem ennyi elég! Készséggel elhiszem, amit írsz. :R Egyébként se nagyon áll fenn a veszély, hogy Samsung-ot vegyek ... talán majd az új generációból.

" ... a trend nem a kis telefonok felé megy elé." - ja, hát azt veszem észre.
Pont ezért kellene droid vonalon is egy tényleg sikeres modell.

(#1029) glehel válasza shzsoltl (#1027) üzenetére


glehel
senior tag

P3

(#1030) shzsoltl válasza glehel (#1029) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

Asus 8 nem?

(#1031) glehel válasza shzsoltl (#1030) üzenetére


glehel
senior tag

Még nincs meg holnap megyek érte.

(#1032) f.lorand válasza <Adamsky> (#1020) üzenetére


f.lorand
senior tag

Ez azért nem ilyen egyszerű. A Samsung, mint brand nagyon erős, abszolút piacvezető idehaza is, még növelte is a részesedését idén mind panelmarketben (tehát a teljes piacon), mind openben (tehát az operátorok nélkül). Ez egyébként nem volt mindig így, de most felszállóban határozottan. A Huawei értelemszerűen teljesen eltűnt, észrevehetetlenre zsugorodott, a Xiaomi átvette a helyét. Ráadásul bejött az Oppo hivatalosan is, hamarosan az Oneplus is, tehát a nagyok egyre erősebb kampányt tolnak és ez határozza meg a piacot. A pici brandek ezekhez képest kis túlzással kimutathatatlanok, az ilyen próbálkozások ennek ellenére nem hamvába holt dolgok feltétlenül. Az Asus pici brand a telefonban. Országosan ment el belőle, főleg a kampány ideje alatt szépen (de itt ne ezres nagyságrendre gondoljatok, mint egy Samsung kampánynál).

Én egyébként szeretem a telefont, de sajnos most kicsit szevizben lesz, mert valahol megrepedt a hátsó üveglap. Abban az értelemben valahol, hogy nem tudom, mikor, mert tokban volt és nem tűnt fel. Múltkor levettem a tokot és akkor láttam. Ejtettem már le a tokban, de úgy látszik nem védte meg. :-/

Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu

(#1033) bluemirage válasza f.lorand (#1032) üzenetére


bluemirage
őstag

Csúnyán csökkenő globális(!) S széria eladások (a kínai feltörekvők miatt)
Galaxy S10: 25.5 million units
Galaxy S20: 17 million units
Galaxy S21: 13.5 million units (még az S21 FE-től várnak némi javulást)
Ezenkívül globálisan 7%-os visszaesésre emlékszem a Q2-es adatok alapján. A sziamiaú a nagy tepsikkel hasít és más kínai márkás tepsik szintén.
A globális listán darabszámban Samsung az A szériával van jelen... Ez is elárul elég sok mindent.

@Adamsky:
Ha a Google-ra várnál... és only a méret ami igazán számít, akkor inkább ZF8 :R Nemrég olvastam, hgoy Pixel is kilép a kompaktból --> Az új Pixel 6 mérete 6,4 col lesz, ami várt spec szerint: 159 x 75 x 9mm-es készülék, a Pro nagyobb lesz.

Meliora sunt bono inimica

(#1034) f.lorand válasza bluemirage (#1033) üzenetére


f.lorand
senior tag

Én most a magyar piacot írtam, mert arról beszélgettetek.

Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu

(#1035) shzsoltl válasza glehel (#1031) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

Tapasztalatod?

(#1036) K82 válasza shzsoltl (#1035) üzenetére


K82
őstag

haloli9 Te vagy az már megint? :DDD

Pixel / OnePlus Pad

(#1037) shzsoltl válasza K82 (#1036) üzenetére


shzsoltl
lelkes újonc

????

(#1038) f.lorand


f.lorand
senior tag

Kijöttek a friss EU Q2 számok, Samsung valóban esett, most eőször előzte meg a Xiaomi. Ami azért nem semmi, főleg, hogy egy éve még sehol nem volt ehhez a share-hoz képest.

Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu

(#1039) Rommel6600 válasza f.lorand (#1032) üzenetére


Rommel6600
őstag

És gariban javítják?
Mert nekem meg foltos lett két helyen a kijelző, de feleslegesen nem szívesen válnék meg tőle 2-3 hétre, csak ha lenne értelme.

(#1040) f.lorand válasza Rommel6600 (#1039) üzenetére


f.lorand
senior tag

Enyémet tutira nem

Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu

(#1041) shzsoltl


shzsoltl
lelkes újonc

Új frissítés érkezett

(#1042) undercover válasza f.lorand (#1038) üzenetére


undercover
senior tag

A Xiaomi minden szegmensbe hozz 5 telefont így nem meglepő ha veszik a népek.

Ámbár nekem már volt több Xiami telefonom és elég hamar tönkremennek illetve az OS nem igazán jó szerintem.

Új updateben megint jó cuccok vannak ha igaz:

1. Optimized System stability
2. Improved System consumption
3. Improved thermal for some 3rd party APP video call of rear camera
4. Improved image quality of Asus Camera, Instragram, Snapchat
5. Updated Security patch 2021.07.05

A dxo oldalon jobb pontokat kapott mint a sima S21 kamerát tekintve.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1043) bluemirage válasza undercover (#1042) üzenetére


bluemirage
őstag

Minden szegmens... Kivéve kompakt'...

Meliora sunt bono inimica

(#1044) Alex_ válasza bluemirage (#1043) üzenetére


Alex_
tag

ne áltassuk magunkat a kompakt kategória már nem létezik, vagy egész mást jelent már mint pár éve, ezért is kötöttünk ki a zenphone 8 mellett, mert erre még talán rá lehet fogni hogy az, a nagy számokat a tizenéves korosztály hozza nekik meg péklapát kell, mert nekik ez elsősorban nem telefon, hanem egy mobil pc, amin mellékesen lehet hanghívásokat is kezdeményezni. nekem meg, - tudom maradi vagyok - ez még egy telefon amin ha kell más funkciókat is egyre jobban lehet használni. Az ASUS nem lesz top5 eladott készülék gyártó, s nem is akar az lenni, a rogphone, és zenphone szériával megpróbál célzott rétegeket kiszolgálni, a xiaominál meg a mi fórumon sokan kérnek kompakt modellt, de ez a "sok", az összes eladott készülékhez képest nem is kimutatható mennyiség. szóval megint a globalizáció az oka mindennek, meg az elvárt profitgörbe. (hiszen az apple szerint is az iphone12 mini nem hozza az elvárt számokat... - erre csak annyit tudok hozzátenni Besenyő Pista bácsi után szabadon: noooormális? de biztos van olyan szék ahonnan ülve ez valid.)

[ Szerkesztve ]

(#1045) bluemirage válasza Alex_ (#1044) üzenetére


bluemirage
őstag

Az I12 a legnagyobb darabszámban eladott telefon a világon. Kb... Annak mérete pont ZF8.

Kompakt... Tudom... ezért raktam aposztrofot. De attól még kompakt, csak 2021ben

Meliora sunt bono inimica

(#1046) Sir Sparrow válasza Rommel6600 (#1039) üzenetére


Sir Sparrow
aktív tag

Szia és Üdvözlet a többi fórumtársnak is!

Milyen foltok jelentek meg a kijelződön? A tipikus sárgás foltok vagy valami egyéb (esetleg külső behatástól)?
Érdekel ez a telefon, próbálom felmérni a helyzetet és a problémákat.
Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#1047) Rommel6600 válasza Sir Sparrow (#1046) üzenetére


Rommel6600
őstag

Nem a sárgás, hanem mintha zsírdolt lenne rajta (2 helyen), kb 2-3mm átmérőjű, szabályos kerek foltban. Ha letakarítom nem látszik, de utána amint hozzáértem, ott másképp törik utána a fény, zöld-piros-kék, mondhatni pixeles. Leginkább világos tartalmaknál látszik, és olyan mint a pixelhiba: nem akadályoz, csak miután már láttad, akaratlanul is rááll a szemed, és idegesítő.
Nem tudom, hogy mitől lehet, olyan mintha más lenne ott a felületi feszültség (ennek ellentmond, hogy az alkoholos kendő sem viszi le, szóval azt, hogy valami spéci szennyeződés lenne kizárnám), vagy maga a felületérdesség más ott. De erre meg azt mondanám, hogy azt, hogy megmarta volna valami abban a két pontban nem gondolnám, mert nem volt olyan anyagok közelében a telefon, vigyázok rá. Meg akkor valszeg nem két foltban lenne ez a baja, ha már mondjuk a sima klóros csapvizet vagy esetleg a szintén nem extrém anyagnak számító sört/bort nem szeretné. De mégis valami ilyesmi a jelenség, csak szerintem már gyárilag csesződött el valami a felületkezelésénél a kijelzőnek. Most kisebb bajom is nagyobb ennél, de pár hét múlva visszaküldöm, és kurvára kíváncsi leszek majd rá, hogy mit reagál majd a gyártó. Lehet, hogy inkább csak készítek pár komolyabb mikroszkópos felvételt a laborban, és leegyeztetem velük, minthogy feleslegesen megutaztassam külföldre, azért, hogy rámondják, hogy nem fognak garanciában kijelzőt cserélni...

(#1048) Rommel6600


Rommel6600
őstag

Tegnap frissítettem ugyan de csak ma tűnt fel, hogy nekem a telenornál megjelent a HD ikon hanghívás közben.

Nem mondanám, hogy 100%ig biztos vagyok benne, hogy egyik frissítésben sem volt ez benne, de nekem nem rémlik, hogy erre utaló dolgot láttam volna bármelyik release noteban is...
VoLTE persze továbbra sincs (állítólag globálisan sz*rik rá a Telenor, szóval nem csak nálunk), pedig az lenne nemcsak az alap már 2021-ben, hanem az igazi is.

(#1049) bluemirage válasza Rommel6600 (#1048) üzenetére


bluemirage
őstag

"It's added HD Voice, one of the most important changes (however not mentioned in changelog)."

-Zentalk- :R

Meliora sunt bono inimica

(#1050) beadzo válasza bluemirage (#1049) üzenetére


beadzo
kezdő

Nekem meg most tűnt fel, hogy a az utolsó frssítés óta nincs Telekomos VoLTE és VoWiFi. Újraindítottam, mindent csináltam, de egyik sincs. Előző frissítés után minden működött rendesen, most meg mondom olyan furcsa, hogy rossz a hang. Aztán most nézem, hogy nincsen az ikon az állapotsoron. A beállításokban a kapcsoló aktív, de nem változtat semmit. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.