Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz Agro #111 üzenetére

és (#110) zotyesz66:
    Tulajdonképpen én pont a verseny miatt nem örülnék a dolognak. Úgy értem az nem baj, ha több cég van jelen a termékeivel és versenyeznek, de több architektúra... mi alapján döntsenek a programozók, hogy mire írják a programjaikat? Vagy megírják mindkettőre? De az plusz költség és idő, esetleg ha azonos határidőn belül és azonos pénzért készül a két verzió, akkor mindkettő rosszabb minőségű lesz, több lesz a bug, a biztonsági rés... én attól félek, hogy ha az ARM betör, lesz pár évnyi káosz, amíg kitisztul, hogy mi mire fog elkészülni, esetleg a Microsoft állást foglal az ügyben és akkor mindenki arra fog programozni, amire a Microsoft szeretné, kivéve az Apple-t, de az úgyis egy független világ, saját döntésekkel. A mobilos piac viszont még elég képlékeny.
    Szóval szerintem ha a kettő összecsap, vagy az x86(_64) vagy az ARM meg fog bukni adott piacon és ugyanúgy marad a monopólium, csak esetleg a másik architektúrának. Szerintem ez lenne a legjobb eset egyébként, az nem baj, ha különböző eszköztípusokra különböző architektúrák vannak, de azonos típusoknál az egységes szabvány a leghatékonyabb. Szóval ha az ARM elterjedne a PC piacon is, akkor az x86_64-et ki kéne szorítania, nem csak elterjedtségben, hanem teljesítményben is. Viszont az én saját véleményem szerint jobb lenne az x86_64. Nyilván képtelenség ma összehasonlítani objektíven a kettőt, így ez szubjektív vélemény.

Új hozzászólás Aktív témák