Jó teszt
grat.
Én is most ilyet akarok, de senki nemviszi a 4850 est
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Fire/SOUL/CD:] INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 5
- [Re:] [Algieba:] Tíz (plusz kettő) augusztusi fotóm
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Algieba:] Rádiótelefontól a digitális kiszolgáltatottságik az ökológiai válság korában
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
őstag
nem csinálhatsz rossz vételt
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
ZooLee19..
tag
PedÍg gari, meg chilla meg minden van hozzá.: C
Na mind1.
hunmyke
aktív tag
Nem igazán értem, hogy mire jó manapság a Futuremark tesztek, 3dmark-ra és társaira, mert komolytalan eredményt adnak vissza. Lehet hogy teszem azt A kártyával elérsz 20 ezer pontot, B kártyával meg 12 ezret, de játékban lehet B kártya fog nyerni.
Ja és a hosszútávú alakulás is megfordíthatja az eredményeket, elvégre driverek folyamatosan fejlődnek, és SP igényesebbek lesznek a játékok (elvileg).
Én nem adnám el a 4850-est helyedbe. Egyik legjobb kártya szerintem most
[ Szerkesztve ]
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
ZooLee19..
tag
Jó kari, meg atom gyors, de minden tiszta bug vele...
(#6) nemethbalazs válasza ZooLee19.. (#1) üzenetére
nemethbalazs
tag
Miben bugzik a 4850? Egy ismerősöm szerzett be egyet, nagyon sokat nyúztam én is, de bug-ot mondjuk nem láttam. Számos régebbi, és újabb játékkal is kipróbáltuk, ráadásul mind ment a 22"-os TFT natív 1680x1050-es felbontásában. Crysison kívül minden full részletesség mellett.
[ Szerkesztve ]
(#7) ZooLee19.. válasza nemethbalazs (#6) üzenetére
ZooLee19..
tag
Cs:s -ben westwood pálya, meg cod4 vonvert map, ilyen fehér genya minden.
Stalker clear sky-ban árnyékok kékes-zöldesek..stbstb.
(#8) fekeandras válasza ZooLee19.. (#7) üzenetére
fekeandras
őstag
Tipikus driver hiba.Folyamatosan javítják ki a hibákat a driverekben,de úgy látom eltart még egy ideig nekik... .Nálam is voltak gondok annó X800XT meghajtóprogramokkal mikor az még viszonylag friss kártyának számított.Türelem.Orvoslódik majd.
Typhoon47
őstag
jah, igen, valszeg bugzik a kártya, te jó isten, lame avoid!
"Education is important but big biceps are importanter"
gfefe
őstag
Amúgy jelen pillanatban szerintem ha egy árban van akkor a jelenlegi teljesítmény számít és ha jobb az nvidia kari azt érdemes megvenni elvégre lassan jön az új vinfos és a dx11 vagy mi a rosseb és utána jönnek az azt kezelő karik...
akinek 8800gt és társai vmint 3870 és társai karija van nem nagyon érdemes váltani... érdemesebb kivárni... legalább is én ezt teszem.
DOWNLOAD ██████████████ 105%
rootkiller
őstag
Milyen (?vacak) monitorod van, hogy D-sub csatija van?
Artengo TR 990 Pro
Lécci lécci inkább ne legyenek képek, ha ilyen rossz a minőségük.
Ha nem a címlapra menne, nem szólnék...
ZooLee19..
tag
Köszi, nemkértem ilyenhangnemű hszeket..
Ha nekem fontos, hogy cs:source ban lássak valamit, és ne csak vaktába lövöldözzek akkor az úgy is van.
X Factor
addikt
Ezt kifejtenéd bővebben?
Mod.:Nálad vmi más nem fog stimmelni, mert westwood nálam jó, cod4 detto. Clear Sky-t meg még ma raktam fel, úgy hogy arról nem nyilatkozom.
[ Szerkesztve ]
Make things work
hunmyke
aktív tag
cod4-et már jó ideje nyúzom, és stalker-t is elkezdtem, egyikben se volt hiba nálam. Mindig friss drivert felteszem azt kész. Cs:s-hez nem tudok szólni, mivel nem játszok vele.
kisedi
tag
Toyone! Gratula a teszthez! Nem kis idődbe kerülhetett, és sok infóval is szolgáltál.
Igazság szerint a kollégámmal régóta Éhezzük a GX260-at. Igaz most még 65-67e HUF
a kiskerár, de a VGA piac gysan változik mostanság. Nos a lényeg:
CSALÓDÁS a KÁRTYA !!
- Nálam pl a 8800GT -m(~34eHUF) 12500-at hoz a 3dmark06-ban, egy E8400-al míg a tesztben a 260-as E8500-el alig tud 15000 felett. Sajnos ez az arány a többi szintetikus tesztben is így alakul. Most pl egyedül a Crysison kell butitsak 1650*1080-ban. Ezzel a kártyával már talán nem kellene..
- Kollégám a 4850-ét cserélné , de sajnos(vagy örömünkre) az az új Catalyst driverrel szinte azonos eredményeket hoz az NVIDIA eme méregdrágán árult kártyájával. (A 4850 kb 39eHUF kiskerben).A GX260 árszintjén a 4870 kapható kb 65000HUF.Ezt a kártya ugye nem kell említenem állva hagyja fenti tesztünk alanyát.(Figyelem: a régi tesztek mind elavultak, a Catalyst kiforratalansága miatt.Egy friss tesztet nézzetek. )
MÉGIS CSERÉLNÉK azonban mivel:
A 4850 teljesítményét egy gyári hűtővel is csendes, minden teszt alapján leghűvösebb, s legkevesebbet fogyasztó kártyaként hozza GX260. A KRITÉRIUM AZONBAN hogy csússzon a reális 40 eHUF alá a kártya ,ilyen áron nagy sikerre számithat a GX260, s nem csak Nálam!
Ezzel egy esetleges probléma van: mire ennyit esik a kártya ára, az ATI remélhetőleg már kijön egy 4870 teljesítményszintű, de csendesebb és hűvösebb s nem utolsó sorban kisebb fogyasztású modellel...
[ Szerkesztve ]
Tomate
veterán
User error. 4850-em van és semmi nem bugzik, bogzott egyik driverrel sem. Stalker CS is tökéletes
s200
tag
Nem igazán értem, hogy mire jó manapság akármilyen teszt, összevetés, sport.
Komolytalan az egész. Lehet hogy teszem azt A ember 150 kilót szakít, B ember meg 100-at, de a kocsma mögött lehet B ember szakítja le a másik arcát.
Ja és a hosszútávú alakulás is megfordíthatja az eredményeket,
Vagy nem. De ez biztos.
marcias
őstag
A jelenlegi GTX 260-ast ha kiskerben 40k alatt árulnák, 100%, hogy veszteséget termelne az nV-nek és a gyártóknak is.
Steam: marcias88
ZooLee19..
tag
Sima westwoodot nézd, ne az újat.
Ez a baj...tiszta fehér genyó..
Cod 4 convertes mapról nemtudok adni, mert még nemvolt kedvem ezzel hülyülni, hogy a többi 400 mapom közüll kikeressem.
ZooLee19..
tag
Nem cod4 ről beszélek, mert attól okádnom kell.
Hanem cs:source-ba van egy cod4 convert map.
Bluegene
addikt
érdekes én egy buggal se találkoztam
rakd fel a legújabb drivert azt ajánlom, nálam stalker clear skyban feketék voltak az árnyak
#16:GX260. A KRITÉRIUM AZONBAN hogy csússzon a reális 40 eHUF alá a kártya ,ilyen áron nagy sikerre számithat a GX260, s nem csak Nálam!
az a baj hogy drága legyártani, magas selejtaránya van, így 40K-ért nem hinném hogy lesz, inkább amikor kijön az új, eladják gyorsan a maradékot, nehogy nyakukon maradjon
a 4850-es azért jó mert elég gyors, olcsó gyártani stb.. a gtx 260-at viszont csak kőkemény veszteségek árán lehetne 40K-ért adni, nem is teszik , nem éri meg sztem amúgy se az árát, bár az nvidiások oda vannak érte, közbe crysisban ugyanazt kapom FPS-be majd fele annyit érő VGA-mal
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
kisedi
tag
Marcias! Hát. Igazság szerint a 4850 és a gtx260 is csak "olcsó" DDR3 memóriát használ.
A legfrissebb driverekkel a teljesítményük kb ugyanott van. A hütési rendszerük sem mutat nagy eltérést bár a 260-asé kétszlotos. Ez ugye nem jelenthet 25-30eFT plussz költséget.
Egyre tudok gondolni: az AMD 55nm en gyártja a GPU-t míg a GTX260 még 65 nm-es.
Ezért talán a Szilicumlapka lesz a drágító tényező. De épp elmúlt héten jelentette be az NVIDIA
h sikeresen átállt az 55nm es gyártástechnológiára, tudtommal a 9600GT-k jó része pl már
így készül. TEHÁT volna lehetőség legalább az 50eHUF alatti kategóriát megcélozni.
Nekem pl megérné a kártya jó fogysztása miatt.(24 órás üzemben sok az a 10-30 W
többletfogyasztás)
Egy dolog lehet a háttérben:
- a piacot nem elemezve rengeteg GTX280-at legyártatott az NVIDIA 65nm-en.
- mivel a 260-asból fogy több, a chipek nagy részét butitják, (pl letiltanak shadereket)
és piacra dobják.
- Közbejött az ATI váratlan húzása a 4800 es szériával, és a drágán legyártatott
és betárazott 65nm es GTX 200 szériájú chipek árait fenn tartja az NVIDIA.
Ezáltalán részesedést veszít ugyan, de a drága kártyák az NIVIDA Fan-ok miatt
úgyis elkelnek, akik gondolkodnak azok pedig olcsóbban sem vennék meg az pl ATI4850/4870 helyett.
Bocs ha bonyolult voltam...
ZooLee19..
tag
8.9 van fent, nemsokára megy fel a 8.10.
Bluegene
addikt
szal én nem nagyon láttam bugokat, biztos zöld volt az árnyék stalkerben? képet tudsz arról küldeni, lehet h én vok a bamba de nem vettem észre, sztem fekete az
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
Skizz
addikt
Vagy user error, vagy memóriahiba. Előbbinél kéretik a felhasználócserét minnél hamarabb elvégezni, utóbbinál tessék garanciára vinni a terméket, nem rögtön nV után sírni, ahogy kifogod az 1000 közül az egy hibásat...
^Clown
veterán
Ez a stílus errefelé nem szokás. Köszi.
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hiába állítják át a 260 chipjét 55nm-re, egyrészt az átálás is költséges, másrészt azt a magot még úgy is drágább gyártani jóval, mint 4850 magját...
Köv. generációs AMD chipek ráadásként már több, de még kisebb (azaz olcsóbb) chipekből fognak állni, előreláthatólag.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
marcias
őstag
Nem voltál bonyolult, de csak részben tudok egyet érteni veled. A gyártási költségeket sok minden befolyásolja, elsősorban az adott GPU mérete, és az architektúra bonyolultsága, amiből következik az egy waferen elhelyezhető GPU-k száma és a selejtarány. Ezt vmennyire az adott gyártástechnológia is befolyásolja (amennyivel százalékosan kisebb egy 55nm-es chip), de az tény, hogy az 55nm-re való átállás még nem fogja megoldani a problémákat. A GTX-ek esetében továbbá növeli a költségeket a bonyolultabb memória, összetettebb nyák és (bár ez csak keveset nyom a latban) a komolyabb hűtés. Egy szó mint száz, az nVidia ott bukta el, hogy biztos volt benne, hogy a 4850-esek nem fognak ilyen jól teljesíteni, vagy/és nem fogják ilyen olcsón árulni. Kiderült azonban, hogy az AMD még 35-ért is nyereségesen képes gyártani a kártyákat, miközben sarokba szoríthatják a konkurenciát. Persze megtehették volna, hogy 4850 = 50.000, de akkor egész máshogy alakulnak a dolgok. Ha bővebben érdekel a téma, javaslom, olvasd el Abu logout-os írását a GPU-architektúrákkal kapcsolatban, érdemes.
Steam: marcias88
rootkiller
őstag
Csak megjegyeztem, hogy ilyen kari mellé D-sub csatis monitor???
Artengo TR 990 Pro
hahakocka
senior tag
Hát 3 napos árakkal nézve mostanság a HD 4850 35-38 ezer között található gyártótól függő A HD 4870 ami jobb a GTX 260 nál de ne jobb a 80 ezres 280 nál pedig 57-61 ig terjedhet van 1 gigás változata is az 66 ezer ft.
A GTX 260 pedig 65 ezer ft körül áll és így tehát drágábban lassúbb.
hahakocka
senior tag
Fogyasztásba idleben azaz nem programok és játék alatt jobb csak a GTx260-280 páros munka/programozás/játék stb alatt már 30-40wattal az Ati jobb.
hunmyke
aktív tag
Nekem 4850-esen wide tft van d-sub-os nem tudom hol ebben a probléma. Vígan megy vele...
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak annyi, hogy láthatóan fakóbb, élettelenebb képet kapsz, mintha DVI-n menne a jel. Ennek oka, hogy a vidkari egyszer átalakítja a digitális jelet analógra, a monitorod meg az analógból újra digitálist csinál. Csak hát ugye ez a többszörös oda-vissza alakítás eredménye már nem az lesz, amit a vidkari kiad magából...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
ZooLee19..
tag
Jah, azt el is felejtettem, hogy clear sky -ba meg az árnyékok kékes-lilás-zöldesek voltak: D
ZooLee19..
tag
De máshol semmi baj!!
Csak 1-2 hely ilyen és idegesÍt.
De amúgy jól megyeget a kari.
ZooLee19..
tag
a-a, már nincs meg a stalker, csak leszedtem kipróbálni, de nemsokára emgveszem magyarba mert az oroszból nemsokat értettem: D
Bluegene
addikt
nálam nem volt ilyen, pedig nekem is 4850esem van
Levin01
őstag
Hát persze, a 4850 egy vacak erőtlen kari, le kell azt cserélni
MarioAna
senior tag
Ha nekem CRT-m van és HD4850-es D-Sub-bal összekötve, akkor fakóbbnak kellene lenni, mint ha mással kötném össze?
Jah és a catalystokkal én is csak sz*p*k, lassan csinálhatna már az aTi-AMD egy értelmes drivert . (megjegyzem hogy nem a "leszedem a 8.9-et felrakom a 8.8-ra és bugos lesz a game" típus vagyok, hanem driver frissítésnél csökkentett mód+
driver cleaner+gyomirtás, szal nem user error sztem )
Jah és a GTX260 egy korrekt vga, csak drága az tudásához képest (vagy a HD4850 olcsó a tudásához képest==>nézőpont kérdése )
Bluegene
addikt
próbáld meg azt hogy csak simán rátelepíted, ne szórakozz ilyen driver cleanerrel, nekem majdnem tönkretette a winfost egyszer(system restore-ral nagynehezen), na szal csak simán telepítsd, leszedi az az előzőt, abból nem lehet baj
hihetetlen hogy az emberek mennyire nem rendeltetésszerűen használják a dolgokat, rágányolnak nem gyári hűtst és csodálkoznak hogy tönkremegy, drivernél miért nem lehet simán, normális módon telepíteni
én gyári hűtővel használom és simán telepítem és soha nem "szopok", azért ez érdekes
MarioAna
senior tag
Megpróbáltam úgyis még anno (8.7-re rá a 8.8) de ott tényleg nagyon bugos volt minden (Crysis, CoD1, továbbá CoD4-ben kidobott ilyen 19-20FPS-eket, mikor előtte 70-80 volt).
Most csak az a problémám, hogy minden 4. restart után hajlandó "nem szaggatni" a gép (jobb gomb/frissítés a tálán kb 3mp-ig tart, CoD4-ben 19-30FPS a stabil125 helyett, stb)
Lehet hogy nem a driver a hibás, de azóta csinálja mióta drivert frissítettem . Na mind1, végülis amíg működik a gép addig nem foglalkozok vele .
jah és gyári hűtésem van .
Bluegene
addikt
hát inkább az asrock lalaplap lehet a hunyó, vagy a windowsodon van valami oda nem illő, akkor hogyhogy másoknál jól működik?
a minap tette tönkre egy gyerek a 4850esét mert GFX chillát tett rá, 3 napig bírta
MarioAna
senior tag
Lehet hogy a lap a hibás, csinál néha "megmagyarázhatatlan anomáliakat" pl: restart nála az hogy leállítja és 3mp-en belül újraindítja , jah és boot közben néha imád leállni, van olyan, hogy 5-jére indul el. Az oprendszer meg Byte OS, szóval azzal is lehetnek problémák .
Mind1, nincs nekem időm-kedvem ezekkel a problémákkal foglalkozni, addig amígy megy a gép, addig így marad .
a minap tette tönkre egy gyerek a 4850esét mert GFX chillát tett rá, 3 napig bírta
Nem azért ment tönkre, hogy rárakta a Chillát, hanem vagy nem rakott valamire bordát (pl: VRM), vagy csak egyszerűen nem feküdt fel/rossz volt a paszta/esetleg lesarkazta (bár ezt kétlem).
[ Szerkesztve ]
Bluegene
addikt
Nem azért ment tönkre, hogy rárakta a Chillát, hanem vagy nem rakott valamire bordát (pl: VRM), vagy csak egyszerűen nem feküdt fel/rossz volt a paszta/esetleg lesarkazta (bár ezt kétlem).na igen, aki nem ért hozzá profi módon az ne sufni-tunningoljon sztem, mert csak rossz vége lehet
(#46) dangerzone válasza ZooLee19.. (#21) üzenetére
dangerzone
addikt
Cs-re minek veszel ilyen kártyát akkor...
Másrészt meg az driver hiba, tegyél fel másikat, aztán kész. Nem a vga a hibás.
Igazából mondjuk nem akarok beleszólni, ha gtx fos 260ra akarod elszórni a pénzed, hát legyen....te életed, a te dolgod
toyone
őstag
a 4850 olcsóbb és kb. ugyan azt a teljesítményt hozza de nincs benne physx ami a későbbiekben jól jöhet.
ezek a kártyák (és nem csak ezek) mondjuk ki sok újat nem mutatnak. aki kb 2 éve megvette a 8800gtx-et az még ma is vígan elvan vele. arra gondolok hogy ismerek olyat aki még mindig azzal tolja és a crysis-on kivül más nem szaggat 1920*1080-ban nála pedig azóta sok kari megjelent de semmi lényeges változás. aki érti hogy miről beszélek az érti aki nem az nem
tehát sok értelme nincsen a 4850 lecserélni gtx 260 ra vagy fordítva vagy bárhogyan ha nagyon teljesítmény centrikusan álunk hozzá akkor talán. kinek mi jön be Jó mind a kettő.
ezen örökké el lehet vitatkozni ati vagy nvidia....
a képekért bocsi
[ Szerkesztve ]
dangerzone
addikt
Ez mondjuk tényleg érdekes, hogy a 8800 (gtx, ultra)-as széria kb 2 éve jött ki, és azok még mindig odavágnak.
toyone
őstag
pontosan és nem volt még olyan játék ami miatt le kellet volna cserélni)kivétel a crysis de azt még mindig nem visszi semmi )
Bluegene
addikt
a G80 már 50%-kal is lassabb egy 4850-estől crysisban, előbbi 20 FPS-t dob, utóbbi 30 felett minden maxon 1280ban, elméleti számolókapacitása sokkal nagyobb az új kártyáknak(2,5X), csak vannak akik már begyöpösödtek a G80-ba, vagy nem látnak tovább az orruknál
azt viszont nem vitatom hogy teljesítménye többnyire elég, bár fogyasztásban el van szállva, talán a 4830 alatt lehet a 88ultra
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- DELL Vostro 5481 Fémházas Ultrabook Laptop 14" -70% i5-8265U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Új HP Pavilion Fémházas Laptop -40% 15,6" AMD Ryzen 5 5500U 6Magos 8/512 FHD AMD Radeon Graphics
- Creality Ender 3 Pro - Erősen moddolt, inkább alkatrésznek vagy kalandvágyók számára
- Samsung Galaxy Tab S9 FE (5G, 10,9")
- Új Lenovo ideapad 3 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -35% 17,3" Ryzen 7 5825U 8Mag 16/512 FHD IPS