Hirdetés

2024. szeptember 8., vasárnap

Gyorskeresés

(#1) ZooLee19..

ZooLee19..
tag

Jó teszt :)
grat.
Én is most ilyet akarok, de senki nemviszi a 4850 est :( :O

(#2) toyone válasza ZooLee19.. (#1) üzenetére

toyone
őstag

:R
nem csinálhatsz rossz vételt ;)

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#3) ZooLee19.. válasza toyone (#2) üzenetére

ZooLee19..
tag

PedÍg gari, meg chilla meg minden van hozzá.: C
Na mind1.

(#4) hunmyke

hunmyke
aktív tag

Nem igazán értem, hogy mire jó manapság a Futuremark tesztek, 3dmark-ra és társaira, mert komolytalan eredményt adnak vissza. Lehet hogy teszem azt A kártyával elérsz 20 ezer pontot, B kártyával meg 12 ezret, de játékban lehet B kártya fog nyerni.
Ja és a hosszútávú alakulás is megfordíthatja az eredményeket, elvégre driverek folyamatosan fejlődnek, és SP igényesebbek lesznek a játékok (elvileg).
Én nem adnám el a 4850-est helyedbe. Egyik legjobb kártya szerintem most ;)

[ Szerkesztve ]

"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi

(#5) ZooLee19.. válasza hunmyke (#4) üzenetére

ZooLee19..
tag

Jó kari, meg atom gyors, de minden tiszta bug vele... :((

(#6) nemethbalazs válasza ZooLee19.. (#1) üzenetére

nemethbalazs
tag

Miben bugzik a 4850? Egy ismerősöm szerzett be egyet, nagyon sokat nyúztam én is, de bug-ot mondjuk nem láttam. Számos régebbi, és újabb játékkal is kipróbáltuk, ráadásul mind ment a 22"-os TFT natív 1680x1050-es felbontásában. Crysison kívül minden full részletesség mellett.

[ Szerkesztve ]

(#7) ZooLee19.. válasza nemethbalazs (#6) üzenetére

ZooLee19..
tag

Cs:s -ben westwood pálya, meg cod4 vonvert map, ilyen fehér genya minden.
Stalker clear sky-ban árnyékok kékes-zöldesek..stbstb.

(#8) fekeandras válasza ZooLee19.. (#7) üzenetére

fekeandras
őstag

Tipikus driver hiba.Folyamatosan javítják ki a hibákat a driverekben,de úgy látom eltart még egy ideig nekik... :U .Nálam is voltak gondok annó X800XT meghajtóprogramokkal mikor az még viszonylag friss kártyának számított.Türelem.Orvoslódik majd.

(#9) Typhoon47 válasza ZooLee19.. (#7) üzenetére

Typhoon47
őstag

jah, igen, valszeg bugzik a kártya, te jó isten, lame avoid! :O

"Education is important but big biceps are importanter"

(#10) gfefe

gfefe
őstag

Amúgy jelen pillanatban szerintem ha egy árban van akkor a jelenlegi teljesítmény számít és ha jobb az nvidia kari azt érdemes megvenni elvégre lassan jön az új vinfos és a dx11 vagy mi a rosseb és utána jönnek az azt kezelő karik...

akinek 8800gt és társai vmint 3870 és társai karija van nem nagyon érdemes váltani... érdemesebb kivárni... legalább is én ezt teszem.

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#11) rootkiller

rootkiller
őstag

Milyen (?vacak) monitorod van, hogy D-sub csatija van?

Artengo TR 990 Pro

(#12) ollie

Lécci lécci inkább ne legyenek képek, ha ilyen rossz a minőségük. :U
Ha nem a címlapra menne, nem szólnék...

(#13) ZooLee19.. válasza Typhoon47 (#9) üzenetére

ZooLee19..
tag

Köszi, nemkértem ilyenhangnemű hszeket.. :U
Ha nekem fontos, hogy cs:source ban lássak valamit, és ne csak vaktába lövöldözzek akkor az úgy is van.

(#14) X Factor válasza ZooLee19.. (#5) üzenetére

X Factor
addikt

Ezt kifejtenéd bővebben?

Mod.:Nálad vmi más nem fog stimmelni, mert westwood nálam jó, cod4 detto. Clear Sky-t meg még ma raktam fel, úgy hogy arról nem nyilatkozom.

[ Szerkesztve ]

Make things work

(#15) hunmyke válasza ZooLee19.. (#7) üzenetére

hunmyke
aktív tag

cod4-et már jó ideje nyúzom, és stalker-t is elkezdtem, egyikben se volt hiba nálam. Mindig friss drivert felteszem azt kész. Cs:s-hez nem tudok szólni, mivel nem játszok vele.

(#16) kisedi

kisedi
tag

Toyone! Gratula a teszthez! Nem kis idődbe kerülhetett, és sok infóval is szolgáltál.
Igazság szerint a kollégámmal régóta Éhezzük a GX260-at. Igaz most még 65-67e HUF
a kiskerár, de a VGA piac gysan változik mostanság. Nos a lényeg:
CSALÓDÁS a KÁRTYA !!
- Nálam pl a 8800GT -m(~34eHUF) 12500-at hoz a 3dmark06-ban, egy E8400-al míg a tesztben a 260-as E8500-el alig tud 15000 felett. Sajnos ez az arány a többi szintetikus tesztben is így alakul. Most pl egyedül a Crysison kell butitsak 1650*1080-ban. Ezzel a kártyával már talán nem kellene..
- Kollégám a 4850-ét cserélné , de sajnos(vagy örömünkre) az az új Catalyst driverrel szinte azonos eredményeket hoz az NVIDIA eme méregdrágán árult kártyájával. (A 4850 kb 39eHUF kiskerben).A GX260 árszintjén a 4870 kapható kb 65000HUF.Ezt a kártya ugye nem kell említenem állva hagyja fenti tesztünk alanyát.(Figyelem: a régi tesztek mind elavultak, a Catalyst kiforratalansága miatt.Egy friss tesztet nézzetek. )

MÉGIS CSERÉLNÉK azonban mivel:
A 4850 teljesítményét egy gyári hűtővel is csendes, minden teszt alapján leghűvösebb, s legkevesebbet fogyasztó kártyaként hozza GX260. A KRITÉRIUM AZONBAN hogy csússzon a reális 40 eHUF alá a kártya ,ilyen áron nagy sikerre számithat a GX260, s nem csak Nálam!

Ezzel egy esetleges probléma van: mire ennyit esik a kártya ára, az ATI remélhetőleg már kijön egy 4870 teljesítményszintű, de csendesebb és hűvösebb s nem utolsó sorban kisebb fogyasztású modellel... :D

[ Szerkesztve ]

(#17) Tomate válasza ZooLee19.. (#13) üzenetére

Tomate
veterán

User error. 4850-em van és semmi nem bugzik, bogzott egyik driverrel sem. Stalker CS is tökéletes

(#18) s200 válasza hunmyke (#4) üzenetére

s200
tag

Nem igazán értem, hogy mire jó manapság akármilyen teszt, összevetés, sport.
Komolytalan az egész. Lehet hogy teszem azt A ember 150 kilót szakít, B ember meg 100-at, de a kocsma mögött lehet B ember szakítja le a másik arcát.

Ja és a hosszútávú alakulás is megfordíthatja az eredményeket,
Vagy nem. De ez biztos.
:D

(#19) marcias válasza kisedi (#16) üzenetére

marcias
őstag

A jelenlegi GTX 260-ast ha kiskerben 40k alatt árulnák, 100%, hogy veszteséget termelne az nV-nek és a gyártóknak is.

Steam: marcias88

(#20) ZooLee19.. válasza X Factor (#14) üzenetére

ZooLee19..
tag

Sima westwoodot nézd, ne az újat.
Ez a baj...tiszta fehér genyó..
Cod 4 convertes mapról nemtudok adni, mert még nemvolt kedvem ezzel hülyülni, hogy a többi 400 mapom közüll kikeressem.

(#21) ZooLee19.. válasza hunmyke (#15) üzenetére

ZooLee19..
tag

Nem cod4 ről beszélek, mert attól okádnom kell.
Hanem cs:source-ba van egy cod4 convert map.

(#22) Bluegene válasza ZooLee19.. (#7) üzenetére

Bluegene
addikt

érdekes én egy buggal se találkoztam

rakd fel a legújabb drivert azt ajánlom, nálam stalker clear skyban feketék voltak az árnyak

#16:GX260. A KRITÉRIUM AZONBAN hogy csússzon a reális 40 eHUF alá a kártya ,ilyen áron nagy sikerre számithat a GX260, s nem csak Nálam!
az a baj hogy drága legyártani, magas selejtaránya van, így 40K-ért nem hinném hogy lesz, inkább amikor kijön az új, eladják gyorsan a maradékot, nehogy nyakukon maradjon

a 4850-es azért jó mert elég gyors, olcsó gyártani stb.. a gtx 260-at viszont csak kőkemény veszteségek árán lehetne 40K-ért adni, nem is teszik :D , nem éri meg sztem amúgy se az árát, bár az nvidiások oda vannak érte, közbe crysisban ugyanazt kapom FPS-be majd fele annyit érő VGA-mal :D

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#23) kisedi válasza marcias (#19) üzenetére

kisedi
tag

Marcias! Hát. Igazság szerint a 4850 és a gtx260 is csak "olcsó" DDR3 memóriát használ.
A legfrissebb driverekkel a teljesítményük kb ugyanott van. A hütési rendszerük sem mutat nagy eltérést bár a 260-asé kétszlotos. Ez ugye nem jelenthet 25-30eFT plussz költséget.
Egyre tudok gondolni: az AMD 55nm en gyártja a GPU-t míg a GTX260 még 65 nm-es.
Ezért talán a Szilicumlapka lesz a drágító tényező. De épp elmúlt héten jelentette be az NVIDIA
h sikeresen átállt az 55nm es gyártástechnológiára, tudtommal a 9600GT-k jó része pl már
így készül. TEHÁT volna lehetőség legalább az 50eHUF alatti kategóriát megcélozni.
Nekem pl megérné a kártya jó fogysztása miatt.(24 órás üzemben sok az a 10-30 W
többletfogyasztás)
Egy dolog lehet a háttérben:
- a piacot nem elemezve rengeteg GTX280-at legyártatott az NVIDIA 65nm-en.
- mivel a 260-asból fogy több, a chipek nagy részét butitják, (pl letiltanak shadereket)
és piacra dobják.
- Közbejött az ATI váratlan húzása a 4800 es szériával, és a drágán legyártatott
és betárazott 65nm es GTX 200 szériájú chipek árait fenn tartja az NVIDIA.
Ezáltalán részesedést veszít ugyan, de a drága kártyák az NIVIDA Fan-ok miatt
úgyis elkelnek, akik gondolkodnak azok pedig olcsóbban sem vennék meg az pl ATI4850/4870 helyett.

Bocs ha bonyolult voltam... :D

(#24) ZooLee19.. válasza Bluegene (#22) üzenetére

ZooLee19..
tag

8.9 van fent, nemsokára megy fel a 8.10.

(#25) Bluegene válasza ZooLee19.. (#24) üzenetére

Bluegene
addikt

szal én nem nagyon láttam bugokat, biztos zöld volt az árnyék stalkerben? képet tudsz arról küldeni, lehet h én vok a bamba de nem vettem észre, sztem fekete az

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#26) Skizz válasza ZooLee19.. (#7) üzenetére

Skizz
addikt

Vagy user error, vagy memóriahiba. Előbbinél kéretik a felhasználócserét minnél hamarabb elvégezni, utóbbinál tessék garanciára vinni a terméket, nem rögtön nV után sírni, ahogy kifogod az 1000 közül az egy hibásat...

(#27) ^Clown válasza rootkiller (#11) üzenetére

^Clown
veterán

Ez a stílus errefelé nem szokás. Köszi.

(#28) CPT.Pirk válasza kisedi (#23) üzenetére

CPT.Pirk
Jómunkásember

Hiába állítják át a 260 chipjét 55nm-re, egyrészt az átálás is költséges, másrészt azt a magot még úgy is drágább gyártani jóval, mint 4850 magját...

Köv. generációs AMD chipek ráadásként már több, de még kisebb (azaz olcsóbb) chipekből fognak állni, előreláthatólag.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#29) marcias válasza kisedi (#23) üzenetére

marcias
őstag

Nem voltál bonyolult, de csak részben tudok egyet érteni veled. A gyártási költségeket sok minden befolyásolja, elsősorban az adott GPU mérete, és az architektúra bonyolultsága, amiből következik az egy waferen elhelyezhető GPU-k száma és a selejtarány. Ezt vmennyire az adott gyártástechnológia is befolyásolja (amennyivel százalékosan kisebb egy 55nm-es chip), de az tény, hogy az 55nm-re való átállás még nem fogja megoldani a problémákat. A GTX-ek esetében továbbá növeli a költségeket a bonyolultabb memória, összetettebb nyák és (bár ez csak keveset nyom a latban) a komolyabb hűtés. Egy szó mint száz, az nVidia ott bukta el, hogy biztos volt benne, hogy a 4850-esek nem fognak ilyen jól teljesíteni, vagy/és nem fogják ilyen olcsón árulni. Kiderült azonban, hogy az AMD még 35-ért is nyereségesen képes gyártani a kártyákat, miközben sarokba szoríthatják a konkurenciát. Persze megtehették volna, hogy 4850 = 50.000, de akkor egész máshogy alakulnak a dolgok. Ha bővebben érdekel a téma, javaslom, olvasd el Abu logout-os írását a GPU-architektúrákkal kapcsolatban, érdemes.

Steam: marcias88

(#30) rootkiller válasza ^Clown (#27) üzenetére

rootkiller
őstag

Csak megjegyeztem, hogy ilyen kari mellé D-sub csatis monitor??? :W

Artengo TR 990 Pro

(#31) hahakocka válasza kisedi (#16) üzenetére

hahakocka
senior tag

Hát 3 napos árakkal nézve mostanság a HD 4850 35-38 ezer között található gyártótól függő A HD 4870 ami jobb a GTX 260 nál de ne jobb a 80 ezres 280 nál pedig 57-61 ig terjedhet van 1 gigás változata is az 66 ezer ft.

A GTX 260 pedig 65 ezer ft körül áll és így tehát drágábban lassúbb. :D

(#32) hahakocka

hahakocka
senior tag

Fogyasztásba idleben azaz nem programok és játék alatt jobb csak a GTx260-280 páros munka/programozás/játék stb alatt már 30-40wattal az Ati jobb.

(#33) hunmyke válasza rootkiller (#11) üzenetére

hunmyke
aktív tag

Nekem 4850-esen wide tft van d-sub-os nem tudom hol ebben a probléma. Vígan megy vele...

(#34) CPT.Pirk válasza hunmyke (#33) üzenetére

CPT.Pirk
Jómunkásember

Csak annyi, hogy láthatóan fakóbb, élettelenebb képet kapsz, mintha DVI-n menne a jel. Ennek oka, hogy a vidkari egyszer átalakítja a digitális jelet analógra, a monitorod meg az analógból újra digitálist csinál. Csak hát ugye ez a többszörös oda-vissza alakítás eredménye már nem az lesz, amit a vidkari kiad magából...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#35) ZooLee19.. válasza Bluegene (#22) üzenetére

ZooLee19..
tag

Jah, azt el is felejtettem, hogy clear sky -ba meg az árnyékok kékes-lilás-zöldesek voltak: D

(#36) ZooLee19.. válasza Skizz (#26) üzenetére

ZooLee19..
tag

De máshol semmi baj!!
Csak 1-2 hely ilyen és idegesÍt.
De amúgy jól megyeget a kari.

(#37) ZooLee19.. válasza Bluegene (#25) üzenetére

ZooLee19..
tag

a-a, már nincs meg a stalker, csak leszedtem kipróbálni, de nemsokára emgveszem magyarba mert az oroszból nemsokat értettem: D

(#38) Bluegene válasza ZooLee19.. (#35) üzenetére

Bluegene
addikt

nálam nem volt ilyen, pedig nekem is 4850esem van

(#39) Levin01 válasza ZooLee19.. (#1) üzenetére

Levin01
őstag

Hát persze, a 4850 egy vacak erőtlen kari, le kell azt cserélni :C :W

(#40) MarioAna válasza CPT.Pirk (#34) üzenetére

MarioAna
senior tag

Ha nekem CRT-m van és HD4850-es D-Sub-bal összekötve, akkor fakóbbnak kellene lenni, mint ha mással kötném össze?
Jah és a catalystokkal én is csak sz*p*k, lassan csinálhatna már az aTi-AMD egy értelmes drivert :( . (megjegyzem hogy nem a "leszedem a 8.9-et felrakom a 8.8-ra és bugos lesz a game" típus vagyok, hanem driver frissítésnél csökkentett mód+
driver cleaner+gyomirtás, szal nem user error sztem :B )

Jah és a GTX260 egy korrekt vga, csak drága az tudásához képest (vagy a HD4850 olcsó a tudásához képest==>nézőpont kérdése :DDD )

(#41) Bluegene válasza MarioAna (#40) üzenetére

Bluegene
addikt

próbáld meg azt hogy csak simán rátelepíted, ne szórakozz ilyen driver cleanerrel, nekem majdnem tönkretette a winfost egyszer(system restore-ral nagynehezen), na szal csak simán telepítsd, leszedi az az előzőt, abból nem lehet baj

hihetetlen hogy az emberek mennyire nem rendeltetésszerűen használják a dolgokat, rágányolnak nem gyári hűtst és csodálkoznak hogy tönkremegy, drivernél miért nem lehet simán, normális módon telepíteni :W

én gyári hűtővel használom és simán telepítem és soha nem "szopok", azért ez érdekes ;)

(#42) MarioAna válasza Bluegene (#41) üzenetére

MarioAna
senior tag

Megpróbáltam úgyis még anno (8.7-re rá a 8.8) de ott tényleg nagyon bugos volt minden (Crysis, CoD1, továbbá CoD4-ben kidobott ilyen 19-20FPS-eket, mikor előtte 70-80 volt).
Most csak az a problémám, hogy minden 4. restart után hajlandó "nem szaggatni" a gép (jobb gomb/frissítés a tálán kb 3mp-ig tart, CoD4-ben 19-30FPS a stabil125 helyett, stb)
Lehet hogy nem a driver a hibás, de azóta csinálja mióta drivert frissítettem :F . Na mind1, végülis amíg működik a gép addig nem foglalkozok vele ;] .
jah és gyári hűtésem van :P .

(#43) Bluegene válasza MarioAna (#42) üzenetére

Bluegene
addikt

hát inkább az asrock lalaplap lehet a hunyó, vagy a windowsodon van valami oda nem illő, akkor hogyhogy másoknál jól működik?

a minap tette tönkre egy gyerek a 4850esét mert GFX chillát tett rá, 3 napig bírta

(#44) MarioAna válasza Bluegene (#43) üzenetére

MarioAna
senior tag

Lehet hogy a lap a hibás, csinál néha "megmagyarázhatatlan anomáliakat" pl: restart nála az hogy leállítja és 3mp-en belül újraindítja :Y , jah és boot közben néha imád leállni, van olyan, hogy 5-jére indul el. Az oprendszer meg Byte OS, szóval azzal is lehetnek problémák :DDD .
Mind1, nincs nekem időm-kedvem ezekkel a problémákkal foglalkozni, addig amígy megy a gép, addig így marad ;] .
a minap tette tönkre egy gyerek a 4850esét mert GFX chillát tett rá, 3 napig bírta
Nem azért ment tönkre, hogy rárakta a Chillát, hanem vagy nem rakott valamire bordát (pl: VRM), vagy csak egyszerűen nem feküdt fel/rossz volt a paszta/esetleg lesarkazta (bár ezt kétlem).

[ Szerkesztve ]

(#45) Bluegene válasza MarioAna (#44) üzenetére

Bluegene
addikt

Nem azért ment tönkre, hogy rárakta a Chillát, hanem vagy nem rakott valamire bordát (pl: VRM), vagy csak egyszerűen nem feküdt fel/rossz volt a paszta/esetleg lesarkazta (bár ezt kétlem).na igen, aki nem ért hozzá profi módon az ne sufni-tunningoljon sztem, mert csak rossz vége lehet

(#46) dangerzone válasza ZooLee19.. (#21) üzenetére

dangerzone
addikt

Cs-re minek veszel ilyen kártyát akkor...
Másrészt meg az driver hiba, tegyél fel másikat, aztán kész. Nem a vga a hibás.
Igazából mondjuk nem akarok beleszólni, ha gtx fos 260ra akarod elszórni a pénzed, hát legyen....te életed, a te dolgod ;]

(#47) toyone

toyone
őstag

a 4850 olcsóbb és kb. ugyan azt a teljesítményt hozza de nincs benne physx ami a későbbiekben jól jöhet.
ezek a kártyák (és nem csak ezek) mondjuk ki sok újat nem mutatnak. aki kb 2 éve megvette a 8800gtx-et az még ma is vígan elvan vele. arra gondolok hogy ismerek olyat aki még mindig azzal tolja és a crysis-on kivül más nem szaggat 1920*1080-ban nála pedig azóta sok kari megjelent de semmi lényeges változás. aki érti hogy miről beszélek az érti aki nem az nem
tehát sok értelme nincsen a 4850 lecserélni gtx 260 ra vagy fordítva vagy bárhogyan :) ha nagyon teljesítmény centrikusan álunk hozzá akkor talán. kinek mi jön be Jó mind a kettő.

ezen örökké el lehet vitatkozni ati vagy nvidia....

a képekért bocsi

[ Szerkesztve ]

(#48) dangerzone válasza toyone (#47) üzenetére

dangerzone
addikt

Ez mondjuk tényleg érdekes, hogy a 8800 (gtx, ultra)-as széria kb 2 éve jött ki, és azok még mindig odavágnak.

(#49) toyone válasza dangerzone (#48) üzenetére

toyone
őstag

pontosan és nem volt még olyan játék ami miatt le kellet volna cserélni)kivétel a crysis de azt még mindig nem visszi semmi :D )

(#50) Bluegene válasza toyone (#49) üzenetére

Bluegene
addikt

a G80 már 50%-kal is lassabb egy 4850-estől crysisban, előbbi 20 FPS-t dob, utóbbi 30 felett minden maxon 1280ban, elméleti számolókapacitása sokkal nagyobb az új kártyáknak(2,5X), csak vannak akik már begyöpösödtek a G80-ba, vagy nem látnak tovább az orruknál

azt viszont nem vitatom hogy teljesítménye többnyire elég, bár fogyasztásban el van szállva, talán a 4830 alatt lehet a 88ultra

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.