Hirdetés

2021. október 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 4264adam


4264adam
addikt

Kimerítő remek olvasmány elé nézek. Köszönöm a tesztet :R

Valóban sokat kellett rá várni :(

Szakmai kérdésre privátban nem válaszolok | cuccaim az adatlapomon | COD4

(#2) AxBattler


AxBattler
félisten

Jó cikk, köszi! :R
Az a router felkeltette az érdeklődésemet...

Egy apróság csupán:
"Aki pedig a másik, azaz a Piros oldalt kedveli, és hasonló árfekvésben keresgél, az R9 380X mellett teheti le a voksát, ez a kártya az, amelyik megszorongatja, és több esetben megelőzi a GTX960 Strix változatát, átlagosan 70-80W többlet fogyasztásért cserébe."

Szvsz nem a 380X, hanem a sima 380 eszik 70W-tal többet a GTX960-nál, illetve már ez a Radeon is kicsit több teljesítményt nyújt a GeForce-nál.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Lian Li PC-Q11 - 17k ............................................................................. Cable management is for the weak! ............................ "Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!"

(#3) nyakdam


nyakdam
aktív tag

Köszi a cikket. Jól sikerült. A 960 jól belőtt áron van és jó látni, hogy mezei alaplappal és i5-el is szépen muzsikál. A nagy teszteknél tényleg sokszor a z-s lap +bika i7 nembiztos, hogy azt az eredményt adja mintha egy mezei hazai tulaj veszi meg a VGA-t. Itt látható hogy mire számíthatunk otthon. :R

(#4) Sanchez638

Amit sose értek.

Wd Green - lassú, kis fogyi
Wd Red - folyamatos használat és nagy sebesség

Akkor mennyivel lenne jobb pl: Blue/Purple/Yelow(talán van már ilyen is?) választani?

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#5) Retekegér


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Sőt, a másik oldalról a hasonló árfekvésű, azonban 256 bites memóriavezérlővel rendelkező R9 380 sem tudja megverni az Nvidia közönség kedvenc megoldását, bár megszorongatja több esetben is.

Ezt így kijelenteni szerintem elég meredek és nem túl szakmai. :(

<< AMD - Advanced Mining Devices >>

(#6) thomeef


thomeef
őstag

A trust gxt 280 is sajnos csak egy olcsó belépő szintű tucat termék. Nekem is van itthon.

Hátrányai: Fél év után felismerhetetlenné koptak a billentyűi, a nagyobb %-ban igénybevett billentyűk rugózása is megváltozott, a space ki akar ugrani a helyéről, csoda hogy még működik. Játék közben sokszor már 2-3 billentyű együttes lenyomásakor ghostingol, vagy rosszabb esetben kiakad, és pittyeg a windows. Az egyik legkedveltebb elfoglaltsága, hogy sokszor játék közben, fogja magát és mintha kihúznád a gépből, lekapcsolja magát. Pár másodperc után újra működésbe áll perzse, de a világítást kapcsolhatod be újra, és azért valjuk be elég idegesítő dolog. A világítást egyébként minden gépindításkor be kell kapcsolni. Ezen kívül csúszkál az asztalon, még ezt sem voltak képesek norálisan kivitelezni. Ennyire rossz billentyűzetem sose volt. Előtte egy 4k hufos logitech szolgált 6 évig.

Előnye: Tetszetős. Amíg le nem kopnak a billentyűk.

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#7) Taranti


Taranti
senior tag

Jó lett a cikk, köszi, hogy megosztottad tapasztalataid. És örülök, hogy jó hasznát veszed az új hardvereknek.
Új VGA-n én is gondolkodom mostanság, talán 960 lesz (csakis 4GB!) de csak nyár felé...

Személyes vélemény:
1. RAM: nekem többször volt Kingston memóriám, főleg AMD gépeimen. De Intelhez már inkább mást vettem, mert szeretik felülfeszelni XMP-ben a modulokat, főleg az 1600MHz felettieket (1,5V helyett 1,65V). Ettől féltem, úgyhogy inkább Corsair/Geil modulokra szavasztam, ott általános volt pl. 1866Mhz-en is az 1,5V. De persze ez egyedi preferencia. :)
2. HDD: nem is olyan rég volt cikk itt a PH-n arról, hogy WD előszeretettel variál a merevlemezbe épített tányérokkal. Konkrétan tök ugyanazt (mint a te esetedben 1TB) megkaphatod 3 db 333GB tányérral vagy 2 db 500GB-vel. Emiatt én ódzkodom a WD meghajtók megvételétől, de persze ez is egyéni dolog. Ha működik, gyors, halk, kit érdekel.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#8) Tikakukac


Tikakukac
titán

R9 380 sem tudja megverni az Nvidia közönség kedvenc megoldását

Összetesztelhetjük a frissen vásárolt 380-al. 3 hétnyi tesztbújás után a helyes mondat amit le kellett volna írni: GTX 960 sem tudja megverni az AMD közönség kedvenc megoldását

Egyébként rühellem az AMD-t mint az állat, de ami igaz az igaz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#9) pilu85 válasza thomeef (#6) üzenetére


pilu85
őstag

Nekem is gxt 280-am van. Rakás sz. Magyon kopnak a billentyűk. Érződik a silányság. Talán 4 ezret ha ér.

[ Szerkesztve ]

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#10) Vincent_


Vincent_
aktív tag

"egészen pontosan a Maxwell sorozat híres arról, hogy terheletlen állapotban a VGA ventilátorai nem forognak, csak akkor kapcsolnak be"

Ez tudtommal a Strix kártyák velejárója, és az Asus már a 780-ason, és az AMD 280-as-on is kijött egy ilyen szériával. Engem speciel nem győzött meg, mert a GPU mellett a többi részegység azért igényelné a hűtést - még terheletlenül is.

Szervizes ismerőstől hallottam, hogy hullanak is szépen ezek a kártyák...

[ Szerkesztve ]

Nézzétek meg a negatívom történtét! :)

(#11) Hunork


Hunork
veterán

Örülök, ha a teszt és a bemutató tetszett! :K Saját tapasztalatokat megosztani sosem rossz.
És valóban kimaradt egy szó korábban, mégpedig a többek által említett R9 380 passzusnál:

"Sőt, a másik oldalról a hasonló árfekvésű, azonban 256 bites memóriavezérlővel rendelkező R9 380 sem tudja nagyon (mod) megverni az Nvidia közönség kedvenc megoldását, bár megszorongatja több esetben is."

Hozzáteszem, hogy a végén eddig is ott volt, hogy több esetben megszorongatja. :K
Ettől tény ami tény, közel azonos a tudásuk, kevesebbet eszik a 960, és a driver meghajtók terén is jobban állnak. Játékok alatt meg hol egyik, hol másik teljesít jobban, attól függ, melyik VGA gyártó nevével díszítették a játék dobozát. :)

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#12) Chaser válasza Vincent_ (#10) üzenetére


Chaser
titán

Én is úgy tudom ez strix sajátosság, nem gpu függvénye. Ahogy mondod van ott még alkatrész szépen amiknek kis hűtés nem ártana. Kb olyasmi arányban hullhatnak mint a passzív vga-k, ház/szellőzés függvénye. Az ötlet nem rossz, de nem nagyon kell 3 évnél tovább tervezni vele. Mondjuk addigra sokat úgysem ér egy vga.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#13) AxBattler válasza Hunork (#11) üzenetére


AxBattler
félisten

Meghajtóprogramból csak a legújabb, Crimson változatot cseszte el az AMD, a korábbi, nem BÉTA driver-ekkel nincs több gond, mint az Nvidia-nál. Szvsz.

ELADÓ Lian Li PC-Q11 - 17k ............................................................................. Cable management is for the weak! ............................ "Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!"

(#14) Vincent_ válasza Chaser (#12) üzenetére


Vincent_
aktív tag

Igen, ahogy nézem, csúnyán elvitatkoztunk anno ott is rajta, hogy van-e értelme ennek a passzív-megoldásnak (továbbra is tartom, hogy így nincs, mert a kondikat [tudtommal] nem készítették fel a megnövekedett hőmérsékletre úgy, mint anno a gyárilag passzív kártyákat).

OK, hogy 3 év gar. van általában az Asus-okra, de hadd ne kelljen már gariztatással szenvedni. Szerintem. :)

Nézzétek meg a negatívom történtét! :)

(#15) Hunork


Hunork
veterán

Közben egy kis kiegészítés ide, majd lehet bedolgozom: az ÉN kártyámnál a venti kérdés úgy van megoldva, hogy az egyik ventilátor megy, és a másik kapcsol be, ha terhelést kap.

Plusz: a billentyűt már majdnem 6 hónapja használom, és még mindig rendben működik. Sokat is gépelek, a cikket is azon írtam. :K

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#16) MasterDeeJay

Én úgy tudom hogy a 24/7 a purplénél pont azt jelenti hogy nem arra van kitalálva hogy te naponta ki be kapcsolgasd. Szóval asztali gépbe nem ideális. Kis leírás angolul a színekről.
Olcsón tárolásra ott a Green, ha zavar a fejdobálás akkor van rá progi.
Játékoknak meg SSD vagy normális 7200-as hdd.

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#17) Hunork válasza MasterDeeJay (#16) üzenetére


Hunork
veterán

Nálam munka miatt és a fiam miatt :D ez úgy történik, hogy egyszer bekapcsol a gép, és egyszer kikapcsol a gép egy adott napon. :K Ezért választottam a Purple verziót, no meg azért, mert még a többi WD-hez képest sincs kanyi hangja. Nekem ez fontos, ha már egy nem noname házat vettem. :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#18) Johnnyxy27 válasza Hunork (#17) üzenetére


Johnnyxy27
aktív tag

Először is remek a cikk, nagyon tetszett!

OFF

Én laptop vinyókat használok pont a hangjuk miatt (zéró hangjuk van, még ha seekel akkor sem hallom őket ha közelhajolok sem), nem igazán értem, hogy a mai napig miért vesz valaki 1 terrás, vagy az alatti vinyót AKÁR asztali gépbe! Megértem, hogy 2 terra fölött vagy nincs, vagy aranyárban van a laptop vinyó, jogos az asztali használata. A sebességük már régen ott van az asztali vinyókénál, van egy 1 terrás WD BLUE-m adattárolásra, meg van egy 320-as 7278 rpm-es 1 tányéros régi Toshibám csak letöltésre külön szeparálva, na arra a vinyóra kiváncsiságból crystaldiskmarkot ráeresztettem, és simán kenterbe veri azt a Purple WD-t, amit teszteltél!

PERSZE AZT IS MEGÉRTEM, HOGY 24/7-re a PURPLE volt az okos választás!

OFF

De arra is van biztos 2.5 colos megfelelő kisebb fogyasztással, melegedéssel, hanggal...

"Minden jobb, ha van benne SSD" avagy "Lehet élni SSD nélkül, de nem érdemes"

(#19) Johnnyxy27 válasza Hunork (#17) üzenetére


Johnnyxy27
aktív tag

Bocsi mármint úgy értettem, hogy 1 terra, vagy az alatt asztali vinyót laptop vinyó helyett!

"Minden jobb, ha van benne SSD" avagy "Lehet élni SSD nélkül, de nem érdemes"

(#20) Peat;) válasza AxBattler (#13) üzenetére


Peat;)
veterán

Mit tekintünk gondnak. Megjelenéskor sokszor nvidián mennek simábban, hibák nélkül a játékok. Gta5, fallout biztos, de talán witcher3 is ilyen volt. Míg ha fordítva van ilyen eset, mert természetesen van hogy az AMD-n a gyorsabb akkor a differencia sokkal barátibb, elhanyagolható. Ha most kellene vga-t vásárolnom én nagyon megszenvedném, mert a szívem a 380(x)-et zsákmányolná be a technikai paraméterei alapján. De amikor az ember nekiáll olvasni drivertopikot, illetve vga topikot akkor azt látja hogy a 960-nál zéró probléma szinte és az esze azt mondja ne törődjön azzal a pár fps-el amivel gyorsabb az AMD bizonyos játékokban, illetve időtállóbb, elviekben. A 960-al nem egy alfa romeot kapunk, hanem egy megbízható opelt...kinek mi jön be. Nekem inkább már a meglepetések nélküli sztenderd minőség. Miközben tudom tökéletesen, hogy a 960-on kategóriákkal nagyobb árhaszon lehet, sokkal jobban kihasznál a gyártó. De pont emiatt teheti meg, az AMD hullámzó minőséget ad, van hogy semmi baj megy mint a kisangyal aztán jön egy baki.
Nvidiánál a 660-asomnál emlékszem hogy volt egy driver ami grafikai hibákat generált, én nem részesültem benne, de máig azt emlegetik fel sokan, talán ez is mutatja mennyire stabilak. Mindenhol vannak hibák, kérdés mennyire kellemetlenek, kinek mi fér bele.

A 380(x) szériánál legalább már elmondható hogy a megfelelő modelleket megvásárolva nincs gond a fizikával, gondolok itt a 280x szériához viszonyított előrelépésre, hűtés, fogyasztás. Pont ezért is lenne nehéz választani, szerencsére amikor vga-t vásároltam még nem volt 380x...az a vicces hogy a 285 szinte észrevehetetlen volt a piacon, mert túl nagy feszt adtak neki az is melegedett, sok gyártó vacak hűtéssel adta, 960 feletti árban pár ezerrel....erre kijött a 380 ahol nem emeltek feszültséget fölöslegesen az egekbe, minőségibb hűtők vannak, árban is ok, ezt a vonalat ha követi az AMD mellette stabil driverekkel akkor lenne esélye visszajönni a versenybe sokaknál.

[ Szerkesztve ]

(#21) Pete55555 válasza thomeef (#6) üzenetére


Pete55555
addikt

Nézegettem én is a 280-ast, de egy GXT 31 egér után, ami 1 év után felmondta a szolgálatot inkább nem veszek Trust-ot...

Helyette a Genius KB-G255-öst válaszottam, már több, mint egy éve megvan, eddig semmi kopás nem jelentkezik, a gombok nyomáspontja változatlan, és továbbra is egész tűrhetően lehet rajta gépelni.
Ez egy 6000 Forintos bill, és a helyén kell kezelni, de szerintem használható, nem megy tönkre 1 év után sem, és nem elektronikai hulladék, mint a Trust...

...Szeretem leracsniztatni...

(#22) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Tetszik a teszt, jó részletes. Hasonló gépem van (i5 3550 + GTX 960 2 GB + 8 GB DDR3), hasonló értékeket is kaptam 3DMarkokban. Illetve picivel többet, gondolom a +100 MHz miatt. Egyelőre nem hiányolom a +2GB VRAM hiányát, pedig kicsit féltem tőle eleinte.
Világítós billentyűzetből nekem egy Genius KB-G265 van kb 1,5 éve. Nem kopott semennyire, egyedül a Space lötyög egy picit, de leütésnél ezt nem érzem. Viszont nálam is volt az a gond, amint fentebb jelzett valaki, hogy néha kikapcsolt a bill, ilyenkor ki kellett húzni és visszadugni. A vicc az, hogy ezt jellemzően Codemasters játékoknál csinálta (Dirt 2 és 3, Showdown), másnál nem igazán. Fura.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#23) nyulnyulu


nyulnyulu
senior tag

nekem a gigabyte g1 gaming wf3 as verzó van a 960 bol és nagyon meg vagyok vele elégedve,egy 7870 et váltott és ég és föld a 2 kártya,jelentős fps növekedés minden játéknál!Nem bántam meg hogy ezt választotam,a választást a fogyasztás döntötte el,egy fx 9370 mellé került,és ugy már nem bizti hogy a tápom birta volna!

[ Szerkesztve ]

privátra illik válaszolni

(#24) Z_A_P


Z_A_P
őstag

Ugyanez a billentyuzetem van nekem is: Trust GXT 280.
Nos, kb 1.5 ev utan kopik le a festek a gombokrol, valahol mar alig olvashato az eredeti betu rajta.

SZERK: bocs, most latom mar joparan megirtak ezt. Amugy nekem mas bajom nincs vele, kedvelem.

[ Szerkesztve ]

OK

(#25) seniman


seniman
addikt

Javítsatok ki,ha tévednék,de tudtommal a WD a purple szériát video megfigyelő rendszerekbe szánta,rengeteg írás-olvasás művelethez.A 24/7-es üzemre a Red meg az RE van.

PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

(#26) ViZion


ViZion
félisten

seniman +1

WD Purple azért merész választás. Ha van SSD is, akkor a RED, Green ha nincs akkor a Black, esetleg Blue. Purple az a sok írásra való (PC-be meg inkább a gyors olvasás kell), még WD szerint is... [link]
"WD Purple Surveillance Storage is built for 24/7, always-on, high-definition surveillance security systems"
Valami van talán a hibakorrekcióval is, mert ez videó rögzítésre van, ahol bár bit hiba nem para. Nem tudom, ez PC-ben is előjön-e.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Ugyan ezt a kártyát használom már tavaly május óta, nagy megelégedéssel, lezárva egy 7 éves AMD-s korszakot. A többi cucc a profilomban látható. A RAM-om ilyen: [link]
Sikerült kikapni valami überfaszányos példányt a kártyából, a szakik szerint ;] :

Néhány tesztkép:

Összességében teljes mértékben alá tudom támasztani a cikkben leírtakat. A GPU hőfokokkal kapcsolatosan csak annyi infó még, hogy nálam nyáron, 28 fokos szobában 2 óra folyamatos játék után se volt 71-72 foknál melegebb, míg most télen max. olyan 60-62 fokos a kártya.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#28) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Jó lett a teszt!

Én azt nem értem, hogy hogyan kérhetnek el közel 80 ezret egy 128 bites kártyáért. :U
Sajnos használtan se jobb a helyzet.

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#29) Tikakukac válasza HUNNIA1920 (#28) üzenetére


Tikakukac
titán

Én azt nem értem, hogy hogyan kérhetnek el közel 80 ezret egy 128 bites kártyáért. :U

Sokan felhozzák, tippre te sem olvastad el miért is bőven elég ezen a karin (is) már a 128 bites szélesség.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#30) Csapoati válasza HUNNIA1920 (#28) üzenetére


Csapoati
nagyúr

A 2 gigásomat 53 ezerért vettem "használtan" (az illetőnél 3 napot töltött, garipapír, minden járt hozzá), novemberben.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#31) lezso6 válasza AxBattler (#2) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

A 380 valamivel gyorsabb a 960-nál, igaz ez kb 5-8%, nem sok. Az a 70W csak elméleti, ha megnézed a méréseket, akkor valójában csak ~43W, szóval a 380 fogyasztásban is egész jó kártya. A 380X meg a 960 szintjén van perf / watt arányban, ami azért khhm, így lett a 70W-ból nulla, az egálból meg +20-25% a 380X javára. A cikkíró helyében ezt a bizonygatást inkább kivenném a cikkből, a GTX 960 az erőssége az ára lenne a 380-akkal szemben, de ez a Strix verziókról pont nem mondható el.

[ Szerkesztve ]

Gut, besser, Parizer.

(#32) balint107


balint107
aktív tag

Azt ugye tudod kedves cikk író, hogy a GTX 960 jobbára a GTX 670 teljesítményével vetekedik, még ha 4GB-os is. A GTX 660-hoz érthető a komolyabb különbség, de egy GTX 760-hoz már nem sok lett volna. A kérdés az, hogy ár-értékben 2016-ra ez mennyire volt jó vétel, főleg a közel sem a legolcsóbb Asus, mondjuk egy Gigabyte-tal szemben.

Egyébként grat. :R

[ Szerkesztve ]

(#33) Hunork válasza lezso6 (#31) üzenetére


Hunork
veterán

Üdv!

Nem veszem ki, mert pontosan ezt írtam két helyen:

"R9 380 sem tudja nagyon (mod) megverni az Nvidia közönség kedvenc megoldását, bár megszorongatja több esetben is. Ez a legtöbb esetben a játékfejlesztőktől függ, melyik GPU felé optimalizáltak jobban."

Aztán:

"Aki pedig a másik, azaz a Piros oldalt kedveli, és hasonló árfekvésben keresgél, az R9 380X mellett teheti le a voksát, ez a kártya az, amelyik megszorongatja, és több esetben megelőzi a GTX960 Strix változatát, átlagosan 70-80W többlet fogyasztásért cserébe."

Tehát a valóságot írtam le, NEM azt, hogy a 960 hülyére veri a 380-at, a 380X-et meg pláne! :K
Amúgy kb. 20, begyesen hazai és külföldi teszt alapján összegeztem. :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#34) Hunork válasza balint107 (#32) üzenetére


Hunork
veterán

Üdv!

A cikk elején nagyon szépen és érthetően megfogalmaztam, hogy miről volt a váltás, így ehhez viszonyítottam. Ráadásul a tesztek többségéhez volt is valós mérésem. Mivel nem volt 760-as kártyám, így az nem is jöhetett szóba. :N (Amúgy ma egy GTX760 60k körül van, és erősen filóztam hogy az lesz, de mivel nem csak 2GB memós volt, így inkább a jelenlegi mellett döntöttem. A másik kiszemeltem egy R9380X lett volna, de többe került volna. Bár mérhettem volna azzal is! :K )
Én nem 80k-t fizettem a 960-ért, sőt, elég jó áron beszámították a 660-at. Így 50k-t fizettem ezért az Asus példányért. :K

pendre54: Gratula, és szép eredmények! :C

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#35) Csapoati válasza Hunork (#34) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Mennyit? :Y 30-ért adtam el a GTX660-amat novemberben, akkor csak kijön az a 80 ezres ár a 960-ra.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#36) Tikakukac válasza Hunork (#33) üzenetére


Tikakukac
titán

Ezt a fajta megfogalmazást szoktam úgy mondani amikor tesztleadás van és nem kéne leírni úgy egyértelműen a dolgokat: megkentük a kenyeret 2 centisen :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#37) MaxTorque válasza balint107 (#32) üzenetére


MaxTorque
tag

Valóban pariban vannak (bár OC-zett 760-assal), de mivel a GTX760 is elég mindenre, így szerintem ez a kártya nyer a 4GB ram miatt. Szerintem időtállóbb, mert a textúrák mérete szépen lassan kúszik felfelé, és én a 760-ból nem bírok ugyanekkora FPS-t kicsikarni GTA 5-ben folyamatosan ilyen beállítással, mert néha elfogy a memória a nagy textúrák miatt.

Ui.: 47500 volt apróról a még garis 2GB-os Gigabyte WF2 GTX760 ősszel

[ Szerkesztve ]

(#38) HUNNIA1920 válasza Tikakukac (#29) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Azért az erősen játék (meg optimalizáció) függő, hogy mire is elég a 128 bit. ;)

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#39) lezso6 válasza HUNNIA1920 (#38) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Nem csak játékfüggő, az architektúra is ennyit tud, nem kell neki több. Pl a GTX 980 is "csak" 256 bites. A GTX 960 meg pont ennek a felezett verziója, teljesen arányos, jó az a 128 bit, úgy ahogy van.

(#33) Hunork: Ehh, valamit nagyon félreértettem vagy szerkesztetted. De így jó ahogy írtad. :R

[ Szerkesztve ]

Gut, besser, Parizer.

(#40) Tikakukac válasza HUNNIA1920 (#38) üzenetére


Tikakukac
titán

Így igaz. 4k-ban amikor duplájára órajelezed a 960-ast akkor majd kevés lesz (megnézem ez hogyan lesz összehozva). Továbbra is erősen ajánlott már kiverni ezt a 256-512bit alatt minden hulladék dolgot. Maxwell van, tessék már megérteni, hogy ezerszer effektívebb a sávszél kihasználás.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#41) unrealnoise


unrealnoise
senior tag

jó ki skártya ez a GTX 960. Nekem a gigabyte Gaming van meg, szinte mindenre jó FullHD-ban, 90%-ban a 60 FPS-re is. (Ha nem is mindig mindennel max grafon!)

Mondjuk Star Citzizen, meg ilyenek ahogy nézem szinte játszhatatlanok ezzel, de nem is csoda, ha egy GTX 980 sem hozza ott a fix 60 FPS-t... Értem én, hogy az a játék csak év végén jelenik meg, de nem értem mit akarnak ebből az egészből kihozni így...

steam / trakt.tv ID: unrealnoise

(#42) AxBattler válasza Peat;) (#20) üzenetére


AxBattler
félisten

Érdekes. Számos Radeon kártyám volt az évek során, driver-rel soha nem volt problémám - talán mert körültekintően, CCleaner-rel, Display Driver Uninstaller-rel takarítom a gépet, és soha nem telepítek BETA driver-t, ész nélkül.
Egy barátomnak vettünk most Gigabyte R9 380 Gaming 4GB kártyát, Catalyst-tel (nem Crimson-nal!) tökéletesen üzemel.
A mostani GTX750Ti-vel (meg az előző kettővel) sem volt soha gondom, meg a régebbi GF-ommal sem.

Akkor ez most hogy is van? :U

Egyszerűen nem értem, mi ez a nagy hype folyamatosan a hibás driver-ekkel???
Valaki magyarázza már el, mert qrvra idegesít, amikor mindenki ezzel jön, de én még életemben nem találkoztam a jelenséggel, pedig volt már jónéhány kártyám! :F :F :F

ELADÓ Lian Li PC-Q11 - 17k ............................................................................. Cable management is for the weak! ............................ "Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!"

(#43) ViZion válasza AxBattler (#42) üzenetére


ViZion
félisten

+1
Évek óta nem volt baj, illetve ha volt is, viszonylag apróságok, amire 2 héten belül volt béta. Most a Crimson ugye alapoktól más, nem is sikerült még kijavítani. De az AMD kis cég, nem tudnak tesztelni mindent gondolom. Megteszik ilyenkor az userek... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#44) Sinesol válasza lezso6 (#31) üzenetére


Sinesol
addikt

Dehogy van az a 960 szintjén perf/wattban.
Engem túlzottan nem érdekel a fogyasztás, de azért valótlanságokat ne állitsunk :D

[ Szerkesztve ]

(#45) Hunork válasza lezso6 (#39) üzenetére


Hunork
veterán

Semmi gond! :N
Egy szó maradt ki a: nagyon. Semmi egyebet nem szerkesztettem bele. Plusz a WD részhez írtam egy kiegészítést, ott is megjelöltem. :K

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#46) lezso6 válasza Sinesol (#44) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

PH!-s tesztet néztem, ott ~2% különbség van.

[ Szerkesztve ]

Gut, besser, Parizer.

(#47) Csapoati válasza lezso6 (#46) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Ez mondjuk durva, hogy jöhet ki ekkora különbség?

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#48) Sinesol válasza lezso6 (#46) üzenetére


Sinesol
addikt

Ja értem. :R

Egyébként PH-tesztben teljes rendszer fogyasztást néznek és abból próbálnak következtetni, a Techpowerupos srácoknak meg van valami spéci nagyon drága műszerük, amivel kizárólag a Vga fogyasztást mérik.

[ Szerkesztve ]

(#49) Hunork válasza Csapoati (#35) üzenetére


Hunork
veterán

Hát a pénzügyi rész: 26k volt a 660 beszámítása, 50k a készpénz, és így 76k volt a a kártya. És törzs vagyok, így volt kedvezményem. :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#50) lezso6 válasza Csapoati (#47) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

25%-kal gyorsabb és 25%-kal többet eszik. Csak hát ez konfig szintű mérés, ami annyira nem reprezentatív, főleg OC-zott CPU-val. Szóval megcáfoltam saját magam. :DDD

(#48) Sinesol: Mondjuk kérdéses, hogy ezt hogyan csinálják. A tápcsatin veszi fel az összes wattot a VGA? Elvileg magán PCIE csatin is felvesz a cucc valamennyit. Utánanézek ennek a TPU-s mérési metodikának. szerk.:Ja, elvileg mindent mérnek.

[ Szerkesztve ]

Gut, besser, Parizer.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.