Hirdetés

2020. május 31., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) tboldi


tboldi
(veterán)

Üdv!

Nekem csak egy dolog jut eszembe, amin azonnal változtatnék: az utak állapota. Mosonmagyaróvári vagyok, de napi szinten járok Győrbe. Igyekszem kiismerni a kerülőutakat, hogy merre nem "fáj", de inkább kevesebb, mint több sikerrel. :D

(#2) ∂яσнυη válasza tboldi (#1) üzenetére


∂яσнυη
(senior tag)

Köszi az ötletet. Beleírom a dokumentációba.

(#3) ∂яσнυη


∂яσнυη
(senior tag)

Olyan emberek válaszát is szívesen fogadom, akik nem győriek, de voltak már korábban Győrben.

(#4) lsebestyen


lsebestyen
(őstag)

A logikátlan kerékpárutak megreformálása, újra gondolása. Nehéz, mert nagyon kinőtte már magát a város. Szomorú, hogy Budapesten jobban érzem magam bringával, holott elvileg ott nagyobb a forgalom. Győrben konkrétan életveszélyes a kerékpárutak 80 százaléka.

(#5) szaszyka


szaszyka
(aktív tag)

Szia. Nem tudom mennyire tartozik a belvároshoz, de mind a vasúti, mind az autóbuszpályaudvart felújítanám. A távolról érkező azzal találkozik először a városból, és nem túl bizalomgerjesztő a látvány. A belváros alapvetően jól néz ki, maximum az út- / járdaburkolatokat kellene rendesen megcsinálni. Esetleg lehetne a belvárosba tenni tömegközlekedés igénybevételéhez jegyautomatát, illetve a zebrákhoz folyamatosan tompa kattogó hangot hallató kis eszközt, mint ami Bécsben van. Mondom ezt idegenként, aki pár évente elruccan oda egy hosszú hétvégére. Egyébként egy szocreál megyei jogú városhoz képest kész felüdülés :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#6) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Hát ezzel az iskolai feladattal az a baj, hogy Győr európai mércével is viszonylag jól átgondolt belvárossal rendelkezik, szóval a jelenlegi kinézetét nem lehet agyba-főbe szapulni, apróbb változásokat lehet csak javasolni hozzá. Ami nagy dolog volna, az az örökös "to do" lista élén levő villamoshálózat (1 vagy rögtön 2 vonal) kiépítése, ami nyilván erősen érintené a belvárost is, sok megállót és a környék legelaggottabb részének számító városi buszpályaudvart is kiválthatná, de a közeljövőbeni megvalósulása annyira esélytelen, hogy ez inkább futurizmus, sem mint reális elképzelés.
A szűkebb belváros (~Széchenyi tér 500 méteres sugarú környéke) úgy gondolom elég jó hely így is - talán a zöldterületeket kéne kicsit megreformálni. Egyrészt kéne belőle több, másrészt mindjárt ellent mondva magamnak meg kell említeni, hogy ami jelenleg van, az sincs túl jól kihasználva. A városháza melletti park fele egy nagy üres szoborgyűjtemény - a város szívében fekszik és egy lélek nem látogatja - a park másik felében is csak azért van némi élet, mert van ott egy játszótér meg mögötte egy iskola. A Rába sziget és vízpart is egy csomó lehetőséget hordozna magában, pár csúnya beton műtárgyon kívül még sincs ott semmi, ami bevonzaná az embereket. Lehetne ezekre a helyekre deszkás/BMX-es parktól kezdve szabadtéri színpadon át kültéri múzeumi kiállításig nagyon sok mindent tervezni. Végérvényben bármi jobb lenne, mint egy ezer+1-edik szökőkút+virágágyás+Trianoni emlékmű trió. Persze csendes, pihizős parkokra is szükség van, de egy közparknak a nevéből eredendően az lenne a feladata, hogy a köz számára valamilyen szolgáltatást nyújtson, ezzel meg a magyar városok zöme elég rosszul áll.
Azzal az egy-két szocializmusból maradt építészeti förmedvénnyel, mint például a vízügyi hatóság épülete is lehetne kezdeni valamit, mert nem szépek - de hogy ismét rákontrázzak az első gondolatra, a győri színház meg például az egyik legérdekesebb épület abból a korból, aminek helye van a belvárosban. Viszont a körülötte (mármint a színház körül) levő lépcső-armadát el lehetne például tüntetni és az utcaszinttel egy magasságba hozni - azt sosem értettem, hogy oda minek terveztek annyi lépcsőt meg padkát, ott lehetne például egy tök jópofa teret kialakítani. Ilyen kis dolgokból (hülye gyalogátkelőhelyek, utcaképet elrondító épületek, rossz helyen parkoló autók) litániát lehetne írni ha végigsétál az ember a győri belvároson, de nem hiszem, hogy kell vagy érdemes forradalmian megújítani a jelenlegi kinézetét.

[ Szerkesztve ]

(#7) industrial


industrial
(tag)

Győr...jó néhány városban megfordultam már a világban de Győr még mindig a legjobb hely nyílván ehhez hozzá játszik hogy itt élek.
Összeségében folyamatosan fejlődik nem kis ütemben.
1. Közlekedés probléma ami megoldásra vár.
2. A belváros mint maga gyönyörű viszont elárasztották a különbőző "aggyegycálciigitbuszjegyre" kell típusú mocskok. Konkrétan vannak időszakok mikor úgy érzem mintha a 5-10 évvel ezelőtti Kossuth utcán járnék.
3. Éjszakai élet....gyakorlatilag 0. Vertilaposmamma háromságon kívül és a 26. Túlárazott belvárosi fancy kocsma után jól jönni valami más.
Rómer üde színfolt :R

(#8) GreatL


GreatL
(aktív tag)

Erőltessük bele a felüljárót a bevásárlóközpontokkal... nincsen értelmes átgyaloglási lehetőség, buszmegállók, buszjáratok... igénytelen az egész rész. Pedig gyalog csak 20-30 perc az állomás, de busz már pont jó lenne.

[ Szerkesztve ]

Intel Core i7-9700K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Mi 9

(#9) SyMbioTe


SyMbioTe
(addikt)

Tudom, belváros, de részben hozzá tartozik. Vasúti közlekedés fejlesztése. Sínek le vannak rakva, de egyátalán nincs kihasználva.
Pl. Ménfőcsanak. Vonattal ~13perc alatt a vasútállomáson lehetne lenni. Busszal ez minimum ~30 perc. Csak pár vonat kellene, 1-2 kocsival, akár a kis piros bzmot-ok, jó időpontban biztosan lenne hasznuk.
Szóval szerintem a tömegközlekedést kéne kicsit javítani. Belvárossal alapvetően hatalmas gond szerintem nincsen jelenleg.

(#5) szaszyka
Mikor voltál Győrben utoljára? :))
Mert pl. a buszpályaudvar körüli rész lett újítgatva, kávézók vannak, kellemes teraszok, mellette lévő kis parkolót is rendbeszedték. Vagy magára az épületre gondolsz?
Helyi buszjáratokhoz vannak a városban jegyautomaták is már egy jó ideje. Ill. Bubihoz hasonló bringakölcsönzés is.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#10) szaszyka válasza SyMbioTe (#9) üzenetére


szaszyka
(aktív tag)

Múlt hét hétfőn. 5 éve voltam ott egy hosszú hétvégét illetve most. Nekem ezek a dolgok tűntek fel. Csak sétálgattam kicsit a belvárosban, az alapján írtam a véleményem. Igen, maga a buszpályaudvar épületére gondoltam.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#11) SyMbioTe válasza szaszyka (#10) üzenetére


SyMbioTe
(addikt)

Okok, értem. Minden rosszindulat nélkül kérdeztem, tényleg csak kíváncsi voltam. :K

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#12) szaszyka válasza SyMbioTe (#11) üzenetére


szaszyka
(aktív tag)

Viszont tudod mi tetszett a legjobban? A polgármesteri hivatal melletti parkban, illetve a Rába partjánál amik vannak automata nyilvános mosdók. Na olyat még nem láttam sehol, és tök kultúrált, karbantartottak, jól kitaláltak. :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#13) ∂яσнυη válasza lsebestyen (#4) üzenetére


∂яσнυη
(senior tag)

Igen, azt észrevettem, hogy itt a tömegközlekedés helyett gyorsabb, ha az ember kerékpárt tart és azzal próbál közlekedni a városban. Ennek veszélyeiről nem tudok nyilatkozni, de buszon ülve volt nem egy eset, amikor a buszsofőr nagyon közel ment el a kerékpáros mellett(majdnem elütötte..). De ahogy SyMbioTe írja van kerékpár kölcsönzésre lehetőség.

(#5) szaszyka
Automaták vannak. A pályaudvarról szerintem megy az értekezés, mert nem tudják pontosan, maradjon e, hiszen az emberek úgyis csak arra használják, hogy átmenjenek rajta, viszont kihasználatlan és nem olcsó üzemeltetni. Mondjuk nekem tegnap jól esett, hogy nem kellett kint a szeles időben várnom a buszt.

(#6) Feketelaszlo
Szia.
Fúú, nagyon sok jó hasznos dolgot írtál. Köszönöm. Ezért láttam értelmét, hogy írjak, mivel én csak egy fél éve élek itt Győrben és annyira nem látom át a dolgokat.

A villamos ötlete nagyon jó. Lehet ezt fogom jobban kidolgozni.

A színházról már megvannak a látványtervek. Szerintem nagyon klassz lesz, modern parkolóházzal és ha jól rémlik egy teret alakítanának ki előtte. Lépcsőarmadát nem láttam.

(#7) industrial
Köszi neked is. Úgy látom a közlekedést mindenki problémásnak tartja. Akkor nem csak én...

(#8) GreatL
Szerintem nincs ennyire messze a vonatállomás a belvárostól(sétálóutcás rész). A bevásárlóközpont meg jó ötlet, az Aréna hétvégente mindig fullon van. Viszont valószínűleg ha belvárosban lenne, elszipojozná az embereket a sétálóutcáról. A sétálóutcai üzletekben meg ami vicc, a nyitva tartás. Pont akkor vannak zárva, amikor az ember jobban ráérne hétvégente.

(#9) SyMbioTe
Köszi. A vonatos témát megemlítem majd.

(#12) szaszyka
Köszi az infót. Nekem is gondot jelent, ha nincs a belvárosban nyilvános mosdó. Jó tudni, hogy itt van rendezett.

[ Szerkesztve ]

(#14) sunavlys válasza szaszyka (#5) üzenetére


sunavlys
(aktív tag)

de mind a vasúti, mind az autóbuszpályaudvart felújítanám.

A vasúti pályaudvar már 1994-ben is - amikor utoljára voltam arra, - ultragáz volt.

Azóta csináltak valami felújítást???

ZTE v967s, XIAOMI Redmi 4A (huawei_p9_lite_2017)

(#15) lsebestyen válasza sunavlys (#14) üzenetére


lsebestyen
(őstag)

Igen, mozgássérült feljárót, meg automata ajtót a főbejárathoz. :DDD A vakolat ugyanúgy omladozik.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.