H​irde​t​é​s

2018. április 24., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Pont most láttam a trailert. Nem tudom mit gondoljak róla. A vágás katasztrófa, wikidédián kellett rájönnöm, hogy kettő hajóról van szó, USS Shenzhou és Discovery.
Meg ugye visszatér Harry Mudd. Mongyuk a TOS-ból szvsz leggázabb karaktert nem tudom miért kell feleleveníteni, Rainn Wilson viszont jó színész.
Végülis az egész az írókon fog múlni, mint az eddigi összes ST sorozatban. Nézzétek meg mi történt a TNG 3. évadjában a "Shut up Wesley" után. Egy viszonylag gyenge sorozatból jó lett. Nicholas Meyer az írók között van, ugye az ő keze benne van a 2.-6. filmben, szóval ért a dologhoz.
Nem tudom. Felemásak az érzéseim.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#2) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Látom ezek is a Jar-Jar-Abrams által kitaposott ösvényen indulnak: vakító lens-flare hegyek mindenhol (végül is, kevesebbet kell cgi-re költeni), béna klingonok, gondolom a történetek is ugyanolyan érdekfeszítőek lesznek (zsebteleportálóval átteleportálok másik csillagrendszerbe, spéci vért adunk a halottaknak amitől feltámadnak stb.) stb.... :(((

Words cannot express how much i don't care

(#3) Blindmouse válasza Syl (#2) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Az új filmeknek annyira gyenge volt az írása, hogy nem is bánom hogy másik idősíkba helyezték. Az tetszett a legjobban, amikor már kb hatodszorra adták át a kapitányi rangot a hajón, és mindenki úgy tesz, mintha ez tök normális lenne. Mintha meg lett volna írva 6-7 jelenet, aztán valaki vonalzóval összekötötte volna őket, hogy akkor a karaktereknek itt kell lenniük. Ez nem történetvezetés.
Az olajfinomító Engineering-ről nem is beszélve. Ami kb bele sem férne az egész hajóba, keresztbe sem.
Végül is egy kis Doctor Who áthallásnak elmegy. Bigger on the inside.

[ Szerkesztve ]

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#4) Argos


Argos
(őstag)

Nyilván sok múlik az írókon, de legalább annyi a színészeken/színésznőkön is. Hiába van egy story pöpecül megírva, ha a delikvens nem tudja átadni a színészi játékával. És vice versa, hiába alakít bitang jól valaki, ha a történet pocsék. Jelen esetben én inkább az előbbitől tartok kissé.
Aztán hátha kellemesen csalódunk mindahányan és összeáll egy szép kerek egésszé a dolog. :)

"Jar-Jar-Abrams" - ezen jót vigyorogtam. Szépen fejlődik a humorérzék-implant! :D
A túltengő lens-flare-t viszont én is rühellem.
A történetről meg jóformán semmit nem tudunk még, szóval szerintem kár előre temetni. Egyelőre inkább örüljünk, hogy jön és nem hagyják veszendőbe a Star Trek-et széria szinten.

Igazi klasszikus sci-fi-t, de akár fantasy-t úgyse kapunk már. Az a feeling úgyse fog átjönni, mint anno az első modern megfilmesítéseknél, pláne nem a könyvek olvasása közben. Ott mindenki magának alkotta meg a világot, a saját fantáziánkra volt bízva az elképzelt világ megteremtése.

Igazából nem kifejezetten nekünk készülnek már ezek a filmek, sorozatok. A készítők haladnak a korral - még ha sokak szerint rossz irányba is - de, a mai next generation-t ez ülteti le a képernyő, avagy a vászon elé. És mint olyan, ez hozza a bevételt és az a main target, az igényes, minőségi tartalom sajnos csak sokadik a sorban.

Benyalta a jónép a Twilight-ot és ~onnan megindult a lejtőn az ipar. Elég megnézni a most futó Flash-t, egy merő drámzás, picsogás az egész és nézettségben agyonveri a S.H.I.E.L.D.-et...
Legyen nyakon öntve cuki-sziruppal minden, durranjon nagyot, legyen tömve b*szós-kardozós jelenetekkel és lehetőség szerint szivárványos momentumokban is bővelkedjen.
Alig várom már a Disney következő húzását, a legújabb Star Wars részt, melyben feldolgozzák a meleg Wuki-párocska szerelmi civódását és heroikus küzdelmét a társadalom általi kirekesztettség ellen. :U

A logikai csúsztatásokat meg jóformán már mindennaposnak lehet tekinteni. Ha, nem kerek a cucc, elfogyasztottunk már 5 írót fél évad alatt és azt se tudjuk mit akart kihozni az egészből az előző kolléga, seráfütty', majd valami időcsavarral megoldják. Vagy a végén kiderül, hogy Puméla csak álmodta az egészet és Bobby még most is ott ázik a zuhany alatt.

Na, de nem olyan elkeserítő a helyzet, legalább van mit nézni, van min fanyalogni. :P

...elmúlik...

(#5) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

A legjobbat remélem, de a legrosszabbra készülök az utóbbi pár év tapasztalataiból okulva. :(

(#6) Syl válasza ncc1701 (#5) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

A nick név alapján téged különösen érzékenyen érint a téma :D

Words cannot express how much i don't care

(#7) Killer01 válasza Syl (#6) üzenetére


Killer01
(őstag)

Azért Hetes képével te is ott vagy ;]

(#8) Syl válasza Killer01 (#7) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

:DDD
Hidd el, nagyon komoly lelki trauma ért mindhárom új star trek (így kisbetűvel!) film bemutatásával.
És ettől a sorozattól is nagyon félek.

Words cannot express how much i don't care

(#9) ncc1701 válasza Syl (#8) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Starwars dettó. Ezt az utolsót már meg sem néztem. :(

[ Szerkesztve ]

(#10) Blindmouse válasza ncc1701 (#9) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

A rouge one szerintem hangulatosabb mint a 7. A régi kosztumök, helyszínek, szereplők megjelenése és a retró megvan benne.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#11) Syl válasza Blindmouse (#10) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

A Rogue One nálam simán pariban van az Epire Strikes Back-kel :K
A napszopós Force Awakens-t inkább ne említsük. Nem is tudom melyik készített ki jobban. Az vagy az Into Darkness... :O

Words cannot express how much i don't care

(#12) Killer01 válasza Syl (#8) üzenetére


Killer01
(őstag)

Én úgy ültem le eléjük, hogy -szó szerint- nem vártam semmit (pláne nem hangulatot a régi Star Trek sorozatokból vagy filmekből). Az öreg Spock így nagyon pozitív meglepetés volt, illetve az összes utalás és momentum a régi csapatra. Tudom, hogy csak a fanokat szerették volna megnyerni ezzel ( ha már értelmes sztorit nem tudtak összerakni), de így nézhetőnek minősítettem magamban a 3 filmet. Változnak az idők, ami minket lekötött vagy elgondolkodtatott azt a mai nézők már nem értik és így nem is értékelik.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.