Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
Nem szabad a 6100ast a 2500K-hoz hasonlítani, nem egy kategória.
Az, hogy valakinek elég az x2 is, hát ha 3-4 éve vette, játsszon rajta, de én egy új gép alá már nem tenném be, mivel ugyan abban az árban vannak jobbak.
Lehet szép és jó volt, de az az idő már elmúlt. Fel kell tudni ismerni, ha valami már elavult.
Egy idő után meg eljön az idő, amikor ismét proci is kell a játékokhoz, nem csak vga. Ha jól megnézitek, legalább 3 éve nem történ akkora fejlődés, hogy indokolt lett volna ilyen erős procikat fejleszteni.Én ismét csak azt mondom, tessék megnézni a min. fps-eket. Mert engem sem az érdekel mennyi a max fps, hanem hogy azonos vga-val melyik tud minimumban többet.
Az meg szintén ,csak'' egy mellékes dolog, hogy fejlődünk. Én is járhatnék trabival, hisz ugyan úgy eljutok ,,A'' pontból ,,B'' pontba (vagy nem), mint egy újabb autóval, igaz max pár órával később, és 30 fok melegben csurom vizesre izzadva...
Példának ott van a core2duo. Évekig elég volt. De ha akkor vettél volna egy egymagost, mondván hogy olcsóbb meg úgyis jó, sokkal előbb le kellett volna cserélned...
Igen, be tudom lőni a Skyrimot is, hogy egy maggal csak minden öt percben álljon meg tölteni... ezt csinálom már kb. hat éve... most akkor hadd ne egy magról váltsak két magra, és jövőre meg talán háromra, esetleg négyre...
-
TGWH
őstag
Én azt mondom, nézd meg a teszteket, ha játékra kell, akkor a játékteszteket. Oks, van hogy valahol az fx 8150 kb. egy szinten van az i5 2500K-val, sőt valahol meg is veri, de sokkal drágább volt, kb. most vannak egy szinten árban is. Ha teszem azt neked x játékra kell, akkor megnézed ez alatt melyik teljesített jobban. Amúgy meg már 45 ezer forint felett egyikkel sem jársz olyan rosszul...
-
TGWH
őstag
válasz
Alpachino
üzenetére
Ezt mondd az amd fanoknak, akiket nem zavar a játéktesztekben lévő min. fps szám
én csak azt néztem, mert számomra az a logikus, hogy ha játékra kell (szeretnék már pár éves, illetve nemsokára megjelenő játékokat futtatni ha szabadidőm engedi), akkor a min. fps-t nézem. Lehet hülyeség, de szerintem ez mutatja, mennyi ereje van a procinak... nekem így logikus, most ha emiatt +25 ezret kidobok egy procira, hát így jártam, majd jobban spórolok 
-
TGWH
őstag
Attól függ, mire kell:
1, ha játékra nem, akkor v.melyik trinity, 30 ezer forintig max
2, ha játékra kell, akkor vagy 2500K, vagy 3570K, attól függően, mennyi pénzt szánsz ráÉn 3570K-t vennék, mert hosszú távra tervezek. Igaz, jönnek az amd fanok, miszerint játékra egy fx is elég, de kérdés mi lesz pár év múlva, lehet az fx elhasal, míg az intel vígan röccenés nélkül vinné a legújabb játékokat, ugyan azzal a konfiggal, mint amivel az fx már proci limitbe ütközne.
-
TGWH
őstag
58-60 ezer egy i5 3570K-ért szerintem occó

50-52 ezer egy i5 2500K. Innentől miről beszélünk? 8 ezer forint egy jobb prociért nem éri meg? Igen, tudom, ha az i5 2400 45 ezer, és pár ezer a 2500K-hoz képest a különbség, és már az sok, vagy éppen elfogadható, akkor már drága a 3570K.
De a piacon lévő legjobb proci ebben az árban. -
TGWH
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Majd fogsz látni pár éven belül, sőt talán már idén is.
Még van pár éve az intelnek, biztosan ki fognak valamit találni, legrosszabb esetben alaplapra integrált vga-kat fejleszt tovább, amik ugyan több helyet foglalnak, de fel tudják venni a versenyt az amd-vel.
Majd lesz valami, de lemondani az sb-ről vagy az ib-ről meg a szép kis vga-król őrültség lenne... Alsó hangon is 4 évig semmi gondod nem lesz. -
TGWH
őstag
Igen, ahogy jön a Bullhoz is olyan patch, amitől szárnyra kap

Mert a játékok jelenleg úgy állnak, hogy nem változnak. Van az elmúlt 8 évben annyi játék, ami a gef6600on nem futott el, nem hinném, hogy egy-két jobban sikerült példány nem indulna el pár év múlva... max ha már amúgy is használhatatlan lesz a gép játékra, mint most a p4es...
Ebből az amd gyorsan nem jöhet ki győztesként... és itt a lényeg a gyorsan szón van. -
TGWH
őstag
Adott két processzor. Ha most ,,A'' jobb mint ,,B'', akkor négy év múlva ugyan az a két proci pálfordul, és ,,B'' jobb lesz, mint ,,A''? Annyira hülyének nem kell nézni az embert XD persze, ami megjelenik, az jobb lesz, még ha nem is lenne, akkor is jobb lesz, láthattunk erre példát mindkét féltől, pl. mikor a bull-t sorra nyomták le a régebbi társak, valamint az új ivy is igencsak gyanúsan épp hogy jobb az elődnél...
Ha az intel nem hozza be a graf. megjelenítő miatti lemaradását, ÉS eltűnnek a vga-k, akkor amd egyértelműen jobb lesz, no de ezt nem lehet megjósolni.Én pusztán azt írtam, hogy ha pl. x4 min fps-e 40, intelé meg 80, akkor valószínűsíthető, hogy az intel prociban több kraft van, és újabb játékokat nagyobb eséllyel futtat játszható tartományban, mint a kunkurens. Teszem azt, öt év múlva ami még elfut 2500K-n, fx 6100-on már nem biztos, lehet ott már kevés lesz a proci.
-
TGWH
őstag
-
TGWH
őstag
A Bulldozer harmatos lett, az előző trinityk meg apu-ra gyúrtak. Következtetés: ha az új példányokban még tovább fejlődött a grafikai teljesítmény, szerinted tudták érezhetően javítani a nyers proci erőt?
Ha játékra kell, akkor intel. És pont. Nincs már olyan sem, hogy ,,de amd olcsóbb'', mert nem olcsóbb.
Az, hogy intel procival nem megy, amd-vel meg venni fog, hááát... tessék megnézni a grafikonokat. Ha játékra kell procierő, intel, ha konvertálni, akkor esetleg szóba jöhet az amd is, ha megéri a felárat...
Esetleg, ha a prociba épített vga együtt tud működni bármilyen radeon vga-val, és erősebb lesz a cpu is, akkor éri meg elgondolkodni.Indy69, itt írom. Nem olcsóbb... Az a 40-45 ezres amd nem csak olcsóbb, de gyengébb is... miért nem a 40-45 ezres kategóriában nézel körül? 30-40 körül, tehát a ténylegesen olcsó, de jóval gyengébb prociknál érdemes csak amd-ben gondolkodni, ott tényleg jobbak. De felette csak is intel. Nem fan vagyok, csak tessék megnézni a teszteket. AMD érezhetően gyengébb. Most teszem azt, kihoznak a játékkészítők valami újítást, egyből elvéreznek. Vagy maga az idő, pár év és cserélheted le, intel azért tovább bírja.
bogyo112, én 8 év után most váltok intelről... ja, intelre
oks, lehet a p4-nél volt erősebb amd proci, de az nem ment bele az alaplapba 
-
TGWH
őstag
Még így sem valami versenyképesek, főleg hogy az újabb procik mennyivel esznek pl. kevesebbet. Meg fogja venni, akinek van rá pénze.
Új hozzászólás Aktív témák
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
én csak azt néztem, mert számomra az a logikus, hogy ha játékra kell (szeretnék már pár éves, illetve nemsokára megjelenő játékokat futtatni ha szabadidőm engedi), akkor a min. fps-t nézem. Lehet hülyeség, de szerintem ez mutatja, mennyi ereje van a procinak... nekem így logikus, most ha emiatt +25 ezret kidobok egy procira, hát így jártam, majd jobban spórolok