Hirdetés

2020. október 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fryskitt


Fryskitt
addikt

Ez még mindig buli? Azt hittem vége van már... :F

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#2) Avicularia válasza Fryskitt (#1) üzenetére


Avicularia
addikt

Lopott vagy ingyen árammal mindenképpen.

(#3) pelgrim_v1 válasza Fryskitt (#1) üzenetére


pelgrim_v1
tag
LOGOUT blog

Mert lecsengett. Ez se mostani csak gondom most jutott el odáig az ügy hogy a médiának el lehetett mondani.

(#4) devast válasza Fryskitt (#1) üzenetére


devast
addikt

Lagzi Lajcsi is lopja az áramot, meg egy csomó más ember is... egyesek tévét néznek lopott árammal, mások bányásznak :DDD Nyilván a céltól függetlenül egyik sem helyes, ezáltal igazából irreleváns, hogy valaki miért is lopja.

[ Szerkesztve ]

(#5) Fryskitt válasza devast (#4) üzenetére


Fryskitt
addikt

Nem azt akartam mondani, hogy értelmes célra megengedhető áramot lopni, de hülyeségre lopni az meg Darwin díj. Így értettem. Amúgy lehet, hogy úgy gondolta, hogy a kommunista Kínában minden a népé, és hát ő is a nép, tehát az övé. ;]

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#6) atike


atike
nagyúr

...még van aki kriptobányászik...?

(#7) vottokar


vottokar
aktív tag

Örüljön, hogy nem lőtték le!

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#8) kikikirly válasza devast (#4) üzenetére


kikikirly
aktív tag

Lajcsi csak szó szerint vette a rezsi csökkentést...

(#9) Avicularia válasza atike (#6) üzenetére


Avicularia
addikt

Nekem minden költség benne van a közös költségben, az áram is, júniustól az internet is. Miért kapcsolnám le a riget, ha úgyse kell fizetnem pluszba az áramért.

[ Szerkesztve ]

(#10) Fryskitt válasza Avicularia (#9) üzenetére


Fryskitt
addikt

Azért, mert ha nem volt teljesen idióta, aki a közös költségre vonatkozó szerződést írta, akkor benne kellene lennie, hogy az excesszív használatot be kell jelenteni, hogy korrekt legyen a költségosztás. Mondjuk a lakótelepen is a gázsütővel fűtenek az emberek, mert a gázátalány a gáztűzhely égőinek számától függ és rendeltetésszerű használatot feltételez. Amíg fel nem robbantja valaki az egész bagázst. Addig csak végül is a közösségtől lop. Már ha komolyan gondoltad, amit írtál. Messziről nem mindig értem az iróniát.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#11) Avicularia válasza Fryskitt (#10) üzenetére


Avicularia
addikt

Nem Magyarország és a közös költséget csak azért írtam, mert az jellemzi legjobban amit fizetek a kéró után. És nincs benne semmilyen szerződésben, hogy korlátozva lenne az áram használata. A szomszéd bácsi pld. télen 2000W-os fűtőventillátorral fűt télen a központi fűtés mellé. Ahhoz képest az én 1.1-1.2 kW-os bányám csak fele annyit fogyaszt kb.

(#12) Fryskitt válasza Avicularia (#11) üzenetére


Fryskitt
addikt

Valami alapján biztosan meg van határozva és biztosan vannak határai is a felhasználásnak. Nincs korlátlan ingyenes energia.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#13) Avicularia válasza Fryskitt (#12) üzenetére


Avicularia
addikt

Nyilván vannak határai, de nem tudom mennyi. De a szembeszomszéd a lakószövetkezet alelnöke és tudja, hogy bányám van, nem egyszer jártunk már egymás lakásában. Ha lenne ezzel bármi probléma, már rég szóltak volna. Nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy máshol másképp mennek a dolgok.
Nyilván ha teleraknám a lakást rigekkel és úgy tolnám , akkor lehet gond lenne, de így senkit nem érdekel.

(#14) Fryskitt válasza Avicularia (#13) üzenetére


Fryskitt
addikt

Nem akarok én beleszólni. Írtál egy kérdést, arra válaszoltam. Ne kérdezz, ha nem akarsz választ. :) De komolyan, ha ott elfogadják így, mert belefér, akkor hajrá.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#15) atike válasza Avicularia (#9) üzenetére


atike
nagyúr

....el ne költözz... Az, hogy az internet benne van az nyilván egyszerű - minden hónapban fix költsége lenne (legalábbis itthon így van ugyebár, nem tudom van-e még bárhol korlátozott csomag egyáltalán). Na de az áram... Az, hogy Mari néni a kis mikrójával meg az egy szem tévéjével ugyanannyit fizessen mint te, aki riget üzemeltet...? Itt kb lehetetlen lenne.

Mondjuk azt nem írtad, hogy mennyi a közös költséged... :DDD

(#16) Avicularia válasza atike (#15) üzenetére


Avicularia
addikt

3500 sek, ami kb. 109 K HUF. Ebben minden lehetséges dolog benne van. Júniusig külön volt az internet, mert csak tanyanet adsl volt elérhető, 15-20 mbit max, ami 439 korona volt havonta (13.6K huf) de bevezették a fibert és hozzátették a közös költéséghez a 100/100-as csomagot. Így 170-el lett több a kktség de már nincs a havi 439 :)

(#17) atike válasza Avicularia (#16) üzenetére


atike
nagyúr

Az konkrét... :) És a példámnál maradva akkor ennyit Mari néninek is be kell csengetnie még ha töredékét is fogyasztja, mint amit te... :DDD Nyilván ez buli a nagyfogyasztóknak, így maximálisan érthető a dolog..

(#18) Avicularia válasza atike (#17) üzenetére


Avicularia
addikt

Mások a prioritások, senkit nem érdekel az áramfogyasztás annyira. Talán olcsóbb is az áram mint otthon. Pld. svéd hagyomány, hogy szinte az összes családi ház mindegyik ablakában ég egy lámpa éjszaka. Ez jócskán megemeli a villanyszámlát, de akinek van háza nem annyira foglalkozik ezzel.
Szomszéd 73 éves bácsinak 12K a nyugdíja, ami nagyon kevés, gyakorlatilag semmire nem elég. Stockholmban 10-12K egy lakás bérleti díja havonta. De ez egy kis falu, sokkal olcsóbb. Ugyanennyit ő is becsenget havonta és még tankolja a háromezres S80-as Volvoját is.

(#19) Crafter32 válasza Avicularia (#18) üzenetére


Crafter32
őstag

Érdekes dolgokat írsz. Más élet.

(#20) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
senior tag

"az is kiderült, hogy a férfi mintegy 20 ezer dollárnyi, nagyjából öt és fél millió forintnyi bitcoint bányászott össze"

Melyik árfolyam alapján? Amikor még kb. 18 ezer volt 1 bitcoin vagy miután visszazuhant 5-6 ezerre? Mert előbbi esetben 1 BT nem tűnik acélos mennyiségnek, legalább is megtérülő befektetésnek.

(#18) Avicularia Ja, hogy Svédország :U Itthon szerintem ezt nehezen lehetne megoldani közös költséggel, ha a többi lakók tudja, hogy valakinek sokkal nagyobb a fogyasztása, mint az átlag...
Amúgy egy darab villanykörte fogyasztása, pláne az energiatakarékosoké, elenyésző bármelyik számítógéphez képest.

[ Szerkesztve ]

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#21) hemaka


hemaka
nagyúr

Amit megkeresett azt szépen be is szolgáltatja, hibátlan. :D

(#22) sztanozs válasza Avicularia (#13) üzenetére


sztanozs
addikt

Nyilván a szövetkezet többi tagja is örül, hogy a közös költségből a te villanyszámlád (és bányászatod) finanszírozzák. Ha szét kellene osztani a bányászott kriptovalutának az áramra esp részét a tagok között, már nem lenne akkora buli. A szöv. elnöknek is valószínüleg azért éri meg, mert ő (vagy az ismerőse/rokona) is ilyen kondíciókkal bérel...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.