Hirdetés

2019. október 14., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fryskitt


Fryskitt
(addikt)

Ez még mindig buli? Azt hittem vége van már... :F

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#2) Avicularia válasza Fryskitt (#1) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Lopott vagy ingyen árammal mindenképpen.

(#3) pelgrim_v1 válasza Fryskitt (#1) üzenetére


pelgrim_v1
(tag)
LOGOUT blog

Mert lecsengett. Ez se mostani csak gondom most jutott el odáig az ügy hogy a médiának el lehetett mondani.

(#4) devast válasza Fryskitt (#1) üzenetére


devast
(addikt)

Lagzi Lajcsi is lopja az áramot, meg egy csomó más ember is... egyesek tévét néznek lopott árammal, mások bányásznak :DDD Nyilván a céltól függetlenül egyik sem helyes, ezáltal igazából irreleváns, hogy valaki miért is lopja.

[ Szerkesztve ]

(#5) Fryskitt válasza devast (#4) üzenetére


Fryskitt
(addikt)

Nem azt akartam mondani, hogy értelmes célra megengedhető áramot lopni, de hülyeségre lopni az meg Darwin díj. Így értettem. Amúgy lehet, hogy úgy gondolta, hogy a kommunista Kínában minden a népé, és hát ő is a nép, tehát az övé. ;]

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#6) atike


atike
(nagyúr)

...még van aki kriptobányászik...?

(#7) vottokar


vottokar
(aktív tag)

Örüljön, hogy nem lőtték le!

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#8) kikikirly válasza devast (#4) üzenetére


kikikirly
(aktív tag)

Lajcsi csak szó szerint vette a rezsi csökkentést...

(#9) Avicularia válasza atike (#6) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Nekem minden költség benne van a közös költségben, az áram is, júniustól az internet is. Miért kapcsolnám le a riget, ha úgyse kell fizetnem pluszba az áramért.

[ Szerkesztve ]

(#10) Fryskitt válasza Avicularia (#9) üzenetére


Fryskitt
(addikt)

Azért, mert ha nem volt teljesen idióta, aki a közös költségre vonatkozó szerződést írta, akkor benne kellene lennie, hogy az excesszív használatot be kell jelenteni, hogy korrekt legyen a költségosztás. Mondjuk a lakótelepen is a gázsütővel fűtenek az emberek, mert a gázátalány a gáztűzhely égőinek számától függ és rendeltetésszerű használatot feltételez. Amíg fel nem robbantja valaki az egész bagázst. Addig csak végül is a közösségtől lop. Már ha komolyan gondoltad, amit írtál. Messziről nem mindig értem az iróniát.

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#11) Avicularia válasza Fryskitt (#10) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Nem Magyarország és a közös költséget csak azért írtam, mert az jellemzi legjobban amit fizetek a kéró után. És nincs benne semmilyen szerződésben, hogy korlátozva lenne az áram használata. A szomszéd bácsi pld. télen 2000W-os fűtőventillátorral fűt télen a központi fűtés mellé. Ahhoz képest az én 1.1-1.2 kW-os bányám csak fele annyit fogyaszt kb.

(#12) Fryskitt válasza Avicularia (#11) üzenetére


Fryskitt
(addikt)

Valami alapján biztosan meg van határozva és biztosan vannak határai is a felhasználásnak. Nincs korlátlan ingyenes energia.

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#13) Avicularia válasza Fryskitt (#12) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Nyilván vannak határai, de nem tudom mennyi. De a szembeszomszéd a lakószövetkezet alelnöke és tudja, hogy bányám van, nem egyszer jártunk már egymás lakásában. Ha lenne ezzel bármi probléma, már rég szóltak volna. Nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy máshol másképp mennek a dolgok.
Nyilván ha teleraknám a lakást rigekkel és úgy tolnám , akkor lehet gond lenne, de így senkit nem érdekel.

(#14) Fryskitt válasza Avicularia (#13) üzenetére


Fryskitt
(addikt)

Nem akarok én beleszólni. Írtál egy kérdést, arra válaszoltam. Ne kérdezz, ha nem akarsz választ. :) De komolyan, ha ott elfogadják így, mert belefér, akkor hajrá.

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#15) atike válasza Avicularia (#9) üzenetére


atike
(nagyúr)

....el ne költözz... Az, hogy az internet benne van az nyilván egyszerű - minden hónapban fix költsége lenne (legalábbis itthon így van ugyebár, nem tudom van-e még bárhol korlátozott csomag egyáltalán). Na de az áram... Az, hogy Mari néni a kis mikrójával meg az egy szem tévéjével ugyanannyit fizessen mint te, aki riget üzemeltet...? Itt kb lehetetlen lenne.

Mondjuk azt nem írtad, hogy mennyi a közös költséged... :DDD

(#16) Avicularia válasza atike (#15) üzenetére


Avicularia
(addikt)

3500 sek, ami kb. 109 K HUF. Ebben minden lehetséges dolog benne van. Júniusig külön volt az internet, mert csak tanyanet adsl volt elérhető, 15-20 mbit max, ami 439 korona volt havonta (13.6K huf) de bevezették a fibert és hozzátették a közös költéséghez a 100/100-as csomagot. Így 170-el lett több a kktség de már nincs a havi 439 :)

(#17) atike válasza Avicularia (#16) üzenetére


atike
(nagyúr)

Az konkrét... :) És a példámnál maradva akkor ennyit Mari néninek is be kell csengetnie még ha töredékét is fogyasztja, mint amit te... :DDD Nyilván ez buli a nagyfogyasztóknak, így maximálisan érthető a dolog..

(#18) Avicularia válasza atike (#17) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Mások a prioritások, senkit nem érdekel az áramfogyasztás annyira. Talán olcsóbb is az áram mint otthon. Pld. svéd hagyomány, hogy szinte az összes családi ház mindegyik ablakában ég egy lámpa éjszaka. Ez jócskán megemeli a villanyszámlát, de akinek van háza nem annyira foglalkozik ezzel.
Szomszéd 73 éves bácsinak 12K a nyugdíja, ami nagyon kevés, gyakorlatilag semmire nem elég. Stockholmban 10-12K egy lakás bérleti díja havonta. De ez egy kis falu, sokkal olcsóbb. Ugyanennyit ő is becsenget havonta és még tankolja a háromezres S80-as Volvoját is.

(#19) Crafter32 válasza Avicularia (#18) üzenetére


Crafter32
(őstag)

Érdekes dolgokat írsz. Más élet.

(#20) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
(senior tag)

"az is kiderült, hogy a férfi mintegy 20 ezer dollárnyi, nagyjából öt és fél millió forintnyi bitcoint bányászott össze"

Melyik árfolyam alapján? Amikor még kb. 18 ezer volt 1 bitcoin vagy miután visszazuhant 5-6 ezerre? Mert előbbi esetben 1 BT nem tűnik acélos mennyiségnek, legalább is megtérülő befektetésnek.

(#18) Avicularia Ja, hogy Svédország :U Itthon szerintem ezt nehezen lehetne megoldani közös költséggel, ha a többi lakók tudja, hogy valakinek sokkal nagyobb a fogyasztása, mint az átlag...
Amúgy egy darab villanykörte fogyasztása, pláne az energiatakarékosoké, elenyésző bármelyik számítógéphez képest.

[ Szerkesztve ]

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#21) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Amit megkeresett azt szépen be is szolgáltatja, hibátlan. :D

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#22) sztanozs válasza Avicularia (#13) üzenetére


sztanozs
(addikt)

Nyilván a szövetkezet többi tagja is örül, hogy a közös költségből a te villanyszámlád (és bányászatod) finanszírozzák. Ha szét kellene osztani a bányászott kriptovalutának az áramra esp részét a tagok között, már nem lenne akkora buli. A szöv. elnöknek is valószínüleg azért éri meg, mert ő (vagy az ismerőse/rokona) is ilyen kondíciókkal bérel...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.