Hirdetés

2019. november 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Nincs versenytárs, így működik egy monopólium:(. Annak ellenére, hogy dollármilliárd számra dől hozzájuk a profit, dolgozókat rúgnak ki, "átszerveznek" - csoda, hogy nincs innováció a cégnél?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) Bozodi János válasza t72killer (#1) üzenetére


Bozodi János
(aktív tag)

Egyrészt, másrészt meg nem kell készpénznek venni a Moore-törvényt se, illetve ha annyira szar lenne, akkor miért nem jelent meg valaki jobb a piacon? Ha könnyű lenne fejleszteni, megjelenni, eladni, miért nem jött valaki, miért nem lett a pécében is ARM? Vagy bármi?

Tűzoltósááág!

(#3) Hieronymus válasza Bozodi János (#2) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

...miért nem jött valaki, miért nem lett a pécében is ARM? Vagy bármi?

Még előtte vagyunk. A Microsoftnak létérdeke, hogy ne veszítsen piacot, a monopol helyzete ellenére.
A piac zsugorodása ellen csak úgy tud tenni, ha megtartja az x86 kompatibilitást ám olcsóbb hardveren jelenik meg. Egyetlen út látszik, ami az ARM irányába vezet. Már beértek a C2D processzorok teljesítmény kategóriájába.

aquark:

A cím egy kicsit bulvárosra sikerült.

Szóval az elmúlt 11 év alatt a szememben sokat esett az Intel, de most, hogy az AMD beérte

Csak megközelítette. A versenyt az generálná, ha előzni tudna az AMD.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#4) erer1000


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

" 36%-ot nőtt a teljesítmény. (azonos órajel mellett)"

ez igaz, de úgy hogy mellé rakod hogy mennyivel magasabb az órajel, stb stb, már picit nagyobb lesz ez a % :)

annó azért volt gyorsabb a fejlődés, mert még nem volt semmi se kb. és semmiből bármit egyszerűűbb építeni.

ez a kirobbanó fejlődés megfigyelhető MINDENben ami PC.
hangkártya? egyik évben még a speaker pittyeg, pár év múlva már szól a zene a hangfalból
vga? megvetted, és 1-2 év múlva már kb játszani se nagyon tudtál vele rendes FPS-el. most meg már több éves gpu is elég a játékhoz

2-3GB HDD-ért a kezünket össze tettük, majd egyszer lett egy 40GB-os

aztán minenhol 320, 500GB, TB

most meg kb annyi a TB hdd mint 3 éve

nehéz már egy bizonyos szinten túl fejlődni.
CPU-k is azért tudtak annyira rohamosan, mert 1-2 mikronos, 500-350nm lépcsőket olcsón tudták relatíve léptetni, és hatalmas előnyöket hozott.
most már egy 45-32-24-12nm hiába tűnik %alékosan hatalmas ugrásoknak, már nem hoznak annyit +t mint a régebbi lépések, mert jönnek elő a hátrányok is, hogy mindent túl pici helyre raknak.

amúgy szép és jó az intel-amd-nv végig próbálás, de addig nem lehetsz pártatlan amíg nem volt VIA-d ;] ;]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#5) taaz válasza erer1000 (#4) üzenetére


taaz
(aktív tag)

"amúgy szép és jó az intel-amd-nv végig próbálás, de addig nem lehetsz pártatlan amíg nem volt VIA-d ;] ;] "
Vagy ibm power, Transmeta. :))

(#6) t72killer válasza erer1000 (#4) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Mondjuk a teljesítmény mellé a fogyasztást is érdemes megnézni. Fogyasztásban kb Haswell-ig volt fejlődés, azóta csak egyre masszívabb fűtéssel tudunk teljesítményt növelni. Najó, 4év alatt volt talán 5% hatékonyságnövelés, ennyi.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) Zicokuka


Zicokuka
(senior tag)

Egyszerűen más világ,miután jöttek az első I szériás procik már nem volt igény akkora fejlődésre,mint akkor amikor a P2-t 2 év után dobhatad ki a pic..ba.Valóban csak reszelget az intel,de lehet szimplán lassan jön az az idő amikor ebben a technólógiában ennyi van.Clock to clock nincs nagy különbség generációk közt,legalábbis a sandy óta.Ez az egészhez persze az is kellet hogy az AMD nem volt versenytárs,és az intel azt csinált amit akart.Aki azt hiszi hogy a Ryzen a nagy forradalmár és majd jól legyalulja az Intel piacát az álomvilágban él.Az Intel mindig is a dobogó tetején fog csücsülni,mert nála van a pénz előnye is.

vgabazar.hu

(#8) TheLázs válasza Zicokuka (#7) üzenetére


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Érdemes meglesni, hogy a piac hogy áll ezekhez a tendenciákhoz...

Passmark pontok: (nem tökéletes rendben és nem tökéletesen válogatva)

i7-995x - 9791
i7-2700K - 8739
i7-3770K - 9536
i7-4770 - 9794
i7-5820K - 13001
i7-6900K - 17697
i7-7900x - 18539
i7-8700K - 16228

És megtörve a kronológiát:
i9-7900X -22568
i3-7300 - 6142

Tehát, jelen állás szerint, valaki 2008 körül vett egy i7-920 processzort, majd esetleg az i7-995 zászlóshajóra cserélte 2011-ben, akkor még ma is egy átlagos felhasználó számára bőségesen elegendő teljesítménnyel bír. Persze ez az asztali pc-vonal, arról nem is beszélve hogy teljesen használható user experience-t kaphatunk ma egy asztali celerontól (maximum 3933 pont), hát még a notebook celeronok.

Ennek köszönhető, hogy megszaladt a használt üzleti laptop biznisz, nem növekszik annyira a teljesítményigénye a feladatoknak, sem a hardvereknek, ezért megjelent az igény a tartósan használható, jobb minőségű termékekre. Remélem, hogy a konzumer laptop is lassan másról szól majd ennek nyomására, nem eldobható tejfölösdobozba csomagolják a sztaniolpapírba karcolt áramkört ami a legkisebb csúnyán ránézésre elfüstöl.

A videokártyák esete hasonló. Tavaly ilyenkor egy 7870 2GB-t nyúztam, ami sajnos kilehelte a lelkét. Ha nem megy tönkre, máig nem cserélem le azt a gépet, egyszerűen nem szállt el annyira a játékok igénye az elmúlt pár évben. Pár év? 2012 februárjában kiadott kártyáról van szó.

Látszik, hogy a vásárlókat valahogyan csak bele kell terelni az új vételekbe akkor is, ha ez nem feltétlenül szükséges. A 4K felbontást nem tartom haszontalannak, sem rossznak, de a következők miatt nem kívánok beruházni semmi 4k eszközre a közeli jövőben:

Nem látok akkora különbséget, mint amekkora az árbeli differencia. Videokártya esetén sokkal nagyobb teljesítmény szükséges a meghajtásához egy ilyen felbontású kijelzőnek. Sokkal több, mint amennyit egy játék FullHD-ban történő élvezetének fokozásához bármilyen effektek bekapcsolására használhatok. Hiányzik még sok helyről az ilyen felbontású, jó minőségű tartalom, bár ez egyre inkább javul.

Szerintem a hardverek fejlődése bukik meg lassan, és nem az Intel egymaga. Elérünk egy olyan szintet, ahonnan már csak technológiaváltás árán lehet tovább haladni, amíg ez nem történik meg, addig másra leszünk utalva. Lehet, hogy olyan telefonjaink és készülékeink lesznek, amik nagyon drágák, cserébe tartósak? Amik nem avulnak el?

Lehet, hogy minden vékonykliens lesz, és egyetlen hatalmas (vagy több szintén eléggé impozáns) szuperszámítógép kapacitását használjuk majd a számításigényesebb feladatokhoz? Amíg az új technológia ami nem a hagyományos szilícium, nem hódít teret, még bármi megtörténhet. *grabs popcorn*

[ Szerkesztve ]

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#9) hapakj


hapakj
(tag)

Azért talán meg kellene említeni a multimédiás meg grafikai teljesítményt. Hiszen Sandy Bridge óta ott ül a sziliciumon a GPU is, ráadásul egyre nagyobb szeletet hasítva ki belőle.

[compare]

[sandy]

[kaby]

(#10) t72killer válasza TheLázs (#8) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Nincs olyan, hogy i7-7900x;). Amúgy egyetértek, főleg ha az egyre csökkenő tuningtartalékot is számolod:R

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

A Bulldozerben mi volt a korszakalkotó? Nem csak a Phenom-féle architektúrát vitték tovább, ráragasztózva még két magot?

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#12) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

nekem is pont ez járt a fejemben ma...

és akkor még nem soroltad ide, mikor a sata vezérlő elbaltázása miatt alaplap visszahívás volt (2xxx-es sorozat b3 stepping megvan?), a puma6 chipset epic failt, az atom procikat, a sorozatos vpro/management engine failokat...

valami nagy gáz lehet az intelnél, linus is azt írta, hogy ideje lenne, hogy a mérnökök beszéljenek végre a menedzsmenttel :)

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#13) Redneck


Redneck
(veterán)

Bukása? :U

Nem vagyok Intel fan, nemrég még AMD rendszerem volt. Az Intelnek mint piacvezető vállalatnak, mit kellett volna lépni? Meg nem térülő befektetésekkel még jobban tolni a fejlesztést? Azzal az üzleti stratégiával profittól estek volna el, és az AMD jó eséllyel lehúzhatta volna a rolót a CPU részlegnél. Mivel nem áll érdekükben az AMD csődje, és monopol helyzetben sem maradhatnak, több ízben támogatták a céget.

A Ryzen jól sikerült, ennek örülni kell, de az Intelt nem kell félteni. A Meltdown és Spectre ügy nyilván kellemetlen, de ettől még nem kell bezárni a boltot. Én nem temetném őket, inkább az AMD Zen2-től várnék többet. Az előzetes hírek alapján elég "Intelesen" frissített széria lesz, csak foglalat csere nélkül. Így nehéz kényszerhelyzetbe hozni a kékeket.

Kíváncsi leszek mit hoz a következő 2 év.

Ryzen 1600X vs i5 8600K
Ryzen 1700X vs i7 8700K

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#14) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Mert evekig szoftvervalsag volt, ezert nem latszik akkora fejlodes. A kilencvenes evek es a ketezres eleje meg pont forditva volt. Plusz egy szint alatt nehez a fejlesztes.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#15) Redneck válasza janeszgol (#14) üzenetére


Redneck
(veterán)

Ezügyben erősen sáros az Intel (is). Nagyon komoly lobbit folytatnak. 90+ százalékos piaci részesedéssel mondjuk nem nehéz, nagy blama lenne ha nem ezt tennék.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#16) Zicokuka válasza Cucuska2 (#11) üzenetére


Zicokuka
(senior tag)

Az Fx-ek ha jól rèmlik teljesen máshogy épülnek fel mint a Phenomok.Félig ezért is lett hogy az Fx-ekről elég vegyes a kép.Ha a Phenomot csiszoltàk volna,lehet jobban járnak.

vgabazar.hu

(#17) erer1000 válasza Cucuska2 (#11) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

Bulldozer 8150 tesztet olvastad el, vagyis annak az első pár oldalát, ahogy az architektúra van kivesézve.

Nagyon nem Phenom

Amire te gondolsz hogy csak hozzá csaptak 2 magot az az x6 Phenom II lesz :)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#18) Cucuska2 válasza erer1000 (#17) üzenetére


Cucuska2
(őstag)

Teljesen jogos, a Thuban ugrott be az eszembe a Bulldozer hallatán.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#19) seolwon


seolwon
(tag)

A nehalem-et a skylake-kel azonos órajelen hasonlítod össze akkor a 486-ot a tualatin-nal miért nem?

(#20) TheLázs válasza seolwon (#19) üzenetére


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Mert a 100 MHz-ről lehetett növelni érdemben a frekvenciát, de elértük a technológia határait az órajel tekintetében azóta. Az intelnek még a netbursttel voltak olyan álmai, hogy elérhető lesz a 10 GHz. Ez valahogy megfenekleni látszik. Muszáj tehát az ilyen módú összehasonlítás. Akkor lehetett még fejlődni órajelben, de a ma órajele a magszám.

Akkor lennénk "korrektek", ha mindig minden procit úgy vizsgálnánk, hogy azonos órajelen, és emellett egyetlen maggal.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#21) Hieronymus válasza TheLázs (#20) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

...de a ma órajele a magszám....

Nem.
A magszám növelése nem nyújt egyenes arányos teljesítmény növekedést. Vannak programok, például a jól párhuzamosítható konverterek, ahol jól működik a dolog. A többinél meg változó módon.
Nincs olyan játék, ami 4 magról 40 magra váltástól jelentős teljesítmény növekedést kapna.

Ráadásul létezik még egy trükk, ami az órajelhez hasonlóan arányos növekedést tesz lehetővé.
Az elemi utasítások feldolgozásának gyorsítása. Minél kevesebb órajelciklus igényel az adott művelet, annál több utasítás hajtható végre egy időegység alatt.
Ezért lehetséges, az egymás követő processzorgenerációk, azonos órajel esetében is többet teljesítenek, az előzőnél.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#22) Egon


Egon
(nagyúr)

Anno a hwsw-n, az FX széria idején többen írták kommentben, hogy az nV-nek még 1-2 éve van max. hátra... :DDD Jó kis jóslat volt... ;] Már a következő generációval szanaszéjjel szedték az Ati-t (6600GT sikere megvan, ugye?), utána persze voltak azért kisebb-nagyobb hullámvölgyek, de arra kevesen számítottak, hogy lesz olyan, hogy 80%-os részesedésük lesz a dVGA piacon.
Az Intel sem az a cég, aki ne tudna lábra állni. Nyilván kellemetlen ez a sérülékenység-mizéria, és a mai eszükkel lehet, hogy egy árnyalatnyival gyorsabb tempót diktálnának az elmúlt 5-6 év fejlesztései tekintetében (úgy a Ryzen sem ütött volna akkorát), de hogy buknának, ahhoz a fentebb felsorolt negatívumoknál egy picit több kellene...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#23) proci985


proci985
(MODERÁTOR)

alternativ velemeny, 15 eves csucson vannak a tozsden es most is epp megy felfele a bug kiszivargasa ota is.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.