Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1385) lugosi válasza bepe79 (#1362) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes mert ugyanez a tapasztalatom. Régebben mindig waze-t használtam, mert etalon volt a dugó, baleset és egyebek figyelése terén, de mostanában én is egyre-másra futok bele olyanokba, amik nem felhasználói hibák (értem ez alatt, hogy a felhasználók küldtek be rossz adatokat), hanem program- vagy szerverhibák.
Úgy jártam a múltkor, hogy olyan aszfaltfelújításnál, ami akkor már kb 2 hete ment, úgy tervezett, hogy merőlegesen keresztezzem a felújítás alatt álló utcát. Azaz, azon az utcán, amin én haladtam, a kereszteződés előtt és után nem volt útfelbontás, csak keresztben azon az utcán, aminek a kereszteződésén át kellett volna haladnom. Tudtam, hogy ott van a felújítás keresztben, és jelezte is, de áttervezett rajta. Gondoltam, hogy megyek arra, amerre mutatja, mert biztos tud valamit, hogy mondjuk egy sávon át lehet hajtani. Nem lehetett, teljesen evidensen nem, mivel az utamat keresztező utcában egy árok húzódott és le is volt zárva, el kellett kezdeni összevissza kanyarogni egy építési terület mellett. Régebben ilyeneket nem csinált, és a városon belüli közlekedésnél is újabban olyan javaslatai vannak, hogy az jut eszembe rendszeresen, hogy "bolond leszek követni". Pl a múltkor a Hungária krt-ra mentem, és nagy volt a forgalom a körúton, reggeli órák, azt javasolta, hogy forduljak le balra, haladjak párhuzamosan a körúttal, majd keresztezzem, és jöjjek vissza egy bal-bal-jobb kanyarral. A cél kb. 800m-re volt. Perceken belül odaértem természetesen úgy, hogy semerre se kanyarogtam le.
Lassan úgy érzem, hogy több évnyi waze használat után át kell térnem valami másra, nem tudom, hogy az apple térképek mennyire jó itthoni navigálásra, de azzal teszek majd egy próbát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.