Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mi történt , hogy mégis visszakerült?
-
Kapanyél
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ahhh!

Már föl is tettem! -
kchris78
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szerintem fölösleges messzemenő következtetéseket levonni ebből az egy dologból hogy nincs ékezet... Ha amúgy normálisan van a hozzászólás megfogalmazva, nyelvtanilag illetve helyesírás rendben van, akkor az ékezet csak egy "apróság". Az igénytelenség nem csak az ékezet hiányában köszönhet vissza...
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Faszsagokat irni sokkal nagyobb tiszteletlenseg, mint ekezetmentesen vagy akar hibas helyesirassal kommunikalni.

-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"és szimplán a teló szoftvere szar" vagy user error. ¯\_(ツ)_/¯
-
Ricardo
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ez olyan mint az idétlen rövidítések.
Legjobb példa a "vok" mert abból pont a lényeg marad ki, az "agy"

A vessző hiánya is okozhat félreértéseket.
Példa.
Egyesek rosszul érzik magukat, mások f...án.
Egyesek rosszul érzik magukat mások f...án.
-
kchris78
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem csak a régi gombos telefonokról beszélek
. Régen főleg az emailek esetén nem lehetett biztos abban az ember hogy ha valamilyen 8bites kódolást használtál akkor az a túloldalon is probléma nélkül olvasható lesz, a 7bitbe meg csak a sima ASCII fért bele.. Emiatt két dolog alakult ki ami máig is tart legalábbis nálam:
- ha valaki ékezetmentesen ír nem hanyagságnak vagy igénytelenségnek tartja
- ékezetmentes szöveget úgy olvasok mintha ékezetes lenne
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Na zsir, akkor mehetsz is at a pixel7 topikba.
-
Gicz
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
USB C-re várhatsz, sose lesz....
-
kchris78
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Utoljara kenyelmesen ekezettel a Nokia Lumia telefonon tudtam gepelni mert ott volt tenyleg jo magyar nyelvu predikcio.
Amugy meg: nem tudhatod hogy ki milyen billentyuzetet hasznal, belga nemet vagy barmilyen egzotikusabb nyelv.. ahol nem trivialis osszeszedni az ekezeteket. Az ekezettelenseg nem igenytelensegbol jon, aki regebb ota netezik, a kezdetek kezdeten ez volt az alap... A mindenhol tamogatott es hasznalhato iso meg utf kodolasok (foleg emailben) csak kesobb terjedtek el.
-
bbendre
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Itt van elottem egy US billentyus MacBook. Csak a Te kedvedért felraktam a magyar nyelvet
(Persye nem találok egy csomó mindent ÉDÖ
(Minden máshol van
és keresnem kell, mi micsoda
. )
De nem is ez a lényeg. A Prohardveren teljesen más írni (itt nincs fizikiai í
) mint mondjuk egy hivatalos szövegben. Itt azért az emberek olyan dolgokról beszélgetnek ahol feltételezed, hogy a másik fél elolvassa és nem veszi zokon a ékezet nélküli szöveget. De van bennem annyi tisztelet, hogy amennyiben ez fontos számodra megteszem amit meg tudok tenni.Számomra is nagyon sok minden van ami "nem tetszik" vagy igénytelennek tartom ami persze másnak természetes. Mások vagyunk és ezt igyekszem tiszteletben tartani minden körülmények között.
De nekem valóban kényelmetlen îgy gépelni... Nem használom napi szinten az ékezeteket. A magyar nyelvet (sajnos).
mea culpa
Iphoneöon egy csomó minden nincs támogatva magyar nyelven. A billentyűzet is kevesebb opciót tartalmaz. Android-on volt utoljára rendes Magyar billentyűzetem. Szidjuk inkább az Apple-t ez amúgy is Iphone topic (megvan az í, a nulla helyén van és nincs nulla. Wow)
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Az elso peldad meglehetosen eroltetett
aki ilyen hulyen irja le meg is erdemli. Mobilrol ekezettel irni qrva lassu, ennyi. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Egyeni szoc problema
Engem se erdekel, akinek nem tetszik skippeli -
bbendre
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nekem nincs fenn HU bill. A munkam miatt 99%ban angolul/nemetul/franciaul kell irnom. Egy dolog hianyzik nekem a Pixel ota a Billenyuzetbol az a nyelvhelyesseg ellenorzes.
Igenyes vagy nem nagyon nem erdekel
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Aki nem tud szoveget ertelmezni az nem az en hibam
szoval szerinted az ekezet nelkuli iras=igenytelenseg, hat gratulalok -
kakuk.tamas
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Megfordult a fejemben ez nekem is. Kipróbáltam, csak engem szeret a telefonom.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Tudom. Adok neki egy esélyt, hátha megszokom. Androidon szerettem. Itt elszoktam tőle, meg nem is olyan, mint máshol.
-
Szabi®
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Érthető hogy már fárasztó azoknak az ára, akik rég megvették, és használják.
Számomra érthetetlen pl a fejlődés, ami nem indokolja magát az árat. A 14 pro maxnál is kiderült hogy maga a "zafír" csak egy fantázianév, és a kamera védelme sose találkozott vele. Vagy a karcállóság teszt, ami már 7h-s keménységnél karcolja az üveget, pont, mint egy 5 évvel ezelőtti iPhone Xr-nél. Nesze neked ceramic shield ... És eljutunk egy 550$-ból előállított készülékhez, ami itthon 700 ezer ...
Hogy is volt Steve jobs a Harman kardon hangszórókra tett kijelentése ? " -Mindent adunk a géppel"
És hol tartunk ma ....
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Miért, írja oda, hogy nem tetszett? Baromi jó teló lett, más kérdés melyikről érdemes váltani.
Az árazás, Mo-nak köszönhetjük a kurva magas árat, az apple ugyanannyiért adja. De legalább 3 év jótállás van rá, máshol meg 1, ezt is figyelembe kéne venni.
Üzemidő=/=töltési idő. -
doooo
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Igen, meg lehet fordítani a dolgot. Ha ide ment plecsni, oda miért nem; ha oda nem ment, akkor ide miért ment?
A lényeg ugyanaz. Inkonzisztencia (a pontozós résznél végképp; mondjuk azt speciel sosem néztem). -
doooo
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Oké, erre ment a tetszett plecsni... Fold 4-re miért nem? Pláne ha Fold3-ra igen, és volt akkora előrelépés közöttük, mint itt az i13PM és i14PM között...
Aligha van értelme ezután az ilyen plecsniknek, vagy épp a meg-nem-létüknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Creality Nebula Camera
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és keresnem kell, mi micsoda
) mint mondjuk egy hivatalos szövegben. Itt azért az emberek olyan dolgokról beszélgetnek ahol feltételezed, hogy a másik fél elolvassa és nem veszi zokon a ékezet nélküli szöveget. De van bennem annyi tisztelet, hogy amennyiben ez fontos számodra megteszem amit meg tudok tenni.
aki ilyen hulyen irja le meg is erdemli. Mobilrol ekezettel irni qrva lassu, ennyi.