Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyós
addikt
Üdv!
Lányom vett magának egy Pmaxot, első alma a családban, ismekedik sok droid után.
Nagyon tetszik neki idáig.
1. kérdés ( biztos lesz még
: töltésnél nem írja ki a telo, hogy mennyi idő van hátra a teljes feltöltésig. Ahogy olvastam ki kéne írnia de nem akarja. Lehet csak akkor írja ha gyorstöltőjével van töltve?
Mennyire érzékeny a gyári kábelre? S23Ultra nem igazán szereti a nem gyári kábelt vagy töltőt, itt nem tudom mi a helyzet.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Telefon és óra egyidejű töltésére keresnék töltő padot.
Fektetett kivitelt első sorban.
Van valami ajánlott, megbízható? -
njnl
aktív tag
Sziasztok. Gondolkodom a 13 Próm lecserélésén és találtam oldalakat ahol ugye beveszik és van olyan opció, hogy IMEI szám megadás. Nyilván ellenőrzés végett kérik el, de ebből bármilyen gondom származhat később ha kiadom? Bármilyen felhasználása ennek lehetséges vagy felesleges a félelmem?
-
bbendre
őstag
Ok, amit találtam egy kicsit többet hallgatva, hogy a Spatial Audio-t bekapcsolva nagyon sok lesz a közép frekvencia. Ezért olyan mintha minden frekvencián üvöltene a zene. Vagy nem lehet hallani rendesen vagy minden túl hangos mert minden hangszer, ének próbál ugyan olyan hagos lenni. Valami elmászott a Spatial Audio EQ-ban nálam és nem tudom, hogya lehetne visszaállítani ...
-
bbendre
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Ok, nekem a Apple music miatt van. A Youtube music jó.
Ami beakadt az a Apple Music Spatial Audio nem kapcsolható valami miatt.
Mintha mindig Spatial Audio lenne, de hiányózna valamelyik csatorna.
+ lassan tölti be a letöltött dalokat is... érdekesEzt találtam most:
https://www.reddit.com/r/AppleMusic/comments/16oth4a/sound_quality_on_ios_17/
Meg ezt:
https://discussions.apple.com/thread/255136575?sortBy=best -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Blue meth
üzenetére
Szia!
Nálam most iPhone 15-ön fut iOS 17, előtte pedig iPhone 13 volt, amin használtam. Egyiknél sem vettem észre romlást (BT hangszóró, BT füles és autó hangrendszer). Persze, ez lehet az én hibám is🙂, hogy nem hallom a különbséget, ugye nem hallunk egyformán mindannyian.
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Kissé érdekes problémával fordulok felétek. Nem tudom más is észrevette esetleg, hogy iOS 17 frissítés óta máshogy szólnak a zeneszámok fülesen keresztül? Ami eddig tökéletes volt hangerőben azt most halkabb, ha viszont eggyel feljebb veszem meg már süketít kb, iszonyat idegesítő. És mintha nem is lennének olyan teltek a hangok. Dolby Atmos már egy jó ideje ki van kapcsolva. Más is érzékelte ezt esetleg? -
Teo.
aktív tag
sziasztok.
Megpróbálom egyszerűen megfogalmazni.
Eddig ha bementem a beállításokba és elfordítottam a telefont vízszintesen osztott képernyő jelent meg a menüt amit én nagyon szerettem. De most valamiért nem csinálja természetesen az érzékelés automatára van állítva és máshol működik.
Ezt vissza lehet állítani?
-
Timoboy
tag
Sziasztok!
Egy jó ideje észrevettem (13PM), hogy zenehallgatás közben nem mondja a teló, ha mondjuk jön egy értesítés viberen, vagy bármi. Ez pont ma lett már elég kellemetlen... Fülemben szól a zene, elég lazulós napom volt ma... mondom ránézek a telóra is... hát egy halom értesítés... és semmi jele nem volt.
A Beállítások/Értesítések/Értesítések bejelentése be van kapcsolva, változatlanul az olyan alkalmazásoknál, amiknél szeretném, ha működne... De csak nem mondja...
Mit nyomtam el? Szerintem semmit, mert nem állítgattam semmit... 17.2-t használok.
Köszi -
cH1
aktív tag
Ezt a telefont már csak az értéke és az IP védelem miatt is kizárólag márkaszervizben javíttatnám. Utángyártott akksik többsége ipari hulladék, ami elfogadható az meg alig olcsóbb mint egy gyári. (Gondolok itt pl egy iFixit javító szettre).
-
kchris78
veterán
válasz
telefon6310
üzenetére
csak gyárit!
-
telefon6310
tag
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Nekem gyakorlatilag másfél évig 100%-os volt az akku (Apple szerint). Aztán nálam is szépen elkezdett lefelé lépkedni. Még nincs teljes 2 éves a készülék, már csak 94%, pedig nálam jobban nem kíméli senki az akkut (gyári 5W töltő, 40-80 között tartás, extrém hideg-meleg kizárása...) és mégis, öregszik, ez van.
Észre is vettem, hogy már nem bír annyit, mint a megvétel utáni hónapokban, bár erre szerintem az iOS is elég erősen rájátszhat.
Aki akkucserén gondolkozik, azzal 2 ismerősöm utólagos álláspontját osztanám meg a művelet után: "ha visszamehetnék az időben, inkább a régi gyári akkut hagynám benne, sokkal jobb volt úgy a készülék." Nem tudom, én még sosem cseréltem akkut, nem mernék, de nem is fogok. Mire arra kerülne a sor, cserélem az egész telefont. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Semmit sem fog rá mondani, mert az akku kizárólag egy esetben tartozik a jótállás hatálya alá: akkor, ha egy éven belül (vagy 500 ciklus elteltével) 79%-ra csökken a kapacitása.
Az ilyen akkut gyártási hibás terméknek tekinti a gyártó és jótállásban cseréli, egyéb esetben pedig fizetni kell a cseréért. -
GoldhandRent
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
nekem 88% :c -> nagyon sokáig 100, majd szintén elég sokáig 99% volt, aztán hirtelen megindult a lejtőn
behalni fix nem fog, plusz szerintem nem terjed ki erre a gari
azt sajnos nem tekintik se behaltnak, se gariban cserélendőnek ha 100%-ról 10 perc alatt csutkára lemerül
mondjuk az EU erre rakhatna egy fincsi szabályozást, hogy az akkura mittomén 5 év garit kötelesek adni, ráadásul a gyártó, nem pedig a szolgáltató, így idővel rákényszerülnének a pacek akkuk alkalmazására, mert nem érné meg nekik "majd a júzer cserél $$$-ért ha szeretne" alapon bowlit berakni
#4663totopad
azért el ne raboltasd magad! persze jó szórakozást! fiúkkal vigyázz xd -
totopad
senior tag
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Ha minden jól megy 2 hét múlva BangKok-ban, szal, nem biztos, hogy fogok tudni ezekre a kérdésekre válaszolni

-
MaddeNNNN
addikt
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Enyém jelenleg 89%-on áll 2 év után. Mivel telekomos, így 3 év garancia van rá és ha behal jövőre az akksi akkor kíváncsi leszek mit mond rá a telekom.
-
bbendre
őstag
válasz
maxika2004
üzenetére
Nekem közel két év alatt lement 86%-ig... sok autós navigáció és töltés miatt. napi használatban nincs gondja szerencsére de lassan cserés lesz
-
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
Simán lehetséges, használati és törlési mód függvénye.
Nekem most múlt egy éves és 99%-on áll. Töltöm gyorsan is - többségében úgy -, viszont sosem merítem le túlságosan, az pedig változó, hogy csak rátöltök valamennyit, vagy fel tud menni 100%-ra, mert van rá épp idő.
Valakinél ennyi idősen már kevesebb a kapacitás, mert máskét használja és tölti. -
maxika2004
őstag
Köszi mindenkinek a segitséget !!

-
Zsolt,72
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
Normális, hogy ennyit mutat. Nálam 14 hónapos korában csökkent 99%-ra a 13-as.
-
Adee_91
aktív tag
válasz
maxika2004
üzenetére
1,5 éves 13prot adtam el 100%-os akksival,szóval szerintem valid lehet.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
maxika2004
üzenetére
meg kellene nézni mennyi töltési ciklus van benne, ha nagyon kevés akkor lehetséges.
-
cH1
aktív tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Az enyém is hasonló korú, jelenleg 90%, elég sok és intenzív használat mellett. Ha valaki csak kötelező stíluskelléknek vette, esetleg már egy ideje a fiók alján is van újabbra váltás miatt, talán lehet hogy valós az a szám. Első évben az enyém is csak 1-2% esést produkált, utána kezdett el gyorsabban.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segitségeteket kérném :
lehetséges hogy egy iPhone 13 Pro Max 256gb os készülék
1 év 11 hónaposan 97 % akksival bírjon, ugy hogy gyári az akksi bent, szoval nem volt cserélve ?Vásárlás elött vagyok , de ez miatt vannak kétségeim...

-
LosBlancosRM
őstag
Köszönöm a válaszokat. Ha a 17.2-vel is csinálja, megy szervizbe.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Autók gyári és utólagos kihangosítóival is használom, fm transmitterel is, amelyik autóban nincs bt, ez kb 7-8 eszköz. Egyikkel sincs gond.
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Szerviz.
-
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Nincs gond, órával folyamatosan kapcsolatban van, de más eszközöket sem dobál le, amiket nem folyamatosan használok.
-
i400
őstag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Bose, JBL, Edifier, Pioneer cuccokkal használom bt-n, 13 pm-al egyik ios verzióval sem volt gondjuk. Firmware update az eszközökön megvolt?
-
LosBlancosRM
őstag
Nálatok nincs gond a bluetoothszal? H&K hangfalammal eddig se nagyon szerették egymást, de most már a Sennheiser fülesemet is folyamatosan eldobálja a telefon.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Szívesen.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Beállítások
Általános
Airplay & Handoff
(legfelső opció)
“SOHA” kiválasztása
-
LosBlancosRM
őstag
Valahogy le lehet tiltani az airplayt? Automatikusan gondol egyet és csatlakozik a tvhez, de nem küld át semmit. Telefonon megnézek egy videót és random át akarja dobni, vagy valami ilyesmi. Tegnap addig nem tűnt el a bekékülés az órán, amíg újra nem indítottam ezt a ******.
-
Naya
csendes tag
Sziasztok!
Megmaradt telefon váltás után egy 13 pro/13 pro max Hofi fekete kameravédőm. Szívesen odaadnám valakinek, akinek szüksége lehet rá (természetesen ingyen) -
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Eredeti kamera módban készítettem az összes fotót mint a két készüléken.
PH bitít rajta természetesen ,de azért így is lehet látni némi eltérést. -
GoldhandRent
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
stílusok között nem lett állítva egyik készülék sem ?
illetve gondolom point & shoot készítetted az összeset
nálam a 13 egyetlen negatívuma az a lencsecsillogás. még talán a túlélesítést lehet felróni neki, egyébként meg az látszik, hogy simán csak több fénnyel dolgozik. (az általad lőtt , PH!-ra adott minőségben feltöltődött képek alapján) -
-
Köszi mindenkinek a válaszokat, azért még marad a 11PM.

-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ezek a képek alapján tényleg szaturáltabb képeket csinál a 13.
De ha egy átlag user kezébe adod, ő kurvára nem fogja ezt észre venni. Neki mind a kettő nagyon fog tetszen.
Aki meg nem átlag user, az nem automata fotókat csinál, hanem tudja mit kell beállítani hogy ne ilyen legyen a kép. -
-
joey04
titán
na itt a szakértő

-
i400
őstag
válasz
BreamHunter
üzenetére
+1 én nyomtatni is szoktam a képekből, nincs velük gond. Ha meg tudom, h olyan esemény van, akkor viszek rendes fényképezőt. Ha meg hobbizni megyek, akkor filmest

de hát manapság már mindenki dpreview-t megszégyenítő módon tolja az elemzést
-
bbendre
őstag
válasz
Ateszpapa
üzenetére
A 13Pro túlélesít. Sajnos vannak olyan körülmények ahol az algoriitmzus furcsa képeket készít. Ehhez képest a 11 természetesebb.
Ezek a tesztekben nem nagyon köszönnek vissza, de a mindennapok során észrevehető, hogy van változás. Függ a témától és hogy mik a preferenciáid.
Aki nem szereti a túlélesített képeket annak nem fog tetszeni. De van akinek ez jobban tetszik -
800.000 Ft feletti kontrollerben csalódtam, aztán vettem olcsóbban olyat, ami nagyon bejött.
Az ár mindig csak egy tényező a sok közül, ami bizonyos gyártókra pláne igaz...
Vegyél Samsungot
Többször elgondolkodtam már a 13 PM cseréjén, de nem tudom mire fogni, hogy ezért vagy azért veszek jobbat, ezért marad még egy ideig, pedig már egy éve használom. (Nálam ez átlagban már tartós használatnak számít
) -
485
aktív tag
Tényleg szomorú, hogy egy 560ezer Ft-os Iphoneban csalódni kell.
Egyéként pont most jött az email, hogy átvehetem az előrendelt 15pm-ot, hát nem fogom
-
ricshard444
veterán
En is megjartam az XS - 13P - 15P vonalat es mindig jobb lett a kamera, bar a Zoom minosegevel a mai napig nem vagyok elegedett, de ahhoz nagyobb felbontas kellene.
-
joey04
titán
Nekem is volt Xs, nekem a 13 képei sokkal jobban tetszettek. Nekem a 15 nem akkora ugrás mint vártam, pedig érdekes módon a független oldalak, meg az eddig droidos kamerás telefonokat jobbnak vélő tesztelők is áradoznak róla, hogy végre előrelépés... jobb, de nincs az a húha.
-
bbendre
őstag
Teljesen egyetértek. Az iPhone13Pro kamerája egy
hulladékvisszalépés.
Sajnos nem tudok jobbat. Állítólag a 15Pro jobb, de a tesztek alapján nem ezt látom.
Hozzáteszem ez a trend Android vonalon. a Pixel aminek híres a kamerája a 6-7-8 vonalon is visszalépés
Aztán pár êv és hirtelen. jobb lesz a kamera. Majd mutatnak teszteket, hogy mennyivel jobb mint volt a 13-14-15.
Azaz el fogják ismét érni a XS szintjét és mindenki boldog lesz -
-
485
aktív tag
Sziasztok, nagyon csalódott vagyok. Szeptemberben egy 3 éves xs maxot váltott a 13pm. Semmi bajom nem volt az előzővel, csak meguntam a formát, színt és gondoltam, hogy egy hárommal frissebb modellben mennyivel jobb lesz a kamera.
A csalódottságom itt mutatkozik meg, hogy bizony sokkal rosszabb fotókat lő, mint az xs max. Sajnos egyből észrevettem, de nem tudtam visszavinni, mert pont elutaztam.
Azóta próbálgatom, végigjártam az istyle-okat, icentereket, de nincs változás.
Konkrétan, ha nem makrót, hanem közelképet lövök 3x-os nagyításban, belenagyítva szétesik a kép, totál pixeles, mintha 3megapixeles lenne, ráadásul el is mossa. Nem vagyok elvakult, de eddig úgy volt, hogy csináltam 100 képet, abból 100 kép tökéletes lett. Most mind szar. Az xs előtt 8 plusom volt, még annak sem megy a közelébe. -
bbendre
őstag
válasz
eddie1978
üzenetére
4k60 esetén nincs lehetőség a kamerák közötti váltásra videó közben. Ennyi az egész
A technikai háttere pedig az, hogy nem elég erős a hardware, hogy a 3 kamera képét folyamatosan streamelni tudja 4k60FPS-ben. Ez kell ahhoz, hogy a kamerák között "ugrás" nélkül lehessen váltani
-
eddie1978
senior tag
Erősítsetek vagy cáfoljatok meg. Videó felvétel közben kamera váltás 4k30 esetén én úgy látom, hogy natívan használja mindhárom kamerát. Szabadon lehet közöttük váltani. Ellenben 4k60 beállításban az alábbi lehetőségek vannak.
0,5x: 0,5-1,5x
1x: 1-3x
3x: 3-9x
Az a gyanúm, hogy a natív látószög felett croppol a 0,5x és 1x kameránál ha nagyyobb zoomot kérek. A 3x az alap hogy crop. -
icezozo
addikt
Üdv mindenkinek! 11 PM-ről váltottam 13 PM-ra!
-
Blue meth
senior tag
Gondolkodom, hogy felrakjam a 17.1.1-et, vagy maradjak a 16.7-nél? Nálam már a 16-ra váltás is szarul sült el tavaly, 15-tel tökéletes volt a telefon, azóta vannak néha furcsaságok. Ahogy olvasgatom alapvetően a legtöbb embernél nincs negatív különbség?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Borzasztóan cuki, elegáns, HALK fileszervernek bőven elég teljesítménnyel és elegáns megjelenéssel
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- Beszámítás! Asus TUF VG249Q 24 144Hz FHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csak kipróbált Mini-Erőmű! Mini-PC Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
: töltésnél nem írja ki a telo, hogy mennyi idő van hátra a teljes feltöltésig. Ahogy olvastam ki kéne írnia de nem akarja. Lehet csak akkor írja ha gyorstöltőjével van töltve?
de akkor nem csak az en fulem probal atverni, ez megnyugtato
de vicc tenyleg, hogy ilyenek vannak.