Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
Szerintem érdemes lenne a jótállás keretén belül kicseréltetni. Ma még csak kicsit zavaró, később viszont lehet több pixelnyi hiba is és az már lehet, hogy nagyon fog zavarni.
Nyilván igaz, hogy pont olyan már nem lesz, mint amikor lejött a gyártósorról, de a hivatalos partnerek többnyire jó munkát végeznek. -
Peat76
őstag
Kérdés
, Ti mit tennétek? Már én sem tudom mi legyen?
Van egy Októberig garis 13 Pro Max-em, alacsonyabb fényerőnél kb 20-25% van egy képernyő kikapcskor felvillanó pixelem, és zölden villog egy ponton, 30% felett nagyon ritkán látni?
Felhívtam a hivatalos Apple szervizeket, persze cserélik a kijelzőt, de nem látványos hiba, még is kissé zavaró....a szervizes is mondta..igen a legjobb eszközökkel dolgoznak. De mégsem lesz olyan a készülék mint előtte, hisz bontják a házat?
Most őszintén hagyjam és éljek vele együtt,vagy csere?
Ti mit tennétek?
-
Lozi8
tag
válasz
Mr.Talbot
üzenetére
Nem, nem . Tavaly október óta van meg a teló, ismerem ezt a jelkódos dolgot . Itt az történt , h azt írta , arc nem ismerhető fel. Utána töröltem a Face Id - ben a meglévő mintát és újra regisztrálni akartam . Na itt már hiába mozgattam a fejem a kis négyzetben , semmi sem történt. Aztán - ahogy említettem - 2 óra múlva mintha semmi se történt volna újra működött , azaz tudtam az arcot regisztrálni …
-
Lozi8
tag
Üdv Mindenkinek. Én az Iphone 13 Pro Max ( fő telefon ) mellett egy Samu G Note 9-et használok. Mindkét rendszert elfogadtam , hiszen mindkettőnek megvan az előnye és hátránya . Ma viszont reggel az Iphone Face Id - ja nem müködött . Mondom újra beállítom , nem engedte . A megbízható telószámom is a régi volt . Azt sikerült beállítani. Mondtam , h sz@rok rá , megyek motorozni . 2 órával később - Kiskörén - mondom teszek egy próbát újra és láss csodát , mintha mi sem történt volna újra működött . H ez mi volt fogalmam sincs ....
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Yep, nem nyomtam rá, mert nekem nagyon bevált a Safari, nem távolítanám el.
Most kipróbáltam és valóban: a következő felugró ablakban már ott a tájékoztató, hogy a könyvtárban ott marad.
-
njnl
aktív tag
Ajjaj, nem akartam én belháborút ilyenből. Viszont azt pár nap használat után könnyen kijelentem, hogy pár apró finomítás az IOS-en egy elvakult droidosnak (én) is teljes megnyugvást okozna.
Illetve reagálnék egy két felvetésre.biztonsági okokból úgy döntött a gyártó, hogy kizárólag a gyári billentyűzeten lehetséges a jelszavak bevitele. Ezzel téged és a számodra fontos adatokat védi.
Érthető és logikus lenne, de pont most, hogy kínlódtam a jelszókitöltéssel a mezők közbeni ugrálások közben egyszer csak a SwiftKeyt dobta be a jelszóbeíráshoz nem a gyárit.Alapértelmezett böngésző, ennek egyébként sosem értettem mi értelme..
Mindig is két böngészőt használtam. Chrome és Opera. Chromeban van az elmúlt 10 év összes könyvjelzője, jelszava, keresési előzménye. Az Opera pedig alkalmas arra, hogy normálisan sortördelve használjak olyan oldalakat amik nekem asztali módban tetszenek (pl nemzetisport, mobilarena).
A Safarira kíváncsi vagyok, hogy milyen, csak furcsa, hogy erőltetik. Az ilyeneket még szoknom kell. -
kchris78
veterán
válasz
pajorgergo
üzenetére
Tavaly augusztusban lehetett sejteni hogy az akkori szeriat kell venni mert usd-eur-huf arfolyam gyengeseg trio miatt draga lesz minden, errol ment a diskurzus itt is. En akkor vettem egy par hetes 13PM-et. Abban meg biztam hogy az usdhuf kicsit normalizalodik.. Igy most egy M1 14 pro-t. Viszont ezert az arert uj tipust hasznaltok azota, ellentetben velem aki maradtam a 13-nal.
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
icecave
üzenetére
Mondjuk hozzátenném, hogy aki emlékszik rá az tudja, hogy azért nem volt olyan egyszerű hozzájutni az első hónapokban a 14PM-hez

Emlékszem megjött neki, gondoltam lehet kéne egy csere nekem is aztán mondták hogy hát ide hozzájuk csak ez az egy 14PM érkezett, aztán láttam hogy 6-8 hét szállítást írt az apple.com is ha az ember rendelni szeretne
Haverom is hetekig vadászott 14Pro Max után végül egy 256GB-os Pro-t tudott csak beszerezni 
-
válasz
pajorgergo
üzenetére
Jó, de gondolj bele, ez egyben azt is jelenti,hogy már 9 hónapja használjátok a 14PM-et. Én is előrendeltem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ember ilyen alapon ne vegyen semmit, mert 6-8-10 stb hónap múlva mennyivel olcsóbb lesz.
Ha valamit meg akarok venni, sosem azt nézem, hogy minél tovább várok, annyival olcsóbb lesz, hisz addig sem használom. Ha viszont nem égetően szükséges a váltás (tök mindegy, hogy ésszerű vagy ésszerűtlen szempontból), akkor érdemes a kivárásra alapozni. -
pajorgergo
aktív tag
válasz
Phobion
üzenetére
Szerintem érdemes ha találsz egy jó akkuállapotút.
Asszonynak 14PM van nekem 13PM és annyira egetrengető különbséget én nem látok laikusként a kép kamera között.
Szerintem bőven megállja a helyét most is a 13PM
Egyedül az bosszant engem, hogy előrendeltük 630ért, most meg 530 sincs újonnan az induló ára a 14PM-nek.
-
-
kchris78
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
van meg ilyen nyitott toresi lehetoseg?
-
-
kchris78
veterán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
hogy torik fel egy smsel?
-
Phobion
addikt
Sziasztok
Érdemes manapság 13 Pro Max-ot venni? Főként fotózásra lenne használva (beltér, kisállat, rosszabb fényviszonyok).
-
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Akkor minek használsz iPhone- ha ennyire droid vagy?
Fárasztó a rengeteg hülyeséged ,inkább tartsd magadba. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
TODI1111
üzenetére
be kell, az egyik droid telefonom is hasonló módon van, valamilyen böngészőt kötelező választani ha rajta van a Chrome, ha azt letiltom akkor mindig felkinálja hogy mivel nyissam meg.
Had döntsem már el én hogy egy linket mivel nyitok meg éppen, még akkor is ha ez kicsit " lassít " a folyamaton. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Értem a válaszodat, el is fogadom, hogy így vélekedsz, bár nem értek egyet veled. Nincs ezzel semmi probléma, másképp viszonyulunk hozzá.
-
TODI1111
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A safari gyárilag rajta van. Lehet törölni? (nem tudom) Ha nem akkor a chrome telepítésekor már kettő lesz és az egyiket be kell állítani alapértelmezettnek.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Olyan jó a védelem, hogy egy sms-sel feltörik az egészet. Azt meg el ne hidd, hogy a Te védelmedben csinálják. Magukhoz akarnak láncolni ezzel is. Zárojeles megjegyzésed mutatja, hogy sikerült. A google is ezt csinálja, hiszen njnl se hiába használja a Chrome-ot.
Másik nagy hazugság a "követés mellőzése". Ez volt az egyik feature ami miatt ki akartam próbálni az iOS-t. Sajnos hiába kérek meg minden appot, hogy ne kövessen, amint rákeresek valamire szafariban, jön is a hozzá tartozó hirdetés Facebookon.
-
LosBlancosRM
őstag
Engem az vett rá, hogy a retek Safarit használjam, hogy ha egy másik böngészőben rá akarok keresni egy szövegre, azt is ebben nyitja. Hihetetlen, hogy mennyire alja szinte az összes apple alkalmazás. Mielőtt jönne valaki, hogy haterkedek, meg lehet nézni az Appstore értékeléseket...
-
Zsolt,72
senior tag
A zárójelben feltett kérdésre: biztonsági okokból úgy döntött a gyártó, hogy kizárólag a gyári billentyűzeten lehetséges a jelszavak bevitele. Ezzel téged és a számodra fontos adatokat védi.
(Szerintem kifejezetten jó döntés az Apple részéről, éppen az ilyen zártság az, ami miatt szívesen használom az iOS-t.) -
njnl
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő 13 pro felhasználó vagyok, így nem tudom, hogy melyik fórumon melyik kérdést tehetem fel. Ha nem passzol ide, majd elzavartok.
Olyan anomáliába futottam bele, hogy hiába van a Chrome beállítva Alapértelmezett böngészőnek, amikor egy applikációba beszeretnék jelentkezni és ehhez átirányít a weboldalra a Safarit adja be. Ezzel nekem csak az a problémám, hogy életem összes weboldalának a jelszómentése a Chromeban van automatikus kitöltésre beállítva.
Ezzel vajon lehet kezdeni valamit, vagy el kell fogadni, hogy ez ilyen?
(Ugyan ilyen érthetetlen számomra, hogy ha a SwiftKey a beállított böngészőm, akkor a jelszavak beírásakor miért a gyári billentyűzet jön elő?
) -
saca23
aktív tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Hello , szerintem enged neki egy egész éjszakás töltésnek , kapcsold be az optimalizált töltést és utána , pár töltésre hagyd estére fent . Én mióta megvan kb két naponta töltőm keső estétől hajnali kelésig. Hibátlan üzemideje van ennek a telonak , lazàn bír nekem 8.5 -9 óra kijelző időt adni.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
kmisi99
üzenetére
első körben (szerintem) kapcsold ki az automatikus frissítést mind OS, mind appok tekintetében (nálam ki van.. ha valami csak friss appverzióval képes működni, úgyis rí miatta)
második körben, ha van gépen mentésed korábbi állapotról, akkor elvileg vissza tudod állítani (ehhez nem értek, remélhetőleg van itt valaki aki jobban fel tud világosítani ezzel kapcsolatban)
aztán harmadik lehetőség, hogy vársz őszig vagy bétában(nem ajánlott elsődleges telefon esetében) frissítesz 17-re. korábban valaki azt írta javult az üzemidő
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Szia!
Érdemes lenne átnézni a Beállítások/Általános menüpontban az appok háttérbeli frissítéseit; ami nem szükséges, nyugodtan kikapcsolható.
Nézz rá az 5G beállításra, mert a fix 5G menüpont esetén olvasható egy figyelmeztetés, hogy jelentősen csökkentheti az akku teljesítményt.
Szerk.:
Frissítés auto keresése szerintem nyugodtan kikapcsolható lenne, azzal is érsz el megtakarítást.A frissítés után érdemes nyomni egy kényszerített újraindítást: [link]
Ezt a 80 százalékos határt miért alkalmazod a töltés során?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, kb 2-3 hete frissítette magától a telefonom 16.5 (20F66) ra és drasztikusan szarabb lett az üzemidő ez borzasztóan elkeserít, fix töltési szokásom van mindig 80% ra töltöm reggel eddig mindig másnap reggel még 40% környékén volt most meg már este rendszeresen 20% ra merül. Lehet ezzel bármit tenni vagy így jártam? (Pár hónapja van életemben először iphoneom) Direkt a rohadt jó üzemidő miatt vettem erre fel most olyan lett mint egy akármilyen legolcsóbb telefon.
-
njnl
aktív tag
Köszi mindenkinek. Éjszakára akkor valószínűleg marad az Ikeás Qi töltő, gyors/vészmegoldásnak pedig egy 20 wattos. Meg kell szoknom, hogy nincs "azonnal" benne 20-30 százalék, a jelenlegi 40 wattos adapterem ilyen szempontból nagyon jó.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
telefon6310
üzenetére
magsafe+ egy állvány, hátuljára egy ventilátor, és minden fasza.
-
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Arany középút: 12 - 15 Watt
Nem melegszik, de nem is kell egy éjszaka a feltöltéshez. -
telefon6310
tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
+1 a gyári (eredeti!!!) 5W-os töltőfejre
-
Sordoran
addikt
PD képes töltő jó hozzá, maximum 27W azt hiszem amit vezetékesen tud. Lehet lassabbal is persze, csak ugye akkor több ideig tart míg feltölt. Vannak akik 5W-os töltővel töltik, egész éjszaka rajta hagyják. Qi vezeték nélküli töltővel 7,5W-ot tud, magsafe-el 15W.
Megy más adapterrel is, lehet type-C <-> lightning és usb-a <-> lightning kábellel is, csak ne legyen gagyi. -
njnl
aktív tag
Sziasztok!
Kettő kérdésem lenne, mint leendő felhasználó (androidról, első ios), hogy melyik töltőadaptert (hány wattosat ) érdemes venni hozzá (vezetéknélküli van itthon) illetve tudtok e olyan megbízható USB A - USB C átalakítót amivel tudom használni a régebbi adaptereim is, csak kábel kell hozzá? -
Tiger.
nagyúr
Sziasztok.
Hogyan működik ez béta dolog?
11 pro maxra ratennem az a másodlagos telefonom. -
-
Blue meth
senior tag
Felkerült a 16.5, pár nap alatt érezhetően javult az üzemidőm, lassabban merül, jobban bírja. Azt hiszem maradok is ennél a verziónál egy darabig.
Viszont kis érdekesség, vásárlás után 1 évvvel még mind 100%-ot írt az akksira, aztán most 3 hét alatt lement szépen sunyiban 3%-ot, már csak 97%.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ez a kábel valószínűleg ugye jó a 13 PM-hez is?
Csak, mert leírásban a 11 van, de csak nem butították a telefont az évek alatt?
-
LosBlancosRM
őstag
Nálatok előjön az a bug feature, hogy amikor a főképernyőn lefele húzzátok az ujjatok, és előjön a kereső, akkor a billentyűzet csak késve követi? Csökkentett mozgásnál van ez, ha viszont letiltom, akkor normálisan bekúszik. 🤔
-
pajorgergo
aktív tag
-
mayacska
csendes tag
válasz
pajorgergo
üzenetére
Persze, nem is a rendelésekkel van a gond, hanem a számlafizetéssel. Úgy kell trükköznöm, hogy előbb a Wise számlára rakok pénzt, aztán azzal a kártyával ki tudom fizetni. De azért na…
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
mayacska
üzenetére
Amióta beolvadt első körben a Budapest Bank az MKB-ba, azóta nem jön Push értesítés hiába van beállítva, most gondoltam hátha a nagy bankfúziónál kijavítják, de továbbra is szar...szerencsére ha online rendelek jópár helyen már van apple pay ami mögé fel van rakva a kártya és a kétfaktoros így ki van kerülve.
-
mayacska
csendes tag
válasz
pajorgergo
üzenetére
Igen, nekem is ez van. Érdekes, mert egy règi s10+ra megjön gond nélkül.
-
mayacska
csendes tag
Sziasztok, ötletet szeretnék kérni, hogy vajon miért nem jön meg a bank fizetési jóváhagyásos üzenete, amikor pl valami számlát ki akarok fizetni online. Értesítések be vannak kapcsolva. 13PM.
-
technoboi
tag
Sziasztok, használt 13PM vásárlásán gondolkodom, mire figyeljek szerintetek? Találkoztam pár pixel hibással és kijelző cseréssel is. Nem követtem aktívan ezt a fórumot, volt valami gond a kijelzőkkel?
-
warfernom
tag
Igazából nem tudom eddig nem piszkáltam mert nem volt rá szükségem de most rá néztem és be kapcsoltam. De most meg el tűnt az analycs is. Inkább hagyom rá nézek youtubra meg neten írnak e valamit aztán be optimalizálom, csak ennyit tudok tenni. De köszönöm szépen a segítséget.
Ha van változás majd írok úgy is. -
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Nálam még nincs gond ,viszont 16.3.1-en hagytam.
-
Peat76
őstag
válasz
GoldhandRent
üzenetére
[link]
Parancsolj
-
ricshard444
veterán
Nálam is 4%-t romlott 1 hónap alatt: 93--->89
Attól függetlenül, hogy volt pár hosszú videóhivásom, kétlem, hogy ilyen mértékű degradáció lenne a jutalmam.
-
Peat76
őstag
-
warfernom
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Napelem
- AliExpress tapasztalatok
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Kutya topik
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T590 15,6" - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone XS Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, Ti mit tennétek? Már én sem tudom mi legyen?
Haverom is hetekig vadászott 14Pro Max után végül egy 256GB-os Pro-t tudott csak beszerezni