Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
Igen, így értem, igazad van.
A JVM szerintem (és remélem is) az életben nem fog futni mobil rendszeren almáéknál (aminek elég jó okai vannak), ezért mondtam hogy én biztos hogy maradok a first party xcode + swift vagy hasonló kombónál. Néha nehezebb, hogy így minden platformra kb. külön fejlesztőcsapat kell, de szerintem ez így sokkal jobban megéri hosszútávon. -
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
A business logic alatt két dolgot tudok felhozni, az egyik a nyelv, a másik a keretrendszerek. Előbbire high levelként ott a Swift, és egyre lejjebb az ObjC, vagy C, mellé a Metal. Ezek mindegyike fut mindegyik platformon - ha a PS mérnökei assemblyt vagy hasonlót használtak, akkor bocsánat, de ahhoz kissé elborultnak kell lenni
. Utóbbira pedig tudtommal mindent portoltak a Catalyst projekt keretében, lásd Core Location, Core Video, Core Audio stb. Vagy esetleg ezeken kívül másra gondoltál?(Azért csak a UI részt hoztam fel, mert tudtommal ez volt az utolsó rész, amit sikerült nekik közös alapra hozni.)
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
Lehet, hogy kettőt kellett írni eddig, főként ha 3rd party szoftverfejlesztő eszközt használt valaki, de ahogy írtam, egy ideje már elérhető a SwiftUI, mely nem egy 3rd party által minden új OS verzióra újraírt valami, hanem hivatalosan támogatott Apple keretrendszer. Mely mellesleg nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben egyeduralkodó lesz (szerintem, mert ez még nincs kimondva), mivel már ma is van olyan komponens, amit nem lehet megírni a régi UIKit / AppKit rendszerben, csak és kizárólag a fent említett crossplatformot natívan támogató SwiftUI-ban (iOS 14+ Widget).

Az, hogy a SwiftUI kódból mi hogyan generálódik a háttérben, mi mire fordul, az meg nem érdekli a fejlesztőt. De ha esetleg mégis érdekel bárkit: nem, nem fordul le a régebbi rendszerre, hanem egy teljesen új "ground-up" rendszert tett le a fejlesztők elé az Apple, ezzel is segítve a minél gördülékenyebb és minél koraibb átállást. Szóval nem, nem kell kettőt írni már kb. 1-1,5 éve - más kérdés, hogy ezt melyik fejlesztő cég mennyire használja ki egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AliExpress tapasztalatok
- Windows Insider Program
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPad 9. Generáció . 10.2 (2021) / 64GB / Bluetooth / Wi-fi / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- IPAD Mini 2 64GB Wifi+Cellular, Szép állapot, üzletből, garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A JVM szerintem (és remélem is) az életben nem fog futni mobil rendszeren almáéknál (aminek elég jó okai vannak), ezért mondtam hogy én biztos hogy maradok a first party xcode + swift vagy hasonló kombónál. Néha nehezebb, hogy így minden platformra kb. külön fejlesztőcsapat kell, de szerintem ez így sokkal jobban megéri hosszútávon.
. Utóbbira pedig tudtommal mindent portoltak a Catalyst projekt keretében, lásd Core Location, Core Video, Core Audio stb. Vagy esetleg ezeken kívül másra gondoltál?