Hirdetés

2020. december 3., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Uhhh, ezek durva hibák, de ebben az életveszélyes kategóriában gondolom átlagos. :(

A HKC rövidítés jelentése ezek szerint: Hongkongi Kontárok Cége.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#2) laskr99


laskr99
addikt

Azt nem értem,hogy elvileg szabályozva vannak a cuccok, de akkor miért kerülnek be az EU-ba ilyen retkek? Akyga,HKC,Codegen,Mercury és társai..

(#3) mbalint987


mbalint987
aktív tag

Szép elemzés! :R

Amíg PC-boltban dolgoztam, rengeteg ilyen hullatápot láttam, a Codegány Codegen tápoktól kezdve a HKC-ig minden ilyen selejtből volt. Érdekes módon pl. FSP minimális számmal jött vissza.

Viszont! Akyga tápból sokat adtunk el, szerintem a legjobbak az árkategóriájukban. Nem ajánlom senkinek, csak aki nem akar sok pénzt rászánni a fejlesztésre. A sok eladott táp közül a gar. időn belül max. az 5%-uk jött vissza, azok sem verték szét a gépet.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#4) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

apatyas:
[PCWorld:Megfizethető tápegységek a HKC kínálatában]

A cikkben említett "túlterhelésvédelmet" megtaláltad benne? :))

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#5) kisvakond111


kisvakond111
tag
LOGOUT blog

mr_ricsi Akkoriban még nem volt divat kiírni, hogy fizetett promóció. :DDD

Tavaly selejteztek tápokat a sulimban, gondoltam hazaviszek egyet megnézni milyen is belülről egy Mercury(?). A forrasztások konkrétan t*knyolva voltak a NYÁK alján. Ha hozzáért volna az oldalához lehet emberek haltak volna meg.

"amúgy mint olyan"

(#6) apatyas válasza mr_ricsi (#4) üzenetére


apatyas
Korrektor

Ok, beletettem még egy egész paneles fotót, meg a védelmek áttekintését, de nem teljes mélységben foglalkoztam vele. Feszültségvédelem biztos hogy van benne, túláramvédelem talán, de túlmelegedés (~ túlterhelés) ellen nem találtam szenzor alkatrészt. Az áram x feszültség szorzattal mondjuk kiváltható lenne, de.. pesszimista vagyok ezügyben. Mindenesetre, ha a benne levő alkatrészek alul voltak méretezve, akkor ígyis-úgyis ott ette meg a fene az egészet, amikor a határ közelében járatnánk.

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#7) Redneck


Redneck
veterán
LOGOUT blog

"A fejlesztéskor felróhatom magamnak, hogy csúcsra lett járatva a táp, ha a ráírt +12V-os 264W terhelhetőséget tekintem. Ennyit a felhasználói oldalról."

Ez így bőven elég is.

Ilyen tápokat már semmibe nem raknék. Az ezredforduló környékén, saját és ismerősök gépeiben is mentek évekig ilyen tápok, de nem kellett komoly VGA-kat vagy CPU-kat táplálniuk.
Manapság kicsivel többért elérhetőek normális tápok, nem érdemes rajtuk spórolni.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#8) Tothg86


Tothg86
tag

Kedvenc HKC típusom az SZ-420R. Legalább őszinték. Az a négyes olvasható A-nak :DD

(#9) Shing


Shing
őstag

Azért a neve után simán odaírják, hogy "430W". Bár az 5V jól terhelhető, csak feleslegesen. Ezek ha bírják is, ~70% terhelés után olyan instabil feszt adnak le, hogy nem kötnék rá 100 ezres videokártyát. Rajta sincs egy "ATX x.y" logó, miért hagyják le?

Alacsony fogyasztású gépekbe viszont tényleg jó egy ilyen is.

Anti-hype

(#10) Csupingo


Csupingo
addikt

Szerintem alapból is sok volt neki a proci, vga már önmagában. Max. egy bekapcsolást néztem volna meg vele, aztán rögtön csere. Csoda, hogy egy darabig működött. A cikk jó lett, köszi. Sajnálattal látjuk, hogy miket mernek árulni egyes gyártók.

[ Szerkesztve ]

Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#11) Castell válasza Shing (#9) üzenetére


Castell
aktív tag
LOGOUT blog

+1

Low end, asztali, integrált gépbe el lehet velük lenni. Pont ugyanezt a típust használtuk 4 évet, utána továbbadtam és a mai napig működik...

(#12) lezso6 válasza Castell (#11) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Ennyi pénzért inkább valami kis FSP-t (akár használtan is), ami tényleg tudja az ATX szabványt meg ami rá van írva. Ezeknél a tápoknál nem csak az lehet probléma, hogy meghal és halálba vihet magával valamit (hardvert vagy téged). Ott van pl a feszültségingadozás, volt itt nem egy sztori, hogy valakinek sorban haltak meg a HDD-i, aztán kiderült, hogy táp.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#13) Jancsi


Jancsi
aktív tag

A világ minden kicsiéért sem szeretném védeni ezt a tápot, de azért kezeljünk a helyén a dolgokat.
Ha a videókártyád/CPU hűtőd nehezebb mint a tápod akkor valószínűleg rosszul párosítottál.
Ez a táp egy AZ7500-ös vezérlőre épül, ami szinte megyeegyezik a AT korszak óta használt TL494-el. Attól hogy a táp házát trendi feketére festették a beltarta maradt közel ugyanaz mint az első ATX tápoké, amik még párszáz MHz-es Pentium 3-ak és Geforece 3-ak mellé készültek. Amik ketten együtt nem vettek fel akkora teljesítményt mint egy FX-6300 alapórajelen.
Az évek teltek a hardware-k fejlődtek, a tápgyártó is "haladt szépen a korral", az FR203-as (3A-s) diódákat kicserélte nagyobbakra a 12V-on, hozzá igazította a szűrést a nagyobb áramhoz, esetleg növelte a működési frekvenciát, hogy a trafó nagyobb teljesítményt vihessen át. Került még bele egy komparátor ami figyeli a folytáson eső feszültséget, csak hogy elmondhassuk van túláram védelem is.
A 3,3, 5, 12V mindig is egy trafóról jött. A 3,3-hez volt általában egy szabályozás. Csak újonabban divat, hogy a trafó 12V-ot állít elő, majd step-down konverterekkel a többi. (tradicionálisan, előbb az 5V, majd amikor már túl nagy áramok kellettek kívánt teljesítményhez 5V-on, akkor a 12V-ot használták első sorban a PC-k [látsd P4-es korszak kiegészítő tápcsatija])
A forrasztások minősége az ólommentes anyagra állás idejét idézi, rossz minőségű de legalább kevés is. (a korszakra jellező, hogy az alsó kategóriában is meg kellett felelni az RoHS előírásnak, de spórolni akartak a forrasztóanyagon (is) )

Ez kicsit olyan mint amikor 20 éves műszaki tartalommal gyártják és árulják a fejlődő országokban az autókat valami modernebb formavilággal. Ha 20 évvel korábbi elvárásokkal állnak hozzá akkor jó lesz, de ha a maiakkal akkor már nagyon nem.

(#6) apatyas

Az egyenirányítók hűtőbordáján illendő lenne lennie egy kis NTC termisztornak, de korábban nem volt az sem divat. Teljesítmény limit lehet a primer oldalon is, de hasznosabb egy működő túláramvédelem a kimeneten. Igazából nem lenne ez egy annyira rossz kostrukció, ha kicsit oda figyeltek volna rá és a mérnökök töltik ki az adatlapját a marketingesek helyett. Sajnos ezeket az "apróságokat" kell felárként megfizetni egy rendes tápnál.

(#14) Castell válasza lezso6 (#12) üzenetére


Castell
aktív tag
LOGOUT blog

Persze, abszolút jogos amit írsz, én sem vennék ilyet már. De tudjuk, hogy a mai napig van ezeknek a tápoknak egy elég jelentős piaca. Lehet akármennyi írás, blog, vagy teszt annak a bizonyos rétegnek a hozzáállása nem fog változni, hogy ilyeneket vegyen. A meghibásodás ebből a szempontból következik, hogy nem nagy volumenű, mert aki ilyet vesz, annak általában csak egy számítógép kell, tehát nem vág videót vagy nem játszik rajta. Csak facebook, net, youtube, etc... Ergo még túlterhelni sem nagyon tudja, így ezek nem nagyon sülnek el.

[ Szerkesztve ]

(#15) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Korrekt írás a táp viszont hulladék :D

És mindig van a tápos topicban, aki szerint jó ez is ,meg az Akyga is...

Eladó Poco F1 6/128GB-os - 3 hónap garanciával - 55990 Ft

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.