Hirdetés

2021. december 3., péntek

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) jerry311


jerry311
veterán

Előbb bíznám a pénzem a Facebookra, mint egy politikusra, vagy kormányra. ;]

League of Legends: spambox

(#2) PeachMan


PeachMan
veterán

Ha bármilyen pénzintézet bizalmi alapon működhet, akkor komoly gond van.
Azaz teljesen lényegtelen, hogy meg lehet-e bízni benne. Vagy tiltsák meg, vagy engedjék és a kormányzatok (globális használat miatt) hozzanak létre folyamatos ellenőrző intézményt, aminek a működési költségei a pofakönyvet terheljék.
Szart sem bíznék a pofakönyvre (nem is használom), de egy ilyen ügy nem is működhet bizalmi alapon.

[ Szerkesztve ]

Amiga 1200, Amiga 600, Amiga 500+, Amiga 4000, Blizzard 1260/1230/VampireV2/HC508/FuriaEC020

(#3) Kendek válasza PeachMan (#2) üzenetére


Kendek
nagyúr

A bizalmat az említett pénzügyi szabályozások adják. Hogy ami pénzed ott van a bankban, azt nem fogod a pénzintézet által elveszíteni, illetve van garancia. Ha nem lenne garantálva a pénzed biztonsága, akkor nem tartanád a bankban. Ez az a háttér és kötelező szabályzás ami nincs meg egy Facebook-nál. Vagyis ahhoz, hogy hivatalosan ilyen szolgáltatást nyújthassanak, ahhoz számos szabályzást be kellene tartaniuk. Amit ezek szerint eszük ágában sem volt megtenni. Így pedig naná, hogy garantált a hatósági ellenlépés.

<-ƘƘ->

(#4) benedekco válasza jerry311 (#1) üzenetére


benedekco
őstag

Attól függ hol laksz. ;)

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#5) Ribi


Ribi
nagyúr

Nem tudom kriptóra milyen szabályozás vam amcsiknál, de szerintem bárki csinálhat magának akrámilyen kojint, az nem gond, de ha fácse csinálja akkor az gond. Hmm. Persze értem, hogy egy "senki" kojinja nem számít, de azért ennyire kettős mérce kicsit fura. Igaz a hülyéket maguktól is meg kell védeni sajna.
#3Kendek a valóságban minden bank egy cég, ami ugyan úgy becsődölhet bármikor és oda a pénzed. Volt jópár bank ami becsődölt és hát ha szerencséd van akkor az állam segít ugye a "saját pénzedből".

[ Szerkesztve ]

(#6) Kendek válasza Ribi (#5) üzenetére


Kendek
nagyúr

De, van betétgarancia-rendszer, ez biztosítja a pénzed biztonságát. Amelyik pénzkezelő cég nem rendelkezik ilyennel, és bármikor elúszhat náluk a pénzed, az nem megbízható.

<-ƘƘ->

(#7) jerry311 válasza Kendek (#6) üzenetére


jerry311
veterán

Igen is meg nem is. A betét garanciának van felső határa, utána bukó.

League of Legends: spambox

(#8) Ezekiell


Ezekiell
addikt

a Facebook kriptopénz-kezelésében nem lehet megbízni

elég komoly typo, valójában: a Facebookban nem lehet megbízni
:)

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#9) LionW


LionW
tag

Aha, szóval a több ezer milliárd dolláros bitcoin + etherium az működhet nyugodtan bármiféle szabályozás nélkül, de a facebook ne csináljon olyan crypto pénzt aminek értelme is van a ponzi pumpáljuk fel a végtelenségig baromságon kívül? Mondom ezt úgy hogy szerintem a facebook egy ritka aljas cég.
Eth + Btc napi 100 millió dollárt oszt ki a bányászoknak, több áramot égetnek el mint 100 milliós országok számolni a semmit. :D Inkább azzal foglalkoznának.

(#10) nemlehet válasza LionW (#9) üzenetére


nemlehet
őstag

Azért szép munka egy olyan hsz-t összehozni aminek konkrétan minden állítása helytelen.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#11) LionW válasza nemlehet (#10) üzenetére


LionW
tag

Pontosan melyik helytelen?
Market Cap: $2,564,429,254,211

Reward last 24h
881.25+10.89 BTC
($54,775,111.73)
12,634+6761+22.88+624-5806 ETH
($59,474,661.4)
Szóval a miner reward csak ennél a 2 szutyok coinnál több mint napi 119 millió dollár, aminek a nagyrésze hardwerek tönkretételére és áramégetésre megy el, egy része profit. Ez kb annyi co2-t generál mint 100 millió ember ellátása élelemmel minden nap egy éven át. De a crypto fanatikusok ezt is megmagyarázzák olyan abszurd érvekkel mint pl a google szerverek is sokat fogyasztanak. :D Ja, csak azoknak értelmük is van a semmi számolásán kívül.

Ponzi része egyértelmű, elég olvasni a hozzászólásokat a crypto fanatikusoktól, vagy megnézni néhány yt videót. De a különbség az átlagos tranzakció és a medián tranzakció között is elég durva, nekem nem tűnik úgy hogy ezt bárki is pénzként használná.
Avg. Transaction Value (last 24h) 0.8603 ETH ($3,586)
Median Transaction Value 0.0041 ETH ($17.13)
Neked nem furcsa egy "pénz"-nél ekkora a különbség medián és átlag között? Kb senki sem használja, csak azért veszik meg hogy üljenek rajta, utána eladják. Bár a rendszer számára jobb is hogy nem használják, láthattuk pár hónapja amikor összeomlott az értéke hogy a tranzakciós fee elég gyorsan fel tud ugrani 50-70 dollárra. :D Jó kis pénz ez.
Átlag 3500 dollár felett költ... Mit vásárolnak ezek az emberek? Hol költik el ezt a több ezer dollárt?

A szabályozások is kb nullák. Pont ezért használ minden ransomware bitcoint. Soha nem is fogják tudni szabályozni, ha lenne eszük akkor betiltanák a központi exchangeket.

A facebook pedig jópofa mikor a gyűlöletkeltő álhírterjesztő céget csak 3 napra bannolja, mivel ők a legnagyobb költekezők az adott országban.

A diem pedig nem csak a facebook coinja + mivel stable coin ezért használhatóbb lenne mint a ponzi fanatikusok által kedvelt előre bányászott coin(eth)/hosszú távon deflációs coin(btc). Plusz az értékét sem csak az adná hogy hány fanatikus hiszi el azt a sok baromságot amit a crypto szektások állítanak.

[ Szerkesztve ]

(#12) Viviien


Viviien
csendes újonc

En mondjuk semmit nem biznek a Facebook-ra, nem meg a penzemet. :)

(#13) Gargouille válasza LionW (#9) üzenetére


Gargouille
senior tag

Nem mondom, hogy nincs valamennyi igazság abban, amit írsz, de ne feledd el azt a nem éppen apró különbséget sem, hogy a Facebooknál lényegében minden személyes adatod (a magánéletedet, emberi/üzleti kapcsolataidat is beleértve) ott van. Ha e mellé még a "pénztárcád felett is teljes kontrollt nyernek" akkor azért az egy egészen más történet.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#14) Reggie0 válasza LionW (#9) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Persze. Hiszen barki atalakithat oxigent szendioxidda, meg te is csinalod, de egy szeneromunek mar engedelyek kellenek hozza.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.